|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
![]() JesuisUnPapillon co do kurtki zimowej ja już chyba z miesiąc chodze- w żadną przejściówke już dawno się nie wbijam a że pogoda sprzyja noszeniu ciepłych rzeczy... ![]() mój mąż ma na imię Sebastian i myślę że to bardzo dobry wybór- ma kilka wad ale ogólnie takiego to ze świecą szukać ![]() Muron śliczne masz te śpiworki dla dzieciaczka ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- śliczny szlafroczek biały z kubusiem książkowym ![]() http://allegro.pl/disney-szlafrok-i1273354088.html |
|
|
|
|
#4442 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. przyznaj się, że po cichu rymujesz w domu Cytat:
Cytat:
do narodzin małego mam nadzieje się uporaćps. ja mam tone kurzu i pyłu bo remontują nam elewacje i klatke schodową można zwariować
|
|||
|
|
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
My chrzcilismy Kamilka jak miał lekko ponad pół roczku pod koniec lipca, bo ja marzylam zeby ubrac go w gajerek bo uważałam ze tak bedzie ślicznie wygladac jak już bedzie siedział i wyglądał tak:
Załącznik 3479806 teraz tez beda chrzciny w wakacje
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki slodziak
|
|
#4445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja po cc dostalam pas po porodowy i caly czas mialam rane zakryta. opatrunkiem, nawet jeszcze w domu i sama go zmienialam. Wszystko zagoilo sie wspaniale, zadnych problemow, Na 3 dzien wyszlam z szpitala i tak naprawde nic mnie nie bolalo. Widac w USA maja inne metody
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-10-19 o 22:39 |
|
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Od 18tej naskrobałyście 3 strony !!
Muszę się pochwalić dzisiejszym lumpkowym zakupem ![]() ![]() ![]() Kiepskie trochę zdjęcie, ale kombinezonik prześliczny Zapłaciłam 12,30 gr btam gdzie byłam mieli na wagę. s_a_j uwielbiam te pierogi!!! Ja jem je z sosem czosnkowym własnej roboty i potem cuchne cały dzień Co do wagi to mnie akurat cieszy każdy kilogram ![]() U mnie waga wyjściowa to 46 kg a teraz już 53 i to tylko w 3 miesiące bo wczesniej mi sie nic nie udało przytyć. I w ogole to mam nadzieje, że zostanie mi kilka kilo po porodzie bo napewno mi to nie zaszkodzi ![]() Weraa przepraszam, ale ta Twoja rodzinka to chyba z jakiejś innej planety chyba są ![]() Przecież taka jest kolej rzeczy. A jak z Tztem? Wykazuję zainteresowanie ? ![]() Lilijka a jak Twój mąż? Marika S. ten antybiotyk raczej nie pomógł mi na ten torbiel. Znasz może taki przypadek? Jak jest z porodem w takiej sytuacji? Rzeczywiście grozi mi cesarka? Chciałam rodzić naturalnie w towarzystwie mojego narzeczonego ![]() Wizytę u gin mam dopiero 9.11., ale myślałam, żeby pójść jeszcze do innego lekarza i to skonsultować.
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
witam po całym dniu
![]() ale mi się podobało na zastępstwie w tej pracy! Tak chciałabym wrócić i uczyć. Brakuje mi tego. Przynajmniej czułam się potrzebna.Nadrobić Was to ciężka sprawa, bo nadrukowałyście tych stron od rana z 5, a może nawet i 6. Brzuszek jest śliczny no i oczywiście ten przystojniak w garniturze. Co do chrzcin to nie mam pojęcia, kiedy chcę zrobić. W ogóle zaczynam wątpić w moją przyszłość i tego dzidziusia, które noszę. (I pewnie wydam się Wam wyrodną matką, ale tak właśnie myślę po rozmowie z teściową. ![]() A mówiłam, że mąż nie zatęskni za mną. Miałam rację. Teraz siedzi cicho i ma wyłączoną komórkę. Dupa wołowa zamiast . W ogóle za swojego synka wystawiła datę rozwodu itd. Jestem tak wściekła, że nie wiem co mam z tym zrobić. Boję się już o dzidziusia, bo zbyt silnie to na niego działa. I już nie pierwszy raz jestem w takich nerwach przez nich. Przyszłam do domu i wyłam w łazience przed dziadkami, bo szkoda im jeszcze moich nerwów. Męża, jak dorwę to pozbawię go czegoś, bo tupet to on ma niezły. Dorosły facet 33 lata, a zachowuje się gorzej niż nie jeden nastolatek. A teściowej na odchodne powiedziałam, że skoro od początku coś jej nie grało, to trzeba było się odezwać w kościele, przecież była taka możliwość. I niech przestanie układać moje życie, bo ja wiem czego chcę.Poza tym powiedziałam mężowi wprost, że nie chcę, aby szedł ze mną w czwartek do ginekologa, bo nie chcę się za niego wstydzić. Dlatego popieram dziewczyny, z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu. A najlepiej to chyba nie mieć w ogóle rodzinki, niż męczyć się. Uf ulżyło mi, po prostu ulżyło mi, jak to napisałam. |
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
lilijka3 przytulam kochana
a Ty w miare możliwości zajmij sie czyms zeby tak o tym wszystkim nie myślec zeby dzieciątka nie stresowac dziekuje za komplementy w im synka
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
havana śliczny ten kombinezon
mam podobny.A ja w ogóle mam męża, bo coś mi się zdaje, że nie. Na dodatek teściowa rzuciła hasło, czy długo mam zamiar mieszkać u dziadków, bo jak tak, to Grześ puści to mieszkanie i wróci do nas, a Ty zabierz swoje rzeczy........ |
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Lilijka wiesz co...Twoja teściowa to jakaś ....
nie powiem co bo bana dostanę; zamiast pogadać z synem że dziecko...że powinien się ogarnąć - powiedzieć mu do słuchu, to ona jeszcze po tobie skacze że kochanka masz?! Jasne...kobiecie w ciąży tylko to w głowie, by szukać sobie przygód; czy ona jest normalna?! Jak może kobiecie w ciąży podnosić ciśnienie! Nie mogę, aż mnie nerwy wzięły... niech sobie go weźmie i wychowa raz jeszcze - ale porządnie; bo tu widzę wina głównie leży w jej osobie - nie potrafi syna postawić do pionu; sama nie pamięta jak w ciąży była i jak hormony działają itp itd? synuś najważniejszy...mimo swojego wieku to jeszcze dzidziuś dla niej? chore to wszystko; niech sobie swój tyłek oznaczy...a nie wcina się w czyjeś życie, uwielbiam to; słuchaj, to nie jest łatwe ale odpocznij jakoś, znajdź zajęcie które Cię pochłonie, dasz sobie radę czy sama czy z nim - wierzę w Ciebie - będziesz dobrą mamą; zdrówka i dużo siły!
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
oj tym razem, to ja sobie z tym sama nie poradzę, za bardzo jestem podatna na takie rzeczy (niestety), a na wychowanie go to jest już trochę za późno. Rozmowa była po 20, a ja do tej pory z nerwów trzęsę się jak sikawica. I zawsze jest tak przed wizytą u ginekologa. Mam ją pojutrze i znając siebie pójdę na nią z wielkim bólem głowy. Tak jak ostatnie dwa razy. I obiecałam sobie, że zabronię lekarzowi informować mojego męża o moim stanie. Bo ostatnio przyszliśmy i wyszliśmy osobno od lekarza, a on się po prostu spytał lekarza o mój stan.
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na przegranej pozycji, on się nie zmieni. Ja już nie oczekuję cudów.
