Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-20, 12:11   #3211
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
oj ja też mam nadzieję, że niespodzianki co do płci nie będzieJa mam na 18, ale na 100% nie wejdziemy o czasie. Nie mogę się już dozekać
Z tego co pamiętam to przed ciążą byłaś chudzielec. Ja byłam dość szczupła ale zaokrąglona na udach, brzuchu i duuuży biust. A jak doszły ciążowe kilogramy to już się tego zrobiło o wiele za dużo i kiepsko sie czujędostałam wielki udziecI mały też kopie głównie w nocy więc wiadomo spaaaaać. Także z radością przyjmę wiadomość, że to już. Tylko tak koło 38tc
Tez mam wielkie uda i tylek teraz,ale mam nadzieje ze schudne przy karmieniu
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Znajomi chca nam za 40 Euro odsprzedac Teutonie, z dwoma spiworkami,w dobrym stanie. Super firma, tanio, przyda sie jako drugi wozek, ktory bedzie u tesciow.Nie musielibysmy wtedy do nich swojego wozic.A bedziemy zmuszeni podrozowac, bo za kilka miesiecy wyprowadzamy sie do innego miasta.
To tanio jak za taki wozeczeka macie juz upatrzone miejsce gdzie sie przeprowadzicie?

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Irsin, Bombelinka cudna

ale numer u nas zdaje się pisała ostatnio jako karmelka że urodziła tydzień temu bliźniaki ...
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki to mamy dziś 3 rocznicę ślubu było raz lepiej raz gorzej (dużo się żaliłam na forum, ale założyłam nowe konto-bo teraz wstyd mi za to i zrozumiałam że nie wszystko należy upubliczniać ) ale teraz jest super
to ja dziś stawiam
: pijemy::pa rty:

póki co nie świętujemy w żaden sposób, ale i tak Go kocham

a wczoraj byliśmy na pierwszych teoretycznych zajęciach w SR i każda dziewczyna dostała słodkiego misia (z łapkami zapinanymi na rzep-to można go zawiesić) z kocykiem między łapkami
a z informacji które mi zapadły w pamięć (było 80 osób-jak wykład na uczelni) to jedynie na temat karmienia: że jak coś kobietę zdenerwuje to przez 2 godziny może nie mieć pokarmu i dlatego babka kazała facetom ustępować we wszystkim swoim Paniom i nikogo nie wpuszczać do domu-zwłaszcza przez pierwsze 2 tygodnie (z wyraźnym wyszczególnieniem teściowej i wciąż powtarzać jakie to one są cudowne i wspaniałe i jakie mają cudne dziecko... żeby zminimalizować ryzyko problemów z lakatcją (bo większość ponoć siedzi w głowie) i baby bluesa
Gratulacje z okazji rocznicy
Tez mielismy ostatnio o laktacji i wlasnie o tych odwiedzinach przez pierwsze 2 tyg,a pare dni pozniej jak bylismy na wsi to mnie babka rozwalila,bo okazalo sie ,ze powiedziala corce sasiadki(u ktorej ona na razie mieszka)"no jak monisia urodzi to pojedziemy do niej i zobaczysz jakie ladne firany teraz maja i jak sie urzadzili":brzyd al:Po pierwsze JA JEJ TU NIE CHCE W PIERWSZYCH TYG BO MNIE WKURZA,a ponadto nie chce by sprowadzala mi tu gosci..

KarolinaB,ja chodzilam na NFZ co miesiac i na ostatniej wizycie okazalo sie ze nie ma juz dla mnie miejsc i na nastepna wizyte w 38 tyg mam isc prywatnie do swojego lekarza..A musze czekac do poczatku listopada na wyplate tzta wiec nie wiem czy zdarze sie zalapacglupio ze tak wyszlo przed samym porodem
Stary 2010-10-20, 12:11   #3212
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
a ja w ramach diety czekoladowej przyjęłam całą tabliczke czkolady "gorzka advocat" mniam mniam i popiłam kawką
uwielbiam gorzką czekoladę ja ostatnio nabrałam ochotę na czekoladę, bo w sumie w ciaży mało jej jadłam a teraz jakaś chcica mnie ogarnęła

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:14   #3213
sereniti
Zakorzenienie

Mallinko chodzi Ci o mnie
kurcze całą ciąże a nawet długo przed byłam nastawiona na cc ale gdy termin coraz bliżej to przyznaję ze mina rzednie....
co do odwiedzin teściowej po porodzie to świetny pomysł żeby nie przyłaziła - najlepiej w ogóle bym jej już do końca życia nie oglądała - ale już to widzę... bo bardzo bym chciała żeby moje siostry przyszły zobaczyć siostrzenicę i nie będę się nimi stresować bo bardzo zżyte jesteśmy w czwórkę a one normalnie już zapisy robią która będzie mogła pomóc kapać przewijać na spacery chodzić...normalnie chyba im numerki porobię bo się pobiją . Moja mama będzie na mnie czekać w domu i myślę pierwsze dni że z nami zostanie bo po cc różnie się mogę czuć. Natomiast rodzinki tżta najchętniej wcale bym nie oglądała CAŁĄ ciąże ani jednego słowa zainteresowania poza tekstem teściowej w kwietniu że nasza Ewunia to "nieplanowane przez nią wydarzenie w tym roku" ehh...coś czuję że jak zobaczę te babsko to zaraz mi laktacja stanie i baby blues się przypałęta ...czeka mnie więc poważna rozmowa z tżtem - kurczę będzie trudno ale muszę postawić twarde warunki - dobrze że jak dotąd każde moje zdanie jest dla niego prawem - zobaczymy tym razem. w sumie może z tego wyniknąć nasza pierwsza w związku kłótnia
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:19   #3214
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ja znowu wymiotowałam i to z 15 min ciągle :/ czy to jest normalne na ty etapie ciąży ?czy coś się dzieje złego ? przytrafia się to komuś jeszcze???? :conf used: nie jadłam niczego nowego zdarza mi się to tak nagle a potem jest mi zimno i jestem taka słaba, ze siedzieć nie mam siły leżeć nie mogę bo plecy bolą niemiłosiernie
smutno mi i chce mi się płakać
Kularek a masz moze biegunke?Moze Ty tez zaczynasz rodzic albo na zalapiesz sie na pelnie,bo przed porodem organizm lubi sie oczyszczac sam i wtedy wlasnie sa wymioty,biegunka,bol plecow i oslabienie...Kurcze no ja dzisiaj wszystkich strasze porodemciekawe jak Olajka sie czuje,bo rano tez z nia niezbyt dobrze bylo
Stary 2010-10-20, 12:19   #3215
myszka_maj
Zakorzenienie

wiecie mnie tez przerazaja te pielgrzymki po powrocie do domu ze szpitala.... my jeszcze mieszkamy z moimi rodzicami....

najchetniej spedzilabym ten czas tylko z TZ i z malym.... w koncu to nasze dziecko my mamy sie z nim "poznac" zaklimatyzowac odnalexc w tej nowej sytuacji, nauczyc sie nowych rzeczy a przede wszystkim odpoczac po szpitalu a jak to zrobic jak tu caly czas ktos bedzie z dobrymi radami ale zrob tak, zrob siak ....

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-10-20 o 12:22
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:19   #3216
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Wow, podziwiam osoby, które są w stanie zjeść całą czekoladę na raz. Ja bym potrzebowała 3 dni
hahahaha kochana! i to bez najmniejszego problemu. Godzina odstepu i moge wciagac druga ale nigdy tak nie robię. I tak uważam, że jedna to już dużo, no ale KOCHAM CZEKOLADE!

Cytat:
ja znowu wymiotowałam i to z 15 min ciągle :/ czy to jest normalne na ty etapie ciąży ?czy coś się dzieje złego ? przytrafia się to komuś jeszcze???? :conf used: nie jadłam niczego nowego zdarza mi się to tak nagle a potem jest mi zimno i jestem taka słaba, ze siedzieć nie mam siły leżeć nie mogę bo plecy bolą niemiłosiernie
o jejku, ale ty bidulka jesteś z tymi wymiotami ;/ ja tylko dwa razy wymiotowałam w ciąży... podczas lekkiej grupy żołądkowej we wrzesniu, co potem trafiłam do szpitala. I tyle. Nie wiem, czy to normalne, czy nie, a nie możesz sie jakoś skontaktować ze swoim ginem?
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:21   #3217
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie miałam takich dolegliwości-może do lekarza się zgłoś? Bo to nie jest jednorazowy incydent a się powtarza...chociaż zadzwoń i spytaj

Sereniti a TZ zrozumie, przecież pisałaś że macie podobny stosunek do jego rodziny, to na pewno się z Tobą zgodzi i zrobi wszystko abyś miała komfort psychiczny

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 12:23   #3218
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Teraz jak juz jestem w domu to wysmienicie

hm jak jednorazowo, to raczej normalne, a jak będziesz je miała często to raczej trzeba skonsultować z lekarzem.
zapomnialam sie doi gina zapisac ale mysle ze sie w piatek zalapie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Zgadzam się! Lezalam w czerwcy 24h na oddziale i po prostu jak wrocilam do domu to padlam na pysk zasnac tam nie szlo, w ogole ja nie umiem spac z obcymi ludzmi dla mnie to sytuacja stresujaca jakos tak.

nie rozważaj a idz, ale od jutra beda jakies tam rzeczy
m.in. kapcie damskie i meskie, spodnie welurowe, rekawiczki, czpaki, szaliki, BODY NIEMOWLECE, koce polearowe, czajniki..

ccos te biedronki oszukane... u nas nie bylo ani rekawiczek ani tych suszarek do bielizny

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
hihi lepsza nadopiekuńczość niż zaniedbanie a w dzisiejszych czasach trudno trafić na dobrego lekarza wiesz, na mama zone wczoraj oglądałam cuś i tam mówili że właśnie od 36 tyg zalecane są co tygodniowe wizyty

a o cesarce pisała chyba sanderinka o ile mnie moja pamięć kiepska nie myli

mallinka wspieram Cie duchowo ! ja idę się wykąpać, przetestować krem do depilacji i siadam do nauki
ja nieeee

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Mallinko chodzi Ci o mnie
kurcze całą ciąże a nawet długo przed byłam nastawiona na cc ale gdy termin coraz bliżej to przyznaję ze mina rzednie....
co do odwiedzin teściowej po porodzie to świetny pomysł żeby nie przyłaziła - najlepiej w ogóle bym jej już do końca życia nie oglądała - ale już to widzę... bo bardzo bym chciała żeby moje siostry przyszły zobaczyć siostrzenicę i nie będę się nimi stresować bo bardzo zżyte jesteśmy w czwórkę a one normalnie już zapisy robią która będzie mogła pomóc kapać przewijać na spacery chodzić...normalnie chyba im numerki porobię bo się pobiją . Moja mama będzie na mnie czekać w domu i myślę pierwsze dni że z nami zostanie bo po cc różnie się mogę czuć. Natomiast rodzinki tżta najchętniej wcale bym nie oglądała CAŁĄ ciąże ani jednego słowa zainteresowania poza tekstem teściowej w kwietniu że nasza Ewunia to "nieplanowane przez nią wydarzenie w tym roku" ehh...coś czuję że jak zobaczę te babsko to zaraz mi laktacja stanie i baby blues się przypałęta ...czeka mnie więc poważna rozmowa z tżtem - kurczę będzie trudno ale muszę postawić twarde warunki - dobrze że jak dotąd każde moje zdanie jest dla niego prawem - zobaczymy tym razem. w sumie może z tego wyniknąć nasza pierwsza w związku kłótnia

no ja tez mam nadzieje ze mi oszczedza wizyt znajomi a jak nie to na tydzien/ dwa pojade do dmku do ammy tam bedzie spokoj i wogole :roll eyes:

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:24   #3219
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
wiecie mnie tez przerazaja te pielgrzymki po powrocie do domu ze szpitala.... my jeszcze mieszkamy z moimi rodzicami....

najchetniej spedzilabym ten czas tylko z TZ i z malym.... w koncu to nasze dziecko my mamy sie z nim "poznac" zaklimatyzowac odnalexc w tej nowej sytuacji, nauczyc sie nowych rzeczy a przede wszystkim odpoczac po szpitalu a jak to zrobic jak tu caly czas ktos bedzie
Ja z wielką dozą dystansu zgodziłam się na namowy TŻ-a i mamy, żebysmy z młodym pomieszkali u moich rodziców (ja i dzieć, bo TŻ do pracki musiałby dojeżdżać 40 km, choć pewnie będzie dojeżdżać do mnie i dziecia te 40 km ;/ więc na jedno wyjdzie, ale musiałby wstawać o 3 rano ;/) i powiem wam, że dwa tygodnie to myślę, że dam radę, ale potem chcę wracać do siebie. Mama mówi, że chciałaby mi pomagac jak najdlużej, ale ja chce żebysmy my własnie z TŻ się zajmowali dzieciem. Pewnie jak będę zajechana, to będe myślała inaczej, ale narazie tak mi się wydaje, że będzie ok, w końcu to nasze dziecko. No i TŻ-a zamierzam przyuczac od samego początku do kąpania i innych "obowiązków", a nie, że on mi powie potem, że sie boi, nie umie, albo cos innego!
Stary 2010-10-20, 12:29   #3220
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ale dziewczyny drukujecie, szok normalnie :

Ja już po obiadku i popijam teraz zieloną herbatke,nie piłam juz tak dawno ze zapomniałam jak smakuje... A wy jakie herbatki pijecie?? Bo jak pije samą wode to czuje sie mega ciężko a teraz jeszcze na takie zimno to ciepła herbatka w domku najlepiej smakuje

MALLINKO gratulajce Kochana z okazji rocznicy
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:31   #3221
Artystka23
Dragonfly

Martwie sie ze meble w tym tyg nie przyjda,bo zadzwonilam do salonu i zapytalam sie czy dzisiaj beda(3 tygodnie czekamy a mielismy czekac maksymalnie dwa),a babka powiedziala ze ona ma juz dosc wlasnie tych dostaw i niech ten rok sie skonczy bo ciagle sie przesuwaja...naprawde bardzo,cholernie pocieszajacenie wywiazali sie z terminow,mebli nie mamy a juz raty za meble do placenia przyszly,do konca miesiaca mamy zaplacic pierwszaza kota w worku przeciez placic nie bede

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 12:32   #3222
kretencja
Zakorzenienie

Karolina, ja też uwielbiam czekoladę Ale jakoś wrodzony rozsądek mi nie pozwala tyle na raz zjeść, bałabym się jakichś dziwnych skoków cukru potem. Moja insulina reaguje zbyt intensywnie, ale z opóźnieniem - jeśli zjem bardzo dużo słodkiego na raz, to za 1,5-2 godziny strasznie leci mi cukier - do okolic 50, czyli hipoglikemia

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:36   #3223
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Kularek a masz moze biegunke?Moze Ty tez zaczynasz rodzic albo na zalapiesz sie na pelnie,bo przed porodem organizm lubi sie oczyszczac sam i wtedy wlasnie sa wymioty,biegunka,bol plecow i oslabienie...Kurcze no ja dzisiaj wszystkich strasze porodemciekawe jak Olajka sie czuje,bo rano tez z nia niezbyt dobrze bylo
Artystka Ty mnie tu nie strasz bo przecież u mnie dopiero rozpoczęty 34 tydz to jeszcze mam czas -mam taką nadzieję a biegunki nie mam na szczęście. A na pełnie to chcę się załapać ale tą w listopadzie

Cytat:
Ja nie miałam takich dolegliwości-może do lekarza się zgłoś? Bo to nie jest jednorazowy incydent a się powtarza...chociaż zadzwoń i spytaj ....
teraz spróbuję się zdrzemnąć troszkę może się uda i jak mi nie przejdzie to zadzwonię. wizytę z usg mam w poniedziałek ale jak będę się dalej czuła to jutro pojadę bo akurat przyjmuje.

a o wymiotach mówiłam mu ostatnio i jeszcze o tym bólu prawego boku i wtedy zrobił mi badania wątrobowe -nie pamiętam ich dokładnej nazwy i wyszło wszystko ok. i to było w tamtym tyg. więc już nie wiem od czego to
teraz mi niedobrze i burczy mi w brzuchu z głodu już -muszę coś zjeść chyba
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:36   #3224
rptrbj1978
Rozeznanie

jak masz wymioty kobietko biegnij szybko do lakarza

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-20 o 13:13
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:37   #3225
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Karolina, ja też uwielbiam czekoladę Ale jakoś wrodzony rozsądek mi nie pozwala tyle na raz zjeść, bałabym się jakichś dziwnych skoków cukru potem. Moja insulina reaguje zbyt intensywnie, ale z opóźnieniem - jeśli zjem bardzo dużo słodkiego na raz, to za 1,5-2 godziny strasznie leci mi cukier - do okolic 50, czyli hipoglikemia
U mnie nie ma żadnych skoków, nie mam żadnych problemów z cukrem, więc się zażeram i tak uważam, że szybko sie mój zdrowy rozsądek włącza ehheheh ehhh a zjadłam se całą, bo potem przy karmieniu to pewnie trzeba bedzie sie zadowoloc kosteczką na 3 dni, to sie naciesze teraz )
Stary 2010-10-20, 12:38   #3226
_paulinka2
Wtajemniczenie

myślałam o sereniti a napisałam że sanderinka wybaczcie miii ale naprawdę myślałam o dobrej osobie tylko mi nie wyszło nooo :P

kularek zadzwoń do gina

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:41   #3227
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Martwie sie ze meble w tym tyg nie przyjda,bo zadzwonilam do salonu i zapytalam sie czy dzisiaj beda(3 tygodnie czekamy a mielismy czekac maksymalnie dwa)....
współczuję -ja okien dziś też nie będę mieć - tż tak na nich nakrzyczał strasznie, że nie da się tego nawet powtórzyć i podobno już na milion procent mają być w piątek a jak nie to powiedział, że rezygnujemy i mają oddać zaliczkę (5oo zł) -zachowują się jakbyśmy za darmo brali te okna normalnie -ale teraz to nawet nie mam siły o tym myśleć tylko tż strasznie wystraszony, że nie zdąży zanim się dzidź urodzi
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:42   #3228
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z wielką dozą dystansu zgodziłam się na namowy TŻ-a i mamy, żebysmy z młodym pomieszkali u moich rodziców (ja i dzieć, bo TŻ do pracki musiałby dojeżdżać 40 km, choć pewnie będzie dojeżdżać do mnie i dziecia te 40 km ;/ więc na jedno wyjdzie, ale musiałby wstawać o 3 rano ;/) i powiem wam, że dwa tygodnie to myślę, że dam radę, ale potem chcę wracać do siebie. Mama mówi, że chciałaby mi pomagac jak najdlużej, ale ja chce żebysmy my własnie z TŻ się zajmowali dzieciem. Pewnie jak będę zajechana, to będe myślała inaczej, ale narazie tak mi się wydaje, że będzie ok, w końcu to nasze dziecko. No i TŻ-a zamierzam przyuczac od samego początku do kąpania i innych "obowiązków", a nie, że on mi powie potem, że sie boi, nie umie, albo cos innego!
no wlasnie tez mam plan jechac do domku do siebie ale bez tz to smutno bo 100 km by musial dojezdzac. moj to sam czyta ze mna m jak mama i coś o kąpaniu

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny drukujecie, szok normalnie :

Ja już po obiadku i popijam teraz zieloną herbatke,nie piłam juz tak dawno ze zapomniałam jak smakuje... A wy jakie herbatki pijecie?? Bo jak pije samą wode to czuje sie mega ciężko a teraz jeszcze na takie zimno to ciepła herbatka w domku najlepiej smakuje

MALLINKO gratulajce Kochana z okazji rocznicy
ja earl grey'a pije w ilościach masakrycznie wielkich

a co do czekolady zjadlam wczoraj całą orzechową z alpen gold tz sie tylko dziwnie patrzył bo jadłam jak batonika

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:45   #3229
_paulinka2
Wtajemniczenie

hah też uwielbiam słodycze i tż zawsze mi kupuję po 2 batoniki jak wraca z pracki bo wie że czasem jeden to za mało

dbam o włosy

Stary 2010-10-20, 12:46   #3230
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Artystka Ty mnie tu nie strasz bo przecież u mnie dopiero rozpoczęty 34 tydz to jeszcze mam czas -mam taką nadzieję a biegunki nie mam na szczęście. A na pełnie to chcę się załapać ale tą w listopadzie

teraz spróbuję się zdrzemnąć troszkę może się uda i jak mi nie przejdzie to zadzwonię. wizytę z usg mam w poniedziałek ale jak będę się dalej czuła to jutro pojadę bo akurat przyjmuje.

a o wymiotach mówiłam mu ostatnio i jeszcze o tym bólu prawego boku i wtedy zrobił mi badania wątrobowe -nie pamiętam ich dokładnej nazwy i wyszło wszystko ok. i to było w tamtym tyg. więc już nie wiem od czego to
teraz mi niedobrze i burczy mi w brzuchu z głodu już -muszę coś zjeść chyba
prawy bok Cie boli,w krzyzu???
Stary 2010-10-20, 12:54   #3231
kootekk
Zakorzenienie

irsin śliczna bombelinka czekamy na relacje z porodu

mallinko wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu moi rodzice też dzisiaj maja 26 rocznice

olajka ja mam ten sterimar baby, dozownik jest akurat dla dzieci nie ma takiego cisnienia jak dla doroslych, mały sie nawet nie wzrusza jak mu psikne, a myslalam ze bedzie ryk na caly dom jak ma bardzo zatkany nosek to przy fridzie sie drze ale za to efekt jest super

pelnia nie moge narzekac, daje sobie rady, maly duzo spi wiec mam czas posprzatac, ugotowac itp

my dzisiaj juz po spacerku za chwile przyjdzie mama i bedziemy mialy gosci, przyjdzie ciocia i kuzynka z coreczka

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:54   #3232
Beata_Batumi
Zadomowienie

Byłam wczoraj u gina - przez te paciorkowce w pochwie pół dnia ryczałam, że muszę mieć cc bo przy sn to niebezpieczne dla dzidzi, ale lekarz tylko mnie wyśmiał i kazał nie czytać bzdurek z netu, bo w szpitalu będą wiedzieć co robić i mam nie stwarzać problemów! Ulga!!! Mąż mi chciał zabrać laptopa przez to... Ale dobrze wszystko sie skończyło, niepotrzebnie sie martwiłam tylko.
Dzisiaj poprasowałam ciuszki Lilianki i pościel- takie minimum do szpitala, reszta może poczekać...Wy wszystko prasowałyście????? Każdą rzecz???? Toż to samobójstwo!!!!!
Co do czekolady- ja jem w ukryciu- mąż mi trochę ogranicza bo gruba jestem....Ale w końcu to moje ostatnie "podrygi"- przy karmieniu piersią czeko nie mozna więc sobie nie załuję teraz.

Termin mam równo za tydz..................... .

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:55   #3233
agas
Raczkowanie

GG do agas

Irsin Mala jest po prostu piekna

Joanna131 przesliczny brzuszek, taki zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No my jeździmy własnym autem do Polski wiec kiedy chce do wc to stajemy a całą droge mam rozłożone na maxa siedzenie i leże a własciwie to śpie... W przyszłym tygodniu ma byc u mnie położna to zapytam bo wizyta u gina dopiero na początku listopada.
Co do podrozy w prawidlowo przebiegajacej ciazy to zaden lekarz ani polozna nie powiedza jedz lub nie jedz.Tak mi sie wydaje. Moga Ci powiedzic swoje zdanie, powiedziec o ryzyku a decyzja i tak bedzie nalezala do Ciebie. Tez tak mialam ale nie mialam za bardzo wyjscia i ja lecialam samolotem w 11, 24 i 32tc i nic absolutnie sie nie wydarzylo ale kazdy jest inny i kazda ciaza tez.
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Generalnie sie mówi ze w III trymestrze zwłaszcza w tych 2 ostatnich miesiacach powinno sie ograniczyc podróze . Podróz autem tez moze wywołać poród a do samolotu to juz nie wpuszczaja bo nikt nie chce brac na siebie takiego duzego ryzka jakby sie cos zaczelo dziac np przez zmiane cisnienia.
Tzn. zalezy jak dlugi jest lot samolotem i jaka linia sie lata bo wiekszosc chyba do 36tc i czesto za pisemna zgoda lekarza akceptuje ciezarne na pokladzie.
Cytat:
A tak z innej beczki to mamy dziś 3 rocznicę ślubu
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i TZa

Cytat:
Ogolic...jak wy to robicie?bo ja raz probowalam i trwalo to dobra godzine a jesli chodzi o buty to wciaz sie wkurzam ze nie mam lyzki do butow i jak kucne to sie podniesc nie moge
Co do golenia to nie jest az takie straszne fakt wymaga 2 gadzetow maszynki lub innego podobnego narzedzia i lusterka no i trwa zdecydowanie dluzej. Ja zawsze czuej sie po zmeczona ale nie wyobrazam sobie chodzic taka calkowicie zarosnieta.
Co do butow ja zakladam juz tylko na siedzaco tzn. noge na noge i tak jakby bokiem wciagam ehh nie wiem jak to wytlumaczyc no chyba ze zakladam balerinki to dla mnie najwygodniejsze obuwie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja wlasnie sie zastanawiam czy kupic emulsje do kapieli oilatum czy zel do mycia i balsam emolium

ja od 2 dni leze bo mnie wieczorami boli podbrzusze jak na okres.... tez tak macie??
Z bolem podbrzusza tez tak mam zawyczaj wieczorem a wrecz nawet w nocy ale moj gin nie widzi na tym etapie ciazy w tym nic zlego.
Nad kosmetykami tez sie zastanawiam oilatum, oilan, emolium czy bubchen?? A ostatnio kolezanka mowi jak od razu zaczniesz od najdelikatniejszych to czego bedziesz uzywac jak dostanie wysypke lub inne uczulenie?? I jestem juz zielona

Cytat:
No mój lekarz na NFZ mnie cały czas przyjmuje [...] no generalnie nie narzekam na niego zupełnie pod względem opieki, ale te wizyty co tydzień, to juz jest NADOPIEKUŃCZOŚĆ
Tez tak pomyslalam w pierwszej chwili bo mam podobnie ale teraz to sie nawet ciesze bo ja z tych panikujacych i bede przynajmniej wiedziala jak postepuje sytuacja tzn dl. szyjki i jej rozwarcie.

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 12:56   #3234
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie, ja tez bym cciala zeby tz bral czynny udzial w opiece od samego poczatku....tylko wlasnie sie boje ze kazdy bedziemu patrzyl na rece i krytykowal i on sie zniecheci

moj tz dojezdza do pracy 40 km w jedna strone codziennie ale jak wyjde ze szpitala to tz bierze urlop

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja earl grey'a pije w ilościach masakrycznie wielkich

a co do czekolady zjadlam wczoraj całą orzechową z alpen gold tz sie tylko dziwnie patrzył bo jadłam jak batonika
ja tez

Nasz Skarb
Stary 2010-10-20, 13:00   #3235
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Olajka,wiesz,a moze cos sie zaczyna dziac?Masz bole jak na okres i regularnie stawia Ci sie brzuch????Kolezance z patologii tak sie zaczynalo,urodzila w 12 godzin pozniej.Wlasnie plecy ja bolaly,ciagnelo w dol i ciagle chodzila i usiedziec nie mogla,bo wtedy to byla tragedia

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

nie wiem jak to sie ma do Twojej krotszej szyjki,ale mi przy kolce nerkowej i bolach krzyza pomaga tylko jedna pozycja(ktora polecili na SR zreszta)-usiasc sie "na pietach",czyli usiasc na podkulonych nogach,rozszerzyc wtedy kolana i pochylic sie do przodu,znieczula krzyz w przeciagu chwili..sprobuj,moze choc troche Ci ulzy..
Właśnie zadnych takich na okres nie mam bóli. Za to siara mi dziś poleciała z jednego cyca Więcej łażę niż siedzę, jestem padnięta bo nic nie spałam, a leżeć też nie da rady. Miałam posprzątać a tu kupa, bo schylać się też ciężko Ulge przynosi mi stanie, czy chodzenie. Wydepilowałam się na stojąco nawet, co by też i w razie czego być przygotowaną, a miałam jutro to zrobić. Nie wiem jak spać będę na stojącoRano pisałam też na stojąco.. kapota
kretencja ja właśnie nie wiem czy już donoszona zależy wg którego gina..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:00   #3236
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość

Z bolem podbrzusza tez tak mam zawyczaj wieczorem a wrecz nawet w nocy ale moj gin nie widzi na tym etapie ciazy w tym nic zlego.
Nad kosmetykami tez sie zastanawiam oilatum, oilan, emolium czy bubchen?? A ostatnio kolezanka mowi jak od razu zaczniesz od najdelikatniejszych to czego bedziesz uzywac jak dostanie wysypke lub inne uczulenie?? I jestem juz zielona
ale chyba po to uzywa sie tych najdelikatniejszych zeby malenstwo nie dostalo wysypki nie??? a jak sie przerzucimy ma normalne kosmetyki i dostanie wysypki to mozna wrocic do oilatum - dobrze mysle???:confus ed: tez juz zglupialam

Nasz Skarb
Stary 2010-10-20, 13:02   #3237
olajka
Zadomowienie

A brzuszek mi się stawia od dawna. Martwi mnie też ta niby czkawka, bo za często coś by była

Stary 2010-10-20, 13:05   #3238
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Właśnie zadnych takich na okres nie mam bóli. Za to siara mi dziś poleciała z jednego cyca Więcej łażę niż siedzę, jestem padnięta bo nic nie spałam, a leżeć też nie da rady. Miałam posprzątać a tu kupa, bo schylać się też ciężko Ulge przynosi mi stanie, czy chodzenie. Wydepilowałam się na stojąco nawet, co by też i w razie czego być przygotowaną, a miałam jutro to zrobić. Nie wiem jak spać będę na stojącoRano pisałam też na stojąco.. kapota
kretencja ja właśnie nie wiem czy już donoszona zależy wg którego gina..
jak zaczniesz 38 tydzien to masz ciaze donoszona wg poloznej z mojej SR,a termin porodu to koniec 40 tygodnia wiec teoretycznie mozesz zalapac sie na pelnie i dzidziusiowi nic nie bedzie probowalas tej pozycji na Allacha?jestem ciekawa czy tylko mi pomaga..
Stary 2010-10-20, 13:06   #3239
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u gina - przez te paciorkowce w pochwie pół dnia ryczałam, że muszę mieć cc bo przy sn to niebezpieczne dla dzidzi, ale lekarz tylko mnie wyśmiał i kazał nie czytać bzdurek z netu, bo w szpitalu będą wiedzieć co robić i mam nie stwarzać problemów! Ulga!!! Mąż mi chciał zabrać laptopa przez to... Ale dobrze wszystko sie skończyło, niepotrzebnie sie martwiłam tylko.
Dzisiaj poprasowałam ciuszki Lilianki i pościel- takie minimum do szpitala, reszta może poczekać...Wy wszystko prasowałyście????? Każdą rzecz???? Toż to samobójstwo!!!!!
Co do czekolady- ja jem w ukryciu- mąż mi trochę ogranicza bo gruba jestem....Ale w końcu to moje ostatnie "podrygi"- przy karmieniu piersią czeko nie mozna więc sobie nie załuję teraz.

Termin mam równo za tydz..................... .
no i widzisz, głupotek się oczytałaś mi prasowanie zajęło tydzień

dbam o włosy

Stary 2010-10-20, 13:06   #3240
olajka
Zadomowienie

małgosiak trzymaj się tam!!! Dasz radę te 3 tyg wytrzymać
Jaka piekna Lalencja tej Irsin

Parcie na pęcherz mam jeszcze jak chodzę i kłucie, zapomniałam chyba dodać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości