|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Przerażają mnie te wszystkie aplikatory, zwłaszcza teraz - w ciąży!
|
|
#4562 |
|
Raczkowanie
|
co do pobolewania krzyża/kręgosłupa..
to mnie to dopada w nocy i na tyle mocno że ciężko mi zasnąć :-( a dzisiaj doszedl mi nowy problem.. kłucie w brzuchu..to znaczy tak jakby do okola brzucha mnie coś podszczypywało.. sama nie wiem jak to okreslić.. tylko że boli coraz bardziej.. :-( czy któraś też tak ma i wie co to może byc?? ale nie złamię się i tabletek nie wezmę.. a poza tym własnie mężuś wrócił i mnie wkurzył bo przyniósł z pracy super slodycze japońskie.. a ja obiecalam sobie ze przystopuje i caly dzień sie opanowywałam i teraz juz nie dałam rady jak to zobaczylam i na miejscu zjadlam 3ciasteczka z czekoladą.. a resztę schowałam do szuflady by nie widzeć ale ciągle o nich myślę i kuszą nadal... ratuuuuuuuuuuuuuuuuunku jestem słodyczoholiczką!!!!!! nie przesadzam bo w ogóle mam odruch wymiotny na wszystko oprócz slodyczy ...a to niezdrowo Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-10-20 o 17:47 |
|
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodycze powiadasz?! Na nic nie mam takiej ochoty jak na nie właśnie! Też jestem słodyczoholiczką
|
|
#4565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() louboutinko, mnie też boli krzyż, od czasu do czasu, eh.... co do słodyczy, to staram się przystopować, bo to puste kalorie, ale czasem się skusze na jakiś kawałek ciasta albo lody czekoladowe ![]() a dzisiaj ciągnie mnie w środku po prawej stronie, bo się naschylałam i podnosiłam parę cięższych rzeczy, wiem, że nie wolno, to teraz cierpię Kiedy będzie nowy wątek?
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-20 o 17:54 |
|
|
|
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 | ||
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za kciuki
ale babka wchodzi...i mowi 'oo uczycie sie...a to ja wam nie zrobie zadnego sprawdzianu ' i tylko ja na to jupi lilijka 3maj sie postaraj sie zebrac w sobie przez ten czas jak najwiecej sil, bo przeciez co nas nie zabije to nas wzmocni Nie podoba mi sie troche jak niektorzy nam (tym co maja problemy z TŻem) radza brac rozwod lub rozstac sie... Dziewczyny...przeciez dziecko nie bierze sie samo z siebie... A jesli sa tu rozsadne dziewczyny, to tez nie zachodza w ciaze z kims kogo nie kochaja, lub z kims kto jest dla nich cale zycie zly.... Wg mnie zeby moc doradzac rozstanie, to trzeba byc naprawde dobrze obeznanym w sytuacji danej pary...bo my w momencie slabosci opisujemy tu po porsti najgorsze rzeczy...a przeciez kazdy ma wady i zalety... A dla niektorych tragdia i powodem do rozwodu/rozstania bedzie zdrada, dla innych olewanie, dla innych konflikt dotyczacy pieniedzy, a dla jeszcze innych alkohol, czy w ogole jakiekolwiek uzaleznienie... Wiec nie rzucajcie tak ostrych slow, ze tu juz trzeba sie rozwodzic/rozstawac....wystarczy wg mnie wyrazic swoja opinie... Cytat:
Ja nie lubie niewyjasnionych spraw...nawet jakbym nie miala winy to z czasem i tak bym wyszla z inicjatywa rozmowy... Ja studiuje j.obcy ![]() O ja...jaki postep zrobil Twoj TŻ brawo bo to Twoja zasluga Fajnie ze sie Wam uklada A ja sie z moim TŻem widuje glownie w weekend ale czasem tez do mnie wpadnie na chwile w tygodniu...ale ostatnio coraz rzadziej... Ale ja tez mam co robic, wiec juz mi az tak go nie brakuje A co do tego ze nie potafi okazac milosci to sie niestety w 100% musze zgodzic...ale moze jakis kubel zimnej wody i sie opamieta ![]() Cytat:
![]() Faktycznie mozemy np.od jutra zaczac juz nowy watek
|
|
#4568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może to po prostu kolka? |
|
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
OYE, Louboutinka piękne łazienki
OYE Twoja cudna...ale jak pomyślę o myciu tych szyb w prysznicu......oddaje pokłony Zaintrygowały mnie też włączniki do światła....rozumiem, że u Was takie właśnie są Zawsze mi się podobały ![]() humbak masz racje im tańsze globulki tym lepsze A co do Molali to może się jeszcze wstrzymamy z nowym wątkiem, żeby tak bezpodstawnie jej nie oskarżać? Ach i jeszcze Was pomęczę moim ekologicznym podejściem do świata ![]() (mysiopez ) Jestem z orzechów zadowolona Supernovaja nie lubisz już mnie ? Zostało mi trochę tych naleśników, możesz wpaść A jeśli chodzi o wagę.....to powiem szczerze, że nie ważyłam się już miesiąc.....bo mi baterie padły w wadze a ja jakoś nie mam ochoty ich tam wkładać....Zważę się na wizycie 3 listopada ![]() Jednak 10 kg na pewno już mam do przodu jak nie 12 kg. A czemu pytasz? Duża jestem?
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
A o jakich bolach krzyza/kregoslupa mowicie?? Taki jak w czasie okresu? Bo ja wlasnie takie mam coraz czesciej...tzn.juz teraz mam minimum raz dziennie...
Ale tez zauwazylam u siebie, ze ja dlugo leze i potem mam wstac, to normalnie jakbym miala 100lat plecy mi strzelaja i bola...czasem to sie nawet wyprostowac nie moge dopoki sie troche nie rozruszam
|
#4571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wera każda z nas pisze wg tego jakie ma doświadczenia i ile w życiu przeżyła, a dla mnie z całym szacunkiem, niewiele złego cie w życiu dotkneło ( co mnie bardzo cieszy ) wiec masz inną opinie w tym temacie i masz młody związek, czasami jednak życie z kimś za wszelką cenę nie ma sensu, bo kosztuje nas to zbyt dużo siły i cierpieniapoza tym lilijka napisała do nas na forum o swojej sytuacji, my jej tutaj nie możemy kazać zrobic tego czy tego, bo każda z nas inaczej by sie zachowała, lilijka jest na tyle rozsądna, że gwarantuje ci, że wybierze sama dla siebie i dziecka najodpowiedniejsze rozwiązanie, niekoniecznie takie, jakie któraś z nas jej podała |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie 4 ciasteczko poszło do mojego żołądka.. ehhh a we wrześniu tak nie mogłam sie opanować ze zjadłam recznie robione misie czekoladowe które mężuś z Japonii mi przywiózł .. i byly takie sliczne ze obiecalam ze po pomyślnym porodzie nimi uczczę tą okazje i co... dupa bo oczywiście tak sie kręciłam kolo lodówki, gdzie je schowalam, ze tez nie wytrzymalam.. zrobilam tylko sobie zdjecie jakie byly ladne i juz prawie ich nie ma szkoda ze mnie zęby nie bolą moze to by mnie powstrzymało! |
|
|
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam pojęcia
jednakże przed ciążą mi się to nie zdarzało...
|
#4574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() źle sprecyzowałam pytanie, tzn. chodziło mi o to w którym okresie ciąży najwięcej przytyłaś? a nic nie widać poza brzuszkiem
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np.ciesze sie jak wyrazacie swoja opinie jak Wam sie zale w sprawie TŻa, bo wlasnie pozwala mi to skorzystac z Waszego doswiadczenia i przemyslec co i jak... Chodzilo mi tylko o padanie tych slow: wez rozwod, wez sie z nim rozstan itp. bo to juz kazda indywidualnie by powinna sama stwierdzic po tym co piszecie..czy lepiej walczyc, czy dac sobie spokoj A ze lilijka podejmie na pewno najlepsza decyzje dla siebie i jej dziecka to w to nie watpie ![]() Tak sie tylko musialam o cos przyczepic
|
|
#4576 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po porstu nigdy nie radzilam moim kumpelom, ze maja sie rozstac itp. Jedynie raz przyjaciolce powiedzialam takie cos i na tym koniec ALe sie zrobilam czepialska ostatnio wiec wybaczajcie w razie co bo ja na codzien to zawsze niby mila, dobra i kochana bylam A teraz???
|
|
#4578 |
|
BAN stały
|
Co do rozstań - owszem każdy decyduje sam, ale po to tu jestesmy i po to ktoś pisze, zeby poznać zdanie innych. Decyzję tak czy siak podejmie się samemu
Poza tym czasami same nie zauważamy wszystkiego we włąsnej sytuacji, albo tłumaczymy się za TŻ który popełnia takie błędy jakich kochający człowiek nie powienien robić.* Łazienki dziewczynki macie pięęęękne! Ja też chce taki duży prysznic! I kogoś kto za mnie go będzie myl... * MARIKA, Madelinem super te brzuszki macie. Kiedy w końcu TŻ mi znowu zrobi zdjęcie...? * Co do molalali - niezłe jaja... Popieram oczywiście kandydaturę MARIKI zwłaszcza że już dawno temu stała się naszym ciążowym guru ![]() * To chyba tyle, bo długo nadrabiałam. Przyjdę jeszcze wieczorem
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekamy na profesjonalna sesje
|
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam na kolacyjkę, ale pewnie się jeszcze dziś odezwę!
Do miłego Dziewuszki ![]()
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze mozaika lustrzana Mnie się marzy taka w szarościach+ kolorowy akcent
|
|
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() piękne łazienki pokazujecie ![]() co do słodyczy, to dziś zjadłam pół słoika dżemu wiśniowego, bo w domu brak czekolady... aż mnie skręcało. też czasami mnie kuje w boku, to chyba kolka, bo znika jak zwalniam. infekcje też się za mną ciągną i najczęściej pomaga, tak jak Marika pisała, Clotrimazol. |
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#4585 |
|
BAN stały
|
To kłucie w dole brzucha to też mogą być więzadła. Mnie tak z jednej strony bolą jak długo lub szybko chodzę
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
marleen32 wynajmujemy mieszkanie, samej mnie na to nie stać obecnie, a tańszego w Katowicach nie znajdę
agape ja nie mam żadnych innych objawów, tylko ten śluz, nic nie boli, nic nie jest nabrzmiałe, nic nie piecze ani nie swędzi, spytam się jutro lekarza to będę wiedziała i napiszę na pewno z newsów: dzwonił mąż i spytał się, kiedy wrócę do domu i czy jutro mimo wszystko może być ze mną u lekarza, ponadto mamuśka go tak nakręciła, ze on już sam zwątpił, że jestem u dziadków i stwierdził, że do nich zadzwoni i się spyta, jednak ja w to nie wierzę, bo on mocny tylko w gębie. Więc stwierdziłam, że jak chce pogadać, to może przyjechać, bo ja do niego biec nie będę. Sama muszę przyznać, że zazwyczaj szukam jakiegoś consensusu w różnych sprawach, ale teraz gdy jestem w ciąży to dzieją się straszne rzeczy i nie mam ochoty na rozmowę. Co do mojego humorku, jest jak najbardziej ok, a dzidziuś kopie i kopie i kopie, oswoiłam się już z pierwszym szokiem i nawet zaczęłam się smiać z głupich rzeczy. ![]() UWAGA zapowiadam prognozę pogody na jutro w rejonie katowice-siemianowice: będzie wa..... żabami, bo mam wizytę, a jak mam wizytę, to pogoda wariuje !!!!![]()
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale wiadomo ze zależy co kto lubi.. tak tylko mowie jak japonce piją.. polecam właśnie taką zieloną herbatkę... jak taki proszek ..rozpuszcza się calkowicie.. czarkę trzyma się na otwartej dłoni a druga się ją na tej dłoni "obkreca".. ale nie pamietam w ktorą stronę i ile razy i nie pamiętam po co bo ja się tego rytuału nie trzymam ![]() zreszta oni są dziwni i mają dziwne zwyczaje..jedynie co mi pasuje z tej kultury to wlasnie jedzonko
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki piękne ciesze sie ze choc troche wam sie lazieneczka spodobala bo nie dokonca mi ją zrobili jak chcialam..ale juz mam dosc uzerania sie wiec nie marudzilam.. na zdjeciach nie widac oswietlenia wokół luster i wokół podwieszonego sufitu.. ale wlsnie to mialo byc calym dopelnieniem a wyszlo lipnie bo diody sie nie rozpraszaja tylko widac punkty (zdjecie przed montazem luster) :-( i wlasnie kombinuje od tygodni jak je rozproszyc..i na internecie szukam i wypytuje znajomych i nic..moze akurat ktoras ma znajomego kto zna jakąś sztuczkę na to?? w sumie zadawalm pytania na budowlanych forach ale nic nie mam to moze przez przypadek sie ktos tu znajdzie ![]() a ta mozaika to albo ze stali szlachetnej albo aluminium..niepamietam..a le mozna sprawdzic na dune (to producent) chcialam z niej tez pod umywalke polke zrobic ale koszta mnie przerazily (dodatkowe 1,5 m kw mozaiki a jest sprzedawana w malych plastrach) i utrzymywanie tego pozniej w czystosci .. jakby ktoras chciala to służę pomocą w projektach aranżacyjnych bo i tak mi się nudzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

.
Przerażają mnie te wszystkie aplikatory, zwłaszcza teraz - w ciąży!

Na nic nie mam takiej ochoty jak na nie właśnie! Też jestem słodyczoholiczką 

postaraj sie zebrac w sobie przez ten czas jak najwiecej sil, bo przeciez co nas nie zabije to nas wzmocni 
Łatwo im mówić bo albo chodzą parami na imprezki albo są samotni a żadne z nich nie ma ani dziewczyny w ciąży ani dziecka w domu... Poprostu chyba tego nie rozumieją. Dali mi to odczuć ostatnio i było mi dość przykro...
bo to Twoja zasluga 

plecy mi strzelaja i bola...czasem to sie nawet wyprostowac nie moge dopoki sie troche nie rozruszam

jednakże przed ciążą mi się to nie zdarzało...