|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Dragonfly
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Lutien,ale bylas dzielna
dobrze ze juz masz to za soba
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Lutien
![]() ![]() klask i: bardzo dzielna byłaś i super ze nie popękałaś masowałaś jakoś wcześniej krocze czy coś robiłaś żeby temu zapobiec? wzruszyłam się jak przeczytałam Twój opis ![]() a co do zzo-to ona nie mogła się wbić? a z tym ktg i skurczami to wkurza mnie to że wszyscy tak ślepo wierzą w te urządzenie a nie słuchają odczuć ciężarnych Aliszcze jak tam Twoje samopoczucie na tym etapie ciąży ? Ja ostatnio mam wrażenie że w ogóle nie jestem przygotowana i zaczynam się bać... i coraz częściej doskwierają mi różne bóle-najgorzej w nocy-bo zawsze się budzę jak się przewracam
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
też się witam - znowu pół nocy męczył mnie ten cholerny kaszel - mam już dość
|
|
|
|
#3695 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
ale jestem zmęczona, nie śpię od 5. I tak już dobry tydzien. Zawsze odsypiałam rano ale dzisiaj jakos nie mogę. ehh te uroki ciąży Czop nadal mi odchodzi, teraz już jestem pewna że to to, bo tak konkretniej leci. Ale śniło mi się dziś że Sylwia mnie wyprzedziła![]() Lutien, dzięki za opis. Byłas bardzo dzielna . To teraz czekamy na relację Irsin.
|
|
|
|
#3696 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek!
Lutien - dzięki za opis. Dzielna byłas! Dobrze, że teraz już piszesz, że wszystko ok, dochodzisz do siebie w tępie błyskawicznym. Oby mała ładnie jadła i chciała ssać! Powodzenia!!! De28 - dzięki za linka, z chęcią poczytam, zresztą zaraz się zabieram za lekturę. |
|
|
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba macie rację co do tej musteli, dużo jej produktów jest na all więc stwierdziłam, że się zapytam
![]() dzieeeń dobry ja też znowu marna noc... usnęłam późno bardzo, wstałam wcześnie, a zaczyna mi się dzisiaj zjazd w szkole lutien dzielna kobitka najważniejsze że masz to już za sobą i że malutka jest zdrowa![]() kotek a Ty jakoś leczysz ten kaszelek? |
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Lutien, dzielna dziewczyna z Ciebie Myślę, że każda z nas ma to w sobie ![]() Joanna, z tego co wiem, to nawet jeśli masz bardzo regularne miesiączki, to termin i tak jest przybliżony i za terminowy poród uznaje się do 2 tygodni przed tą datą i do 2 tygodni po. Co do cycków, to ja nie mam z moimi problemów w tej chwili. W pierwszym trymestrze były baaardzo wrażliwe, nie dało się ich dotknąć, ale teraz już nie. Poza tym, że są wielkie, to odczucia w nich przy dotykaniu mam takie, jakbym nie była wcale w ciąży. Ale wiem, że karmienie mimo wszystko może na początku nie należeć do przyjemności, bo nie są po prostu przyzwyczajone do takiego rodzaju dotykania... Ale z czasem powinno byc lepiej.
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam ten artyykuł, co De podesłała. Dane zatrważające, ale co mnie najbardziej zdziwiło,to to, że drewniane zabawki maja takie złe opinie
a wlasnie mi wydawalo sie (pewnie podobnie jak wielu innym rodzicom), że one będą najbardziej ekologiczne i bezpieczne. Ja sie tez boję karmienia piersią. Bardzo chcę, ale sie boję, wlasnie tego bólu i problemów, i zastojów, i innych komplikacji.
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, trzeba się pozytywnie nastawic
Tak samo jak przy porodzie, tak i tutaj chodzi o oksytocynę Stres zaburza jej wydzielanie - stąd może powodować zarówno zatrzymanie akcji porodowej, jak i zaburzenia laktacji.
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- co do karmienia to fakt cyce bola ,ale jak sie wytrzyma to za pare dni jest git, grunt zeby dziecko dobrze lapalo brodawke
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Co do sprawdzania bezpieczeństwa zabawek... Wiadomo, że wszystko (ciuszki, zabawki, sprzęty) należy w miarę możliwości kupować z atestem, ale... mam OLBRZYMI dystans do artykułów na temat rzekomej szkodliwości jakiegoś rodzaju produktu. Żyjemy bowiem w takich czasach, że każdy orze jak może byle tylko więcej sprzedac lub zaszkodzić konkurencji. Musimy sobie zdawać sprawę, że w większości są to artykuły SPONSOROWANE. Poza tym jestem zdania, że za dużo wiedzy to niezdrowo
Nasi rodzice kupowali nam to co było dostępne i tyle. A wokół nas tyle jest obecnie szkodliwych substancji, że niewiele pomożemy dziecku (a tylko się zestresujemy) ograniczając mu np. dostęp do "rakotwórczych" zabawek. Takie moje zdanie, ale oczywiście niech każdy robi, jak uważa. Ja tam nie czytam takich rzeczy, kieruję się wyłącznie intuicją i zdrowym rozsądkiem robiąc zakupy dla dziecka. A rak... Moje dzieci i tak najwięcej dostaną go w genach, niestety
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-22 o 09:13 |
|
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
u mnie nadal brak objawów zbliżania się CZEGOKOLWIEK, siku jedno. ech... urodzę w grudniu.Lutien, dzięki za opis, ja pewnie bede miec duzo pytań, bo też na Łubinową się wybieram. Mam wrażenie, ze ogólnie szpital ok? Też bym chciała trafić na naszego lekarza, bo on działa na mnie relaksująco
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien, dzielnie to przeszłaś :brawo: ćwiczyłas miesnie kroczą wczesniej? Czyli mozna dac rade bez znieczulenia
gratuluję raz jeszcze. Ja jeszcze w lozku i plecy na dole mnie bola wogole Srednio sie wyspalan ciagle sie przekręcałam z prawego boku na lewy. Masakra
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
marta zapomnialam podziekowac za avatarek
choc tak milo mi sie kojarzysz z ta owiezka
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
kotekk a te zdjęcie w awatarze to Ty ?
![]() kotek81 no pij pij stodal mi pomógł
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka nie , to nie ja
|
|
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
grunt, to życ bez stresu moja fryzjerka, jak mi opowiadała o swoim porodzie, to powiedziała na koniecNASTAW SIĘ NA PORÓD, JAKBYS SZŁA NA NAJLEPSZĄ IMPREZĘ W ZYCIU myślę, że podejście dobre, bo bez zzo urodziła ponad 4kg synka i to w dość krótkim czasie. Więc nastawienie faktycznie może zdzialać cuda. A odnośnie zabawek, artykuł ciekawy (przeczytałam tym bardziej, że po niemiecku) ale ja tez nie będe czytać wszystkiego i cackać się z każdym szczególikiem. Po pierwsze uważam, że i tak sie nie da, tak jak piszesz. A po drugie, własnie my byłysmy wychowywane w czasach, kiedy atestów nie było i jakoś żyjemy, a po trzecie, ja musiałabym się nauczyć na pamięć, czego unikać, bo u mnie cos takiego to wleci jednym uchem a drugim wyleci i zapomne od razu. Aczkolwiek nie uważam, żeby to bylo coś, czym powinnam sobie zaśmiecać móżdżek. Poza tym tak sobie zaplanowałam, że nie będę póki co kupowac dziecku zabawek. Bedzie miało to, co dostanie. I tylko od nas zależy, czy będziemy go potrafili zainteresowac nimi. Bo jeżeli my olejemy sprawę, to nawet najdroższe, najrozniejsze i w nie wiadomo jakiej ilości same tego nie zrobią. Pamiętam jak nasza polska niania Dorota Zawadzka w audycji zetki powiedziała, że w rankingu na najbardziej rozwijającą zabawkę wygrał... KIJ. Ponieważ można było z niego zrobić wszystko, wędkę, konika, szabelkę itp. Lece na sniadanie, bo żolądek to mi chyba już wątrobę wchlonął poza tym mam sąsiada pietro wyżej, co muzykiem jest. I kocha Piaska masakra jakaś, od 8.00 drze się "są ludzie, są słowa, są mysli namietne twoich ciał" czy jakoś tak... juz słuchac go nie mogę.
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
ale dziwnie na forum bez irsin zawsze miała wiele fajnych spostrzezen. Lutien jestes bardzo dzielna gratuluje ja tez nie bede mnmiec zzo bo u nas w szpitalu po prostu nie ma takiej mozliwosci i tez raczej sn, na razie dzidius połozenie głowkoe.
A teraz juz rozpakowane. Dziewczyny co z ta odchowalnia????? kotek pokaz fryz kotek81 a moze http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yrop-150g.html a ja ostatnio spie troche sie wyluzowałam.
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-22 o 09:48 |
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Lutien - jestem pod wrażeniem, że dałaś radę - najbardziej mnie poruszył fakt, że nie mogli Ci dać zzo- i to zniosłaś psychicznie. Ja już bym się w takim momencie rozłożyła psychicznie, bo nastawiam się, że mi się tym razem też uda dostac zzo. Bomba- tylko ja się boję !!!
|
|
|
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
A mnie przeraża to, że chcę rodzić bez ZZO
Nie lubię wkłuwania czegokolwiek a już z pewnością w kręgosłup - miałam kiedyś punkcję i mam złe wspomnienia... Pytanie tylko czy dam radę...Kurczę nie znoszę nocy... Dzisiaj myślałam, że z bólu już nie wiem co zrobię... W ciągu dnia jeszcze nie jest tak źle, ale w nocy to masakra... ![]() A ja dzisiaj jadę po wózek bo dostałam kolejny Ten wcześniejszy to spacerówka, a ten co po niego jadę to gondolka z dużymi kołami (które na moim terenie tutaj się przydadzą ) i przekładaną rączką Co mnie bardzo cieszy, bo mieliśmy korzystać z tamtego, tylko, że on nie ma przekładanej rączki i nie widziałabym małego podczas spaceru...Hmm... Tak się martwiłam o małego, że się mało rusza, a On sobie wczoraj dyskotekę w moim brzuchu zrobił I nawet się z nim pobawiłam bo ja go łapałam a On uciekał I 2 raz tak mi się śmiesznie brzucholek ruszał Nawet TŻ kopnął, czego nie chciał wcześniej robić Raz specjalnie TŻ przyłożył łapkę, a potem tylko mnie przytulał i nagle pyta "co to było? takie dziwne coś miałem pod łokciem"
19.08.2011 ![]() Edytowane przez Priety Czas edycji: 2010-10-22 o 10:02 |
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że my dzisiaj 9 miesiąc zaczynamy Najchętniej bym poszła teraz spać i obudziła się jak już będzie po wszystkim
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ tak, tata też, ale szumu o połowę za dużo robi
i wyprowadza mnie tym z równowagi bo nie lubię takiego zachowania.
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i powiem wam , że zzo też mnie ciut przeraża. W tym szpitalu gdzie chcę rodzić jest możliwe, ale ... zobaczymy. Moze zastosuję wbijanie zębów w męża
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to dzień dobry
![]() Okulista wypisał mi pozwolenie na sn nie wiem czy to radość głupiego, ale póki co sie cieszę
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Edzia super
No to gratulacje
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Lutien co przeżyłaś to przeżyłaś, ale masz to już za sobą i teraz tulisz w ramionach swoje największe szczęście - jeszcze raz gratulacje
![]() Kootek zamówiłam "świnkę" - jutro odbieram
Aniołek -10 t.c.[*] 10.03.09r Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2010-10-22 o 10:07 |
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się zacznie poród to pewnie pójdzie sobie spać![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

dobrze ze juz masz to za soba

klask i: bardzo dzielna byłaś
czy coś robiłaś żeby temu zapobiec? wzruszyłam się jak przeczytałam Twój opis
i coraz częściej doskwierają mi różne bóle-najgorzej w nocy-bo zawsze się budzę jak się przewracam
Czop nadal mi odchodzi, teraz już jestem pewna że to to, bo tak konkretniej leci. Ale śniło mi się dziś że Sylwia mnie wyprzedziła
najważniejsze że masz to już za sobą i że malutka jest zdrowa

a wlasnie mi wydawalo sie (pewnie podobnie jak wielu innym rodzicom), że one będą najbardziej ekologiczne i bezpieczne. 

19.08.2011
i wyprowadza mnie tym z równowagi bo nie lubię takiego zachowania.