|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
malinka no to tobie tez ladnie waga idzie
![]() jeszcze was zamecze pytaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Tu Marisella wszysko wyjaśnia i na bieżąco rozlicza:
http://marisella.pl/klony/?page_id=241
#4443 | ||||||
Zakorzenienie
|
Malinko
![]() Mogę Ci wysłać kilka instrukcji ![]() Cytat:
Mhhhh nie wiem co poradzić ...może dla spokoju sumienia faktycznie daj mocz do analizy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Farciary ... A ja nadal Mummy Monster ![]() Ale od zatrucia sobie obiecałam że się przyjrze tym co jem i co piję ... Malinka już wie co niecoś ![]() Zobaczymy ![]() Kolejna próba pewnie będzie fiaskiem bo ja to potrzebuje jakieś 40 kg schudnać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Więc zrobiłam home made co by bylo TANIO i ORYGINALNIE ![]() Cytat:
Ale przyznaje że Julak już czasem biszkoptowała dostaje też chrupki kukurydziane i testowałam już jogurciki ![]() EDIT: A jeszcze zmiejszyłam fotki weekendowe 1 Julka dostała od Ani ciasto bez naszej zgody of curse ...bo jak wszyscy to wszyscy ... oczywiście zainterweniowałam ale sie już wgryzła w kawalek ![]() 2 Wyścigi chomiczków 3,4,5,6 Muzeum Kolejnictwa 7 Chomiczek brata fajny jest 8,9,10 Jesienny spacerek połaczony z karmieniem kaczek i jazdą na kolejce grawitacyjnej... W poniedziałek był jeszcze wypad do fikilandu ![]() krótki filmik: (efekt był taki że Ania (córeczka przyjaciółki) nie chciała wracać do domu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=AGEP7nxqMrc
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-10-21 o 14:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Pysiu śliczne focie
![]() ![]() Biżuteria ![]() Madziulka gratuluje wagi! A i miło wiedzieć, że nie tylko mój taki panikarz z tym ubieraniem... Celka a tam w lesie ![]() ![]() ![]() Malinka też myśle, że lepiej mieć większe niż na styk. Piotrek wiem, że kombinezon na 80 za mały miał- dałam koleżance. Teraz nie wiem jaki byłby dobry....Bo z ubraniami ma tak: nosi rajtki na 74,80, bodziaki 92-98, spodnie 92, bluzki, kaftaniki 86-92 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
celka - ja też jeszcze nie dawałam wielu rzeczy-nie robiłam kanapek, nie dawałam jogurtów itp. tylko tak jak piszesz-obiadek,deserek, mleko i kaszka...
zebra- ale Twój Piotruś to wielki chłop <wow> mój nosi rozmiarówkę 68-74 i parę rzeczy ma na 80 ---- właśnie Tż przyniósł nebulizator ![]()
#4446 |
Zadomowienie
|
Kamyczku ja używam kremów z tej serii. Też mam problem z dobraniem odpowiedniego, nieuczulającego. Ale chętnie bym zmieniła, bo nie nawilża wystarczająco, tylko że jeszcze nie znalazłam nic ciekawszego :P
ELCIA zapraszam do klubu ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-10-21 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
Patinka mój 2 noce z rzędu budzi się z krzykiem.w ogóle sporo płacze, chyba wymusza.
Zebra nasz sępi jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- co do jedzenia,to nie daję kaszek,dałam mu tylko raz.Mamusie karmiące piersią-dajecie kaszkę z MM? |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Rozeznanie
|
Pola Mi jest alergiczką i na sniadanko staramsie sciagac mleczko, a jak sie nie uda to dostaje z sinlackiem. A na noc dostaje na bebilonie pepti. Gdyby nie była alergiczka dostałabym normalnie z mm.
Pola a co z niania? Miałaś napisać w klubie ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Kamyk wygrałam aukcję dla Klonów ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-10-21 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
lece na klub i napiszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Rozeznanie
|
hej Mamuski i dzieciaczki!
Rodzice pojechali i wrocilismy do rzeczywistosci.Szymek jeszcze szaleje wlasnie tz bedzie Go usypial.U nas dzis mecz-tz mial pojechac ale nic z tego. Bylam z Szymkiem u lekarki w poniedzialek i powiedziala ze ma lekka egzeme-cholera jasna.Dostalam Oilatum i jakis krem do mycia buzki ale troche sie martwie-tutejsi lekarze nie nalerza do zbyt dobrych-w sumie podchodza tak jakos lajtowo to wielu spraw.Chyba bedac w grudniu w PL skonsultuje to.Moze Wy mialyscie z tym doczynienia i znacie cos co moze troche zlagodzic objawy??? Pysiu jutro robie salatke wg Twojego przepisu-ta pieczarkowo-jajeczna |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
ma male krostki na policzkach i raczkach,czasem czerwone policzki taka kaszke jak sie dotyka policzek,czuje ze jest to dosc suche.Nie zmienialam proszku, raczej nie sadze zeby z jedzenia nie wiem.Lekarka tak powiedziala ze to lekka egzema(moze byc lekka?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Tajgabajga współczuje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Rozeznanie
|
zeberko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Tajgabajga myślę,że ta egzema to nic takiego.nie przejmuj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, jak to jest u dzieciaczków, ale u dorosłych egzema to przykra rzecz. Uciazliwa i krotko mówiac....brzydka. U mnie w rodzinie dwie ciotki maja na rekach i ..strasznie to wyglada. Ale to juz takie zaawansowane stadium...TO co opisujesz (kaszka) to mi jakos na egzeme nie wyglada.Raczej suche , czerwone zaognione placki, ale jaklekarz stwierdził. ja bym jeszcze skonsultowała..
#4457 |
Zadomowienie
|
tajgabajga własnie miałam pisać kilka dni temu że Ada od jakiegos czasu też ma szorstkie policzki,nie całe tak bardziej na dole.wyczuwam to najbardziej przy kąpieli,co to może byc?
#4458 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja dlatego nie podchodze do tego jeszcze tak do konca bo moim zdaniem lekarz do wszystkiego to lekarz do niczego.Ja mam jeszcze taka nadzieje ze sie pomylila. Moze to byz uczulenie na mleko-skaza bialkowa,moze to byc od jedzenia.Bedac w Polsce u pediatry stwierdzila ze to od jedzenia.Ale ja nie wprowadzam niczego nowego,raczej Szymcio je to co przedtem-ehhh mowie Wam denerwuje mnie to.Maly nie drapie sie po tym.Starm sie natluszczac mu buzke,kapie w Oilatum i tym spacjalnym mydelku-ja bede w Polsce dopiero w grudniu wtedy to skonsultuje-mam nadzieje ze to nie to...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Filka może uczulenie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
hej a ja dopiero was czytam i nadrabiam zaleglosci z calego dnia
![]() ![]() ![]() Elcia Krzys spi 2 razy w ciagu dnia po ok 1h. wstaje ok 7 potem ok 10-11 spi a potem zasypia ok 15-16. i tyle. kapiemy go zawse o 20 i o 20:30 juz spi ![]() a ja jutro koncze szybciej prace bo nie jade na kurs bo dzieci jada na wycieczke.tak wiec juz o 14 bede w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||
Zakorzenienie
|
Paulinie kupiłam kaszkę jaglaną instant, a dla siebie taką do gotowania...
Stwierdzam jedno, nigdy więcej tej do gotowania... Dobrze, że mam tylko dwa opakowania... Potem sobie kupię instant na swoje śniadanka... No chyba, że będę chciała do obiadu, do mięska z sosem, to zwykłą... Cytat:
Super, którą? Mnie się udało wygrać tylko Fioletowego Dekonspiratora, bo mi muli strasznie net... I jak przemulił, to po już było po ptokach, że tak powiem... Cytat:
![]() |
#4462 |
Raczkowanie
|
Chyba znów nie nadrobię
![]() ![]() U nas od kilku dni plamki suche na nogach ![]() ![]() ![]() ![]() Podejrzewam albo królika, bo kupiliśmy w markecie, albo marchewkę - przywiozła teściowa, kupiła od jakiejś baby ze wsi, niby tylko na oborniku, ale chgw.... No bo ja tez nic nowego....Zwariuję ![]() A młody szaleje i próbuje stać bez trzymania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek!!!
dzisiaj noc bez budzenia się i płaczu...ufff.... wczoraj zrobiłam mu inhalacje solą fizjologiczną- nawet trzymał ustnik ładnie w buzi ale często gęsto wpychał tam język:/ a jak wy inhalujecie maluchy?
#4464 | |||
Zakorzenienie
|
Malinko co wygralaś ?
pochawal się ![]() Cytat:
Niektórzy lekarze okreśkaja egzemę poprostu jako wyprysk kontaktowy, zwany popularnie egzemą okreslany jako schorzenie skóry wywołanym przez kontakt z zewnętrznymi substancjami uczulającymi lub pokarmowymi ![]() gorzej jak egzma zmienia sięw AZS ![]() Nie wiem ale mi się to wydaje ze Julka ma pokarmowe ...zwłaszcza ze konsultowalam to z pediatrą ... ![]() Cytat:
![]() daj znać czy smakowala ![]() Cytat:
![]() xmila u nas Julka bankowo uczuluna na banany sprawdziałam na kaszke bananową też ![]() patinka za nocke ![]() u nas bylo kilka pobudek ![]() Edit: No i mam drugiego chorusa mi lepiej a Kubuś wczoraj wymiotował ... Dziś został w domku będę go obserwowala ...mam nadzieje że to jednorazowe i dziś będzie mu tylko lepiej ;/
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-10-22 o 06:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
pysia - a jak u was ten wyprysk kontaktowy wygląda?bo Emilkowi co parę dni wyskakują pryszcze na twarzy-jeden dzień ma, póżniej schodzi i tak w kółko..pryszcze wyglądają jak trądzik-ale bez ropy albo ugryzienie komara-lub czasami mniejsze niż ugryzienie komara
wczoraj ubrałam mu śpiochy polarowe i miały taką bawełnianą obwódkę wokół szyji i z tyłu pod włosami zrobiło mu się czerwone-to może jest ten wyprysk kontaktowy?czasami ma takie coś od metki z H&M :/
#4466 |
Zadomowienie
|
Pysia śliczne jesienne fotki
![]() Zeberko Piotruś jest mega duży, mój Bartuś nosi rozmkiar 74 - 80 ![]()
#4467 |
Rozeznanie
|
Xmila a może to mleko. Mleko HA nie jest dla dzieci ze stwierdzoną alergi tylko zagrożonych.
Pysiu zdrówka dla Kubusia. Oby to tylko jednorazowy wypadek. Wygrałam tę http://allegro.pl/posrebrzany-komple...275630946.html. U mnie dzisiaj 3 pobudki z czego 1 na cyca - 2 bo tak jak to mówi Kancia ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-10-22 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||
Zakorzenienie
|
Ja zaobserwowałam że np jak ja uczuli to ma zaczerwienione placki na twarzy czasem na szyji pod brodę ew. na piersi..są chropowate ...
Jak już schodzi to policzki bledną ...są zupełnie blade i zostaje jakby szorstkawa skorupka/tj naskórek ...widiczne tylko pod odpowiednim kątem i pod palcami czuć... Potem znika do zera ![]() A od Metki H&M ![]() Wszystko możliwe ... może jest tam jakiś barwnik albo skąldnik materiału który uczula ![]() ![]() Oby.. ![]() Już poprosił sam na sniadanko jogurcik i miseczke płatków z mlekiem ![]() Cytat:
![]() i super że komplecik ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sciagac pokarmu i dawac do kaszki to by mi sie nie chcialo ![]() .............. dziewczyny - czy ja moge tez nalezec do klubu??? ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- moja Zuzka ma katar od kilku dni i rano najczesciej jej sciagam frida. Wczesniej psikam sola morska... I dzis zrobilam to samo, a ona sie jakos ruszula i jej uszkodzilam sluzowke w nosie, az krewka sie pojawila... ![]() Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-10-22 o 07:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Rozeznanie
|
Celka to jeszcze nie dostałaś zaproszenia? Jasne
Pysiu dorobię sobie jeszcze kolczyki i będzie full wypas ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-10-22 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.