Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do celu - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 19:15   #91
Iwa021
Raczkowanie

Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do

tak podobno tak już pare osób w tym wątku topotwierdzilo
Iwa021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:23   #92
Lauper
Raczkowanie

Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
jeśli jadłaś zgodnie z zasadami to bez obaw kg będą uciekać właśnie to jest super w dukanie że człowiek po raz pierwszy nie czuje się na diecie głodny
Mam nadzieję, że tak jest, bo też dzisiaj straaaasznie dużo zjadłam, jestem na siebie zła
Lauper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:26   #93
patrysina
patrysina

na III fazie dozwolony jest kieliszek wina ale tylko w czasie "królewskiej uczty",
a co do twojego menu to ok ale ja bym piła więcej wody

Edytowane przez patrysina
Czas edycji: 2010-10-19 o 19:28
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:28   #94
Iwa021
Raczkowanie

Cytat:
Iwa nie poddawaj się,
po 1) czy pijesz wystarczająco dużo wody?,
po 2) czy zjadasz otręby w wymaganej ilości tj w fazie I 2 łyżki
jeśli nic nie pomoże wypij colę light ta na żołądek jest dobra może coś ci zaszkodziło z jedzonka A co dziś jadłaś?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

dziś znalazłam super pomysł na w miarę szybki obiad
2 rybki rozmrażamy dzielimy na 3 części każdą obtaczamy w tymianku i takie mokre na patelnie potem już odrobinę podsmażone doprawiłam chili (uwielbiam ostre przyprawy) w między czasie sos 2 łyżki serka homo naturalnego i 2 ząbki czosnku pycha do tego do popicia zielona herbata polecam
Jeżeli chodzi o wode to staram sie wypić 1,5l wody dziennie.
A jeżeli chodzi o otręby owsiane to jak wstaje do pracy o 3 w nocy to jem jeden kefir lub jogurt naturalny z 2 łyżkami otrąb

Ja zaczłam diete wczoraj i wygląda to tak jak wstaje do pracy kefir lub jogurt naturalnt z 2 łyżkami otrąb potem gdzieś koło 9-10 wypijam kefir i 15 na obiad jem udko duszone bez skórki w przyprawach, wieczorem wczoraj jadłam jogurty naturalne ale przyokazji non stop mam przy sobie wode lub gorzką herbate.A dzisiaj podobnie ze śniadanie i obiadem ale na kolacje jajka z tuńczykiem.Tak może to wygladać??Dobrze kombinuje?

Patrysina czy jest wszystko w pożądku z mojadietą?

Edytowane przez Iwa021
Czas edycji: 2010-10-19 o 19:34
Iwa021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:29   #95
patrysina
patrysina

Cytat:
Napisane przez Lauper Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że tak jest, bo też dzisiaj straaaasznie dużo zjadłam, jestem na siebie zła
a co zjadłaś że piszesz iż to tak strasznie dużo?
Stary 2010-10-19, 19:33   #96
legalna_blondynka
Rozeznanie

Cytat:
na III fazie dozwolony jest kieliszek wina ale tylko w czasie "królewskiej uczty",
a co do twojego menu to ok ale ja bym piła więcej wody
dzięki...
Za sama woda nie przepadam, w ciagu dnia pije zazwyczaj ok 2-2,5 litra płynów (nie słodzonych)
dziś litr wody i litr herbaty (czerwonej zielonej) to za mało?
Stary 2010-10-19, 19:34   #97
patrysina
patrysina

gdyby ktoś z was szukał przepisów to polecam tą stronę http://dietetyczneobzarstwo.blox.pl/...a-kanapka.html - a taka mleczna kanapka już mi się chłodzi w lodówce byle do jutra bo jutro mam PW i te mleczne kanapki pojadą ze mną do pracy
Stary 2010-10-19, 19:37   #98
Lauper
Raczkowanie

rano serek wiejski,
w szkole bułeczkę dukanową+serek homo naturalny+plasterek wędliny,
w domu talerz placuszków tuńczykowych, jajko sadzone i kurczaka w musztardzie.

hmmm, trochę chyba przesadziłam wygląda to w miarę w porządku?

