|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Cytat:
![]() a porodu się już nie boję, boli ale jest do zniesienia trochę później gardło boli od darcia się hahaha
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój trwał 3 godz i ogólnie niesamowite przeżycie najpiękniejszy dzień w moim życiu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Miłego dnia, dziewczyny! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zadomowienie
|
Witaj Ana*** Grupa nam się powiększa
![]() Napiszesz nam coś o sobie, bo nie wszyscy Cię znamy? Ile masz lat, ile jesteście razem, czy jesteście po ślubie i takie tam ![]() Ja słyszałam, że na mdłości pomaga wypić coś gęstego ( np karotkę) leżac jeszcze w łóżku. To prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja już lepiej po antybiotyku
![]() aga też mam czasami mdłości, jak byłam chora jakoś nie dokuczały, ale od wczoraj ![]() ![]() Ty już miałaś jakieś usg robione? ja 7 tydzień zaczęłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja idąc do nowej pracy, obiecałam szefowi, że nie zajdę w ciążę przez 2 lata, w styczniu będzie rok jak ze sobą pracujemy więc pod koniec przyszłego roku najwcześniej moglibyśmy się starać, stąd bardzo realne jest zajście w ciążę w 2012, a urodzenie w 2013r. Z mieszkaniem jest właśnie problem, bo my wynajmujemy i jeszcze nie mieszkamy sami, pomału szukamy jakiegoś swojego lokum. Kochana, a Ty na kiedy planujesz?
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Ana witaj
![]() Fajnie, że jest nas coraz więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam na imię Ania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie zaciążone i te czekające
![]() Mam pytanko-czy któraś z Was odkładała macierzyństwo,albo odkłada z hmm głównie wygody?w sensie,że było mieszkanko,praca,kochając y luby i wszystko och i ach a dzidziuś kiedyś tam w planach? nikogo broń boże nie chcę osądzać,pytam z ciekawości zauważyłam u ludzi,że teraz jest tendencja do przedłużania/odkładania sobie pewnych rzeczy.Nawet jak się ma warunki,instynkt itp.żeby mieć dzidziusia..mam różnych znajomych-część sobie odkłada macierzyństwo do 30,30 któregoś roku życia w ogóle w polsce to robi się taki styl europejski-że tak to nazwę..do trzydziestki mieszkać razem,potem ślub,potem kiedyś tam dziecko..Takie jakby przedłużanie sobie etapów w życiu Tylko czy tak się da?ja też z jednej strony wolałabym poczekać z dzieckiem aż spłacę 2 kredyty-jeden na rok,drugi na jeszcze 5 lat....No a mam 26..ale podejrzewam,że przy spłacie i tak by się pojawiło coś innego-a to kupno auta,a to urządzenie mieszkania,a to kupno innego mieszkania,a to coś tam i tak w kółko-życie Ja się trochę przy dziecku boję utraty swobody...tzn.nie przerażają mnie obowiązki,mam instynkt,od dawna jestem samodzielna..i mam zwierzaki-więc to też obowiązek i np.jak chcemy wyjechać na 2 dni to trzeba kombinować co z naszą trzódką nie porównuję dzidziusia do psa i kotów-ale zawsze to jakieś poczucie odpowiedzialności,że czy impreza,czy znajomi,czy jakiś wypad,czy się chce czy się nie chce to trzeba się zająć |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
ajc kochana. pierwsze usg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale też obawiałam się porodu i nie ma co pisać, że nie boli, bo poród boli jednak nie jest to ból nie do wytrzymania zawsze można wziąć znieczulenie ( ja nie brałam) jednak kiedy kładą wam tą wyczekiwaną, cudowną maleńką istotkę to zapominacie o całym bólu nic się wtedy nie liczy, bo w końcu przytulasz swoje dziecko ![]() Cytat:
ooo o tym to ja nie słyszałam dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego właśnie tak sobie planujemy, że dziecko w okolicach 2013 roku, chyba że będziemy gotowi wcześniej. No i ja chcę zdecydowanie urodzić przed 30. ![]()
![]() |
#3317 |
Wtajemniczenie
|
Tak z perspektywy czasu, to stwierdzam, że fajnie jak ludzie troszkę pobędą ze sobą we dwójkę po ślubie, bo potem wszystko się zmienia i nie ma już się dla siebie tyle czasu, więc dobrze na początek coś zbudować, żeby to dalej fajnie działało, mimo braku czasu, zmęczenia itd. i żeby było do czego wrócić jak już dzieci mniej rodziców potrzebują. Jak dziecko jest od razu to jest tez najpiękniej na świecie, tyle tylko, że całkiem inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby spędzić jeszcze trochę czasu razem, tylko we dwoje, nacieszyć się sobą, wszystko sobie poukładać, dotrzeć się na tym poziomie. A później kolejny etap życia - kolejne wyzwanie.
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
Gucia zgadzam się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy w zasadzie dopiero po 21 lat, ale już rok jesteśmy małżeństwem, więc wcześniej niż na 30-stkę wychodzi nam w planach dzidzi... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sie poklocilam z TŻtem wczoraj(oczywiscie przez moj wybuchowy charakter)..dzisiaj musze go jakos udobruchac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Raczkowanie
|
Kobitki,nio właśnie..ja apogeum-jak to Gucia doskonale określiła też jeszcze nie mam ;-) pewnie przez ten jeden kredycik,który najbardziej mi ciąży..
A druga rzecz,że jeszcze by się chciało samemu z lubym pomieszkać..i porobić coś jeszcze tylko we dwójkę Ale cóż,latką lecą..Złapałam się na jakby układaniu życia pod dzidziusia-czyli co z moją pracą,bo umowa na stałe..I w razie czego jest do czego wrócić,choćby i na pół etatu.. Jak zaczniemy starania za rok,co jest w planach,to i tak urodzę mając 28-29 latek Wiadomo,nie da się macierzyństwa odkładać w nieskończoność.. Sylvie,a o co się pokłóciliście?na pewno go udobruchasz :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
a o to ze cos mu tlumacze milion razy a on nadal czegos nie potrafi zrobic.. dokladniej chodzi o to ze cwiczylismy na sali(bo rowniez tanczymy towarzyski razem), juz milionowy raz jedna rzecz a on nadal zle zle zle, wiec nie wytrzymalam i go opieprzylam ze jeszcze tego nie potrafi a ma powtarzane nie tylko przez trenerow przez pol roku ale i ja sie nauczylam jego wszystkich krokow i ja tez mu pokazywalam i nadal nic i nadal zle.. juz nie wytrzymalam, pierwszy raz az tak mnie zdenerwowal, bo ja rozumiem ze czegos mozna sie nie nauczyc ot tak w jednym momencie, ale do jaksnej ciasnej ja juz to potrafie a mam przeciez tez swoje kroki do nauczenia.. ehhh
sorrki ze wam sie tak zale ale ehh. i sama bylam zla na siebie po tym wszystkim, ze tak na niego naskoczylam bo nie powinnam, ale juz nie wytrzymalam psychicznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Raczkowanie
|
spokojnie Mrowinka,wszystko w swoim czasie
![]() czy byśmy miały po 20 late,czy ponad 30 to ważne,że mamusiami będziemy i rozpocznie się dla nas największa przygoda życia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do wieku - jeśli w miarę szybko powiodłyby się nasze staranka, to pierwsze byłoby w wieku 31 lat, drugie - ok. 33. Trochę późno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Raczkowanie
|
Mrowinka,ja planuję trójkę :P i muszę zdążyć ;-)
dwójka to minimum odnośnie wieku-mam koleżanki w Twoim wieku,które dopiero biorą ślub a dzieci kiedyś tam-więc na każdego przychodzi pora.. ![]() p.s ja choruję na wirusa hpv,który może utrudniać zajście w ciążę oraz powodować dolegliwości w jej trakcie.. ale jestem dobrej myśli Sylvie-wiesz jak to z chłopami,czasem trzeba tłumaczyć i po 100 razy coś ;-) ja też mam wybuchowy charakter,a mój luby to chodzący spokój.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zauważyłam, że co "kilka" lat zmieniają się poglądy. Nasze babcie też młodo wychodziły za mąż, w ostatnich latach najczęściej spotykałam młode mężatki 27/28- letnie, a teraz ten próg znów się zaniża ![]() Nasz staż małżeński nie jest długi, bo roczny, ale myślę, że to już jest jakaś próba, którą póki co przeszliśmy pomyślnie ![]() Zresztą będąc w ciąży (o ile plany się spełnią ![]() ![]() ![]() Aczkolwiek nie mówię, że inny wiek się nie nadaję, mówię to w moim mniemaniu i sytuacji życiowej... ![]() ...chyba, że... życie nas zaskoczy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.