Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 21:23   #1951
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
odwiedziłam album Kat, (ale laska się zrobiła). Twarz od razu taka pociągła się wydaje, nie pyzata. Zmiana na +.

co ja jeszcze miałam....
a to modelarz i róż
choć faktem jest że nie jestem takim księżycem w pełni jakim byłam...wszystko przede mną
Do siebie znów wrócę jakiś czas po porodzie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Inni Rodzice też myślą o takiej opcji, więc nie wiem czy to by było głupio.
A dzieci w różnym wieku, nie znam szczegółów, dowiem się w poniedziałek.
Sama nie wiem...
Sama nie wiem
a no widzisz, to o tym nie wspomniałaś że inni też tak kombinują.
To może zasugerujcie organizatorom,żeby fajne stawki dla rodziców wynegocjowali.
Albo niech jakiś rodzić grupowo zadba o wszystkich.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:29   #1952
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Kasiu a Ty nie miałas zapuszczac włosków??
W tej fryzurce bardzo Ci ładnie kolorek tez pasuje.

A ja juz nie moge na siebie patrzec...chyba znow mi sie przytyło bo jakos spodnie cisna Juz mam dosc tych diet ale wiem, ze bede zmuszona cos ze soba zrobic.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:34   #1953
UnholyOne
Ola-Unhola

No nie wspomniałam.

No nie wiem, pomyślę jeszcze.
Bo wydać kasę, a się okażę wszystko niewypałem...
Zobacze jak rodzice w poniedziałek.

Wojtusiu, Cass, megi, Kasiu za opinię
Stary 2010-10-21, 21:34   #1954
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kasiu a Ty nie miałas zapuszczac włosków??
W tej fryzurce bardzo Ci ładnie kolorek tez pasuje.

A ja juz nie moge na siebie patrzec...chyba znow mi sie przytyło bo jakos spodnie cisna Juz mam dosc tych diet ale wiem, ze bede zmuszona cos ze soba zrobic.
miałam, miałam i zapuszczałam, ale pod twoją nieobecność miarka się przebrała i zapadła decyzja że wracam do swojej długości
Taka czuję się sobą.

A na jakiej ostatnio byłaś?
ja po drugiej ciąży pewnie kilka serii ONZ walnę bo nie miałam po niej jojo i ogólnie dobrze mi służyła,głodna nie chodziłam itp

Miramej, zalałam brite,kiedy jakiś labuś zaczął mi wyć pod oknem Laury, więc musiałam go unieszkodliwić zdalnie....
Jutro drugie podejście zrobie, ją tą wodę wykorzystam.

Kończę galaretkę na sucho i idę spać

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-10-21 o 21:37
Stary 2010-10-21, 21:56   #1955
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No niestety nie . Chcieliśmy zrobić we wrześniu, bo wcześniej nam się nie składało, ale się przeziębił i tak Go trzyma. Zła jestem, ale co zrobić. Może jak wyzdrowieje to zrobię Mu w studio, a jak będzie ładna pogoda, to może w plenerze. A Wy?

A to są Premium Care? Bo one miały siateczkę
My tez nie bo ciągle coś.

Premium Care Dry Max.
Tak czy inaczej paczka za darmo, więc ani myślę narzekać

Cytat:
Zjadam po drodze McWrapa...i 2 napoleonki....
Nic nie jem przez tydzień....
Tylko spróbuj!

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
głównie przez tel
Czasem mam nieodpartą chęć żeby usłyszeć Ole
...
Kiedyś do Czeko dzw. ale nie odebrała...Nie chciała ze mną gadać
...
Gadu, gadu pierdu pierdu, a hicior to co
Pije kawkę u siski.Nadbiega Lolek z nocnikiem i tupie nogami
Dla świętego spokoju zdjęłam jej pieluche,usadowiłam na tronie, aż po chwili mała wstaje a tam komplecik Wyczuwalny z resztą na odległość heh
Ola ma bardzo sympatyczny głos

Cytat:

Mam pytanie do posiadaczek Brity - macie te normalne dzbanki, w sensie 2,4 l? Jak długo filtruje się jedna porcja?
Wg mnie krótko ale czasowo nie wiem ile to trwa.