mam pytanie do dziewczyn na I fazie: jecie przez te parę dni jakieś dukanowe słodkości czy czekacie do II fazy?
Stary 2010-10-19, 19:39   #99
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

witam
chciałabym sie przyłączyc do was ,w grupie siła i lepiej sie dietkuje.
od 2 tygodni stosuje diete Dukana ,przyznaje sie do kilku grzeszków ...
waga startowa 82,5 wzrost 171 w chwili obecnej 78,7 sa rezultaty to najwazniejsze
na poczatku diety zrobiłam pomiary ,ud,bioder,biustu ,łydek i tu tez poleciały cm.
ten spadek wagi dodał mi sił ,bede sie starac żeby nie grzeszyc.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:39   #100
patrysina
patrysina

Cytat:
Napisane przez legalna_blondynka Pokaż wiadomość
dzięki...
Za sama woda nie przepadam, w ciagu dnia pije zazwyczaj ok 2-2,5 litra płynów (nie słodzonych)
dziś litr wody i litr herbaty (czerwonej zielonej) to za mało?
ogólnie niby dukan pisze o 1,5 litrów płynów dziennie ale pijąc np kawę która jest moczopędna i tak trzeba uzupełnić płyny, ja staram się pić dużo wody czasami jeśli danego dnia mi nie podchodzi to piję dużo herbaty ale i tak staram się minimum te 1,5 litra wody dziennie wypić poza innymi napojami, wiesz dieta tak wysoko białkowa to duże obciążenie dla nerek a woda pomaga nam o nie zadbać, no nie wiem tak mi się wydaje
Stary 2010-10-19, 19:39   #101
legalna_blondynka
Rozeznanie

Ja poczekam do 2.. ale chyba sa dozwolone...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 19:41   #102
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Ja poczekam do 2.. ale chyba sa dozwolone...
tak mozna ,ja naprzykład zrobiłam sernik tylko i wyłacznie z dozwolonych skladników ,wyszedł pyszny

Stary 2010-10-19, 19:44   #103
patrysina
patrysina

Cytat:
Napisane przez Lauper Pokaż wiadomość
rano serek wiejski,
w szkole bułeczkę dukanową+serek homo naturalny+plasterek wędliny,
w domu talerz placuszków tuńczykowych, jajko sadzone i kurczaka w musztardzie.
hmmm, trochę chyba przesadziłam wygląda to w miarę w porządku?

mam pytanie do dziewczyn na I fazie: jecie przez te parę dni jakieś dukanowe słodkości czy czekacie do II fazy?
czyli jak dla mnie całkiem normalnie zjadłaś, bez przesady spokojnie możesz tak jeść (tylko pamiętaj że kurczak oczywiście jemy bez skóry) ja w I fazie nie jadłam słodyczy bo miała być to dla mnie nagroda za wytrwanie bez potknięć w fazie I ale to nie znaczy że nie można, jak najbardziej można i jeśli masz ochotę to proszę bardzo (tylko pamiętaj że składniki danej słodkości muszą być dozwolone w fazie I)
Stary 2010-10-19, 19:45   #104
Ambassadeur
Raczkowanie

Cytat:
jeśli jadłaś zgodnie z zasadami to bez obaw kg będą uciekać właśnie to jest super w dukanie że człowiek po raz pierwszy nie czuje się na diecie głodny
Dzięki za informacje i w sumie wsparcie bo jadłam zgodnie z zasadami
Mam szczerą nadzieję, że to zadziałała, bo przez ostatnie pół roku miałam takie zaburzenia odżywiania (wahania 69-45kg przy 168cm), że w zasadzie uczucie głodu towarzyszy mi ciągle i dieta, na której mogę się najeśc do syta i można używac słodzika wydaje się byc wybawieniem...A tym testem z francuskiej strony za bardzo bym się nie sugerowała, bo mnie zalecił schudnąc dwa razy po 0,7 kg a ile utrwalania do tego
Ambassadeur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:48   #105
patrysina
patrysina

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
tak mozna ,ja naprzykład zrobiłam sernik tylko i wyłacznie z dozwolonych skladników ,wyszedł pyszny
a podaj proszę przepis na ten serniczek - bo ja ostatnio jak robiłam to mi kompletnie nie wyszedł tzn smak ok ale wrzuciłam do za dużej formy i właściwie wyszła mi posypka serowa do jogurtu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 19:51   #106
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

przepis na serniczek

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Składniki:

0,7 kg sera chudego
4 jajka
1 łyżeczka proszku d pieczenia
6 łyżki słodziku w proszku
3 łyżki zmielonych otrąb
3/4 szklanki mleka 0,5%
dowolny aromat np. migdałowy

Sposób wykonania:

Otręby mielimy na puch (muszą być jak maka), żółtka oddzielamy wrzucamy do miski chudy twaróg i mielimy go blenderem aż będzie miał jednolitą konsystencję (można użyć sera homogenizowanego ale musi być chudy) następnie do sera dodajemy wszystko jak leci : otręby zmielone, żółtka, ser, słodzik i mleko. Ponownie wszystko ucieramy blenderem.
Masę przenosimy do blachy - najlepiej wysokiej a wąskiej. Pieczemy około godziny w 170 stopniach.

Stary 2010-10-19, 19:57   #107
paulinka1670
Przyczajenie

to jest moje 2 podejscie do tej diety, na poczatku jadłam tylko jaja, serki i jogurty naturalne. Po pewnym czasie mi to "ZBRZYDŁO" ale dzieki Bogu trafiłąm na ten wontek. Mozna naprawde jesc takie smakołyki o których mi sie nawet nie śniło Mniam:P
Stary 2010-10-19, 20:00   #108
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Oglądam wasze sukcesy i zazdroszczę bo tez chce już...

Niby dukam od dziś... ale juz ok. miesiąc nie jem makaronów, pieczywa, ziemniaków itp. (kasza, ryz była ze 2 razy na tyg.)
moja dieta głownie się składała z chudego mięsa warzyw i owoców (tych ostatnich będzie mi brakować najbardziej ale dobrze ze przed nami zima a nie wiosna to będzie zdecydowanie łatwiej )

Dla mnie największy problem to pewnie będzie alkohol... czy na fazie III tez jest zabroniony? a jeśli już to jaki jest najmniejszym złem?

Skrobie kukurydziana a można dostać na allegro..

Jadlospis na dzis
- skrzydelko kurczaka
- maly jogurt naturalny (+ 2 lyzeczki otrębów)
- 2 szkladki herbaty (czerwona pu-erh i zielona)

lunch
- 5 paluszkow surimi
- 2 szklanki wody

obiad
- rybka w sosie własnym z puszki
- 2 herbaty (czerwona rooibos i "spalanie")

kolacja
- 2 plastry szynki z indyka
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- 2 szklanki wody

Co o tym uważacie??
Pozdrawiam wszystkie grzeczne dukanki...
i żeby nie było niegrzeczne maja u mnie !!!

Bez skrobi kuku da się żyć
Alkohol jest zabroniony, naprawdę przerywa cały proces odchudzania, często powoduje długie zastoje.
Jeśli chodzi o jadłospis to z tymi jogurtami bym nie przesadzała. Przyjrzyj się dokładnie tabelce, na pewno ilość węgli jest spora a białka porównując na przykład do chudego twarogu czy twarożku wiejskiego light, zdecydowanie za mało. Jogurty bym polecała raczej jako dodatek do dań, w formie dobrze przyprawionych sosów do mięs duszonych, pieczonych czy warzywek a nie dania samego w sobie.
Dukan proponuje mięso kurczaka jako jeden z tych najlepiej białkowych (tak na marginesie indyk jest bogatszy w białko), ale skrzydełka raczej sugeruje sobie odpuścić, ponieważ głownie skóra na nich a mięska mało.
Obiad za skąpy. Taka puszeczka to jako przegyzka powinna być a nie na obiad ;(
Potem znowu jogurt, po którym zapewne będziesz za chwilkę głodna.
Spróbuj jeść więcej twarogów i mięcha. Aaaa no i te nieszczęsne jaja jak Ci wchodzą... rób sobie sałatki z jajeczka i na przykład surimi i krewetek, pychotka z kapką jogurtu, czosnku gran. i curry. Dobry jest tatar wołowy własnej roboty. Ja na uderzeniówce głównie tatar jadłam i piękny start miałam.
Wody minimum 2 litry. Ja wypijałam nawet do 6 litrów czystej wody. Kawki nie liczcie jako napój, odwadnia.
Narazie tyle wyłapałam tak na szybko..
pozdrawiam

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-10-19 o 20:01
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 20:00   #109
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez paulinka1670 Pokaż wiadomość
to jest moje 2 podejscie do tej diety, na poczatku jadłam tylko jaja, serki i jogurty naturalne. Po pewnym czasie mi to "ZBRZYDŁO" ale dzieki Bogu trafiłąm na ten wontek. Mozna naprawde jesc takie smakołyki o których mi sie nawet nie śniło Mniam:P
tak to prawda
ja za chwile bede jadła Dukanowski pasztet zapachy mmm w całym domu a jutro znowu zrobie ten sernik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 20:09   #110
patrysina
patrysina

krolowaa - dziękuje bardzo na pewno spróbuje zrobić w tygodniu !

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Lyra a napisz proszę jak u ciebie z wysiłkiem fizycznym? czy dużo ćwiczyłaś? bo u mnie to jest największa trudność, zmuszam się co prawda by choć 30-60 minut dziennie coś robić typu rowerek stacjonarny ale i tak ciężko mi z tym idzie
Stary 2010-10-19, 20:28   #111
facilmente_irritabile
Wtajemniczenie

Witam, przyłączam się do Was Dzisiaj pierwszy dzień. W zamiarze - 6 kg. Zjadłam dzisiaj niewiele,ale to tylko dlatego że nie zdążyłam niczego przyszykować do pracy:
-śniadanie: 2 jajka
-obiad: kefir z otrębami
-kolacja: kawałeczek grillowanej piersi z kurczaka.
Plus hektolitry zielonej herbaty i wody.
Mam pytanie do doświadczonych dukanowiczek Ile powinna trwać każda faza?Jakoś jeszcze za bardzo nie mogę się połapać... Rozumiem, że jest to zależne od ilości kg,które chcemy zrzucić. Jak to obliczyć? Z góry dziękuje ze informacje i życzę wytrwałości wszystkim rozpoczynającym dietę jak i tym,którzy od jakiegoś czasu się z nią zmagają

WYMIANA
facilmente_irritabile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 20:44   #112
paulinka1670
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez facilmente_irritabile Pokaż wiadomość
Witam, przyłączam się do Was Dzisiaj pierwszy dzień. W zamiarze - 6 kg. Zjadłam dzisiaj niewiele,ale to tylko dlatego że nie zdążyłam niczego przyszykować do pracy:
-śniadanie: 2 jajka
-obiad: kefir z otrębami
-kolacja: kawałeczek grillowanej piersi z kurczaka.
Plus hektolitry zielonej herbaty i wody.
Mam pytanie do doświadczonych dukanowiczek Ile powinna trwać każda faza?Jakoś jeszcze za bardzo nie mogę się połapać... Rozumiem, że jest to zależne od ilości kg,które chcemy zrzucić. Jak to obliczyć? Z góry dziękuje ze informacje i życzę wytrwałości wszystkim rozpoczynającym dietę jak i tym,którzy od jakiegoś czasu się z nią zmagają
powinnas zrobić sobie test, tam CI wyjdzie ile u Ciebie powinna trwać każda faza powodzenia
Stary 2010-10-19, 20:52   #113
Lauper
Raczkowanie

Cytat:
czyli jak dla mnie całkiem normalnie zjadłaś, bez przesady spokojnie możesz tak jeść (tylko pamiętaj że kurczak oczywiście jemy bez skóry) ja w I fazie nie jadłam słodyczy bo miała być to dla mnie nagroda za wytrwanie bez potknięć w fazie I ale to nie znaczy że nie można, jak najbardziej można i jeśli masz ochotę to proszę bardzo (tylko pamiętaj że składniki danej słodkości muszą być dozwolone w fazie I)
już wiem, spanikowałam kurczak to były kawałki piersi w sosie z piekarnika, więc przepisowo
ciekawe, czy będę tak wytrwała jak Wy w kwestii słodkości
Cytat:
gdyby ktoś z was szukał przepisów to polecam tą stronę http://dietetyczneobzarstwo.blox.pl/...a-kanapka.html - a taka mleczna kanapka już mi się chłodzi w lodówce byle do jutra bo jutro mam PW i te mleczne kanapki pojadą ze mną do pracy
robiłaś ją już może? zwróciłam wcześniej uwagę na ten przepis, jestm ciekawa a do szkoły już zrobiłam sobie to http://dietetyczneobzarstwo.blox.pl/...-i-sycaca.html z tym, że zamiast kremu mam twaróg+jogurt+aromat+cyna mon, bo nie kupiłam jeszcze słodzika.

Jak to dobrze, że są takie blogi jak ten!
Stary 2010-10-19, 21:09   #114
patrysina
patrysina

Lauper tą bułeczkę robię co jakiś czas, do tej mlecznej kanapki to też ona była bazą, tylko ja tego pieczywa dukanowskiego jakoś nie lubię tzn nic mi na razie nie podpasowało tym bardziej że używam jaj wiejskich i to pieczywo mam zawsze żółte dlatego z naturalnym serkiem homo czy z polędwicą sopocką zjem ale nie przepadam, konsystencja chlebka może i jest (szczególnie jeśli nie zmieli się otrębów ale jałowe to jakieś no i żółte, a bez kakao to ja czuje jajka)
jeśli ktoś ma jakiś dobry przepis na dobry chlebek czy bułkę to ja chętnie poproszę
Stary 2010-10-19, 21:11   #115
dziubek66
Raczkowanie

Hej Kochaniutkie. Nie mogłam wcześniej! Widzę, że kręci się ten dukanowski kołowrotek. Super. Ja wczoraj rozpoczęłam trzeci tydzień i z tego co zaobserwowałam naważniejsze jest sie ważyć i myślę żebyście dzieliły się swoim spadkiem. Chyba fakt, że wiemy ile gubimy jest ważny. no więc u mnie spadek i juz jest dwucyfrowa waga. spadło 4,8
A tak poza Dukanem to coś jeszcze się teraz liczy?
małymi kroczkami do celu, a ...
cel ostateczny < 80? - może w maju? najpóźniej w czerwcu
dziubek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 21:12   #116
patrysina
patrysina

zrobiłam sobie słynny test wg dukana I faza powinna trwać u mnie 6 dni, a II faza 200 dni, wagę powinnam osiągnąć jakoś 14.04.2011 licząc od momentu kiedy zaczęłam się faktycznie odchudzać a wagę docelową podał 71,4 ja chcę 70 więc w sumie blisko
dziubek GRATULACJE!
Stary 2010-10-19, 21:24   #117
katecage
Raczkowanie

Moj dzisiejszy jadlospis
Sniadanie:
otreby z mlekiem i kawa
obiad
kurczak pieczory w piekarniku z serkiem homogenizowanym
kolacja watrobki drobiowe
1.5 l wody w ciagu dnia
jutro kolejny dzien zmagan oby bylo do przodu

a jak tam wy dziewczyny?
katecage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 21:31   #118
dziubek66
Raczkowanie

Dziewczyny, a jak zrobić test i gdzie go szukac?

Edytowane przez dziubek66
Czas edycji: 2010-10-19 o 21:32
Stary 2010-10-19, 21:34   #119
paulinka1670
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziubek66 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak zrobić test i gdzie go szukac?
tu jest test http://www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html a tu tłumaczenie http://www.forum.dietaproteinowa.eu/...8-test-dukana/
Stary 2010-10-19, 21:48   #120
dziubek66
Raczkowanie

Znalazłam i zrobiłam. Wyszło, że do celu dojdę w maju! No to nie jest źle tak sobie założyłam. Tylko czy wytrzymam/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości