Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 14:42   #3631
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

A ja zapraszam na zupkę kalafiorową z dodatkiem brokułów jak ja nie lubiałam tej zupy przed ciażą, a dzisiaj normalnie tak mi smakuje że szok

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:53   #3632
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Kasia, pięknego masz maluszka..

A ja mam trochę problem. Obawiam się, że rozkręca mi się infekcja grzybicza, do lekarza dopiero we wtorek idę, teraz jest na jakiejś konferencji gdzieś w Polsce. Nie wiem co mam zrobić. Clotrimazolum krem w pierwszym trymestrze zakazany... Ona napisała mi smsa, że Pimafucin lub Nystatynę mam wziąć, ale chyba nie wzięła pod uwagę problemu braku recepty...Co Wy na to?
ja w pierwszej ciąży brałam pimafucin, on się nie wchłania więc można stosować, ale rzeczywiście jest na recepte i dość drogi, poza tym globulki są kańciaste i strasznie niewygodne
czasem jak się ubłaga w aptece to sprzedają bez recepty, tymbardziej że ten lek nie jest refundowany, więc cena się nie zmienia

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:56   #3633
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Dokładnie Vinca...aż boję się myśleć jak to z nami będzie. Ale to jest przesada,żebym nawet za własne pieniądze nie mogła dostać znieczulenia!

Moniqac perhydrol? Hmm...zaraz muszę poszukać w necie jakie farby go zawierają,czy rozjaśniacze też. Kurcze,ale faktycznie zwariować można z tymi opiniami..każdy lekarz mówi co innego Trzeba chyba większość rzeczy brać na własny rozsądek.
dokłądnie - ja już jestem głupia.

Cytat:
Kasia, pięknego masz maluszka..

A ja mam trochę problem. Obawiam się, że rozkręca mi się infekcja grzybicza, do lekarza dopiero we wtorek idę, teraz jest na jakiejś konferencji gdzieś w Polsce. Nie wiem co mam zrobić. Clotrimazolum krem w pierwszym trymestrze zakazany... Ona napisała mi smsa, że Pimafucin lub Nystatynę mam wziąć, ale chyba nie wzięła pod uwagę problemu braku recepty...Co Wy na to?
o ile się nie myle, gto można z zioł robić nasiadówki, ale ja bym zadzwoniła do lekarza, albo pogooglowała. A internista nie pomoże?.

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
A ja zapraszam na zupkę kalafiorową z dodatkiem brokułów jak ja nie lubiałam tej zupy przed ciażą, a dzisiaj normalnie tak mi smakuje że szok
ych.... nie mogłabym zjeść, nie podchodzi mi.
za to dzisiaj pomidorówka!!!! i jeśli mi się będzie chciało to zasmażana kiszona kapusta i najchętniej mielone
ale pewnie będzie ryba po grecku. kurde - wogóle ryb nie jadam .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:57   #3634
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Poproś w aptece o lek. Powiedz, jaka sytuacja, a we wtorek po wizycie po prostu doniesiesz receptę. U mnie w aptece idą na taki układ i nie robią problemów. Płacisz od razu za lek ( 100% ceny ), a jeśli jest jakaś refundacja, to po dostarczeniu recepty zwracają różnicę.
Na potwierdzenie możesz pokazać smsa od gina.

Byliśmy dzisiaj z TŻ na obiedzie u moich rodziców. Faceci mieli dziką kaczkę ( nie moje klimaty smakowe ), a ja z mamą jadłam pieczonego kalafiora z puree oraz surówką z białej kapusty.
Jestem obżarta
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:57   #3635
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja tez mam odrosty i pytałam mojego gina właśnie że w ciązy nie wolno stosować henny i perhydrolu. teraz musze dzwonić do fryzjerki.
zwariowac można.

a tz - cyba oni nie rozumieja tak do końca co się z nami dzieje, na pewno jesteś bardziej wrażliwa i reagujesz bardziej niż normalnie, ale na spokojnie te spróbuj wziąc i pogadaj z nim.

bardzo się cieszę
własnie oglądające zdjęcie - miałam pytać czy przypadkiem nie byłaś tam u mojego lekarza
cieszę się że Ci odpowiada, ja mam go od 6 lat, więc kupe czasu .
szkoda że nie spotkałyśmy się w poczekalni. ja byłam 19.10, a nast wizyte mam 16.11, Ty zapewne 12.11?.
gratuluje pięknego bobaska

gratuluje babeczki!!! ja też się smiałam i ciężko było zapanować nad tym

własnie tez bym chciałam.

cudne

klask i:

a ja byłam w 12tc i nie poznałam płci. powiedział, że za miesiąc.

ja nie mam zamiaru wogóle pić alkoholu.

widze buźkę !!!

dziewczyny - a propos farbowania włosów, tak jak pisałam wyżej, dzwoniłam właśnie do lekarza mojego - powiedział, że NIE wolno henny i perhydrolu :| nic mi to nie dało generalnie, bo teraz musze pytać się mojej fryzjerki, czy jej farba ma perhydrol. powiedział, że nie można "czarnić" włosów a nie wiem jak z rozjaśnianiem, a mam masakryczne odrosty!!!

i chce mi się wędzonego (na zimno)łososia - wiem, że wiele razy o tym tu wspominałam, ale nie wiem czy mogę zjeść, boje sie za bardzo tego wszystkiego.

miłego dnia dziewczynki!
Możesz łososia. Wczoraj byłam u ginekologa i jak się jej zapytałam czy to prawda że nie można pasztetów, śledzi i łososia jeść to miała niezły ubaw. Powiedziała że może jakbym te ryby własnymi rękoma łowiła z wody i na żywca zjadała od razu, to nie byłoby wskazane, a tak to można jeść. A pasztetu to z 10 kg na raz by trzeba było zjeść. Ograniczam te super wiadomości internetowe bo same pierdoły i tyle. Lepiej lekarza słuchać.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:59
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:25   #3636
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Możesz łososia. Wczoraj byłam u ginekologa i jak się jej zapytałam czy to prawda że nie można pasztetów, śledzi i łososia jeść to miała niezły ubaw. Powiedziała że może jakbym te ryby własnymi rękoma łowiła z wody i na żywca zjadała od razu, to nie byłoby wskazane, a tak to można jeść. A pasztetu to z 10 kg na raz by trzeba było zjeść. Ograniczam te super wiadomości internetowe bo same pierdoły i tyle. Lepiej lekarza słuchać.
Swietna wiadomosć kochana, bo ja tez mam ochotę na wędzonego łososia
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:27   #3637
principessina
Zakorzenienie

Mamusiowate ale zescie naskrobaly, czytam Was czytam, ale nie zawsze moge napisac Oczywiscie musze Was dobic tutejsza pogoda, bo dzis wyszlam w krotkim rekawku, ale ponoc za 2 tyg ma przyjsc duze ochlodzenie, wiec posprzatalam sobie dzis troszke w szafach Pozatym kupilam sobie b.fajne spodnie, takie leginsy jakby cieplejsze, ale na gorze wygladaja jak spodnie i sa elastyczne, pozniej wkleje fotke, bo sa naprawde fajne! Chcialam jeszcze jedne takie dresopodobne, ale z tych elegantszych dresowych (jesli tak je mozna nazwac), ale nie bylo rozmiaru
Powiem Wam szczerze, ze dzis wzielam sie troche za robote, jeszcze umuje podloge w lazience i zabieram sie za prasowanie, bo mam tak duzo, ze musze na raty jakos je ogarnac
Dziewczyny a tak sie zastanawialam skad bede wiedziala jak dzidzia ma lezec, na brzuszku, na boku na plecach, hmmm moze polecicie mi jakies ksiazki albo lepiej stronki internetowe:rol leyes:

co do farbowania, ja niby wracam do naturalnego koloru, ale mialam bardzo jasne blond pasemka i jak niestety ciemniejsza farba z tych farbowanych sie sprala i dzis zauwazylam, ze maja taka troche zilono zolta poswiate, no nic ale narazie musze takie nosic, bo jesli perhydrolu nie mozna to rozumiem, ze te ciemne farby zawieraja ten produkt?
Stary 2010-10-21, 15:33   #3638
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
ale ten łosoś wędzony na zimno?! tak? o ten chodzi? o kurcze o kurcze tak mi sie chce że szok!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

co do farbowania, ja niby wracam do naturalnego koloru, ale mialam bardzo jasne blond pasemka i jak niestety ciemniejsza farba z tych farbowanych sie sprala i dzis zauwazylam, ze maja taka troche zilono zolta poswiate, no nic ale narazie musze takie nosic, bo jesli perhydrolu nie mozna to rozumiem, ze te ciemne farby zawieraja ten produkt?
nie wiem jak ciemne, ale rozjaśniacze zawierają a ja mam czarne odrosty .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:35   #3639
principessina
Zakorzenienie

moniqac no ale jakbys zrobila sobie pasemka, ponoc pasemka mozna, tak odrost by Ci sie bardzo nie rzucal w oczy....
Stary 2010-10-21, 15:50   #3640
iga7080
Przyczajenie

Witam Was serdwcznie,
podczytuję Was od tygodnia, bo na teście wyszły dwie kreski. jesteśmy bardzo szczęśliwi !!!! wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. trochę się denerwuję ale mam nadzieję, zę wszystko ok
pozdrawiam serdecznie
iga7080 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:58   #3641
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga7080 Pokaż wiadomość
Witam Was serdwcznie,
podczytuję Was od tygodnia, bo na teście wyszły dwie kreski. jesteśmy bardzo szczęśliwi !!!! wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. trochę się denerwuję ale mam nadzieję, zę wszystko ok
pozdrawiam serdecznie
witaj i się rozgość

choruję na te rajstopki dla Zosi, ale mążu przywołuje mnie do porządku, że kasy już mało zostało

właśnie ciut sie zdrzemnęłam, a Zosia bajki obejrzała ...

Stary 2010-10-21, 16:06   #3642
iga7080
Przyczajenie

Hej,
dzięki ale na dobre rozgoszczę się w poniedziałek po badaniach.
Wg moich obliczeń to 4 tydzień. tp. na 18.06.2011
iga7080 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:13   #3643
principessina
Zakorzenienie

andziot no ale tam sa 3 pary tych rajstopek to chyba sie oplaca, nie wiem jak dla mnie to tanio, przy cenach w euro...za takie pienizde to nic nie ma:/ a moze poczekaj do nast. miesiaca, w koncu pzadziernik juz sie konczy...

iga7080 serdecznie gratulujemy
Stary 2010-10-21, 16:23   #3644
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki to te spodenki co dzis sobie sprawilam, sa takie ciemno bezowe wpadajace w braz
Stary 2010-10-21, 16:56   #3645
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki to te spodenki co dzis sobie sprawilam, sa takie ciemno bezowe wpadajace w braz
fajne
Stary 2010-10-21, 17:01   #3646
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
fajniusie, ale nie będą Cię cisnąć w brzuszek ?

ja mam dwie pary spodni ciążowych takich z pasem i jedną spódniczkę i wiecie że tamtą ciąże w tym przechodziłam, mam nadzieję ze teraz też mi wystarczy, może tylko jakieś tuniki sobie kupię

Stary 2010-10-21, 17:05   #3647
principessina
Zakorzenienie

andziot tylko te spodenki to wlasnie sa takie nieprawdziwe na gorze w tym sensie, ze nie maja guzika i zamka, tylko sa elastyczne, a wygladaja jak spodnie, nie wiem czy sie dobrz wytuluaczylam, no takie leginsy wygladajace jak spodnie narazie bede ok, bo jeszcze mama duzo miejsca, wzielam wiekszy rozmiar, no a jak brzuszek juz bedzie wielki to kupie ciazowe, widzialam w Prenatalu za niecale 15 euro takze moge "zaszalec"
Stary 2010-10-21, 17:53   #3648
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

dziekuje myszki za gratki

principessina fajne spodnie ja tez na razie mam tylko leaginsy...i swetry do kolan...za niedlugo mam zamiar kupic ogrodniczki a co

dzisiaj jem jak szalona, az mnie mdli...
ide na "pierwsza milosc"
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:00   #3649
principessina
Zakorzenienie

24kasia86 powiem Ci, ze tez b.podobaja mi sie ogrodniczki, no bo jesli nie zaloze ich w ciazy to kiedy tylko, ze u mnie koszt takich to ok. 45 euro hmmm troszke duzo jak tylko na okres ciazowy i to nie caly, zobacze jeszcze jak brzunio bedzie rosl, bo jesli bedzie duzy to wtedy nosilabym je non stop
Stary 2010-10-21, 18:03   #3650
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

helloo Mamunie Gratuluję Wszystkim Wam ksiazkowych wyników oraz twarzowych zdjec fasolek
Ale dzis w Krakowie wieje, az głowe chce urwac...
Tak wczoraj pisałyście o ogórkowej na wołowince, ze i ja sama ja sobie dzis upichciłam a na drugie puree ziemniaczane, jajko sadzone, koperek i zsiadle mleko.. uwielbiam ! Ale to nie zachcianka- zawsze to uwielbiałam

Byłam dzis na wizycie u mojego pana prof. Moje wyniki krwi ksiazkowe, jedynie sód - norma od 136 a ja mam 135 wiec to chyba nei tragedia Dzidziuś ma 1,1 cm
Podobno zlokalizowany jest b. dobrze, 4 cm wgłąb wiec nie ma zadnego ryzyka poronienia. Puls 140 i tydzień 7
Dostałam recepte na nospe-forte i duphaston 2 pudła czy cos takiego no i szykuję sie do podróży - ja dla odróznienia - z okazji 1 rocznicy slubu
Co ma byc to bedzie Te 2-3 dniowe mdłosci mineły i czuje sie superowo (odpukać) Skoro wyniki idealne, dzidzia tez głeboko sobie siedzi to nie mam obaw aby jechac

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Fajowe spodnie ! A to sa ciazowe czy "Zwykle" Baardzo ladniusie

Cytat:
Napisane przez iga7080 Pokaż wiadomość
Witam Was serdwcznie,
pozdrawiam serdecznie
Trzymamy mocno kciuki !!!! Zapraszamy na całe 9 msc do nas

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:04   #3651
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
helloo Mamunie Gratuluję Wszystkim Wam ksiazkowych wyników oraz twarzowych zdjec fasolek
Ale dzis w Krakowie wieje, az głowe chce urwac...
Tak wczoraj pisałyście o ogórkowej na wołowince, ze i ja sama ja sobie dzis upichciłam a na drugie puree ziemniaczane, jajko sadzone, koperek i zsiadle mleko.. uwielbiam ! Ale to nie zachcianka- zawsze to uwielbiałam

Byłam dzis na wizycie u mojego pana prof. Moje wyniki krwi ksiazkowe, jedynie sód - norma od 136 a ja mam 135 wiec to chyba nei tragedia Dzidziuś ma 1,1 cm
Podobno zlokalizowany jest b. dobrze, 4 cm wgłąb wiec nie ma zadnego ryzyka poronienia. Puls 140 i tydzień 7
Dostałam recepte na nospe-forte i duphaston 2 pudła czy cos takiego no i szykuję sie do podróży - ja dla odróznienia - z okazji 1 rocznicy slubu
Co ma byc to bedzie Te 2-3 dniowe mdłosci mineły i czuje sie superowo (odpukać) Skoro wyniki idealne, dzidzia tez głeboko sobie siedzi to nie mam obaw aby jechac
Gratuluje swietnych wynikow Ja dzisaj tez bylam u poloznej na badaniach i zalozeniu karty. Zapytalam sie o dlugi lot samolotem i jeszcze raz potwiedzila, ze nic mi nie grozi, bo w kabinie samolotu nie ma gwaltownych zmian cisnien, a poronic to w autobusie i w domu tez mozna!
Stary 2010-10-21, 18:04   #3652
Catia88
Rozeznanie

ddaaiissyy gratuluję książkowych wyników Czyli wybieracie się do Tajlandii, kiedy??
A jeszcze mam pytanko, bo widzę,że aktualnie przebywasz w Krakowie, do jakiego lekarza, ogólnie kliniki chodzisz?

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:10   #3653
Paulizia
Wtajemniczenie

DariaKom nie martw sie podobno to czeste zjawisko u ciezarnych. Lepiej niz nie bierz sama tylko poczekaj na wizyte lub zadzwon do swojego gina
Stary 2010-10-21, 18:16   #3654
principessina
Zakorzenienie

ddaaiissyy rozmarzylam sie, Ty klikasz z Krakowa? nasze ukochane miasto, wyobraz sobie, ze ja jestem z Wawy, ale nigdy tego miasta nie lubilam, jestesmy zakochani z mezem w Krakowie i Zakopanem, do Wawy w ogole zadko latam, a do Kraka i Zakopca nawet 2x w roku, ahh te klimaty
Kochana to nie sa spodnie ciazowe, bynajmniej nie byly kupowane w zadnym takim sklepie, a normalnym, poprostu sa rozciagliwe wiec uznalam, ze beda ok w ogole takie typowe sklepy dla mam to omijam szarokim lukiem, bo strasznie tam drogo...a do tych spodzienek kupilam taki sweterek fajny krotki, konczacy sie pod biustem, to pod niego zaloze golfik i bedzie fajnie brzusio wystawal, jak sie zarobi chlodniej to sie w to wszystko odzieje i wrzuce fote
a pisalyscie tutaj o basenie w ciazy, co do kostiumow to widzialam u siebie fajny w calzedoni, niedrogi, a nie jest tez taki typowo ciazowy, mozna go uzyc takze pozniej na plywalnie...
Stary 2010-10-21, 18:20   #3655
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Gratuluje swietnych wynikow Ja dzisaj tez bylam u poloznej na badaniach i zalozeniu karty. Zapytalam sie o dlugi lot samolotem i jeszcze raz potwiedzila, ze nic mi nie grozi, bo w kabinie samolotu nie ma gwaltownych zmian cisnien, a poronic to w autobusie i w domu tez mozna!
mnie karte załozono w 5tc bardzo wczesnie...
Paulizia prawie to samo powiedział mi pan dr, ktory robil mi dzis usg. Absolutnie nie mam sie martwi podroza samolotem. Dzidzisie tak głeboko w nas siedza, że z powodu samolotu na pewno nie wyleca na zew
Kazali mi tylko w miare mozliwosci polegiwać i duzo chodzic, bo jak zbyt długie siedzenie może byc niebezpieczne z powodu odkształcenia miednicy ?? Cos w kazdym badz razie z miednica i to moze byc przyczyna poronienia.
Oczywisice uwazac na siebie i nie smazyc sie na slonku.Ostatecznie pan prof powiedział tak "nie zabraniam pani, ale także nie polecam - przepisze pani na wszelik wypadek leki" Jak to uslyszalam, to sobie dorobiłam ideologie - ze moge jechac

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
ddaaiissyy gratuluję książkowych wyników Czyli wybieracie się do Tajlandii, kiedy??
A jeszcze mam pytanko, bo widzę,że aktualnie przebywasz w Krakowie, do jakiego lekarza, ogólnie kliniki chodzisz?
Catia od stycznia mieszkam w Krk, pochodze z czestochowy ale moj maz to krakus i w 3 msc po slubie sie do niego przeprowadzilam.
Chodze do kliniki http://www.zdrowiekobiety.com.pl/ na Kościuszki do prof. Antoniego Basta http://www.su.krakow.pl/htm/kliniki/15.htm
Jest odrynatorem na Kopernika..
Dziś wizyta 230 zł (3 tygodnie temu było 220....) Nie znam tu nikogo innego.. pan prof. miał rewelacyjne opinie na forum http://www.znanylekarz.pl/17760/prof...nekolog/krakow

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2010-10-21, 18:22   #3656
Siasiek
Zadomowienie

Witam dziewczyny.

Super, że Wasze dzieciaczki tak rosną...gratuluję wszystkim po wizytach.
I zdjęcia też super się ogląda

Ja jakoś nie potrafię znaleźć sobie miejsca, denerwuję się bardzo przed sobotnią wizytą i usg. Wiem, że jeszcze cały jutrzejszy dzień ale nienawidzę czekać... I w związku z tym szukam sobie różnych zajęć. Wczoraj prawie cały dzień z młodym spędziliśmy na świeżym powietrzu. Dzisiaj za to sprzątamy, nie pamiętam kiedy tyle zrobiłam. Nawet zapiekankę z makaronu sobie upiekłam

Pokaże Wam co z głupoty wczoraj na allegro kupiłam.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1274323766
http://allegro.pl/show_item.php?item=1274323905
Mam troszkę ciuszków po młodym ale nie jest tego strasznie dużo. Wiem z praktyki, że te małe ciuszki dzieciaczek nosi bardzo krótko więc nie ma co rzucać się na same nówki sztuki
Zarzekałam się, że przed końcem roku nic nie kupię ale nie wytrzymałam, na poprawę nastroju i redukcję stresu...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:22   #3657
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ddaaiissyy rozmarzylam sie, Ty klikasz z Krakowa? nasze ukochane miasto, wyobraz sobie, ze ja jestem z Wawy, ale nigdy tego miasta nie lubilam, jestesmy zakochani z mezem w Krakowie i Zakopanem, do Wawy w ogole zadko latam, a do Kraka i Zakopca nawet 2x w roku, ahh te klimaty
Kochana to nie sa spodnie ciazowe, bynajmniej nie byly kupowane w zadnym takim sklepie, a normalnym, poprostu sa rozciagliwe wiec uznalam, ze beda ok w ogole takie typowe sklepy dla mam to omijam szarokim lukiem, bo strasznie tam drogo...a do tych spodzienek kupilam taki sweterek fajny krotki, konczacy sie pod biustem, to pod niego zaloze golfik i bedzie fajnie brzusio wystawal, jak sie zarobi chlodniej to sie w to wszystko odzieje i wrzuce fote
a pisalyscie tutaj o basenie w ciazy, co do kostiumow to widzialam u siebie fajny w calzedoni, niedrogi, a nie jest tez taki typowo ciazowy, mozna go uzyc takze pozniej na plywalnie...
ooooooooooooooo Wow ! ja krakowianka nie jestem, ale wiem już ze wzajemne niesnaski zawsze były miedzy Krakusami a Warszawiakami Super, że nie jestes typowym przykładem "Warszawki" :P ale zeby była jasność ja nie mam nic do zarzucenia ani jednym ani drugim Pozdrowię smoka od Ciebie .. ups - od Was

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2010-10-21, 18:32   #3658
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Super, że Wasze dzieciaczki tak rosną...gratuluję wszystkim po wizytach.
I zdjęcia też super się ogląda

Ja jakoś nie potrafię znaleźć sobie miejsca, denerwuję się bardzo przed sobotnią wizytą i usg. Wiem, że jeszcze cały jutrzejszy dzień ale nienawidzę czekać... I w związku z tym szukam sobie różnych zajęć. Wczoraj prawie cały dzień z młodym spędziliśmy na świeżym powietrzu. Dzisiaj za to sprzątamy, nie pamiętam kiedy tyle zrobiłam. Nawet zapiekankę z makaronu sobie upiekłam

Pokaże Wam co z głupoty wczoraj na allegro kupiłam.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1274323766
http://allegro.pl/show_item.php?item=1274323905
Mam troszkę ciuszków po młodym ale nie jest tego strasznie dużo. Wiem z praktyki, że te małe ciuszki dzieciaczek nosi bardzo krótko więc nie ma co rzucać się na same nówki sztuki
Zarzekałam się, że przed końcem roku nic nie kupię ale nie wytrzymałam, na poprawę nastroju i redukcję stresu...
OOO super ubranka!!! Tez dzisaj bylamn i ogladalam, ale nic nie kupilam. Korcilo strasznie, ale chyba jeszcze za wczesnie u mnie. Jednak nie moge sie doczekac kiedy bede buszowac po sklepach!!!!
Stary 2010-10-21, 18:33   #3659
principessina
Zakorzenienie

ddaaiissyy powiem Ci, ze nie za bardzo rozumiem tego, ze nie lubia Warszawiakow hmmm jak zagranica poznaje Polakow i mowie, ze jestem z Wawy to tez jakos tak spode lba sie patrza...eee tam ja poprostu nie lubie Wawy jako miasta, a czy ludzie sa inny niz gdzie indziej to tez trudno mi sie wypowiedziec, bo nie ma mnie tam ponad 7 lat...ale wiem tylko, ze za kazdym razem jak jade to kazdy goni, nikt nie ma czasu, oczywiscie kto ma pieknieszy dom i lepiej platna prace, nudza mnie takie rozmowy, a wrecz nie interesuja Powiem Ci tak, jesli kiedykolwiek z mezem przeprowadzimy sie do Pl to bedzie to Krakow albo okolice, a mojemu mezowi marzy sie domek w Zakopcu, a wiesz ze my slubowalismy w Zakopcu to dopiero bylo, sciagnac Wlochow z poludnia w styczniu do Zakopca

Sasiek ja jeszcze nic nie kupuje, dzis tak sobie ogladalam z rzewnymi oczkami wystawe z "malymi" ubrankami, ale dopiero jakos od 7ego miesiaca i tylko wyprawke, a Ciebie to kusi, juz kupujesz ale u Ciebie bedzie dziewczynka czy chlopczyk, bo widze, ze kupilas rzeczy w roznych kolorach...

Dziewczyny te juz mamusiowate, uzywalyscie dla dzidziiusiow rozka? przydaje sie to? i czy lepiej miekki czy ten twardszy?

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2010-10-21 o 18:35
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:36   #3660
Catia88
Rozeznanie

principessina ja jestem rodowitą krakowianką, mieszkam tu od zawsze i szczerze mówiąc nie przepadam za tym miastem :/ Pewnie dlatego,że tu mieszkam

Sasiek super ubranka kupiłaś Ostatnio oglądałam ciuszki na Allegro..ach jak sie rozmarzyłam, jakie piękne! Ale niestety nie wiem czy będę miała córcię czy synka i niewiadomo co kupować a też nie chcę tak wcześnie dużych zakupów robić, za to moja mama już zbiera cała szafe ubranek

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości