Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 09:30   #4861
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Ja też kociarą jestem straszną i aż dziw bierze, że toksoplazmozy nie przechodziłam, bo w dzieciństwie nie było kota, którego nie miałabym na rękach Sami mieliśmy w pewnym momencie 8 koteczków - tak nam na wiosnę i jesień obrodziło! Teraz jest jeden u moich Rodziców - z dachowca i kota podwórkowego (oczywiście znalezionego), stała się wielkim kanapowcem

A usg było 4d, ale tylko na chwilkę przełączył właśnie, żeby takie fotki zrobić
Ojej 8 kociaków Właśnie się dowiedziałam,że mój lekarz nie ma usg 4d nad czym ubolewamNo nic poszukam gabinetu gdzie można pooglądać dzidzie w 4 d.

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Coralady ja uwielbiam koty i mam dwa w domu. Jeden 5lat a drugiego mi brat podarował w wakacje.Mały już mi zdemolował dom. Też się boję toxo bo widziałam co może się stać z dzidziusiem, gdy ciężarna zachoruje Nie jest to fajny widok.
Pocieszam się, że mój Małż był już dwa razy badany i miał ujemne wyniki, mimo, że czasem praktycznie jadał z kotem z jednej miski
Na wszelki wypadek nie dotykam się do kuwety...
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
U nas w domu zawsze były koty, od małego miałam styczność, widocznie zdrowe
ale kuwetę omijam z daleka. gin mówił, że w kontakcie z kotem nic nie grozi, tylko z jego odchodami....
To witam kociaryJa mam kotke od roku,tylko dlatego,że nie mogliśmy mieć psa,bo nam czasem po całych dniach nie ma.Kotka przygarnieta ze wsi,choc najpierw był plan wziąc ze schroniska.Kotka ze schroniska okazała się strasznie dzika i się nie zdecydowaliśmyMiałam wyrzuty sumienia,ale szybko okazało się,że znalazła nowy dom Nasz kotka jest naprawde wyjątkowaUwilebia odkurzanie odkurzaczem-serio!Wykłada się przed nim i czeka na masażyk!Do tego aportuje,przynosi kulki z papieru i musisz jej rzucać!Ja kuwete czyszczę w rękawicach i staram się uważąć,choć moja kotka jest nie wychodząca,nie je surowego mięsa,więc możliwośc zarażenia się jest bliska zeru.Ale jak wiadomo ostrożności nigdy za wiele!

Dla potwiedzenia moich słów odnośnie odkurzacza-wystawiłam kiedyś filmik na youtube,bo mi znajomi nie chcieli uwierzyć,że istnieje kot,który kocha odkurzacz

http://www.youtube.com/watch?v=EtWnJKeJpMs
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-21 o 09:31
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:31   #4862
iweczka
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki.
Tak więc, byłam wczoraj u lekarza. Z malenstwem wszystko ok, rosnie nam zdrowa DZIEWCZYNKA wazy ok.380 gram. akrobatka, tak się wyginala że hoho, stopkami do noska dotykała. machała rączką, hehe
wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo, normalnie suuuper przezycie ogladanie maleństwa jak jest jeszcze w brzuszku
Niestety mnie też dopadła rwa kulszowa....zadnych leków brac nie mogę...jeżeli ból się bardzo nasili to zapraszamy do szpitala :/ no i znowu mam stan zapalny...jak nigdy nie mialam tak teraz w ciąży mam non stop...

Pozdrawiamy wszystkie mamuśki
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:43   #4863
blackrose4u
Wtajemniczenie

kolba gratuluję córeczki

piszecie o kotach, mnie cały czas pytają co zrobimy z moją Lusia. Ona teraz ma pół roku, głupoty w głowie wierze tylko że jej przejdą. Ja kota nie oddam! Do rodziców przeprowadzi się z nami ale mama marudzi że znowu pogoni od niej koty jak tam byliśmy na tydzień z nią to od mamy koty nie wchodziły do domu trudno będzie najwyżej z nami w tym jednym pokoju i niech dzidzia się przyzwyczaja i na odwrót. Jakoś musimy dać sobie rade.
A obudziła mnie dzisiaj bo psociła w kuchni na podłodze jeszcze mam różności na podłodze przez ten remont i mnie to obudziło. Wchodze do kuchni a ona pod szafką poluje, patrze a tam chomik uciekł z klatki. Nie wiem jakim cudem wszystko pozamykane nie było widać śladów zbrodni dobrze że nie dał się upolować, to Ci Franek

co do odkurzania kota to też mieliśmy takiego w domu. Mama szczotką po nim jeździła a on boczki wyciągał

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki.
Tak więc, byłam wczoraj u lekarza. Z malenstwem wszystko ok, rosnie nam zdrowa DZIEWCZYNKA wazy ok.380 gram. akrobatka, tak się wyginala że hoho, stopkami do noska dotykała. machała rączką, hehe
wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo, normalnie suuuper przezycie ogladanie maleństwa jak jest jeszcze w brzuszku
Niestety mnie też dopadła rwa kulszowa....zadnych leków brac nie mogę...jeżeli ból się bardzo nasili to zapraszamy do szpitala :/ no i znowu mam stan zapalny...jak nigdy nie mialam tak teraz w ciąży mam non stop...

chciałam wpisać Ci dziewczynke, ale nie widze Cię na naszej liście nie wiem czy ślepa jestem czy Cię na niej nie ma? Jak tak to szybciutko pisz mi dane

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-10-21 o 09:40
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:50   #4864
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
No to rośnie mi w brzuchu piękna, zdrowa Dziewczynka z ... dużymi stopami Wszyscy się dziwili, że takie dorodne te stópeczki Na początku była strasznie uparta i ustawiona główką w dół tak, że nie można było zbadać tej główki, nawet spacer 15 minutowy nie pomógł, a potem nagle się przekręciła i już było pięknie!!!! Ale badaliśmy się ponad godzinę! Dalej to do mnie nie dociera, że taki mały Człowieczek we mnie rośnie. Waży już ok 400g - mój olbrzym
Ale się cieszę!!

Kellysss pozdrawiamy ciepło! Trzymam mocno kciuki za udane staranka!

A oto nasza Córcia!!
Cudowna,sliczna,wspaniala wasza coreczka....a stopki dorodne faktycznie.....bedzie modelka mowie ci hihihi

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Witam Dziewczynki.

Gratuleje coreczki!!!! ...super uczucie widziec jak dzidzia fikoly fika w brzuszku...moja dala mi taki popis akrobacji w brzuszku ze przed siodma sie zerwalam bo nie wiedzialam co sie dzieje........to wszystko takie cudowne ach poprawka moja lib moj...bo jeszcze nie wiem co nosze w brzusiu heheh dowiem sie za tydzzien jak dobrze pojdzie :d

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2010-10-21 o 09:52
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:53   #4865
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Spotkałam się z kilkoma nickami tej dziewczyny a jedno z wcieleń (Rozaliontka) od dwóch lat udzielała się na moim wątku majowo-czerwcowym I gratulowałam jej dwójki dzieci

Niutka, ja Aleksa przewijałam stojąc zawsze z boku, dzięki temu uniknęłam i osikania i okupkania Ale babcia uparcie ustawiała się na linii strzału...

Kellysss, trzymam kciuki za szybkie i owocne staranka

Kolba, gratuluję córeczki I faktycznie wielkie stopy

Diatoma, ja w pierwszej ciąży na początku brałam bardzo dużo nospy a potem doczytałam się właśnie że ma zły wpływ na układ nerwowy I gin kazał mi ją od razu odstawić i przejść na buscopan, rychło w czas...Od tej pory nie tknęłam, w tej ciąży ani razu. Ale wiem że wszyscy ginowie przepisują jak leci...Już tu którejś dziewczynie o tym pisałam ale wiadomo, jak lekarz przepisuje to każda bierze.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:57   #4866
kolba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ojej 8 kociaków Właśnie się dowiedziałam,że mój lekarz nie ma usg 4d nad czym ubolewamNo nic poszukam gabinetu gdzie można pooglądać dzidzie w 4 d.

To witam kociaryJa mam kotke od roku,tylko dlatego,że nie mogliśmy mieć psa,bo nam czasem po całych dniach nie ma.Kotka przygarnieta ze wsi,choc najpierw był plan wziąc ze schroniska.Kotka ze schroniska okazała się strasznie dzika i się nie zdecydowaliśmyMiałam wyrzuty sumienia,ale szybko okazało się,że znalazła nowy dom Nasz kotka jest naprawde wyjątkowaUwilebia odkurzanie odkurzaczem-serio!Wykłada się przed nim i czeka na masażyk!Do tego aportuje,przynosi kulki z papieru i musisz jej rzucać!Ja kuwete czyszczę w rękawicach i staram się uważąć,choć moja kotka jest nie wychodząca,nie je surowego mięsa,więc możliwośc zarażenia się jest bliska zeru.Ale jak wiadomo ostrożności nigdy za wiele!

Dla potwiedzenia moich słów odnośnie odkurzacza-wystawiłam kiedyś filmik na youtube,bo mi znajomi nie chcieli uwierzyć,że istnieje kot,który kocha odkurzacz

Przecudowna ta Twoja Fiona!!!!!!!! Śliczny kociak!!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:57   #4867
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczynki.

Gratuluję córci a współczuję rwy Mnie od jakiegoś czasu też jakby zaczynała łapać ale na razie ataki są krótkotrwałe. A stan zapalny miałam przez niemal całą poprzednią ciążę, teraz pewnie też się zaraz zacznie...

Stary 2010-10-21, 10:06   #4868
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziś mnie jeszcze nie było, bo ta rwa kulszowa mi nie odpuszcza chciałam sie was zapytać czy boli was brzuch przy dotyku? ja np jak leżę na plecach i nacisne sobie to miejsce gdzie jest macica to czuje ból i taki tkliwy ten brzuszek nie wiem czy tak moze być martwie sie a nie chce znowu lecieć do lekarza bo i tak po tym poronieniu wczesniejszym jestem tak przewrażliwiona że prawie co 2 tyg do niego chodzei wogóle czytałam o tej głupiej rwie na jakimś forum i tam dziewczyny straszą że takie bóle krzyża w dolnym odcinku mogą sugerować że ciąża obumiera i przynajmniej mam nauczkę żeby niczego nie szukać w necie bo zwariować można, tylko to forum jest jedyne na ktorym wszyscy sie wspieraja a nie dołują wzajemnie
kochana zadzwoń do lekarza bo inaczej się zadręczysz

trzyrazyi na toxo każda z nas musi się przebadać

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co toxo to ja się mogłam zarazić bo mam w domku 3 koty poza tym można też surowym mięsem zakażonym

http://www.potomek.pl/toxoplazmoza_free.html tu jest tak opisane

zrobimy skok na bank i jak nas już zgarnie policja w najgorszym wypadku to zrobimy słodkie minki i powiemy : wypuśćcie nas panowie,
odmówić nie mogą bo ich myszy zjedzą
ja też mam kota w domu i toxo nie miałam

a co policjantów to niezły pomysł ciekawe co oni na to

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no to trzeba jakiś większy bank znaleźć

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ja na toksoplazmozę nie chorowałam, a czasami wciąż śpię z kotem jakoś nie mam serca go wywalać....
Ikonki załączonych zdjęć
a co to za piękne stworzonko tam leży grrrr

ja też śpie z kotem tzn on z nami i cholery za nic nie da się wygonić bo wraca jak my już śpimy no i czasami budzę się ze ścierpniętymi nogami albo nosem w futrze ostatnio wciska się miedzy nas i nie wiem jak on to robi że nie czujemy jak włazi a najlepsze jest jak chce jeść z rana to podchodzi do męża i liże go po oku i tyrpie łapka jakby chciał powiedzieć tee koleś wstawać czas coś wszamać a jak męża to nie rusza to do mnie podchodzi i powtarza całą ceremonie no i jak tu nie wstać i nie dać mu jeść
aż się boje jak to będzie jak się urodzi maleństwo chyba będę musiała jakąś osłonkę dać na łóżeczko

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Olusiaa, musiałabyś się nieźle tarzać w kuwecie żeby złapać tokso Ja w poprzedniej ciąży sypiałam z kotką, wcześniej całowałam ją często w pyszczek i nic...
gosik powiedz mi jak twoja kotka zareagowała na córkę

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ubierac, najlepiej na cebulkę
sprawdza sie temperaturę malucha na karku i jak za ciepło-spocone, to rozbiera z jednej warstwy, jak zimne to dokłada na początek mozna ubierać cieniej np body długi rękaw i spioszki, wystarczą, ewentualnie czapeczka cieniutka, bo z reguły w pierwszych tygodniach owija się dziecko w rożek

a fontanny to sie zdarzaja nie tylko siuśkowe, mojej znajomej dziecko nakupkało pod cisnieniem prosto na tatusia buzię i słyszałam o kilku takich przypadkach w otoczeniu, a mnie samej udało sie uniknąć raz tego samego tylko dzięki refleksowi i insynktowi macierzyńskiemu chyba ale obsikania nie udało mi się, ochrzcili mnie zarówno córa, jak i synalek, na szczęście nie trafiły w twarz
chyba się zaopatrzę w płaszcz przeciw deszczowy

dzięki a co do ubrania to jak sądzisz jesienny ( polarowy ocieplany) kombinezon wystarczy na wyjście ze szpitala czy kupować taki grubszy zimowy bo kupiłam cieńszy z myślą że pod koniec marca to może temperatura będzie sięgać z 15 stopni

no i ostatnio wyczytałam że na wyjście ze szpitala trzeba zasłonić twarz dziecku pieluszka tetrowa, ile w tym prawdy ??

witaj kellysss trzymam kciuki za szybką wpadkę mam nadzieję że wpadniesz się pochwalić fasolką

lopezka pochwal się wózkiem jak już będziesz miała

kolba gratuluje córci, jakie ona ma długie nogi to chyba po mamie co ??

corolady są kociary są twoja kicia ma urzekające oczy mogłabym w nie patrzeć godzinami

Cytat:

boskie

mój jak widzi wyciągany odkurzacz to od razu ucieka a szkoda przynajmniej bym miała problem sierści z głowy a ,a jej straaasznie dużo ( zdjęcie w załączniku )

blackrose mnie też się pytają co zrobię z kotem, boszze co za durne pytanie

mój ma dwa lata i uwierz dalej mu tylko psoty w głowie

iweczka gratuluje córci

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-12-01 o 14:12
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:33   #4869
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny świetne macie koty naprawdę
ja tam wolę koty niż psy hehe śliczne te wasze

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ę a fontanny to sie zdarzaja nie tylko siuśkowe, mojej znajomej dziecko nakupkało pod cisnieniem prosto na tatusia buzię i słyszałam o kilku takich przypadkach w otoczeniu, a mnie samej udało sie uniknąć raz tego samego tylko dzięki refleksowi i insynktowi macierzyńskiemu chyba ale obsikania nie udało mi się, ochrzcili mnie zarówno córa, jak i synalek, na szczęście nie trafiły w twarz
o matko niutka że siki to słyszałam ale kupka, fuu hehe to fajnie ten tatuś musiał wyglądać

kellysss trzymamy mocno kciuki za fasolkę i czekamy na wieści

Cytat:
Mam pytanie odnośnie wyprawki. Po co niemowlęciu trzy pary spodni? Nie lepiej półśpiochy jakieś??
spodnie to miałam na myśli właśnie te półśpiochy

Cytat:
A oto nasza Córcia!!
ale śliczne stópcie

Cytat:
Witam Dziewczynki.

gratuluję dziewuszki

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

no i ostatnio wyczytałam że na wyjście ze szpitala trzeba zasłonić twarz dziecku pieluszka tetrowa, ile w tym prawdy ??

osłania się twarzyczkę przed wiatrem chyba i warunkami atmosferycznymi ja też to słyszałam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:03   #4870
megi2015
Zadomowienie

DZień Dobry kobietki !
Ponieważ nie pamiętam kto co napisał opiszę ogólnie.
Wasze kociaki sa boskie sama miałam kotkę prawie 13 lat i bardzo przeżyłam jej stratę. Mój tata przyniósł ją kiedyś z pracy, bo mama kociąt je opuściła i wszyscy pracownicy się nimi zajmowali - karmili z rękawic itp. Jak mama zobaczyła tatę z kotem pod kurtką to się przeraziła - ja oczywiście byłam zachwycona haha i tak 13 lat.....

Kolejna mamusia poznała płeć - gratuluję dziewczynki piękne zdjęcia z usg.

Co do oszustki z kilkoma nickami to wszystko jakieś głupie. Po co ludzie wymyślają takie rzeczy. Jakaś psychopatka

Wiecie co ostatnio się zastanawiałam nad rożkiem - bo na pewno kupimy, ale pomóżcie proszę czy taki normalny czy z wkładem tym kokosowym. Te wkłady można wyciągać, ale czy to pożyteczne w ogóle będzie ????

miłego dnia
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:29   #4871
blackrose4u
Wtajemniczenie

z wkładem kokosowy? To ja wiem że są z polarku, albo zwykłe takie jak kołderka w poszewce w formie różka, chyba że masz coś innego na myśli

oczekujemy
Stary 2010-10-21, 11:39   #4872
patrycja_22
Rozeznanie

kolba, iweczka gratuluję dziewczynek

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2010-10-21 o 11:41
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:42   #4873
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
z wkładem kokosowy? To ja wiem że są z polarku, albo zwykłe takie jak kołderka w poszewce w formie różka, chyba że masz coś innego na myśli

BLACKROSE o coś takiego mi chodzi

http://allegro.pl/becik-rozek-z-wkla...268562086.html
Stary 2010-10-21, 11:42   #4874
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
no sa takie rożki z usztywnianym spodem ale ja miałam taki zwykły kołderkowy i często wkładaliśmy tam małego jak ktoś do nas przychodził i chciał go ponosić a bał się brać go na ręce to w takim rożku jakoś lepiej

no ja tez czytałam o tej nospie no ale co jakiś czas biorę bo mnie to często coś boli ciągnie i kłuje i wolę wziąść niż żeby coś się porobiło gorszego, do tej pory byłam u 3 lekarzy i wszyscy nospe kazali brać. Oczywiście staram się nie przesadzać i nie łykać jak cukierków
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:52   #4875
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Hej mamusie.........
Tak sobie dzis do Was zajrzalam zeby zobaczyc co tam u Was....
Ciekawa jestem czy mnie pamietacie....?
Jak tam brzuszki...?
Pewnie juz sa wszystkie sliczne okrąglutkie..........

Widze ze rozmwaiacie o tokso......

Moja kolezanka
prawdopodobnie dostala w ciazy wiec bylo ryzyko dla dziecka...
Brala do porodu jakies leki i dzieciatko urodzilo sie zdrowiutkie.......
Nie ma sie co martwic tylko warto przebadac ...

U mnie wszytko w porzadku.....
Jestem juz po pierwszej @ od zabiegu........

Juz nie moge sie doczekac staranek (a własciwie to fasolki)
które zaczynamy w grudniu (za dwa cykle)
o ile nie bedzie jakiejs wczesniejszej wpadki..........

Buziolki dla Was i dzieciaczkow........
pewnie, że pamiętamy,
brakował mi cie na forum jak odeszłaś,
pozdrawiam serdecznie

Cytat:
No to rośnie mi w brzuchu piękna, zdrowa Dziewczynka z ... dużymi stopami Wszyscy się dziwili, że takie dorodne te stópeczki Na początku była strasznie uparta i ustawiona główką w dół tak, że nie można było zbadać tej główki, nawet spacer 15 minutowy nie pomógł, a potem nagle się przekręciła i już było pięknie!!!! Ale badaliśmy się ponad godzinę! Dalej to do mnie nie dociera, że taki mały Człowieczek we mnie rośnie. Waży już ok 400g - mój olbrzym
Ale się cieszę!!
A oto nasza Córcia!!
gratuluję córci

ja swoją zobaczę za 12 dni

Cytat:

Sa tu jakieś kociary?

Izabela jakie śliczne te pajacyki!Ja jeszcze NIC nie mam.Komplenie nic!
pewnie, że są kociary
u mnie w domu rodzinnym zawsze było dużo kotów
Teraz z tż-em mamy jedną kocicę, śmiejemy się, że to nasze dziecko,
i mamy kompletnego bzika na jej punkcie

niestety na laptopie mam tylko jedno jej zdjęcie, i to kiepskie

Cytat:
kolba gratuluję córeczki

piszecie o kotach, mnie cały czas pytają co zrobimy z moją Lusia. Ona teraz ma pół roku, głupoty w głowie wierze tylko że jej przejdą. Ja kota nie oddam! Do rodziców przeprowadzi się z nami ale mama marudzi że znowu pogoni od niej koty jak tam byliśmy na tydzień z nią to od mamy koty nie wchodziły do domu trudno będzie najwyżej z nami w tym jednym pokoju i niech dzidzia się przyzwyczaja i na odwrót. Jakoś musimy dać sobie rade.
mnie wkurzają takie pytania,
chyba bym ... jak by ktoś mnie się zapytał,
po co denerwować ciężarna takimi pytaniami

Wanilia83

boski ten kocur jest
po prostu cudo
Stary 2010-10-21, 12:06   #4876
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
prunelle, eirene, castia też są chętne do skoku w piątke zawsze raźniej
Cytat:

zrobimy skok na bank i jak nas już zgarnie policja w najgorszym wypadku to zrobimy słodkie minki i powiemy : wypuśćcie nas panowie,
odmówić nie mogą bo ich myszy zjedzą

Oh Yeaaaah

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:15   #4877
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Wanilia83

boski ten kocur jest
po prostu cudo
twój też boski zawsze marzył mi się rudasek może kolejny będzie rudy

a co do rożka to ja też kupie i zastanawiam się czy ten wkład usztywniający jest potrzebny, śmieję się że mężowi z usztywnieniem sprawie bo on taki przerażony jak będzie dziecko trzymał żeby mu nic nie zrobić
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:27   #4878
gosikk_s
Zakorzenienie

Ja do szpitala przytargałam oczywiście rożek, z wkładem kokosowym. Od razu na wstępie położna wyciągnęła mi wkład mówiąc że szkoda było kupować bo w takim nie czuje się dziecka i tylko trudniej używać. Aleks był tak maleńki że ginął w tym rożku Efekt był taki że używaliśmy go przez kilka dni jako śpiworka do leżenia w szpitalnym łóżeczku i w ogóle go w nim nie trzymałam na rękach. W domu rozłożyliśmy na płasko i przez dłuugi czas leżał w łóżeczku, w razie wypadku z ulaniem czy przeciekaniem kupki. I tyle było rożka, teraz nawet nie kupuję

Wanilia, mam synka Kotka przed urodzeniem Aleksa została wywieziona do teściów, mieszkamy na razie w kawalerce a ona była zawsze agresywna, nie zaryzykowałabym kontaktu z dzieckiem Bardzo ją lubiłam ale nie miałam wątpliwości, bałabym się o dziecko.

Stary 2010-10-21, 12:42   #4879
Lopezka
Raczkowanie

Ja powiedziałam, że kotów się pozbędę tylko wtedy, jakby dzidzi miało alergię. Mój ojciec mnie o te koty ciągle prześladuje. Uważa je za przyczyny moich wszystkich problemów z ciążą
Może zabrzmię jak wyrodna przyszła matka ale no spę łykać będę jak zajdzie potrzeba, bo dostałam ją na zmianę z buscopanem + hydroksyzyna.
Ale wolę mieć dziecko z wadą wymowy, niż nie mieć wcale...

A widziałyście przewijaki z wanienką? Myślę że to fajny patent...
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:49   #4880
iizabelaa
Zakorzenienie

moja siostra ma 3 rożki, (2 kołderkowe, 1 z polaru)
i używa ich cały czas,
ona nosi małego w rożku, w rożku go karmi,
mały śpi w rożku
Stary 2010-10-21, 12:57   #4881
blackrose4u
Wtajemniczenie

to nie wiedziała że są różki z tym wkładem. My kupimy na pewno ale raczej bez tego spodu bo może faktycznie może dziecko być mniej wyczuwalne w tym.

Dzisiaj zupka ogórkowa na obiadek mniam mniam

oczekujemy
Stary 2010-10-21, 12:59   #4882
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiedziałam, że kotów się pozbędę tylko wtedy, jakby dzidzi miało alergię. Mój ojciec mnie o te koty ciągle prześladuje. Uważa je za przyczyny moich wszystkich problemów z ciążą
Może zabrzmię jak wyrodna przyszła matka ale no spę łykać będę jak zajdzie potrzeba, bo dostałam ją na zmianę z buscopanem + hydroksyzyna.
Ale wolę mieć dziecko z wadą wymowy, niż nie mieć wcale...

A widziałyście przewijaki z wanienką? Myślę że to fajny patent...
właśnie chcemy zakupić takowy na allegro kosztuje 170zł coś około jest przewijak wanienka i trzy takie koszyczki na kosmetyki
wiadomo że jakbym kupiła samą wanienkę taniej by było ale ja nie mam tej wanienki gdzie stawiać a te półeczki - koszyczki baardzo nam się przydadzą i właśnie chcemy kupić taki zestaw dużo osób to widzę zamawia

Stary 2010-10-21, 13:02   #4883
blackrose4u
Wtajemniczenie

macie linka do tego?

oczekujemy
Stary 2010-10-21, 13:12   #4884
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
właśnie chcemy zakupić takowy na allegro kosztuje 170zł coś około jest przewijak wanienka i trzy takie koszyczki na kosmetyki
wiadomo że jakbym kupiła samą wanienkę taniej by było ale ja nie mam tej wanienki gdzie stawiać a te półeczki - koszyczki baardzo nam się przydadzą i właśnie chcemy kupić taki zestaw dużo osób to widzę zamawia

ja też na początku chciałam coś takiego, ale szybko doszliśmy do wniosku z mężem że w naszym przypadku sama wanienka bardziej się sprawdzi. chodzi o miejsce. nie mamy za bardzo całego tego gdzie postawić, a wanienkę łatwo przenieść i postawić gdzie nam będzie wygodnie. ale to dosyć fajna rzecz

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Blackrose to coś w tym stylu

http://allegro.pl/nowy-zestaw-regal-...272421618.html

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

A dziewczynki zaczynam dziś 17 tydzień wizyta u gina we wtorek
Stary 2010-10-21, 13:15   #4885
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
a ona pod szafką poluje, patrze a tam chomik uciekł z klatki. Nie wiem jakim cudem wszystko pozamykane nie było widać śladów zbrodni dobrze że nie dał się upolować, to Ci Franek

co do odkurzania kota to też mieliśmy takiego w domu. Mama szczotką po nim jeździła a on boczki wyciągał

chciałam wpisać Ci dziewczynke, ale nie widze Cię na naszej liście nie wiem czy ślepa jestem czy Cię na niej nie ma? Jak tak to szybciutko pisz mi dane
To niezłego masz chomika!Nieźle musiał spierdzielać przed kotem Jednak istnieją na świecie zwierzeta,które nie boją sie odkurzacza jak Fiona.Tak czy siak to rzadkość.Mój pies jak widział odkurzacz to uciekał gdzie pieprz rośnie

Iweczka gratuluje córeczkiJak ja chciałabym znać juz płeć

Cytat:
Przecudowna ta Twoja Fiona!!!!!!!! Śliczny kociak!!!
Dziękuje w imieniu naszej gwiazdy-FionyJe st rozkoszna i dobrze wie jak to wykorzystać.Spryciula z niej,czasem nie da się przejśc obojętnie.Trzeba wziąc i pomiziać

Cytat:
ja też śpie z kotem tzn on z nami i cholery za nic nie da się wygonić bo wraca jak my już śpimy no i czasami budzę się ze ścierpniętymi nogami albo nosem w futrze ostatnio wciska się miedzy nas i nie wiem jak on to robi że nie czujemy jak włazi a najlepsze jest jak chce jeść z rana to podchodzi do męża i liże go po oku i tyrpie łapka jakby chciał powiedzieć tee koleś wstawać czas coś wszamać a jak męża to nie rusza to do mnie podchodzi i powtarza całą ceremonie no i jak tu nie wstać i nie dać mu jeść
aż się boje jak to będzie jak się urodzi maleństwo chyba będę musiała jakąś osłonkę dać na łóżeczko

corolady są kociary są twoja kicia ma urzekające oczy mogłabym w nie patrzeć godzinami
przynajmniej bym miała problem sierści z głowy a ,a jej straaasznie dużo ( zdjęcie w załączniku )
Znam to budzenie łapkąFiona cała jest urzekającaA ja mam kota na jej punkcie-co chyba już wiecieA pomysleć,że zawsze wolałam psy,a odkąd pojawiła się w naszym życiu ona-uwielbiam koteczki!Co do odkurzania to może sierści jest trochę mniej,ale i tak leni sie niemiłosiernie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
pewnie, że są kociary
u mnie w domu rodzinnym zawsze było dużo kotów
Teraz z tż-em mamy jedną kocicę, śmiejemy się, że to nasze dziecko,
i mamy kompletnego bzika na jej punkcie

niestety na laptopie mam tylko jedno jej zdjęcie, i to kiepskie

Wanilia83
boski ten kocur jest
po prostu cudo
Izabela to jak u nas.Nasz kot=pierwsze dzieckoI też mamy niezłego bzika!Izabela i wanilia sliczne macie futrzaki!

Ja mam za to mnóstwo zdjęc Fiony-obfotografowałam ją chyba juz z każdej stronyNawet w pracy mam kilka,więc załacze jakby ktoś miał ochotę sobie pooglądać

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-21 o 13:19
Stary 2010-10-21, 13:22   #4886
Eirene1987
Zakorzenienie

coralady te dwa ostatnie zdjęcia wymiatają

Stary 2010-10-21, 13:31   #4887
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
To niezłego masz chomika!Nieźle musiał spierdzielać przed kotem Jednak istnieją na świecie zwierzeta,które nie boją sie odkurzacza jak Fiona.Tak czy siak to rzadkość.Mój pies jak widział odkurzacz to uciekał gdzie pieprz rośnie

Dziękuje w imieniu naszej gwiazdy-FionyJe st rozkoszna i dobrze wie jak to wykorzystać.Spryciula z niej,czasem nie da się przejśc obojętnie.Trzeba wziąc i pomiziać

Znam to budzenie łapkąFiona cała jest urzekającaA ja mam kota na jej punkcie-co chyba już wiecieA pomysleć,że zawsze wolałam psy,a odkąd pojawiła się w naszym życiu ona-uwielbiam koteczki!Co do odkurzania to może sierści jest trochę mniej,ale i tak leni sie niemiłosiernie

Izabela to jak u nas.Nasz kot=pierwsze dzieckoI też mamy niezłego bzika!Izabela i wanilia sliczne macie futrzaki!

Ja mam za to mnóstwo zdjęc Fiony-obfotografowałam ją chyba juz z każdej stronyNawet w pracy mam kilka,więc załacze jakby ktoś miał ochotę sobie pooglądać

Coralady Faktycznie te ostatnie zdjęcie
Stary 2010-10-21, 13:49   #4888
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

Boskie fotki

Stary 2010-10-21, 14:01   #4889
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
coralady te dwa ostatnie zdjęcia wymiatają
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Coralady Faktycznie te ostatnie zdjęcie
Dzięki Oczywiście nie ubrałam jej w te okulary,ani nie przypięłam kwiatka-taka fiźnięta nie jestem!Trochę jej w programie dorobiłam.Choć pewnie chciałaby się tak wystroić
A w tej doniczce namiętnie lubiła siedzieć,aż mi grubosz zmarniał i musiałam wyrzucić

A jeszcze znalazłam dwa śmieszne.Na jednym udaje że jej WCALE nie ma i w ogóle nie wie,kto ZNOWU ukradł mój pędzel do pudru !Musze go przed nią chować,bo go uwielbia.
A na drugim ćwiczy lewy sierpowy KUNG FU KOTA!

O Jezu co to będzie jak będe miała dzieckoChyba będzie przede mną uciekać jak będzie widzieć aparat

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:05
Stary 2010-10-21, 14:03   #4890
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
monti a bylas w domu jak bylo malowane? bo ja musze tez odmalowac maly pokoj i nie iwem czy moge wdychac farby??? a jaki kolor masz ?
my mamy zółty z duluxa..nic nie smierdziało wiec byłam w domu
tzn taka żółć a niby pomarancz..hmm w kazdym badz razie ciepły kolor

kolba, iweczka gratki córci!!

a mi sie snilo ,ze przegapiłam dzień badań połówkowych obudziłam sie taka zestresowana
już jutro zobacze me dziecie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości