Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 09:09   #3571
DariaKom
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Umnie wietrzysko, że łeb chce urwać. Dzięki bogu siedzę w robocie i zimno do mnie nie dociera. Tylko czas tak płynie, jakby chciał a nie mógł. Masakra, spać się chce...
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:14   #3572
kruczaa
Rozeznanie

u mnie też okropna pogoda, w nocy nie mogłam spać przez ten wiatr...oj chyba zima się zbliża
Znalazłam bardzo fajną stronkę, strasznie mi siępodoba ta pościel
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-14-el-spiacy-mis-w-lososiu-do-lozeczka-60x120cm-szyfon.html
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:18   #3573
listopadowa80
Zakorzenienie

W DDTVN mówią właśnie o ZZO. Ponoć w obecnych czasach w większości szpitali podają je tylko w sytuacji, jeśli istnieje wyraźne wskazanie medyczne (tj. gdy ból porodowy jest tak silny, że zakłóca współpracę rodzącej z położną/lekarzem). Tak w skrócie.

p.s. Synka rodziłam właśnie na ZZO (wtedy kosztowało 600zł) i to był luksus (jeśli chodzi o komfort rodzenia - zero bólu, a mogłam przeć)
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:20   #3574
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry

Na powyższy temat wolę się nie wypowiadać, czytam wszystkie wątki od deski do deski i nic mi nie przeszkadza, to tyle.

U mnie z rana padał deszcz ze śniegiem, teraz świeci słonko, pewnie będzie dziś tak na zmianę ciągle.

Wczoraj usnąć nie mogłam przez moich sąsiadów, kiedyś się na prawdę porządnie zdenerwuję i pójdę na dół. A więc chodzi o to , że uprawiają sex dosyć głośno, nie pomaga walenie w podłogę (mieszkają poniżej mnie), ani stukanie w kaloryfer. No zachowują się tak głośno, że nawet tv gra i ich słychać jak nie wiem co, stęki, jęki, krzyki itp. Wczoraj to już przeszli samych siebie :/ Kiedyś taka akcja była o 21 synal nie spał i też to słyszał, podgłosiłam tv ale to nic nie dało. Wczoraj na szczęście synal szybko usnął po treningu i tego nie słyszał.
Wiem że z tym stukaniem to niezbyt miłe było z mojej strony, ale jak u nas są goście i jest głośniejsza rozmowa wieczorem to on zawsze stuka w kaloryfer, albo jak kotlety schabowe tłukę to tez zaraz stukanie.
Więc ja tez zaczęłam im stukać jak tylko słyszę jęki :P No ale bez przesady czy trzeba być aż tak głosnym i nie ważne czy to lato czy zima, latem jest głośniej bo okna pootwierane, balkony a oni i tak jadą bez opamiętania.

Miłego dnia kobitki
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:41   #3575
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry! Straszne emocje tu od rana! Mam nadzieję, że do południa wszystkim przejdzie i dalej będziemy liczną, szczęśliwą rodziną

A teraz najważniejsze, bo chyba kilka osób coś pomyliło, albo nie doczytało

PLASTRÓW ROZGRZEWAJĄCYCH NIE MOŻNA STOSOWAĆ W CIĄŻY!

Jeśli nawiązujecie do moich wypowiedzi, to ja miałam na myśli KOMPRESY ŻELOWE, a to zupełnie inna kwestia.

No i wczoraj doszukałam się w mądrej książce dla przyszłych mam, że można ogrzewać bolące miejsca, jednak z przerwami [15 min max można przykładać kompres] i najlepiej taki kompres jeszcze owinąć ręcznikiem.

Z tym ciepłem, to kwestia jest taka, że trzeba pilnować, aby ciało nie rozgrzało się do temp. 38 i wyższej.

A mnie dziś szyja boli, bo jakoś krzywo spałam :|

Miłego dnia i ciepło się ubierajcie, bo chyba zimnica

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:53   #3576
kruczaa
Rozeznanie

