2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-20, 12:16   #1801
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Ja karmię przed tv, czytając w międzyczasie wizaż jednym okiem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:35   #1802
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pamiętacie Czarnaelizabeth ona nie udzielała bo była w ciązy już z 4 maluchem i w domku miałam 3 urwisów, ale wieści przekaże

" O 3.05 urodziłąm Anię, poród 10 minut, na Ujastku Ania ma 46 cm i 2500 gram. Jest cudna Pozdrów wizażanki"

Ona miała termin dzień przede mną na 17-go Ja jutro jadę do szpitala i chyba jest nam pisane się spotkać bo urodziła w tym szpitalu co ja będę rodzić Może się faktycznie spotkamy skoro ona urodził dziś a ja ma jutro jechać i terminy dzień po dniu miałyśmy Ale jestem głupia i sobie wymyślam jakieś teorie
tak si zastanawiała kiedys co u niej słychać
GRATULUJE CÓRCI!!! mojej imienniczki

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Nie wiem kto ma gorzej, bo jak mala zaczyna ryczec po 20 min od karmienia to ja slysze TO od swoejgo meza. Jeszcze z pytaniami "a minut karmilas, a kiedy jadla ostatnio", mowiac do dziecka, "mama ma Cie gdzies, widze, ze głoda jestes". A wczoraj dowiedzialam sie jeszcze, jak Młoda wyła przez bite dwie godziny, pewnie po mojej rodzinie obciazona jest wzdeciami i mam nie jesc nabialu przez 4 dni. Dzis rano zagladam do lodówki, a tam.... jajka, zolty ser twarog i jogurty i..... paszet otwarty tydzien temu... bosko !

Moj tez , jak tylko młody zabeczy to gada, że głodny, że go mamusia głoduje i takie tam bzdury..ale wydaje mi sie, ze mówi to , bo chce żebym wzwieła synka z raczek tatusia ...zawsze to jakaś wymówka

Moj maz tez dzis pozno wraca Ty jednak masz mozliwosc wyrwac sie do kogos... ja nie mam tu nikogo i siedze, caly dzien zamknieta z Nadia czujac sie jak Fiona strzezona przez zlego smoka (Nadia w roli strasznego smoka )

Ten smok to jak mały aniołek wyglada

Uhuhu...toz to kawał dziecka! Widac, ze apetyt dopisywal!
Aniu,wspolczuje sytuacji z mezem... przykre jest kiedy druga strona pokazuje, ze jej nie zalezy....
ano..kawał chłopa z nigo był..jak go trzymałam do chrztu w kościele to myślałam że zaraz padnę..a na drogi dzien takie miałam zakwasy że szok

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja karmię przed tv, czytając w międzyczasie wizaż jednym okiem
Tak jak i ja

Pomidora.. licze ze sie zmieni..ma dopiero 28 lat i juz 2 dzieci..nie wytrzymał tego chłopina psychicznie..a niby taki twardziel z niego
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:40   #1803
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Pomidora.. licze ze sie zmieni..ma dopiero 28 lat i juz 2 dzieci..nie wytrzymał tego chłopina psychicznie..a niby taki twardziel z niego
Mój tata miał 29 lat i 3 dzieci i nie robił takich rzeczy ... Więc to chyba wymówka ... No ale mimo wszystko mam nadzieję, że się zmieni

A moje Kochanie wstało dziś po 5:00 do pracy, jak zawsze. No i zasnął na fotelu w trakcie ubierania spodni
Stary 2010-10-20, 12:41   #1804
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh.skąd ja to znam a u nas też zaczęło się od czoła i potem przeszło na policzki i to był trądzik raczej wygląda jak takie małe pryszczyki
no właśnie tak to wygląda. A to trzeba przeczekać czy maziałaś czymś pyszczek?
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Mój ma to samo A ostatnio mi powiedział, ze on mnie podziwia, ze ja w nocy zawsze wiem, czy małego trzeba tylko utulić jak zacznie kwilić czy to już pora karmienia. Więc biedakowi uświadomiłam, ze ja na zagarek patrzę i stąd wiem A on myślał, ze to jakiś wewnętrzny, matczyny zegar mi w środku tyka
no ja w nocy to akurat nie mam z tym problemu, bo mała póki co budzi się tylko na karmienie. Zaczyna kwilić a ja się od razu budzę i najpierw przewijanie, potem karmienie, potem do łóżeczka i gaszę lampę nocną. Za to w dzień to czasami za diabła nie wiem czemu marudzi
Bo jak lezy na tobie w tej pozycji to jej prościej główkę utrzymać - Tymcio ma tak samo. A spróbuj jak kładziesz ją na brzuszku, podkładać jej pod pachy zwiniętą pieluszkę flanelową, albo kocyk, albo inny rulonik. To zmiejsza napięcie mięśniowe w plecach i dziecko chętniej na brzuchu leży. Nam to pomogło i teraz już bez ruloników mały leży.
dzięki za radę, spróbujemy dziś

siedzę na all i szukam prezentów gwiazdkowych Ponieważ mamy oboje urodziny w grudniu, mój mężuś w tym roku dodatkowo 30 lat kończy i będą dwie duże imprezy, to zawsze zaczynamy kupowanie prezentów dużo wcześniej, co by się nie spłukać w grudniu.
Wiecie, może to głupie, ale ja tak kocham święta, ze już nie mogę się ich doczekać
a ja świąt od kilku/kilkunastu lat nie znoszę. No ale w tym roku będzie pewnie inaczej, bo wreszcie jest jakiś maluch w rodzinie. Ale jeszcze fajniej będzie za jakieś 2-3 lata jak będzie można sprowadzić do domu Mikołaja
Tylko nie wiem co będzie ze świętami. Zawsze było tak, że TŻ zostawał z rodzicami (mieszkamy u nich od kilku lat- ale na szczęście jeszcze jakiś rok tylko), bo nie chciał jechać do mojej rodziny, a ja jechałam do swojego domu. No ale teraz to nie przejdzie, bo jest dziecko. A ja sama nie będę się tłuc autobusem przez pół Polski z takim maluchem. TŻ znowu nie chce ze mną jechać a ja nie chcę zostawiać mamy i 2 sióstr samych (zwłaszcza, że jedna jest niepełnosprawna i ostatnio strasznie humorzasta, nie da się nawet namówić, żeby usiąść z nami przy stole). Nie wiem, może przyjechałyby do rodziców TŻta? - muszę o tym pogadać z "teściową". No ale też nie jestem pewna, że moja mama się zgodzi. Eh...skomplikowane to wszystko
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko. Czy izolujecie dzieciaczki od tv czy kompa? Bo ja karmiąc ponad pół godziny dostaje na głowę z nudów i stwierdziłam, że karmienie przed tv to nie taki kiepski pomysł. Ale oczywiście zewsząd słyszę, że jak to jak tak można szkodliwe promieniowanie itp Krzywdy jej nie chcę zrobić ale sama też wolałabym w wariatkowie nie wylądować.
iii tam. Jak mam ochotę to włączam TV czy radio. Jak coś robię przy kompie i mała marudzi to biorę ją na kolana- jedną ręką trzymam .dziecko a drugą mysz, Jedyne co to przy karmieniu po kąpieli oraz w nocy jest cicho w pokoju, nic nie gra i światło jest przygaszone.

Cytat:
Dziewczyno, nie daj sobie wkręcić jakiś głupot! Jak będziesz podczas karmienia patrzeć się tępo w ścianę to w koncu zwariujesz nie uchronisz dziecka przed promieniowaniem z tv, przed jedzeniem z konserwantami i całym złem świata
mądrze powiedziane

Kurcze, coś mnie bierze chyba jakieś choróbsko. Mam trochę podwyższoną temperaturę i wszystko mnie boli. Nawet nie miałam siły wyjść z małą na spacer- poszła z babcią a ja się zaraz kładę pod kocyk
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:59   #1805
bordowa
Wtajemniczenie

Jaki rozmiar będą miały nasze dzieciaczki w Boże Narodzenie? Asia ma 7 tygodni, teraz nosi 62 i nie wiem co jej na Święta kupić. 74cm, 80, 86? Jak myślicie?
Stary 2010-10-20, 13:04   #1806
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Zuziczka My pewnie mamy takie przyspieszenie z tyciem bo karmimy butlą i to jeszcze do tego mlekiem dla wcześniaków Ale od dziś przechodzimy na Bebilon Comfort, zobaczymy jak to będzie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłyśmy ze szpitala, byłyśmy w poradni okulistycznej- Mala miala się zgłosić, ponieważ leżała pod lampami w inkubatorku. Badanie straszne,,, dobrze, ze poszlam z tesciową bo sama bym sobie nie poradzila... Durna lekarka byla, zero pielegnierki a trzeba trzymac dziecku głowke, rączki, nozki, aby sie nie ruszało....
2 razy kropiła jej oczka w odstepach 15 min - niunia nie plakala, jednak samo badanie przeryczałą bidulka... Lekarka jakas krowa,, bardziej skupiala sie na tym, ze jej wlosy do geby leca niz na badaniu a dzieciątko płakało bo badaniu dostala flache z herbatka i sie uspokoila a teraz lezy i pierdy wali ))
U nas naszczęście nocka obyła się bez przebojów, ładnie spał
Hmm ciekawe jak u mnie będzie wygladało to badanie. Jutro jedziemy. Bo ja słyszałam że to jakimiś pasami unieruchamiają, a w oczko wkładaja coś metalowego żeby trzymało cały czas otwarte. Okaże się jutro o 8. Strasznie się boję....

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Wprawdzie pytanie nie do mnie, ale właśnie przerabiam temat
Pomi przejedź delikatnie dłonią po policzku Tymka i w przypadku skazy lub innej alergii pokarmowej ma sie wrażenie szorstkości niczym papier ścierny. W skazie wysypka zazwyczaj występuje na twarzy, uszach, dekolcie oraz łokciach i kolankach- nie równomiernie na całym ciele, może też łuszczyc się miejscami skóra, zazwyczaj też skazie towarzysząj zielonkawe kupki
Kurcze nastraszyłaś mnie.... Daniel ma na czole taką wysypkę jakby pełno mini chrosteczek tam było. Teraz mu ta skórka złazi. No i ostatnio miewa zielonkawe kupy....... AAAAAAAAAAAAAAAAA
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:23   #1807
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

aaneczka1984 ślicznie wyglądasz po tej ciąży, chyba ci to służy nie widać po tobie zmęczenia.

Cytat:
Tak jak pisałam jest ok Psychicznie nawet super Od wczoraj rana jestem pełna energii aż dziwne. CZop dalej odchodzi Kontroluje ruchy małego w związku z ilośćią wód i jutro na 8 jadę z torbami
Napisz jak będziesz znała jakieś konkrety, trzymam kciuki cały czas.

Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie Czarnaelizabeth ona nie udzielała bo była w ciązy już z 4 maluchem i w domku miałam 3 urwisów, ale wieści przekaże

" O 3.05 urodziłąm Anię, poród 10 minut, na Ujastku Ania ma 46 cm i 2500 gram. Jest cudna Pozdrów wizażanki"
Ale fajnie, wielkie gratulacje i jeśli rzeczywiście uda wam się spotkać to pozdrów ją od ciotek z wizażu

Cytat:
Tez mi czasem nerw puszcza i staram sie ją przekrzyczec (nie wiem jak to wyglada z waszymi dziecmi, ale moja ma taki wygar, ze sciany czasem rezonują), czasem to skutkuje, czasem nie.
A myślałam, że to ja jestem wyrodną matką, która nawrzeszczała na dziecko... tzn. mała wrzeszczała i ja też razem z nią bo już nie miałam siły i nie wiedziałam co jej jest - sucho, pełny brzuszek, noszenie, lulanie, całowanie, przytulanie itd. a ona ryczała jak szalona przez kilka godzin...

Cytat:
Ciesze sie ze podobaly sie Wam moje zdjecia. W załączeniu jeszcze 3 Nadiowe ujecia
Super są

Cytat:
sranie w banie. a co dzis nie jest szkodliwe.... Ja nie izoluje i nie mam zamiaru. Tzn tv nie nie mam, bo nie nie lubie i nie czuje potrzeby. Ale przed kompem jak mi sie uda ja dobrze przystawic to czasem, nawet i zdjecia obrabiam albo tu na forum pisze...
Ja też karmię przed kompem i nie mam zamiaru przestać. Za to tv nie używam, teraz to nawet jest zasłonięte suszarką z pieluchami nawet pokażę wam później fotkę jak to głupio wygląda

Dzisiaj wyjątkowo ładna pogoda chyba się zabiorę z małą na spacer po karmieniu, muszę tylko zaczekać aż się obudzi

Powiedzcie mi taką rzecz - jak dokarmiacie z butli to wasze maluchy sądzą kupę w innym kolorze i konsystencji niż po mleku z piersi? Wiem, wiem, super pytanie, ale moja mała zaczęła inne kupy robić i tak się zastanawiam czy wszystko jest ok...
Stary 2010-10-20, 13:27   #1808
bordowa
Wtajemniczenie

Klari Po mm może robić takie grudkowate, jakby twardsze kupy
Stary 2010-10-20, 13:38   #1809
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Jaki rozmiar będą miały nasze dzieciaczki w Boże Narodzenie? Asia ma 7 tygodni, teraz nosi 62 i nie wiem co jej na Święta kupić. 74cm, 80, 86? Jak myślicie?
mysle że 74 spokojnie starczy...Domik nosi teraz 86-92 a ma 19 miesiecy

Cytat:
Mój tata miał 29 lat i 3 dzieci i nie robił takich rzeczy ... Więc to chyba wymówka ... No ale mimo wszystko mam nadzieję, że się zmieni
Mysle że sie zmieni ...narazie rozkreca własny interes i ma strasznego stresa w pracy, ...stara sie zeby dzieciom nic nie brakło w przyszłości, bo jemu wszystkiego brakowało...tyle że ta chec zarobku troszke mu świat przysłoniła

Cytat:
dokładnie tak...no i napewno beda rzadziej niż przy mleczku mamusinym...Patrys dostał butle na noc i nie zrorbił ani jednej kupki w nocy. dopiero dzis w południe..ale sie przy niej .."opracował" że hoho
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:41   #1810
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Po moim robiła taką żółtą jajecznicę z białymi grudkami (o dzizas, nie myślałam nigdy, że będę skład kupy analizować ) a po MM robi takie małe sraczkowate coś o jednolitej konsystencji... i nie wiem czy jest ok?
Stary 2010-10-20, 13:43   #1811
Ray
Zakorzenienie

Nikap z zadroscia corki roznie bywa, nie powiem uciazliwe to ale jakos trzeba przetrwac... ma tez czasem objawy milosci wiec chyba jestesmy na dobrej drodze

czarnaelizabeth gratulacje! pobilas moj rekord 30 min no ale..... ja drugie dziecko rodzilam ty 4 hihi

wspolczuje wam ze niektore maja przeboje z mezami, oczkolwiek rozumiem bo po narodzinach pierwszej corki rozowo tez nie bylo. Z kolejnym dzieckiem mysle latwiej. Maz mi bardzo pomaga, wspiera i ogolnie nie mam co narzekac
ale widac do wszystkiego trzeba dojrzec w odpowiednim czasie

ja poki co nie mam co narzekac na corcie dziecko aniol, nie wiem jak bedzie z zasem ale narazie ciesze sie z chwil spokoju i moznosci wyspania sie

bylam dzis kupic sobie kurtke na zime i sie podlamalam....
echhh nie wymiarowa jestem bo od pasa w gore mam rozmiar s/m a dupa i brzuch xl po ciazy.... ale jakos udalo mi sie cos kupic w czym najkorzystniej wygladalam.... szkoda ze to w sumie wydatek pewnie na jeden sezon no ale jak trzeba.....

ja tez czesto pisze przy okazji karmienia bo mi sie nudzi

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

bordowa rozmair 62/74 to max.... w zaleznosci od firmy bo co firma rozmiar rozmiarowi nie rowny i tegosc tez.
Stary 2010-10-20, 13:47   #1812
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nam też kazali, bo malej grozi przepuklina pępkowa tylko ona strasznie nie lubi na brzuchu dzisiaj leżala już dwa razy po kilka minut a takiego śpiącego go kładziesz na brzuch? nie budzi się ? nie denerwuje? dzięki za odp.
Gabi- Olek nie znosi lezenia na brzuchu Jak spi to go przerzucam (wlasnie to zrobilam) i nawet sie nie budzi. Jak nie spi i zaczyna na brzuchu ryczec to daje mu 1-2min i przekrecam, a jak nie to lezy ile wlezie :

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Kochana u mnie też masakra Milenka w nocy budzi się co dwie godziny i wcale nie chce za bardzo jesc... a jak juz zje to 60,70ml.. i za 2 godziny znow się budzi jutro mamy 2 miesiące i jej sie cos poprzestawiało chyba...
Trzymaj sie Mpiku, Olek potrafi nawet co 1-1,5h sie budzic i oczy wielkie, spac nie chce. Jak nie ryczy to sam zasypia w lozeczku po jakims czasie.
PRzykro mi, ze mialyscie durna lekarke Jak z takim podejsciem mozna z malymi dziecmi pracowac?

Czarnaelizabeth- Gratuluje Małej Kruszynki!

Cytat:
Mój ma to samo A ostatnio mi powiedział, ze on mnie podziwia, ze ja w nocy zawsze wiem, czy małego trzeba tylko utulić jak zacznie kwilić czy to już pora karmienia. Więc biedakowi uświadomiłam, ze ja na zagarek patrzę i stąd wiem A on myślał, ze to jakiś wewnętrzny, matczyny zegar mi w środku tyka
Pomi- a my sie dzisiaj poklocilismy w nocy, bo Maly ryczal nieprzerwanie i ja obstawialam, ze sie nie najadl, a TZ ze chce sie przytulic. Nie ma to jak rozmowy merytoryczne o 3ej nad ranem

Siedzę na all i szukam prezentów gwiazdkowych Ponieważ mamy oboje urodziny w grudniu, mój mężuś w tym roku dodatkowo 30 lat kończy i będą dwie duże imprezy, to zawsze zaczynamy kupowanie prezentów dużo wcześniej, co by się nie spłukać w grudniu.
Wiecie, może to głupie, ale ja tak kocham święta, ze już nie mogę się ich doczekać
Moj TZ tez ma w grudniu urodziny, poza tym jeszcze podwojne andrzejki dziadkow, barborki mojej mamy i urodziny brata- pojecia nie mam co z tym zrobic.
A ja Swieta uwielbiam, ale najbardziej atmosfere domowa przed Swietami. Caly ten charmider, gotowanie, pieczenie i sprzatanie i chaos w domu i zapach piernikow i ubieranie choinki w Wigilie.
My spedzamy Swieta ostatnio tak, z jedziemy najpierw z Poznania w lubuskie do tesciow na wigilie po poludniu, a potem jedziemy do moich rodzicow na kolejna wigilie. Obzartuchy
W pierwszy dzien swiat znowu jedziemy do Tesciow. Jak bedzie w tym roku to nie wiem, ale chyba tesciowie przyjada do moich rodzicow i tyle. Nie bedziemy sie targac z Maluchem w te i we wte.

Bordowa - twoj zasypia ze spodniami na fotelu
A moj ostatnio w nocy podal mi Malego do karmienia (po przewijaniu) i zasnal. Przewaznie to on go jeszcze odbijal, ale dalam mu spokoj i spal. Kolejne karmienie (dalej noc) budze Radka, ze juz czas (czyli w domysle - niech juz przewija Malego) A on wyskoczyl z łozka jak z torpedy, wział Malego z calymi bebetlami-rożkiem, kocykiem itd i zaczyna go kołysac. Ja do niego- Co ty robisz? na to moj zaspany mąż- Przytulam, bo chyba płakał, nie?A co mialem robic?

Mszu- jesli cie to pocieszy, to ja tez jestem sama z Olkiem (nie liczac kota). TZ wraca kolo 18tej, a do tej pory to gnijemy sami w mieszkaniu, nawet na spacer nie wychodze, bo wozek w cholere ciezki i nie daje rady zniesc go z 2 pietra (wychodze tylko 2 razy w tyg na ważenie).

Nie wierze moje dziecko spi w ciszy Smoka juz nie chce, ale chyba mi ten smok mojego synusia dzis zaczarowal
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:49   #1813
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

jak juz o kupkach mowa... to czy kotres z waszych pociech robi może pieniste kupki?
Kolor jest taki jak zawsze czyli zółty, liczne sa w niej grudki, zapach tez nie uległ zmianie.... tylko mnie ta pienistosc zastanawia...

czy to przez to ze Młoda łyka tyle powietrza jak je?

Klarissa, dokładnie wczoraj na wieczor mielismy taka akcje... zabraklo nam srodkow, nawet smoczek nie pomogl... jak w koncu padła to my tez... po czym ja znowu bylam bliska placzu, ze mi sie dziecka zachcialo...

Zuzi... widze, ze u Was tez jazda na całego ale trudno sie dziwic, kazdy wariuje od przemeczenia. Ja kupujac wozek staralam sie wybrac najlezjszy, ale i tak nie mam sily go sama zniesc z 3-ciego pietra... poza tym chodzenie samej z wozkiem mnie dobija... wiec jesli juz na spacer to idziemy w trójke....

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-20 o 13:57
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:21   #1814
Zuziczka
Rozeznanie

Mszu- ja tez niby mam lekki wozek, ale mi i tak ciezko. Poza tym boje sie o blizne. Mlodemu otwieram okno jak spi

Cyknelam dzis kilka fotek (wreszcie! ) i oto Aleksander w swej okazalosci. Moj Mały Czlowiek.
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:28   #1815
elenka1
Rozeznanie

Zuziczka ja tez na spacer sama zbytnio nie mam ochoty, zupelnie inaczej we 3

Mszu u mnie nie ma pienistych kupek, przynajmniej nie zauwazylam

Bordowa ciezko stwierdzic jaki rozmiar w BN beda mialy dzieci, ja mysle ze skoro moja ma 56 teraz to w BN 68 ale to tyko takie moje przypuszczenia

Pomidora niezle kombinujecie z tymi prezentami w pazdzierniku... ja tez jestem takz ze wole miec cos duzo wczesniej ale moj maz kupuje dopiero w wigilie rano, on wszystko zostawia na ostatnia chwile... dobijajace ale co zrobic

Ray udalo Ci sie zrzucic kg po pierwszej ciazy to uda i teraz, a kurtka mi by napewno poprawila humor

Czarnaelizabeth GRATULUJE!!!!!\

ninaad nie daj sie chorobie

a ja ostatnio zauwazylam ze mala kaszle, jak spi to nie ale w dzien tak... moze to suche powietrze???? czy co to moze byc??? moze powinnam zglosic sie z nia do pediatry

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:39   #1816
gabisun
Zakorzenienie

o jak się chwalimy to ja też:
1. Uśmieszek udało się złapać i 2. powaga

Stary 2010-10-20, 14:46   #1817
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

To są wieści z wątku w którym ja biorę udział może to dziwne ale napiszę bo na naszym wątku tez pojawił się jeden nick a nawet 2 Jak jeden znikł z powodu tragedii to pojawił się drugi

Wiadomosc do wszystkich wizazanek:

Wyszlo na jaw, ze jedna i ta sama dziewczyna stworzyla sobie na wizazu kilka kont pod roznymi profilami.
Oto one:
jagda22i Motylicaja i Molalala i Irysowa i Jaga1111 i Flicka88 i karmelka1987 i dudziakowa i Rozaliontka i chrupcia i dagoja_ja,
zwierciadelko, kociakowa, mojra89, Malga19

Jak widzicie jest wsrod nich rowniez jagda22, ktora znamy z tego watku.

Istnieje na wielu watkach mamusiowych, wszedzie z jakimis tragicznymi historiami poronien (przewaznie blizniakow), maz ja zostawil, lezy w szpitalu na podtrzymaniu itp. Ale tez na watkach plotkowych istnieje jako osoba bez dzieci za to jest niania....

Ta informacja jest potwierdzona przez moderatora - te wszystkie profile zostaly stworzone z tego samego adresu IP

Przykro mi, ze istnieja osoby zerujace na szczerym ludzkim wspolczuciu, nie rozumiem zupelnie intencji takich osob

U nas na watku mamus listopadowo-grudniowych tez sie pojawila, ba! - ona zalozyla pierwsza czesc naszego watku! Wspolczulysmy jej, trzymalysmy kciuki, kiedy miala problemy w ciazy, lezala na podtrzymaniu a teraz gratulowalysmy zajscia w ciaze..z blizniakami oczywiscie....

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-10-20 o 15:08
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:11   #1818
gabisun
Zakorzenienie

Ilona o kurcze a Jaga u nas bliźniaki poroniła ludziom się nudzi normlanie

Stary 2010-10-20, 15:15   #1819
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ilona o kurcze a Jaga u nas bliźniaki poroniła ludziom się nudzi normlanie
No własnie o tym nicku pisze a jak Jaga znikła ro pojawiła sie rozaliontka

Wkurzyłam się bo na forum ammuś starjących się o dzidzie (z problemami) z którego trafiłam do Was tez była taka osoba z dziwnymi historiami I po co to się robi? Tam dziewczyny miały i mają naprawdę wielkie kłopoty z zajściem a tu takie....
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:19   #1820
falbala
Raczkowanie

ja na moje oko to laska powinna sie leczyc psychiatrycznie, nic dodac nic ujac...
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:21   #1821
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
No własnie o tym nicku pisze a jak Jaga znikła ro pojawiła sie rozaliontka

Wkurzyłam się bo na forum ammuś starjących się o dzidzie (z problemami) z którego trafiłam do Was tez była taka osoba z dziwnymi historiami I po co to się robi? Tam dziewczyny miały i mają naprawdę wielkie kłopoty z zajściem a tu takie....
Takich to tylko...ludziom jak widać się nudzi- WSPÓŁCZUJE JEJ.......
Stary 2010-10-20, 15:36   #1822
falbala
Raczkowanie

nika Ty karmisz teraz tylko butlą? i lekarz kazal podawac mlodemu dodatkowo wit D?? Kurcze bo mi pediatra powiedziała, że skoro wiktor tylko na modyfikowanym leci to nie ma juz takiej potrzeby.. moze powinnam mu dawac na własna reke? ale nie chce przedobrzyc hmmm... a to na recepte jest??
Stary 2010-10-20, 15:39   #1823
martucha84
Zakorzenienie

jaga u nas przecież blizniaki poroniła a rozaliontka urodziła rzekomo Dobrusie..
ehsss... szkoda słów..

coś czuje że panna kolejny nick założy...
Stary 2010-10-20, 15:41   #1824
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
nika Ty karmisz teraz tylko butlą? i lekarz kazal podawac mlodemu dodatkowo wit D?? Kurcze bo mi pediatra powiedziała, że skoro wiktor tylko na modyfikowanym leci to nie ma juz takiej potrzeby.. moze powinnam mu dawac na własna reke? ale nie chce przedobrzyc hmmm... a to na recepte jest??
Tak, na receptę. Wit. D daje się też dzieciom na MM, ja miałam zalecenie od 3tyg. Położna mi powiedziała, że lepiej od 6 i dzieki temu nie podalam Mu zakażonego Vigantolu... Ale teraz np poci Mu sie karczek podczas karmienia- mam rekę mokrą aż- a to objawy niby braku tej wit...
My tylko modyfikowane
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:46   #1825
falbala
Raczkowanie

nika a jaka jest nazwa tej wit d która bierzesz, to poprosze mame o recepte
Stary 2010-10-20, 15:47   #1826
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
jak juz o kupkach mowa... to czy kotres z waszych pociech robi może pieniste kupki?
Kolor jest taki jak zawsze czyli zółty, liczne sa w niej grudki, zapach tez nie uległ zmianie.... tylko mnie ta pienistosc zastanawia...
Tego jeszcze nie przerabiałam... ale dzisiaj karmię głównie piersią i widzę, że wygląd naszej kupki zależy od tego co jemy. Chyba...

Cytat:
Klarissa, dokładnie wczoraj na wieczor mielismy taka akcje... zabraklo nam srodkow, nawet smoczek nie pomogl... jak w koncu padła to my tez... po czym ja znowu bylam bliska placzu, ze mi sie dziecka zachcialo...
Ja tak miałam tydzień temu z młodą. Myślałam, że oszaleję i też się zastanawiałam po co mi to było... no tyle, że ja się faktycznie popłakałam...

Cytat:
poza tym chodzenie samej z wozkiem mnie dobija... wiec jesli juz na spacer to idziemy w trójke....
Ja chodzę sama i co dzienie na 1h. To czas kiedy młoda nie ryczy i bardzo sobie te chwile chwalę

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Cyknelam dzis kilka fotek (wreszcie! ) i oto Aleksander w swej okazalosci. Moj Mały Czlowiek.
Jest do ciebie bardzo podobny, taki klonik mamy

Cytat:
o jak się chwalimy to ja też:
1. Uśmieszek udało się złapać i 2. powaga
Super fotki.

To i ja się pochwalę - z rana i ze spacerku
Stary 2010-10-20, 16:19   #1827
elenka1
Rozeznanie

oj dziewczyny jak dobrze miec puste, miekknie cyce

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:26   #1828
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Po moim robiła taką żółtą jajecznicę z białymi grudkami (o dzizas, nie myślałam nigdy, że będę skład kupy analizować ) a po MM robi takie małe sraczkowate coś o jednolitej konsystencji... i nie wiem czy jest ok?
Na moje oko ok

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a ja ostatnio zauwazylam ze mala kaszle, jak spi to nie ale w dzien tak... moze to suche powietrze???? czy co to moze byc??? moze powinnam zglosic sie z nia do pediatry
A dużo kaszle? Asia kilka razy na dzień i troszkę mnie to martwi, ale wydaje mi się, że to nic groźnego. Może Mała zachłysnęła się troszkę śliną?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja chodzę sama i co dzienie na 1h. To czas kiedy młoda nie ryczy i bardzo sobie te chwile chwalę
Ja tak samo Zazwyczaj idę sama, czasem z mamą albo z Pomi Dziś nas deszcz złapał

Odebrałam z poczty paczkę z "Językiem niemowląt" i "Językiem dwulatka", biorę się za czytanie

Dzięki dziewczyny za radę, kupię w takim razie 74, max 80
Stary 2010-10-20, 16:27   #1829
malwina1204
Rozeznanie

Ja od 13 dostałam takiego bólu brzucha jak na okres,mijał i powracał bardzo bolało do tego nie dobrze mi było i duszno czy to były SKURCZE??Teraz mineły , są bardzo delikatne ale wogole prawie nie odczuwalne

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-10-20 o 16:42
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:57   #1830
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabi... Kinia ukradła mamine oczyska a jak lezaczek?sprawdza sie? Mała intersuje sie tymi zabaweczkami??

Spioszki tez bardzo ładne... a one sa rozpinane na dole, czy musisz jej przy kazdej pieluszce zdejmowac?

Klarissa... piekny kombinezonik! Moja tez nie placze na spacerze, zreszta moja to taka wozi_dupa.... nie wazne gdzie nie wazne czym byle jechac nie wiem czy doczytalas, ale pytalam sie czy nie myslicie zoragnizowac Natalce profesjonalnej sesji, macie w koncu tego znajomego fotografa... moze warto?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości