|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Umnie wietrzysko, że łeb chce urwać. Dzięki bogu siedzę w robocie i zimno do mnie nie dociera. Tylko czas tak płynie, jakby chciał a nie mógł. Masakra, spać się chce...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Rozeznanie
|
u mnie też okropna pogoda, w nocy nie mogłam spać przez ten wiatr...oj chyba zima się zbliża
![]() Znalazłam bardzo fajną stronkę, strasznie mi siępodoba ta pościel http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-14-el-spiacy-mis-w-lososiu-do-lozeczka-60x120cm-szyfon.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zakorzenienie
|
W DDTVN mówią właśnie o ZZO. Ponoć w obecnych czasach w większości szpitali podają je tylko w sytuacji, jeśli istnieje wyraźne wskazanie medyczne
![]() p.s. Synka rodziłam właśnie na ZZO (wtedy kosztowało 600zł) i to był luksus (jeśli chodzi o komfort rodzenia - zero bólu, a mogłam przeć) |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Na powyższy temat wolę się nie wypowiadać, czytam wszystkie wątki od deski do deski i nic mi nie przeszkadza, to tyle. U mnie z rana padał deszcz ze śniegiem, teraz świeci słonko, pewnie będzie dziś tak na zmianę ciągle. Wczoraj usnąć nie mogłam przez moich sąsiadów, kiedyś się na prawdę porządnie zdenerwuję i pójdę na dół. A więc chodzi o to , że uprawiają sex dosyć głośno, nie pomaga walenie w podłogę (mieszkają poniżej mnie), ani stukanie w kaloryfer. No zachowują się tak głośno, że nawet tv gra i ich słychać jak nie wiem co, stęki, jęki, krzyki itp. Wczoraj to już przeszli samych siebie :/ Kiedyś taka akcja była o 21 synal nie spał i też to słyszał, podgłosiłam tv ale to nic nie dało. Wczoraj na szczęście synal szybko usnął po treningu i tego nie słyszał. Wiem że z tym stukaniem to niezbyt miłe było z mojej strony, ale jak u nas są goście i jest głośniejsza rozmowa wieczorem to on zawsze stuka w kaloryfer, albo jak kotlety schabowe tłukę to tez zaraz stukanie. Więc ja tez zaczęłam im stukać jak tylko słyszę jęki :P No ale bez przesady czy trzeba być aż tak głosnym i nie ważne czy to lato czy zima, latem jest głośniej bo okna pootwierane, balkony a oni i tak jadą bez opamiętania. Miłego dnia kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Straszne emocje tu od rana! Mam nadzieję, że do południa wszystkim przejdzie i dalej będziemy liczną, szczęśliwą rodziną
![]() A teraz najważniejsze, bo chyba kilka osób coś pomyliło, albo nie doczytało ![]() PLASTRÓW ROZGRZEWAJĄCYCH NIE MOŻNA STOSOWAĆ W CIĄŻY! Jeśli nawiązujecie do moich wypowiedzi, to ja miałam na myśli KOMPRESY ŻELOWE, a to zupełnie inna kwestia. No i wczoraj doszukałam się w mądrej książce dla przyszłych mam, że można ogrzewać bolące miejsca, jednak z przerwami [15 min max można przykładać kompres] i najlepiej taki kompres jeszcze owinąć ręcznikiem. Z tym ciepłem, to kwestia jest taka, że trzeba pilnować, aby ciało nie rozgrzało się do temp. 38 i wyższej. A mnie dziś szyja boli, bo jakoś krzywo spałam :| Miłego dnia i ciepło się ubierajcie, bo chyba zimnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Rozeznanie
|
Eweska no to nie ciekawych masz sąsiadów, ja tez nie chciałabym słuchać tego typu wrzasków... Zwłaszcza że dziecko masz w domu i też słyszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
albo napisz im może anonimową kartkę i wsadź w drzwi. Nie kazdy musi marzyć o wysłuchiwaniu jęków kiedy tylko im się zachce.. To świństwo robić ludziom regularnie takie coś, wiedząc (pukanie w kaloryfer), że ktos to słyszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Kiedyś uważałam go za porządnego faceta to jest ojciec mojego kolegi z podstawówki. Ale odkąd żona go zostawiła zaczeły się pijackie libacje z kolegami a od 2 lat ma tą nową babę i dają czadu, facet ma grubo po 50, a takie zachowanie, z nim nie dałoby się normalnie pogadać. Następnym razem jak znowu tak będzie to będę mu walić łyżeczką po kaloryferze do skutku :P A jak to nie poskutkuje zejdzę pietro niżej i będę dzwonić do drzwi, będę wredna i nie miła jak on. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, tragiczni sąsiedzi. Nie da się z nimi rozmową? A w jakim wieku w ogóle?
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Aaaa, no to już odpowiedzi na moje pytania są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Jeszcze ja jakoś bym to przezyła w nosie, ale jak synal nie śpi i też słyszy to mnie aż się głupio i wstyd robi za nich. Niby chłopak ma 10 lat, ale bez przesady takie rzeczy ma wysłuchiwać. Ten facet jest beznadziejny, koło niego mieszka moja koleżanka, musze jej się zapytać czy też to słyszy :P Ona ma pokój który się łączy ze ścianą jego mieszkania, tylko, że oni głównie to robią w duzym pokoju to kolezanka może już nie słyszeć, ale wszystko mozliwe bo zachowują się naprawdę głosno. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-21 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
parę razy na demotywatorach wrzucali zdjęcia takiej sąsiedzkiej korespondencji. Myślę, że to by wardziej podziałało niż krępująca dla wszystkich konfrontacja. Może przemyśą, że nie są jednak sami na świecie i taki akompaniament do kolacji ze znajomymi i dzieckiem jest słabo fajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |||
Zakorzenienie
|
Hello w ten wietrzny aczkolwiek słoneczny dzień
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś nie poszłam do pracy, bo od wczoraj mam brązowe plamienia (nie wiem czy mogę o tym pisać bo w koncu to może kogoś zerstresować). Za dużo chyba wczoraj sprzątałam, no i Zocha wczoraj usiadła mi na brzuchu jak się tego nie spodziewałam ![]() ![]() Do tego Zocha przeziębiona, od wczoraj chodzi ze smarami u nosa, no i pewnie nieuniknione moje zarażenie ... Co do pisania to sorry, ale każdy ma prawo pisać co chce, a jesli komuś nie odpowiada to nie musi tu przebywać. Ciąża niby największa radość ale niestety czasami są też mniej cudowne aspekty tego stanu i chyba po to to forum jest, żebyśmy razem przeszły przez ten czas w momentach szczęścia ale i tych trudniejszych. Żadna ciąża nie jest książkowa i w stu procentach taka sama, więc będzie jeszcze wiele różnic między nami, jedna lepiej będzie znosić brzuszek, druga będzie puchła i co mamy o tym nie pisać ??? bo przecież żadna z nas nie chce mieć cukrzycy w ciąży ani chlestazy ani innych bolączek przyszłych mamuś (oczywiście nikomu tego nie życzę ale na to niestety jesteśmy narażone). Jeśli tak ma być to to forum nie ma sensu ... bo ja chciałabym też znaleźć pocieszenie gdy będzie źle a nie tylko śłodkości gdy jest dobrze .... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zadomowienie
|
Czesc Kochane, ja dzis wstalam z dziwnym bolem nerki i wyzej tez na wyskosci pluca, pachy tez, dziwne, zdaje sie spalam jak zawsze, dobrze,ze jutro do gina. Kurcze moze to zapalenia pecherza poszlo dalej?
Eweska, wspolczuje Ci sasiadow, ale znam to, jak mieszkalam jaks czas w bloku to nad moja sypialnia o 7 rano sie zaczynalo, stukanie i odglosy, masakra.
#3584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() eweska kurcze współczuję Ci tych głupich sąsiadów ![]() listopadowa80 mi to się marzy poród w prywatnym szpitalu, no ale do tego jeszcze dużo czasu, zobaczymy jak będzie ![]()
![]() |
#3585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my chcemy chlopca, ale ostatnio sobie wszystko przemyslalam, ze jak bedzie dziewczynka to nie ma znaczenia bo to nasze pierwsze dziecko...pierwszy wnuk/wnuczka... wczoraj pytalam czy ktos mi napisze jak fotke wstawic na post...taka ze mnie ciemna masa hehe
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-21 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2010-10-21 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o te plamienia, to może skonsultuj to nawet telefonicznie z ginem i zapytaj może nie warto czekać do jutra, choć ja gdzieś czytałam że takie brązowe plamienia nie są groźne, tylko te czerwone, ale lepiej się upewnić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po wysłaniu odpowiedzi zdjęcie powinno być w poście.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Moderatoreska
|
Mam nadzieję, że jakos sobie poradzę z tym sąsiadem, a jak nie to jak go kiedyś na ulicy spotkam to mu wygarnę wszystko prosto w oczy ,dziękuję dziewczyny za porady.
Ja dziś robię placki ziemniaczane, ja osobiscie nie przepadam ale synalowi sie zachciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
hej kochane ja tylko na chwile bo w biegu jak zwykle
![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie, zimnoooo w tej Polsce u nas na polnocy bylo duuuzo cieplej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do cyckow, moje tez nie rosna, lekko pobolewaja...na to tez nie ma reguly... dziwczynka?powiadasz. to calkiem mozliwe z tymi wypryskami, tym bardziej ze sny sa odwrotnoscia ![]() ![]() ja tez bym mogla w koncu odrosty zrobic... marza mi sie pasemka rozjasniaczem, ale ja wiem??? moje plecki juz troche mniej mnie bola...staram sie ruszac, zmieniac pozycje jak leze...
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-21 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Rozeznanie
|
Ja tez jestem tego zdania, jak się od poczatku nie przyzwyczai męża że musi pomagać i robić wszystko to tak będzie zawsze. Ja mam taką koleżankę, która uważala że po co mąż skoro ona wszystko lepiej zrobi to męzowi ciężko było zostać z córką jak ona wychodziła na 1h, i jak zrobiła kupę to czekał aż ona wróci, masakra... Teraz ma 2 lata to już jest trochę lepiej, ale nie bierze zbyt dużego udziału w jej wychowaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój gin zabrania rozjaśniania włosów w ciąży... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że facet nie jest rodzicem lepszego, ani gorszego sortu, żeby sobie czynności przy dziecku rozdzielać na te "czyste i pachnące" i te "bee". A co to...kupy i smród są matki a zapachy ojca...Co za szowinizm. Po równo, czyli ja zmieniam póki mąż w robocie a po robocie on zmienia. A dlaczego miałoby być inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście mam takiego TŻ-ta co wszystko przy dziecku zrobi i niczego nie trzeba na nim wymuszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zadomowienie
|
Ja juz zrobilam pomidorowa z ryzem, mniam
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.