|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cześć, Mamuśki
![]() ależ fajnie ogląda się Wasze dzieciaki i brzuszki [chociaż niektóre jeszcze nie ciążowe ]Jak Wam mija dzień? Ja dziś sporo miałam załatwiania, ale porobiłam też zakupy. Nawet ciuchy dla siebie udało mi się kupić [sukienka, tunika, sweter] i nie czułam się w nich, jak 'baleronik' ![]() A brzuch miałam nieźle wzdęty i wyglądałam na bardziej zaawansowaną ciążę, a to wszystko chyba przez poranny koktajl truskawkowy, bo innego winnego nie mam ![]() Kwiatecku, nie pij pokrzywy w ciąży ![]() No i witam nowe Mamusie w wątku! ![]() ![]()
|
|
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
a i dostałam fotkę!!!
byłam na nfz, badał mnie z pół godziny, bardzo miły doktor...delikatny i konkretny. jestem strasznie zadowolona...
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
No co Wy z tymi plackami! Teraz to i ja muszę! Z cebulką i śmietaną, jelita mi wybuchną!
![]() Listopadowa, ależ duży chłopanio!
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bejbik pokaźnej wielkości ![]() Kasiu, jak rozumiem - przezierność karkowa jest do 3mm? Cytat:
Fajnie, że mamy wątek, możemy się wygadać, pochwalić, a czasem i wyżalić Ja tylko ubolewam nad tym, że rzadko mam okazję posiedzieć dłużej z Wami
|
||
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Ja z jednej str sie cieszę,bo z julką to tyłam w oczach ,ale czasem juz bym tak chociaz ciązówki chciala zalozyc a mi z tylko spadaja jeszcze hihi.przyjdzie czas ,w sumie z mniejszym brzuchem jes sie wydajniejszą hihi.
|
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Czyli sprawe farbowania mamy rozwiazana. Albo farba bez amoniaku albo szmponetki, przebuszuje caly kosmetyczny a znajde!
Ale te Wasze dzieciaczki urocze, rosna jak na drozdzach, to niesamowite co sie dzieje w naszych cialach. Moj tz mowi,ze mi juz brzuszek wystaje, ale chyba najbardziej mu sie podoba ,ze mam piersi 3 rozmiary wieksze. Zeby jeszcze tak cera nie miala wypryskow, to juz bym byla zadowolona. Ja z kazdym dniem coraz bardziej kocham moje malenstwo. Podnosze pytanie o pokrzywie, czy mozna w ciazy?
|
#3517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
" albo innym razem "No napisz tam na forum jak Ci dziś ładnie posprzątałem " Listopadowa synuś jaki duuuży. Na Avatarku jeszcze dzidziulek ![]() Paulizia widzę, że jesteś świetnie zorganizowana przed Twoją wyprawą Dziewczynki dziękuję za gratulacje
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Moria, bardzo się cieszę,że widziałaś Dzidziolka
Kurcze, dziewczynka?? Ajjj,ale Ci zazdroszcze Ja tak bardzo chciałabym dziewczynkę mieć ale jestem prawie pewna,że będzie chłopczyk. Robiłaś normalne 2d USG i lekarz określił płeć? Tak bardzo chciałąbym,żeby moja lekarka też na najbliższej wizycie określiła płec... I jeszcze dodam bo doczytałam, gratuluję tak cudownego dnia! Widzę,że twój Tż bardzo się cieszy z Dzidziusia, super Oby każdy się tak cieszył...A w ogóle Mamuśki, macie piękne dzieciaki (te już narodzone, te jeszcze nienarodzone oczywiście też ) Nie dziwię się,że się nimi chwalicie, jest czym
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-20 o 18:10 |
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Do 14-tej w robocie, potem sprzątanie mieszkania, teraz chwilka wolnego, zaraz kąpiel synka i wieczorem wypad do kina z koleżanką (idziemy na Śluby panieńskie)
![]() Skończone 6 lat . Poważny wiek![]() Cytat:
A teraz praktycznie nic nie widać, przytyłam niecały kg ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Kwiatecek - Mary Poziomkowa napisała, że soku z pokrzywy nie można Moria - w avku synuś ma chyba niecałe 3 lata . Jeszcze taki 'pulpecik' z niego był
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wieszc zego najbardziej nie moge sie doczekac???? ![]() 4 restauracji w hotelu, a to oznacza mnooooostwo zarcia!!!!!!!!!!!
|
|
#3521 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Listopadowa alez masz kawalera moja Jula też oglada hihi.
|
||
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, czekam na relację z pobytu i wszystkie szczegóły potem, bo ja też planuję wyjazd wkrótce i ciekawa jestem jak to z lotem, lotniskami, opieką medyczną, ubezpieczeniem etc.
![]() 4 restauracje, to świetna opcja mniam
|
|
|
|
#3523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ocenę płci dr przeprowadził na podstawie takiego małego wyrostka między nogami. Jeśli dobrze zrozumiałam, to gdy jest wyżej to wskazuje na dziewczynkę a gdy jest niżej, to wtedy tworzy się siusiorek i jest chłopczyk. Mam zdjęcie płci to wklejam choć ja za dużo na nim nie widzę. Cytat:
![]() Mój talerz zawsze był za mały i ledwo co się na nim mieściło A jak sobie przypomnę tamtejszą jajecznicę z grubymi, wypieczonymi lekko słodkawymi tostami to ślinę mam do sama pasa
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, ale późno Ci zakładają kartę. Ale gratuluję
dziewczyny, a od jakiego czasu zaczynają się zachcianki kulinarne? Ja na razie (pocz. 8 tyg.) nie mam na nic ochoty przez te mdłości. |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Tavrney, u mnie się nie zaczęły wcale. Chęć na pomidory i nabiał większa, ale nie zaliczam do zachcianek
|
|
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
Moria super. Dałaś mi nadzieję na to,że może za trochę ponad tydzień i ja wstępnie poznam płeć mojej Dzidzi
![]() Co do zachcianek to ja też raczej żadnych nie mam. A nawet powiem że są dni kiedy muszę zmuszać się do jedzenia a na nic nie mam ochoty (mdłości też nie mam). Tak więc różnie to bywa. I karty ciąży też nadal nie mam. Mam nadzieję,że przy nast. wizycie gin mi ją założy ,bo to już będzie trochę ponad 12 tydzień. |
|
|
|
#3527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mazianka81 jaka Ty chudziutka Mój brzulek przy twoim to piłka moria44 masz rację z ustawieniem narządków płciowych. Nie robił CI przekroju żeby kąt zbadać?
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-20 o 19:28 |
|
|
|
|
#3528 |
|
Rozeznanie
|
ja mam zachcianke non-stop na snickersa hihi,a dzisiaj w gazecie zobaczyłam michałki zamkowe w bialej czekoladzie i jutro wybywam na poszukiwania
|
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mazianka81;22779109][QUOTE=asiak1981;22768927]
Kasia wołała siusiu i kupke jak miała jakieś 16 miesięcy a bez pieluch chodzi jak miała 18 miesięcy. Zdejmij Zosi już teraz pieluchy w końcu masz ogrzewanie w domu, poświęć się, tych kilka prań dziennie zsikanych majtek i rajtuzek jest warte późniejszych efektów. QUOTE] Też tak mówię!! Słońce mi tez nie zlecał cytomegalii ![]() ja mam odrost na ok 7cm ,bo mi sie powrotu do swoich zachcialo i kucyk mam blond a reszte swoja,ale juz mnie nosi i najchętniej bym albo zafarbowała ,albo obcięła wszystko do swojego koloru.kurcze i tak sie wlasnie zastanawiam,a mój Tz nie pozwala obciąć Cytat:
śluczna córeczka no i brzuszek pomalu wystaje, gratuluje
|
|
|
#3530 |
|
Rozeznanie
|
Mazianka, proszę Cię przestań robić mi smaki na te wszystkie słodkości
Uzależniłam się przez Ciebie od...... snickersów! Codziennie po 2 kupuję Ach,jakie one są pyszne mniam. oby się to nam później na boczkach i na pupie nie odbiło Ale trzeba Ci przyznać-wiesz co dobre
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak na to wychodzi, lekarz mowil ze wsio w normie... chyba sie nie mylil. Bynajmniej ja nie sprawdzalam norm jeszcze a dopiero teraz moglam zrobic na przeziernosc.
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Moria już wiesz...jaaaaa, ja też chcę widzieć nooooo
Nie mam absolutnie żadnych przeczuć. Do fryzjera właśnie jutro się wybieram, ale chyba nie będę farbować, nie wiem jeszcze 2słówka o alkoholu do Paulizi, bo niebardzo mogę zrozumieć co znaczy że będziesz w 2trymestrze to lampkę możesz Możesz całą ciążę.Nikt ci nie zabroni, ale nie ma bezpiecznej dawki alko w ciąży, a txt lampka na ukrwienie to już między bajki można wsadzić.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postaram sie fotke wklikac przy najblizszej okazji. Dzidzia sie ruszała ze bylo ciezko ja zrobic, ale widac wyraznie twarz- nosek, usta, uszy...potem brzuszek i troszke nóżki bo tak sie fikało
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
ja tylko na chwilkę, na szybko przeczytałam zaległości, ale źle się czuję i uciekam zaraz do łóżka. witam nowe ciężarówki
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w razie czego bede brala sobie dwa talerze ![]() Cytat:
Oj wspolczuje mdlosci. Mnie mdlilo jak glodna bylam i mandarynki mi pomagaly.
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
ajjjj dziewczyny bo ze mnie ciemna masa jak wstawic zdjatko na post??? bo strasznie chce sie wam pochwalic
wasze malenstwa takie sliczne...i te narodzone i te w drodze ojj dzisiaj mam udany dzionek...a Tż nie mogl byc ze mna na usg bo duzo roboty ma...( jeszcze siedzi)..ale na zdjecie patrzyl z godzine: " a tu oczy, patrz tu jest nosek, a tu usta" a ja: "wiem misiu, a wiesz co czułam jak widzialam jak sie rusza?" on: "nasteptym razem pojde z toba"
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kurde chcialam zrobic zdjecie zdjecia ale w tym domowym swietle nic nie widac, sprobuje jutro jeszcze...a jak nie to wstawie to co widac
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
ja bym sie nie skloniła nawet na ta lampe wina...alkohol to alkohol ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
co wy na to???mi to smaka robia te co pisza o ogorkowej, bigosie i plackach ziemniaczanych hehe dziewczyny do kiedy powinno sie brac luteine?? jestem w 13t 5dz i zaczelam dopiero brac, ze wzgledu na bole brzuszka i pleckow... tak profilaktycznie
|
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam nowe mamusie i fasolki ciesze sie dziewczyny, ze wszystkie wasze dzieciatka sa zdrowe strasznie boli mnie tu w plecach nad posladkiem, jakas rwa kulszowa chyba, schylac sie nie moge, ledwo chodze jak siedze nie boli ![]() ![]() ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

]

A jak sobie przypomnę tamtejszą jajecznicę z grubymi, wypieczonymi lekko słodkawymi tostami to ślinę mam do sama pasa

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)