Nieaktualne ogłoszenia, prośby o pomoc/o podpisy, informacje z sieci - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 281 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 15:21   #8401
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Pies Afgan i Kotka Dixi szukają domu PILNE

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
to bardzo dobrze, ze pies nie trafildo obcych...
Jeszcze pytanie - napisalas, ze sa szczeniaki - czyli pewnie w poblizu jest suczka... czy Afgan jest wykastrowany?
edit - widze, ze nie...

pytalam, bo na wsi panuje przekonanie, ze suka moze rodzic co cieczke..a juz na pewno raz -"dla zdrowotnosci" - i w ten sposob przybywa psow... a jak wiadomo schrony i bez tego sa przeladowane i dochodzi w nich do strasznych scen...

Czy jest szansa, ze zajęłabyś sie wykastrowaniem psa?
właśnie szczeniaki są ale suki nie ma. W tym całym stresie nie przyszło mi do głowy zapytać o nią.
Nawet gdyby doszło do zapłodnienia to pieski w tamtych okolicach znajdą domy, nigdy nie trafiłyby do schroniska. Moja babcia zawsze miała kilka psów ale też bez przesady.. żeby nie wyszło, ze hodowała ich 10, bywały 3 czy 4.
Ale zapytam babcie o sukę jak będę miała możliwość.
Możesz mi powiedzieć mniej więcej jaki jest koszt kastracji psa?
A może są jakieś tabletki antykoncepcyjne dla suki?

Marea - zwierzaki już maja nowy dom, pisałam.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:27   #8402
wilczex
Zadomowienie

Dot.: Oddam pieski!!!

Kurczę, chętnie bym przygarnęła, ale często mnie nie ma w domu i nie chcę, żeby psiak zostawał sam na kilka godzin.... ;( Ale są śliczne, śłodkie i w ogóle nie powinnas mieć problemów z ich oddaniem.

A co do dziewczyn, ktore na Ciebie naskakuja za to, że nie pomyślałaś wcześniej itp itd - chyba lepiej oddac pieska niż do porzucić albo oddać do schroniska, prawda? Wszyscy oczywiście idealnie obchodza się ze zwierzętami i wiedzą lepiej jak o nie dbać oraz jak i przed czym je chronić.... Moim zdaniem nie robisz nic złego. ;*

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:55   #8403
carolinascotties
Zakorzenienie

Kastracja psa to koszt 100 - 300 zl

o kastracji - http://www.klubmolosa.pl/modules.php...rticle&sid=109

sukom mozna podawac tabletki, zastrzyki antykoncepcjyne - http://www.watrobawet.pl/index.php?o...d=52&Itemid=41

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:19   #8404
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziękuję Ci za linki. Przemyślę sprawę..a właściwie to pogadam z babcią na temat suki i pomyślimy co robić.

Stary 2010-10-18, 17:22   #8405
ratta
Wtajemniczenie

A kotka? Ona jest teraz wychodząca?

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 18:05   #8406
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
A kotka? Ona jest teraz wychodząca?
tak ale miałam zapas tabletek anty dla niej jeśli o to chodzi.

Stary 2010-10-18, 19:24   #8407
gunia 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Kurczę, chętnie bym przygarnęła, ale często mnie nie ma w domu i nie chcę, żeby psiak zostawał sam na kilka godzin.... ;( Ale są śliczne, śłodkie i w ogóle nie powinnas mieć problemów z ich oddaniem.
Szczeniaczki są słitaśneeee, więc mnóżmy pieski jak leci ! Ile Ty masz lat dziewczyno ? Po prostu ręce mi opadają jak coś takiego czytam. Co roku do polskich schronisk trafia 90 tysięcy psów, w tym kilkadziesiąt tysięcy szczeniaków, które są równie ładne jak te na zdjęciach. Problem ze znalezieniem dobrych domów jest ogromny. Myślisz, że po co działa dogomania, strony adopcyjne itd, dla zabawy i dla zabicia nudy ?

Cytat:
A co do dziewczyn, ktore na Ciebie naskakuja za to, że nie pomyślałaś wcześniej itp itd - chyba lepiej oddac pieska niż do porzucić albo oddać do schroniska, prawda?
Chyba lepiej ruszyć mózgowiem i suczkę wysterylizować, jeśli nie umie się jej upilnować, prawda ? Trochę zapobiegliwości nikomu nie zaszkodziło, a jej brak owszem.

Cytat:
Wszyscy oczywiście idealnie obchodza się ze zwierzętami i wiedzą lepiej jak o nie dbać oraz jak i przed czym je chronić.... Moim zdaniem nie robisz nic złego. ;*
Nie idelanie, ale jakoś u mnie przez 15 lat życia suczki jakoś się szczeniaki nie zdarzyły. Można ? Można.

Domyślam się, że uważasz, że nie robi nic złego, bo po prostu nie jesteś zaangażowana w pomoc zwierzętom, tak jak wielu ludzi tutaj. Przejdź się do schroniska i zobacz, ile tam małych szczeniaków, a zmienisz zdanie.
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:16   #8408
ratta
Wtajemniczenie

Tak, o to mi chodzi Bo o ile jeden miot można rozdać/zatrzymać, o tyle z tych nowych kotów będą kolejne i później już się nie da nad tym zapanować. I warto by pomyśleć nad sterylizacją, bo mniejszy kłopot i zdrowiej dla kotki, chociaż przy psie i kotce może być problem finansowy.

A jak zwierzaki się zadomowiły?

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:09   #8409
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
Tak, o to mi chodzi Bo o ile jeden miot można rozdać/zatrzymać, o tyle z tych nowych kotów będą kolejne i później już się nie da nad tym zapanować. I warto by pomyśleć nad sterylizacją, bo mniejszy kłopot i zdrowiej dla kotki, chociaż przy psie i kotce może być problem finansowy.

A jak zwierzaki się zadomowiły?
Problem finansowy to niestety jest, tym bardziej, że mamy małe dziecko, w które trzeba co chwila "inwestować".
Z tego co mówiła babcia to super. Najważniejsze dla mnie, że są razem.
Afgan gania jak szaleniec, on nigdy nie ma dość, jeśli coś takiego istnieje u psów to on ma ADHD Bawi się z małymi "pimpkami", goni kurki i gąski Kotka piesiów się nie boi, więc też ma kogo zaczepiać.. a pimpusie młode, jeszcze nie wiedzą, że kota "trzeba" gonić
Jestem bardziej szczęśliwa z tego, że one są szczęśliwe niż z tego, że "zlikwidowałam problem". Za 2 tygodnie jedziemy z rodzicami w tamte strony.. boję się trochę odwiedzin i nie wiem czy się tam pokazywać.. żeby im nadziei nie narobić..
Gdyby to było bliżej to pewnie odwiedzałabym ich częściej żeby wiedziały, że o nich pamiętam.. ale, że to 100km od mojego miasta to nie wiem jeszcze co robić.. może lepiej żeby uznały, że ich porzuciłam i żeby zżyły się z babcią i moim chrzestnym, który tam mieszka. Ja osobiście z babcią i wujkiem kontaktów zbytnio nie utrzymuję od kilku lat, sprawy rodzinne.. poprosiłam ją o pomoc i przyjęcie zwierzaków tylko dlatego że chciałam za wszelką cenę uniknąć schroniska.

Stary 2010-10-19, 22:58   #8410
dotika
BAN stały

GG do dotika
malutki kotek-znajda szuka domu PILNE!

Oddam w dobre ręce ok.6 tygodniowego kociaczka. Został najprawdopodobniej odrzucony przez matkę. Czarny, białe łapki i krawacik. Jest ślcizny i bardzo grzeczny. Nie boi się ludzi. Niestety nie mogę zostawic go u siebie w domu. Jeśli ktoś chciałby mogę przysłać zdjęcia. Jestem z Gdyni ,ale moge podwieźć go w promieniu 40 km.
dotika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:03   #8411
Juzia29
Raczkowanie

Zgadzam się ze wszystkim co tu napisałaśGuniu 23!!!
Moja jedna sunia (kundelek ze schronu) wiek 13 lat zero szczeniaków. Piekna, silna, zdrowa, zadbana i wyobraźcie sobie jeszcze to, że jej nie sterylizowałam. Poprostu jak komuś zależy na swoim pupilku to nie dopusci do takich rzeczy. Dla leniwych ludzi, bądź bardziej "wyzwolonych" psiaków StErYlKa ...
Miarą ludzi inteligentnych jest nie dopuścic do powiększania sie schronisk.
Ludzie myślcie ...

Psiaki ze zdjęc są piękne, ale co z tego???
Przypuścmy, że dwa z nich trafią do ludzi pokroju typu: "Co tam ze sterylką, psiaki jakie sie urodzą przecież będą śliczne." Z takich dwuch zrobi się 10, a z 10???
Wilczex powiec nam ile będzie psiaków???
Jak myslisz, ile z nich trafi na ulice zdychając z głodu, ze świeżbem albo innym paskudztwem???Ilu trafi do schronu dzieląc klatke z innymi mu podobnym i kto zechce się nim zaopiekowac jak juz nie będzie taki mały i słodki???

Edytowane przez Juzia29
Czas edycji: 2010-10-20 o 12:12
Juzia29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:49   #8412
Ivy123
Zadomowienie

Jak pracowałam w schronisku był tam pies, który siedział tam właśnie od małego słitaśnego szczeniaczka przez ponad 10 lat.Został zaadoptowany.Nieodpowiedz ialni właściciele powinni się zamienić z tymi psami na miejsca. Jestem zdania, że psy i koty powinny być mega drogie, bo jak się za coś zapłaci słono, to się to szanuje, taka jest prawda.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:05   #8413
Garadiela
Zadomowienie

Ja proponuje sobie zostawic te slitasne szczeniaczki,przeciez suczka chce byc mamusia do konca zycia co nie
I co chcesz oddac psy bez zadnego szczepienia?
A wiesz ze choroby zakazne mozna przeniesc nawet na butach?
Co z socjalizacja psow?Wynosisz je na rekach na spacery,pokazujesz swiat?
Nie mozna bylo suki sterylizowac albo podac jej hormon jak wiedzieliscie ze doszlo do krycia
Ludzie,mamy XXI WIEK,na wizaz wejsc potrafilas a poszukac informacji o szczeniakach,fazach rozwoju,antykoncepcji psow to juz ciezko

Mnozmy pieski dalej,schroniska przeciez takie puste
Takich kundelkow jak twoje jest masa,dziewczyny na dogo na pewno podziekuja za dodatkowy problem
A teraz potencjalnie 5 psow w schronie nie bedzie mialo domu bo ktos sobie bezstrosko rozmnozyl suczke...
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:10   #8414
biatka88
Raczkowanie

GG do biatka88

AŁA!!! To wcale nie jest do końca tak jak piszecie... To że moja suczka ma szczeniaki to wcale nie znaczy że mi na niej nie zależy, że nie potrafię jej upilnować i że popieram pomnażanie zwierząt... Otóż mieszkam od niedawna na wsi gdzie mamy bardzo duże gospodarstwo i zwierzętom przestrzeni nie brakuje. Dotąd mieszkaliśmy w bloku i dla zwierząt to też jest nowa sytuacja. Moje psy są grzeczne ale co z tego kiedy po wsi spaceruje bardzo dużo psów ( nie bezpańskich ) bo takie ludzie mają tu zwyczaje, że zwierzęta samowolnie robią co chcą. Pies pewnej pani wkradał się na naszą działkę niejednokrotnie a gdy tylko pojawia się straż miejska wtedy dopiero ludzie się przejmują i chowają zwierzęta ze strachu przed mandatami :/ W końcu pewnego razu gdy nasza suczka miała cieczkę pies dopiął swego :/ a na sterylizacje póki co niestety nie mamy pieniędzy co też nie znaczy że nie mam zamiaru suczki poddać zabiegowi...
Macie mnie za głupią, bezmyślną i nie wiem jaką jeszcze macie prawo ale ja na pewno taka nie jestem!
http://beatamichalak.wordpress.com/
Zapraszam
biatka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:49   #8415
wilczex
Zadomowienie

Ale za przeproszeniem pieprzycie wszystkie głupoty!!! Po 1 - dziewczyna nie zoribła tego specjalnie. Po 2 chyba właśnie po to chce znaleźć pieskom dom, bo jest odpowiedzialna, nie chce ich porzucać i skazywać na w najlepszym wypadku przysłowiowy psi los. Ale w sumie macie racje - lepiej było utopić szczeniaki w rzece - nikt by się nie unosił humanizmem, bo by o tym nie wiedział. A i do schronisk nie trafiłoby więcej zwierzaków.

Moja kolezanka np miała taki "wypadek" - masuczkę teriera. Nie sterylizowała jej, bo chciała w przysżłości mieć szczeniaki, na sprzedaż. No i pewnego razu wracając do domu wieczorem psinka jej uciekla przez szczelinę w drzwiach i zajął się nią pis sąsiadów. Rozumiem, ze ona też jest nieodpowiedzialna, nie zalezy jej na psiakach i ogólnie najlepiej zamknąć ją albo posadzić na krześle.....

Tutaj dziewczyna zdaje sobie sprawę, że ludzie nie zapłacą za mieszańca - dlatego chce je ODDAC zeby mialy kochającą rodzinę i żeby nie musiały spędzać życia w schronisku. To nie było rozmnażanie psa, "bo psiaki są takie słodkie", tylko WPADKA. Większość z Was też jest wpadką - moze powinniśmy się wszyscy sterylizować, bo jeszcze wpadniemy a domy dziecka są przepełnione? Trochę dystansu moje drogie i trochę zrozumienia.

To jest moje NIEZMIENNE zdanie i tym samym ostatnia wypowiedź w tym wątku.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

ps. Juzia29 - miara ludzi inteligentnych jest też poprawna pisownia wyrazu " dwóch".

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/

Edytowane przez wilczex
Czas edycji: 2010-10-20 o 15:48
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:36   #8416
Garadiela
Zadomowienie

Twoim obowiazkiem bylo dopilnowac zeby taka sytuacja nie miala miejsca...
Mozna bylo uspic slepy miot,podac suce hormony po kryciu(skoro wiedzieliscie i widzieliscie ze do niego doszlo)czy na koncu zrobic sterylke aborcyjna.
A teraz jest 5 psow szukajacych domow.Przypilnuj chociaz zeby wlasciciele nowi poddali je kastracji i sterylce.
A zrobilas im allegro?To dosc dobry spsosb na szukanie domowJest u Ciebie w miescie jakas fundacja dla zwierzakow?Moza ja powiadomic ze sa takie psiaki
Ale jednak dobrze by bylo bys je odrobaczyla i zaszczepila przed oddaniem...

Wilczex porownanie psow a ludzi jest conajmniej nie na miejscu....
Zreszta,domy dziecka tez sa przepelnione wbrew pozorom wec moze ta sterylka to nie taki glupi pomysl(zartuje )

Edytowane przez Garadiela
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:44
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 20:05   #8417
biatka88
Raczkowanie

GG do biatka88

No niestety nie jesteśmy w stanie 24h na dobę kontrolować zwierząt... Nie do końca te teorie idą w parze z życiem. A na to wszystko o czym wspomniałaś potrzebne są niestety pieniądze, które nie zawsze są... A gdy już szczeniaki przyszły na świat nie mieliśmy sumienia żeby odebrać im życie... I jak już wspomniałam mieszkam na wsi a w pobliskim miasteczku nikt się nie zajmuje pomocą tego typu... Gdybym mogła je zaszczepić to zrobiłabym już to dawno temu ... Ogłaszam się w już w wielu miejscach ale przyznam że o allegro nie pomyślałam. Dziękuje za tą wskazówkę bo na pewno z niej skorzystam
http://beatamichalak.wordpress.com/
Zapraszam
biatka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 20:44   #8418
gunia 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biatka88 Pokaż wiadomość
No niestety nie jesteśmy w stanie 24h na dobę kontrolować zwierząt... Nie do końca te teorie idą w parze z życiem. A na to wszystko o czym wspomniałaś potrzebne są niestety pieniądze, które nie zawsze są... A gdy już szczeniaki przyszły na świat nie mieliśmy sumienia żeby odebrać im życie... I jak już wspomniałam mieszkam na wsi a w pobliskim miasteczku nikt się nie zajmuje pomocą tego typu... Gdybym mogła je zaszczepić to zrobiłabym już to dawno temu ... Ogłaszam się w już w wielu miejscach ale przyznam że o allegro nie pomyślałam. Dziękuje za tą wskazówkę bo na pewno z niej skorzystam
Biatka88, jesli jesteś rozsądną dziewczyną, to na pewno skorzystasz z pewnej rady. Co roku miesiąc marzec jest miesiącem darmowej lub taniej sterylizacji, niektóre lecznice robią to przez cały czas. Wystarczy mieć książeczkę zdrowia suczki z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i udać się po wcześniejszym telefonie do lecznicy. Wykaz lecznic znajdziesz w internecie pod linkiem (z podziałem na województwa) : http://www.arkastrefa.fora.pl/akcja-...-roku-2010,38/. Naprawdę warto skorzystać, jeśli nie ma kto pilować psa.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Ale za przeproszeniem pieprzycie wszystkie głupoty!!! Po 1 - dziewczyna nie zoribła tego specjalnie. Po 2 chyba właśnie po to chce znaleźć pieskom dom, bo jest odpowiedzialna, nie chce ich porzucać i skazywać na w najlepszym wypadku przysłowiowy psi los. Ale w sumie macie racje - lepiej było utopić szczeniaki w rzece - nikt by się nie unosił humanizmem, bo by o tym nie wiedział. A i do schronisk nie trafiłoby więcej zwierzaków.
Ponawiam pytanie - ile Ty masz lat ? Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Zacytuj proszę, gdzie napisałam, że lepiej utopić szczeniaki w rzece ?

Cytat:
Moja kolezanka np miała taki "wypadek" - masuczkę teriera. Nie sterylizowała jej, bo chciała w przysżłości mieć szczeniaki, na sprzedaż. No i pewnego razu wracając do domu wieczorem psinka jej uciekla przez szczelinę w drzwiach i zajął się nią pis sąsiadów. Rozumiem, ze ona też jest nieodpowiedzialna, nie zalezy jej na psiakach i ogólnie najlepiej zamknąć ją albo posadzić na krześle.....
Najlepiej zabrać jej suczkę i nałożyć dożywotni zakaz posiadania zwierząt.

Cytat:
Tutaj dziewczyna zdaje sobie sprawę, że ludzie nie zapłacą za mieszańca - dlatego chce je ODDAC zeby mialy kochającą rodzinę i żeby nie musiały spędzać życia w schronisku.
A Ty przepraszam myślisz, że dobre domy wręcz czekają na ulicy, żeby się pieskiem zaopiekować ??? I że oddanie w "dobre ręce" gwarantuje, że pies nie trafi do schroniska ? To żarcik jakiś ?

Cytat:
To nie było rozmnażanie psa, "bo psiaki są takie słodkie", tylko WPADKA. Większość z Was też jest wpadką - moze powinniśmy się wszyscy sterylizować, bo jeszcze wpadniemy a domy dziecka są przepełnione? Trochę dystansu moje drogie i trochę zrozumienia.
A Ty co zaglądałaś pod kołdrę naszym rodzicom ? Ty chyba powinnaś się wysterylizować z takimi tekstami, jak porównywanie domów dziecka do schronisk. Litości...

Cytat:
Nie zmienisz zdania, trudno. Nie wszyscy muszą posiadać wiedzę na ten temat. Ostatnia wypowiedź na tym wątku - dzięki Bogu !

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
ps. Juzia29 - miara ludzi inteligentnych jest też poprawna pisownia wyrazu " dwóch".
Miarą ludzi inteligentnych jest również perspektywiczne patrzenie na zaistaniały problem i wyciąganie wniosków na podstawie faktów, czego Tobie na pewno brak.
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 00:05   #8419
Diamond5
Przyczajenie

Exclamation Diamond szuka domu :)

Mam nadzieję że mi pomożecie, szukam chętnych do adopcji 5 - miesięcznego kocurka. Wyrzucony na ulicę w wieku kilku tygodni. Jego rodzeństwo znalazło już nowy dom. Maluch korzysta z kuwety. Jest niezwykle pogodny i zabawny. Nie ma czasu na nic jak jest pochłonięty zabawą. Niezwykły urwisek pełen życia i miłości do człowieka. Uwielbia głaskanie. Jest odważny, ciekawski i pomysłowy. Toleruje inne zwierzęta. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Istnieje możliwość dowozu.
Osoby zainteresowane adopcją proszę o kontakt: asigor26@wp.pl
Diamond5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:48   #8420
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:

Tutaj dziewczyna zdaje sobie sprawę, że ludzie nie zapłacą za mieszańca - dlatego chce je ODDAC zeby mialy kochającą rodzinę i żeby nie musiały spędzać życia w schronisku. To nie było rozmnażanie psa, "bo psiaki są takie słodkie", tylko WPADKA. Większość z Was też jest wpadką - moze powinniśmy się wszyscy sterylizować, bo jeszcze wpadniemy a domy dziecka są przepełnione? Trochę dystansu moje drogie i trochę zrozumienia.

nie porównuj ludzi do zwierząt, bo jak człowiek nie chce mieć dzieci to stosuje antykoncepcję, a za zwierzęta jesteśmy odpowiedzialni MY. I jak nie umiemy upilonwac to sterylizujemy - proste.

I miarą ludzi inteligentnych jest nie wytykanie cudzych błędów
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:04   #8421
Juzia29
Raczkowanie

Dot.: Diamond szuka domu :)

Jakies zdjątka
Juzia29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:45   #8422
Diamond5
Przyczajenie

nie najlepszej jakości ale bardzo proszę:
Stary 2010-10-21, 21:46   #8423
Diamond5
Przyczajenie

aha chodzi o tego czarnuszka
Stary 2010-10-22, 15:41   #8424
dotika
BAN stały

GG do dotika
Dot.: malutki kotek-znajda szuka domu PILNE!

nie znajdzie się nikt? kotek był u weterynarza jest zdrowiutki, rezolutny i ciekawy świata. będzie wspaniałym przyjacielem!
dotika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:47   #8425
sunshain
Wtajemniczenie

Dot.: malutki kotek-znajda szuka domu PILNE!

daj info na miau.pl w kociarni
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:54   #8426
malawania
Raczkowanie

Dot.: KOTKI szukają domu

Hallo? Moje Drogie - może jednak, któraś z was zdecyduje się na mądrego i oddanego przyjaciela?
Kociaki lada dzień pojadą do swoich nowych opiekunów - tylko jeszcze moja czarna mamba szuka domku ;]
malawania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:47   #8427
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: Oddam kocięta! Olsztyn i okolice

Odkopuję wątek Idzie zima i w długie wieczory będzie naprawdę miło przytulić się do kotusia
Kotki nadal czekają i na pewno będą wdzięczne za ciepły dom na zimę Także gdyby któraś Wizażanka zapragnęła mieć puchatego zwierzaczka, kotusie czekają

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:49   #8428
motylek1007
Zakorzenienie

mialam nadzieje ze wszystkie kociaki mają już domy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:52   #8429
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
mialam nadzieje ze wszystkie kociaki mają już domy
Niestety, z żadnym się nie udało Ale ja rozumiem, kotów jest i tak już bardzo dużo, dlatego tak ciężko znaleźć dom. Całe szczęście, że część udało się wysterylizować, przed zimą może uda się z resztą

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:54   #8430
motylek1007
Zakorzenienie

chociaż to.....

nikt sie nie zgłasza po kotki, czy może zgłaszają sie, ale ludzie nienadający sie do opieki?

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości