Naraya / Yasminelle / Lesinelle / Sidretella 20 / Teenia - wątek zbiorczy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 11:02   #91
Black Rainbow
Zadomowienie

Dot.: Naraya - nowy środek antykoncepcyjny

Cytat:
Napisane przez XxWerkAxX Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Dopiero zaczynam brać tabletki i dostałam właśnie Naraye. Ginekolog kazał wziac tabletkę w 5 dniu cyklu jednek ulotka dopuszcza pierwszy albo piaty... Z tego co wiem roznica zawiera sie w szybkosc iochrony (w wypadku pierwszeg odnia od razu, w wypadku piatego po tygodniu).

Czy myslicie ze jak lykne pierwsza tabletke w pierwszym dniu cyklu(anie tak jak zalecił mi gin) to cos sie stanie? :P

Akurat dzis mam pierwszy dzien cyklu i akurat poniedziałek to nie bede miała zamieszania na blistrze
Ja bym wzięła pierwszego dnia cyklu, czyli właśnie dziś. Sama zaczynam opakowanie w poniedziałki, więc wiem jakie to wygodne

Bierz dziś i się nie martw, nie sądzę, by "coś się stało".
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 23:06   #92
batesia
Przyczajenie

Czytam właśnie wszystkie wypowiedzi dotyczące nowego specyfiku. Sama dotychczas zażywałam Yasmin, pózniej Yasminelle ,wszystko było w porządku. Przez 6 lat żadnego tycia, zatrzymywania wody w organizmie, spadku libido, pryszczy itp. Ogólnie problemy i skutki uboczne doustnej antykoncepcji nie dotyczyły mnie w nawet najmniejszym stopniu. Po 2 miesięcznej przerwie w braniu tabletek( przerwa spowodowana była zbędnością antykoncepcji) dostałam od mojego lekarza receptę na Naraye.
Właśnie kończę 2 opakowanie i niestety zauważyłam znaczne pogorszenie cery+ niewielkie plamienia.
Jeden wyprysk zaleczam, a rano wyskakują dwa Dodam, iż nigdy nie miałam problemów z wypryskami nawet w okresie dojrzewania, zresztą do nastolatek niestety już nie należę. Możliwe, że na takie działanie leków wpłynęła ta 2 mies przerwa, bo innego wyjścia nie widzę, zwłaszcza ze lek jest zamiennikiem czyli ma identyczny skład jak Yasminelle.
Na chwilę obecną mam zamiar skończyć przepisane opakowania( łącznie 4) i jeśli nie będzie poprawy lub zauważę inne skutki uboczne dam sobie spokój z tym lekiem.
batesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:23   #93
Trah
Rozeznanie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. III

Moje Drogie, mam nadzieję, że będziecie potrafiły mi pomóc.
Od wczoraj staram się rozwiązać mój problem i kurcze jakoś mi nie idzie
Wczoraj mój laryngolog zapisał mi garść dziwnych tabletek. Bardzo bym prosiła o pomoc, czy obniżają one działanie Yasminelle.
A biorę:
Fromilid 0,25
Eucorton
Erdomed
immunoglukan

Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Trah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 09:29   #94
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trah Pokaż wiadomość
Wczoraj mój laryngolog zapisał mi garść dziwnych tabletek. Bardzo bym prosiła o pomoc, czy obniżają one działanie Yasminelle.
A biorę:
Fromilid 0,25
Eucorton
Erdomed
immunoglukan

Nie jestem pewna ale na przyszłość informuj laryngologa lub innych lekarzy,że bierzesz anty. A w ulotce nie ma żadnej informacji czy te leki wpływają na antykoncepcję?
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 09:46   #95
migoteczka90
Przyczajenie

Witam wszystkich!
Zapewne ten temat był już poruszany ale może jednak ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie czy po Yasminelle któraś odczuła bardzo duży spadek libido? Jak tak to czy zmieniałyście tabletki i na jakie? Z góry dziękuje za odpowiedź.
migoteczka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 11:55   #96
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna ale na przyszłość informuj laryngologa lub innych lekarzy,że bierzesz anty. A w ulotce nie ma żadnej informacji czy te leki wpływają na antykoncepcję?
Laryngolog o tym wie i średnio go to interesuje.
No właśnie w ulotce nic nie ma, dlatego zadałam pytanie na forum.
Stary 2010-10-20, 12:25   #97
201607260936
Konto usunięte

Witam..Też niedawno przepisana mi została Naraya. Zmieniłam z Cilestu, bo po nim dużo przytyłam..Ale chyba to zmiana na gorsze :/ co prawda biorę dopiero 4 tabletkę, ale jestem senna, nic mi się nie chce, ciężko mi się skupić, a co gorsze tak mi się w głowie kręci, że czuję się jak na karuzeli. A jak przeczytałam o problemach z cerą i o tym, że można przytyć..jeszcze tego mi brakuje :/ Ogólnie nie jestem zadowolona.
201607260936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 13:18   #98
katarzynasz
Zadomowienie

Cześć Dziewczęta ja też najpierw przerabiałam Yasminelle i były świetne ale cenowo koszmar:/ póżniej dostałam Novynette koszmar totalny ://ale cenowo lepiej i teraz dalej jestem na Yasminelle ale ide niedługo do gina i może spróbuje Naraya ale pytanie odnośnie libido miałyście spadek czy wręcz przeciwnie?
Stary 2010-10-20, 13:25   #99
201607260936
Konto usunięte

Mi nie spadło
Stary 2010-10-20, 13:27   #100
katarzynasz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotko21wroc Pokaż wiadomość
Mi nie spadło

a że tak zapytam jesteś może z Wrocławia? gdzie kupujesz tabletki i w jakiej cenie? jeśli można wiedzieć
Stary 2010-10-20, 13:31   #101
201607260936
Konto usunięte

A tak, z Wrocławia. Ja kupiłam w aptece na psim polu, bo tutaj aktualnie mieszkam Kosztowały 29 zł z groszami. W Galerii Dominikańskiej kosztują natomiast ponad 33 zł. Ale widziałam bodajże na poprzedniej stronie któraś dziewczyna pisała o aptece na Joannitów i tam jeszcze taniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 18:09   #102
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Laryngolog o tym wie i średnio go to interesuje.
No właśnie w ulotce nic nie ma, dlatego zadałam pytanie na forum.
Sprawdź w ulotkach tych leków co dostałaś. W ulotce yasminelle sa wymienione niektóre typy antybiotyków, przy których trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 18:37   #103
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
A biorę:
Fromilid 0,25
Eucorton
Erdomed
immunoglukan

Ten drugi to Encorton (literówka)?
Z tego co udało mi się znaleźć to te leki nie powinny mieć wpływu na antykoncepcję.
Jednak według tego: http://bil.aptek.pl/servlet/interakcje/int_start zachodzą inne interakcje między lekami, które zażywasz. Mianowicie:
Encorton i Fromilid -> Możliwy wzrost stężenia we krwi, a tym samym ryzyka nasilenia działań niepożądanych prednizonu (jednak słabiej niż w przypadku deksametazonu i metyloprednizolonu). Opisano dwa przypadki wystąpienia manii i psychozy.
Encorton i tabletki anty -> Nasilenie terapeutycznego i toksycznego działania glikokortykosteroidu.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 19:02   #104
zoltan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlotko21wroc Pokaż wiadomość
Witam..Też niedawno przepisana mi została Naraya. Zmieniłam z Cilestu, bo po nim dużo przytyłam..Ale chyba to zmiana na gorsze :/ co prawda biorę dopiero 4 tabletkę, ale jestem senna, nic mi się nie chce, ciężko mi się skupić, a co gorsze tak mi się w głowie kręci, że czuję się jak na karuzeli. A jak przeczytałam o problemach z cerą i o tym, że można przytyć..jeszcze tego mi brakuje :/ Ogólnie nie jestem zadowolona.

każda kobieta reaguje inaczej, nie można stwierdzić jak mogą zachować się te tabletki dopóki nie weźmiesz przynajmniej 2-3 opakowań.
ja również zmieniłam tabletki z cilestu na narayę z powodu tycia i libido równemu 0.
problem mam teraz zupełnie inny - jestem pod koniec 2 opakowania a wczoraj robiłam sobie test ciążowy, bo mimo tego, że miałam normalnie krwawienie z odstawienia, to czuję się jakbym była w ciąży - reaguję na zapachy odruchem wymiotnym; humor zmienia mi się jak na karuzeli - raz się śmieję, za chwilę płaczę; słabo się czuję; bolą mnie jajniki i czasami rano mam mdłości; ogólnie moje samopoczucie jest fatalne. test zrobiłam tylko i wyłącznie dlatego, że możliwe jest krwawienie w czasie ciąży, panikarą nie jestem.
pomóżcie dziewczyny, bo nie wiem co mam robić, mam ochotę rzucić je jak najszybciej, chociaż nie wiem, czy nie lepiej byłoby poczekać jeszcze z miesiąc - dwa, jak mój organizm się do nich przyzwyczai.
o innych już nie myślę, brałam już chyba z 6 rodzajów, po każdym było coś nie tak, jeżeli z tymi mi się nie uda to poddaję się - antykoncepcja hormonalna nie jest dla mnie.
może któraś z Was ma dla mnie jakąś radę...
zoltan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 19:10   #105
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Ten drugi to Encorton (literówka)?
Z tego co udało mi się znaleźć to te leki nie powinny mieć wpływu na antykoncepcję.
Jednak według tego: http://bil.aptek.pl/servlet/interakcje/int_start zachodzą inne interakcje między lekami, które zażywasz. Mianowicie:
Encorton i Fromilid -> Możliwy wzrost stężenia we krwi, a tym samym ryzyka nasilenia działań niepożądanych prednizonu (jednak słabiej niż w przypadku deksametazonu i metyloprednizolonu). Opisano dwa przypadki wystąpienia manii i psychozy.
Encorton i tabletki anty -> Nasilenie terapeutycznego i toksycznego działania glikokortykosteroidu.

tak, encorton, literówka
wiesz, tylko czy mogłabyś mi napisać o co chodzi z tympredonizonem, deksametazoninem i metyloprednizolem? te składniki mają wpływ na tabletki anty?
bo to, że są to silne leki, to ja wiem, ale encortonu już nie biorę, a pozostałe maksymalnie jeszcze przez tydzień, więc nie wiem czy w ciągu tygodnia mogę dostać psychozy wiem, że takie rzeczy dzieją się po stosowaniu leków po pół roku.

"Encorton i tabletki anty -> Nasilenie terapeutycznego i toksycznego działania glikokortykosteroidu. " co to znaczy?

przepraszam, za banalne pytania ale nie mam pojęcia

bardzo dziękuję Ci za pomoc

wiesz co sprawdziłam tą cała anlizę na stronie którą podałaś (bardzo fajna, dziękuję za linka) i tam jest fromilid jako
granulat do przygotowania zawiesiny doustnej, a ja mam fromilid w tabletkach...
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Sprawdź w ulotkach tych leków co dostałaś. W ulotce yasminelle sa wymienione niektóre typy antybiotyków, przy których trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie.
sprawdzałam i nic nie znalazłam, dlatego zadałam pytanie na forum

Edytowane przez Trah
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:18
Stary 2010-10-20, 19:17   #106
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Też ostatnio miałam ten problem relacji leków z tabletkami.
Jestem troszkę może zbyt ostrożna, ale założyłam sobie, że jeśli będę brała jakieś antybiotyki to zawsze będę stosować dodatkowe zabezpieczenie. W końcu ten tydzień jakoś da się przetrzymać z gumkami, a antybiotyków sie nie bierze ciągle

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 19:21   #107
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też ostatnio miałam ten problem relacji leków z tabletkami.
Jestem troszkę może zbyt ostrożna, ale założyłam sobie, że jeśli będę brała jakieś antybiotyki to zawsze będę stosować dodatkowe zabezpieczenie. W końcu ten tydzień jakoś da się przetrzymać z gumkami, a antybiotyków sie nie bierze ciągle
myślę, że masz racje i tak też zrobię jak piszesz (mimo wszystko), ciekawa byłam Waszego zdania.

chciałam się tylko upewnić: dodatkowe zabezpieczenie powinnam stosować przez okres brania antybiotyku i 7 dni po zakończeniu jego brania? a jeżeli na ten okres siedmiodniowy wychodzi przerwa, to nie robię przerwy, tylko biorę kolejne opakowanie. zgadza się?
Stary 2010-10-20, 19:32   #108
xxboo
Zakorzenienie

jesli nie zrobiłaś zadnego bledu, nie pominelas tabletki ani nic to wydaje mi sie ze mozliwosc zajscia w ciaze jest rowne zeru. Czasami na sile sobie wynajdujemy rozne objawy, wnioskuje ze test wyszedl negatywnie?
Ja po tych tabletkach nie mialam zadnych skutkow ubocznych, za to po odstawieniu , a odstawilam jakies 2,5 tyg temu tylko dlatego bo zapomnialam 3 tabletek i jest mozliwosc ciazy, czulam sie jak na hustawce, placz, smiech na przemian = tragedia.

PEDAGOG

Edytowane przez xxboo
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:34
xxboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 19:40   #109
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
tak, encorton, literówka
wiesz, tylko czy mogłabyś mi napisać o co chodzi z tympredonizonem, deksametazoninem i metyloprednizolem? te składniki mają wpływ na tabletki anty?
bo to, że są to silne leki, to ja wiem, ale encortonu już nie biorę, a pozostałe maksymalnie jeszcze przez tydzień, więc nie wiem czy w ciągu tygodnia mogę dostać psychozy wiem, że takie rzeczy dzieją się po stosowaniu leków po pół roku.

"Encorton i tabletki anty -> Nasilenie terapeutycznego i toksycznego działania glikokortykosteroidu. " co to znaczy?

przepraszam, za banalne pytania ale nie mam pojęcia

bardzo dziękuję Ci za pomoc

wiesz co sprawdziłam tą cała anlizę na stronie którą podałaś (bardzo fajna, dziękuję za linka) i tam jest fromilid jako
granulat do przygotowania zawiesiny doustnej, a ja mam fromilid w tabletkach...
Po kolei:
Cytat:
Prednizon - składnik Encortonu, te w nawiasie - to inne składniki, Ciebie nie interesują, to tylko przykład, że w przypadku Encortonu ryzyko nasilenia działań niepożądanych jest mniejsze niż w przypadku leków, które zawierają te składniki z nawiasu (masło maślane, ale chyba da się zrozumieć )
Jeszcze prościej - połączenie tych dwóch leków (Encorton i Fromilid) może powodować silniejsze działanie Encortonu - a więc i większe ryzyko skutków ubocznych.

Cytat:
Glikokortykosteroid to tutaj Encorton - a więc tabletki anty powodują, że jego działanie jest silniejsze.

Co do fromilidu to wydaje mi się, że zarówno w zawiesinie doustnej jak i w tabletkach jest ten sam skład (tzn te same składniki, różnić się mogą ewentualnie miligramy).

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 19:45   #110
201607260936
Konto usunięte

Nie będę tego więcej brać jeżeli po 1 opakowaniu nadal będę się tak czuć. Chyba nie po to się bierze tabletki, żeby sobie pogorszyć zdrowie i nastrój. Przy Cileście takich atrakcji nigdy nie miałam. A mam inne pytanie - może nie ten temat, ale zaryzykuje Czy badania przed przepisaniem tabletek są płatne i ile mniej więcej trwa zrobienie takich badań? Jakie to w ogóle są? Ja oczywiście żadnych nie miałam, tabletki zostały przepisane chyba na oko :/
Stary 2010-10-20, 20:17   #111
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Po kolei:

Prednizon - składnik Encortonu, te w nawiasie - to inne składniki, Ciebie nie interesują, to tylko przykład, że w przypadku Encortonu ryzyko nasilenia działań niepożądanych jest mniejsze niż w przypadku leków, które zawierają te składniki z nawiasu (masło maślane, ale chyba da się zrozumieć )
Jeszcze prościej - połączenie tych dwóch leków (Encorton i Fromilid) może powodować silniejsze działanie Encortonu - a więc i większe ryzyko skutków ubocznych.

Glikokortykosteroid to tutaj Encorton - a więc tabletki anty powodują, że jego działanie jest silniejsze.

Co do fromilidu to wydaje mi się, że zarówno w zawiesinie doustnej jak i w tabletkach jest ten sam skład (tzn te same składniki, różnić się mogą ewentualnie miligramy).
czyli podsumowując:
oprócz tego, że te tabletki mają same w sobie skutki uboczne (psychozy i rożne inne ciekawostki) to wynika, że nie obniżają działania tabletek anty.
czy dobrze zrozumiałam?
Stary 2010-10-20, 20:18   #112
xxboo
Zakorzenienie

no nie po to sie je bierze, ale tez wszedzie jest napisane ze skutki uboczne mijaja po 3 opakowaniu...

