|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
moira jaki piekny dzidzulek, to niesamowite jak szybko rosna!!! a czyli te torbiele to normalna sprawa, mi tez lekarz powiedzial, ze nic z nim nie trzeba robic...
Dziewczyny co Wy same farbujecie sobie wlosy w domu? nigdy....szczegolnie jak juz nie sa koloru naturalnego to jak nalozy sie jeden kolor na drugi to nie wiadomo co wyjdzie... mazianka corunia sliczna, ale brzusia ciazowego to ja sie tam u Ciebie jeszcze nie moge dopatrzec, to moj jest wiekszy ![]() katarzynka00 powiem Ci, ze Wloszki nawet w ciazy pija codziennie lampke wina, nie wiem czy to moze miec zly wplyw, ja nie pijam bo nie przepadam ![]()
#3542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słońce miałam identycznie, przedwczoraj nie mogłam sobie skarpetek założyć... dzisiaj już troche lepiej ale 3dzien na luteinie jestem. Mam nadzieje ze to dzidzia nam rosnie i wszystko bedzie ok. Takze znam dokladnie ten bol... a Ty bierzesz te tabletki?? najlepiej sie zawsze poradzic gina.
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
ja chyba 5 listopada pogadam z ginem, ze tak mnie plecy bola i moze mi tez cos zaradzi
nie chce sie faszerowac apapem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz tez sie czuje nie najlepiej i chyba ide juz do lozeczka ![]() dobranoc mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na te bóle w plecach, to może ciepłe okłady? Są takie żelowe Nexicare, można ogrzać i przykładać. Jak sądzicie?
Zwolniłam 3 z 4 szuflad w komodzie. Wyprawa do Ikei i można zyskać na przestrzeni w domku ![]() Co porabiacie? Ja oglądam jakieś kryminalne seriale, szperam w necie i popijam herbatę. Patrzcie, co wyszperałam: http://www.jendrulino.pl/pl,info,Chusta-kolkowa Chyba się skuszę, ale to dopiero za jakiś czas. Najchętniej czarną! |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
nie wydaje mi się by ciepłe okłady czy rozgrzewające plastry były dobrym pomysłem...skoro nie należy brać zbyt ciepłych kąpieli i nie zaleca się grzania przy piecu to myślę że i to nei jest dobrym pomysłem.
Ze względu na AlicjęH historia zaznaczona na biało, kto nie chce to nie czyta. Ostatnio mama mi opowiadała o przypadku kobiety która straciła dziecko właśnie z powodu grzania się przy piecu kaflowym. Była ostra zima, ona wróciła do domu i stanęła przy piecu. Zaczęła krwawić, ale teściowa wiejska baba powiedziała jej że to poród się zaczął bo to był już 9 miesiąc. Okazało się że odkleiło jej się łożysko i zanim dotarła do szpitala dzieciątko się udusiło ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-10-21 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
Myślałam o czymś takim:
http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Prod...e-ColdHot.html EDIT: poza tym grzanie non stop przy piecu kaflowym, to nie to samo, co przykładanie co jakiś czas ciepłego okładu. Moim zdaniem, taki okład mógłby ukoić ból. Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2010-10-20 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poczytaj a info czy mozna szukam ;-)
![]() |
#3550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a do gina tu chodzisz?? Bo ja do Gustlika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
Hej Śpiochy
![]() Niedawno wróciłam z kina. Jak wybieracie się na 'Śluby Panieńskie' to odradzam ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.we-dwoje.pl/alkohol;w;cia...ykul,1878.html Cytat:
W obliczu choćby tego "alkohol przenika przez łożysko i jest wchłaniany w całości przez dziecko" "Uszkadza on główne narządy (w szczególności mózg) oraz zaburza liczne procesy neuro- i biochemiczne prowadząc do większych uszkodzeń embrionu i płodu niż używanie jakichkolwiek narkotyków." to ja dziękuje za lampkę wina.Umiem się bez niej obejść.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry ciężaróweczki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kasia baaardzo się cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3554 | |||
Rozeznanie
|
Cześc kobietki
![]() Paulizia powodzenia na wizycie, nic sie nie martw, bo napewno zobaczysz i usłyszysz już serduszko ![]() Moria, Kasia gratulacje, super że bejbiki rosną i są zdrowe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do bóli pleców, to mnie też bolą, ja mam pracę siedzącą i jak wstanę to masakra jest, boli mnie z prawej strony. Ale z tymi okładami rozgrzewającymi to też bym nie ryzykowała, kąpieli za gorących nie wolną, a takie coś...chyba nie bardzo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
nie no AlicjaH udawajmy że takie rzeczy się nie dzieją, sama spodziewam się maluszka i nie uważam żeby ta historia tu nie pasowała, bez przesady.
Plastry rozgrzewają i grzeją dość długo i mocno, moim zdaniem bez znaczenia jest temperatura do jakiej rozgrzewa. Jednemu zaszkodzi taka z plastra a innemu nie zaszkodzi piec. Mazianka tak z Lubania ![]()
![]() |
#3556 |
Rozeznanie
|
Ja tu wchodzę, zeby sie odstresować. Jakis czas temu naczytałam się o martwych dzieciach i poronieniach i dziękuję.
Myślę, ze dziewczyny sie ze mną zgodzą że historie o martwych dzieciach urodzonych w 39/40tyg są trochę nie bardzo Ja bynajmniej nie chce o nich czytać Poczytaj sobie trochę ten wątek, widzę że jesteś nowa ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- I nie udaję, ze to sie nie dzieje. Mam oczy i uszy ;-) Ale niekoniecznie chcąc poczytać o urokach ciąży i tym ile mają inne dzidzie chce czytać o smierci dziecka w 39tyg ciąży-co z resztą znasz z opowiadań babci ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- moria44 gratuluję panienki. ;-) Ja z Zula sie cieszyłam, że to babka mogłam ją ubierać jak laleczkę ;-)
#3557 |
Zakorzenienie
|
do wątku dołączyłam miesiąc temu, może jestem przez to nowa, nieważne. Tak bardzo Ci zależy usunę tą historię i będzie pięnie świeciło słoneczko na wątku. Nie ma sprawy. Mogę w ogóle nie pisać. Jest wiele miejsc na tym forum gdzie mogę się dzielić swoimi opiniami i historiami.
![]() |
#3558 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dajcie spokój, przecież ta historia dotyczyła tematu poruszonego na wątku, czyli ogrzewania się tymi plastrami, ja nie widze nic złego w napisaniu jej, może warto też przeczytać niezbyt przyjemną historię dowiadując się przy okazji o niebezpieczeństwie jakie moze groxićdzidzi, w tym wypadku grzania się przy piecu. Ja bardzo lubię siedzieć na podłodzę w kuchni opierając się o kaloryfer (mam podgrzewanąpodłogę) i dzięki tej historii tak już nie będę robić. Więc ja dziękuję bzyczka za opisanie jej
![]() Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2010-10-21 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, takich postaw miałam bardzo dużżżo w pracy ;-) Ja wiem lepiej!!!!Zmieniłam zdanie. Pisz sobie co chcesz twój poziom mnie powala na kolana chętnie poprawię sobie humor i się dowartościuję ![]() ps Twój wpis Ze względu na AlicjęH historia zaznaczona na biało, kto nie chce to nie czyta Mnie powalił-na złość mamię odmrożę sobię uszy
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-21 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Nie stresujcie się od samego rana, proszę. Taki wątek, jak nasz, to taki swoisty hyde park, i co, jak co ale zrozumienie bardzo się przyda. Tym bardziej, że jesteśmy w ciąży, a kobiecie ciężarnej wiele się wybacza ![]() Spędźmy ten czas, gdy jesteśmy razem miło i bez zbędnych ciśnień. Niczemu dobregmu to nie służy. U nas leje, wieje i zimno. Dzisiaj wyciągam berecik na głowę ( już czas ![]() Miłego dnia mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Boże jaki terror tu się robi... o tym nie można pisać, o tamtym nie można pisać. Śmieszy mnie to, bo to już kolejny raz jak ktoś otrzymuje upomnienie, że to nie to forum. Bez przesady...od przeczytania słowa "poronienie" się nie roni. Nie popadajmy w histrie bo jakaś psychoza niepotrzebna się tu tworzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wczoraj wieczorem tz mnie wymasowal pozniej sama troche jeszcze bylo gorzej, krecilam sie w lozku ale jak wstalam to nic a nic mam nadzieje, ze nie bedzie dzisiaj bolalo najwyzej pojade na basen poplywac troszku u mnie w nocy taka wichura byla, ze myslalam iz mi okna powyrywa brrrr ja musze dokupic czerwony szal do kurtki bo czaerwony berecik i rekawiczki juz mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie uważam, aby post Bzyczki był nie na miejscu ![]() Wszystkie jesteśmy świadome, że poronienia się zdarzają, ale nie wszystkie wiemy, że przyczyną poronienia może być stosowanie plastrów rozgrzewających. Przecież ta wiedza może się komuś przydać. ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ Poza tym witajcie Dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zauważ, ze ja na początku byłam bardzo delikatna napisała, ze to TYCI NIE PASUJE i zostałam zaatakowana Ok dziewczyny bo strasznie dużo czasu zajmuje mi to forum życzę wszystkim mamą łagodnego, pozytywnego rozwiązania Trzymajcie się
![]() |
#3566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niezłe..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamusie w ten nie zbyt pogodny dzień.
W Krakowie, jak pewnie w większości Polski, niestety brzydko ![]() ![]() ![]() Pisałam wczoraj o tych bodach w Carrefourze za niecałe 4zł, dziś będę w sklepie i chyba skuszę się na kupno jakiś... Aj,chyba małe szaleństwo robienia zakupów zaczyna mnie dopadać, a tak starałam się opóźnić to jak najbardziej ![]() ![]() Dziewczyny dajcie spokój z tymi niemiłymi wymianami zdań na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Rozeznanie
|
Niezłe jest czytanie ze zrozumieniem ;-)
#3569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie masz też powodu, aby się obrażać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
ja nchyba sobien zaraz do biura grzejniczek przytacham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.