|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Ale na allegro te pieluszki co tu są po 69 zł ja widziałam na allegro po 30... Sama się zastanawiałam, ale jak tylko mały zacznie siadać to się przerzucamy na tetrę, więc mi się nie opłaca tych pieluch kupować...
Właśnie robię TŻ obiadek bo właśnie wrócił z pracy, ale co chwilę muszę siadać bo mnie boli... I jeszcze mały się wypina tak śmiesznie, że mam cały brzuch napięty... Ale za to obiadek będzie dobry... Dzisiaj racuchy z dyni z sosikiem pomidorowym ![]() ![]() TŻ smakują a nie zajmują dużo czasu to za długo nie będę stała przy tych garach... Niech ten czas szybciej leci... Ja już bardzo nie lubię być w ciąży... Wielka niezdarna i obolała... A przed chwilą się poryczałam bo oczywiście jajko mi spadło na podłogę... Normalnie masakra jaka ja się niezdarna zrobiłam
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
anankee trzymaj się dzielnie ![]()
|
|
#3633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też miałam w planach zwykłą tetrę, ale wtedy jeszcze nie miałam o tych pojęcia. Miesiąc zajęło mi skompletowanie zestawu na najbliższe 2 lata, do czasu nocnikowania
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Ja z nocnikowaniem nie mam zamiaru czekać do 2 lat... Dla mnie to trochę bez sensu jest bo dla malucha faktycznie ta nauka może być trudna... Nasze pokolenie (i te starsze też) około 1 roku życia najczęściej już korzystały a nocnika i dlatego ja chcę w miarę szybko przejść na tetrę, a tylko na wyjścia papmpersy... Korzystając z rad mojej mamy będę małego uczyła siadać na nocniczku jak tylko będzie umiał siedzieć... Tak jak to kiedyś bywało.
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? mam dynię i nie wiem co z niej zrobić
|
|
#3636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie mąż przyniósł właśnie z Lidla chipsy serowo-cebulowe i bułeczkę z czekoladą na podwieczorek
Chyba chce mnie jeszcze bardziej utuczyć
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
ja też się skusiłam na te rajtuzki z biedronki wydają się takie cieplutkie -mam takie z misiem polarnym
Cytat:
trzymam kciuki za pobyt w szpitalu i obyś nie musiała być tam już do końca ciąży a myślałam, że może się spotkamy na oddziale |
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dzisiaj lenia dziewczyny to masakra... Leże cały dzien pod kocykiem bo pogoda dzisiaj straszna... Leje od paru dni i tak wieje ze szkoda nosa na dwór wystawiać, brrr.
A mam takie nerwy że szok bo coś sie dzieje z naszym ogrzewaniem i kaloryfery tylko dwa razy w ciagu dnia odpalają na 5 min a reszta dnia zimne jak diabli.Masakra normalnie!! Tż juz dwa razy był u własciciela i ekipa co naprawia ogrzewanie przyjezdza codziennie i nic nie naprawiają Tż też wsciekły jak nie wiem na to wszystko!! |
|
|
|
#3640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mallinka jasne.. Oto przepis: Racuszki Składniki: 200 g dyni bez skorupy i pestek 1 duże jajko 1,5 łyżki masła niepełne 1/2 szklanki mąki 1 - 2 łyżeczki startego świeżego imbiru sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddzielić od białka, utrzeć z masłem. Białko ubić na sztywną pianę. Dynię wymieszać z utartym żółtkiem, przesianą mąką, imbirem, doprawić solą oraz pieprzem. Delikatnie połączyć z pianą z białka. Racuszki formować łyżką i smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Podawać np. z sosem pomidorowym. Sos pomidorowy: Na patelni na 2 łyżkach oliwy zrumienić posiekany ząbek czosnku i 1/4 cebuli. Dodać 1 puszkę pokrojonych pomidorów bez skórek w sosie pomidorowym. Doprawić solą, pieprzem oraz łyżeczką brązowego cukru. Dusić pod przykryciem przez około 15 - 20 minut, aż powstanie gęsty sos. Wymieszać z posiekaną bazylią lub oregano. Z netu jest ale już wypróbowany TŻ bardzo smakują właśnie z tym sosem... Aha ja nie miałam imbiru to nie dodałam
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam na wizycie u gina i jest wszystko ok
jak on to stwierdził jestem daleeeeeeko w lesie L4 przedłużone, następna wizyta za 2 tygodnie mam nadzieję, że później nie wymyśli co tydzień ![]() widzę, że z tymi czopami to gorąco się robi ![]() kupiłam dziś te kapciochy z Biedronki - żadna rewelacja ale 12 zeta za kapcie do szpitala to chyba ujdą ![]() kupiłam dziś również krem na każdą pogodę z Nivea, bo w Rossmannie była promocja za ok. 10,50 zł ![]() Irsin - JAGODA ale ładne imię ![]() Anecka - śliczny kwiatek i właśnie chyba 4 umiera ![]() ja chyba kupię Oilatum Soft ale nie wiem czym się różni od zwykłego Oilatum nawilżacz świnka - też właśnie taki będziemy mieć... dostanę od siostry pod choinkę ![]() wiolkaslonko - ale śliczna niunia ![]() kocyki - ja to mam już nadmiar kocyków i mam zakaz ich kupowania mam jeden duży i gruby, drugi mniejszy i gruby, trzeci polarowy, czwarty welurowy, takie cus na zamek polarkowe, i jeszcze chyba ze jeden mały taki zwykły - toż to sklep można otworzyć z kocami co do pogody - to szkoda słów u nas dziś śnieg spadł, że przez chwilę było biało
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-21 o 16:55 |
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i imię wybrane Bardzo ładne!
|
|
#3644 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
i jak mala bedzie miala 2-3 miesiace to zamierzam je zaczac stosowacW szoku jestem,wlasnie dzwonil tz i powiedzial ze tak przed 19 przywioza nam meble i bedzie nawet ta nasza rogowka co miala byc dopiero w polowie listopada ![]()
|
|
|
#3645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myslalam ze taki kwiatek to padnie po miesiacu.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bylam w biedronce i sie wkurzylam, ale sama sobie winna jestem bo moglam isc rano po kapcie. Byla ostatnia para akurat mj rozmiar, akurat te co chcialam tylko ze niebieskie z pomponikami.. swietne boo miekkie fajna podeszwa i waskie na moja stope lux.. ale ostatnia para a ja nie lubie kupowac ostatnich rzeczy takie zboaczenie mam i nie kupilam :P Do drugiej biedry nie dalabym rady isc wiec olalam sprawe i kupilam sobie czekoladę
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Lutien opowiadaj, jak tam nasz lekarz? szpital ok?
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Anecka powiem Ci, że ja dopiero w tym miesiącu zaczęłam eksperymentować z dynią... Byliśmy z TŻ na zakupach i tak nam wpadła w oko... Kupiliśmy taką 4 kilo a zrobiłam z niej już chyba 4 obiady i na jeszcze jeden zostało... Wychodzi taniej niż mięsko bo zapłaciliśmy jakieś 11 zł :dJest bardzo zapychająca a jak się ją dobrze zrobi to smaczna bardzo
Polecam Wiem, że można tez kupić nie całą ale kawałek dyni, to możesz spróbować
|
#3648 | ||
|
Rozeznanie
|
Paulinka juz doszlam czego uzywa kootekk to chodzilo o Balneum kapiel pielegnacyjna i czytam ze ten płyn nie ma parafiny w przeciwienstwie do oilatum, ale co to oznacza, ze ktore lepsze?
Cytat:
Ile sztuk zakupialas i jak bedziesz je prać? W tv mowili o nich, ze pierze sie je w 40stop. i nie trzeba gotowac, ale jak sie doda jakis proszek do odkazania czy cos takiego ![]() w 90stop.to chyba one sie szybko zniszcza i straca kolory? a jaka pojemnosc? bo widze ze jest tez 150ml za 16zl to na wyprobowanie by bylo na poczatek. Cytat:
Jestem zielona w temacie tych pieluszek, ale mnie zainteresowały. Tam sa wkładki 2, ale pieluszke od razu daje sie do prania po np.obsiusianiu to po co ta zmienna wkladka? wiem glupie pytania ale serio jakos trzeba mi to wytłumaczyc jak sie tego w ogole uzywa
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba nie lubie dyni... raz jadlam i mi nie smakowala... choc moze to kwestia przygotowania
|
|
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
Sanderinka myślę,*że tak... ja kiedyś nie znosiłam szpinaku a mam taką potrawę, która bazuje na szpinaku i jest pyyyszna
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Moze sprobuje dynie bo na bank kupie niedlugo
![]() Wlasnie to jest juz ta odchowalnia czy nie? Jakies opisy porodow by sie zdały
|
#3652 |
|
Raczkowanie
|
Lutien miała coś napisać, ale chyba nie miała czasu...
A ja właśnie szukam informacji czy można dynię mrozić i czy się nie będzie paćkać potem ![]() A ostatnio wyczytałam, że dynia jest lepsza od marchewki i czegoś tam jeszcze bo ma więcej witamin.... Nie pamiętam dokładnie... I ponoć dla dzieci jest bardzo wskazana
|
#3653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Donosze, ze w Pepco od jutra beda:
- pajac niemowlecy polarowy - 14.99 - kombinezon z bucikami - 39.99 taki zimowy ![]() - pizama niemowleca - 14.99 - pajac niemowlecy pluszowy - 19.99
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
wrociłam od fryzjera zadowolona
blond wyszedl super, piekny złocisty choc ton ciemniejszy niz chcialam ale jestem zadowolona i tz tez, biedny juz dawno chcial zebym wrocila do blondu
|
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
u nas nie ma buu
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sie zawsze rozjaśnia pokaaaa ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- niebieska bo wydaję mi się że balneum pielęgnacyjne to właśnie typowo pielęgnacyjne, a oilatum jest dodatkowo do problemów skórnych.... noo w sumie to nie wiem
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od tej chwili jak juz jesteś na chodzie to musisz sie martwić sama o siebie. Na każdy obchod musisz lezec w samej podpasce bo zawsze spawdzają czy odchody połogowe odchodzą.Kolezanka sobie zakładała te majty siatkowe po obchodzie w czasie jak byly wizyty bliskich. Zaraz po cesarce (jak naciskają na brzuch to może poleciec baaardzo duzo krwi) do drugiej doby duzo krwi leciało. W 3 i 4 dobie juz coraz mniej ale i tak trzeba bylo co chwile zmieniać tą podpache...Boli bardzo obkurczanie sie macicy tzn mnie baaardzo bolało ale każde ciało jest inne wiec miejmy nadzieje że Ciebie tak nie bedzie....Podawali najpierw zaraz po cesarce kroplowki przeciwbolowe (ktore u mnie g....o dały) no i pozniej juz tylko czopki ktore moim zdaniem wogole nie działają ale to tez zalezy od organizmu. Ja w 2 dobie wybłagałam jakiś opium ale nie pamietam co to bylo (to wtedy jak mi to podłaczyli to na mnie zadziałało tak ze zasypiałam na sekunde miedzy skurczami macicy) no akurat moj organizm jest taki że zadne leki prawie nie działają...nawet czułam ból podczas cesarki nie tylko te szarpnięcia okropne bo nie umieli wyciągnąć juniora...aha ale jak dostanie sie cos mocniejszego wtedy nie mozna tam karmic jakis czas...dlatego niezabardzo chcą dawac mocniejszego w drugiej dobie tylko ewentualnie czopki z paracetamolu. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to służe pomocą
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
mela pokaże jutro bo dzisiaj fotki nie wyjda, nastepnym razem ciachne sobie jeszcze jasniejsze takie jak mialam kiedys
![]() ishka u nas znowu inaczej, trzeba lezec 24h i daja ketonale bez problemu i nawet babki karmia.. hmm ja w sumie bym po ketonalu nie karmiła ale co ja sie tam znam ah i mnie nie bolało obkurczanie sie macicy, delikatny ból jak przy okresie ale minimalnie ![]() co organizm to inaczej sereniti nie wiadomo jak zareagujesz na znieczulenie i czy cie bedzie bolec po, zalezy od twojego organizmu ale to tylk okilka dni bólu wiec spokojnie dasz rady
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

19.08.2011 

? mam dynię i nie wiem co z niej zrobić
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm
Chyba chce mnie jeszcze bardziej utuczyć 

L4 przedłużone, następna wizyta za 2 tygodnie
mam nadzieję, że później nie wymyśli co tydzień
ale 12 zeta za kapcie do szpitala to chyba ujdą
u nas dziś śnieg spadł, że przez chwilę było biało