Tragus - niesamowity kolczyk xD - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 14:01   #301
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek
Dot.: Tragus - niesamowity kolczyk xD

niewiele lepiej. jeszcze go nie ruszaj, bo nie jest zagojony i zmień sposób pielęgnacji.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:05   #302
Fioly
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
niewiele lepiej. jeszcze go nie ruszaj, bo nie jest zagojony i zmień sposób pielęgnacji.
Na szczęście moje ucho żyje normalnie w takim razie jeszcze się wstrzymam z kupnem nowego kolczyka. A co proponujesz do pielęgnacji?
Fioly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:19   #303
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fioly Pokaż wiadomość
Nigdy w zyciu nie zrobiłabym sobie Traugusa pistoletem. miałam przebijane wenflonem a kolczyk mam taki bo mi taki baba założyła
masz włożony nienadający sie do tegi miejsca kolczyk -czyli nieprofesjonalnie wykonane przekłucie i ty sie jeszcze cieszysz że tak mało zapłacilaś
a jak byl ów kolczyk wysterylizowany-w jakim był pakiecie?
Stary 2010-06-24, 14:30   #304
Fioly
Przyczajenie

kolczyk był zapakowany tak jak kolczyki do przekłuwania uszu na płatku. całe moje ucho było starannie odkażone a kolczyk moczył się w rożnych płynach.
Fioly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:55   #305
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fioly Pokaż wiadomość
kolczyk był zapakowany tak jak kolczyki do przekłuwania uszu na płatku. całe moje ucho było starannie odkażone a kolczyk moczył się w rożnych płynach.
to zabieg ni ebyl sterylnie wykonany
nie byl wysterylizowany w autoklawie-moczenie w różnych płynach niewiele daje
zapłaciłać za brak profesjonalizmu
jesli owa osoba tak szaleje z kolczykowaniem i popełnia takie podstawowe błedy to obawiałbym sie o zdrowie i zrobiła badana po minieciu okienka sereologicznego
Stary 2010-06-26, 00:04   #306
pasztetova
Przyczajenie

O rany, znowu ktoś u pani kosmetyczki założył sobie piercing.
Zgroza, normalnie! No i hańba
pasztetova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 18:05   #307
wibovit
Raczkowanie

Dziewczyny, za 2 dni będę w Krakowie i tam chciałabym sobie przebić tragusa. Czy któraś z Was może mi polecić salon piercingu w Krakowie?
wibovit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 19:31   #308
Aga8
Przyczajenie

Wink Dot.: Tragus - niesamowity kolczyk xD

Ja przekłułam 2 tyg. temu i byłam w ciężkim szoku, że w ogóle nie boli! Oczywiście, podczas gmerania przy kolczyku czuć lekki ból, ale spodziewałam się dużo gorszego. Przez ok. tydzień czułam dziwne "ciągnięcie" (?) przy szczerym, szerokim uśmiechu lub śmianiu się. Mam kółko, więc jest minimalny problem ze słuchawką, ale myślę, że jak się do końca zagoi, to problem zniknie. Jeśli chodzi o cenę - 40 zł w profesjonalnym studio ( 60 zł kosztowało przekłucie z kolczykiem zakończonym "kulkami" z obu stron, a 80 zł labret? - chodzi mi o kolczyk z jednej str zakończony kulką, a z drugiej płaską "blaszką" xd , jak już wspomniałam 40 zł kółko). Dostałam nakaz przemywania wodą utlenioną i smarowania tribioticiem (przy drugiej czynności miałam poruszać kolczykiem) oraz zalecenie zmiany kolczyka co najmniej po miesiącu. Jestem strasznie zadowolona i zakochana w tym kolczyku, więc polecam.
Stary 2010-07-08, 23:35   #309
miss venflon
Zakorzenienie

skoro zalecaja taką pielęgnacje to nie są profesjonalnym studiem
Stary 2010-07-11, 01:31   #310
werek serek
no witam

myślałam o zrobieniu tragusa. jeśli nie mam jeszcze 16 lat to muszę iść do salonu z rodzicem? czy wystarczy jakaś zgoda na kartce ? właśnie, jak ta zgoda ma wyglądać? poza tym w salonie są kolczyki do wyboru, czy trzeba przyjść ze swoim? znacie może jakieś dobre salony piercingu w Białymstoku?
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 02:22   #311
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Aga8 Pokaż wiadomość
Ja przekłułam 2 tyg. temu i byłam w ciężkim szoku, że w ogóle nie boli! Oczywiście, podczas gmerania przy kolczyku czuć lekki ból, ale spodziewałam się dużo gorszego. Przez ok. tydzień czułam dziwne "ciągnięcie" (?) przy szczerym, szerokim uśmiechu lub śmianiu się. Mam kółko, więc jest minimalny problem ze słuchawką, ale myślę, że jak się do końca zagoi, to problem zniknie. Jeśli chodzi o cenę - 40 zł w profesjonalnym studio ( 60 zł kosztowało przekłucie z kolczykiem zakończonym "kulkami" z obu stron, a 80 zł labret? - chodzi mi o kolczyk z jednej str zakończony kulką, a z drugiej płaską "blaszką" xd , jak już wspomniałam 40 zł kółko). Dostałam nakaz przemywania wodą utlenioną i smarowania tribioticiem (przy drugiej czynności miałam poruszać kolczykiem) oraz zalecenie zmiany kolczyka co najmniej po miesiącu. Jestem strasznie zadowolona i zakochana w tym kolczyku, więc polecam.
świetna pielęgnacja. woda utleniona która niczego nie daje, a wysusza, plus maść, którą paćkasz sobie kanał i nie dochodzi Ci powietrze. bonus! maść jest antybiotykiem, który powinno się stosować tylko w przypadku stanu zapalnego, nie do pielęgnacji.
z pewnością było to profesjonalne studio.
tak profesjonalne, że nawet nie potrafią zalecić pielęgnacji.

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
myślałam o zrobieniu tragusa. jeśli nie mam jeszcze 16 lat to muszę iść do salonu z rodzicem? czy wystarczy jakaś zgoda na kartce ? właśnie, jak ta zgoda ma wyglądać? poza tym w salonie są kolczyki do wyboru, czy trzeba przyjść ze swoim? znacie może jakieś dobre salony piercingu w Białymstoku?
najlepiej idź z rodzicem, w razie konieczności jakichś formalności załatwicie to na miejscu, a gdyby po zabiegu zrobiło Ci się słabo czy coś, to zawsze masz opiekuna.
najczęściej kolczyka wybierasz w salonie, jeśli przyjdziesz z własnym to koszt przekłucia powinien być niższy, tylko musisz upewnić się, że materiał z którego kolczyk jest zrobiony nadaje się do autoklawu.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 23:55   #312
werek serek
no witam

a to możliwe, że ma się za małe miejsce, gdzie się umieszcza ten kolczyk ? bo zastanawiam się, czy mi się zmieści.

Edytowane przez werek serek
Czas edycji: 2010-07-12 o 00:08
Stary 2010-07-16, 09:56   #313
Aga8
Przyczajenie

O, to fajnie wiedzieć, bo podobno studio, do którego poszłam jest jednym z lepszych w Szczecinie. ;/ (Studio Gonzo, może ktoś słyszał) Ja się nie znam na pielęgnacji świeżo przekłutych miejsc, dostałam "rady", więc się do nich stosowałam. Od kilku dni mam mały problem, bo leci mi ropa. ;/ Po przewertowaniu forum, przerzuciłam się na sól fizjologiczną.

Orientujecie się może, czy można kupić ozdoby na kółko zamykane kulką? ;> Chodzi mi o coś w tym stylu - http://allegro.pl/item1132446614_kol...i_tragusa.html (sama ozdoba, bez kółka) . Poszperałam w googlach i znalazłam wymienne zapięcia, ale nigdzie nie widziałam ozdób.
Stary 2010-07-16, 10:23   #314
snide
Zadomowienie

GG do snide

sól fizjologiczna nie ma właściwości gojących potrzebujesz do niego octeniseptu. przemywać jednym i drugim 3 razy dziennie.
kolczyki kupujemy w zaufanych sklepach internetowych: koltat, wildcat, cybertattoo.
Stary 2010-07-16, 11:26   #315
Aga8
Przyczajenie

dzięki, dzięki obok dziury pojawiła się jakaś czerwona kuleczka.. nie mam pojęcia, co to jest, myślisz, że po tej kuracji wszystko wróci do normy? ;> Dodam, że nic mnie nie boli, mogę spać na tym uchu i nie jest spuchnięte.

Co do kolczyka - nie chce w najbliższym czasie ruszać tego, z którym wyszłam z salonu, chciałam sobie tylko dokupić jakieś ozdobniki do niego (o ile jest to możliwe). Na tych z allegro było napisane, że te ozdoby można zdejmować, więc pomyślałam, że w takim razie, może ktoś je sprzedaje osobno. :P
Stary 2010-07-17, 15:27   #316
werek serek
no witam

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
a to możliwe, że ma się za małe miejsce, gdzie się umieszcza ten kolczyk ? bo zastanawiam się, czy mi się zmieści.
może i głupie pytanie, ale proszę o odpowiedź.
Stary 2010-07-17, 21:40   #317
pinupxgirl
Wtajemniczenie

Przylaczam sie do fanek tragusa. Mam dwa od kilku lat. Nosze labrety, ktore maja kulke z bialym krysztalkiem. Swietne kolce, naprawde )

pinupxgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 13:06   #318
ShakeYourBum
Przyczajenie

Smile Dot.: Tragus - niesamowity kolczyk xD

Co uważacie o tym sklepie ? http://www.e-piercing.sklep.pl/index.php
Po jakim czasie zmieniałyście kolczyk ?
ShakeYourBum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 12:42   #319
Iluan
Przyczajenie

Od kilku dni myślę o tragusie... Czytam... I im bardziej jestem nim zafascynowana i pewna, że chcę go, tym bardziej się boję...
Może któraś z Was orientuje się gdzie w Warszawie można zrobić sobie taki kolczyk w warunkach higienicznych, bezpiecznych i pewnych?
No i ile taka przyjemność może kosztować?
Iluan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 23:55   #320
ViOolCiaa87
Przyczajenie

Tydzień temu w poniedziałek byłam w salonie i zrobiłam sobie tragusatroszkę bolało no ale czego się nie robi ... pierwsza noc tragedia nie mogłam spac na tej stronie budziłam się kilka razy na drugi dzień uszko mocno było spuchnięte ale dziś po tygodniu wygląda rewelacyjnie i coraz mniej boli jestem bardzo zadowolona polecam wszystkim niezdecydowanym
ViOolCiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 21:35   #321
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Witam Serdecznie.
Planuje właśnie przekłuć Tragusa i zastanawiam się nad doborem kolczyka, widzę że polecacie tutaj Labrety klasyczne o grubość pręta 1.2mm, a jaka długość będzie odpowiednia 6 czy 8 mm na sam początek?? Żeby nie okazało się że pręt będzie za krótki... Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Oldzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 22:21   #322
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzinka Pokaż wiadomość
Witam Serdecznie.
Planuje właśnie przekłuć Tragusa i zastanawiam się nad doborem kolczyka, widzę że polecacie tutaj Labrety klasyczne o grubość pręta 1.2mm, a jaka długość będzie odpowiednia 6 czy 8 mm na sam początek?? Żeby nie okazało się że pręt będzie za krótki... Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
twoj piercer dobierze i grubość i długość kolczyka
Stary 2010-10-02, 01:03   #323
Blackokaine
Przyczajenie

GG do Blackokaine

Mam tragusa od 3 miesięcy. Przebijałam w studiu piercingu. Goił mi się miesiąc. co prawda miałam problemy, bo przy kolcyku pojawiła mi się twarda czerwona kuleczka, ale po potraktowaniu jej trybiotykiem i cteniseptem szybko sie zagoiła i teraz jest już fajnie. Kolczyk bardo mi się podoba, i praktycznie nie boli, nie ma z nim żadnych problemów
Blackokaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 15:13   #324
123czacza
Przyczajenie

Witam
Mam pytanko jak uważacie czy tragus pasuje chłopakowi.Od 2 miesiecy sie zajarałem tym kolczykiem i chciałbym sobie zrobic.Dużo osób uwaza ze tragus to kolczyk dla dziewczyny.
123czacza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 18:41   #325
miss venflon
Zakorzenienie

to tych wielu bzdury gada
Stary 2010-10-17, 21:45   #326
123czacza
Przyczajenie

Aha,to koncze zbierac kase bo u mnie koszt tragusa z kolczykiem to 100zl i jazda do studia
123czacza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 20:08   #327
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze pisze ale mam pytanie czy ktoś w Krakowie może robił sobie Tragusa? chciałam iść do jakiegoś studia które polecacie.. a nie do jakiegoś co zrobią mi jakiś syf.. a i jeszcze estetyczne pytanie czy ma jakieś znaczenie na którym uchu będzie dziurka bo chce mieć tylko z jednej strony ale nie wiem czy ma jakieś to znaczenie

dziękuje za szybką odpowiedz

Edytowane przez Marta88
Czas edycji: 2010-10-20 o 22:48
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 20:30   #328
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Cytat:
Napisane przez Marta88 Pokaż wiadomość
Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze pisze ale mam pytanie czy ktoś w Krakowie może robił sobie Trgusa? chciałam iść do jakiegoś studia które polecacie.. a nie do jakiegoś co zrobią mi jakiś syf.. a i jeszcze estetyczne pytanie czy ma jakieś znaczenie na którym uchu będzie dziurka bo chce mieć tylko z jednej strony ale nie wiem czy ma jakieś to znaczenie

dziękuje za szybką odpowiedz
Z tego co wiem to kobiety częściej robią w lewym uchu a mężczyźni w prawnym, ale to nie jest żadna zasada i chyba nie ma większego znaczenia, gdzie Ci bardziej pasuje gdzie Ci będzie lepiej to zrób Pozdrawiam
Stary 2010-10-20, 22:49   #329
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
Napisane przez Oldzinka Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to kobiety częściej robią w lewym uchu a mężczyźni w prawnym, ale to nie jest żadna zasada i chyba nie ma większego znaczenia, gdzie Ci bardziej pasuje gdzie Ci będzie lepiej to zrób Pozdrawiam
To fajnie bo mnie akurat na lewym bardziej zależy bo będzie lepiej widoczny... dziękuje
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 17:59   #330
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Witam. Dziewczyny proszę Was powiedzcie mi jak to jest z właściwą pielęgnacją przekłutego uszka gdyż przeglądając fora można się różnych durnot naczytać :/ jutro wybieram się na zabieg do Maniac Tattoo na przekłucie Tragusa Wiem że aby wspomóc gojenie nie można zapychać żadnymi maściami, starać się nie moczyć miejsca, ostrożnie myć włosy, nie dotykać brudnymi rączkami i w ogóle higiena, trzeba przemywać płynem do odkażania dobrze mówię? Aha i jeszcze kwestia poruszania i obkręcania kolczyka, jak to jest poruszać czy nie poruszać po przekłuciu? czemu to służy bądź zapobiega? Dziękuję za informacje. Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości