![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nietrafiony prezent...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
autorko podasz nazwy modeli?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miażdżysz wypowiedziami ![]() [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22793339]aaa czyli wg Ciebie parametry już nieważne...ale za to jest biały.... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Tak sony ma taka funkcję, że można odpalić internet, nie odpalając systemu co znacznie przedłuża działanie na baterii no i szybciej się uruchamia. Tak, kupił go pewnie to gier...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Praktyczność jest na pewno dla mnie ważniejszym argumentem przy kupnie kompa niż dla Ciebie, pomimo tego co wypisujesz ![]() Cytat:
Coraz więcej komputerów ma taka opcję. Jaki masz ten model Asusa to Ci powiem czy on też przypadkiem nie ma ![]() Edytowane przez Axaxax Czas edycji: 2010-10-21 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale co mozesz zrobic? Możesz spróbować sprzedać, w wersji hardkorowej popsuć (ale tak, żeby naprawić się nie dało) - nie no żartuję... ![]() No i pogadaj koniecznie z tżtem... Fakt - to być może jest i błaha sprawa.. Ale zachowanie Twojego męża było beznadziejne i dobrze by było gdyby się o tym dowiedział. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
proszę bardzo parametry:
ale jak pisałam, ja mam gdzieś parametry i nie o tym był ten watek, chciałam się wyżalić przed kimś innym, żeby nie wylać wszystkich żalów przed TZ, jakoś się uspokoić i przygotować do rozmowy, a teraz jestem już mega naładowana i przyniosło to odwrotny skutek... Proszć czytać o co chodzi w wątku i usiłować pomóc. Jeżeli ktoś nie ma czegoś sensownego do powiedzenia to niech nie pisze bo to tylko się nakręciłam jeszcze bardziej, jaka to ja jestem beznadziejna i nie potrafię przyjąć z godnością prezentu. Procesor : Intel Core i5-430M (2,26 GHz / 2,53 Turbo, CACHE 3MB) Technologia Hyperthreading : Tak Pojemność dysku (HDD) : 500 GB Zainstalowana pamięć : 4096 MB (2x 2048MB) Rodzaj pamięci : SODIMM DDR3 Częstotliwość szyny pamięci : 1066 MHz Maksymalna wielkość pamięci : 8192 MB Ilość banków pamięci : 2 szt. Ilość wolnych banków pamięci : 0 szt. Przekątna ekranu LCD : 15,6 cali Typ karty graficznej : nVidia GeForce GT320 1GB DDR3 VRAM Zainstalowana pamięć wideo : 1 GB Karta dźwiękowa : High Definition Audio Napędy wbudowane : DVD±RW Super Multi (+ DVD-RAM) Dual Layer Typ gniazda rozszerzeń : Brak Urządzenia wskazujące : Touchpad Rodzaj baterii : Li-Ion (6 Cells) Złącze D-Sub : Tak Złącze HDMI : Tak Złącze USB 2.0 : Tak, 2szt. Wyjście słuchawkowe : Tak Wejście na mikrofon : Tak Typ bezprzewodowej karty sieciowej : IEEE 802.11b/g/n Bluetooth : Nie IR (podczerwień) : Nie Czytnik kart pamięci : Tak Wyposażenie standardowe : 10/100/1000BaseT Gigabitethernet (RJ45) Zintegrowana kamera : Tak, 1,3 MP Zainstalowany system operacyjny : Microsoft Windows 7 Home Premium PL 64-bit Szerokość : 381 mm Głębokość : 253 mm Wysokość : 25 mm-34 mm Masa netto : 2,6 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ale co Was obchodzi jakie?? Bo nie rozumiem.... To nie jest dyskusja o tym ktory bylby lepszy tylko o tym ze ten kupiony nie jest tym ktory autorka chciala. Kazdy potrzebuje kompa do czegos innego. Ona potrzebuje go tylko do internetu do czego ten bialy Sony na pewno by sie nadawal. To ze wy chcecie zeby Simsy chodzily cza cos innego to nie znaczy ze ona tez. Nie wiem po co na sile probujecie pokazac ze tamten rzeczywiscie ma lepsze parametry. Jak nie w tym rzecz. Co innego gdyby ten prezent byl niespodzianka. Gdyby zakup nie byl planowany. ale rzecz w tym ze byl, ze mial to byc komp dla niej, ze wspolnie ustalili ze ma byc bialy Sony a koniec koncow dostala cos co jej sie wcale nie podoba i zakup czego nie zostal z nia omowiony. W tym jest problem, nie w parametrach...
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja doskonale rozumiem autorke, mam obsesje na punkcie estetyki i nigdy juz nie zamienilabym swoja Maca na inny laptop (rowniez ze wzgledu na Windowsa). Zreszta kazdy sprzet momentalnie sie 'starzeje', i po pol roku traktowany jest jak prehistoria...Poza tym, jesli chce sie korzystac z komputera w celach mega-profesjonalnych, to raczej inwestuje sie w komputer stacjonarny...dlatego nie dziwie sie specjalnie, ze ktos woli wyglad i funkcjonalnosc niz wewnetrzne bajery.
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja tylko pokazuję autorce, że mąż nie chciał źle kupując jej kompa, który sprawdził, poczytał, uzyskał info, że jest LEPSZY. I że zachcianka rozkapryszonej autorki "ale ja chciałam biały..." jest bez sensu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sprzęt nie starzeje się po pół roku na litość boską! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Axaxa a jakbyś wymarzyła sobie psa który Ci się podoba i chciałbyś go mieć, np. Husky, a tż kupiłby ci brzydkiego kundla to cieszyłabyś się? bo kundel według niego będzie lepszy niż Husky którego chciałaś mieć i on o tym wiedział.
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-10-21 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
A skąd wiesz, że ten NIE JEST dobry? Myślisz, że mąż przez 3 tygodnie czytał opinie użytkowników i recenzje w internecie, żeby zrobić Tobie na złość?? I nie chodzi o to, że "OPINIE INNYCH SĄ WAŻNIEJSZE". Ważne są opinie tych, którzy używają tych modeli oraz ekspertów, którzy weryfikują, czy producent naprawdę ma się czym chwalić.
Rozumiałabym, gdyby kupił Ci jakieś badziewie. Ale on Ci przecież kupił ZA DOBRY komputer... Jak chciałaś przeglądać tylko internet, mogłaś sobie netbooka zażyczyć. ![]() gsk mylisz pojęcia. To co zrobił mąż: ona zażyczyła sobie np. parówki z firmy X. On w sklepie poczytał na opakowaniu skład, i po porównaniu wybrał z firmy Y, bo są lepsze, zdrowsze, o wyższej zawartości mięsa i mniej tłuszczu. To co opisujesz wyglądałoby tak: zażyczyła sobie pierogów z mięsem, dostała naleśniki. Czujesz różnicę?
"Could you see, I could break? Did you notice all my mistakes? There were times I could feel you read my mind" Ślub ![]() Edytowane przez ennostiel Czas edycji: 2010-10-21 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoja droga, nie wiedzialam, ze na wizazu sa trolle...
![]() |
![]() |
#51 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() myślałam, że już mnie bardziej nie rozbawisz... ![]() Cytat:
![]() ![]() Jaka UMOWA była między nimi? Bo ja o żadnej nic nie przeczytałam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Tylko ciekawe dlaczego każda z Was kupując jakąkolwiek rzecz patrzy również na wygląd. To nie było tak, że ja chce ten bo jest biały. Tylko spośród kilku różnych firm o podobnych parametrach (które pod względem parametrów wybrał (TZ) wybrałam sobie ten, który mi najbardziej odpowiada. Nikt nie kupuje lodówki, mikrofalówki, telewizora i wszystkich innych rzeczy tylko ze względu na parametry. Parametry parametrami, ale patrzy się też na to, żeby się dobrze z tym czuć, odpowiadało nam to, pasowało. Nikt nie kupi zielonej lodówki bo ma rewelacyjne parametry. A pewnie cena i lodówki i laptopa jest porównywalna, więc dlaczego inni mogą patrzeć na wygląd lodówki, a ja na laptopa nie... Bo jestem rozkapryszona? Żywotność i lodówki i laptopa tez jest porównywalna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja szczerze mówiąc bym się cieszyła z lepszego lapka, jedynie co, to TŻ autorki mógł faktycznie najpierw z nią pogadać. Ale histeria chyba troszkę na wyrost, prezent za 2 tysiaki minimum z tego co widzę, parametry trochę lepsze, możliwe, że lepsze wykonanie całości, a problem jest w tym, że nie jest biały. Ja jak dostałam od rodziców samochód to się cieszyłam jak dziecko, a nie zrzędziłam, że jest zielony, a mi się kompletnie nie podoba lakier w kolorze butelkowej zieleni
![]()
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Jeżeli nie umiesz czytać to proszę Cię nie wypowiadaj się. A skąd miałam wziąć parametry? Przepisać Ci z instrukcji obsługi? Czy z głowy? pisałam , że się na tym nie znam, a ty uparłaś się na te paramewtry. Zaraz skopiuje Ci parametry z sony i sobie porównasz. I mi powiesz, który jest lepszy. Ehhhh....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ennostiel;22794005]A skąd wiesz, że ten NIE JEST dobry? Myślisz, że mąż przez 3 tygodnie czytał opinie użytkowników i recenzje w internecie, żeby zrobić Tobie na złość?? I nie chodzi o to, że "OPINIE INNYCH SĄ WAŻNIEJSZE". Ważne są opinie tych, którzy używają tych modeli oraz ekspertów, którzy weryfikują, czy producent naprawdę ma się czym chwalić.
Rozumiałabym, gdyby kupił Ci jakieś badziewie. Ale on Ci przecież kupił ZA DOBRY komputer... Jak chciałaś przeglądać tylko internet, mogłaś sobie netbooka zażyczyć. ![]() gsk mylisz pojęcia. To co zrobił mąż: ona zażyczyła sobie np. parówki z firmy X. On w sklepie poczytał na opakowaniu skład, i po porównaniu wybrał z firmy Y, bo są lepsze, zdrowsze, o wyższej zawartości mięsa i mniej tłuszczu. To co opisujesz wyglądałoby tak: zażyczyła sobie pierogów z mięsem, dostała naleśniki. Cały czas piszę, że nie potrzebuję takiego dobrego!!!!!!!!!!!!!! I że jest on dla mnie ZA DOBRY!! Chciałam tańszego, gorszego...... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po co się produkujesz i próbujesz udowodnić, że masz jakąs tam wiedzę w swoim przekonaniu na temat komputerów, skoro tak naprawdę problem leży gdzie indziej??? No ale przynajmniej można się pośmiać z twojego przekonywania na siłę, że to TY masz rację. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
nie wydaje mi się żebym myliła bo parówkę czy pieroga zjesz, i nie ma tego.
A psa czy komputer masz na wiele lat. Idziesz do sklepu (schroniska) po Sony (Huskiego) ale sprzedawca (opiekun) powiedział że Asus (kundel) będzie lepszy bo lepiej będzie działał (obraniał). I co? Wiadomo że kundel może faktycznie lepiej obraniać ale niesmak zostaje że marzyłaś o Huskym, miałaś go dostać a tu masz kundla. Ja tam na kompa bym się nie wnerwiła bo mi tam wygląd takich rzeczy wisi.
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-10-21 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.