"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-20, 19:17   #4591
Louboutinka
Raczkowanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
hehe a ja nie potrafię patrzeć na zieloną herbatę, bleee

też tak mialam
ale tą sproszkowaną "rozpuszczalną" bardzo polecam bo nie smierdzi tak rybami jak lisciaste
i mozna z niej super lody zrobic..
no i jest bardzo zdrowa
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:17   #4592
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
marleen32 wynajmujemy mieszkanie, samej mnie na to nie stać obecnie, a tańszego w Katowicach nie znajdę

agape ja nie mam żadnych innych objawów, tylko ten śluz, nic nie boli, nic nie jest nabrzmiałe, nic nie piecze ani nie swędzi, spytam się jutro lekarza to będę wiedziała i napiszę na pewno

z newsów: dzwonił mąż i spytał się, kiedy wrócę do domu i czy jutro mimo wszystko może być ze mną u lekarza, ponadto mamuśka go tak nakręciła, ze on już sam zwątpił, że jestem u dziadków i stwierdził, że do nich zadzwoni i się spyta, jednak ja w to nie wierzę, bo on mocny tylko w gębie. Więc stwierdziłam, że jak chce pogadać, to może przyjechać, bo ja do niego biec nie będę.
Sama muszę przyznać, że zazwyczaj szukam jakiegoś consensusu w różnych sprawach, ale teraz gdy jestem w ciąży to dzieją się straszne rzeczy i nie mam ochoty na rozmowę.

Co do mojego humorku, jest jak najbardziej ok, a dzidziuś kopie i kopie i kopie, oswoiłam się już z pierwszym szokiem i nawet zaczęłam się smiać z głupich rzeczy.

UWAGA zapowiadam prognozę pogody na jutro w rejonie katowice-siemianowice: będzie wa..... żabami, bo mam wizytę, a jak mam wizytę, to pogoda wariuje !!!!
Fajnie, ze sie chociaz dzieckiem interesuje niech przyjedzie..pogadacie to moze jakos sytuacja Ci sie wyklaruje i bedziesz wiedziec juz co dalej robic...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:19   #4593
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
To kłucie w dole brzucha to też mogą być więzadła. Mnie tak z jednej strony bolą jak długo lub szybko chodzę
no wlasnie jak duzo i szybko chodzilam to uznawalam ze to norma i trzeba zwolnic ale teraz to mi sie zdaza nawet jak lezę i siedzę.. a dzisiaj to od samego rana..
Stary 2010-10-20, 19:23   #4594
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
no wlasnie jak duzo i szybko chodzilam to uznawalam ze to norma i trzeba zwolnic ale teraz to mi sie zdaza nawet jak lezę i siedzę.. a dzisiaj to od samego rana..
muszę się przyznać, że od jakiegoś czasu jak idę pod górkę (taką małą) to mam problemy, bo zaczynam mieć zadyszkę. Za to po schodach mogę śmigać, bo nic mi nie jest.
Co do bólów kręgosłupa to jestem ekspertem !!!! Jak nie kolka nerkowa, to dysk wypadnie itd.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:24   #4595
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
my niedawno skonczylismy remontowac lazienke przy naszej sypialni i wybralismy trawertyne, granit i marmur za bardzo sie dla mnie swieci, teraz czeka nas kuchnia i praktycznie caly dol ale to jeszcze za min 2 lata

a lazienka tak wyglada
: love:
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:26   #4596
weraa11
Zadomowienie

a ja mam pytanie...
czy ktoras z Was decyduje sie na porod sn bez zadnych znieczulen, bez wanny, itp.?
bo ja chcialam to zrobic w 100% naturalnie...szczerze to troche szkoda mi kasy na zzo czy wanne...ale tak bardzo sie boje... a teraz co nie slysze to kazda albo cc albo zzo albo chociaz wanna...

Stary 2010-10-20, 19:28   #4597
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Ja tak miałam między 20. a 25. tyg kiedy prawdopodobnie macica najmocniej rosła Lekarz powiedział że to więzadła i zeby się nie martwić i nie przemęczać. Teraz jest już o niebo lepiej i boli zazwyczaj tylko przy chodzeniu
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:29   #4598
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie...
czy ktoras z Was decyduje sie na porod sn bez zadnych znieczulen, bez wanny, itp.?
bo ja chcialam to zrobic w 100% naturalnie...szczerze to troche szkoda mi kasy na zzo czy wanne...ale tak bardzo sie boje... a teraz co nie slysze to kazda albo cc albo zzo albo chociaz wanna...
Ja bym chiała z bajerami. ale wątpie czy w szpitalu jest szansa na coś takiego..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:29   #4599
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
cytrynka mam nadzieję że Sara urodzi się już w nowym roku Jakby co zacisnę nogi
A o mediach nawet nie myślałam.....Poznań jest dość duży więc na pewno pojadą do kliniki a tam nie chcę rodzić

Doszła dzisiaj do mnie paczka z tymi orzechami piorącymi i olejkiem migdałowym.
Olejek nie ma zapachu w ogóle ale może i dobrze Orzechy jakoś specjalnie nie pachną, ale w końcu to nie proszek do prania
Wyprałam już jedną turę ciuchów i powiem Wam, że się ładnie doprały mniejsze zabrudzenia. Większe będzie pewnie trzeba dodać proszku do pieczenia bo ma ponoć właściwości wybielające.
Do orzechów dostałam też olejki eteryczne zamiast płynu do płukania, wkropiłam 7 kropli i jakoś go nie czuję więc teraz dałam 20.....zobaczymy jak będzie
to miło słyszeć pozytywne opinie o tych orzechach bo też zastanawiam się nad zakupem... Na poczatku miesiaca zrobilam zakupy proszkowe... a ze ja nie kupuje mniej jak po 5 kg do koloru i bialego to musze poczekac i za miesiac kupie...

Cytat:
aha MARIKO czekam na dalsze zmagania z orzechami piorącymi
bo bardzo mnie ten temat interesuje..
chcę tez zamówić a nie wiem czy warto bo nie znam nikogo kto to stosuje..
Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Mnie czasem kuje w podbrzuszu, gdy zbyt szybko maszeruje, a tak to nie...
Słodycze powiadasz?! Na nic nie mam takiej ochoty jak na nie właśnie! Też jestem słodyczoholiczką
ja też dołączam do klubu słodyczoholiczek

A łazienki poprostu piękne... ja mieszkam w blokach wiec mam łazienkę zwyczajna tym bardziej ze robioną jakiś czas temu

Molalaala została przeze mnie wyśledzona także na innym wątku http://parenting.pl/9-miesiecy-ciaza...en-2011-a.html
powiem wam że tam tylko czasem czytałam i pisała raczej to co tutaj... więc może nie miała niczego złego na myśli...
Najlepiej będzie jak sama się wypowie...
Stary 2010-10-20, 19:29   #4600
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna, a kolorki prawie jak moje tylko ze ja mam bardziej unowoczesniony styl.. bo uparlam się na kwadratowe klimaty wiec do tego inny by mi nie pasowal..
a zdjecia mam niestety beznadziejne :-( ale porobię teraz bo juz troche lepiej wyglada bo prawie jest skonczona i nie ma już styropianowych podpórek pod lustrami i stylowych zarówek jak na ponizszych zdjeciach.. no i ja nie jestem juz tak szczupla jak na zdjeciach bo to z przed chyba 2 msc no i foto same w sobie są fatalne bo w dzien tam za duzo swiatla wpada..

a drugiej lazienki - kabinowej to nawet fotki po remoncie nie mam to narazie nie dam.. powiem tylko w drugiej poszlam w ciemne kolory..wszystko w wenge.. ladna...ale kurzojad najwiekszy w domu..wszystko widac .. jak sprzatne to na nastepny dzien juz syf widac..ale po remoncie moze bedzie lepiej..

a kibelek goscinny zrobilam w srebrnym gresie ktorego nie dalo sie pociac i czarna armatura..hmm.. no niby ladnie ale tez nie polecam dla praktycznych osób bo syf niezmierny się zbiera..
no ale cóż muszę ponosić konsekwencje wyborów bo sama to wszystko projektuję i bede latac ze szmatką

ha ha ale mi post prosto na forum murator wyszedl
super lazienka! ogolnie bardzo mi sie podoba tylko za bardzo sie swieci jak moj gust, wlasnie daltego wybralam trawertyne bo ma bardziej naturalny wyglad w plytkach widac wszystkie dziurki nierownosci itp

Cytat:
OYE, Louboutinka piękne łazienki choć powiem szczerze, że chyba Louboutinki bardziej praktyczna jest.....
OYE Twoja cudna...ale jak pomyślę o myciu tych szyb w prysznicu......oddaje pokłony i tak jeszcze cichutko powiem, że mi te drzwi nie pasują do całej stylizacji.
Zaintrygowały mnie też włączniki do światła....rozumiem, że u Was takie właśnie są Zawsze mi się podobały
Ja jej nie sprzatam A wlaczniki tak takie sa. A drzwi ktore od prysznica czy od sypialni?

Cytat:
hehe a ja nie potrafię patrzeć na zieloną herbatę, bleee
a ja wlasnie pije uwielbiam zielona, biala, czerwona, nawet ostatnioz aczyna mi znow czarna smakowac

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:31
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:32   #4601
muron
Zakorzenienie

Cytat:
ale do tradycyjnego parzenia zielonej herbatki potrzebna jest porcelanowa czarka i taka szczoteczka do mieszania jej
ale wiadomo ze zależy co kto lubi.. tak tylko mowie jak japonce piją..
polecam właśnie taką zieloną herbatkę... jak taki proszek ..rozpuszcza się calkowicie..
czarkę trzyma się na otwartej dłoni a druga się ją na tej dłoni "obkreca".. ale nie pamietam w ktorą stronę i ile razy i nie pamiętam po co bo ja się tego rytuału nie trzymam
zreszta oni są dziwni i mają dziwne zwyczaje..jedynie co mi pasuje z tej kultury to wlasnie jedzonko
ale my czarną z Anglii pijemy;-) Porcelanowy mamy, a żeliwny nie jest japoński

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:33   #4602
Chantalle
Raczkowanie

hej Kobietki
jutro zaczynam 1 dzien z 25 tygodnia.
zła jestem okrutnie, zlikwidowano połączenie promowe z Danii do Polski, musze teraz jechac do Szwecji,a potem płynąc do Świnoujscia,bo w Szczecinie mam ortodonte-jeszcze rok wizyt mi został... W dodatku teraz prom ze Szwecji przyplywa w takich godzinach do PL, że musze w Świnoujsciu lub okolicach brać nocleg,żeby na drugi dzien byc na wizycie u orto, wczesniej o 8 rano bylam w PL i na 10 spokojnie zdążałam na wizyte.
Nie dość ze dochodzą koszta za paliwo do Ystad z Kph, to jeszcze noceg dodatkowy w PL. Rok temu jak spałam w jakims tanim hoteliku w Szczecinie to strasznie zmarzłam-była zima, nie wyspałam się, bo obsługa hotelowa całą noc się darła na korytażu,grrrr. Moze znacie jakies fajne miejsce w okolicach Świnoujscia, gdzie mozna mieć ze soba psa?
pozdrawiam

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:34   #4603
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Mam bakterie w moczu:-(

Cytat:
stres mam żeby to nie E.Coli:-( JAk pomyślę o patologi w Zabrzu... wiem czarnowidztwo
ja też miałam niedawno...w posiewie wyszło mi, że mam E.coli i paciorkowca - doatałam antybiotyk bezpieczny w ciąży i teraz mam nieliczne tylko, a gin powiedział, że jeszcze przed porodem dostanę dawkę antybiotyku...

Cytat:
Ja ćwiczę bo mam taką głupią przypadłość, że często wstrzymuję mocz jak np. gdzieś jestem w sklepie....bo nie lubię chodzić do obcych toalet i czasami mi się zdarzyło, że jak miałam taki przepełniony pęcherz to kichnęłam.....i też mi "zaworki"puściły dlatego wolę na zimne dmuchać, bo nietrzymanie moczu to nic fajnego....
ja też mam z tym problem, czasem boję się kichnąc, bo nie wiem czy nie popuszczę

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Chyba jeszcze nie słyszałyście, że Molalala to dziewczyna podszywająca się pod wiele ników na wizażu. Pisała jako zwykła dziewczyna nie w ciąży (którą się okazała), matka, starająca się, niestarająca się i jako matka z tragiczna ciążą i porodem bliźniąt itd. żerowała na emocjach i wstawiała nie swoje zdjęcia!!!
Wszystkie jej wcielenia:
jagda22 i Motylicaja i Molalala i Irysowa i Jaga1111 i Flicka88 i karmelka1987 i dudziakowa i Rozaliontka i chrupcia i dagoja_ja
Wszystkie te nicki są z jednego IP - wiadomość potwierdzona przez moderatora.
Nie dajcie się dłużej oszukiwać, ona nie jest nawet w ciąży!!!
może niech się Molalala wytłumaczy...o ile jeszcze sie pojawi....
Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Zrobiłam wczoraj obciążnie glukozą 75 g i wyszło idealnie! Tak się cieszę, że nie mam tej przeklętej cukrzycy, że z radości zjadłam prawie pół murzynka
mnie też teraz glukoza czeka

Cytat:
dzięki piękne
ciesze sie ze choc troche wam sie lazieneczka spodobala bo nie dokonca mi ją zrobili jak chcialam..ale juz mam dosc uzerania sie wiec nie marudzilam..
na zdjeciach nie widac oswietlenia wokół luster i wokół podwieszonego sufitu.. ale wlsnie to mialo byc calym dopelnieniem a wyszlo lipnie bo diody sie nie rozpraszaja tylko widac punkty (zdjecie przed montazem luster) :-( i wlasnie kombinuje od tygodni jak je rozproszyc..i na internecie szukam i wypytuje znajomych i nic..moze akurat ktoras ma znajomego kto zna jakąś sztuczkę na to?? w sumie zadawalm pytania na budowlanych forach ale nic nie mam to moze przez przypadek sie ktos tu znajdzie

a ta mozaika to albo ze stali szlachetnej albo aluminium..niepamietam..a le mozna sprawdzic na dune (to producent) chcialam z niej tez pod umywalke polke zrobic ale koszta mnie przerazily (dodatkowe 1,5 m kw mozaiki a jest sprzedawana w malych plastrach) i utrzymywanie tego pozniej w czystosci ..

jakby ktoras chciala to służę pomocą w projektach aranżacyjnych bo i tak mi się nudzi
dziewczyny śliczne łazienki Moja będzie sie robic już w następnym miesiacu - wybrałam kolor bianco i grafit, będę mogła wtedy pobawic się dodatkami...

s_a_j, kiedy mogę wpaśc na pączki?

Idę zroic zupę z pieczonej papryki - zobaczymy czy będzie dobra, bo pierwszy raz robię

aha - gin wczoraj powiedział, że mam nisko ułożone łożysko, czy to coś złego?? musze poczytac...

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:38
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:35   #4604
muron
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mialam
ale tą sproszkowaną "rozpuszczalną" bardzo polecam bo nie smierdzi tak rybami jak lisciaste
i mozna z niej super lody zrobic..
no i jest bardzo zdrowa
śmierdzi rybami??? No co Wy! Ale jak się kupi jakiegoś Liptona, to sorky, ale ma mało wspólnego z prawdziwą herbatą;-)
Ja lubię długie liście np.;z kwiatem lotosu lub granatem

A najbardziej białą z kwiatem pomarańczy

Stary 2010-10-20, 19:37   #4605
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Trudne jest to do uwierzenia, wiem bo sama się zdziwiłam... Nie przepadałyśmy za sobą na młodych mamusiach. Gdy się dowiedziałam o tej całej aferze pofatygowałam się i wyszukałam wszystkie jej nicki na forum i sprawdziłam niektóre wiadomości. Bez dwóch zdań to ta sama osoba Infantylny styl pisania, brak szczegółów, emotki i wielokropki...

Nie mam pojęcia, rozdwojenie (czy rozpięciorzenie ) jaźni czy co? Z tego co pisała jako Motylicaja bardzo by chciała mieć TŻa i dziecko, w czym nie ma nic złego, ale z tym kłamaniem na wszystkich loginach to po prostu przegięła. A co do zdjęć w avatarze i tych, co dodawała, to już zahacza o wykroczenie prawne

PS. Co do łazienek, które przy okazji widziałam będąc na Waszym wątku - cudo!
az nie moge uwierzyc... kurde, szok szok - po cholere sie tak bawic, przeciez to jest DZIWNE - udawanie ze jest sie w ciazy?
Stary 2010-10-20, 19:38   #4606
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ja bym chiała z bajerami. ale wątpie czy w szpitalu jest szansa na coś takiego..
a o czym dokladnie myslisz? zzo tez uwzgledniasz?

Stary 2010-10-20, 19:39   #4607
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja też miałam niedawno...w posiewie wyszło mi, że mam E.coli i paciorkowca - doatałam antybiotyk bezpieczny w ciąży i teraz mam nieliczne tylko, a gin powiedział, że jeszcze przed porodem dostanę dawkę antybiotyku...

ja też mam z tym problem, czasem boję się kichnąc, bo nie wiem czy nie popuszczę

może niech się Molalala wytłumaczy...o ile jeszcze sie pojawi....

mnie też teraz glukoza czeka

dziewczyny śliczne łazienki Moja będzie sie robic już w następnym miesiacu - wybrałam kolor bianco i grafit, będę mogła wtedy pobawic się dodatkami...

s_a_j, kiedy mogę wpaśc na pączki?

Idę zroic zupę z pieczonej papryki - zobaczymy czy będzie dobra, bo pierwszy raz robię

aha - gin wczoraj powiedział, że mam nisko ułożone łożysko, czy to coś złego?? musze poczytac...
no i to mnie przeraża! Bo Malutkie z E.coli i gronkowcem od mamy trafiło na patologię, bidny był pokłuty, badania-wszelkie możliwe, bo niestety u noworodka to może prowadzić i do upośledzeń, rodzice zamiast się cieszyć siedzieli na taboreciku na zmiany przy małym:-( A teraz kontrole u neurologa co 3 miesiące-tak na wszelki wypadek.

Zupa z pieczonej papryki jest pycha Znam, ale sama jeszcze nie robiłam.
Ja jadałam taka rosołkowatą, nie w typie gulaszowej. A Ty?

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:41
Stary 2010-10-20, 19:41   #4608
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Mnie czasem kuje w podbrzuszu, gdy zbyt szybko maszeruje, a tak to nie...
Słodycze powiadasz?! Na nic nie mam takiej ochoty jak na nie właśnie! Też jestem słodyczoholiczką
oj ja tyle slodkosci wciagnelam dzisiaj

kupiłam mamie Alpejskie Mleczko nowość - bo łaciate - i oczywiście rozpakowałam :wstyd: !
potem wróciłam do domu to wtrząchnęłam winogron pół kilo prawie ... i wafelka a dalej mam chęć na słodkie

mnie też kuje trochę jak szybko idę, a to jest tak okropne bo ja nie lubię chodzić powoli - czasem idąc się zastanawiam jak moje dziecko będzie chodziło to jak ja się dostosuję do niego ...
Stary 2010-10-20, 19:43   #4609
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
a o czym dokladnie myslisz? zzo tez uwzgledniasz?
Weraa ty się nie zarzekaj, nie oszczędzaj na sobie Wiem, że 500 zł za znieczulenie dla wielu osob b duzy wydatek. Ale trzeba korzystać z udogodnień, jak czujesz, że musisz Szwagierka mówiła: 100 proc naturalnie! A w II fazie zaczęła krzyczeć: znieczulenie bo nie będę robić, a długo starała się wytrzymać;-)

Kurcze te leukocyty nie dają mi spokoju:-(

A myję się płynami, w torbie wkładki+ chusteczki do hig int. I co? Buuu. Myślałam, że mnie to minie. Jeszcze ten szpital na początku i zagrożenie poronieniem.

Jak ktoś jeszcze raz powie, że ciąża to "9 cudownych miesięcy" to strzała zarobi.

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-20 o 19:44
Stary 2010-10-20, 19:43   #4610
OYE
Zakorzenienie

super! fajnie ze wam sie podoba, kosztowala mnie troszke nerwow, teraz czynam rozmyslec nad kuchnia i pokojem rodzinnym a bedzie duzo pracy bo chcrochee wyrzucic pare scian i powiekszyc kuchnie. Ale na szczescie mam troche czasu bo pierw musimy odzyc finansowo po lazience, wyszla drugie tyle co miala kosztowac

Jesli chodzi o wage to ja mam 4kg na plusie i sie zastanawiam czy lekarz nie bedzie mowil ze malo

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:45   #4611
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
no i to mnie przeraża! Bo Malutkie z E.coli i gronkowcem od mamy trafiło na patologię, bidny był pokłuty, badania-wszelkie możliwe, bo niestety u noworodka to może prowadzić i do upośledzeń, rodzice zamiast się cieszyć siedzieli na taboreciku na zmiany przy małym:-( A teraz kontrole u neurologa co 3 miesiące-tak na wszelki wypadek.
nie strasz mnie
Cytat:
Zupa z pieczonej papryki jest pycha Znam, ale sama jeszcze nie robiłam.
Ja jadałam taka rosołkowatą, nie w typie gulaszowej. A Ty?
ja też taką na rosołku zrobię...ze zmiksowaną papryką upieczoną...
Stary 2010-10-20, 19:45   #4612
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ale bym wtrząchnęła naleśniki, myślę czy nie zrobić jutro jako niespodziewajkę dla TŻ;

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
aaaaa z miłą chęcią wpadnę zarazzzz jestem

źle sprecyzowałam pytanie, tzn. chodziło mi o to w którym okresie ciąży najwięcej przytyłaś? a nic nie widać poza brzuszkiem
wiesz że trzeba precyzji bo kobieta w ciąży dotkliwsza!

ja dziś byłam na wizycie i w sumie wyszło że w przeciągu 4tyg od ostatniej wizyty przytyłam 1.1kg
czyli w sumie mam 4kg do przodu przy 25tc .
Stary 2010-10-20, 19:46   #4613
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

weraa11 na dzień dzisiejszy chciałabym mieć najzwyklejszy poród bez "fajerwerków", a jak będzie pokaże czas........
Stary 2010-10-20, 19:51   #4614
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

dziewczyny czy powinnam brać coś w związku sz tym że w wynikach wyszła mi hemoglobina 11.6 a norma jest wpisana między 12-16 ??

Lekarz powiedział że wyniki są troszeczkę gorsze ale bez problemów...a ja nie wiem :P
Stary 2010-10-20, 19:58   #4615
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
ale my czarną z Anglii pijemy;-) Porcelanowy mamy, a żeliwny nie jest japoński
a no to faktycznie zmylias mnie troche i myslalam ze do zielonej pijasz z zeliwnych..
a na angielskich zwyczajach to ja sie nie znam wiec sie nie wypowiem
zreszta nie wazne jak sie pije tylko co sie pije i by smakowalo..
a prawdziwa zielona w duzych lisciach prosto z dżapan naprawde smierdzi rybami
ale jak sie doleje mleka to nie tylko ze brzydki ma kolor jak woda z mopa a nawet gorzej..

juz dawno nie pilam i przez was sobie checi na zielonke zrobilam
ale to przynajmniej zdrowo..
bo przedchwilą to mnie na slodycze tak skrecalo ze szybko zjadlam 4 jogurty by powstrzymac sie od dalszego pozerania ciach

ja ostatnio przez te slodycze przytylam 4kg w troche ponad miesiąc.. no ale trudno.. gruba nie bylam to sobie pozwalam.. oby tylko 15 w calej ciazy nie przekroczyc taki moj cel
Stary 2010-10-20, 20:00   #4616
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
dziewczyny czy powinnam brać coś w związku sz tym że w wynikach wyszła mi hemoglobina 11.6 a norma jest wpisana między 12-16 ??

Lekarz powiedział że wyniki są troszeczkę gorsze ale bez problemów...a ja nie wiem :P
skoro lekarz powiedział, że nic to nic na razie, poczekaj na kolejne wyniki
Stary 2010-10-20, 20:00   #4617
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:

mi podobnie wyszlo miesiac temu a lekarze kazli przeczekac i zrobic kolejne badanie po 3tyg i teraz juz jest ok
wiec chyba jak nie jest strasznie nisko to nic nie trzeba
Stary 2010-10-20, 20:01   #4618
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
super! fajnie ze wam sie podoba, kosztowala mnie troszke nerwow, teraz czynam rozmyslec nad kuchnia i pokojem rodzinnym a bedzie duzo pracy bo chcrochee wyrzucic pare scian i powiekszyc kuchnie. Ale na szczescie mam troche czasu bo pierw musimy odzyc finansowo po lazience, wyszla drugie tyle co miala kosztowac

Jesli chodzi o wage to ja mam 4kg na plusie i sie zastanawiam czy lekarz nie bedzie mowil ze malo

To nie jest mało...ja jestem w 26 tygodniu i też mam 4 kg na plusie, a i Lekarz mi nic nie mówił, że to za mało, więc nie ma się czym martwić

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 20:04   #4619
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:

my budżet na remont juz 3 krotnie przekroczyliśmy

hmm
4kg.. chyba troche malo ale moze nie kazdy musi wiecej..
zalezy jak sie dzidzia czuje jak jest zdrowa i parametry ma zgodne z normą danego tygodnia oraz czy ty sie dobrze czujesz to i te 4 kg wystarczą pewnie..
ja juz mam łącznie prawie 8kg na plus.. w 26-tym i pol tygodnia
Stary 2010-10-20, 20:05   #4620
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez mam troszkę mniej hemoglobiny, dodatkowo mniej niż wskazuje norma hematokrytu i płytek krwi (ale jest to tylko troszkę mniej niż w normie), gin powiedział, że to normalne i mam badac krew na bieżąco, żeby sprawdzic czy nic dalej nie spada...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości