|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tragus - niesamowity kolczyk xD
niewiele lepiej. jeszcze go nie ruszaj, bo nie jest zagojony i zmień sposób pielęgnacji.
|
|
|
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak byl ów kolczyk wysterylizowany-w jakim był pakiecie?
|
|
|
#304 |
|
Przyczajenie
|
kolczyk był zapakowany tak jak kolczyki do przekłuwania uszu na płatku. całe moje ucho było starannie odkażone a kolczyk moczył się w rożnych płynach.
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie byl wysterylizowany w autoklawie-moczenie w różnych płynach niewiele daje zapłaciłać za brak profesjonalizmu jesli owa osoba tak szaleje z kolczykowaniem i popełnia takie podstawowe błedy to obawiałbym sie o zdrowie i zrobiła badana po minieciu okienka sereologicznego
|
|
|
#306 |
|
Przyczajenie
|
O rany, znowu ktoś u pani kosmetyczki założył sobie piercing.
Zgroza, normalnie! No i hańba
|
|
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, za 2 dni będę w Krakowie i tam chciałabym sobie przebić tragusa. Czy któraś z Was może mi polecić salon piercingu w Krakowie?
|
|
|
|
|
#308 |
|
Przyczajenie
|
Ja przekłułam 2 tyg. temu i byłam w ciężkim szoku, że w ogóle nie boli! Oczywiście, podczas gmerania przy kolczyku czuć lekki ból, ale spodziewałam się dużo gorszego. Przez ok. tydzień czułam dziwne "ciągnięcie" (?) przy szczerym, szerokim uśmiechu lub śmianiu się.
Mam kółko, więc jest minimalny problem ze słuchawką, ale myślę, że jak się do końca zagoi, to problem zniknie. Jeśli chodzi o cenę - 40 zł w profesjonalnym studio ( 60 zł kosztowało przekłucie z kolczykiem zakończonym "kulkami" z obu stron, a 80 zł labret? - chodzi mi o kolczyk z jednej str zakończony kulką, a z drugiej płaską "blaszką" xd , jak już wspomniałam 40 zł kółko). Dostałam nakaz przemywania wodą utlenioną i smarowania tribioticiem (przy drugiej czynności miałam poruszać kolczykiem) oraz zalecenie zmiany kolczyka co najmniej po miesiącu. Jestem strasznie zadowolona i zakochana w tym kolczyku, więc polecam.
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
skoro zalecaja taką pielęgnacje to nie są profesjonalnym studiem
|
|
#310 |
|
no witam
|
myślałam o zrobieniu tragusa. jeśli nie mam jeszcze 16 lat to muszę iść do salonu z rodzicem? czy wystarczy jakaś zgoda na kartce
? właśnie, jak ta zgoda ma wyglądać? poza tym w salonie są kolczyki do wyboru, czy trzeba przyjść ze swoim? znacie może jakieś dobre salony piercingu w Białymstoku?
|
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pewnością było to profesjonalne studio. tak profesjonalne, że nawet nie potrafią zalecić pielęgnacji. Cytat:
najczęściej kolczyka wybierasz w salonie, jeśli przyjdziesz z własnym to koszt przekłucia powinien być niższy, tylko musisz upewnić się, że materiał z którego kolczyk jest zrobiony nadaje się do autoklawu. |
||
|
|
|
|
#312 |
|
no witam
|
a to możliwe, że ma się za małe miejsce, gdzie się umieszcza ten kolczyk
? bo zastanawiam się, czy mi się zmieści.
Edytowane przez werek serek Czas edycji: 2010-07-12 o 00:08 |
|
|
|
|
#313 |
|
Przyczajenie
|
O, to fajnie wiedzieć, bo podobno studio, do którego poszłam jest jednym z lepszych w Szczecinie. ;/ (Studio Gonzo, może ktoś słyszał) Ja się nie znam na pielęgnacji świeżo przekłutych miejsc, dostałam "rady", więc się do nich stosowałam. Od kilku dni mam mały problem, bo leci mi ropa. ;/ Po przewertowaniu forum, przerzuciłam się na sól fizjologiczną.
Orientujecie się może, czy można kupić ozdoby na kółko zamykane kulką? ;> Chodzi mi o coś w tym stylu - http://allegro.pl/item1132446614_kol...i_tragusa.html (sama ozdoba, bez kółka) . Poszperałam w googlach i znalazłam wymienne zapięcia, ale nigdzie nie widziałam ozdób.
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
sól fizjologiczna nie ma właściwości gojących potrzebujesz do niego octeniseptu. przemywać jednym i drugim 3 razy dziennie.
kolczyki kupujemy w zaufanych sklepach internetowych: koltat, wildcat, cybertattoo. |
|
|
|
|
#315 |
|
Przyczajenie
|
dzięki, dzięki
obok dziury pojawiła się jakaś czerwona kuleczka.. nie mam pojęcia, co to jest, myślisz, że po tej kuracji wszystko wróci do normy? ;> Dodam, że nic mnie nie boli, mogę spać na tym uchu i nie jest spuchnięte.Co do kolczyka - nie chce w najbliższym czasie ruszać tego, z którym wyszłam z salonu, chciałam sobie tylko dokupić jakieś ozdobniki do niego (o ile jest to możliwe). Na tych z allegro było napisane, że te ozdoby można zdejmować, więc pomyślałam, że w takim razie, może ktoś je sprzedaje osobno. :P
|
|
|
#316 |
|
no witam
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Przylaczam sie do fanek tragusa. Mam dwa od kilku lat. Nosze labrety, ktore maja kulke z bialym krysztalkiem. Swietne kolce, naprawde
)
|
|
#318 |
|
Przyczajenie
|
Co uważacie o tym sklepie ? http://www.e-piercing.sklep.pl/index.php
Po jakim czasie zmieniałyście kolczyk ? |
|
|
|
|
#319 |
|
Przyczajenie
|
Od kilku dni myślę o tragusie... Czytam... I im bardziej jestem nim zafascynowana i pewna, że chcę go, tym bardziej się boję...
Może któraś z Was orientuje się gdzie w Warszawie można zrobić sobie taki kolczyk w warunkach higienicznych, bezpiecznych i pewnych? No i ile taka przyjemność może kosztować? |
|
|
|
|
#320 |
|
Przyczajenie
|
Tydzień temu w poniedziałek byłam w salonie i zrobiłam sobie tragusa
troszkę bolało no ale czego się nie robi ... pierwsza noc tragedia nie mogłam spac na tej stronie budziłam się kilka razy jestem bardzo zadowolona polecam wszystkim niezdecydowanym
|
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
Witam Serdecznie.
Planuje właśnie przekłuć Tragusa i zastanawiam się nad doborem kolczyka, widzę że polecacie tutaj Labrety klasyczne o grubość pręta 1.2mm, a jaka długość będzie odpowiednia 6 czy 8 mm na sam początek?? Żeby nie okazało się że pręt będzie za krótki... Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#323 |
|
Przyczajenie
|
Mam tragusa od 3 miesięcy. Przebijałam w studiu piercingu. Goił mi się miesiąc. co prawda miałam problemy, bo przy kolcyku pojawiła mi się twarda czerwona kuleczka, ale po potraktowaniu jej trybiotykiem i cteniseptem szybko sie zagoiła i teraz jest już fajnie. Kolczyk bardo mi się podoba, i praktycznie nie boli, nie ma z nim żadnych problemów
|
|
|
|
|
#324 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanko jak uważacie czy tragus pasuje chłopakowi.Od 2 miesiecy sie zajarałem tym kolczykiem i chciałbym sobie zrobic.Dużo osób uwaza ze tragus to kolczyk dla dziewczyny. |
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
to tych wielu bzdury gada
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
Aha,to koncze zbierac kase bo u mnie koszt tragusa z kolczykiem to 100zl i jazda do studia
|
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze pisze ale mam pytanie czy ktoś w Krakowie może robił sobie Tragusa? chciałam iść do jakiegoś studia które polecacie.. a nie do jakiegoś co zrobią mi jakiś syf.. a i jeszcze estetyczne pytanie czy ma jakieś znaczenie na którym uchu będzie dziurka bo chce mieć tylko z jednej strony ale nie wiem czy ma jakieś to znaczenie
![]() dziękuje za szybką odpowiedz Edytowane przez Marta88 Czas edycji: 2010-10-20 o 22:48 |
|
|
|
|
#328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
To fajnie bo mnie akurat na lewym bardziej zależy bo będzie lepiej widoczny... dziękuje
|
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Dziewczyny proszę Was powiedzcie mi jak to jest z właściwą pielęgnacją przekłutego uszka gdyż przeglądając fora można się różnych durnot naczytać :/ jutro wybieram się na zabieg do Maniac Tattoo na przekłucie Tragusa
Wiem że aby wspomóc gojenie nie można zapychać żadnymi maściami, starać się nie moczyć miejsca, ostrożnie myć włosy, nie dotykać brudnymi rączkami i w ogóle higiena, trzeba przemywać płynem do odkażania dobrze mówię? Aha i jeszcze kwestia poruszania i obkręcania kolczyka, jak to jest poruszać czy nie poruszać po przekłuciu? czemu to służy bądź zapobiega? Dziękuję za informacje. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

w takim razie jeszcze się wstrzymam z kupnem nowego kolczyka. A co proponujesz do pielęgnacji?

Mam kółko, więc jest minimalny problem ze słuchawką, ale myślę, że jak się do końca zagoi, to problem zniknie. Jeśli chodzi o cenę - 40 zł w profesjonalnym studio ( 60 zł kosztowało przekłucie z kolczykiem zakończonym "kulkami" z obu stron, a 80 zł labret? - chodzi mi o kolczyk z jednej str zakończony kulką, a z drugiej płaską "blaszką" xd , jak już wspomniałam 40 zł kółko). Dostałam nakaz przemywania wodą utlenioną i smarowania tribioticiem (przy drugiej czynności miałam poruszać kolczykiem) oraz zalecenie zmiany kolczyka co najmniej po miesiącu. Jestem strasznie zadowolona i zakochana w tym kolczyku, więc polecam.