|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IV
Ssnow Kochana nasza
![]() Nadia suuuuuper! Aneczka może by trzeba kotkę do jakiegoś kociego psychologa zabrać, ja sie na tym nie znam, ale może to byc coś więcej niż jej charakter, że tak paskudnie rozrabia? Kochana Ty już tyle nasprzątałaś się z tego co piszesz na ten przyjazd teściowej, że jakbym nie wiedziała to bym pomyślała, że w jakimś pałacu wielkim mieszkacie
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiedZiał mi go w gimnazjum pan od polskiego![]() ja mam dziś dużo do zrobienia niestety i to jeszcze przed zajęciami które mam od 12 |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz Wam poszukam sypialni, bo wczoraj nawaliłam. czy u Was też tak pieruńsko wieje?
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teściowa już pewnie wyjechała z domu, więc za ok. 3-4 godzinki będzie w Gdańsku. Najpierw ma jechać do babci, a potem dopiero do nas. Ja wolę jak jest wszystko posprzątane, żeby nie miała się do czego przyczepić. Mój mąż wczoraj stwierdził, że jak siedzę w domu to mam manię sprzątania. Kurczę, ja chcę tylko, żeby nie było wstydu jak ktoś przyjdzie i żeby nie było też właśnie takich zrywów jak przed wizytami, że 3 dni sprzątam i sprzątnąć nie mogę
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
cholercia znowu zapomniałam żeby swoim staroSPDowym zwyczajem powitać PIĄĄTEK!
![]() Krzyknijmy PIĄĄĄĄĄTEK! Krzyknijmy WEEEKEEEEND!!! I tym sposobem mile zaczynamy dzień Motylku u mnie wieje jeszcze bardziej niż wczoraj, głowy urywa
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-10-22 o 07:45 |
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jak pisałam, jak mąż na popołudnie idzie, to ona raczej wtedy woli spać z nami niż broić, jedynie jak mąż na rano idzie to ona się wyszaleje z nim, a potem jak on wychodzi to bidulka nie ma z kim i przychodzi do mnie - nie obchodzi ją, że jest godzina 5.20, a ja zasnęłam 4 godziny wcześniej Chyba będę zmuszona z nią poważniej porozmawiać - bez obaw - futro się nie posypie
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
rano nie mogłam oddychać jak mi wiało w twarz
![]() Cytat:
![]() widzę tylko jedyne wyjście, nie pozwalać jej spać w dzień (w miarę możliwości), wtedy będzie zmęczona i powinna lepiej spać, albo zamknąć sypialnie i niech szaleje w innym pokoju ![]() Doskonale Cię rozumiem i wiem jak to jest kiedy zwierzak budzi nad ranem, mnie akurat namiętnym lizaniem ![]() sypialnia
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I oczywiście nie obyło się bez "Domisia" ![]() Kochana, oczywiście, że jej nie pozwalam, mąż też nie. Jak widzimy tylko, że przysypia to jej myszkę rzucamy, czy tarmosimy, żeby się wybudziła. Drzwi do sypialni ma uchylone, bo wieczorami śpi z nami (oczywiście nad moją głową). Jak zamykamy drzwi to ona idzie na lodówkę spać do miski. Potem jak odtworzymy to leci jakby coś się stało i potem miauczy tak szczekająco, jak my śmieliśmy jej zamknąć drzwi, a potem jest spokojna. Ja jej drzwi zamykam jak tak szaleje i skacze po mnie, i wtedy ona biega w kuchni i przedpokoju, gdzie szura kartonami i sznurkami.
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, ja jak zwykle nieyspana.
Jak nic nie wymysle, to sie złożę z mamą i kupimy jakiś kwiat doniczkowy, a małemu różyczkę Wczoraj Tż dostał zaliczkę i przywiózł mi te wysokie stołki do barku Dzisiaj muszę ogarnąć całą chatkę, wypije kawke i sie biorę za robotę, bo potem chcę iść do PKO, sobie po podkład, i jeszcze musze wleciec do biedro po żel dla Tża, i zapas chleba i sobie kupic jakieś ciemne ziarniste bułeczki Takie mam te hokery : http://allegro.pl/hoker-hokery-stolk...254446813.html A takie mi mama leginsy zamówiła, numer 1 : http://allegro.pl/najtaniej-leginsy-...276965517.html |
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
sztuczny, ale musi byc
![]() Cytat:
Może ona ma teraz taki okres buntu i z czasem jej przejdzie? jakby były 2 koty to pewnie zajęłyby się sobą
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2010-10-22 o 08:01 |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wybrałabym czarne Co do stołków, to mi się takie nie podobają - wolę takie http://allegro.pl/hocker-hoker-zeta-...269981971.html lub takie http://allegro.pl/hoker-chrome-z-opa...269981972.html---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Teraz leży obok mnie na poduszce, a ja ją co chwilę budzę Może w przyszłym roku psa kupimy, więc będzie inaczej
|
|
#163 |
|
Konto usunięte
|
Motylku łoże iście królewskie
ale mi się najbardziej podoba Wasz jelloł budzik
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneczka, też fajne, ale za dużego wyboru nie mielismy bo je kupilismy okazjonalnie 2 szt. za 100 zł
|
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pies nigdy nie dogada się z kotem, tak jak drugi kot, po prostu mają inny język. Pies inaczej zachęca do zabawy, kot inaczej. Owszem, z czasem wypracują jakiś tam kompromis, ale nigdy tak w 100% się nie dogadają między sobą (tak jak inne zwierzęta rożnych gatunków). Jeśli planujecie psa, to lepiej już teraz przyzwyczajać kota do tego, bo później potraktuje go jako wroga i może być różnie ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
|
#166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz wychodzi, że kot jest mój. Pograłam trochę w świnki i zaraz pójdę się ogarnąć, bo a nuż teściowa przyjedzie do nas a nie do babci i będzie zonk
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
a ja umyłam już kibelek, włoski swe i wysuszyłam je dyfuzorem
garczki też umyte zostało mi jeszcze i tak dużo roboty bo cała łazienka przede mną i kuchnia oraz odkurzanie
|
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już idę się ogarnąć i sprzątać Miłego dnia
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wstałam i zabrałam się za sprzątanie, teraz zrobiłam sobie przerwę na kawkę bo coś głowa pobolewa ![]() Motylku, sypialnia ładna, budzik the best ![]() Jeszcze tylko zapłacę za Orange i koniec z opłatami na ten miesiąc tym sposobem zostało mi 150 zł...chyba nie rusze tego bo w listopadzie przyjdzie rozliczenie za prąd
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() A ja w dresiku, na kanapie jeszcze. ![]() Miałam umówione spotkanie na 9, ale szanowny gościu zadzwonił i przesunął mnie na 10:30. ![]() Nie ma tego złego, bo mam godzinkę dla siebie. ![]() Dobrze bardzo, że dzisiaj piątek. Szybko minął ten tydzień i intensywnie. TŻ załapał doła i to chyba nie małego. Najbardziej martwi się chyba o mamę - jest w szpitalu, chociaż tak naprawdę nic poważnego się nie dzieje, miałam tylko mały zabieg, teraz odpoczywa, a w poniedziałek wychodzi. Nie mniej jednak chyba sam fakt, że tam jest go dołuje. Dodatkowo ta sprawa z pracą siostry i taty - pesymistycznie bardzo do tego podchodzi, że ojciec nic nie znajdzie, albo się podłamie i będzie miał wszystko w tyłku. Powiedziałam mu, żeby już teraz z nim pogadał. Że chętnie pomożemy w miarę możliwości, żeby się nie zamartwiał ale to nie może być tak, że on usiądzie w domu, stwierdzi, że pracy nie znajdzie i będzie siedział i zamieniał tlen w dwutlenek węgla. Nie lubię bardzo TŻ w takim stanie. Mało co się odzywa, siedzi zamyślony wiecznie i nic go specjalnie nie interesuje. Ech! Muszę dzisiaj coś wykombinować po pracy, żeby go rozruszać, bo tak dalej być nie może. Tylko co? ![]() Wczoraj wyszłam wieczorem ze znajomymi z pracy. Pierwszy raz tak naprawdę (pracują od niedawna te osoby). Wesoło było i fajnie, więc mam nadzieję że jeszcze to powtórzymy. Wieczór więc minął nawet nie wiem kiedy, później tylko prysznic i spać. Trochę Was poczytałam, ale za dużo tego nadrabiania. Kurcze i co ja mam ze sobą począć? Nudzi mi się ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Motylku śliczna sypialnia ![]() Zazdroszczę dojścia do łózka z obu stron. My mamy tak maleńką sypialnię, że tylko z jednej strony na łóżka da się wejść.
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tża jeszcze nie ma a ja się wykąpałam i chyba wezme się za dalsze sprzątanie jutro będę miała z głowy sprzątanie i zabiorę się za gotowanie na najbliższe dni![]() ale ten październik leci...już niedługo listopad. w takim tempie to nim się obrocę a przyjdą święta skromne bo skromne ale są
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze, niech szybko te miesiące mijają i wiosna nadchodzi. ![]() A co do TŻ to jasne, że staram się być przy nim, ale jak on tak siedzi i robi nic, a tylko ja się produkuję, żeby ledwo buzię otworzył to mnie coś trafia. Chcę więcej zrobić. Więcej, więcej.
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z psem tez niestety trzeba wychodzić kilka razy dziennie, a w taką pogodę co chwilę sprzątać jak przychodzi obłocony ![]() to tak z mojej perspektywy Mam nadzieję, że za rok będzie z nami drugi caviś
|
|
#175 |
|
Konto usunięte
|
Jejku, jak ja Wam zazdroszczę kupowania łóżek w sklepach
My musimy jutro poszukać, gdzie tu na zamówienie zrobić ![]() Dzisiaj jedynie szybkie zakupy w Biedronce, na obiad pory zapiekane pod beszamelem, a w międzyczasie lenistwo
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
dziś nie mam znowu czasu, ale jestem taka zła, bo teściowa znowu na mnie naskarżyła ;/
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a ja złapałam dzisiaj doła
temat mało oryginalny a na tym wątku niezwykle popularny czyli PIENIĄDZE wiem, że powinnam się cieszyć, że wystarcza nam na życie, że nie musimy się zapożyczać itd, bo jak czytam o problemach finansowych niektórych SPD to i tak jestem szczęsciarą pod tym wzgledem.. tylko niestety jest tak, że człowiek zawsze chce mieć więcej niż ma- ja zachłanna nie jestem ale taki mi strasznie przykro i okropnie żal, że nie mam z czego odłożyć jakichś pieniedzy na czarną godzinę, nie mam oszczędności, wszystkie pieniądze wydaje na bieżąco i tym sposobem nie stac mnie np na jakąś wycieczkę (od zawsze marzy mi się zobaczyć Paryż ) czy coś innego.. tylko praca, rachunki, jedzenie, od czasu jakiś ciuch czy kosmetyki (ale zazwyczaj to co najpotrzebniejsze, bez fanaberii i zachcianek) i tak w kółko i kółko.. tak jak napisałyście dni uciekają jak szalone- z jednej strony fajnie, a z drugiej obawiam się że całe życie mi tak przeleci nie potrzeba mi do szczęścia 6 w totolotka, wystarczyłoby kilkaset zł więcej co miesiąc.. wiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale nie chodzi mi o luksusy tylko o życie nieco barwniejsze niż prostego zjadacza chleba... niestety rzeczywistość taka a nie inna i brak perspektyw żeby w najbliższym czasie miało się to zmienić przepraszam za ten smętny, dołujący post i to w dodatku w piątek, przed weekendem, ale tak mnie jakoś naszło i potrzebowałam to z siebie wyrzucić ![]() edit: Motylku na co tym razem się poskarżyła i komu? Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-10-22 o 10:10 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
kobieta za ladą
|
hejka
iijaa wiesz może twojemu tż wystarczy ze jestes z nim ze ma w tobie oprcie i nir trzeba mu już nić wymyslać...krcze nieciekawa sytuacja naprawde ,ale dziewczyny majar acje niech juz teraz szukają pracy..powodzenia i siły wam zycze ![]() motylku sypialnia cudna bardzo mi sie podoba u mnie też wieje siedze w golfie ,poubierane jesteśmy okrutnie ale tż dostanie jak wroci spalił wczoraj wszystkie drewienka i nie mam czym rozpalić![]() dopije kawke i biore sie za te pierogi ,już mi sie chłodzi woda do ciasta(robie zawsze z ciepłą),jak nie zasne nad stolnicą to będzie cud
|
#179 |
|
kobieta za ladą
|
kashmirka ja cie doskonale rozumiem ,wiem co czujesz..mi do szczęścia brakuje koło 500-600 zł na miesiąc więcej,do lutego musze jakoś wytrzymać ehhh
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Kasmirka ja Cię rozumiem, bo my od lipca nic nie odłozylismy, a jak wyskakuje cos nagle (np z tym piecem) to nie mamy skąd brac nawet 100zł bo u nas wszystko jest na wielki styk...
dzięki dziewczyny za miłe słowa. Łózko jest duze i bardzo wygodne, bez problemu miescimy sie my i pies
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

Kochana Ty już tyle nasprzątałaś się z tego co piszesz na ten przyjazd teściowej, że jakbym nie wiedziała to bym pomyślała, że w jakimś pałacu wielkim mieszkacie

zaraz uciekam na uczelnie ale zamin to, to życzę Wam słonecznego dnia bez żadnych problemów
opowiedZiał mi go w gimnazjum pan od polskiego

tym sposobem zostało mi 150 zł...chyba nie rusze tego bo w listopadzie przyjdzie rozliczenie za prąd 
jutro będę miała z głowy sprzątanie i zabiorę się za gotowanie na najbliższe dni
My musimy jutro poszukać, gdzie tu na zamówienie zrobić 
spalił wczoraj wszystkie drewienka i nie mam czym rozpalić