|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam,że mój lekarz nie ma usg 4d nad czym ubolewam No nic poszukam gabinetu gdzie można pooglądać dzidzie w 4 d.Cytat:
Cytat:
Ja mam kotke od roku,tylko dlatego,że nie mogliśmy mieć psa,bo nam czasem po całych dniach nie ma.Kotka przygarnieta ze wsi,choc najpierw był plan wziąc ze schroniska.Kotka ze schroniska okazała się strasznie dzika i się nie zdecydowaliśmy Uwilebia odkurzanie odkurzaczem-serio!Wykłada się przed nim i czeka na masażyk!Do tego aportuje,przynosi kulki z papieru i musisz jej rzucać!Ja kuwete czyszczę w rękawicach i staram się uważąć,choć moja kotka jest nie wychodząca,nie je surowego mięsa,więc możliwośc zarażenia się jest bliska zeru.Ale jak wiadomo ostrożności nigdy za wiele!Dla potwiedzenia moich słów odnośnie odkurzacza-wystawiłam kiedyś filmik na youtube,bo mi znajomi nie chcieli uwierzyć,że istnieje kot,który kocha odkurzacz ![]() http://www.youtube.com/watch?v=EtWnJKeJpMs
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-21 o 09:31 |
|||
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki.
Tak więc, byłam wczoraj u lekarza. Z malenstwem wszystko ok, rosnie nam zdrowa DZIEWCZYNKA wazy ok.380 gram. akrobatka, tak się wyginala że hoho, stopkami do noska dotykała. machała rączką, hehewszystkie narządy rozwijają się prawidłowo, normalnie suuuper przezycie ogladanie maleństwa jak jest jeszcze w brzuszku ![]() Niestety mnie też dopadła rwa kulszowa....zadnych leków brac nie mogę...jeżeli ból się bardzo nasili to zapraszamy do szpitala :/ no i znowu mam stan zapalny...jak nigdy nie mialam tak teraz w ciąży mam non stop... Pozdrawiamy wszystkie mamuśki
|
|
|
|
#4863 | |
|
Wtajemniczenie
|
kolba gratuluję córeczki
![]() piszecie o kotach, mnie cały czas pytają co zrobimy z moją Lusia. Ona teraz ma pół roku, głupoty w głowie wierze tylko że jej przejdą. Ja kota nie oddam! Do rodziców przeprowadzi się z nami ale mama marudzi że znowu pogoni od niej koty jak tam byliśmy na tydzień z nią to od mamy koty nie wchodziły do domu trudno będzie najwyżej z nami w tym jednym pokoju i niech dzidzia się przyzwyczaja i na odwrót. Jakoś musimy dać sobie rade. A obudziła mnie dzisiaj bo psociła w kuchni na podłodze jeszcze mam różności na podłodze przez ten remont i mnie to obudziło. Wchodze do kuchni a ona pod szafką poluje, patrze a tam chomik uciekł z klatki. Nie wiem jakim cudem wszystko pozamykane nie było widać śladów zbrodni ![]() co do odkurzania kota to też mieliśmy takiego w domu. Mama szczotką po nim jeździła a on boczki wyciągał ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-10-21 o 09:40 |
|
|
|
|
#4864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
...super uczucie widziec jak dzidzia fikoly fika w brzuszku...moja dala mi taki popis akrobacji w brzuszku ze przed siodma sie zerwalam bo nie wiedzialam co sie dzieje........to wszystko takie cudowne ach ![]() ![]() poprawka moja lib moj...bo jeszcze nie wiem co nosze w brzusiu heheh dowiem sie za tydzzien jak dobrze pojdzie ![]() :d
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2010-10-21 o 09:52 |
||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Spotkałam się z kilkoma nickami tej dziewczyny a jedno z wcieleń (Rozaliontka) od dwóch lat udzielała się na moim wątku majowo-czerwcowym I gratulowałam jej dwójki dzieci Niutka, ja Aleksa przewijałam stojąc zawsze z boku, dzięki temu uniknęłam i osikania i okupkania Ale babcia uparcie ustawiała się na linii strzału...![]() Kellysss, trzymam kciuki za szybkie i owocne staranka Kolba, gratuluję córeczki ![]() Diatoma, ja w pierwszej ciąży na początku brałam bardzo dużo nospy a potem doczytałam się właśnie że ma zły wpływ na układ nerwowy I gin kazał mi ją od razu odstawić i przejść na buscopan, rychło w czas...Od tej pory nie tknęłam, w tej ciąży ani razu. Ale wiem że wszyscy ginowie przepisują jak leci...Już tu którejś dziewczynie o tym pisałam ale wiadomo, jak lekarz przepisuje to każda bierze.
|
|
|
|
#4866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny kociak!!!
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie od jakiegoś czasu też jakby zaczynała łapać ale na razie ataki są krótkotrwałe. A stan zapalny miałam przez niemal całą poprzednią ciążę, teraz pewnie też się zaraz zacznie...
|
|
|
|
|
#4868 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzyrazyi na toxo każda z nas musi się przebadać Cytat:
![]() a co policjantów to niezły pomysł ciekawe co oni na to ![]() Cytat:
ja też śpie z kotem tzn on z nami i cholery za nic nie da się wygonić bo wraca jak my już śpimy no i czasami budzę się ze ścierpniętymi nogami albo nosem w futrze ostatnio wciska się miedzy nas i nie wiem jak on to robi że nie czujemy jak włazi a najlepsze jest jak chce jeść z rana to podchodzi do męża i liże go po oku i tyrpie łapka jakby chciał powiedzieć tee koleś wstawać czas coś wszamać a jak męża to nie rusza to do mnie podchodzi i powtarza całą ceremonie no i jak tu nie wstać i nie dać mu jeśćaż się boje jak to będzie jak się urodzi maleństwo chyba będę musiała jakąś osłonkę dać na łóżeczko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzięki bo kupiłam cieńszy z myślą że pod koniec marca to może temperatura będzie sięgać z 15 stopni no i ostatnio wyczytałam że na wyjście ze szpitala trzeba zasłonić twarz dziecku pieluszka tetrowa, ile w tym prawdy ?? witaj kellysss trzymam kciuki za szybką wpadkę mam nadzieję że wpadniesz się pochwalić fasolką ![]() lopezka pochwal się wózkiem jak już będziesz miała ![]() kolba gratuluje córci, jakie ona ma długie nogi to chyba po mamie co ??corolady są kociary są twoja kicia ma urzekające oczy mogłabym w nie patrzeć godzinami Cytat:
boskie mój jak widzi wyciągany odkurzacz to od razu ucieka a szkoda przynajmniej bym miała problem sierści z głowy a ,a jej straaasznie dużo ( zdjęcie w załączniku ) blackrose mnie też się pytają co zrobię z kotem, boszze co za durne pytanie mój ma dwa lata i uwierz dalej mu tylko psoty w głowie ![]() iweczka gratuluje córci
Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-12-01 o 14:12 |
||||||
|
|
|
#4869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny świetne macie koty naprawdę
ja tam wolę koty niż psy hehe śliczne te waszeCytat:
hehe to fajnie ten tatuś musiał wyglądać![]() kellysss trzymamy mocno kciuki za fasolkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale śliczne stópcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
osłania się twarzyczkę przed wiatrem chyba i warunkami atmosferycznymi ja też to słyszałam
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
DZień Dobry kobietki !
Ponieważ nie pamiętam kto co napisał opiszę ogólnie. Wasze kociaki sa boskie Kolejna mamusia poznała płeć - gratuluję dziewczynki piękne zdjęcia z usg.Co do oszustki z kilkoma nickami to wszystko jakieś głupie. Po co ludzie wymyślają takie rzeczy. Jakaś psychopatka ![]() Wiecie co ostatnio się zastanawiałam nad rożkiem - bo na pewno kupimy, ale pomóżcie proszę czy taki normalny czy z wkładem tym kokosowym. Te wkłady można wyciągać, ale czy to pożyteczne w ogóle będzie ???? miłego dnia |
|
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
z wkładem kokosowy? To ja wiem że są z polarku, albo zwykłe takie jak kołderka w poszewce w formie różka, chyba że masz coś innego na myśli
|
|
|
|
#4872 |
|
Rozeznanie
|
kolba, iweczka gratuluję dziewczynek
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2010-10-21 o 11:41 |
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BLACKROSE o coś takiego mi chodzi http://allegro.pl/becik-rozek-z-wkla...268562086.html |
|
|
|
|
#4874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja tez czytałam o tej nospie no ale co jakiś czas biorę bo mnie to często coś boli ciągnie i kłuje i wolę wziąść niż żeby coś się porobiło gorszego, do tej pory byłam u 3 lekarzy i wszyscy nospe kazali brać. Oczywiście staram się nie przesadzać i nie łykać jak cukierków
|
|
#4875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brakował mi cie na forum jak odeszłaś, pozdrawiam serdecznie Cytat:
ja swoją zobaczę za 12 dni Cytat:
![]() u mnie w domu rodzinnym zawsze było dużo kotów Teraz z tż-em mamy jedną kocicę, śmiejemy się, że to nasze dziecko, i mamy kompletnego bzika na jej punkcie niestety na laptopie mam tylko jedno jej zdjęcie, i to kiepskie Cytat:
chyba bym ... jak by ktoś mnie się zapytał, po co denerwować ciężarna takimi pytaniami ![]() Wanilia83 boski ten kocur jest po prostu cudo
|
|
#4876 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oh Yeaaaah
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
twój też boski
![]() a co do rożka to ja też kupie i zastanawiam się czy ten wkład usztywniający jest potrzebny, śmieję się że mężowi z usztywnieniem sprawie bo on taki przerażony jak będzie dziecko trzymał żeby mu nic nie zrobić |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do szpitala przytargałam oczywiście rożek, z wkładem kokosowym. Od razu na wstępie położna wyciągnęła mi wkład mówiąc że szkoda było kupować bo w takim nie czuje się dziecka i tylko trudniej używać. Aleks był tak maleńki że ginął w tym rożku
Efekt był taki że używaliśmy go przez kilka dni jako śpiworka do leżenia w szpitalnym łóżeczku i w ogóle go w nim nie trzymałam na rękach. W domu rozłożyliśmy na płasko i przez dłuugi czas leżał w łóżeczku, w razie wypadku z ulaniem czy przeciekaniem kupki. I tyle było rożka, teraz nawet nie kupuję Wanilia, mam synka Kotka przed urodzeniem Aleksa została wywieziona do teściów, mieszkamy na razie w kawalerce a ona była zawsze agresywna, nie zaryzykowałabym kontaktu z dzieckiem |
|
|
|
#4879 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiedziałam, że kotów się pozbędę tylko wtedy, jakby dzidzi miało alergię. Mój ojciec mnie o te koty ciągle prześladuje. Uważa je za przyczyny moich wszystkich problemów z ciążą
Może zabrzmię jak wyrodna przyszła matka ale no spę łykać będę jak zajdzie potrzeba, bo dostałam ją na zmianę z buscopanem + hydroksyzyna. ![]() Ale wolę mieć dziecko z wadą wymowy, niż nie mieć wcale... A widziałyście przewijaki z wanienką? Myślę że to fajny patent...
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra ma 3 rożki, (2 kołderkowe, 1 z polaru)
i używa ich cały czas, ona nosi małego w rożku, w rożku go karmi, mały śpi w rożku
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
to nie wiedziała że są różki z tym wkładem. My kupimy na pewno ale raczej bez tego spodu bo może faktycznie może dziecko być mniej wyczuwalne w tym.
Dzisiaj zupka ogórkowa na obiadek mniam mniam
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że jakbym kupiła samą wanienkę taniej by było ale ja nie mam tej wanienki gdzie stawiać a te półeczki - koszyczki baardzo nam się przydadzą i właśnie chcemy kupić taki zestaw dużo osób to widzę zamawia
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
macie linka do tego?
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też na początku chciałam coś takiego, ale szybko doszliśmy do wniosku z mężem że w naszym przypadku sama wanienka bardziej się sprawdzi. chodzi o miejsce. nie mamy za bardzo całego tego gdzie postawić, a wanienkę łatwo przenieść i postawić gdzie nam będzie wygodnie. ale to dosyć fajna rzecz ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Blackrose to coś w tym stylu http://allegro.pl/nowy-zestaw-regal-...272421618.html ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A dziewczynki zaczynam dziś 17 tydzień wizyta u gina we wtorek
|
|
|
|
|
#4885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Iweczka gratuluje córeczki Jak ja chciałabym znać juz płećDziękuje w imieniu naszej gwiazdy-Fiony ![]() Cytat:
Fiona cała jest urzekająca A pomysleć,że zawsze wolałam psy,a odkąd pojawiła się w naszym życiu ona-uwielbiam koteczki!Co do odkurzania to może sierści jest trochę mniej,ale i tak leni sie niemiłosiernie![]() Cytat:
Ja mam za to mnóstwo zdjęc Fiony-obfotografowałam ją chyba juz z każdej strony Nawet w pracy mam kilka,więc załacze jakby ktoś miał ochotę sobie pooglądać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-21 o 13:19 |
|||
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
coralady te dwa ostatnie zdjęcia wymiatają
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coralady Faktycznie te ostatnie zdjęcie
|
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() A w tej doniczce namiętnie lubiła siedzieć,aż mi grubosz zmarniał i musiałam wyrzucić A jeszcze znalazłam dwa śmieszne.Na jednym udaje że jej WCALE nie ma i w ogóle nie wie,kto ZNOWU ukradł mój pędzel do pudru A na drugim ćwiczy lewy sierpowy O Jezu co to będzie jak będe miała dziecko Chyba będzie przede mną uciekać jak będzie widzieć aparat
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-21 o 14:05 |
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn taka żółć a niby pomarancz..hmm w kazdym badz razie ciepły kolor ![]() kolba, iweczka gratki córci!! a mi sie snilo ,ze przegapiłam dzień badań połówkowych obudziłam sie taka zestresowana ![]() już jutro zobacze me dziecie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Sami mieliśmy w pewnym momencie 8 koteczków - tak nam na wiosnę i jesień obrodziło!
Właśnie się dowiedziałam,że mój lekarz nie ma usg 4d nad czym ubolewam
No nic poszukam gabinetu gdzie można pooglądać dzidzie w 4 d.
Też się boję toxo bo widziałam co może się stać z dzidziusiem, gdy ciężarna zachoruje

jak tam byliśmy na tydzień z nią to od mamy koty nie wchodziły do domu 
I gratulowałam jej dwójki dzieci 

jakoś nie mam serca go wywalać....
chyba będę musiała jakąś osłonkę dać na łóżeczko 

Chyba będzie przede mną uciekać jak będzie widzieć aparat