Cytat:
Chciałam Was prosić o radę.
Na zajęciach tanecznym, prowadzący wczoraj mówił, że jego klub itp organizuje w ferie zimowe obóz taneczny (+3/4 godz nart z instruktorem, basen) w Murzasichlu. Wyjazd jest na 7 dni.
Wiadomo, Bartka samego nie puszczę, ale tak myślałam, żeby nie zarezerwować w tym samym ośrodku (jeszcze nie wiem, który to) pokój i pojechać - być obok.
...
Info od Svi:

Tżet ma zapalenie oskrzeli, Marcel osłuchowo czysty, ale wyyysoka gorączka. Albo się coś rozwija, albo zęby.

Ja już napisałam co myślę

Pozdrów Ich i niech zdrowieją szybko.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Dobrej nocki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 22:10   #1956
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

L jak nie chciała siedzieć a musiała to jakoś nie brałam pod uwagę jej niezadowolenia...taki potwór ze mnie

Ja trzymam maseczkę tak żeby obejmowała usta i nosek.Gumki nie zakładam.

Moja też się wybitnie zakolegowała ze smokiem.
Oooo, z moją mała ten numer nie przejdzie Tylko po dobroci bo inaczej awantura i po zabiegu

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Ja Amelii włączam jej ulubione boowa&kwala i siedzi jak zahipnotyzowana może i u was się uda nawet czasem jej daję maskę do ręki i mała sobie ją sama trzyma przy buzi
Dobrze ci Następnym razem i ja spróbuje przy bajce ale wątpię bo moja córcia nie jest zbytnią fanka bajek Ew. Bebe lilly ale przy tym tańczy Nie wiem jak ja to ogarnę

Cytat:
,
Toś mnie nie pocieszyła

Ja już czytałam o odsmoczkowaniu i wygląda, że najlepiej idzie metodą ucinania. Taką też planujemy zastosować, ale jeszcze nikt z nas nie jest gotowy
Metoda ucinania Czego? Smoczka Nie słyszałam, muszę poszperac i poczytac

Cytat:
Kasiu, brawa dla Laurki.
Jej Narzeczony nie ma jeszcze nocnika. Muszę zakupić, bo kumaty jest bardzo, więc myślę, ze szybko by obczaił o co kaman.

Dzisiaj oglądałam osiedle, na którym chcielibyśmy się kiedyś budować....Mmmmm marzenie. Super tam, ale jeżeli to w ogóle nastapi, to pewnie sobie poczekam.....

Na zajęciach tanecznym, prowadzący wczoraj mówił, że jego klub itp organizuje w ferie zimowe obóz taneczny (+3/4 godz nart z instruktorem, basen) w Murzasichlu. Wyjazd jest na 7 dni.
Wiadomo, Bartka samego nie puszczę, ale tak myślałam, żeby nie zarezerwować w tym samym ośrodku (jeszcze nie wiem, który to) pokój i pojechać - być obok.
Nie mamy kasy za bardzo, ale Dziadkowie na Bartka by się zrzucili (720 zł), a my musimy sobie jakoś odłożyć.
Jeszcze nie wiem jaki dla nas byłby to koszt i czy w ogóle są jeszcze miejsca i wolne pokoje. Ale myślicie, ze warto?
Bartkowi przyda się trochę samodzielności, a jak coś będę obok.
Kurcze chyba będzie potrafił się ciepło ubrac...

Info od Svi:

Tżet ma zapalenie oskrzeli, Marcel osłuchowo czysty, ale wyyysoka gorączka. Albo się coś rozwija, albo zęby.

Dla mnie wchodziłaby tylko opcja wyjzadu " razem" albo wcale.

Svi zdrówka dla całej rodzinki

Cytat:

Ehh, skąd ja to znam Wybieram się ponownie na dukana ale co z tego wyjdzie....

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 22:13   #1957
UnholyOne
Ola-Unhola

Iwonko, nie bij

Tak, tak, ja całą taka sympatyczna

syla, dzięki za opinię

Mówię dobranoc

Svi, pozdrowiona

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 22:20   #1958
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonko, nie bij

Tak, tak, ja całą taka sympatyczna
Poprawię

Bardzo

Wróciłam zapytać? Które nasze dzieciaczki nie są smoczkowe. Wiem, że Antoś Unholy. Kto jeszcze?
Dumam czy nie odstawiać smoka...

Aaa Syla chodzi pewnie o obcięcie końcówki smoczka, żeby dziecko nie mogło zassać. Mi mama pocięła smoczek a powiedziała, że ktoś tam (nie pamiętam) i ja cały dzień chodziłam z tym smoczkiem pociętym włożonym do pudełeczka i na koniec dnia wrzuciłam do pieca i się spalił. Nie prosiłam nigdy więcej. Na pewno byłam trochę starsza niż nasze dzieciaki.

Idę w końcu. Pa
Stary 2010-10-21, 22:21   #1959
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
miałam, miałam i zapuszczałam, ale pod twoją nieobecność miarka się przebrała i zapadła decyzja że wracam do swojej długości
Taka czuję się sobą.

A na jakiej ostatnio byłaś?
ja po drugiej ciąży pewnie kilka serii ONZ walnę bo nie miałam po niej jojo i ogólnie dobrze mi służyła,głodna nie chodziłam itp
I to jest najważniejsze

Byłam na dukanie ale tylko kilka dni. Pozniej na diecie 1000 kcal ale tez krótko
Chyba najlepsza dla mnie była ONZ.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ehh, skąd ja to znam Wybieram się ponownie na dukana ale co z tego wyjdzie....
Ja z Dukanem dlugo nie wytrzymałam a szkoda bo ponoc to bardzo dobra dieta.

Zmykam juz do łózka. Dzisiaj mnie pol dnia bolała głowa, wziełam Apap i naszczescie przestało. Chyba przez ta pogode. W weekend ma byc juz cieplej. Dzisiaj nie wychodzilismy z domku bo strasznie wiało. Kuba domaga sie juz spacerku.

Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-10-21, 22:24   #1960
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
taaaaak, już miesiąc minął od kąd ściełam
(...)
L jak nie chciała siedzieć a musiała to jakoś nie brałam pod uwagę jej niezadowolenia...taki potwór ze mnie
(...)
Zaraz wrzucę wam szybkie fotki fryzurki.
Jutro jak mąż zrzuci ze swojego aparatu to na nk wstawie ładniejsze.
Ale ze mnie CBŚ, przegapiłam kiedy ścięłaś

A nie wyrywa się?

No daj też do albumu, bo ja nie zobaczę na nk

Ładnie Ci, IMO lepiej niż w długich

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Kubuś rozpieszcza mamuśkę

Ola, nie wiem, co Ci poradzić

Cytat:
Miramej, zalałam brite,kiedy jakiś labuś zaczął mi wyć pod oknem Laury, więc musiałam go unieszkodliwić zdalnie....
Jutro drugie podejście zrobie, ją tą wodę wykorzystam.
OK, będę wdzięczna

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 22:28   #1961
gorgulek
Zakorzenienie

Wróciłam bo mi się coś przypomniało.

Miramej dzbanek to 2,4l ale jeśli naleje się raz to wychodzi 1,4l wody przefiltrowanej, ja nie dolewam, że jest pełny. I przefiltrowałam te 1,4l i wychodzi jakieś 5 min. Choć mam wrażenie, że jak ten filtr dotyka wody to spływa ona wolniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 22:28   #1962
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wróciłam zapytać? Które nasze dzieciaczki nie są smoczkowe. Wiem, że Antoś Unholy. Kto jeszcze?

Aaa Syla chodzi pewnie o obcięcie końcówki smoczka, żeby dziecko nie mogło zassać. Mi mama pocięła smoczek a powiedziała, że ktoś tam (nie pamiętam) i ja cały dzień chodziłam z tym smoczkiem pociętym włożonym do pudełeczka i na koniec dnia wrzuciłam do pieca i się spalił. Nie prosiłam nigdy więcej. Na pewno byłam trochę starsza niż nasze dzieciaki.
Kuba dalej smoczkowy. Koniecznie musi miec go do spania i ostatnio w ciagu dnia domaga sie smoczka. Chodzi, szuka go a jak nie widzi to zaczyna krzyczec a pozniej płakac. Jestem zmuszona mu go dac. Takze my jeszcze poczekamy z odstawianiem smoczka.

A mi sie przypomniała moja historia odstawiania smoczka z dziecinstwa - pamietam jeszcze jak przez mgłę
Nie wiem ile miałam dokladnie ale pewnie ok 2,5 - 3 latka. Bardzo chciałam sprobowac winka od mamy. Robiłam podchody obok stołu zeby tylko kiedy mama nie widzi złapac łyczka.
Mama powiedziała, ze tylko dorosli pija wino a ja jestem jeszcze za mała bo ciagle uzywam smoczka. Powiedziała, ze jak wyrzuce go do pieca juz na zawsze to da mi sprobowac. Oczywiscie zgodziłam sie, i straciłam smoczek na zawsze a wypiłam odrobinke winka I od tamtej pory byłam juz duza dziewczynka.
Mama czasami opowiada jeszcze ta historie i zawsze sie z tego smiejemy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-10-21, 22:29   #1963
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
My tez nie bo ciągle coś.

Premium Care Dry Max.
Tak czy inaczej paczka za darmo, więc ani myślę narzekać
(...)
Wg mnie krótko ale czasowo nie wiem ile to trwa.
Ale na 2. urodziny na pewno zrobimy

Też się zapisałam, zobaczę ile dostanę

Cytat:
Metoda ucinania Czego? Smoczka Nie słyszałam, muszę poszperac i poczytac
Tak, ucinasz po kawałeczku, aż dziecko nie będzie chciało takiego smoka zepsutego , poczytaj na forum gazety.

Cytat:

Tymek morskiej

Tak, o to chodzi, a jak dziecko zaakceptuje taki obcięty, to znów kawałek się ucina, do samego końca, aż nic nie zostanie

Idę i ja

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-21, 22:37   #1964
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba dalej smoczkowy. Koniecznie musi miec go do spania i ostatnio w ciagu dnia domaga sie smoczka. Chodzi, szuka go a jak nie widzi to zaczyna krzyczec a pozniej płakac. Jestem zmuszona mu go dac. Takze my jeszcze poczekamy z odstawianiem smoczka.

A mi sie przypomniała moja historia odstawiania smoczka z dziecinstwa - pamietam jeszcze jak przez mgłę
Nie wiem ile miałam dokladnie ale pewnie ok 2,5 - 3 latka. Bardzo chciałam sprobowac winka od mamy. Robiłam podchody obok stołu zeby tylko kiedy mama nie widzi złapac łyczka.
Mama powiedziała, ze tylko dorosli pija wino a ja jestem jeszcze za mała bo ciagle uzywam smoczka. Powiedziała, ze jak wyrzuce go do pieca juz na zawsze to da mi sprobowac. Oczywiscie zgodziłam sie, i straciłam smoczek na zawsze a wypiłam odrobinke winka I od tamtej pory byłam juz duza dziewczynka.
Mama czasami opowiada jeszcze ta historie i zawsze sie z tego smiejemy

W ciagu dnia Zuzia nie dopomina się smoka w ogóle. I ostatnio jak zasypia to zaciska zęby jak chce Jej dać smoczka i się śmieje. Może chociaż spróbuję odstawić, zobaczymy co wyjdzie.
Nawet w nocy jak się budzi to odpycha smoka od siebie często.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Ale na 2. urodziny na pewno zrobimy

Też się zapisałam, zobaczę ile dostanę

...

Tymek morskiej

Tak, o to chodzi, a jak dziecko zaakceptuje taki obcięty, to znów kawałek się ucina, do samego końca, aż nic nie zostanie

Idę i ja

Może i my na 2 ur zrobimy

Ja dostałam całą paczkę na przetestowanie właśnie puls info dla znajomych na te 5 sztuk dziennego zapasu.
Przysłali tez torbę ekologiczna na zakupy i saszetkę na pampersy

Doczytałam właśnie o tym odcinaniu po kawałeczku. Nie strach dac taki smoczek?

Pa
Stary 2010-10-21, 23:42   #1965
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

magi77 biedny Maciejek To musiał być dla niego potworn ystres Oby się ładnie zagoiło i trzymam kciuki

aannuullaa

angy
ja na szczęście o nocnym jedzeniu zapomniałam jak tylko Nina skończyła dwa miesiące. Przestała wtedy w nocy wstawać, dojada i ustąpiły kolki i ulewanie. Na jednym wątku mamowym była mama, która też chciała oduczać dzieci (miała bliźnięta) jedzenia mleka w nocy. I udało jej się bardzo szybko, a robiła w ten sposób, że stopniowo dorzucała jedną miarkę mleka mniej do tej samej ilości wody. Że w efekcie wyszło, że dzieci piły tylko wodę a nie mleko. Żebyś mnie dobrze zrozumiała: normalnie na 210 ml wody wrzuca się 7 miarek mleka modyfikowanego więc przez 3 dni dodawaj do takiej ilości 6 miarek, potem zmniejsz jej o kolejną miarkę itd. Może w Twoim przypadku to poskutkuje tak samo

WrednaAfrodyta witaj

Czeko wydaje mi się 500 ml dziennie picia wystarczy. Do tego dojdzie mleko to na bank...

Nie mam siły dzisiaj więcej pisać... bo tylko to pisałam od 20:00 z przerwami Grunt, że jestem na bieżąco Zmykam już spać
Stary 2010-10-22, 07:25   #1966
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zrobie jej fotke w samej pieluszce i porownasz
zrób zrób zrób
To ja tez zrobię

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Tak od budowy,geny,no i pewnie przemiana materii

Nie chcę doradzaćale gdyby Zosia nadal nie chciała jeść,zrobiłabym morfologię.Będziesz spokojnejszaale:kci uki: za poprawę apetytu trzymamy,razem z Bartoszkiem
Pamiętam jak ja robiłam Bartoszkowi usg.brzuszka,bo też chcieliśmy być pewni,że to "tylko" kolka.

Wczoraj np. jadła jak szalona cały dzień A i tak o 1 w nocy dopomniała się mleka Ehh.
Chyba taki jej urok, że jeden dzień jest ok z jedzeniem, a drugiego wręcz odwrotnie.

My usg też robiliśmy.

Cytat:

Nie mamy kasy za bardzo, ale Dziadkowie na Bartka by się zrzucili (720 zł), a my musimy sobie jakoś odłożyć.
Jeszcze nie wiem jaki dla nas byłby to koszt i czy w ogóle są jeszcze miejsca i wolne pokoje. Ale myślicie, ze warto?
Bartkowi przyda się trochę samodzielności, a jak coś będę obok.
Kurcze chyba będzie potrafił się ciepło ubrac...

Info od Svi:

Mam takie same zdanie jak dziewczyny-jak sama to nie, jak z innymi rodzicami to możesz pokombinować.

Cytat:

Wrzucam wam fotki kozaków
Wygrzebałam i odkurzyłam z grubsza, co widać na zdjęciach.
Miałam je ze 3x na nogach.Kupiłam 2lata temu we Wojasie i swoje już odleżały.Może którejś wpadną w oko.
Mi się podobają Ale 39 dla mnie za duże

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

angy
ja na szczęście o nocnym jedzeniu zapomniałam jak tylko Nina skończyła dwa miesiące. Przestała wtedy w nocy wstawać, dojada i ustąpiły kolki i ulewanie. Na jednym wątku mamowym była mama, która też chciała oduczać dzieci (miała bliźnięta) jedzenia mleka w nocy. I udało jej się bardzo szybko, a robiła w ten sposób, że stopniowo dorzucała jedną miarkę mleka mniej do tej samej ilości wody. Że w efekcie wyszło, że dzieci piły tylko wodę a nie mleko. Żebyś mnie dobrze zrozumiała: normalnie na 210 ml wody wrzuca się 7 miarek mleka modyfikowanego więc przez 3 dni dodawaj do takiej ilości 6 miarek, potem zmniejsz jej o kolejną miarkę itd. Może w Twoim przypadku to poskutkuje tak samo

Słyszałam o tej metodzie
Do tej pory liczyłam na to, że to nocne jedzenie jest przejściowe, ale w związku z tym, że już za długo to trwa będe musiała coś z tym zrobić

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:31   #1967
skierka1981
BAN stały

Witam sie z kawka, maz dosypia po nocce a Amelka rozbiera lalke

Amelka jest bezsmokowa

u nas dalej wieje ale nie pada
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:38   #1968
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

sorki ze was tak zameczam pieluszkowymi sensacjami ale dzisiaj nic nie przecieklonie wiem czy to jednorazowe tylko czy juz tak zostanie, ale w nocy mala tez nie chciala pic tzn. wolala tutu , dalam jej kubek to nie chciala i spala dalej

w koncu dostalam@ spozniona o 3 dni

Cytat:

Czeko wydaje mi się 500 ml dziennie picia wystarczy. Do tego dojdzie mleko to na bank...
to bylo z mlekiem
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
zrób zrób zrób
To ja tez zrobię
zrobilam wczoraj przed kapiela wiec dzis wrzuce

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:39   #1969
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
i nadal czekam na@ brzuch mnie juz 3 dni boli a dalej nic
oj czyżby?

Cytat:
Myślę, że strach założyć na tyłek spodnie za 6 zł
Może to jednorazówki

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Weźcie nie kuście, no
Już od kilku miesięcy jestem wciągnięta w "butowy" i celowo nie zaglądam na "perfumowy", a Wy mi tu przypominacie .
Ja już się boję...cały dzień wczoraj włączone miałam perfumy...i 3 upolowałam...co to dalej będzie Na buty właśnie nie wchodzę bo wiem że też bym się "wkręciła" w to....

Cytat:
A tak poza tym jestem cała w skowronkach, bo ćwiczy namiętnie chodzenie
Dzielny Kubasek Teraz szykuj się na bieganie

Cytat:

Info od Svi:

Wiesz co, ja byłam na pierwszej koloni jak miałam 7 lat...nie wspominam tego najlepiej (najmłodsza byłam)...przeżyłam tydzień (z dwóch) tylko dlatego że mój brat też był i Panie postawiły mi łóżko w pokoju chłopaków obok łóżka brata...u mnie jeszcze problem był taki że miałam wtedy włosy do pasa, a Panie nie były zainteresowane żeby chociaż mi je uczesać i związać...no i czułam się jakoś samotnie Także ja uważam że 7 lat to troszkę za mało a znowu jechać za Bartkiem to tak jakby go sprawdzać cały czas...nie wiem czy by mu się to spodobało...a nie możesz go zapytać co on o tym sądzi?

Zdrówka dla Svineckowej Rodzinki

Cytat:
Kupiłam odlewke perfum Diora ale nawet nie znam zapachu licze, ze będą ładne Nasza Karo tez je kupiła (to musza byc fajne)
Jak dla mnie to są piękne i trwałe...ale wiesz o gustach się nie dyskutuje mam nadzieję, że Tobie też się spodobają

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-10-22 o 07:45
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 07:43   #1970
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie to są piękne i trwałe...ale wiesz o gustach się nie dyskutuje mam nadzieję, że Tobie też się spodobają
ja mialam 3 zapachy Diora -Jadore, Miss Cherrie, Addict2 i tylko te mi sie podobaly, reszta diorkow nie dla mnie

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

idziemy jesc sniadanko

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:46   #1971
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

wpadam na moment przywitać się i życzyć miłego dnia Muszę jechać dzisiaj do Skarbowego

Cytat:

Tak, ucinasz po kawałeczku, aż dziecko nie będzie chciało takiego smoka zepsutego , poczytaj na forum gazety.

a Martynki kciuk nadal w obrocie....może jakbym tez po kawałku...:cojes t:

Lepiej już nie żartuję bo ktoś przeczyta i mi dziecko odbiorą, matka potwór

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:57   #1972
angy
Zakorzenienie

Cytat:

sorki ze was tak zameczam pieluszkowymi sensacjami ale dzisiaj nic nie przecieklonie wiem czy to jednorazowe tylko czy juz tak zostanie, ale w nocy mala tez nie chciala pic tzn. wolala tutu , dalam jej kubek to nie chciala i spala dalej

zrobilam wczoraj przed kapiela wiec dzis wrzuce

Mi się wszystko znowu rozregulowało, wcześniej dostałam 3 dni przed terminem, teraz dzień spóźnienia

To ja dzisiaj zrobię
W ogóle mam plan, że zrobię dzisiaj zdjęcia kombinezonu i tego płaszczyka co wcześniej kupowałam... Babcia dzisiaj przychodzi, to i tak będziemy pewnie przymierzać

A mogę nieśmiało zapytać o linka do tego perfumowego wątku...?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-22, 07:59   #1973
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Zu smoczkowa, ale tylko do spania i tylko w domu...w przedszkolu smok mógłby nie istnieć

Cytat:

Fajny sposób

Cytat:
tak myślę i myślę i co się w sumie może stać? na końcu nie będzie umiało dziecko trzymać w buzi smoka, bo będzie wypadał

Cytat:

angy
O może też wypróbuję...Zu budzi się raz...a w zasadzie ja czekam tak do 23-24, daje jej na śpika mleko, wtedy śpi do rana...kilka razy sprawdzałam czy aby na pewno chce to mleko, więc nie dałam jak co dzień...to i tak budziła się ok 2-3...także wolę dać jej zanim zasnę, niż później budzić się w środku nocy

Cytat:

jakie w końcu dały radę?

Cytat:
ja mialam 3 zapachy Diora -Jadore, Miss Cherrie, Addict2 i tylko te mi sie podobaly, reszta diorkow nie dla mnie
Właśnie Miss Cherie bierzemy
........................
Dzień dobry

Kat przepięknie wyglądasz w tej fryzurze...100% pasuje do Ciebie...i zdecydowanie lepiej niz w dłuższych

A jeszcze miałam Ci napisać, że coś jest w Twoich spostrzeżeniach (że wyglądam inaczej niż na zdjeciu)....to chodzi chyba o krótkie włosy...wczoraj księgowa powiedziała mi że super wyglądam w takich i zdecydowanie inaczej...dzisiaj kolega to samo...dotknął moich włosów i stwierdził ze są taaaakie ładne i zupełnie inne...a w pierwszy dzień dyr.sprzedaży stwierdził że mam zupełnie inna twarz w tych włosach...więc coś w tym musi być ale cieszę się że się podoba Nie żebym sobie wlewała

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

Cytat:
A mogę nieśmiało zapytać o linka do tego perfumowego wątku...?
Wspólne zakupy KLIK...ale od razu ostrzegam że wciąga

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 08:01   #1974
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A nie wyrywa się?

No daj też do albumu, bo ja nie zobaczę na nk
sadzałam ją tyłem do siebie na kolanach i jedną ręką była unieruchamiana.
Po krótkiej próbie sił poddawała się i siedziała grzecznie.
Ze 3 x tak zrobiła, a potem siedziała grzecznie.
Tylko po dłuższej chwili już jej nudno

Ok tu też wstawie.

Cytat:
Wróciłam bo mi się coś przypomniało.

Miramej dzbanek to 2,4l ale jeśli naleje się raz to wychodzi 1,4l wody przefiltrowanej, ja nie dolewam, że jest pełny. I przefiltrowałam te 1,4l i wychodzi jakieś 5 min. Choć mam wrażenie, że jak ten filtr dotyka wody to spływa ona wolniej.
tak jest

Cytat:

tak mi się przypomniało
właściwie w temacie
Natalka ma obsesje na smoczka.Często go śsie i się dopomina.
Poniekąd L więcej zaczęła go używać, widząc że N wciąż ma.
Tu się rozchodziło konkretnie o "tego" smoczka
Ssała go nawet jak był dziurawy-sama go przegryzła.
Nie chciała nowego, rzucała nim i chciała swojego.
Smoczek był cały podziurawiony, trochę się odrywał,a ona nadal go ssała.W końcu siostra wystraszyła się że jakaś część może oderwać się jak ssie i się zachłyśnie.
Więc dla niej nie miałaby ta metoda znaczenia.

Smoczek od butelki też mieli wyeksploatowany już tak bardzo że umiejętnie trzeba było zakręcić by nie leciało przy karmieniu.
Guma była skruszała, ale jak nowego wsadzili to pluła mlekiem.

Cytat:
Mi się podobają Ale 39 dla mnie za duże

tak myślałam, że to twój styl

Stary 2010-10-22, 08:18   #1975
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Zu smoczkowa, ale tylko do spania i tylko w domu...w przedszkolu smok mógłby nie istnieć

tak myślę i myślę i co się w sumie może stać? na końcu nie będzie umiało dziecko trzymać w buzi smoka, bo będzie wypadał
Chodzi o to, że ten ucięty smoczek może łatwiej odgryźć? Nawet drobny kawałek. Poza tym jeśli nie będzie już co zassać to łatwiej włożyć taki smoczek do buzi? Nie wiem, pewnie przesadzam ale trochę bym się bała.

Cytat:

tak mi się przypomniało
właściwie w temacie
Natalka ma obsesje na smoczka.Często go śsie i się dopomina.
Poniekąd L więcej zaczęła go używać, widząc że N wciąż ma.
Tu się rozchodziło konkretnie o "tego" smoczka
Ssała go nawet jak był dziurawy-sama go przegryzła.
Nie chciała nowego, rzucała nim i chciała swojego.
Smoczek był cały podziurawiony, trochę się odrywał,a ona nadal go ssała.W końcu siostra wystraszyła się że jakaś część może oderwać się jak ssie i się zachłyśnie.
Więc dla niej nie miałaby ta metoda znaczenia.

Smoczek od butelki też mieli wyeksploatowany już tak bardzo że umiejętnie trzeba było zakręcić by nie leciało przy karmieniu.
Guma była skruszała, ale jak nowego wsadzili to pluła mlekiem.
No właśnie, sama przegryzła Natalka. Zuzia ma już dużo zębów i też mogłaby tak zrobić. Pomyślę.
Muszę najpierw psychicznie się nastawić na kilka dni walki bez smoczka

Mówię dzień dobry i idę powoli zacząć sprzątać. Dziś mokro i buro, rano lało, do tego mocno wieje. Nie idziemy na żaden spacer.

Przyjeżdża moja przyjaciółka i wieczorem chcemy gdzieś wyskoczyć

Miłego
Stary 2010-10-22, 08:26   #1976
angy
Zakorzenienie

Zapisałam się na nowe Opium

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-22, 08:32   #1977
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Wy tu piszecie, że Wasze dzieci już robią to i owo do nocnika, a moje dziecko ma nocnik od niedawna i siedziało tylko kilka razy w ubranku i szybko chciało wstawać . Ale dzisiaj bawił się przy stoliku Chicco i w pewnym momencie woła "mama", patrzę a On sam usiadł na nocnik i taki był z siebie dumny, że szok

A tak poza tym jestem cała w skowronkach, bo ćwiczy namiętnie chodzenie
...
Wow!!! Super

JA też

Cytat:
...
Ja traktowałam moje rozjaśniaczem
Magi uff, całe szczęście że wszystko już za wami i że w miare dobrze się skończyło. Buziaki dla Maciusia
...

[QUOTE=Miramej;22806586...
Ja już czytałam o odsmoczkowaniu i wygląda, że najlepiej idzie metodą ucinania. Taką też planujemy zastosować, ale jeszcze nikt z nas nie jest gotowy
...[/QUOTE]

Nie słyszałam o tej metodzie, ile to można dowiedzieć się na wizazu. Też ją zastosuję , ale dopiero jak MAciej zacznie dobrze sypiać.

Cytat:
magi77 biedny Maciejek To musiał być dla niego potworn ystres Oby się ładnie zagoiło i trzymam kciuki
...Nie mam siły dzisiaj więcej pisać... bo tylko to pisałam od 20:00 z przerwami Grunt, że jestem na bieżąco Zmykam już spać

Też tak czasami mam

Cytat:
...a Martynki kciuk nadal w obrocie....może jakbym tez po kawałku...:cojes t:
...

Svinecko dużo zdrówka dla TŻ-ta i żeby Marcel i Eryk nie zarazili się.

Kasiu dla Laury.

Unholy nie wiem co Ci doradzić. Chyba zależy od charakteru dziecka czy dałoby radę daleko od mamy

---

Dzisiaj Maciuś nas zaskoczył, bo obudził się pierwszy raz o 5.39. Byłam w szoku Rozmawiałam z lekarką o tych nocnych pobudkach, płaczu itd. Powiedziała, że Maciulek należy do tych dzieci, które nocą rozładowują przeżycia całego dnia. Podobno ma minąć z czasem
Cały czas mnie ta ósemka boli, od tygodnia biorę Ketonal

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 08:37   #1978
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
W ciagu dnia Zuzia nie dopomina się smoka w ogóle. I ostatnio jak zasypia to zaciska zęby jak chce Jej dać smoczka i się śmieje. Może chociaż spróbuję odstawić, zobaczymy co wyjdzie.
Nawet w nocy jak się budzi to odpycha smoka od siebie często.
(...)
Ja dostałam całą paczkę na przetestowanie właśnie puls info dla znajomych na te 5 sztuk dziennego zapasu.
Przysłali tez torbę ekologiczna na zakupy i saszetkę na pampersy
(...)
A Kuba lubi smoczka , w dzień dostaje w naprawdę ekstremalnych sytuacjach, ale do zasypiania musi mieć, a jak ma gorsze noce to się budzi i szuka

Fajnie

Chyba nie, a czemu strach?

Cytat:
czesc

, a jaką miała pieluszkę?

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-22, 08:42   #1979
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
jeszcze poczekam
Zuza nie używa monia w ciagu dnia chyba ze zobaczy
czasem szuka to wchodzi na lózko i zaglada pod poduszke bo przewaznie tam go czymamy i jak go nie znajdzie to rozkłąda rece ze nie ma ale nie płącze
tylko do zasypania dostaje
Cytat:

czytałam gdzies ze tak nie wolno robic,
ja nie bede napewno

a u nas ciężka noc
do 1 w nocy były płacze an zmiane z gadaniem, dałam panadol bo juz nieiwedziałam co jest i może zbieg okolicznosci ale zasneła
ale przy okazji sie pokłocilismy ostro z TZ, prawie do rekoczynów doszło, dobrze ze pod reka tylko poduszka była.....
ale nie fajnie jest, powiedziałabym ze baardzo xle, niewiem co robic....
Stary 2010-10-22, 08:44   #1980
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej
angy, a ja się waham wlasnie czy wziać tą opium czy nie....

Unholy, genialnie było, bo jakos tak sie steksnilismy za sobą oczywiście gorset, pończochy itd były co sie bardzo TZ podobało, bo ostatnio narzekał na brak inicjatywy z mojej strony, a on lubi jak to ja sie staram o niego. Ja z kolei lubie jak to on się stara o mnie i tak sie mijalismy ostatnio
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości