Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 11:09   #3781
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
Aniaa, ja mam w nocy to samo co Wy. po prostu koszmar..kapioel, pierwsze spanko tak okolo 3 godziny czyli do polnocy, a potem jazda bez trzymanki i pobodki albo co godzine albo co pol. co najlepsze maly nie chce smoka tylko placze (co mu sie nigdy w nocy nie zdarzalo), zasypia ponownie tylko przy cycuodkladam i za godzine znow to samo. nie mam pojecia co to jest. co gorsze, z dnia na dzien widze ze on coraz bardziej przez to przyzwyczaja mi sie do spania przy cycku no i tez piesc non stop w buzi...
wspolczuje. moj lapie smoka i idzie spac dalej i nie wiem w sumie czy glodny czy nie bo jak dam mleko to wypije ale zaraz znow sie wierci i kreci i tak do rana

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Własnie bylam na 5 minutowym spacerze
wróciłam bo wieje i dopadł mnie grad a teraz pada śnieg... otworzyłam okno na ościez w dużym bo Adaśko grzecznie śpi dalej (chyba na tą pogodę ).
u mnie deszcz ze sniegiem byl przed chwila

Cytat:
my przez 5 lat jechalismy na gumkach. pamietam, ze jak zaszlam w ciążę, to moja ciocia (z ktora mam swietne relacje) nie wierzyla, ze nie bralam hormonow i zaszlam w ciąże wtedy kiedy chcialam (czyli ze nie wpadlismy

ja sie zastanawiam nad antykoncepcją potem, i sama nie wiem. "intryguja" mnie plastry. czy moze dziewczyny ktoras z Was w ten sposob sie zabezpieczala?
ktoras dziewczyna uzywa plastrow. bajka? nie pamietam

my przez 4 lata zero zabezpieczen tylko "kalendarzyk" i zajsc w ciaze udalo mi sie dokladnie wtedy kiedy chcialam za i za pierwszym razem.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ania to moze tu bedzie bardziej widac te 6kg .... zdjęcia z wczoraj i dziś
p.s. zdjecia bez lampy , a ostatnie zdjecie obrazuje zdziwienie mojego synka, nie ma tak na co dzien
superowy jest. no tu troszke lepiej widac ale do grubaska to mu daleko ostatnie zdjecie jest czadowe

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
tz dzwonil ze albo zapomnial portfela z domu albo go zgubil albo go okradli przeszukalam mieszkanie i nic
o matko. oby sie znalazl

Cytat:
widzialam ze wczoraj byly fotki z pierwszych chwil. to my
Załącznik 3482008
slicznie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Wiecie co zauwazylam, ona sie zaczela starsznie slinic, kapie jej z buzi normalnie czasami i pcha sobie piastki do buzi, jest tez bardziej marudna. Ponoc ja w wieku 3 miesiacy mialam juz 2 zeby, moze u niej tez zabki powoli wychodza??
dzisiaj wlasnie czytalam ze zabkowanie jest tak jakby dziedziczne i jesli ktores z rodzicow wczesnie zabkowalo to bardzo prawdopodobne ze dziecko tez bedzie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Ja nie moge, makijaz, luz blues, super!
hi hi tez na to zwrocilam uwage

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

my dzisiaj nocka tak jak opisalismy...
a dzisiaj po karmieniu ktore trwalo godzine i 20 min Hubert wypil UWAGA az 70 ml mleka
ech te nasze chlopaki... oby Hubciowi szybko wrocil apetyt.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:13   #3782
martysek
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

caprica, spróbuję, tylko mój TŻ się szybko denerwuje jak ona nie chce i się z rąk wywija.
Co do wagi, to mi zostało 6 z 22 kg, ale niestety wszystko w biodrach i tyłku. Będzie ciężko zrzucić, ale to i tak cud, że te 16 kg zeszło dosłownie samo.

Wiem, że Vette poleca skakankę i 8-minutówki z Youtube, ale przy Natalii nie da się nic zrobić...
Wczoraj dostała MEGAKOLKĘ, a jak jej przeszło to była strasznie marudna i nie mogła zasnąć.

honolinka, spróbuję jeszcze dziś na spokój podać Aventem, a jutro MAM. Jak się nie uda, pewnie kupię. A ile one kosztują te butelki.

agravka, jaszczka, może którejś z nas się uda podać smoczek. Pokazałabym wam zdjęcie mojej Grubci bez koszulki, ale nie chciałabym tu wrzucać.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:18   #3783
itakasia
Zakorzenienie

glooria
trzymam kciuki za udana wizyte. i zeby sie corcia nie "popsula". a ze wszyscy sie beda chcieli nią nacieszyc - wcale sie nie dziwie
agamarcio
dzieki
scoobs, aniaa
bo to byl luzik zdjecie tego nie pokazuje ale byl pelen make-up bo tego dnia bylismy u znajomych na rocznicy slubu, pozniej tz na zuzlu a ja pojechalam do kuzynki. gdybym wiedziala ze jade rodzic to bym go zmyla dla przyzwoitosci
Stary 2010-10-21, 11:19   #3784
martysek
Zadomowienie

Kinia, ja też biorę Azalię i na razie bardzo ją sobie chwalę. PRzy zbliżeniu też czuję ból w środku, tak jakby tam było tak ciasno, że nie da się więcej niż połowy włożyć. NAwet żel Durexa nie pomaga. A co Ci lekarz na zapalenie przepisał? Kurde, może się znów do gina przejdę, żeby obejrzał i coś poradził.
Na pocieszenie powiem Ci, że jestem tak samo załamana po porodzie. Czuję się okaleczona, a o kolejnym dziecku nie chcę nawet myśleć.
Stary 2010-10-21, 11:19   #3785
hd2005
Zakorzenienie

dziewczyny, super pamiątka zdjęcia z pierwszych chwil z maluszkami

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:21   #3786
anoxa
Zakorzenienie

przetrzymalam go 4 godz i zjadl 150ml ale na spiaco w nocy tez na spiocha tyle zje ale sie ciesze jak glupia

a dzwonilam do pediatry bo chcialam spytac o to czy dac mu cos innego do jedzenia ale powiedziala ze za wczesnie i ze bardziej moze zaszkodzic niz pomoc wiec nic nie daje az nie skonczy 4mc

u nas juz trzeci dzien bez spaceru bo leje i wieje
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:21   #3787
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Niestety tej ciazy nie donosilam
przykro mi
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:22   #3788
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wspolczuje. moj lapie smoka i idzie spac dalej i nie wiem w sumie czy glodny czy nie bo jak dam mleko to wypije ale zaraz znow sie wierci i kreci i tak do rana
............
ktoras dziewczyna uzywa plastrow. bajka? nie pamietam
...............
ech te nasze chlopaki... oby Hubciowi szybko wrocil apetyt.
Alisa tak się kręciła podczas skoku. Teraz jesteśmy już po i w nocy nie wariuje. Nawet nie domaga się przytulania.
Myślę, że tak samo z apetytem u Hubcia i Misia, jak i u Was z kręceniem to skok

No i rzeczywiście bajka używa plastrów

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:26   #3789
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny wspolczuje problemow z psiochami chyba jedynym plusem cesarki jest to ze pochwa zostaje nie naruszona moj maz sie dlatego cieszyl mowil ze dobrze bo z pipka nic nie beda robili
Stary 2010-10-21, 11:26   #3790
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dziewczyny, super pamiątka zdjęcia z pierwszych chwil z maluszkami
Haniu? A Twoje? Wtedy, kiedy już dostałaś Szymka- po operacji? Pokażesz? Czy mąż był z nim zaraz po cięciu?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-21, 11:26   #3791
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
przetrzymalam go 4 godz i zjadl 150ml ale na spiaco w nocy tez na spiocha tyle zje ale sie ciesze jak glupia
no to super ze zjadl ladnie.
ja pamietam ze bylo ciezko jak dziewczynki mialy 4 mies. wszystko je interesowalo, rozpraszalo przy jedzeniu. najwiecej jadly po nocy i przed spaniem wieczorem. w dzien nie byly zainteresowane zbytnio.
Stary 2010-10-21, 11:26   #3792
FraniaPirania
Rozeznanie

widzicie dziewczyny na drugi raz idziemy rodzic z makijarzem
na pewno wasze dzieciaczki plakaly po porodzie? moj tez, zobaczyl taka matke rozczochrana, spocona, to sie chlopak zalamal

a tak na powaznie to mialyscie wrazenie ze wasz skarb ,,przezywa,, jeszcze porod? nie mowie teraz ale jakis czas po?
Stary 2010-10-21, 11:27   #3793
entertete
Rozeznanie

no itakasia, takiej odpowiedzi mi było trzeba, z tą inną kolacją to wydaje się sensowne, bo na razie gdybym go położyła spać po kąpieli to krócej by spał. a martwię się trochę bo mały zasypia często właściwie przy butelce a to poodbno próchnicogenne no ale co, tak ma.

dałam marchewkę, upaciałam ubranko mimo śliniaka (przy wycieraniu),
zobaczymy, co z tego wyjdzie, zdziwiony ale zjadł te trzy łyżeczki - chyba smakowało.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:27   #3794
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wspolczuje problemow z psiochami chyba jedynym plusem cesarki jest to ze pochwa zostaje nie naruszona moj maz sie dlatego cieszyl mowil ze dobrze bo z pipka nic nie beda robili
A u mnie coś się zmieniło. Choć nie wiem czy to kwestia tego, że wody odeszły i stópka już wychodziła nim mnie pocięli, czy może po prostu sama ciąża coś zmieniła, ale odczucia mam duuuuużo silniejsze .

Ale się wkurzyłam! Kupiłam Małej pościel i wysłali ją do Bydgoszczy mimo, że zaznaczyłam, że mają wysłać do Szczecina

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-21, 11:28   #3795
anoxa
Zakorzenienie

powiem wam ze na poczatku nie wierzylam w ten skok rozwojowy ale cos w tym musi byc
Stary 2010-10-21, 11:29   #3796
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień obry
papeteria śnieg u mnie fakt wieje bardzo ale świecoi piekne słońce od rana a mieszkamy przecież niedaleko siebie. Z Adaśka rzeczywiście kawał przystojnego mężczyzny. A ta mina zdziwienia poprostu wymiata
Cytat:
ja sie zastanawiam nad antykoncepcją potem, i sama nie wiem. "intryguja" mnie plastry. czy moze dziewczyny ktoras z Was w ten sposob sie zabezpieczala?
Ja swego czasu brałam plasrty jeszcze kupę czasu przed ciążą i byłam z nih zadowolona. Wygoda przede wszystkim bo nie musisz pamiętać codziennie o ich braniu przyklejasz raz w tygodniu i starcza na tydzień w opakowaniu są 3 plastry.
Cytat:
tz dzwonil ze albo zapomnial portfela z domu albo go zgubil albo go okradli przeszukalam mieszkanie i nic
Mój to ma w standardzie, średnio raz w tygodniu gubi portfel ale jak narazie go znajduje. wczoraj też zgubił, szukał wszędzie w domu w garażu w samochodzi dzwoniła do klientów czy przypadkiem nie zostawił w którymś z aut, w pracy a gdzie był????? W torbie bo jak się pakowął na siłownię to go tam schował niewiem jak mógł zapomnieć, ze tam może być Mam nadzieję, ze i Twojego tż się znajdzie.
Cytat:
widzialam ze wczoraj byly fotki z pierwszych chwil. to my
Załącznik 3482008
o jak słodko i ten makijaż
Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
witam dziewczyny dawno sie nie odzywalam sorki brak weny, czasu i chęci wszystko w jednym ale od czasu do czasu próbowalam was czytać i tak doczytałam was

z Milenką jest ok ale tfu tfu żeby nie zapeszyć
wybieramy się w następnym tygodniu do Ojczyzny dlatego tak żadko was odwiedzam (muszę wszystko pozałatwiać poprać przygotować) Dziadki płaczą że wnuczki nie widzą ...ble ble ble a ich pomysł jest taki żeby im niunie zostawić NIGDY NIGDY NIGDY
wszystko dobre ale z daleka a ja już się boję wizyt rodzinnych, rączek bujania i lulania
a ja póżniej znów będę musiała małą przestawiać już raz tak mialam jak mój mial grypę i tydzień bawił małą WSZYSTKO BYŁO INACZEJ
no to sie wyżaliłam
Kuzynka tż z mężem mieszkają i przcują w Austrii mają trzy letniego chłopczyka i ona z nim po urodzeniu w PL była tylko 2 miesiące, ona wyjechała do pracy a on został z babcią i teraz wogóle mamy się nie słucha tylko babcia i babcia a do tego jaki rozpieszczony. Ja też nie zostawiłabym na wychowaniu dziecka dziadkom.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:30   #3797
martysek
Zadomowienie

Zazdroszczę wam zdjęć z dzićmi tuż po porodzie. Ja dostałam Natalię dopiero po więcej niż trzech godzinach, a na dodatek w pokoju było zgaszone światło i tylko mała lampka się świeciła, więc nie było jak zrobić zdjęcia.

Itakasiu, mogę zadać Ci dośc intymne pytanie? Nie musisz odpowiadać. Czy przy każdej córce byłaś nacinana? Oni nacinają po tej samej stronie, czy po przeciwnej? Czy jak?

Ech idę się myć, ale najchętniej bym się zgarzebała gdzieś w kącie i patrzyła w jeden punkt.
Stary 2010-10-21, 11:31   #3798
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia wspolczuje problemow z przesylka a z odczuciami to super choc ja mam mocne orgazmy

itakasia moze to i u Hubcia bo w sumie 4mc mu idzie wiecozrem tez w miare ladnie zjadla bo 120-130ml ale w dzien masakra jest
Stary 2010-10-21, 11:34   #3799
Linka24
Wtajemniczenie

Kurnaa a ja już w stresie, bo nie karmie piersią jakies 2 tyg i tak czekam na ten okres jak na zbawienie i juz sobie wkręcam schizyy..... 3 razy się przytulaliśmy ale nie skończył w środku.
No i czekam
Też się zastanawiam nad plastrami i chyba nie wychodzą drożej niż tabletki????Aha i też z przepisu lekarza??

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A u mnie coś się zmieniło. Choć nie wiem czy to kwestia tego, że wody odeszły i stópka już wychodziła nim mnie pocięli, czy może po prostu sama ciąża coś zmieniła, ale odczucia mam duuuuużo silniejsze .

Ale się wkurzyłam! Kupiłam Małej pościel i wysłali ją do Bydgoszczy mimo, że zaznaczyłam, że mają wysłać do Szczecina
Ojej!! Poważnie???Mala tak sie śpieszyla ze już chciala wychodzic zanim cie pocieli???

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-10-21 o 11:38
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:34   #3800
anoxa
Zakorzenienie

moj Hubcio po porodzie chwilke plakal zaraz mi go dali i lezal spokojn ie a nawet sie usmiechal a jak go zabrali na gore do kapieli i szczepienia to podobno plakal moja mama poszla zeby z nim byc ale ja wyprosily polozne poznije jak mi go przywiozly to mowily ze caly czas plakal i w szoku byly ze przy mnie taki spokojny byl bo myslal ze bedzie typem placzka a on nic najgrzeczniejsze dziecko na oddziale
Stary 2010-10-21, 11:34   #3801
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Mam tak samo teraz seks jest duuuuużo przyjemniejszy

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 11:36   #3802
anoxa
Zakorzenienie

linka cena podobna bo ja za tabletki yaz place kolo 40zl a niestety tez ci potrzebna na nie recepta co do "wariatek" na wizazu to chyba cos wiemy o tym co? z watku czerwiec 2010
Stary 2010-10-21, 11:42   #3803
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
linka cena podobna bo ja za tabletki yaz place kolo 40zl a niestety tez ci potrzebna na nie recepta co do "wariatek" na wizazu to chyba cos wiemy o tym co? z watku czerwiec 2010
OOO fakt wiemy wiemy
Ale nasza Ewelcia, Aurelia i pare tych innych ników w jednej osobie sie odnalazła bo stanadardowo dostalam wiadomość na priv nie omijając pogodowych sytuacji..Czyli dalej można sie posmiać..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 11:45   #3804
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Mój to ma w standardzie, średnio raz w tygodniu gubi portfel ale jak narazie go znajduje. wczoraj też zgubił, szukał wszędzie w domu w garażu w samochodzi dzwoniła do klientów czy przypadkiem nie zostawił w którymś z aut, w pracy a gdzie był????? W torbie bo jak się pakowął na siłownię to go tam schował niewiem jak mógł zapomnieć, ze tam może być Mam nadzieję, ze i Twojego tż się znajdzie.

o jak słodko i ten makijaż
ja tez mam taka nadzieje, w przeciwnym razie moga byc spore problemy
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Itakasiu, mogę zadać Ci dośc intymne pytanie? Nie musisz odpowiadać. Czy przy każdej córce byłaś nacinana? Oni nacinają po tej samej stronie, czy po przeciwnej? Czy jak?
przy pierwszej mnie nacieli, przy drugiej juz nie, porod postepowal tak szybko, ze nie zdązyli. lekko peklam, ale zalozyli dwa szwy i spoko. nie wiem z ktorej strony. a teraz nic. nie cieli, nie peklam. nic sie w srodku nie zmienilo. nie czuje dyskomfortu. tz rowniez nie odczuwa zmiany

dziewczyny gdybym wiedziala ze urodze przy badaniu przy przyjeciu do szpitala to bym zmyla makijaz, nie jechalabym w eleganckich sandalkach, zjadlabym wiecej itp. ale sadzilam ze mam jeszcze czas nie wiem kto byl bardziej w szoku. ja czy tz

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

a gdzie nam przepadla justynka?
Stary 2010-10-21, 11:46   #3805
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ojej!! Poważnie???Mala tak sie śpieszyla ze już chciala wychodzic zanim cie pocieli???
No tak. Wody odeszły o 4, o 5 byłam w szpitalu (ułożenie stópkowe), o 5.30 były już skurcze parte, a o 6 zaczęli ciąć i lekarka zdziwiona, że stópka już po tej stronie i mówi- "jak badałam na dole, to jeszcze nie było..". Przez to się lekko zaklinowała i brzuch musieli "docinać". Całą ciążę miałam schizy, że tak to się skończy. A tydzień przed porodem lekarz mnie uspokajał, że przy pośladkach po odejściu wód jest więcej czasu na przyjazd do szpitala niż przy SN. Dobrze, że go nie posłuchałam

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-21, 11:49   #3806
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak. Wody odeszły o 4, o 5 byłam w szpitalu (ułożenie stópkowe), o 5.30 były już skurcze parte, a o 6 zaczęli ciąć i lekarka zdziwiona, że stópka już po tej stronie i mówi- "jak badałam na dole, to jeszcze nie było..". Przez to się lekko zaklinowała i brzuch musieli "docinać". Całą ciążę miałam schizy, że tak to się skończy. A tydzień przed porodem lekarz mnie uspokajał, że przy pośladkach po odejściu wód jest więcej czasu na przyjazd do szpitala niż przy SN. Dobrze, że go nie posłuchałam
Niee no szok!!! to się lekarze musieli zdziwić, ale faktycznie szybko postępowało. NO ale najważniejsze ze wszystko sie dobrze skończyło

Itakasiu jak to przy badaniu???????
Stary 2010-10-21, 11:53   #3807
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
pamietam twoj lęk o podduszenie itp. dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Itakasiu jak to przy badaniu???????
gdzie sie kolezanka podziewala kiedy wszystkie rodzilysmy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 11:54   #3808
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
co do "wariatek" na wizazu to chyba cos wiemy o tym co? z watku czerwiec 2010
opowiadaj

dzien bez plotek to dzien stracony
Stary 2010-10-21, 11:56   #3809
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
dzidzia
pamietam twoj lęk o podduszenie itp. dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo

gdzie sie kolezanka podziewala kiedy wszystkie rodzilysmy
AJk to gdzie????Świezo upieczona mamusia i nie byłam na bieżąco!!!Mam wytłumaczenie nie?? hehehee

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
opowiadaj

dzien bez plotek to dzien stracony
Pędź na wątek czerwiec 2010
Stary 2010-10-21, 12:00   #3810
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

niezawsze ciesze sie, że podjęłaś taka decyzje.
Przepis skopiowałam i mam zamiar w najbliższym czasie upiec to ciasto.

itakasia ale z Ciebie expres! Ale przynajmniej pięknie wyglądałaś na porodówce. Ja to na pewno straszyłam wyglądem

papi Adaś jest taki rozkoszny! I ta jego minka

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość

moja siostra miala nauki przed malrzenskie i psycholoszka byla babka ktora mowila ze jesli antykoncepcja to tylko naturana, liczenie dni plodnych i takie tam, byla malo wiarygodnia bo miala juz 6 a byla w 7 w ciazy
Powiem szczerze, że troszkę mnie Twoja wypowiedź dotknęła. Sami z mężem stosujemy NPR i wcale nie uważam tego za metodę zacofaną. Jest skuteczniejsza niż stosunek przerywany. Wiadomo wymaga czasu; mierzenie temperatury, obserwacja śluzu i szyjki macicy, ale jest zgodna z moimi przekonaniami.
Przecież ta babka mogła mieć tyle dzieci, bo chciała a nie z wpadki. Nie wiem dlaczego w Polsce panuje przekonanie, że wielodzietna rodzina to patologia albo brak świadomości w sposobie zabezpieczania. Niektórzy po prostu chca mieć tyle dzieci.

U nas tez pogoda dziwna, bo już padał snieg z deszczem a teraz świeci słońce, więc Franek poszedł na spacer z prababcia a ja gotuje leczo.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości