|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III![]() ![]() LISTA MAM STYCZNIOWYCH : MARIKA.S (Marika,26) tp. 01.01 styczeń ----------- Sara Helena Charmeuse25 (Ania,29) tp.02 styczeń ----------- Szymon Muron tp.04/06/styczeń --------------- Kalina Achaia (Dorota,29) tp.8 styczeń ----------- Patrycja e_rosa tp. 9 styczeń ------------------------------ syn Dizi (Dorota,23) tp.11.styczeń --------- syn Katarina89 (Kasia,21) tp.13 styczeń ----- Klaudia Magdaka13 (Magda) tp.13.styczeń ----- Filip Anka_bzz tp.14 stycznia------------ Adam,Marek Michal/Alicja Apolonia Vilya tp.15 styczeń --------- córka Rekinka83 tp.16 styczeń ----------- syn madelinem tp.16.styczeń ----------Milena Make_up_istka(Natalia,23) tp.18 styczeń ----------- Gabrysia Zadie tp. 20 styczeń ----------------- córka LadySith tp. 21 styczeń --------------------- Mateusz Insomnia_00 (Aga,20) tp.22 styczeń -------- Ala/Kacper Louboutinka tp. 21/22 styczeń ------------------ syn K. Izus123 (Iza,28) tp.22 styczeń Magiczna Konstelacja tp. 22 styczeń Jessy tp.23 styczeń ------- syn Stalowamagnolia (Kasia,23) tp.23 styczeń ----- Marcel gociak58 tp. 24 styczeń ------------------ Kacper winylowa_plyta tp. 25 styczeń ------------------- Maksymilian Dewi (29) tp.25 styczeń --------- Adriana Gosiaczek071 (Gosia,25) tp.25 styczeń --------- Kuba Mysiopez (Ewa,22) tp.25 styczeń -------- Adam Artur Gabishig (Gaba,34) tp.25 styczeń ------ Tymek Zosik (Zosia,27) tp.29 styczeń -----------Alicja Barbara Mika_am (Aga,28) tp.30 styczeń ---------Adam Ann84 tp.30 styczeń zyrafa5 tp. 30 styczeń ---------------------- Tomasz/Michał/Krzyś Mila24 (Julia,26) tp.31 styczeń ----------- Zosia/Ala Kasiek_26 (Kasia,26) tp.31 styczeń/4 luty LISTA MAM LUTOWYCH : Cytrynka3002 (Cecylia,24) tp.01 luty -------- Karol anula_79 (Ania, 31) tp. 1 luty --------- Iga Edi581 (Edyta,29) tp.2 luty kma1982 (Kinga,28) tp.2 luty ----- Julian Piotr Bsiab (Basia)tp. 4 luty Stokrotka81 tp.5/6 luty ------------------ Natalia Kaskup tp.6 luty----- Szymon lub Liwia JesuisUnPapillon tp.6 luty --------- Grześ Patrilla tp. 7 luty -------------------- syn marleen32 tp. 7 luty ------------------ córka Agrafka26 (Magda,26) tp.8 luty------TROJACZKI!!!!2 chłopców i 1 dziewczynka Chantalle (Kasia,29) tp. 10 luty --- 2 córeczki - Matylda i Malwina Weraa11 (Weronika,21) tp.11 luty S_a_j tp.11 luty ------- Michał junior Monis1 tp. 11 luty ---- syn Agape (Aga, 25)tp. 20 luty ---------------------- Paulinka/Szymon Supernovaja tp. 11 luty ------------ Filip Pysiowa tp. 12 luty Madzia(Magda) tp.12 luty Sylfiaa (Syliwia,26) tp. 17 luty ------------------ córka JustynaM (Justyna,29) tp.17 luty--------- Karolina _havana_ tp.17 luty ------------ Marcel /Emilia AmmBuziaczek tp.14 luty ------------- syn Hawea tp.16 luty -------- Sebastian OYE tp. 16 luty -------- Marlena31 (Marlena,34) tp.19 luty --------- Mateusz Lilijka3 tp.19 luty szizuho (Ania,29) tp. 22 luty --------- Michalina kopikos (Ania,22) tp. 22 luty ------------------- córka Greczynka tp.23 luty ---- syn Koperco tp. 24 luty -------------------- Jacek Justine1988 (Justyna,22) tp.26 luty -------Nadia humbak tp. 27 luty --------------- Aniołki [*] Ewurka [*] Riana [*] MarzaDudz [*] Timii [*] Myszeczka86 [*] Rozmaryna [*] ![]() ![]() Poprzednie wątki : część I CZĘŚĆ II PRZYDATNE : Przed porodem Torba Mamy i Maluszka do szpitala Wyprawka dla Maluszka Objawy rozpoczynającego się porodu Pozycje, które ułatwią poród Łagodzenie bólu porodowego Trochę teorii - animacja porodu Po porodzie Połóg Opieka nad noworodkiem Pozycje podczas karmienia i dieta mamy karmiącej ŚMIESZNIE : Co to jest ciąża? Dzieci wiedzą lepiej Zatańcz ze mną ![]() P.S. Wszelkie zmiany i informacje ślijcie na PRIV
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-11-10 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
![]() Marika pisałam do Ciebie czy dostałaś potwierdzenie na spotkanie ? ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ja się melduję. postaram sie czesciej udzielac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe-Styczeń/Luty 2011 cz.III
Odpowiem Wam już w nowym wątku
![]() muron ten lek, który dostałaś jest bardzo bardzo dobry i na prawdę pomaga. Więc nie martw się i głowa do góry bo będzie dobrze ![]() Justine pytałaś o drętwienia rąk i konflikt serologiczny. Ani jednym ani drugim nie musisz się przejmować. Drętwienie dłoni jest normalna rzeczą, ja też od pewnego czasu tak mam rano ![]() A o konflikcie bardzo dużo pisałyśmy i nie masz się co martwić. Dostaniesz po porodzie immunoglobulinę i będzie wszystko OK ![]() JesuisUnPapillon ja też przed chwilką odebrałam wiadomość z zaproszeniem an to spotkanie ![]() ![]() ![]() Odnośnie nowego wątku. Jeśli chcecie uzupełniać jakieś zmiany, to piszcie na PRIV, tak na pewno nic nie przeoczę, a znając naszą wenę twórczą i powstające posty w zawrotnym tempie mogłabym kogoś niechcący przeoczyć ![]() Ach usunęłam z naszej listy Sandernikę bo przeniosła się do mam listopadowo - grudniowych. Mam nadzieję, ze nie macie mi tego za złe? ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-21 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
byłam u lekarza:-(
Chciał mnie zostawić w szpitalu na parę dni, bo mnie podleczą;-( Ale się nie dałam, bo leżeć w szpitalu i brac to samo w domu-nie. Wiem, ze znowu tam leżąć bym znowu tylko ryczała, chodzę non stop do kibelka a na samej ginekologii warunki są straszne. tak więc dostałam Monural na 4 dni, a jedna saszetka 36 zeta:-( Ale wolę wydać 160 zł niż za darmo być w szpitalu. Humor do pupy. Za tydzien z nowymi wynikami do kontroli i wtedy USG bo z tego wszytskiego dziś nie było niestety ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
kurcze teraz to nei wiem marika czy znajdziemy pierwszy wątek, bo tam była pełna lista, nie wiem co sie stało z nią, bo jak wróciłam po 2 miesiącach nieobecnosci remontowej, to już coś było pokrecone, dziewczny pomóżcie, cobyśmy miały porządek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
nareszcie nowy wątek
![]() Marika, dziękuję za dopisanie imienia mojego synka do listy ![]() muron, dobrze zrobiłaś, w domu zawsze lepiej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe-Styczeń/Luty 2011 cz.III
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Supernovaja ja mam listę z pierwszego wątku, a tutaj jest jakiś bałagan?
Podpowiedzcie jeśli mam coś zmienić. JeSuisUnPapillon najprawdopodobniej będę samochodem, więc Cię podrzucę ![]() Wysłałaś im potwierdzenie?
#10 |
Zakorzenienie
|
znalazłam taki watek z listą:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=424729
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
A u nas dzisiaj pada śnieg z deszczem
![]() I wieje wiatr jak opętany ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja się tylko melduje na nowym wątku, podczytam później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak wysłałam ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za dopisanie i widzę że u nas to chłopcy góra
![]() pozdrawiam i znikam po jakąś szmatkę do ubrania dla psa. A i wczoraj takiego smaka mi narobiłyście z naleśnikami że dziś tylko patelnie u mnie podskakują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |||
Rozeznanie
|
Jejku, nowy wątek
![]() Chatka posprzątana, na błysk! Ale znajomi odwołali wizytę, więc wieczór spędzę sama ze swoimi wczorajszymi pączkami hahaha Jako że ja sprzątałam, mąż postanowił wykazać się w kuchni i na obiad mieliśmy frytki i jajko sadzone ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Justine ja chcę strasznie przepis na rogaliki z nutelką!!!!!!!!!! Mniammmmmmmmmmmmmmmmm ![]() ![]() ![]() Cytat:
A moja kruszynka waży ponad 500 g ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki po wizycie i melduję się na nowym wątku
![]() z newsów: mam ułożenie (położenie) pośladkowe i tym sposobem zaczynam 6 miesiąc nie wiedząc czy to będzie chłopiec, czy dziewczynka. Po porostu jest mi smutno (bo nie mogę być wściekła). No ale nie ma tego złego, co by nie wyszło na dobre. Posłuchałam sobie dzisiaj pierwszy raz serduszka ![]() Z przykrych wiadomości, lekarz powiedział, że ta duża ilość śluzu może być spowodowana braniem tej luteiny na podtrzymanie i jak to powiedziała dalej ją będę musiała przyjmować, tym razem doustnie. Przepisał mi też Magnez z vit. B6, czym nie jestem zachwycona, bo takie preparaty wzmagają moje bóle migrenowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mi sie przypomnialo, ze jak bralam luteline to tez mialam strasznie duzo sluzu...az kilka wkladek dziennie zuzywalam.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja się nie martwię
![]() dzisiaj ma przyjechać do mnie mąż na rozmowę........zgodziłam się, ale czy dobrze robię to chyba wyjdzie w praniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się to tylko śluz, jest dyskomfort i tyle. Masz migreny? Ja biorę tardyferon, bóli głowy nie mam. Na razie przezywam te liczne bakterie:-( Piję herbatę z żurawiny, ale przeczytałam, że najbardziej pomaga zurawina amerykańska:-(
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My już z Natalką po spotkaniu, strasznie fajne te wrocławianki ![]() ![]() btw dziewczynki powiedzcie mi jak to jest z ułożeniem łożyska? bo ja mam nadal na tylnej ścianie, nie wiem czy to dobrze, czy źle, czy to ma jakieś znaczniee? Jako, że dawno się nie wrzucaliśmy, to my razem z każdej strony w 24tc+1 dzień ![]()
Mela ![]() Maksiu ![]() Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-10-21 o 15:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
Witam się na nowym wątku
![]() marice również przesłałam uaktualnienie moich danych ![]() Poza tym cieszę się że jutro już piątek, w pracy będe do 10.30 a później weekend ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja w nowym watku
![]() Ja mam termin na 7 luty-dziewczynka, niestety bez imienia jeszcze ![]() Co do zelaza ja tez biore Tardyferon. Tak krotko, bo nadrabialam Was troche, a cos porobic tez musze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zurawinowa herbate pilam 2-3x dziennie, a do tego "zjadalam" conajmniej 1 cytryne- oczywiscie wciskajac ja do herbaty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- supernovaja sliczny brzuszek ![]() A ile macie cm mierzac brzuch na pepku? Bo chcialabym zobaczyc, czy moj juz sie zalicza do ciazowego ![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
i ja melduje sie na nowym wątku
![]() a teraz uciekam bo Tż jest do soboty na delegacji i trzeba zajac sie synusiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
SUPERNOVA jakie spotkanko, cos we Wrocławiu się działo??
SYLFIAAA na kiedy masz termin bo widzę u dziś u Ciebie jest 22 tydzień i 1 dzień, a u mnie 22 tydzień i 2 dni?? Ok juz znalazłam że masz na 17 lutego. wiesz ile teraz "maluszka" waży i mierzy?? lilijka3 bądź stanowcza i mów wszystko co tylko Cie dręczy. Powodzenia... Nie wiem czy pamiętacie w poprzednim wątku pytałam o swędzenie brzucha i podpowiadano mi że może to byc jakaś choroba, nie tak na mnie wpływa ciąża, hormony mam się smarowac kremami, które nie zawieraja duzych ilości witamin, tylko takimi dla alergików... Jutro tez mnie czeka badanie krwi i moczu. Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-10-21 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
muron ja mam jakiś przepisany tam preparat, tylko jak ostatnio lekarzowi powiedziałam, że mój organizm nie toleruje preparatów z magnezem to się zdziwił, no ale teraz już nie mogłam się wykręcić i dostałam receptę. Co do śluzu to się nie martwię, bo tak jak pisałam, więcej objawów nie mam, a wyniki są dobre.
Supernovaja śliczny brzuszek, ja mam o tydzień młodszy i malutki ![]() ![]() sylfiaaa jeszcze się nie zjawił, ma spóźnienie więc trochę się źle nastawiłam do tego spotkania, bo nienawidzę spóźnialskich!!!! A i najważniejsze, pytałam się o te moje kilogramy, że niby za dużo (stwierdzenie endokrynologa nie moje!!!). Tak więc lekarz stwierdził, że maksymalnie powinnam przytyć 12kg. Zakaz jedzenia klusek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szizuho a to nie brzuszek Ci rośnie? ja teraz jak zapomne sie posmarować po kąpieli to jest masakra, zadrapać się chcę ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam troche łatwiej, bo córcia po obiedzie wcina owoce, jabłka banany i brzoskiwnie i chcąc nie chcąc leżą na stole, to jem ![]() aaaaa i pochwal się brzuchem! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A to jak już kuchnie i łazienkę skończycie to zapraszam do siebie. Sprzątałam we wtorek ale wczoraj mama mnie z psem odwiedziła i łapy na podłodze poodbijane są wszędzie, a dziś mam lenia więc jak się już ogarniecie to może do mnie wpadniecie. A jak nie to ja od jutra sprzątam gotuje na weekend by później miec spokój. A też była mowa o łożysku moje lokalizacja łożyska: dno ściana przednia. Położenie płodu: podłóżne główkowe, FHR ![]() wiecie co to znaczy?? Sylfiaaa już wszystko doczytałam i widze i wagę i termin, sorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Supernovaja śliczny brzusio
![]() ![]() Fajnie macie, że możecie się tak spotykać....Z Poznania nie ma tu nikogo a z chęcią bym gdzieś poszła na kawkę albo ciacho, ![]() ![]() lilijka3 powodzenia w trakcie rozmowy ![]() szizuho jeżeli swędzi Cię tylko brzuch to nic strasznego, skóra Ci się rozciąga po prostu. Natomiast jeśli będą swędziały Cię dłonie, stopy czy łydki to może być sygnał, że to cholestaza. Ale nie martw się na zapas, ja w 24 tygodniu już miałam schizę bo strasznie swędziała mnie lewa dłoń, normalnie bez ustanku.....zrobiłam badania i przeszło ![]() Czasami sobie coś nawkręcamy i potem jest jak jest... ![]() łożysko: znajduje się w dnie macicy, czyli na górze i na ścianie przedniej czyli z przodu macicy bliżej skóry że się tak wyrażę a to dobrze ![]() położenie płodu : podłużne główkowe znaczy, że Maluszek leży główką w dół i nóżkami w górę to też super ![]() FHR (+) : znaczy nic innego jak to, że lekarz widział bijące serduszko Twojego Maleństwa ![]() Dzisiaj z kolei martwię się od rana, że moja Mała Księżniczka jest jakaś ospała... ![]() Mój mąż kupił mi bombę rumową (jej jakie to słodkie ![]() Mam nadzieję, że to pogoda i że oczywiście coś sobie wymyślam ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-21 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Witam i pozdrawiam wszystkie po-noworoczne mamusie
Poproszę o dopisanie do listy w pierwszym poście ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.