|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() choć faktem jest że nie jestem takim księżycem w pełni jakim byłam...wszystko przede mną Do siebie znów wrócę jakiś czas po porodzie ![]() Cytat:
To może zasugerujcie organizatorom,żeby fajne stawki dla rodziców wynegocjowali. Albo niech jakiś rodzić grupowo zadba o wszystkich.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Kasiu a Ty nie miałas zapuszczac włosków??
W tej fryzurce bardzo Ci ładnie ![]() A ja juz nie moge na siebie patrzec...chyba znow mi sie przytyło ![]() ![]()
![]() |
#1953 |
Ola-Unhola
|
No nie wspomniałam.
No nie wiem, pomyślę jeszcze. Bo wydać kasę, a się okażę wszystko niewypałem... Zobacze jak rodzice w poniedziałek. Wojtusiu, Cass, megi, Kasiu ![]()
#1954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka czuję się sobą. A na jakiej ostatnio byłaś? ja po drugiej ciąży pewnie kilka serii ONZ walnę bo nie miałam po niej jojo i ogólnie dobrze mi służyła,głodna nie chodziłam itp Miramej, zalałam brite,kiedy jakiś labuś zaczął mi wyć pod oknem Laury, więc musiałam go unieszkodliwić zdalnie.... ![]() Jutro drugie podejście zrobie, ją tą wodę wykorzystam. Kończę galaretkę na sucho i idę spać ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-10-21 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Premium Care Dry Max. Tak czy inaczej paczka za darmo, więc ani myślę narzekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrów Ich i niech zdrowieją szybko. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Dobrej nocki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Svi zdrówka dla całej rodzinki ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1957 |
Ola-Unhola
|
Iwonko, nie bij
![]() Tak, tak, ja całą taka sympatyczna ![]() ![]() ![]() syla, dzięki za opinię ![]() Mówię dobranoc ![]() Svi, pozdrowiona ![]()
#1958 |
Zakorzenienie
|
Poprawię
![]() ![]() Bardzo ![]() Wróciłam zapytać? Które nasze dzieciaczki nie są smoczkowe. Wiem, że Antoś Unholy. Kto jeszcze? Dumam czy nie odstawiać smoka... ![]() Aaa Syla chodzi pewnie o obcięcie końcówki smoczka, żeby dziecko nie mogło zassać. Mi mama pocięła smoczek a powiedziała, że ktoś tam (nie pamiętam) i ja cały dzień chodziłam z tym smoczkiem pociętym włożonym do pudełeczka i na koniec dnia wrzuciłam do pieca i się spalił. Nie prosiłam nigdy więcej. Na pewno byłam trochę starsza niż nasze dzieciaki. Idę w końcu. Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam na dukanie ale tylko kilka dni. Pozniej na diecie 1000 kcal ale tez krótko ![]() Chyba najlepsza dla mnie była ONZ. Cytat:
![]() ![]() Zmykam juz do łózka. Dzisiaj mnie pol dnia bolała głowa, wziełam Apap i naszczescie przestało. Chyba przez ta pogode. W weekend ma byc juz cieplej. Dzisiaj nie wychodzilismy z domku bo strasznie wiało. Kuba domaga sie juz spacerku. ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie wyrywa się? No daj też do albumu, bo ja nie zobaczę na nk ![]() Ładnie Ci, IMO lepiej niż w długich ![]() ![]() Ola, nie wiem, co Ci poradzić ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Miramej dzbanek to 2,4l ale jeśli naleje się raz to wychodzi 1,4l wody przefiltrowanej, ja nie dolewam, że jest pełny. I przefiltrowałam te 1,4l i wychodzi jakieś 5 min. Choć mam wrażenie, że jak ten filtr dotyka wody to spływa ona wolniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi sie przypomniała moja historia odstawiania smoczka z dziecinstwa - pamietam jeszcze jak przez mgłę ![]() Nie wiem ile miałam dokladnie ale pewnie ok 2,5 - 3 latka. Bardzo chciałam sprobowac winka od mamy. Robiłam podchody obok stołu zeby tylko kiedy mama nie widzi złapac łyczka. ![]() Mama powiedziała, ze tylko dorosli pija wino a ja jestem jeszcze za mała bo ciagle uzywam smoczka. Powiedziała, ze jak wyrzuce go do pieca juz na zawsze to da mi sprobowac. Oczywiscie zgodziłam sie, i straciłam smoczek na zawsze a wypiłam odrobinke winka ![]() Mama czasami opowiada jeszcze ta historie i zawsze sie z tego smiejemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się zapisałam, zobaczę ile dostanę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, o to chodzi, a jak dziecko zaakceptuje taki obcięty, to znów kawałek się ucina, do samego końca, aż nic nie zostanie ![]() *** Idę i ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciagu dnia Zuzia nie dopomina się smoka w ogóle. I ostatnio jak zasypia to zaciska zęby jak chce Jej dać smoczka i się śmieje. Może chociaż spróbuję odstawić, zobaczymy co wyjdzie. Nawet w nocy jak się budzi to odpycha smoka od siebie często. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Może i my na 2 ur zrobimy ![]() Ja dostałam całą paczkę na przetestowanie właśnie puls info dla znajomych na te 5 sztuk dziennego zapasu. Przysłali tez torbę ekologiczna na zakupy i saszetkę na pampersy ![]() ![]() Doczytałam właśnie o tym odcinaniu po kawałeczku. Nie strach dac taki smoczek? Pa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
magi77 biedny Maciejek
![]() ![]() ![]() aannuullaa ![]() angy ja na szczęście o nocnym jedzeniu zapomniałam jak tylko Nina skończyła dwa miesiące. Przestała wtedy w nocy wstawać, dojada i ustąpiły kolki i ulewanie. Na jednym wątku mamowym była mama, która też chciała oduczać dzieci (miała bliźnięta) jedzenia mleka w nocy. I udało jej się bardzo szybko, a robiła w ten sposób, że stopniowo dorzucała jedną miarkę mleka mniej do tej samej ilości wody. Że w efekcie wyszło, że dzieci piły tylko wodę a nie mleko. ![]() ![]() WrednaAfrodyta witaj ![]() Czeko wydaje mi się 500 ml dziennie picia wystarczy. Do tego dojdzie mleko to na bank... Nie mam siły dzisiaj więcej pisać... bo tylko to pisałam od 20:00 z przerwami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | ||||
Zakorzenienie
|
zrób zrób zrób
![]() To ja tez zrobię ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba taki jej urok, że jeden dzień jest ok z jedzeniem, a drugiego wręcz odwrotnie. ![]() My usg też robiliśmy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Słyszałam o tej metodzie ![]() Do tej pory liczyłam na to, że to nocne jedzenie jest przejściowe, ale w związku z tym, że już za długo to trwa będe musiała coś z tym zrobić ![]()
![]() |
#1967 |
BAN stały
|
Witam sie z kawka, maz dosypia po nocce a Amelka rozbiera lalke
![]() Amelka jest bezsmokowa ![]() u nas dalej wieje ale nie pada |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() sorki ze was tak zameczam pieluszkowymi sensacjami ale dzisiaj nic nie przecieklo ![]() w koncu dostalam@ spozniona o 3 dni ![]() Cytat:
![]() zrobilam wczoraj przed kapiela wiec dzis wrzuce
![]() |
#1969 | ||||
Zakorzenienie
|
oj czyżby?
![]() Może to jednorazówki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Svineckowej Rodzinki ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-22 o 07:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- idziemy jesc sniadanko ![]()
![]() |
#1971 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
wpadam na moment przywitać się i życzyć miłego dnia ![]() ![]() Cytat:
![]() Lepiej już nie żartuję bo ktoś przeczyta i mi dziecko odbiorą, matka potwór ![]()
![]() |
#1972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się wszystko znowu rozregulowało, wcześniej dostałam 3 dni przed terminem, teraz dzień spóźnienia ![]() To ja dzisiaj zrobię ![]() W ogóle mam plan, że zrobię dzisiaj zdjęcia kombinezonu i tego płaszczyka co wcześniej kupowałam... Babcia dzisiaj przychodzi, to i tak będziemy pewnie przymierzać ![]() A mogę nieśmiało zapytać o linka do tego perfumowego wątku...? ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1973 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ........................ Dzień dobry ![]() Kat przepięknie wyglądasz w tej fryzurze...100% pasuje do Ciebie...i zdecydowanie lepiej niz w dłuższych ![]() A jeszcze miałam Ci napisać, że coś jest w Twoich spostrzeżeniach (że wyglądam inaczej niż na zdjeciu)....to chodzi chyba o krótkie włosy...wczoraj księgowa powiedziała mi że super wyglądam w takich i zdecydowanie inaczej...dzisiaj kolega to samo...dotknął moich włosów ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wspólne zakupy KLIK...ale od razu ostrzegam że wciąga ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | ||
Zakorzenienie
|
sadzałam ją tyłem do siebie na kolanach i jedną ręką była unieruchamiana.
Po krótkiej próbie sił poddawała się i siedziała grzecznie. Ze 3 x tak zrobiła, a potem siedziała grzecznie. Tylko po dłuższej chwili już jej nudno Ok tu też wstawie. Cytat:
Cytat:
właściwie w temacie Natalka ma obsesje na smoczka.Często go śsie i się dopomina. Poniekąd L więcej zaczęła go używać, widząc że N wciąż ma. Tu się rozchodziło konkretnie o "tego" smoczka Ssała go nawet jak był dziurawy-sama go przegryzła. Nie chciała nowego, rzucała nim i chciała swojego. Smoczek był cały podziurawiony, trochę się odrywał,a ona nadal go ssała.W końcu siostra wystraszyła się że jakaś część może oderwać się jak ssie i się zachłyśnie. Więc dla niej nie miałaby ta metoda znaczenia. Smoczek od butelki też mieli wyeksploatowany już tak bardzo że umiejętnie trzeba było zakręcić by nie leciało przy karmieniu. Guma była skruszała, ale jak nowego wsadzili to pluła mlekiem. tak myślałam, że to twój styl
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę najpierw psychicznie się nastawić na kilka dni walki bez smoczka ![]() Mówię dzień dobry ![]() Przyjeżdża moja przyjaciółka i wieczorem chcemy gdzieś wyskoczyć ![]() Miłego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na nowe Opium
![]()
#1977 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Miramej;22806586... Ja już czytałam o odsmoczkowaniu i wygląda, że najlepiej idzie metodą ucinania. Taką też planujemy zastosować, ale jeszcze nikt z nas nie jest gotowy ![]() ...[/QUOTE] Nie słyszałam o tej metodzie, ile to można dowiedzieć się na wizazu. Też ją zastosuję ![]() Cytat:
![]() Też tak czasami mam ![]() Cytat:
![]() Svinecko dużo zdrówka dla TŻ-ta i ![]() Kasiu ![]() Unholy nie wiem co Ci doradzić. Chyba zależy od charakteru dziecka czy dałoby radę daleko od mamy ![]() --- Dzisiaj Maciuś nas zaskoczył, bo obudził się pierwszy raz o 5.39. Byłam w szoku ![]() ![]() Cały czas mnie ta ósemka boli, od tygodnia biorę Ketonal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie ![]() Chyba nie, a czemu strach? ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuza nie używa monia w ciagu dnia chyba ze zobaczy czasem szuka to wchodzi na lózko i zaglada pod poduszke bo przewaznie tam go czymamy ![]() tylko do zasypania dostaje Cytat:
ja nie bede napewno a u nas ciężka noc do 1 w nocy były płacze an zmiane z gadaniem, dałam panadol bo juz nieiwedziałam co jest i może zbieg okolicznosci ale zasneła ale przy okazji sie pokłocilismy ostro z TZ, prawie do rekoczynów doszło, dobrze ze pod reka tylko poduszka była..... ale nie fajnie jest, powiedziałabym ze baardzo xle, niewiem co robic....
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Hej
angy, a ja się waham wlasnie czy wziać tą opium czy nie.... Unholy, genialnie było, bo jakos tak sie steksnilismy za sobą oczywiście gorset, pończochy itd były co sie bardzo TZ podobało, bo ostatnio narzekał na brak inicjatywy z mojej strony, a on lubi jak to ja sie staram o niego. Ja z kolei lubie jak to on się stara o mnie i tak sie mijalismy ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.