|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
co do farbowania włosów, przy dzisiejszych farbach bez amoniaku można chyba farbować włosy nawet w ciąży. Tak przynajmniej twierdzi moja fryzjerka, do której zresztą niedługo się wybieram... |
|
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Jesteśmy znowu w komplecie, ja, mój TŻ i bejbik Wrócił do domu, cały i dużo zdrowszy, niż był jeszcze wczoraj. Myślę, że do tygodnia wszystko już wróci do normy i pójdzie do pracy. Tak, jak obiecałam "zmolestowałam" TŻ i mam zdjęcia bejbika. To pierwsze jest sprzed 3 tygodni, a bejbik miał wtedy 14,2 mm. Drugie z wczoraj 38,2 mm. |
|
|
|
#3483 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
w końcu mam czas i siłę coś napisać. Cały zeszły tydzień byłam na L4 z powodu przeziębienia, które było koszmarne. W ogóle nie mogłam się ruszać i nie wstawałam z łózka. W piątek 15-go byłam na pierwszym USG. Wrażenia niesamowite. Tak naprawdę dopiero w tym momencie dotarło do mnie, że będę mamą. W pierwszej chwili jak zobaczyłam maleństwo na ekranie, to w ogóle nie zareagowałam. Tak jakby to, co się wyświetla nie było moje. Ale wtedy lekarz włączył dźwięk i jak usłyszałam bicie serca, to już nie miałam wątpliwości ![]() W niedzielę byliśmy u moich rodziców, którzy ucieszyli się niesamowicie. Dużo mniejszy entuzjazm spotkał mnie w poniedziałek w pracy, jak im dostarczyłam L4. Ale nie mam zamiaru się tym przejmować Załączam pierwsze zdjęcia mojego dzidziola. |
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
mozna sie szmponetkami ratować
Są takie serie z palette color shampoo, bez amoniaku i Palette Color & Gloss (na bazie owoców )
|
|
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
moniqac ja mam wizytę dopiero w czwartek za tydzień
i jak Tż nie będzie mnie wkurzał tak jak teraz... to go wezmę ze sobą,bo myślę,że gin powinna mi już USG przez brzuch zrobić ![]() Kwiatecek Ostatnio też przechodziłam koło stoiska z bodami... Dobrze,że byłam z bratem i jego kolega bo pewnie bym jakieś kupiła, a tak to się powstrzymałam Ale za to moja mama jest szalona... Jest teraz u mojej siostry w Niemczech i wiem,że już chyba z 5 ubranek kupiła jak nie więcej, tylko rozpacza,że nie zna płci, szalona kobieta ![]() A tak w ogóle to Tż mnie wkurza Nie wiem czy przez ciąże hormony mi szaleją i przesadzam czy rzeczywiście postępuje nie fair wobec mnie Ale fakt faktem ,że teraz to chyba powinien być dla mnie jak najlepszy i jak najbardziej wyrozumiały.Co do farbowania włosów to chyba chodzi o to,że poprostu w ciąży włosy bardziej wrażliwe i mogą być słabsze i bardziej się niszczyć. Ja za niedługo wybieram się na baleyage (blond) bo już mam odrosty ![]() Agnieszka i Anulinka piękne fasolki Super!
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-20 o 15:13 |
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Moniqac bardzo Ci dziękuję za lekarza, którego mi poleciłaś, bo jest naprawdę wspaniały. Super podejście do pacjentki. No i przede wszystkim dobrze wyposażony gabinet, co wbrew pozorom nie jest takie powszechne. Poprzedni lekarz, u którego byłam nie miał USG w gabinecie i dopiero wystawiał skierowanie, a tam okres oczekiwania np. 3 tygodnie. Także bezsens totalny.
A tak wszystko pięknie i na miejscu Dziękuję |
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
zaniedbuję ten wątek ostatnio ale komputer był padnięty Ja kolejne usg mam 4 listopada, to genetyczne. Ubranka dla maleństwa mam już od dawna, jeszcze w ciazy nie byłam a mama kupowała bo takie piękne były, tyle że mama kupuje na targu od ludzi używane są w idealnym stanie no bo co taki maluszek może zniszczyć a do tego wszystkie oryginalne z h&m a ostatnio kupiliśmy body za całe 3 złote w realu nie mogliśmy się oprzeć cenie
|
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
bzyczka1 dokładnie,macie rację. Ja tez uważam,że takie malutkie ciuszki to spokojnie można kupować używane. Wiadomo,że taki bobas długo w małych ciuszkach nie "pochodzi" i ich nie zniszczy
A ja właśnie ostatnio widziałam doby i bluzeczki, przeróżne w Carrefour'ze po niecałe 4zł
|
|
|
|
#3489 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
No to zrobiłam sobie drzemkę Padam dosłownie ciągle mi się chce spać :/ |
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry Mamusie i Brzusie
ogromnie sie ciesze, ze z Waszymi Dzidziolami jest wszystko ok. Piekne zdjecia i pieknie rosna!!! Pozazdroscic Taverney gratuluje Dzidziusiowej promocji Masz w rodzinie blizniaki? ![]() Jutro konczymy z Dzidziolem 11 tc i mamy pierwsza wizyte Az na sama mysl mam motylki w brzuchu. Jutro o 13:15 takze prosze trzymajcie kciuki by serduszko bilo mocno juz sie rozczulam i zaraz bede ryczec :PKurcze zrobilyscie mi niesamowita ochote na te placki zrobie pojutrze z gulaszem z indyka, bo jutro leczo A jesli ktos ma ochote na ogorkowa na wolowince to zaprasam, bo wlasnie sie No i oczywiscie witam nowe Dwupaki
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka jaka piekna dzidzia
wiecie co te fotki z usg z naszymi dzidziami to wygladaja jakby one sobie lezaly/siedzialy na ksiezycu prawda?
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewcznynki!
My już po usg i wszystko jest w porządku ![]() Tak się śmiałam z radości podczas usg, że cały brzuch mi skakał. Dzidzia ma już 56mm, NT: 1,6 BPD: 19mm, FHR: 159/min, ryzyko zesp. Downa poniżej 1:10000 No i na 75-80%.... dziewczynka w taaaakim byłam szoku, no ale wiadomo to jeszcze nic pewnego ale i tak byłam zaskoczona.Wszystko było pięknie widać podczas usg, mamy filmik i najchętniej oglądałabym go bez końca. Dzidzia sobie uroczo skakała, machała rączkami widok cudowny i jesteśmy z Tżcikiem baaaardzo szczęśliwi. Szyjka super, mam jakąś małą torbielkę na lewym jajniku, prawdopodobnie pozostałość po ciałku żółtym ale Dr wyraźnie podkreślił, że nie ma to znaczenia klinicznego. Załączam zdjęcie naszej dzidzi
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ! GRatuluję slicznych zdjęc z usg oraz zdrowych maluszków !!!
Ja po badaniach krwi jestem, przebadano mnie na wylot i jedynie jak norma sodu jest od 136 to ja mam 135 ale to chyba nie problem Reszta wszystko ok.Jutro ide do pana prof z wynikami i zobaczymy co powie na ich podstawie o pomysle wakacji
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie zdjecia super
![]() to niesamowite jak w przeciagu kilkutygodni z fasolki powstaje maly dzidzius szoook co d farbowania, ja tez ide rozjasniac
|
|
|
|
#3495 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Gratuluję No i powiadasz że córa?Super też bym chciała córkę chociaż jedną ![]() Jej jak mi się nie chce iść tak późno na ten trening, znowu na dworze, wymarznę ładnie :/ |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia nie boisz sie jakby w razie czego odpukać coś nie tak - ze mozesz tam trafic do dr ?
|
#3497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratukuje Moria!!!! Bardzo sie ciesze, ze wszystko jest w porzadku!!!!---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Nie bardzo rozumiem o co pytasz... az boje sie :P
|
|
#3498 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=asiak1981;22768927]
Kasia wołała siusiu i kupke jak miała jakieś 16 miesięcy a bez pieluch chodzi jak miała 18 miesięcy. Zdejmij Zosi już teraz pieluchy w końcu masz ogrzewanie w domu, poświęć się, tych kilka prań dziennie zsikanych majtek i rajtuzek jest warte późniejszych efektów. QUOTE] Też tak mówię!! Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=moniqac;22774822]Alicja - jaki tam wielki, masz łądne wcięcie - widać po plecach nagadałaś się że niby "duża jesteś" wrrrr ![]() QUOTE] Nie?? [QUOTE=AlicjaH;22775091. principessina jak mi jeszcze raz napiszesz coś w stylu ładna pogoda otwieram okna to przysięgam przyjadę do Ciebie i Cię w tyłek kopnę ;-))) U mnie pada, brzydko, zimno Kwiatecek farbuję na czarno cały czas ;-) W 1 ciąży robiłam na jasny blond i też nic się nie stało....[/QUOTE] To widze,ze my na odwrót,ja w I ciązy byłam czarna ,a teraz blond hihi,a o pogodzie sie nie wypowiadam ![]() Dziewczyny wklejam zdj moich skarbów jedno w brzuszku,drugie obok hihi.
|
||
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3500 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to można, ale farba nie może zawierać amoniaku. Ale kategorycznie nie wolno rozjaśniać włosów.Cytat:
I bejbik jaki ładniutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dziewuszka będzie Cytat:
![]() A córcia jak malowana |
||||||
|
|
|
#3501 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nic tylko się cieszyć
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy traba ze mnie... pytasz o to jakby cos sie dzialo z Fasolka w Meksyku?
po pierwsze Ja nie boje sie leciec, bo moja lekarka powiedziala mi, ze nie ma zadnych przeciwskazan jesli chodzi o lot. Poza tym uwazam, ze moja Fasolka jest silna jak mama i raczej bedzie chciala pozostac w brzuszku Po drugie ja lece do Cancun [3 miejsce wedlug Forbesa najlepszych kurortow na swiecie] wiec nie martwie sie, ze bedzie tam brudno czy cos. Po drugie widzialam szpital, ktory miesci sie w Cancun tu jest link: http://www.hospitalgalenia.com/eng/index.php a takiego szpitala to ja jeszcze w Polsce na oczy nie widzialam. Po trzecie tam mowia po hiszpansku i angielsku, a angielski to moj drugi jezyk wiec nie boje sie, ze sie nie dogadam. Po czwarte lece z jednego z najlepszych biur podrozy w Anglii i mam wykupine full ubezpieczenie. A poza tym mysle pozytywnie, a ze wzgledu na moja prace potrzebuje takiego wypoczynku, bo pracuje fizycznie Nie zrozum mnie zle, ale jakbym miala wykupiona wycieczke do Tajlandii to juz bym sie zastanawiala... ze wzgledu na jezyk, szpital i ogolnie podobno tam czysto nie jest. Pamietaj, ze decyzja nalezy tylko i wylacznie do Ciebie. Nie musi byc wcale tak, ze bedziemy potrzebowac pomocy lekarskiej. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Ugotowalam tak wielki gar tej zupy, ze moglabym cale forum nakarmic Listopadowa80 lap samolot i wpadaj, bo zupka juz na Ciebie czeka
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z angielskim tez nie mamy problemu a rozmawiałam z panią która była rok temu w tajlandii i wylądowała w szpitalu w Bangkoku i podobno tez polskie szpitale nie dorównują do tajskich http://www.bangkokhospital.com/Tak więc o to się kompletnie nie boję - tylko raczej o sam fakt, pobytu odpukać w razie czego w obcym szpitalu W sumie co ma być to będzie - Ty masz fajnie bo Tobie się juz chyba II trymestr zacznie, nie ? UWIELBIAM OGÓRKOWA !!!!!!!!!!!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-10-20 o 17:44 |
|
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
A więc zadzieram kiecę i lecę Cytat:
. Podobny wielkością do Twojego
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiscie Ciebie tez zapraszam na ogorkowa
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane, nie doczytalam was ale najpierw musze sie pochwalic wynikami usg:
Płód pojedyńczy, żywy, serce nie powiększone. Położenie płodu podłużne, główkowe. CRL 68mm BPD 27mm AC 84mm FL 15mm odp. 14 hbd Nieprawidłowości w budowie płodu nie wykryto. Przezierność fałdu karkowego 2-3mm. Łożysko dojrzałe na przedniej ścianie macicy. Ilość płynu owodniowego prawidłowa. Maleństwo fikało nożkami, ssało paluszek ![]() jestem wniebowzięta!!!! ![]() Cieszę się ze swojej kruszynki i z waszych jest super!!!
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie dzięki dziewczyny za dobre słowo
Cieszę się, że TŻ już w domu. Mój bejbik mniejszy niż Wasze, ale w końcu młodszy i najważniejsze, że rośnie Mam nadzieję, że na badaniach genetycznych zobaczymy go w pełnej krasie ![]() Tak w ogóle, to jesteście taką moją grupą wsparcia. Mój TŻ śmieje się, że zaczynam i kończe dzień właśnie z Wami ( czyżby zazdrosny był ). Tak, czy owak, cieszę, że tu jestem i to w tak doborowym towarzystwie
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dojezdzaja helikopterem łodka i samolotem oraz autem wiec jestem zabezpieczona Dobrze, ze poszukałam to sie uspokoiłam Ja bede 8 tc.... jakos takoś
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja pokażę moje starsze Szczęście
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-10-20 o 17:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

i jak Tż nie będzie mnie wkurzał tak jak teraz... to go wezmę ze sobą,bo myślę,że gin powinna mi już USG przez brzuch zrobić 

w taaaakim byłam szoku, no ale wiadomo to jeszcze nic pewnego ale i tak byłam zaskoczona.
Gratuluję 

. Podobny wielkością do Twojego