|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
masz paragon? zalezy od ekspedientki pewnie
|
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
mam własnie i myśle czy mi wymienią na inna
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie zalezy od ekspedientki, usmiechnil sie ladnie, jak masz paragon to moze wymienia
![]() Dziewczyny ale macie sile perswazji polecialam do rossmana i kupilam ta odzywke isany z olejkiem z babassu ![]() nie wiem po cholere mi kolejna w lazience - chyba do kolekcji No i do dzis tylko jest w promocji wiec nie moglam nie skorzystac kupilam tez na zapas jedwab biosilka.
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jedwab z Joanny, uzywam czasem i bardzo mi sie podoba. Pieknie pachnie
Oj Dziewczynki już nie mogę sie doczekac jak zrobię odrosty Nie wiem ile jeszcze bede czekala
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
no fajnie ze jest ta promocja w rossmanie na jedwab biosilka
też się dzisiaj obkupiłam kupiłam sobie jeszcze odżywkę biosilka silver lights i szampon ale ciągle się zastanawiam czy farbować kusi mnie strasznie czy poczekać na większy odrost dziewczyny pomocy
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
A ile centym masz odrost?
Juz widzę, około 1 cm ale bardzo jasny, mysle ze kazda farba Ci zlapie Jak chcesz to rób Ja tez bym juz robila jakbym nie myslala o refleksach na które trzeba miec odrost około 2cm
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-10-21 o 21:03 |
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
poczekam teraz już na noc nie będę robiła z rana sobie jutro zrobię...... czytałam że ta farba co kupiłam ślicznie pachnie owocami aż nie mogę się doczekać żeby sprawdzić
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Lady oczywiście ze wyjdzie ci ta farbka. Tylko ona jest bardzo żółta chcesz taki kolor? Ja ją oglądałam na testerze i kolor trochę kurczakowy wychodzi...
Umyłam włosy i podsuszyłam suszarką. Wrażenia? Mam na głowie skołtunioną szopę ja prostuję włoski na szczotce i suszarką jak tego nie zrobię to mam włoski jak shakira kiedyś w teledyskach- takie falo-loki rozwalone i jak skołtunione- moja mama nazywa to rozkręconą trwałą-moim zdaniem brzydkie...
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Blond Bunny ojej to nie beda biale juz tylko zółte całe
załamałam się ten kolor co mialam na zdjeciu z odrostem to mi taki wyszedł po E20 palette. |
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wklejam zdj swoich wlosow po umyciu i wysuszeniu (bez wyciagania na szczotke) jaki mam typ wedlug Was?
Jak schna same to ten skret jest delikatnie mocniejszy![]() Aaaa jestem po uzyciu tej odzywki z Isany - rzeczywiscie jest swietna i to za taka cena ![]() wloski mieciutkie ogolny efekt porownywalny do odzywki z ce-ce
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swietny produkt sliczne włoski
|
|
#3043 | |
|
<b></b>
|
Cytat:
Mozesz napisac jaki masz z natury odcien i jak doszlas do blondu.Niewiem czy juz pisalas w tym wätku czy w zeszlym,jesli tak to przeszukam... Ladny bylby jeszcze efekt gdybys po umyciu i wyczesaniu ugniatala recami. |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() ![]() Kaska222 dziekuje po umyciu i uczesaniu to ja szybciutko susze i prostuje niestety ale nie moge sie przekonac do moich naturalnych wlosow... Kolor na zdj jest delikatnie przeklamany bo robiony w sztucznym swietle, najbardziej oddaje moj kolor zdj w albumie Kolor naturalny mam sredni blond, zawsze farbowalam sie na jasne blondy, raz strzelilo mi cos do glowy i zostalam czarnulka no i pozniej placz bo chce byc znowu blondi, zrobilam sobie sama dekoloryzacje, potem chodzilam juz do fryzjera na balejaz i tak wlasnie balejazami zeszlam do blondu i zaczelam robic sama farbami Robie stockholmem, z poczatku kombinowalam stockholm + pasemka z wierzchu n&e 522 ale juz mi przeszlo. Ostatnio zdradzilam swoja farbe dla garniera, cale szczescie ekspresowo sie wyplukal i kolor jest jak dawniej. A w weekend wlasnie czeka mnie farbowanie odrostow, oczywiscie juz stockholmem
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-10-21 o 22:57 |
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
oooooooooo zgrozo a ja znowu rozjaśniłam
![]() Moja fryzjerka poradziła mi żebym na noc wcierała w wilgotne (ponoć jak są wilgotne jest większa chłonność) włosy oliwę z oliwek, najepiej oliwę podgrzać trochę ale nie za dużo, żeby nie była gorąca wetrzeć we włosy za wyjątkiem skóry głowy, załorzyć jakiś czepek, a na to jeszcze jakąś starą zimową czape żeby utrzymać ciepło i położyć się spać. rano myjemy porządnie główkę i gotowe. Polecam włosy po tym są lśniące i miłe w dotyku ale odradzam zbyt częstego praktykowania tej metody żeby nie przetłuścić włosów. Pozdrawiam |
|
|
|
#3048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Też kupiłam Isane ale czerwoną, do farbowanych
to jest miód nie odżywka i za pare zł ![]() Snow, mówiłam Ci już, że boskie masz te włosy? Jak Ty je wychodowałaś, takie lśniące, zdrowe? Chyba wszystkie jak tu leci siedzimy i gapimy się z zachwytem na te zdjęcia Twoje A może Ty masz jakiś magiczny eliksir na nie? ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
Kolor długo na włosach nie zostaje. Ale u Ciebie i tak bardzo ładnie to wygląda U mnie jak się wypłukała, to widać było żółto-złoty odrost, który przed Londą traktowałam Palettą. Także ja jej ze względu na trałość nie polece Jednakże nie jest to farbka dla szatynek, które muszą się ratować podkładami ![]() Ja na Twoim miejscu bym tak pochodziła Szkoda katować włoski niepotrzebnie, bo jest ładnie, tak jak mówiłam naturalnie ![]() A 8.13 w Twoim przypadku się nie sprawdziła? Masz może zdjęcie tego pasemka jak Ci kolor wyszedł? Rozcieńczałaś wodę? Nie wiem czy o tym pisałaś, jak tak to sorki, ale mogłam przeoczyć ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
salon pielęgnacji mogłabyś otworzyć ja to mam dwie maseczki na zmiane używane, no i teraz jeszcze trzecią - Marion do blondu, ale to w saszetkach 4sztuki, wiec szybko zużyję
|
||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Snow śliczne zadbane włoski
dziewczyny co wy mi tu mówicie że isana to takie objawienie? I dopiero teraz o tym się dowiaduję jak wczoraj byłam w rossie?! jak dziś jeszcze tam pójdę to zbankrutuję ![]() ale skoro jest taka świetna... ![]() :roll eyes: Jestem już po porannym rozczesaniu i powiem wam że ... było nieźle ![]() Na pewno wyrwałam dużo mniej włosów niż zwykle. Na pewno też robiłam to wolniej i mniejsze pasma z początku czesałam no i na siłę nie wyrywałam jak to się czasem zdarza gdy mi nerwy puszczą. Rozczesały się łatwo, są śliskie i mają mega objętość Generalnie fale po rozczesaniu gdzie-niegdzie zostawiły swoje zarysy ale płaszczyzna jest gładka- nie ma siana ani strąków. Myślę że to dlatego że jak rozczesuję włosy z maską to doprowadzam maskę na każdy włosek- a jak tylko nakładałam i spłukiwałam to ta maska nie wszędzie dochodziła i stąd potem kołtuny. Dziś żadnego kołtuna nie miałam. Może nawet zostanę przy tej metodzie caskady, jak jeszcze spróbuje na innych kombinacjach szamponów i masek i się sprawdzi. Wczoraj robiłam na fioletowym szamponie joanny i niebieskiej masce herbala i jest git ![]() Także polecam bez żadnych obaw.
|
#3050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale masz jasne naturalki
pozazdroscić ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
TŻ nie wygoni, paragon pokażesz to Ci cmoka da, żeś taka oszczędna nie wydajesz na odżywkę 20 zeta tylko 3 ![]() Ja mam czerwoną, ale zamierzam i inne przetestować jak mi życia na to starczy ![]() A co do tego czesania z maską - nigdy tak nie robiłam, ale jak widać siedzenie z Wami dużo daje, wiele się człowiek uczy i też tak popróbuje W prawdzie, nie mam problemu z rozczesywaniem, ale tak jak piszesz Bunny, maska ma wtedy możliwość znaleźć się na większości włosów, a nie tak po łepkach ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
nie sterczy jak wczesniej.I jak na takie jasniutkie włoski naprawde wyglądają na zdrowe. Widać, że dbasz o nie jak się da Ciekawa jestem jak ten olej sie będzie sprawował
|
||
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ta odżywkę kupiłam specjalnie do zmywania olejów i masek samoróbek.Wiedz polecam Ci jak już przyjdzie czas zmywania oleju to zmocz najpierw włoski lekko pomasuj i nałóż kawałek po kawałku na włoski pomasuj chwile ażeby odżywka wszędzie weszła i opłukaj.Umyj główkę szamponem i gotowe.Czasami jedno krotne mycie olejów szamponem nie daje dobrego efektu i dopiero po wysuszeniu widać ze nie są dokładnie umyte.Dlatego polecam ta metodę naprawdę świetna a i dodatkowo chroni włoski przed nadmiernym wysuszeniem przed szamponem.
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Idę myc włoski i wypróbuje ta odzywkę zobaczę jak się spisze.
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Snow, ale dobrze Ci, że możesz osobiście odebrac
![]() to i ja się może skuszę na tą odżywkę isany ![]() a co polecasz na końcówki żeby nie wysuszało?? ![]() ahh te Twoje włoski ![]() infatuated, ale masz piękne włoski enchanted też jestem ciekawa jak ten olej się sprawdzi
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
I następna posiadaczka Isany
![]() Testuj, testuj pewnie i u Ciebie się sprawdzi |
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
_eNchaNted_ niby jasne ale jakieś bez wyrazu były to musiałam zacząć eksperymentować a teraz chciałabym je z powrotem
Oj dziewczyny a ja dalej mam dylemat czy farbować tą farbą czy nie ![]() Blond Bunny muszę się przyznać że troszkę się przestarszyłam tego co mi napisałaś. Powiedz kochana czy na moje włosy też jest ryzyko że wyjdą zółto? To jest w ogóle jakiś krem ale czy rozjaśniający ? Ja się kompletnie nie znam Dziewczynki czy któraś z Was farbowała tym essenitial color 205? |
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, nałożyłam n&e522 na ten mój nieszczęsny odrost i średnio zadziałał... trzymałam 50minut. Nie jest taki rudy, bardziej złotawy,może się trochę stonuje. Wy tu wszystkie zachwalacie odżywkę isany, a ja u sibie jej nie dostanę, bo rossmana nie ma.. ale wczoraj na pocieszenie kupiłam sobie szampon L`OREAL LISS ULTIME bo wyszukałam go w bardzo korzystnej cenie
SnowTwoje włosy są CUDNEEE!
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Juz przetestowałam.I jest bosko.Tylko obawiam się co będzie jutro.Zawsze moje włoski wytrzymywały dwa dni świeżutko.Okaże się jutro,jak będą się otłuszczać to niestety nie będzie dla mnie.Musze powiedzieć ze maski i odzywki bez silikonów właśnie otrzymywały moje włosy dwa dni świeże.Zobaczymy jak będzie z Issana.
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a może daj na odrost tak jak dziewczyny radziły szmapon z joanny fioletowy??
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywka isana z olejkiem Ja 3 kupilam na zapas-bo przecież promocja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

polecialam do rossmana i kupilam ta odzywke isany z olejkiem z babassu
Nie wiem ile jeszcze bede czekala

załamałam się 

swietny produkt 

Kolor długo na włosach nie zostaje.