Nawet jak się przeprowadzę do dziadków, to co ja zrobię jak dziecko się urodzi?? Jak u nich nie ma nawet miejsca na łóżeczko. Chyba będę musiała znaleźć jakieś schronisk dla samotnych matek, bo co innego mi pozostaje? Obecnie śpię razem z nimi w wielkim łożu małżeńskim, które jest tak wielkie, że i jeszcze jedna osoba by się zmieściła. Ile też mogę siedzieć na ich głowie. Boże jaka ja głupia byłam.......... Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-19 o 23:31 |
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
widać, że wiele problemów masz z meżem!
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
no nic spróbuję się położyć i może zasnę.......trzeba w końcu odpocząć....
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka Ty bylas chudzinka...i caly czas na pewno jestes... Ja przed ciaza mialam 49,5kg a teraz 54, ale 3kg w miesiac przytylam bo wciaz slodkie jadlam tez nie mam nic przeciwko kilogramom, ale na pewno nie jestem za tym zebym tyla przez slodycze ![]() No a moja rodzina to chyba same 'cnotki' wiec co sie dziwic ze w ich oczach jestem puszczalska ![]() A z TŻ...no jakos sie nawet uklada...ale zaczelam byc troche bardziej 'olewajaca' wobec niego i widze, ze to dziala A jak tam Twoj TŻ po zimnym prysznicu ?lilijka... W glowie mi sie to wszystko nie miesci... On chyba jakis mamisynek jest skoro leci sie mamusi wyplakac... Masz racje ze dupa a nie facet ;/ przynajmniej w tej sytuacji... Widac ze on ma jakis problem ze soba, skoro az sie boi rozmowy z Toba... Bo wg mnie bez wzgledu na powod on by powinien wyjsc z inicjatywa rozmowy z Toba...a nie z mama...;/ Dobrze powiedzialas tesciowej...czy ona nie wie ze by nie powinna sie wtracac w malzenstwo dwoch doroslych osob?? Jeszcze oskarzajac Cie o zdrade...paranoja ;/normalnie nie wiem co bym takiej zrobila... Ale Ty sie kochana nie zalamuj Ja wiem jak takie problemy bola...i wiem jakie to jest uczucie, kiedy lzy same cisna sie do oczu...ale musisz byc silna...i uzbroic sie w cierpliwosc...bo tylko czas pomoze tutaj.... Musisz znalezc sposob, ktory jakos Ci pomoze...pisalas, ze pomoglo Ci wygadanie sie tutaj...wiec pisz jak tylko bedziesz czula ze tego potrzebujesz A co do lekarza to faktycznie, powiedz mu, zeby nie informowal o niczym TŻa...niech poczuje, ze odtracajac Ciebie, ogranicza siebie rowniez w kontakcie z dzieckiem
|
|
#4459 |
|
Rozeznanie
|
Witam porannie wszystkie Mamy
![]() Stokrotka zdjęcie urocze, urocze, urocze Synuś cudny!Lilijka cały dzień czekałam aż wrócisz z pracy i napiszesz co tam u Ciebie i jak się czujesz Nie chcę komentować tej sprawy z mężem, bo sama wiesz, jak to wszystko wygląda, jest Ci trudno i ciężko a mi jest bardzo przykro A od takich ludzi jak Twoja teściowa to powinno się izolować. Oby jak najczęściej zdarzały Ci się takie zastępstwa, albo może daj jakieś ogłoszenie, że dasz prywatnie jakieś lekcje muzyki czy coś. Moim zdaniem takie "odrywanie" się od spraw codziennych i tych przykrych myśli robi Ci najlepiej Dziewczyny w DD TVN będą dziś mówili, co zrobić, jak dziecko się zakrztusi. Już uszy wysuwam, aby wszystko usłyszeć. Mam też z jakiejś gazety taki mały plakat z instruktażem, co robić w takich sytuacjach. Ja to się bardzo boję takich zdarzeń, że mnie sparaliżuje ze strachu, że nie będę umiała dziecku pomóc.
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
3majcie za mnie kciuki bo lece na kartkowke...ale nic nie umiem
wstalam rano, zaczelam sie uczyc, ale i tak juz nic nie pamietam a zostaly u mnie na roku same kujony + ja wiec one pewnie wykute beda i tylko ja bede miec na glowie jakies poprawki ;/ i w ogole jaki wstyd..w ciazy a sie nie uczy...ale nie mialam wczoraj kompletnie sil ani nastroju ;/
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Ello porannie-ja tak na szybko przed praca
![]() Lilijka-strasznie wspoloczuje tej sytuacji z mezem...chyba jedyne co ci pozostaje-to olac go teraz, wyprowadzic sie nawet do rodzicow i tam urzadzic kacik dla dziecka i siebie. Ja bym sie nie szczypala dluzej i sie rozwodzila[ale to moje prywatne zdanie]-bo bycie miedzy takim mlotem i kowadlem, gdzie tesciowa dorzuca do ognia jeszcze to jest chore... Co do pracy na zastepstwo-powiem ci, ze to jest genialna mysl-czlowiek nie siedzi sam w domu[wiem po sobie jakie to jest zabojcze dla mnie] - moze pokombinuj cos z prywatnymi lekcjami? ......................... ......................... ......................... ........................ Co do chrztu - to mysmy mysleli by chrzcic dziecko w czerwcu albo w maju dopiero, zeby bylo wygodniej dla nas - choc ja jeszcze musze przemyslec dobrze sprawe chrztu-w kosciele jestem b. rzadko, moj maz jeszcze rzadziej. A z wieloma pogladami sie wybitnie nie zgadzam...juz nie mowiac o tym, ze wokol siebie widze b. malo prawdziwych chrzescijan...paradoksaln ie bardziej mi pomagaja ludzie, ktorzy deklaruja sie jako ateisci albo innowiercy.......................... ......................... ......................... ................... Dobra spadam - odezwe sie pozniej ![]() Werka-trzymam kciuki!!!
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc było git, ale jak poszłam z nim do siostry i miała kwiaty na parapecie i jeden listek gdzieś się zawieruszył w dywanie ,oczywiście misiek go wyskrobał i włożył do buzi Zrobił się czerwony ,próbował kaszleć - dziewczyny to najgorsze momenty w życiu człowieka - odwróciłam go do góry nogami i palcami wyjęłam ten listek , spowodowałam lekkie wymioty . Trzeba zachować zimną krew , nie panikować ,chociaż w środku wszystko we mnie drżało - jak już było po wszystkim to się popłakałam .przede wszystkim to witajcie dawno mnie nie było , u mnie bez zmian córeczka Karolinka wczoraj miałam USG mój gin ma 3D więc za każdym razem mamy możliwość oglądania małej w cenie normalnej wizyty . Wczoraj ważyła 650 g jest słodziutka i bardzo podobna do mojego synka ktoś pytał o kosmetyki z Rosmana Babydream- Ja ich używałam i gorąco polecam ,mój mały miał bardzo wrażliwą skórę i te zdały egzamin ( Nivea np.go uczulała ) właściwie to do tej pory je kupuję i polecam chusteczki mokre z tej firmy ,wszystkie inne mi śmierdziały a te ładnie pachną. muron pisałaś ostatnio że przeraża Cię cesarka, Ja też codziennie o niej myślę , sama się nakręcam lecę do fryca ...............chyba się spóźnię .............. ![]() na razie
|
|
#4463 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() my chcemy tez w poniedzialek wielkanocy ![]() witajcie ![]() ale u mnie pogoda smęntna ![]() co to TYTUŁU wątku to mamy jak narazie 3 propozycje ![]() 1,Czas na Wizażu szybko nam leci - Styczeń-Luty 2011 na świat przyjdą nasze dzieci. 2.Nasze dzieci coraz cięższe, nasze brzuszki coraz większe 3.Przyleci do nas bociek przyniesie nam sto pociech glosujmu jaki teskt jest lepszy?? Ja jestem za 2
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
Lilijka współczuje tych przykrych przejść z teściową i z mężem i trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało.
Dziewczyny pomoże mi ktoś z tą poduszką dla ciężarnych bo nie wiem czy warto. plissssss
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
u mnie piękne słoneczko dzisiajod rana wiję się po domu ze łzami dzidzia kopie niemiłosiernie, a ja za każdym razem podryguję ze strachem, nie wiem skąd się to bierze do rodziców nie mam co wracać, zostają mi jedynie dziadkowie, ale to starsi ludzie i u nich też nie mogę mieszkać za długo nie mogę też dawać prywatnych lekcji, bo nie dysponuję miejscem do ich przeprowadzenia, jak na razie zgodziłam się chodzić na to zastępstwo do grudnia lub do momentu gdy wróci ta pani co drugi tydzień, bo potrzebują takiego nauczyciela dzisiaj mam dzień lenistwa, kompletne nic nie będę robiła weraa11 ja trzymam mocno kciuki, bo ty też pewnie należysz do tych "wyuczonych" saj relacje z wczorajszego wypadu są świetne, po prostu czułam się wspaniale, na swoim miejscu i co mnie zaskoczyło każdy z uczniów (w tym 2 mamy, które też się uczą) pytały się czy będę ich uczyła, wzruszyłam się Molalala hmm mi się podoba i 2 i 3 propozycja rekinek83 kompletnie nie znam się na tych poduszkach, przykro mi, że nie mogę pomóc |
|
|
|
#4466 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Mamuśki
lilijka-współczuje słońce My chrzciny też byśmy chcieli robić na wielkanoc o ale nie wiemy czy chrzestna do nas w ym terminie przyleci pracuje wUK....ale sie jeszcze dogadamy..starszą chrzciam jak miała 5 mc troche meczaca była przechodziła z raczek do raczek,a mala miala ok 3 mc to cały czas spała rekinek-ja osobiście tej poduchy nie mam ale dziewczyny maja i bardzo sobie chwala.. molalala-mi sie podoba 1 i 2 stokrotka-słodziak Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-10-20 o 10:15 |
|
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
Molalala mi się podoba pierwsza propozycja
Lilijka taka nauczycielka z pasją to skarb ![]() Chrzcić będę pewnie na wiosnę, ale nie myślę jeszcze o tym ![]() Ogladałam ten fragment o pierwszej pomocy dziecku, inaczej jest z zakrztuszeniem, inaczej z zachłyśnięciem i ta resuscytacja, przeraża mnie to, muszę się doszkolić chyba, żeby się pewniej w tym temacie czuć.
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
rekinek83 oglądałam te poduszki i doszłam do wniosku, że gdybym miała pieniądze to kupiłabym sobie taką
więc wniosek jest prosty jest okazja, warto skorzystać
|
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
witam w słoneczny ranek..
wreszcie słońce wyszlo to od razu człowiek lepiej sie czuje.. Lilijka współczuje tz, sprobuj sie nie denerwowac, wiem ze to łatwo poiwedziec ale mysl o czyms innym, jego olej skoro ma takie podejscie!! a tesciowa masz dokładnie taka sama jak ja.. tyle ze moj to az tak sie jej nie słucha i nie zaslania sie nia.. wczoraj zjadłam kolacje po 20 cukru po godzinie miałam 102, poszłam spac około 23.30 a wstałam dzis przed 10 jak sobie cukier zmierzyłam to az w szoku byłam 59.. i juz wiem czemu rano mi sie tak rece trzesa z głodu.. musze chyba tak jak mi radził wczoraj lekarz zjesc cos przed snem bo moj brzdac pochłania ze mnie wszystko...
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
Dobra dziewczynki, zabieram się za zaczyn drożdżowy na pączki. Trzymajcie kciuki, gdyż będą to moje pierwsze małżeńskie pączki
Wcześniej tylko asystowałam mamie i tacie, jeszcze w domu rodzinnym. No, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Nie dam się i chyba będzie to przełom kwietnia/maja. Oni najchętniej już w lutym by robili......

Czuje się wtedy jakoś niepewnie....Oby to ostatni miesiąc taki był.
do narodzin małego mam nadzieje się uporać
Haters Gonna Hate