PEDAGOG

Stary 2010-10-20, 20:49   #113
zoltan
Przyczajenie

tak, stosowałam zgodnie z ulotką, hormony biorę już długi długi czas, nie jestem spanikowaną nastolatką.
po prostu nie miałam jeszcze NIGDY takich skutków ubocznych, pomyślałam jedynie o okresie zmiany tabletek (jeżeli chodzi o ewentualną ciążę), wiesz, różne scenariusze przychodzą do głowy ;-).
wiem, że teoretycznie powinno minąć po 3 opakowaniu, ale nie wiem czy ja sobie ze sobą dam radę jeszcze przez miesiąc użytkowania ;-).
zoltan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 20:52   #114
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
czyli podsumowując:
oprócz tego, że te tabletki mają same w sobie skutki uboczne (psychozy i rożne inne ciekawostki) to wynika, że nie obniżają działania tabletek anty.
czy dobrze zrozumiałam?
Tak, na to wygląda. Jest to strona Ministerstwa Zdrowia więc powinna być wiarygodna - ale ciężko mi stwierdzić czy na 100% można się nią sugerować. Bądź co bądź przeszukałam jeszcze różne fora i nie znalazłam żadnej opinii mówiącej o tym, że któryś z tych leków wpływa na antykoncepcję.

Stary 2010-10-20, 20:52   #115
xxboo
Zakorzenienie

no dla mnie te tabletki okazaly sie idealnie zadnych skutkow ubocznych, ja zanim zaczelam je brac to przejrzalam rozne tabletki pod wzgledem skladow. Wiedzialam ze jednego skladnika mam za duzo w tabletkich i np od niego wypadaly mi wlosy ginekolog poprosilam specjalnie o tabletki ktore zawieraja mniejsze stezenie tego hormonu i to byl strzal w dziesiatke

PEDAGOG

Stary 2010-10-20, 21:55   #116
dzoana9005
Przyczajenie

hej dziewczyny mam pytanie o naraye bo tez mi je gin przepisal czy po naraya urusl wam biust a i jeszcze jedno moj gin powiedzial ze nie musze zaczynac od 1 dnia miesiaczki tylko moge od dowolnego dnia cyklu tylko musze odczekac 3 dni zeby zaczely dzialac czy to prawda?
dzoana9005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 22:30   #117
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzoana9005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam pytanie o naraye bo tez mi je gin przepisal czy po naraya urusl wam biust a i jeszcze jedno moj gin powiedzial ze nie musze zaczynac od 1 dnia miesiaczki tylko moge od dowolnego dnia cyklu tylko musze odczekac 3 dni zeby zaczely dzialac czy to prawda?
debilizm- co do pogrubionego.

Ps. Ja sie całkiem dobrze czuję, fakt, biorę dopiero 5 dni, ale nie boli mnie brzuch, jak Microgynonie i ogólnie czuję się jak przedtem, kiedy nie brałam tabletek
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 23:37   #118
deedra
BAN stały

/post usuniety przez moderatora/

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2010-10-21 o 21:43 Powód: zlamanie regulaminu
deedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 08:32   #119
migoteczka90
Przyczajenie

Hej! Ja Ci nie pomogę bo też zmieniam tab
A co do Encortonu to nie wiem na ile masz dużą dawkę ale ja też niestety miałam problemy laryngologiczne i przyjmowałam wszystki te środki z czego na Encorton reagowałam najgorzej, bo to jest steryd, żebyś później się nie zdziwiła jak włosy zaczną wychodzić Ci garściami i cera się mocno popsuje, chociaż życzę żeby tak nie było ja tak jak napisałam wcześniej miałam bardzo dużą dawkę i może dlatego tak mój organizm zareagował.
Ponawiam pytanie czy któraś z Was odczuła duży spadek libido po yasminelle, czy zmieniła proszki jak tak to na jakie?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
migoteczka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 09:47   #120
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez migoteczka90 Pokaż wiadomość
Hej! Ja Ci nie pomogę bo też zmieniam tab
A co do Encortonu to nie wiem na ile masz dużą dawkę ale ja też niestety miałam problemy laryngologiczne i przyjmowałam wszystki te środki z czego na Encorton reagowałam najgorzej, bo to jest steryd, żebyś później się nie zdziwiła jak włosy zaczną wychodzić Ci garściami i cera się mocno popsuje, chociaż życzę żeby tak nie było ja tak jak napisałam wcześniej miałam bardzo dużą dawkę i może dlatego tak mój organizm zareagował.
Ponawiam pytanie czy któraś z Was odczuła duży spadek libido po yasminelle, czy zmieniła proszki jak tak to na jakie?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
dawkę mam najniższą i tabletkę połykałam przez 4 dni.
wiem, że on ma silne skutki uboczne, ale myślę, że tak krótki okres czasu nie będzie powodował w moim organiźmie takiego spustoszenia.

Napisałaś, że brałaś to wszystko co ja, czyli możesz potwierdzić, że wyżej wymienione leki nie mają wpływu na obniżenie skuteczności tabletek anty.?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości