![]() |
#481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() Przykład: kot mnie gryzie, choć nie zasłużyłam sobie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2010-10-18 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś miałam zabawną scenkę jak kot cistka ze stołu zrzucał, jedno psu, drugie sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sterylizacja w tym tygodniu, czarno to widzę. A kicia przytyła 150g i waży już 3350, wciąż mało, ale coraz lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Ja na swoje koty sycze (jak widze, ze cos chca zmalowac), ale tak naprawde z całej sily
![]() ![]() ![]() bo ostatnio u weta w poczekalni przyłapałam sie na miauczeniu do kota ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja czasami wydaje takie pol miauki - takie dziwne cos, slodko to brzmi... i tez czasem jej tak odpowiadam ![]()
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Wtajemniczenie
|
Bo ona jest bardzo wystraszona i chora, ale powinna być teraz wysterylizowana, możliwe, że hormony są przyczyną. Boję się, że się nie wybudzi albo ciężko to zniesie i od nowa trzeba będzie zaleczać anemię.
Ale drgawek przed chwilą dostała i miauczy bezdźwięcznie przez sen ![]()
![]() |
#489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje obie po zabiegu były jak ściery - zero ruchu przez całą noc,nie wstawały w ogóle. Rano zaczęły się snuć po domu, a popołudniu Stelcia przyprawiła mnie o zawał serca kiedy zeskoczyła z piętra. Już myślałam, że jej się szwy rozlazły od tego. A jej nic. Jedynie musiałam ją ciaśniej ubierać, bo sobie podgryzała, ale znalazłam na nią sposób - ubrałam ją w moją podkolanówkę DEN 100 ![]() ![]() Melcię już awansem też w tę podkolanówkę ubierałam - dwa tygodnie później była sterylizowana. ![]() Obie zregenerowały się bardzo szybko i nie było żadnych przebojów. Wygoiły się boczki ładnie, zarosły sierścią z powrotem i wszytsko gra. I nie upasły się przez ten rok... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Za jakieś 4 dni mój Rysiu będzie ze mną...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
super
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Śliczne futerko ma ten Twój Maniuś
![]() Mam nadzieję, że w piątek wkleję Wam fotki ![]() Co polecacie maleństwu do jedzenia na jego pierwsze dni? Obecnie je jakąś tanią karmę z puszki - taką samą, jak jego mama ![]() Kupić jakieś specjalne mleko dla kotów? |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do jedzenie to niech sie wypowiedza ekspertki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie wszystkie kocie mamy
![]() Ja też kocham i ubóstwiam te czworonożne stworzonka ![]() ![]() A tak się zastanawiam, Wy tu wszystkie macie rasowe kotki? Bo ja od dawna choruję na Maine Coona, ale kasy brak, więc muszę odłożyć zakup na lepsze czasy i na razie muszę się zadowolić zwykłym dachowcem. Choć i tak będę go kochać jak własne dziecko ![]() Jak już go dostanę w swoje łapki, to wkleję Wam fotkę ![]() ![]()
#497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasza kicia nie jest rasowa, to znaczy podobno mama byla persem, ale nie widzialam nigdy zadnego dowodu ani nic bo kicia byla z tych wyrzuconych ![]()
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() No rozumiem. Moim zdaniem wszystkie kotki są cudowne, zarówno rasowe jak i nie ![]()
#499 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a tak o stale do picia miał mleko o obniżonej zawartości laktozy takie http://www.mackowy.com.pl/_gallery/18/milakt.jpg i pije je do dzis ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
Rodzynka1989
Witaj wśród nas. Z tego, co zauwazyłam to przeważnie chyba mamy kotki nierasowe. Maricken (chyba?) ma american curly, a poza tym to nie pamiętam czy jeszcze jakiś z wyższych sfer się z nami przyjaźni ![]() Ja mam dwie kotki - jedna to najzwyklejszy dachowiec, a druga wygląda jak egipski mau, ale nie sądze żeby miała szlachetne korzenie - nie znalazłabym jej wtedy zapewne wyrzuconej w lesie, prawda? Może w którymś pokoleniu jest egipcjanką ![]() Obie są bardzo kochane i bardzo mądre, a przede wszystkim łagodne w zbliżeniu z moją szaloną córką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mleczko kocie Klara- OSM Łowicz (kartonik starcza na 4 razy, dawkę mleczka traktujemy jako posiłek) - karmę suchą (dla kotków- Kitten): Bosh Sannabelle Kitten, - wymieszaną z karmami suchymi: wcześniej Orijen, teraz Acana (są to b. zdrowe dla kota karmy bez zbóż, nie ma rozróżnienia wiekowego, ich minus jest taki, że koty mogą ich nie polubić) - mokre: Animonda Carny Kitten lub kartoniki firmy Bozita (są dla kotów w każdym wieku); oba jedzonka wychodzą korzystnie cenowo - no i oczywiście woda: raczej przegotowana niż z kranu posiłek mokry: 2-3 razy dziennie, suche+woda cały czas ma w misce
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-10-20 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko dla kotów nie jest kotu potrzebne, ale jak lubi, to może pić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie jak to jest z tym hillsem...
Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult - kukurydza, sproszkowane mięso drobiowe (min. 32% kurczaka), kleik kukurydziany, tłuszcze zwierzęce, olej rybny, hydrolizowane białko, chlorek sodu, węglan wapnia, witaminy i elementy śladowe. Hill's Feline Adult, jagnięcina -zmielony ryż, glutan kukurydziany, sproszkowne mięso z kurczaka i indyka, zmielona kukurydza, tłuszcze zwierzęce, sproszkowane mięso jagnięce (min.10%), hydrolizat białkowy, suszona pulpa buraczana, chlorek potasu, olej rybny, chlorek sodu, L-chlorek lizynowęglowodorowy, L-tryptofan. Hill's Feline Neutered Cat Young Adult - Mielona kukurydza, mączka z kurczaka i indyka, mączka z glutenu kukurydzianego, tłuszcz zwierzęcy, olej z ryby, chlorowodorek L-lizyny, digest, chlorek potasu, sól, DL-metionina, suplement L-karnityny, węglan wapnia, tauryna, L-tryptofan, witaminy i elementy śladowe. Naturalnie konserwowany mieszaniną tokoferoli, kwasem cytrynowym i ekstraktem z rozmarynu. Nie rozumiem czemu cena jest tak zabójcza za kukurydzę na pierwszym miejscu...
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
skład jest dość złożony, więc płacisz za wszystko, co do karmy wrzucili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Chciałam tylko powiedzieć, ze umówiłam moje maluchy na ciachnięcie ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że dobrze to przejdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie kotek dostanie whiskasa junior, niestety zbyt późno przeczytałam, że to nie jest najlepszy wybór. Ale zawsze to lepsze chyba niż jakieś puszki z Biedronki czy coś w tym stylu?... A jak się ma sprawa z innymi karmami dostępnymi z marketach typu Perfect Fit itd, podobnej "klasy" do kitikat i whiskas? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciągle natykam się na sprzeczne informacje na temat kastrowania, w jednym miejscu piszą, że małe kocięta owszem można, gdzie indziej - że dopiero po osiągnięciu przez kota dojrzałości. Już nic nie wiem. W piątek najprawdopodobniej zabiorę Rysia na pierwszą wizytę do weterynarza, będę musiała go o wszystko wypytać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Whiskas to to samo co karmy z biedronki, tylko w ładniejszym opakowaniu. Perfect Fit to tak średnio, skład może nie powala, ale o niebo lepszy od łiskacza i innych chemikaliów. Kocurki dochodzą do siebie w kilka godzin ![]() Mój wet powiedział, że nie można kastrować maluchów, bo będą głupie. Ciekawe ile w tym prawdy. Zważywszy, ze leczę Felka z kataru i świerzba już od ponad miesiąca, straciłam zaufanie do mojego weta. Wkrótce wybieramy się do innego. ps. moje chłopaki od wczoraj rąbią Orijena. jestem z nich dumna.
![]() |
#509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Denerwuje mnie ta ciągła reklama hillsa, ciągle jakieś próbki, namawianie do ankiet, brrr. I mam wrażenie, że właśnie za to płacę. A z drugiej strony chciałabym najlepiej dla kota, więc może jednak hills. Kupiłam kici takie chrupki na ząbki, ale nie rusza ich, jest to jedyny pokarm do jakiego się nie zbliża ![]() beonself - Perfect Fit jest trochę lepszy, ale nadal słabiutki.
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będą głupie? ![]() Pojęcia nie macie jak to wszystko strasznie przeżywam, mam nadzieję, że nie macie mnie jeszcze dość (bo to dopiero początek). ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.