Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 22:45   #4111
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny! Czytam Was praktycznie każdego dnia, począwszy od poczekalni aż po dzisiejszy dzień, jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać, a nieśmiała raczej nie jestem, jeśli chodzi o kontakty, tylko tak przez neta zawsze jakies takie obawy mam Ale ostatnio mój mąż zapytał co tam u moich koleżanek wizażanek, i wtedy uświadomiłam sobie, że ja to Was już normalnie znam, często utożsamiałam się z Waszymi problemami, zwłaszcza Daniel Kropki i Sebastian Siali - to wypisz-wymaluj mój Szczepanek Natomiast Wy nawet nie wiecie o naszym istnieniu, toteż dziś postanowiłam napisać Zatem mam na imię Kasia, a mój malutki urodził się dokładnie w tym samym dniu co Tymek Lei, czyli 8. 06. przez cc, ważył 3100 i miał 54 cm. Teraz ma już ponad 7 kg. I dalej mamy te samy problemy co na początku, mały bardzo bardzo dużo płakał, marudził, po zmianie mleka na nutramigen przez jakiś czas było super, a teraz znów na nowo... maruda praktycznie cały dzień...
Podaję osławioną już dynię z ziemniakami, brzoskwinię i banan na podwieczorek...
Pozdrawiam Was gorąco, i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona jak to się mówi, lepiej późno niż wcale
jaki fajniutki serdecznie cie witamy

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 22:49   #4112
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość

Siala ty nadal na Bebilon Comfort jedziesz?? Bo ja właśnie przymierzam się do zmiany na zwykły, już nawet zakupiłam. Wykańczają mnie te ceny Comfortu a wydaje mi się że całkiem niepotrzebny już jest, mała radzi już sobie z twardszą kupą więc spróbujemy na zwykły przejść.
Też nad tym myślałam i nie wiem co robić.. mam jeszcze 3 puszki w zapasie Comfortu mój kupala robi raz dziennie, papkowatego zielonego więc lekkie jego zatwardzenie chyba by nie zaszkodziło.. chociaż mi się zdaje, że w zwykłym i w comforcie jest ten sam poziom żelaza bo to chyba ono zatwardza kupala NAN miał półtora raza tyle żelaza co inne mleka... tyle pamiętam z porównywania mlek.
No i nie wiem co z tym kolorem kupy.. pediatra mi mówiła, że jest okej ale on wali cały czas zielone od 3go tygodnia życia

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 23:00   #4113
Edzia400
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22806735]Masz namiary na to forum? Czy ta dziewczyna miala też swoją stronę? bo coś mi sie kojarzy.... gdzieś mi dzwoni, ale nie wiem, w którym kościele.[/QUOTE]
tak nowotwory damy rade (ale administrator wykasował jej walke i nie widze zeby wróciła ) mozna w wyszukiwarce tego forum wpisac nik i powinno sie conieco wyswietlic
czy strone miała swoja nie wiem
potem była na amazonkach
jej historie z nowotworów zdieli ale na amazonkach jest dalej tyle ze skrócona

mam jej gg bo chciałm do niej pisac ale mi brakło odwagi teraz juz za pozno jej nik to savanach http://amazonki.net/dyskusje/list.php?371 tutaj jest cos niecos reszte trzeba szukac po forum

szkoda kobiety bo naprawde jej rak bym bardzo rzadkim przypadkiem

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

no właśnie - zapraszamy pozostałe podczytujące
no ja tez sie do tej wypowiedzi przyłanczam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 23:22   #4114
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny! Czytam Was praktycznie każdego dnia, począwszy od poczekalni aż po dzisiejszy dzień, jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać, a nieśmiała raczej nie jestem, jeśli chodzi o kontakty, tylko tak przez neta zawsze jakies takie obawy mam Ale ostatnio mój mąż zapytał co tam u moich koleżanek wizażanek, i wtedy uświadomiłam sobie, że ja to Was już normalnie znam, często utożsamiałam się z Waszymi problemami, zwłaszcza Daniel Kropki i Sebastian Siali - to wypisz-wymaluj mój Szczepanek Natomiast Wy nawet nie wiecie o naszym istnieniu, toteż dziś postanowiłam napisać Zatem mam na imię Kasia, a mój malutki urodził się dokładnie w tym samym dniu co Tymek Lei, czyli 8. 06. przez cc, ważył 3100 i miał 54 cm. Teraz ma już ponad 7 kg. I dalej mamy te samy problemy co na początku, mały bardzo bardzo dużo płakał, marudził, po zmianie mleka na nutramigen przez jakiś czas było super, a teraz znów na nowo... maruda praktycznie cały dzień...
Podaję osławioną już dynię z ziemniakami, brzoskwinię i banan na podwieczorek...
Pozdrawiam Was gorąco, i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona jak to się mówi, lepiej późno niż wcale
witamy

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Powiedzcie czy wasze dzidzie też się tak piorą po brzusiu? ta tak macha łapkami że ciągle się bije i kurde nie wiem czy ona może sobie jaką krzywdę w ten sposób zrobić? Pilnuję jej ale przecież nie mogę przy niej wisieć non stop- chyba najlepiej by było łapki powiązać jak nie jest na brzusiu
Stefek czasem tak naparza raczkami, ze moglby spokojnie mala elektrownie napedzic i wali sie na okraglo
===============
zbieram sie do spania, podczytalam troche popoludniowa produkcje i wale w bety, malz odpalil, jutro ma wolne, wiec troche z malym posiedzi a ja na jakis trening skocze
dobranoc kobity

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 23:46   #4115
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziouchy mam pytanie
Otóż zmieniłam kolor włosów jak wiecie i wyszedł.... nieco za bardzo kontrastowy z moją bladością skórną że tak to ujmę.. i chciałabym się jakoś przyciemnić przynajmniej na ryjku.. boję się samoopalaczy ale może istnieje jakiś cudowny co nie robi plam i smug? Albo solara ale nie chcę z siebie zrobić fryty karbowanej i sama nie wiem co wybrać xD
Coś polecacie? *zapytała ponownie*

Stary 2010-10-21, 23:58   #4116
parrotka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny.
Nadrobilam w koncu pedzicie jak strus pedziwiatr... Czytalam Was na raty, troche na spacerze troche w domu dlatego wybaczcie, ze nie bede cytowac.

Witam nowe mamusie i ich skarby. Ja tez niedawno sie ujawnilam ale czuje sie jakbym znala Was od zawsze I dzieki dziewczyny, ze jestescie. Naprawde jest mi o wiele razniej z myslą, że nie ja jedna mam problemy a poza tym jestescie skarbnicą wiedzy dla mniej doswiadczonych (czyt. dla mnie) mamuś. Zawsze kiedy mnie cos trapi tutaj kieruje swoje kroki bo ktoras z Was wlasnie jest lub byla w podobnej sytuacji. Podziwiam tez ze macie tyle czasu na pisanie ale mając kilkaset lub kilka tysiecy postow na swoim karku pewnie Wam to idzie sprawniej niz mnie .

Podziwialam dzis Was i dzieciaczki - kostium Sebka bombowy.W ogóle wszystkie dzieciaczki kochane , sama słodycz i fajne ciuszki. Ja tez musze sie rozejrzec za jakimis wiekszymi rzeczami bo Basia mi wyrasta a z drugiej strony staram sie przebierac jak juz musze bo mnie nerwow nie wystarcza na jej przebieraniowe wrzaski. Przy czapce i rekawach musowo jest wrzaskun na cala okolice.
Myslalam, ze ida nam zeby ale teraz to ja juz nie jestem pewna czy to nie skok bo wypisz wymaluj pasuje prawie wszystko. Przede wszystkim zepsulo sie zasypianie i samo spanie. Basia spala sporo, przesypiala caly spacer i w domu miala 2 drzemki po ok 1,5 godziny. No a teraz nie mozna jej uspic (tylko wozek i przy muzyce) i spi jak mysz pod miotla nawet teraz po przelozeniu jej do lozeczka co jakis czas musze ją bujnąc bo sie przebudza albo jęczy przez sen. Apetyt w kratkę.... Nie mam co pisac dalej bo macie to samo .
Swietny pomysł z tym albumem, tez chcialabym cos takiego Basi zrobic ale to jak wiecej czasu bedzie czyli.... moze na 18-te urodziny (Basi 18-te bo ja w tym roku tez obchodzilam 18-tke tyle, ze x 2 )

Odnosnie tej dziewczyny co sie podszywala pod kilka ników to jestem w szoku, po co? na co? to chyba musi byc jakas choroba bo nie wierze, ze ktos zdrowy na umysle moze w taki sposob zabawiac sie uczuciami innych, a ta wyłudzaczka... smutny koniec tej historii...

Zmykam spac...Dobranoc

Aaaaa dodam fotki
1. Basia je jagódki
2. Ratunku co robic? Dziecko zagląda do kieliszka...

Edytowane przez parrotka
Czas edycji: 2010-10-22 o 00:04
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 00:28   #4117
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość

Aaaaa dodam fotki
1. Basia je jagódki
Jakież ona ma piękne oczy! Ten kolorek mojemu się zrobiły jakieś takie szaro-bure.. ni to zielone, ni to piwne

Kochana powiedz mi, że ten kubek z kawą na parapecie to jest kubek z Pragi czeskiej! Bo mnie się zdaje, że zakupiłam rodzicom identyko... ehhh piękne wspomnienia mi się ... wspomniały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 01:01   #4118
panna migotka
Rozeznanie

Nie było mnie tu od południa a wyprodukowałyście ponad 3 strony!
witam nowe mamusie ja też taka bardziej świeżynkowa jestem ale oczywiście podczytująca od początku

hurtem: dzieciaczki śliczne
darianna za 4 miesięcy
szaja żeby w Agatkę wstąpił głodomór
margo za szybkie wyleczenie odparzenia
justin też się zastanawiam nad tym fotelikiem albo recaro a zakupki bardzo fajne i mama zdolniacha

u nas dziś w końcu koniec maruda (żeby się tylko nie odmieniło) jedna drzemka 1 godz i 15 min a druga aż 2,5 godz! tylko w nocy wybudza się znacznie częściej niż kiedyś i jeśli będzie tak jeszcze ze 2 tyg to będę chyba ściągała moje mleko i na noc zagęszczała kleikiem

aa i dziś przyszła paczuszka z hippa. Wiecie co jest w tej drugie paczce w rossmanie? i czy jak produkty hippa są w promocji to obowiązują te kupony promocyjne - 25%?
Stary 2010-10-22, 01:22   #4119
basiak
Raczkowanie

Hej, postanowiłam się odezwać po stu latach coby mnie Lea jutro z listy nie wywaliła :P
Mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta.

Szymek z wiekiem coraz bardziej marudny, ale to chyba norma Ząbkuje już chyba ze dwa miechy, a zęby jeszcze się nie przebiły...masakra jakaś.
Dietę rozszerzamy z powodzeniem, mimo że mały jest skazowcem póki co żadnych atrakcji nie było. Gluten też ok. I młody pije już Pepti 2.
Ogólnie chowa się dobrze, jest fajnym, pogodnym dzieckiem, ciągle się uśmiecha i śmieje na głos Jedyna jego wada to nocny tryb życia....(po mamusi niestety) walczymy żeby go przestawić, ale narazie bez efektów.

16 października skończył pół roku. Tego dnia miał też chrzciny, a rodzice przy okazji się pobrali po 13 latach życia w grzechu
Przygotowania do tych uroczystości trochę mnie pochłonęły i nie miałam czasu na wizaż, chociaż starałam się bywać u Was na bieżąco. Także wiem mniej więcej co w trawie piszczy

Jak będę miała fotki ślubno-chrzcielne to się pochwalę w klubie bo tu faktycznie grozą powiało ostatnio....

Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze śliczne pociechy

Araczku

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:10   #4120
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

Powiedzcie czy wasze dzidzie też się tak piorą po brzusiu? ta tak macha łapkami że ciągle się bije i kurde nie wiem czy ona może sobie jaką krzywdę w ten sposób zrobić? Pilnuję jej ale przecież nie mogę przy niej wisieć non stop- chyba najlepiej by było łapki powiązać jak nie jest na brzusiu
Michasia też tak robi ale jakoś tym się nie przejmuję.Sama sobie chyba nie zrobi krzywdy

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ponoc sudokem ma cos co powoduje ze szczypie nie wiem bo my tormentol mielismy i szybko zagoił rany ale juz o tym pisałam sudokrem i linomag i hipp uzywamy nadal ale na zmiane no i oliwki ale najwazniejsze to mycie pupy woda z jakims delikatnym płynem do kapieli i delikatne dokładne osuszanie
michasia cały czas używa SUDOKREM-u.Przetestowałam na sobie bo podrażniłam skórę w okolicach intymnych po porodzie podpaskami naturella.Nic mnie nie szczypało a wręcz przeciwnie pomogło

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ----------

Cytat:

Aaaaa dodam fotki
1. Basia je jagódki
ale słodko wygladam
----------------------------------------------------------------------------------------
dobry
18-kąpiel
19-spanie
2.20-jedzenie
5.30-pobódka
6-jedzenie
a teraz sobie siedzimy i czekamy na sen

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-10-22 o 07:13
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:45   #4121
bratkab
Zadomowienie

Witam Was serdecznie o poranku!
Mój maluch jeszcze sobie smacznie śpi więc mam czas na wizaż.

Siala_Bala Smok wymiata a Twój kolorek niczego sobie

Justin gratulacje dla mamy za talent Buciki superowe

Jola00 ślicznie razem wyglądacie

Silpe super pomysł z tym albumem, a jak jeszcze właśnie dodasz komentarze to będzie dla małej rewelacyjna pamiątka Ja mojemu młodemu robię album w Power Point. Ale wywołać niektóre zdjęcia też chcę, tylko jeszcze się za to nie zabrałam.

Elizka21 witaj Zdjęcia super

Szajajaba toż u Ciebie te szaliki idą hurtowo i jak zwykle cudownie Ci wychodzą

Olivka_7 super fryzurka a mała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 07:57   #4122
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziouchy mam pytanie
Otóż zmieniłam kolor włosów jak wiecie i wyszedł.... nieco za bardzo kontrastowy z moją bladością skórną że tak to ujmę.. i chciałabym się jakoś przyciemnić przynajmniej na ryjku.. boję się samoopalaczy ale może istnieje jakiś cudowny co nie robi plam i smug? Albo solara ale nie chcę z siebie zrobić fryty karbowanej i sama nie wiem co wybrać xD
Coś polecacie? *zapytała ponownie*
kiedys latalam na solarke trzy razy w tygodniu, przestalam, bo mam uraz - zmarla moja bardzo dobra kolezanka na czerniaka (36 lat), po drugie cera bardzo mi sie zepsula, chodze teraz jak corka mlynarza, ale oczywiscie probuje roznych specyfikow, jak do tej pory najlepszy dla mnie na cialko jest air brush, rownomierna opalenizna o pieknym zloto-czekoladowym kolorze, ale w domku do buzi czesto stosuje lancome (od razu przeciw starzeniu) albo loreal ze zlotymi drobinkami, do cialka samopalacze wg mnie ciezko sie naklada, wiec dlatego czesto stosuje balsam brazujacy dove (do ciemnej skory), ladnie stopniowo opala aaaa i jesli nie chcesz miec smug, plam to zrob sobie peeling przed nalozeniem samoopalacza
--------------------------
hejka
my nocka w miare, dwie pobudki, troche marudzenia w miedzy czasie, ale generalnie nie jest zle, ja juz spac nie moge a malz oczywiscie dusi komara, malenki tez wlasnie jeszcze przysnal na chwilke
za dwa tygodnie przyjezdza moja tesciowa, to w sumienie nie jest zla kobieta, ale ma tendencje do wtryniania sie we wszystko, przewiesza mi obrazki w domu, krzyczala ostatnio jak chcialam w upal wyjsc z malym bez czapki no i jak czasem nie odbieramy tel to dzwoni do mojej mamy czy nic nam sie nie stalo (a moja mama wrozka jest i ma to wiedziec, hehehe), taka nadopiekuncza, przez co czasem meczaca,
kupilam juz bilet lotniczy na swieta, poniewaz u tesciow jest wiecej miejsca bedziemy tam mieszkac, a ta juz szaleje...ja musze sie gryzc w jezyk zeby czegos nie palnac, ona za Stefanka dalaby sie pociachac a to dla mnie najwazniejsze
wykapusialam sie, kawkuje teraz no i naturalnie czytam wizaz
na 10 do lekarza, wiec za pol godziny zwalam towarzycho z wyrka
szaja ja tez pytam czy robisz szaliczki na handelek?

no to milego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 08:27   #4123
bratkab
Zadomowienie

Kafuniax witaj Fajnego masz synka

Margo - oby owocki były, bo widzi mi się że Ikea nie przypuszczała jaką popularność zyska ich produkt i za małą dostawę zamówili

Olivka mój też wali rękami na oślep, a najbardziej się boję o niego jak tak wali a w ręku ma grzechotkę, żeby sobie krzywdy nie zrobił.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Parrotka fotki są super

Basiak witaj po tak długim czasie. Gratuluje rocznicy i ślubu.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Jak coś to ja byłam pierwsza a tak poważnie to ja już muszę Szaja do tej Twojej ulubionej pasmanterii się dostać, a potem na szybki kurs wzoru, bo podstawy znam i może sama się podejmę

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Nam szczepienie minęło jak zwykle dobrze. Po moim maluchu schodzi to jak za przeproszeniem po psie. Żadnych dodatkowych objawów, atrakcji na szczęście. Nawet dziś w nocy dopiero jadł o 5, więc i się bardziej wyspałam. A małż pojechał przed pracą zawieźć moją aplikację. Mam nadzieję, że na rozmowę mnie zaproszą. Dziś znów zapowiada się piękny słoneczny dzień.
Co do glutenu to nam pediatra kazała wprowadzić po skończonym 5 miechu w ilości 5g dziennie. Więc zaczynamy od wtorku
A i miałam napisać że maluch waży już 7kg.

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-10-22 o 08:35 Powód: dopisek
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 08:33   #4124
kafuniax
Raczkowanie

Witajcie z rana
Bratko, ja też się obawiam, czy kiedyś Szczepanek sam sobie grzechotką jakiegoś guza nie nabije. Wczoraj bawił się smoczkiem i do oka sobie włożyłNAPEWNO ZAPROSZĄ NA ROZMOWĘ! trzymam kciuki!

Siala, ja polecam żel samoopalajacy Loreal sublime bronze, są recenzje na KWC, daje bardzo subtelny efekt i nie da się nim plam zrobić, ja używam na twarz i dekolt, kiedy chcę troszkę nabrać koloru. Solarium nie polecam i boje się, chociaż nie raz chciałabym być czekoladowa A do ciała bardzo mi odpowiadał Vichy nutri sun, często na allegro były okazyjne ceny, ale już go nie ma w sprzedaży
Justin, powiedz mi jak schodzi ta opalenizna po air brushu? Czy długo się utrzymuje? Już od dłuższego czasu się przymierzam- i chcę i boję się

U nas od rana marudzenie, wstał za wcześnie, bo musiałam mu fridą glutki poodciągać i już nie zasnął. To jest dopiero ból istnienia.. ziewa, zmęczony, ale nie zaśnie...

A co do tej dziewczyny, która miała kilka nicków... to też mi się wydaje, że to poprostu jakieś zaburzenia psychiczne albo głupota innej opcji nie widzę.

Łapałam dziś siki do woreczka, zawiezione do laboratorium... tak jak Szaja pisała, dziecko nie może cały czas marudzić i być niezadowolone, zgadzam się z tym (no chyba że to jakis wyjątkowy egzemplarz) wiec szukam przyczyny tego marudzenia. Wcześniej pomogła zmiana mleka na nutramigen. Ustalił się plan dnia, przy pierwszych objawach zmęczenia kładłam do łóżeczka, dawałam smoka i spał... teraz odkładany wpada w dziki szał... i nie mam już pojęcia skąd i dlaczego taka reakcja.
Parrotko - piękna Basia!

Dobrego dnia Dziewczyny!

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"

Edytowane przez kafuniax
Czas edycji: 2010-10-22 o 08:48
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:03   #4125
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana powiedz mi, że ten kubek z kawą na parapecie to jest kubek z Pragi czeskiej! Bo mnie się zdaje, że zakupiłam rodzicom identyko... ehhh piękne wspomnienia mi się ... wspomniały
to na pewno kubek z Pragi, bo mam w domu taki sam
Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
aa i dziś przyszła paczuszka z hippa. Wiecie co jest w tej drugie paczce w rossmanie? i czy jak produkty hippa są w promocji to obowiązują te kupony promocyjne - 25%?
u nas też wczoraj pojawiła się ta paczuszka. nie wiem, czym sobie na to zasłużyłam, ale listonoszka przyniosła mi ją do domu, zaznaczając, że normalnie trzeba to na poczcie odbierać, ale dla mnie robi wyjątek.
podłączam się pod pytanko o rossmana.

u nas nocka taka sobie. o 22.45 Ewcia wybudziła się z takim płaczem, że pierwsze co mi przyszło do głowy to choroba i mierzyłam jej temperaturę. na szczęście okazało się, że to tylko głód potem jeszcze 2 pobudki 1.15. i 4.15. przy tej drugiej cyrk z odbijaniem, wybudziła się, był problem, żeby ją położyć, ale ostatecznie się udało i pospała jeszcze prawie do 7. teraz odbywa swoją pierwszą dzienną drzemkę, możliwe że znów będzie spała 1,5h i wybudzi się akurat, gdy małż wróci z pracy.

muszę ogarnąć chatę i przejrzeć lodówkę przed przyjazdem teściów. zaraz się za to zabieram, ale najpierw idę sklecić i wysłać pisma do pracy.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 09:04   #4126
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Aaaaa dodam fotki
1. Basia je jagódki
Śliczna jagódkowa Basia

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Hej, postanowiłam się odezwać po stu latach coby mnie Lea jutro z listy nie wywaliła :P
Myślałam o Was 16.10, bo nasze dzieci są z tego samego dnia przecież

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Najlepsze życzenia dla Szymka za pół roczku Buziaki od Luizki

Cytat:

no to milego
Też o tym pomyślałam, bo bardzo mi się podobają te szaliczki ...a ten ostatni to miodzio

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

Olivka mój też wali rękami na oślep, a najbardziej się boję o niego jak tak wali a w ręku ma grzechotkę, żeby sobie krzywdy nie zrobił.

. A małż pojechał przed pracą zawieźć moją aplikację. Mam nadzieję, że na rozmowę mnie zaproszą. Dziś znów zapowiada się piękny słoneczny dzień.
Luiza 2 razy się grzechotka walnęła w głowę i była baaardzo zdziwiona

Trzymam kciuki, oby zaprosili na rozmowę

U mnie znowu pochmurno, wieeeeje i pada Znowu nici ze spaceru

Nocka tradycyjna - 3 pobudki. Już nawet na zegarek nie patrzę jak się budzę.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:05   #4127
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobry naprodukowalyscie tyle przez jeden wieczor?? ok powoli..

justin siwetne rzeczy,m a spiworek bomba, moja mama tez krawcowa, moglam poprosic...

silpe jak dziecko uszko trze, znaczy ze je boli i czesto jest oznaka zapalenia ucha, warto to sprawdzic, zwlaszcza ze byl ryk

jola, ładnie to tak? dopiero jak sie wspomnialo to sie odezwala zagladaj czesciej jestescie piękni

elizka witamy wierzymy ze jestescie prawdziwi gratuluje duzej rodzinki

dilayla, wiesz w drewnianym wiecej miejsca jest i latwiej sie dzecku zlapac i podciagnac o szczebelki niz za te uchwytyw siatkowych kojchach

szaja szlik oczywiscie boski jest

olivka super wygladasz

iza moja Róża tez odkad chlodno jest nie chce pic. po prostu. cos pociumka i wypluwa smoczek, latem potrafila wybąblowac 100 nl naraz teraz nic, po mnie to ma ja tez malo piję.
Stary 2010-10-22, 09:06   #4128
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny.
Nadrobilam w koncu pedzicie jak strus pedziwiatr... Czytalam Was na raty, troche na spacerze troche w domu dlatego wybaczcie, ze nie bede cytowac.

Witam nowe mamusie i ich skarby. Ja tez niedawno sie ujawnilam ale czuje sie jakbym znala Was od zawsze I dzieki dziewczyny, ze jestescie. Naprawde jest mi o wiele razniej z myslą, że nie ja jedna mam problemy a poza tym jestescie skarbnicą wiedzy dla mniej doswiadczonych (czyt. dla mnie) mamuś. Zawsze kiedy mnie cos trapi tutaj kieruje swoje kroki bo ktoras z Was wlasnie jest lub byla w podobnej sytuacji. Podziwiam tez ze macie tyle czasu na pisanie ale mając kilkaset lub kilka tysiecy postow na swoim karku pewnie Wam to idzie sprawniej niz mnie .

Podziwialam dzis Was i dzieciaczki - kostium Sebka bombowy.W ogóle wszystkie dzieciaczki kochane , sama słodycz i fajne ciuszki. Ja tez musze sie rozejrzec za jakimis wiekszymi rzeczami bo Basia mi wyrasta a z drugiej strony staram sie przebierac jak juz musze bo mnie nerwow nie wystarcza na jej przebieraniowe wrzaski. Przy czapce i rekawach musowo jest wrzaskun na cala okolice.
Myslalam, ze ida nam zeby ale teraz to ja juz nie jestem pewna czy to nie skok bo wypisz wymaluj pasuje prawie wszystko. Przede wszystkim zepsulo sie zasypianie i samo spanie. Basia spala sporo, przesypiala caly spacer i w domu miala 2 drzemki po ok 1,5 godziny. No a teraz nie mozna jej uspic (tylko wozek i przy muzyce) i spi jak mysz pod miotla nawet teraz po przelozeniu jej do lozeczka co jakis czas musze ją bujnąc bo sie przebudza albo jęczy przez sen. Apetyt w kratkę.... Nie mam co pisac dalej bo macie to samo .
Swietny pomysł z tym albumem, tez chcialabym cos takiego Basi zrobic ale to jak wiecej czasu bedzie czyli.... moze na 18-te urodziny (Basi 18-te bo ja w tym roku tez obchodzilam 18-tke tyle, ze x 2 )

Odnosnie tej dziewczyny co sie podszywala pod kilka ników to jestem w szoku, po co? na co? to chyba musi byc jakas choroba bo nie wierze, ze ktos zdrowy na umysle moze w taki sposob zabawiac sie uczuciami innych, a ta wyłudzaczka... smutny koniec tej historii...

Zmykam spac...Dobranoc

Aaaaa dodam fotki
1. Basia je jagódki
ze mnie to tak samo doswiadczona mama jak i z Ciebie ale razem razniej, bez watpienia
jagódkowa Basia słodka

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
ja mialam sok jablkowy i obiadek z indykiem
tak, kupony obowiazuja od aktualnej sklepowej ceny
Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta.

Szymek z wiekiem coraz bardziej marudny, ale to chyba norma Ząbkuje już chyba ze dwa miechy, a zęby jeszcze się nie przebiły...masakra jakaś.
Dietę rozszerzamy z powodzeniem, mimo że mały jest skazowcem póki co żadnych atrakcji nie było. Gluten też ok. I młody pije już Pepti 2.
Ogólnie chowa się dobrze, jest fajnym, pogodnym dzieckiem, ciągle się uśmiecha i śmieje na głos Jedyna jego wada to nocny tryb życia....(po mamusi niestety) walczymy żeby go przestawić, ale narazie bez efektów.

16 października skończył pół roku. Tego dnia miał też chrzciny, a rodzice przy okazji się pobrali po 13 latach życia w grzechu
Przygotowania do tych uroczystości trochę mnie pochłonęły i nie miałam czasu na wizaż, chociaż starałam się bywać u Was na bieżąco. Także wiem mniej więcej co w trawie piszczy

Jak będę miała fotki ślubno-chrzcielne to się pochwalę w klubie bo tu faktycznie grozą powiało ostatnio....

Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze śliczne pociechy

Araczku
witaj wszystkiego najlepszego na "nowej" drodze czekamy na fotki
Cytat:
hejka
my nocka w miare, dwie pobudki, troche marudzenia w miedzy czasie, ale generalnie nie jest zle, ja juz spac nie moge a malz oczywiscie dusi komara, malenki tez wlasnie jeszcze przysnal na chwilke
za dwa tygodnie przyjezdza moja tesciowa, to w sumienie nie jest zla kobieta, ale ma tendencje do wtryniania sie we wszystko, przewiesza mi obrazki w domu, krzyczala ostatnio jak chcialam w upal wyjsc z malym bez czapki no i jak czasem nie odbieramy tel to dzwoni do mojej mamy czy nic nam sie nie stalo (a moja mama wrozka jest i ma to wiedziec, hehehe), taka nadopiekuncza, przez co czasem meczaca,
kupilam juz bilet lotniczy na swieta, poniewaz u tesciow jest wiecej miejsca bedziemy tam mieszkac, a ta juz szaleje...ja musze sie gryzc w jezyk zeby czegos nie palnac, ona za Stefanka dalaby sie pociachac a to dla mnie najwazniejsze
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:07   #4129
elizka21
Raczkowanie

GG do elizka21 Send a message via Skype™ to elizka21

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
jaki śliczny a jak ładnie trzyma główkę
Moja michasia jeszcze nie trzyma główki
Heh, mój tak trzyma ale na brzuszku uwierz mi dziennie lezy 3min;] potem jest ryk;]
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22804146]
zajefajne dzieciaki.
A Mikoalj wcale na 8kg nie wygląda... Tymek tylko troszkę lżejszy, a pulchniejszy.
[/QUOTE]
No własnie mój takich pucułków nie ma;] wazy sporawo ale nie widac tego po nim wogóle ale uwazam ze to przez to ze jest wysoki dzieki

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witaj Moje gratulacje dla mamy 3 dzieci- jakos sobie tego nie wyobrazam przy jednym sił mi brak, jak to robisz????
Jak ja to robie....? Niewiem:-D uwierz mi czasami tez mi brakuje sił....

Hej
Dziekuje za komplementy i za miłe przyjęcie
Ja dzis jade z Danielem do dentysty bo ma niestety pruchnice która staramy sie zatrzymac i czeka nas jeszcze dzis i za tydzien wizyta i za 3mies kontrola. Ciekawa jestem czy Miki bedzie grzeczny z moja mamą bo co jak co z nikim on nie zostaje bo on tego nie lubi;] heh zawsze mamusia musi byc (czyli ja) ehhhh
A i widzialam ze wpiszecie mnie na liste równiez dziekuje i podaje swoj wiek bo tam wasze są no a ja młoda jestem takze sie nie zdziwcie 13.06.1988r.

Dzis poszlam spac o 24 bo byl super film w tv kurcze aktor bossski hehe no i miki na szczescie dl mi pospac do 7. bo innaczej to bym chyba....
no dobra ide spróbuje dac mu cyca i pewnie niedlugo zasnie
Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l.
Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l.
Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci
Tyle jestesmy razem...
Starość nie radość...
elizka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 09:20   #4130
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

Nam szczepienie minęło jak zwykle dobrze. Po moim maluchu schodzi to jak za przeproszeniem po psie. Żadnych dodatkowych objawów, atrakcji na szczęście. Nawet dziś w nocy dopiero jadł o 5, więc i się bardziej wyspałam. A małż pojechał przed pracą zawieźć moją aplikację. Mam nadzieję, że na rozmowę mnie zaproszą. Dziś znów zapowiada się piękny słoneczny dzień.
Co do glutenu to nam pediatra kazała wprowadzić po skończonym 5 miechu w ilości 5g dziennie. Więc zaczynamy od wtorku
A i miałam napisać że maluch waży już 7kg.
to trzymamy kciuki za nowa, FAJNA pracę
słuszna waga moja mała pewnie tez juz tyle wazy

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u nas nocka taka sobie. o 22.45 Ewcia wybudziła się z takim płaczem, że pierwsze co mi przyszło do głowy to choroba i mierzyłam jej temperaturę. na szczęście okazało się, że to tylko głód potem jeszcze 2 pobudki 1.15. i 4.15. przy tej drugiej cyrk z odbijaniem, wybudziła się, był problem, żeby ją położyć, ale ostatecznie się udało i pospała jeszcze prawie do 7. teraz odbywa swoją pierwszą dzienną drzemkę, możliwe że znów będzie spała 1,5h i wybudzi się akurat, gdy małż wróci z pracy.
Ja w nocy nie podnoszę małej do odbijania. Na początku próbowała, ale prawie nigdy jej sie nie odbijało, wiec dałam spokój

Dzien dobry
U nas kolejna nocka super Pierwsza i jedyna pobudka była o 4 Potem sen do 7. Az boje sie tak cieszyć, żeby znów sie cos nie popsuło MOJE DZIECKO PIERWSZY RAZ OD URODZENIA PRZESYPIA W NOCY CIAGIEM 5H Dodam, że w przyszłym tygodniu skończy 5 miesięcy No cóż, lepiej późno niż wcale Teraz ma pierwsza dzienną drzemkę, a ja zmykam pod prysznic.
Miłego dnia babeczki
Stary 2010-10-22, 09:22   #4131
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
silpe jak dziecko uszko trze, znaczy ze je boli i czesto jest oznaka zapalenia ucha, warto to sprawdzic, zwlaszcza ze byl ryk
zgadzam się. za to Ewcia ciągnie się za uszka jak jest zmęczona

Ewcia
Przemek
Stary 2010-10-22, 09:26   #4132
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
bydgoś a za jaką butlę się chwyciła? Może jeszcze jej nie miałam i jaki smoczek taki większy masz? Bo zastanawiałam się nad kupnem z Lovi butli z większym smokiem. Sama już nie wiem czy jest jeszcze sens uczyć małą butli skoro do roku mam zamiar siedzieć w domu więc cyc a tak to może "naumie" się tego kupka niekapka

Zmianą fryzurki największą frajdę Korni zrobiłam- wiecie co mała spryciura wymyśliła kręci grzywką między palcami aż się jej włosy owiną tak porządnie i.... podciąga się za nie do góry. Myślałam pierwszy raz że to przypadek ale jej się to spodobało- i normalnie muszę się pilnować coby bez grzywy nie zostać

Agatka też macha ciągle i się po głowie bije, i mnie po twarzy jak przysuwam. Mała rozbójnica rośnie.

Cytat:
Też nad tym myślałam i nie wiem co robić.. mam jeszcze 3 puszki w zapasie Comfortu mój kupala robi raz dziennie, papkowatego zielonego więc lekkie jego zatwardzenie chyba by nie zaszkodziło.. chociaż mi się zdaje, że w zwykłym i w comforcie jest ten sam poziom żelaza bo to chyba ono zatwardza kupala NAN miał półtora raza tyle żelaza co inne mleka... tyle pamiętam z porównywania mlek.
No i nie wiem co z tym kolorem kupy.. pediatra mi mówiła, że jest okej ale on wali cały czas zielone od 3go tygodnia życia
Moja też robiła zielone kupy, lekarz stwierdził że to wina bakterii w jelitach i kazał podawać lakcid, po tygodniu już ok kupy robiła.
Od wczoraj podaje 180ml + 4 miarki Comfortu +2 miarki zwykłego i jak na razie jest ok.

Agatka dzisiaj obudziła się o 2.30 i stwierdziła że jeść chce i tak zaczął się nasz dzień, a ja się spać położyłam o 23.30. Na szczęście gadała do 4 i poszła spokojnie spać aż do 8 więc troszkę odespałam.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:30   #4133
Silpe
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za miłe komentarze odnośnie albumu

jak go jeszcze troche podrasuje bedzie git

witam 2 nowe mamusie w grupie razniej

olivka - zapodaje linka -http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13748941
tu są wszystkie albumy tego gościa - pewnie coś wybierzesz - ten różowy też tam jest

dziewczyny ja wczoraj wieczorem padłam - nawet tabletki nie pomogły na mój łeb
noc wcale nie była lepsza
zakropiłam małej na noc uszy - całą noc sie wierciła , budziła i tarła te uszka - masakra - pewnie ją swedziały -
dziś podpatrzyłam i rozpuszcza sie to cholerstwo - mam nadzieje że do poniedziałku zejdzie bo inaczej czeka nas laryngolog
jak na razie dała sobie spokój i nie trze - może juz odczuwa ulge
mam nadzieje że to tylko zalegająca woskowina , bo jak pomyśle że może dojśc do zapalenia ucha to mi słabo..
moja mama mi mówiła że ja do roku miałam ciągle zapalenie ucha i towarzyszącą temu biegunke - masakra ...

a młodej wreszcie zaczeły rosnąc włoski juz myślałam że zostanie taki łysolek

a i nowośc - młoda reaguje na swoje imie - przez ostatni miesiąc kładałam jej do głowy jak ma na imie i są rezultaty

no i na koniec

Gabrysia konczy dzis 4 miesiące

- i niech mi kto powie że teraz to juz z górki to

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 09:35   #4134
jamaicaP
Rozeznanie

kafunia witamy

paprotka Basienka jagódkowa

basiak grartulacje z powodu slubu i 6 miesiaca

darianna gratki za 4 mieisac

silpe gratki dla Gabrysi za 4 mies

uf nadrobilam u ans dzis sloneczko swieci ani jednej chmurki ale jak wyszlam na balkon to mi malo łba nie urwalo, wieje bardziej niz wczoraj, a i tak ciezko bylo wozek pchac na spacerze...

u nas nocka w miarę, choc o 3.30 mala zglodniala...
dzis mezowi powiedzialam ze jak znowu ma wrocic napruty to niech do domu nie zachodzi....mam dosc ale niewazne

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-10-22 o 09:37
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:46   #4135
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:53   #4136
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizka21 Pokaż wiadomość
A i widzialam ze wpiszecie mnie na liste równiez dziekuje i podaje swoj wiek bo tam wasze są no a ja młoda jestem takze sie nie zdziwcie 13.06.1988r.
tym bardziej podziwiam. Mam siostrę rok młodszą do Ciebie i nie wyobrażam sobie jej z dzieckiem, a tym bardziej z dwójką czy trójką
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

gratuluje
(u mnie jest z górki )
Cytat:
u ans dzis sloneczko swieci ani jednej chmurki ale jak wyszlam na balkon to mi malo łba nie urwalo, wieje bardziej niz wczoraj, a i tak ciezko bylo wozek pchac na spacerze...
u mnie to samo z pogodą

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

UWAGA
na stronie pamprespremium.pl można zamówić bezpłatnie próbkę (5szt.) nowych pieluszek Pampers Premium Care. W polu "Kod *********" trzeba wpisać: dry max

edit
wykropkowane pole: s t r e e t c o m

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-10-22 o 09:54
Stary 2010-10-22, 09:57   #4137
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
to Ja w nocy nie podnoszę małej do odbijania. Na początku próbowała, ale prawie nigdy jej sie nie odbijało, wiec dałam spokój
a ja muszę. w przeciwnym wypadku wbudza się po godzinie lub dwóch z płaczem i wtedy trzeba ją i tak wziąć żeby się odbiło, po czym chce jeść. wolę dłużej poczekać, odbić ją i mieć nadzieję, że pośpi ciut dłużej

Cytat:
udzis mezowi powiedzialam ze jak znowu ma wrocic napruty to niech do domu nie zachodzi....mam dosc ale niewazne
jeżuuuuuu, co Ty masz z tym chłopem....

gratuluję miesięcznic

Ewcia
Przemek
Stary 2010-10-22, 10:04   #4138
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Oficjalnie ogłaszam Dzień Kupy. Nawet pisać mi się nie chce.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:11   #4139
margo80
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22811371]Oficjalnie ogłaszam Dzień Kupy. Nawet pisać mi się nie chce.[/QUOTE]
tulam mocno

Velluto - dzięki za linkę, zamówiłam.

dzwoniła teściowa - we Wro też wywiało owocki. pozostaje allegro chyba tylko.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-10-22, 10:37   #4140
bratkab
Zadomowienie

Velluto ja też dziękuję, zamówiłam

Ja będę polowała na te owocki. Jak tylko się pokażą to od razu dam znać że są. Tym bardziej że nasze dzieciaczki tak od razu się nimi bawić nie będą. Mamy troszkę czasu na polowanie.

Szaja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości