Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 14:12   #4441
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

malinka no to tobie tez ladnie waga idzie
jeszcze was zamecze pytaniami bo lece do pl niedlugo a wy kupowalyscie widzialam foteliki do samochodu te siedzace juz bo chciala bym kupic ale nie orientuje sie jakie ceny sa w polsce czy bardziej sie oplaca kupic w pl czy u mnie w ie no i czym sie sugerowalyscie przy zakupie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:12   #4442
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Tu Marisella wszysko wyjaśnia i na bieżąco rozlicza:
http://marisella.pl/klony/?page_id=241
Stary 2010-10-21, 14:27   #4443
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Pysiu jak się robi takie cuda? Prosze o instrukcje
Malinko
Mogę Ci wysłać kilka instrukcji

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
pysia - wczoraj byłam z nim u pediatry powiedziała,że płucka czyste...a odnośnie tego zachowania nie pytałam bo traktowałam to jako normalne zachowanie, dopiero dzisiaj wyczytałam na necie-ale ja nie biorę sobie tego do serca-na necie wiele rzeczy się czyta...co najwyżej mogę po drodze z pracy kupić woreczek w aptece i zawieść mocz jutro na badania....
Patinka...
Mhhhh nie wiem co poradzić ...może dla spokoju sumienia faktycznie daj mocz do analizy
Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
:
Aaa no chcialalm sie pochwalic, ze schudlam 1,5 kg i zmiescilam sie w koncu w jeansy sprzed ciazy. Czyli musialo mi na bioderkach spasc, bo wlasnie tam mialam najciasniej w spodniach
Cytat:
Ja jestem od 2 tygodni na modyfikacji Montignaca dla karmiących i mam -3,5 Ale gdzie tam do końca. Marzy mi się jeszcze -15, ale jak będzie -10 to też będzie dobrze

Farciary ...

A ja nadal Mummy Monster
Ale od zatrucia sobie obiecałam że się przyjrze tym co jem i co piję ...

Malinka już wie co niecoś bo już rozmawiałyśmy o diecie ...

Zobaczymy

Kolejna próba pewnie będzie fiaskiem bo ja to potrzebuje jakieś 40 kg schudnać

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Pysia -sliczne prezenty. Juz teraz wiem, dlaczego jedne dzieci sa lepiej traktowane od drucgich (zartuje oczywiscie).
Celka dobrze ze dopisałaś nawias bo chciałam oponować

Cytat:
Piekne. Bardzo bym sie ucieszyla na miejscu przedszkolanki gdybym cos takiego dostala a nie zwykly kwiatek, ktorym to my obdarowalismy nasze panie.
No własnie wiem od mamy która pracowała w przedszkolu że kwiatków i bomboierek to powtem nie wiadomo co z nimi zrobić ...

Więc zrobiłam home made co by bylo TANIO i ORYGINALNIE

Cytat:
Az przeczytalam sobie dzis schemat zywienia dzieci karmionych piersia
Ja też poczytałam i unzałam że nie jestem w lesie ...
Ale przyznaje że Julak już czasem biszkoptowała dostaje też chrupki kukurydziane i testowałam już jogurciki

EDIT: A jeszcze zmiejszyłam fotki weekendowe
1 Julka dostała od Ani ciasto bez naszej zgody of curse ...bo jak wszyscy to wszyscy ... oczywiście zainterweniowałam ale sie już wgryzła w kawalek
2 Wyścigi chomiczków
3,4,5,6 Muzeum Kolejnictwa
7 Chomiczek brata fajny jest
8,9,10 Jesienny spacerek połaczony z karmieniem kaczek i jazdą na kolejce grawitacyjnej...

W poniedziałek był jeszcze wypad do fikilandu
krótki filmik:
(efekt był taki że Ania (córeczka przyjaciółki) nie chciała wracać do domu )

http://www.youtube.com/watch?v=AGEP7nxqMrc

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:34
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:43   #4444
zebra666
Zakorzenienie

Pysiu śliczne focie a jakie chomiki
Biżuteria

Madziulka gratuluje wagi! A i miło wiedzieć, że nie tylko mój taki panikarz z tym ubieraniem...

Celka a tam w lesie na cycu wiadomo, że wszystko później U nas już by tyle mleka nie przeszło- Jak pisałam jadam w ukryciu, bo inaczej dziecko płacze

Malinka też myśle, że lepiej mieć większe niż na styk. Piotrek wiem, że kombinezon na 80 za mały miał- dałam koleżance. Teraz nie wiem jaki byłby dobry....Bo z ubraniami ma tak: nosi rajtki na 74,80, bodziaki 92-98, spodnie 92, bluzki, kaftaniki 86-92 bluzy 92-98

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:02   #4445
patinka_
Zakorzenienie

celka - ja też jeszcze nie dawałam wielu rzeczy-nie robiłam kanapek, nie dawałam jogurtów itp. tylko tak jak piszesz-obiadek,deserek, mleko i kaszka...

zebra- ale Twój Piotruś to wielki chłop <wow> mój nosi rozmiarówkę 68-74 i parę rzeczy ma na 80

----
właśnie Tż przyniósł nebulizator Microlife...
Stary 2010-10-21, 16:59   #4446
kalka
Zadomowienie

Kamyczku ja używam kremów z tej serii. Też mam problem z dobraniem odpowiedniego, nieuczulającego. Ale chętnie bym zmieniła, bo nie nawilża wystarczająco, tylko że jeszcze nie znalazłam nic ciekawszego :P

ELCIA zapraszam do klubu

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-10-21 o 17:01
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:15   #4447
pola25
Zakorzenienie

Patinka mój 2 noce z rzędu budzi się z krzykiem.w ogóle sporo płacze, chyba wymusza.

Zebra nasz sępi jedzeniei wrzeszczy przy ubieraniu

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

co do jedzenia,to nie daję kaszek,dałam mu tylko raz.Mamusie karmiące piersią-dajecie kaszkę z MM?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 19:28   #4448
malinka118
Rozeznanie

Pola Mi jest alergiczką i na sniadanko staramsie sciagac mleczko, a jak sie nie uda to dostaje z sinlackiem. A na noc dostaje na bebilonie pepti. Gdyby nie była alergiczka dostałabym normalnie z mm.

Pola a co z niania? Miałaś napisać w klubie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Kamyk wygrałam aukcję dla Klonów

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2010-10-21 o 19:19
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:29   #4449
pola25
Zakorzenienie

lece na klub i napiszęzapomniałam
Stary 2010-10-21, 19:43   #4450
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

hej Mamuski i dzieciaczki!
Rodzice pojechali i wrocilismy do rzeczywistosci.Szymek jeszcze szaleje wlasnie tz bedzie Go usypial.U nas dzis mecz-tz mial pojechac ale nic z tego.
Bylam z Szymkiem u lekarki w poniedzialek i powiedziala ze ma lekka egzeme-cholera jasna.Dostalam Oilatum i jakis krem do mycia buzki ale troche sie martwie-tutejsi lekarze nie nalerza do zbyt dobrych-w sumie podchodza tak jakos lajtowo to wielu spraw.Chyba bedac w grudniu w PL skonsultuje to.Moze Wy mialyscie z tym doczynienia i znacie cos co moze troche zlagodzic objawy???
Pysiu jutro robie salatke wg Twojego przepisu-ta pieczarkowo-jajeczna
Stary 2010-10-21, 19:49   #4451
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
hej Mamuski i dzieciaczki!
Rodzice pojechali i wrocilismy do rzeczywistosci.Szymek jeszcze szaleje wlasnie tz bedzie Go usypial.U nas dzis mecz-tz mial pojechac ale nic z tego.
Bylam z Szymkiem u lekarki w poniedzialek i powiedziala ze ma lekka egzeme-cholera jasna.Dostalam Oilatum i jakis krem do mycia buzki ale troche sie martwie-tutejsi lekarze nie nalerza do zbyt dobrych-w sumie podchodza tak jakos lajtowo to wielu spraw.Chyba bedac w grudniu w PL skonsultuje to.Moze Wy mialyscie z tym doczynienia i znacie cos co moze troche zlagodzic objawy???
a jak wygląda ta egzema?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 19:52   #4452
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

ma male krostki na policzkach i raczkach,czasem czerwone policzki taka kaszke jak sie dotyka policzek,czuje ze jest to dosc suche.Nie zmienialam proszku, raczej nie sadze zeby z jedzenia nie wiem.Lekarka tak powiedziala ze to lekka egzema(moze byc lekka?)
Stary 2010-10-21, 19:55   #4453
zebra666
Zakorzenienie

Tajgabajga współczuje!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:01   #4454
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

zeberkono cholera mnie bierze tym bardziej ze to buzia-mam nadzieje ze troche uda nam sie zlagodzic to cholerstwo
Stary 2010-10-21, 20:08   #4455
pola25
Zakorzenienie

Tajgabajga myślę,że ta egzema to nic takiego.nie przejmuj się.
Stary 2010-10-21, 20:28   #4456
pantee
Raczkowanie

Nie wiem, jak to jest u dzieciaczków, ale u dorosłych egzema to przykra rzecz. Uciazliwa i krotko mówiac....brzydka. U mnie w rodzinie dwie ciotki maja na rekach i ..strasznie to wyglada. Ale to juz takie zaawansowane stadium...TO co opisujesz (kaszka) to mi jakos na egzeme nie wyglada.Raczej suche , czerwone zaognione placki, ale jaklekarz stwierdził. ja bym jeszcze skonsultowała..
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:29   #4457
filka2
Zadomowienie

tajgabajga własnie miałam pisać kilka dni temu że Ada od jakiegos czasu też ma szorstkie policzki,nie całe tak bardziej na dole.wyczuwam to najbardziej przy kąpieli,co to może byc?
Stary 2010-10-21, 20:33   #4458
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Dziewczynki ja dlatego nie podchodze do tego jeszcze tak do konca bo moim zdaniem lekarz do wszystkiego to lekarz do niczego.Ja mam jeszcze taka nadzieje ze sie pomylila. Moze to byz uczulenie na mleko-skaza bialkowa,moze to byc od jedzenia.Bedac w Polsce u pediatry stwierdzila ze to od jedzenia.Ale ja nie wprowadzam niczego nowego,raczej Szymcio je to co przedtem-ehhh mowie Wam denerwuje mnie to.Maly nie drapie sie po tym.Starm sie natluszczac mu buzke,kapie w Oilatum i tym spacjalnym mydelku-ja bede w Polsce dopiero w grudniu wtedy to skonsultuje-mam nadzieje ze to nie to...
Stary 2010-10-21, 20:54   #4459
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
tajgabajga własnie miałam pisać kilka dni temu że Ada od jakiegos czasu też ma szorstkie policzki,nie całe tak bardziej na dole.wyczuwam to najbardziej przy kąpieli,co to może byc?
Filka może uczulenie??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 21:37   #4460
gosbaj
Zadomowienie

hej a ja dopiero was czytam i nadrabiam zaleglosci z calego dniajescze miklub zostal dzisiaj byl zabiegany dzien wrocilam nakarmilam malego i poslismy do znajomych na kawke a potem na szybkie zakupki. maly poszedl spac a ja ogarnialam domek po calodniowym szalenstwie Krzysia

Elcia Krzys spi 2 razy w ciagu dnia po ok 1h. wstaje ok 7 potem ok 10-11 spi a potem zasypia ok 15-16. i tyle. kapiemy go zawse o 20 i o 20:30 juz spi

a ja jutro koncze szybciej prace bo nie jade na kurs bo dzieci jada na wycieczke.tak wiec juz o 14 bede w domku
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:50   #4461
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Paulinie kupiłam kaszkę jaglaną instant, a dla siebie taką do gotowania...
Stwierdzam jedno, nigdy więcej tej do gotowania... Dobrze, że mam tylko dwa opakowania... Potem sobie kupię instant na swoje śniadanka... No chyba, że będę chciała do obiadu, do mięska z sosem, to zwykłą...

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

co do jedzenia,to nie daję kaszek,dałam mu tylko raz.Mamusie karmiące piersią-dajecie kaszkę z MM?
Paulina dostaje na Bebilonie Pepti, na moim mleku się robiła wodzianka, a nie kaszka...

Cytat:

Kamyk wygrałam aukcję dla Klonów
Super, którą?
Mnie się udało wygrać tylko Fioletowego Dekonspiratora, bo mi muli strasznie net... I jak przemulił, to po już było po ptokach, że tak powiem...

Cytat:
Dziewczynki ja dlatego nie podchodze do tego jeszcze tak do konca bo moim zdaniem lekarz do wszystkiego to lekarz do niczego.Ja mam jeszcze taka nadzieje ze sie pomylila. Moze to byz uczulenie na mleko-skaza bialkowa,moze to byc od jedzenia.Bedac w Polsce u pediatry stwierdzila ze to od jedzenia.Ale ja nie wprowadzam niczego nowego,raczej Szymcio je to co przedtem-ehhh mowie Wam denerwuje mnie to.Maly nie drapie sie po tym.Starm sie natluszczac mu buzke,kapie w Oilatum i tym spacjalnym mydelku-ja bede w Polsce dopiero w grudniu wtedy to skonsultuje-mam nadzieje ze to nie to...
Może to uczulenie? Może wyjść nawet po dłuższym czasie...
Stary 2010-10-21, 21:50   #4462
xmila
Raczkowanie

Chyba znów nie nadrobię

Cytat:
Filka może uczulenie??
Łagodna wersja uczulenia to właśnie suche placki. Czerwienią jak ciepło i bledną w chłodniejszej temperaturze.

U nas od kilku dni plamki suche na nogach A on już prawie nic nie je....Mleko HA z kaszką bananową, bo jabłko i brzoskwinia uczulają, zupka na ogródkowych warzywach z królikiem i żółtkiem przepiórczym, deserek z banana ze słoiczka no i moje mleko
Podejrzewam albo królika, bo kupiliśmy w markecie, albo marchewkę - przywiozła teściowa, kupiła od jakiejś baby ze wsi, niby tylko na oborniku, ale chgw....
No bo ja tez nic nowego....Zwariuję

A młody szaleje i próbuje stać bez trzymania

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 06:23   #4463
patinka_
Zakorzenienie

dzieńdoberek!!!

dzisiaj noc bez budzenia się i płaczu...ufff....

wczoraj zrobiłam mu inhalacje solą fizjologiczną- nawet trzymał ustnik ładnie w buzi ale często gęsto wpychał tam język:/ a jak wy inhalujecie maluchy?
Stary 2010-10-22, 06:34   #4464
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Kamyk wygrałam aukcję dla Klonów
Malinko co wygralaś ?
pochawal się

Cytat:
Bylam z Szymkiem u lekarki w poniedzialek i powiedziala ze ma lekka egzeme-cholera jasna....Moze Wy mialyscie z tym doczynienia i znacie cos co moze troche zlagodzic objawy???
To Julka mogę powiedzieć też ma egzemę ...

Niektórzy lekarze okreśkaja egzemę poprostu jako wyprysk kontaktowy, zwany popularnie egzemą okreslany jako schorzenie skóry wywołanym przez kontakt z zewnętrznymi substancjami uczulającymi lub pokarmowymi

gorzej jak egzma zmienia sięw AZS

Nie wiem ale mi się to wydaje ze Julka ma pokarmowe ...zwłaszcza ze konsultowalam to z pediatrą ...
Cytat:

daj znać czy smakowala

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

a ja jutro koncze szybciej prace bo nie jade na kurs bo dzieci jada na wycieczke.tak wiec juz o 14 bede w domku
Gosia to dłuższy weeekedn będzie

xmila
u nas Julka bankowo uczuluna na banany sprawdziałam na kaszke bananową też

patinka za nocke
u nas bylo kilka pobudek

Edit:
No i mam drugiego chorusa mi lepiej a Kubuś wczoraj wymiotował ...
Dziś został w domku będę go obserwowala ...mam nadzieje że to jednorazowe i dziś będzie mu tylko lepiej ;/

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-10-22 o 06:35
Stary 2010-10-22, 07:00   #4465
patinka_
Zakorzenienie

pysia - a jak u was ten wyprysk kontaktowy wygląda?bo Emilkowi co parę dni wyskakują pryszcze na twarzy-jeden dzień ma, póżniej schodzi i tak w kółko..pryszcze wyglądają jak trądzik-ale bez ropy albo ugryzienie komara-lub czasami mniejsze niż ugryzienie komara

wczoraj ubrałam mu śpiochy polarowe i miały taką bawełnianą obwódkę wokół szyji i z tyłu pod włosami zrobiło mu się czerwone-to może jest ten wyprysk kontaktowy?czasami ma takie coś od metki z H&M :/
Stary 2010-10-22, 07:06   #4466
lila12
Zadomowienie

Pysia śliczne jesienne fotki
Zeberko Piotruś jest mega duży, mój Bartuś nosi rozmkiar 74 - 80
Stary 2010-10-22, 07:11   #4467
malinka118
Rozeznanie

Xmila a może to mleko. Mleko HA nie jest dla dzieci ze stwierdzoną alergi tylko zagrożonych.

Pysiu zdrówka dla Kubusia. Oby to tylko jednorazowy wypadek.

Wygrałam tę http://allegro.pl/posrebrzany-komple...275630946.html.

U mnie dzisiaj 3 pobudki z czego 1 na cyca - 2 bo tak jak to mówi Kancia ale popałyśmy do 8. Więc Mi spała 13h, po wczorajszym niespaniu. Za oknem piękna pogoda więc spacerek zaliczymy

Czas edycji: 2010-10-22 o 07:14
Stary 2010-10-22, 07:24   #4468
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
pysia - a jak u was ten wyprysk kontaktowy wygląda?
Ja zaobserwowałam że np jak ja uczuli to ma zaczerwienione placki na twarzy czasem na szyji pod brodę ew. na piersi..są chropowate ...

Jak już schodzi to policzki bledną ...są zupełnie blade i zostaje jakby szorstkawa skorupka/tj naskórek ...widiczne tylko pod odpowiednim kątem i pod palcami czuć...

Potem znika do zera

A od Metki H&M
Wszystko możliwe ... może jest tam jakiś barwnik albo skąldnik materiału który uczula ?

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Pysia śliczne jesienne fotki

Cytat:

Pysiu zdrówka dla Kubusia. Oby to tylko jednorazowy wypadek.
Oby..
Już poprosił sam na sniadanko jogurcik i miseczke płatków z mlekiem

fajne lubie brązy
i super że komplecik
Cytat:
Za oknem piękna pogoda więc spacerek zaliczymy
A u nas wieje halny

*** -12,5kg***
Stary 2010-10-22, 07:29   #4469
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Patinka mój 2 noce z rzędu budzi się z krzykiem.w ogóle sporo płacze, chyba wymusza.

Zebra nasz sępi jedzeniei wrzeszczy przy ubieraniu

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ja czasem daje. Ale rzadko. W sumie prawie w ogole nie jada kaszek. Bo mleka przeciez jej nie brakuje (ma cyca na kazde zawolanie). Wiec generalnie wydaje mi sie, ze mozna w ogole kaszki pominac a tylko dodawac do obiadkow. Ale po powrocie do pracy planuje jej normalnie wprowadzic rano kaszke jako posilek.
A sciagac pokarmu i dawac do kaszki to by mi sie nie chcialo

..............

dziewczyny - czy ja moge tez nalezec do klubu???

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

moja Zuzka ma katar od kilku dni i rano najczesciej jej sciagam frida. Wczesniej psikam sola morska... I dzis zrobilam to samo, a ona sie jakos ruszula i jej uszkodzilam sluzowke w nosie, az krewka sie pojawila...

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2010-10-22 o 07:27
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:30   #4470
malinka118
Rozeznanie

Celka to jeszcze nie dostałaś zaproszenia? Jasne

Pysiu dorobię sobie jeszcze kolczyki i będzie full wypas

Czas edycji: 2010-10-22 o 07:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości