|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne MEOW
Cytat:
czasami przypadkiem mi sie udaje capuccino, nie kuszę jeszcze nie...
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
ROXANKA a co to jest ten groszek ze sweet?
|
|
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszek
nie groszek hehe. Jest to zielony jakby proszek do cery tłustej (do suchej też jest). Tutaj masz forum o kosmetykach Sweetscents https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=446764, poczytaj sobie U mnie świetnie sprawdził się jako primer |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie polozylam na buzke probki mineralkow i naughty abyssinian jest ok idealnie sie stopil z buzia i kolorek ladny za to ten frisky to taki jasny ze tylko pasek zrobilam na policzku
jakby ktos potrzebowal to sie moge zamienic np. za naughty tylko w formule PP bo ja mam FF, zobaczymy czy sie bede swiecic i czy sie ta formula zwazy ale to chyba najlepiej ocenie jak sie wymaluje jutro do pracy jak narazie pierwsze wrazenia OK
|
|
|
|
|
#816 |
|
BAN stały
|
To ja się pochwalę nowymi miałkami
![]() u góry "Warlock" i "Necromancer" na dole liner "Coffin" i cień "Accident" z bliska - "Warlock" z kolekcji Dance of Death i "Accident" z kolekcji Friday the 13th w linii Coffin, Warlock, Accident, Necromancer Skinny dippersy Light chausie i himalayan (tym razem odcienie wydają się trafione w 10 na górze : sunsplasher light himalayan, skinny dipper medium himalayan, halloween "witch", róż Taboo Exposure", na dole: skinny dipper medium chausie, 2 cienie darmowe próbki jakiś cieni, róż Taboo "Racy". Swatche jutro w świetle dziennym Zawiedziona jestem jednym cieniem, który okazał się inny niż na stronie (necromancer- miał być black with purple/pink/fuchsia irridescence and sparkle a jest -jak widać czarno-miedziany/brązowy, a na pewno nie ma w sobie odrobiny fuksji/różu/purpury/fioletu ... ) ale widać meow tak ma, że jedne cień zawsze musi okazać się inny...
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2010-10-21 o 19:33 |
|
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
Julianka o rzeczywiście big
![]() będą swatche skinydipersa ? jak tak czytałam o tym to nie bardzo mnie zainteresowało a zdjęcie opakowania nawet bardzo juz nawet nie pamietam do czego to sluzy ![]() a mnie nie pasuje zaden odcien naughty, strasznie duza roznica miedzy nim a frisky. a i na mnei tez lepiej sprawdza sie formuła pampered niz ff
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A frisky pewnie nadal byłby zbyt blady. Mysle ze tak mozna zniwelowac tą dużą róznice miedzy 2 i 3 poziomem jasności pod warunkiem ze ktoś lubi sie korektorować ![]() swatche bedą, będą proszę o cierpliwośc
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie naughty abyssinian jest zdecydowanie za ciemny, natomiast frisky za jasny o jakies 2-3 tony az!!!
ale poprostu zamowilam oba i mieszam...nie jest to znowu az tak klopotliwe wyjscie...
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
Julianka eee za duzo roboty korektor pod podklad, ja i tak nakładam minta, siamese frisky w formule ff brzydko na mnie wygladało jakoś tak blado a ten sam kolor i odcień w formule pampered wygląda ładnie
ale jakby tak nie było to chyba bym pomieszała.I przez Ciebie chcę skinny dippersa ![]() czekam na swatche Kasiura tez mialam zamiar tak robic, ale formula pampred okazala sie lepsza odcieniowo dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- napisałam ze za dużo roboty korektor pod podkład, ale że i tak nakładam chodziło mi o to że za dużo roboty mint i jeszcze korektor i podkład, choc ten mint rozjasnia też troche kolor podkładu. więc w sumi eto ne najgorsze wyjście... powinnam juz isc spac
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2010-10-21 o 22:40 |
|
|
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
siedzę sobie na stronie MEOW i coraz bardziej mam ochotę je wypróbować, jest może jakaś poznanianka chętna na wspólne zakupy?
do dziewczyn, które już zamawiały mam pytanie: czy do Polski też przesyłka jest bezpłatna jeśli zamówienie ma wartość powyżej 60$?
W czerwcu kolorówka, pielęgnacja i pędzle https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post51679446 I parę ciuszków z sieciówek XS-M https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post50571226 Proszę odpisz u mnie - nie subskrybuję wątków |
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
nocna odslona Meow
Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-12-02 o 23:09 |
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
podklady
Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-12-02 o 23:12 |
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
kuroikaze , no wlasnie ja też i tak ZAWSZE nakladam korektor czy to mint, multitasking, czy jakikolwiek inny. Koncowy efekt zazwyczaj jest przyzwoity ale nie można przesadzić z iloscią
No i jednak warstwa korektora zawsze wplywa na odcien podkladu musze go naprawic oczywiście aha, nie chcij jeszcze skinny dipeersa bo chyba sunsplasher jest fajniejszy potestuje jeszcze chwilke i dam znać.Karolinko, ale śliczne te cat`s eyes catchoo!
Edytowane przez Julianka_7oo7 Czas edycji: 2010-10-22 o 09:10 |
|
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Julianko tez mi ten catchoo wpadl w oko
![]() A ja dzisiaj do pracy nalozylam naughty abyssinian i wczoraj byl taki ladny na buzi bez bazy nakladalam a dzisiaj polozylam pod podklad puder perlowy i jakas taka blada jestem jak sciana mozliwe ze puder perlowy dal takie wrazenie rozjasnienia? |
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze puder perlowy mogl Cie wybielic
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
mnie bambusowy nie wybielal ani troche
|
|
|
|
|
#829 |
|
BAN stały
|
Swatche cieni z halloweenowych kolekcji
![]() Od góry Dance of Death: Witch (czarny z zielonymi drobinkami) Warlock (matowy czarny z niebieskimi drobinkami i irrydescencją) Necromancer (miał być czarny z różem/fuksją, na żywo różu nie widzę ani fioletu...raczej miedziane odcienie drobinek ) Coffin (liner) na żywo jest ciemny, miedziany, bardzo metaliczny ![]() Friday the 13th: Accident (mój ulubiony |
|
|
|
|
#830 |
|
BAN stały
|
...I długo oczekiwane Swatche Skinny Dippersów
![]() Trudno je obfocić. Drugie zdjęcie miało pokazać jak ich kolor zmienia się w zależności od kąta patrzenia/padania światła... ![]() Znowu widać dużą przepaść miedzy odcieniami light i medium, szczególnie to jest widoczne w Chausie, który jako light jest naprawdę baardzo jasny, do tego błyszczący, pewnie niektórzy mogliby go używać jako rozświetlacza Do tego lekko różnią się odcieniem np light himalayan jest różowawy, a medium już bardziej brzoskwiniowy. Wszystkie skinny są lekko błyszczące, ale satynowe, bez drobinek, w dotyku jakby kremowe, po roztarciu aksamitne i kolor sie lekko zmienia i intensyfikuje.Edit: do tego są bardzo trwałe , od zrobienia fotek mam je na ręce i nadal są ... i nie da się ich zetrzeć ręką muszę użyć mleczka
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2010-10-22 o 10:56 |
|
|
|
|
#831 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() obfocić je to rzeczywiście nie jest łatwa robota, dokonałaś niemożliwego wręcz swatche świetne, chcę coffin'a albo coś podobnego |
|
|
|
|
|
#832 |
|
BAN stały
|
Annie coffin rzeczywiście ładny choć jeszcze nie próbowałam na oku, teraz wychodzę to skinny sprawdzę jak się sprawują w użyciu.
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis dostalam moje probeczki
i chyba zaczne dzis testy, szykuje mi sie nocna impreza wiec warunki dosyc wymagajace dla podkladu |
|
|
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyna,
a ma może któras z was Brow Beater: Sandy Brown (lub ten Soft Brown) i może coś powiedzieć w temacie Dziękuję
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
a ma ktos moze abyssinian fierce -4? jest duzo ciemniejszy od naughty???
|
|
|
|
|
#836 |
|
Konto usunięte
|
Sporo postów wczoraj przybyło
![]() Dostałam wczoraj swoje próbki, dopiero dziś obejrzałam przy świetle dziennym (wczoraj już było ciemno jak odbierałam), trochę się zawiodłam Chciałam coś ciemniejszego niż dotychczasowy, a wszystkie są jaśniejsze Z mediumami nawet nie próbuję, bo pewnie będzie taki przeskok, jak w skinny dippersach A szkoda, bo korektory mi się podobają (wstępnie zrobiłam paski na dłoni, choć wczoraj nawet przy sztucznym świetle jeden kolor już wyeliminowałam- frisky siamese- różowawy dla mnie). Konkretniej chodzi o to, ze dopatruję się w nich drobinek, nie są takie tępo matowe, jak z lauressa. Przez to na twarzy mi się Lauress trochę odróżniał (zależy w który dzień), bo podkłady mam rozświetlające (lumiere cashmere i luminesse), a tu taki tępo matowy korektor... angora (2) też odpada- jak jajecznica (z jajek miastowych, nie wiejskich ) ![]() zostaje mi do przetestowania: manx (2), abyssinian (2) i korat (2). Niestety fotek nie mam jak zrobić, bo w moim tel jest malo mega pikseli, a chłopakowi się zepsuł i też ma tymczasowo gorszy na zastępstwo. A szkoda, bo widać różnice kolorystyczne w poszczególnych odcieniach. |
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po wstepnych testach. I musze powiedziec ze zamawiajac podklad moglabym zrezygnowac z testow tylko zdac sie na opinie i kolor pasujacy Isilindil
zobacze jak wytrwa noc, makijaz musi mi sie do jutrzejszego poranka utrzymacW ogole prochy w woreczkach wydawaly mi sie ciemne, a na skorze szoook... bledziutkie. |
|
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
sunsplasher + skinny dippers
pierwsze dwie foty w cieplym swietle dziennym, trzecie w dziennym ale chlodnym
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: sunsplasher + skinny dippers
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł porównać na ręce Manx, Angore i Abyssinian 0 lub 1 i powiedzieć mi czy 0 Meow jest tak samo jasne jak 0 Pixie albo Fair Neutral EDM
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wielkie dzięki za swache
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

i zaraz odpiszę na mail 
czasami przypadkiem mi sie udaje 

ale jakby tak nie było to chyba bym pomieszała.

Chciałam coś ciemniejszego niż dotychczasowy, a wszystkie są jaśniejsze
)