Eweska no to nie ciekawych masz sąsiadów, ja tez nie chciałabym słuchać tego typu wrzasków... Zwłaszcza że dziecko masz w domu i też słyszy A może pogadaj z nimi??
Stary 2010-10-21, 10:01   #3577
DariaKom
Zakorzenienie

albo napisz im może anonimową kartkę i wsadź w drzwi. Nie kazdy musi marzyć o wysłuchiwaniu jęków kiedy tylko im się zachce.. To świństwo robić ludziom regularnie takie coś, wiedząc (pukanie w kaloryfer), że ktos to słyszy...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 10:04   #3578
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Eweska no to nie ciekawych masz sąsiadów, ja tez nie chciałabym słuchać tego typu wrzasków... Zwłaszcza że dziecko masz w domu i też słyszy A może pogadaj z nimi??
wiesz co z nimi nie da sie normalnie pogadać, facet chyba przeżywa drugą młodość, żona go zostawiła wyjechała do USA a on sobie babę przyplątał i tak sobie siedzą, ale nie ważne niech robi co chce nie moja sprawa, ale powinni sie w miarę zachowywać co by ludzie ich nie słyszeli. Ten facet to w ogóle ma cos z głową, kiedyś jechaliśmy razem w windzie i pytał mojego syna czemu tak płacze, to bylo chyba ze dwa lata temu, a syn jak się uderzy to płacze, a facet walnął takim tekstem że dał to zrozumienia, jakbyśmy się nad dzieckiem znęcali dlatego płacze. Syn ma donośny głos jak i płacz, więc jak się uderzył porządnie to się rozpłakał na cały głos, a on z tekstami że dziecko maltretujemy. Ciekawe jak będzie teraz jak na świat przyjdzie dwójka dzieciaczków też będą płakać, pewnie znowu pomyśli że dzieci maltretujemy :/
Kiedyś uważałam go za porządnego faceta to jest ojciec mojego kolegi z podstawówki.
Ale odkąd żona go zostawiła zaczeły się pijackie libacje z kolegami a od 2 lat ma tą nową babę i dają czadu, facet ma grubo po 50, a takie zachowanie, z nim nie dałoby się normalnie pogadać.

Następnym razem jak znowu tak będzie to będę mu walić łyżeczką po kaloryferze do skutku :P
A jak to nie poskutkuje zejdzę pietro niżej i będę dzwonić do drzwi, będę wredna i nie miła jak on.
Stary 2010-10-21, 10:06   #3579
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, tragiczni sąsiedzi. Nie da się z nimi rozmową? A w jakim wieku w ogóle?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Aaaa, no to już odpowiedzi na moje pytania są

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:07   #3580
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
albo napisz im może anonimową kartkę i wsadź w drzwi. Nie kazdy musi marzyć o wysłuchiwaniu jęków kiedy tylko im się zachce.. To świństwo robić ludziom regularnie takie coś, wiedząc (pukanie w kaloryfer), że ktos to słyszy...
O proszę świetny pomysł, może jak zobaczy taką karteczkę to się nad tym zastanowi, choć w sumie w to wątpię.
Jeszcze ja jakoś bym to przezyła w nosie, ale jak synal nie śpi i też słyszy to mnie aż się głupio i wstyd robi za nich. Niby chłopak ma 10 lat, ale bez przesady takie rzeczy ma wysłuchiwać.

Ten facet jest beznadziejny, koło niego mieszka moja koleżanka, musze jej się zapytać czy też to słyszy :P Ona ma pokój który się łączy ze ścianą jego mieszkania, tylko, że oni głównie to robią w duzym pokoju to kolezanka może już nie słyszeć, ale wszystko mozliwe bo zachowują się naprawdę głosno.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-10-21 o 10:09
Stary 2010-10-21, 10:12   #3581
DariaKom
Zakorzenienie

parę razy na demotywatorach wrzucali zdjęcia takiej sąsiedzkiej korespondencji. Myślę, że to by wardziej podziałało niż krępująca dla wszystkich konfrontacja. Może przemyśą, że nie są jednak sami na świecie i taki akompaniament do kolacji ze znajomymi i dzieckiem jest słabo fajny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 10:18   #3582
andziot
Zakorzenienie

Hello w ten wietrzny aczkolwiek słoneczny dzień

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
niepojete

http://www.we-dwoje.pl/alkohol;w;cia...ykul,1878.html

http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/d...l-w-ciazy.html

W obliczu choćby tego "alkohol przenika przez łożysko i jest wchłaniany w całości przez dziecko"
"Uszkadza on główne
narządy (w szczególności mózg) oraz zaburza liczne procesy neuro- i biochemiczne prowadząc do większych uszkodzeń embrionu i płodu niż używanie jakichkolwiek narkotyków."
to ja dziękuje za lampkę wina.Umiem się bez niej obejść.
zgadzam się z Tobą całkowicie, choć sama jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży wypilam chyba ze dwa albo 3 piwa ale od dwóch kreseczek ani kropelki i mimo że lubię piwo i wino to jakoś nie ciągnie mnie, co więcej podczas karmienia też nie można pić i nie zamierzam. Pamiętam jak wypiłam pierwsze piwo po odstawieniu Zosi od piersi - miód na moje usta sączyłam chyba z godzinę

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
baaardzo się cieszę ale równie bardzo cieszyłabym się z chłopca Oboje z mężem czekaliśmy na dzidzię dość długo więc płeć nie odgrywa dla nas żadnej roli. TŻ wczoraj ćwiczył na mnie plecenie warkoczy bo już mi zapowiedział, że córę będzie czesał, ubierał w sukienki i malował paznokcie Ale pieluch to nie chce zmieniać
oj tam, mój też miał opory co do pieluch ale ja się zawzięłam, bo dlaczego tylko ja mam zmieniać, przecież to też jego dziecko i nie miał wyjścia. Do tej pory jak zmienia kupe to naciąga koszulkę na nos ale daje sobie świetnie radę. Zasada jest taka - kupę zmieniamy na zmianę, raz ty raz ja

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Wczoraj usnąć nie mogłam przez moich sąsiadów, kiedyś się na prawdę porządnie zdenerwuję i pójdę na dół. A więc chodzi o to , że uprawiają sex dosyć głośno, nie pomaga walenie w podłogę (mieszkają poniżej mnie), ani stukanie w kaloryfer. No zachowują się tak głośno, że nawet tv gra i ich słychać jak nie wiem co, stęki, jęki, krzyki itp. Wczoraj to już przeszli samych siebie :/ Kiedyś taka akcja była o 21 synal nie spał i też to słyszał, podgłosiłam tv ale to nic nie dało. Wczoraj na szczęście synal szybko usnął po treningu i tego nie słyszał.
Wiem że z tym stukaniem to niezbyt miłe było z mojej strony, ale jak u nas są goście i jest głośniejsza rozmowa wieczorem to on zawsze stuka w kaloryfer, albo jak kotlety schabowe tłukę to tez zaraz stukanie.
Więc ja tez zaczęłam im stukać jak tylko słyszę jęki :P No ale bez przesady czy trzeba być aż tak głosnym i nie ważne czy to lato czy zima, latem jest głośniej bo okna pootwierane, balkony a oni i tak jadą bez opamiętania.

Miłego dnia kobitki
łoooo matko, masakra jakaś, moje zerowe libido by się nieźle buntowało słysząc takie odgłosy może nagrajcie i im zanieście jak u Was to słychać

Ja dziś nie poszłam do pracy, bo od wczoraj mam brązowe plamienia (nie wiem czy mogę o tym pisać bo w koncu to może kogoś zerstresować). Za dużo chyba wczoraj sprzątałam, no i Zocha wczoraj usiadła mi na brzuchu jak się tego nie spodziewałam niby nie bolało i bardziej usiadła na kości łonowej niż na brzuchu. Niby nie jest tego dużo ale wolałam zostać w domu i poodpoczywać... Jutro mam usg genetyczne, mam nadzieję że wszystko będzie dobrzze w sumie to strasznie się boję, nie wiem dlaczego ...

Do tego Zocha przeziębiona, od wczoraj chodzi ze smarami u nosa, no i pewnie nieuniknione moje zarażenie ...

Co do pisania to sorry, ale każdy ma prawo pisać co chce, a jesli komuś nie odpowiada to nie musi tu przebywać. Ciąża niby największa radość ale niestety czasami są też mniej cudowne aspekty tego stanu i chyba po to to forum jest, żebyśmy razem przeszły przez ten czas w momentach szczęścia ale i tych trudniejszych. Żadna ciąża nie jest książkowa i w stu procentach taka sama, więc będzie jeszcze wiele różnic między nami, jedna lepiej będzie znosić brzuszek, druga będzie puchła i co mamy o tym nie pisać ??? bo przecież żadna z nas nie chce mieć cukrzycy w ciąży ani chlestazy ani innych bolączek przyszłych mamuś (oczywiście nikomu tego nie życzę ale na to niestety jesteśmy narażone). Jeśli tak ma być to to forum nie ma sensu ... bo ja chciałabym też znaleźć pocieszenie gdy będzie źle a nie tylko śłodkości gdy jest dobrze ....

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:19   #3583
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc Kochane, ja dzis wstalam z dziwnym bolem nerki i wyzej tez na wyskosci pluca, pachy tez, dziwne, zdaje sie spalam jak zawsze, dobrze,ze jutro do gina. Kurcze moze to zapalenia pecherza poszlo dalej?

Eweska, wspolczuje Ci sasiadow, ale znam to, jak mieszkalam jaks czas w bloku to nad moja sypialnia o 7 rano sie zaczynalo, stukanie i odglosy, masakra.
Stary 2010-10-21, 10:21   #3584
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry
Na powyższy temat wolę się nie wypowiadać, czytam wszystkie wątki od deski do deski i nic mi nie przeszkadza, to tyle.

eweska kurcze współczuję Ci tych głupich sąsiadów

listopadowa80
mi to się marzy poród w prywatnym szpitalu, no ale do tego jeszcze dużo czasu, zobaczymy jak będzie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:23   #3585
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

kasia baaardzo się cieszę ale równie bardzo cieszyłabym się z chłopca Oboje z mężem czekaliśmy na dzidzię dość długo więc płeć nie odgrywa dla nas żadnej roli. TŻ wczoraj ćwiczył na mnie plecenie warkoczy bo już mi zapowiedział, że córę będzie czesał, ubierał w sukienki i malował paznokcie Ale pieluch to nie chce zmieniać

moj tez nie bedzie tego robil, moj tż to taki francuski piesek synus mamusi hehe
my chcemy chlopca, ale ostatnio sobie wszystko przemyslalam, ze jak bedzie dziewczynka to nie ma znaczenia bo to nasze pierwsze dziecko...pierwszy wnuk/wnuczka...

wczoraj pytalam czy ktos mi napisze jak fotke wstawic na post...taka ze mnie ciemna masa hehe
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-10-21 o 11:30
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:24   #3586
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Co do pisania to sorry, ale każdy ma prawo pisać co chce, a jesli komuś nie odpowiada to nie musi tu przebywać. Ciąża niby największa radość ale niestety czasami są też mniej cudowne aspekty tego stanu i chyba po to to forum jest, żebyśmy razem przeszły przez ten czas w momentach szczęścia ale i tych trudniejszych. Żadna ciąża nie jest książkowa i w stu procentach taka sama, więc będzie jeszcze wiele różnic między nami, jedna lepiej będzie znosić brzuszek, druga będzie puchła i co mamy o tym nie pisać ??? bo przecież żadna z nas nie chce mieć cukrzycy w ciąży ani chlestazy ani innych bolączek przyszłych mamuś (oczywiście nikomu tego nie życzę ale na to niestety jesteśmy narażone). Jeśli tak ma być to to forum nie ma sensu ... bo ja chciałabym też znaleźć pocieszenie gdy będzie źle a nie tylko śłodkości gdy jest dobrze ....
Brawo I o to przecież chodzi...

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2010-10-21 o 10:36
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:25   #3587
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
oj tam, mój też miał opory co do pieluch ale ja się zawzięłam, bo dlaczego tylko ja mam zmieniać, przecież to też jego dziecko i nie miał wyjścia.
andziot ja nie mam zamiaru odpuszczać mężykowi, równie dobrze mogę powiedzieć, że ja jestem od mleczarni a on od kupek Na pewno będzie tak, że to ja będę częściej grzebać w pieluchach ale obowiązki tak jak piszesz trzeba podzielić po równo

Stary 2010-10-21, 10:25   #3588
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja dziś nie poszłam do pracy, bo od wczoraj mam brązowe plamienia (nie wiem czy mogę o tym pisać bo w koncu to może kogoś zerstresować). Za dużo chyba wczoraj sprzątałam, no i Zocha wczoraj usiadła mi na brzuchu jak się tego nie spodziewałam niby nie bolało i bardziej usiadła na kości łonowej niż na brzuchu. Niby nie jest tego dużo ale wolałam zostać w domu i poodpoczywać... Jutro mam usg genetyczne, mam nadzieję że wszystko będzie dobrzze w sumie to strasznie się boję, nie wiem dlaczego ...

Do tego Zocha przeziębiona, od wczoraj chodzi ze smarami u nosa, no i pewnie nieuniknione moje zarażenie ...

Dobrze napisałaś "bo ja chciałabym też znaleźć pocieszenie gdy będzie źle a nie tylko śłodkości gdy jest dobrze". I ja się też pod tym podpisuję
A jeśli chodzi o te plamienia, to może skonsultuj to nawet telefonicznie z ginem i zapytaj może nie warto czekać do jutra, choć ja gdzieś czytałam że takie brązowe plamienia nie są groźne, tylko te czerwone, ale lepiej się upewnić.
Stary 2010-10-21, 10:28   #3589
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wczoaj pytalam czy ktos mi napisze jak fotke wstawic na post...taka ze mnia ciemna masa hehe
kasia gdy piszesz nowego posta to na górze masz taki spinacz, obok białej uśmiechniętej buźki. Klikasz ten spinacz, otwiera się okno, klikasz "przeglądaj", wybierasz fotkę, którą chcesz dodać, klikasz załaduj i możesz zamknąć to okienko.
Po wysłaniu odpowiedzi zdjęcie powinno być w poście.

Stary 2010-10-21, 10:30   #3590
eweska
Moderatoreska

Mam nadzieję, że jakos sobie poradzę z tym sąsiadem, a jak nie to jak go kiedyś na ulicy spotkam to mu wygarnę wszystko prosto w oczy ,dziękuję dziewczyny za porady.

Ja dziś robię placki ziemniaczane, ja osobiscie nie przepadam ale synalowi sie zachciało
Stary 2010-10-21, 10:31   #3591
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane ja tylko na chwile bo w biegu jak zwykle dojechalam, dolecialam i zyje cala i zdrowa lece do fryzjera a po poludniu lekarza, wiec balagam trzymajcie kciuki**

pozdrawiam wszystkie, zimnoooo w tej Polsce u nas na polnocy bylo duuuzo cieplej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:31   #3592
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Cześc kobietki
Paulizia powodzenia na wizycie, nic sie nie martw, bo napewno zobaczysz i usłyszysz już serduszko Pochwal się koniecznie po wizycie.
Moria, Kasia gratulacje, super że bejbiki rosną i są zdrowe, ja dopiero mam wizyte 9.11 i wtedy będę miała takie specjalistyczne usg, jeszcze troszkę muszę poczekać

A mnie piersi wcale tak nie rosną może o rozmiar się powiększyły, jeszcze nie zakupiłam nowych biustonoszy, ale mam nadzieję że niedługo będę musiala A jeśli chodzi o wypryski, to za dużo ich nie ma ale się pojawiają, pierwszy raz w życiu mam krostki na plecach i szyji...masakra Może to na dziewczynkę, a śnilo mi sie wczoraj że miałam synka i wogóle nie byłam przygotowana na jego przyjscie, on sie urodził a ja miałam dla niego tylko skarpetki i majteczki....co za sen...

Ja tam też wolę nie ryzykować, lubię wino i nie mogę się doczekać jak będę mogła sobie wypić kieliszek wina, ale wiem że to szybko nie nastąpi Tak jak napisała Katarzynka nie ma bezpiecznej dawki alkoholu.

Muszę obejrzeć w drogerii tą farbę Ja jestem wierna Palette Kasztanowy brąz 10min, i boję sięże jak kupię coś innego to nie wyjdą mi takie jak chcę, ale w tej farbie to chyba jest amoniak....
Co do bóli pleców, to mnie też bolą, ja mam pracę siedzącą i jak wstanę to masakra jest, boli mnie z prawej strony. Ale z tymi okładami rozgrzewającymi to też bym nie ryzykowała, kąpieli za gorących nie wolną, a takie coś...chyba nie bardzo.
czesc slonce 9.11. to juz bedzie taki duzy bejbik i bedzie tak fikal nozkami ze lzy ci stana...tego ci zycze

co do cyckow, moje tez nie rosna, lekko pobolewaja...na to tez nie ma reguly...

dziwczynka?powiadasz. to calkiem mozliwe z tymi wypryskami, tym bardziej ze sny sa odwrotnoscia ale tak tylko sie mówi

ja tez bym mogla w koncu odrosty zrobic... marza mi sie pasemka rozjasniaczem, ale ja wiem???

moje plecki juz troche mniej mnie bola...staram sie ruszac, zmieniac pozycje jak leze...
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-10-21 o 10:33
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:33   #3593
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
andziot ja nie mam zamiaru odpuszczać mężykowi, równie dobrze mogę powiedzieć, że ja jestem od mleczarni a on od kupek Na pewno będzie tak, że to ja będę częściej grzebać w pieluchach ale obowiązki tak jak piszesz trzeba podzielić po równo
Ja tez jestem tego zdania, jak się od poczatku nie przyzwyczai męża że musi pomagać i robić wszystko to tak będzie zawsze. Ja mam taką koleżankę, która uważala że po co mąż skoro ona wszystko lepiej zrobi to męzowi ciężko było zostać z córką jak ona wychodziła na 1h, i jak zrobiła kupę to czekał aż ona wróci, masakra... Teraz ma 2 lata to już jest trochę lepiej, ale nie bierze zbyt dużego udziału w jej wychowaniu.
Stary 2010-10-21, 10:33   #3594
eweska
Moderatoreska

Cytat:
kasia gdy piszesz nowego posta to na górze masz taki spinacz, obok białej uśmiechniętej buźki. Klikasz ten spinacz, otwiera się okno, klikasz "przeglądaj", wybierasz fotkę, którą chcesz dodać, klikasz załaduj i możesz zamknąć to okienko.
Po wysłaniu odpowiedzi zdjęcie powinno być w poście.
Albo jeszcze pod oknem gdzie piszemy wiadomość, jest coś takiego jak zarządzaj załącznikami, wtedy też się otwiera okno z przegladaj i tam ładujesz foty z kompa. Po dodaniu zamykasz dajesz odpowiedź i gotowe
Stary 2010-10-21, 10:34   #3595
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

listopadowa80
mi to się marzy poród w prywatnym szpitalu, no ale do tego jeszcze dużo czasu, zobaczymy jak będzie
Też mnie się marzy, ale nie wiem czy podołam finansowo...

Cytat:

wczoaj pytalam czy ktos mi napisze jak fotke wstawic na post...taka ze mnia ciemna masa hehe
Jak piszesz post to pod tym okienkiem w którym piszesz będzie coś takiego jak zarządzaj załącznikami - klikasz - potem szukasz zdjęcia na dysku - załaduj. i Wysyłasz odpowiedź. Rozmiar pliku musi być odpowiedniej wielkości - ja z reguły załączam maks. 600pikseli.

Cytat:
andziot ja nie mam zamiaru odpuszczać mężykowi, równie dobrze mogę powiedzieć, że ja jestem od mleczarni a on od kupek

Cytat:

Dobrze napisane!
Stary 2010-10-21, 10:34   #3596
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane ja tylko na chwile bo w biegu jak zwykle dojechalam, dolecialam i zyje cala i zdrowa lece do fryzjera a po poludniu lekarza, wiec balagam trzymajcie kciuki**

pozdrawiam wszystkie, zimnoooo w tej Polsce u nas na polnocy bylo duuuzo cieplej
O super, że się odezwałaś i że wszystko dobrze. Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2010-10-21, 10:41   #3597
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś robię placki ziemniaczane, ja osobiscie nie przepadam ale synalowi sie zachciało
A ja mam ochotę na placek po węgiersku

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Cytat:

dziwczynka?powiadasz. to calkiem mozliwe z tymi wypryskami, tym bardziej ze sny sa odwrotnoscia ale tak tylko sie mówi
Heh, od dłuższego czasu (zanim lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewuszka) mi się śni, że wybieram w sklepie różowe ciuszki. Nie mam problemów z cerą. To może jednak chłopczyk będzie

Cytat:
ja tez bym mogla w koncu odrosty zrobic... marza mi sie pasemka rozjasniaczem, ale ja wiem???

.
Mój gin zabrania rozjaśniania włosów w ciąży...
Stary 2010-10-21, 10:41   #3598
DariaKom
Zakorzenienie

Ja uważam, że facet nie jest rodzicem lepszego, ani gorszego sortu, żeby sobie czynności przy dziecku rozdzielać na te "czyste i pachnące" i te "bee". A co to...kupy i smród są matki a zapachy ojca...Co za szowinizm. Po równo, czyli ja zmieniam póki mąż w robocie a po robocie on zmienia. A dlaczego miałoby być inaczej?
Stary 2010-10-21, 10:46   #3599
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Ja uważam, że facet nie jest rodzicem lepszego, ani gorszego sortu, żeby sobie czynności przy dziecku rozdzielać na te "czyste i pachnące" i te "bee". A co to...kupy i smród są matki a zapachy ojca...Co za szowinizm. Po równo, czyli ja zmieniam póki mąż w robocie a po robocie on zmienia. A dlaczego miałoby być inaczej?

Na szczęście mam takiego TŻ-ta co wszystko przy dziecku zrobi i niczego nie trzeba na nim wymuszać
Stary 2010-10-21, 10:48   #3600
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ja juz zrobilam pomidorowa z ryzem, mniam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości