|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
mallinko to jest blond ale na fotce nie widac, w realu jest jeszcze jasniejszy, tak złotawy, chyba mam do d... aparat
zalezalo mi na takim naturalnym odcieniu bo zawsze miałam blond popielaty, wrecz biały a pozniej farbowałam na ciemno bo mi sie siano z włosów zrobiło po rozjaśnianiu i w koncu mam taki jaki chcialam
|
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
dzień dobry
Kootekk bardzo ładny kolorek ale zrobię mu niespodziankę -mam nadzieję, że nie będzie bardzo narzekał ![]() ta zgaga chyba mnie zabije normalnie ![]() a wyspać się -to chyba z tydzień temu dobrze spałam ostatnio a teraz to 4-5 godz i po spaniu a i chyba dziś kogoś zamorduje jak mi okien nie przywiozą -bo prawie idealna pogoda jak na razie u nas a mówią o deszczach :/
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-10-22 o 10:40 |
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Kootekk bardzo ładny kolorek
Ale zazdroszcze długości włosów bo moje są na etapie odrastania i wywijają sie we wszystkie możliwe strony świata mimo prostownicy... Musze poczekać aż troche podrosną bo skracać nie chce, wiec pewnie dopiero po porodzie fryzjera odwiedze i coś z nimi zrobie... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-22 o 10:44 |
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kupujecie octenisept?
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, a ja myślałam, że w avatarku to Ty
Octenisept pewnie kupię, nie wiem tylko jeszcze jaka jest cena, ale pewno mi się przyda do rany, a położna na SR polecała też do pępuszka.
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam
kularek jesli tż woli cie jako blondynka to nie zmieniaj koloru bo bedziesz załowałac moj tz nie mogl sie z tym pogodzic ze z blondynki zrobila sie brunetka, a musialam przyciemnic ze wzgledu na stan włosow, teraz jest zadowolony ale on wolał itak platynowy blond ale tego to juz nie zrobie, szkoda włosowpatrycja moje wlosy tez sa na etapie odrastania, na poczatku ciazy scielam na boba bo mialam garstke włosow, a przed ciaza byly konskie wlosy az do tyłka chcialabym miec znowu takie włosy
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
kotekk bardzo ładne włoski
też bym chciała na włoskach swoich takie refleksy jaśniejsze ale ja się boję iść do fryzjera bo nigdy nie zrobi mi takiego koloru jak chce xD pozatym ja mam jaśniutki blond , nie platyna - bo ta mi się nie podoba, no ale jasny złocisty
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-10-22 o 10:49 |
|
|
|
#3758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszna panikara.---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Teraz chciałam trochę zapuścić, ale już nie tak jak było, bo w krótszych czuje się lepiej(a miałam do połowy pleców, teraz do brody, a było krócej), ale na takie jasne już się nie zdecyduję. Podoba mi się średi blond bo jest to blisko mojego naturalnego.A dekoloryzacja nie zniszyła Ci włosów?
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć jeszcze tydzień więc zmieni mi się jeszcze kilka razy
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
EdziaO ja kupiłam przyda się też do rany po cc
Kretencja pewno przed cc będziesz musiała mieć zrobione płytki krwi i INR poza tym świeża morfologia glukoza, mocz, czas protrombinowy, U.S.R. i HBs antygen. Oczywiście swoją grupę krwi - oryginał i to wszystko jeśli chodzi o mój szpital
|
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
mała od dwóch godzin tak mnie kopie że nie mam już siłek
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzielne bylycie dla tż ![]() popros lekarza by sprawdzil malej wedzidelko czy nie jest przyrosniete... u mnie tez ktg nie wykazywalo do konca zadnych skurczy, lekarz poweidzial ze 30 % kobiet pierworodek tak ma ze skurcze dla lekarza zamiast na ktg wychodza poprzez bol kregoslupa i brzucha przy jajnikach (typowo do mies.) nawet bzuch sie nie stawia wowczas... |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że wszystko powinnaś załatwić w miarę wcześnie żeby np. nie było sytuacji, że zacznie się poród i przyjedziesz do szpitala ze skierowaniem na cc i okaże się, że np. nie mają miejsc a twój poród będzie postępował. Najlepiej by było jakbyś podzwoniła lub przejechała się do wybranych przez siebie szpitali i zapytała jak to u nich wygląda. W każdym może być inaczej. W jednym mogą kazać czekać aż poród się zacznie w innym mogą się z tobą umówić na termin. Wydaje mi się, że jak już zdecydujesz się na szpital to zapytaj czy ich lekarz nie powinien cię zbadać i czy masz przychodzić na ktg. Ja bym chyba nawet poszła prywatnie na jedną wizytę do takiego lekarza, żeby się zapoznał z moją ciążą. Powiem ci, że ja bym się bała robić cc w szpitalu, w którym nie pracuje mój lekarz. Ja od swojego lekarza odeszłam po 2 wizytach gdy dowiedziałam się, że już nie pracuje w państwowym szpitalu tylko w prywatnym. Nie zamierzałam płacić 12 tys. za poród a wizja rodzenia w szpitalu, w którym nie znają mojego lekarza prowadzącego mnie przerażała. Głównie bałam się, że mnie nie będą chcieli przyjąć i będę jeździć po całym mieście. Specjalnie szukałam konkretnego lekarza i szpitala żeby mieć konkretną położną (miałam wtedy rodzić sn). Będę miała cc, z położnej rezygnuję ale lekarz i szpital zostaje. Nic się martw, wszystko będzie dobrze, musisz tylko wcześniej wszystkiego się dowiedzieć i dokładnie ustalić a wtedy będziesz na pewno spokojna Myślę, że im wcześniej się tym zajmiesz tym lepiej. Poszperaj też w internecie, każdy szpital powinien mieć swoją stronę, może tam są jakieś informacje. |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Sereniti, dzięki. Zastanawiam się tylko, czy na to wszystko gin mi da skierowanie - przecież nie wiadomo kiedy będę rodzić. Może być tak, że każą mi czekać do rozpoczęcia akcji. Jeśli zrobię te badania powiedzmy w 36 tygodniu, a poród się zacznie w 37 to będą świeże. Ale jak na rozpoczęcie akcji będę musiała czekać do 40tc to będą już stare... Więc nie wiem, oni chyba na cito robią w szpitalu w takim wypadku?
|
#3765 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Andziat, no wiem, że jak najszybciej muszę to pozałatwiać, ale cudów nie ma - do lekarza mogę dopiero iść jak wyzdrowieje
Jeśli chodzi o szpital... Mój gin pracuje w szpitalu... w innym mieście. Nie ma opcji, żebym tam rodziła. Na szczęscie u nas jest Centrum Zdrowia Matki Polki, szpital gdzie kobiety przyjeżdżają z całej Polski, wielki moloch, 3 bloki położnicze... Mało prawdopodobne, żeby mnie tam nie przyjęli z braku miejsc ![]() Artystka, współczuję.
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja ale podzwonić i poszperać w internecie możesz już teraz
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
W internecie poszperałam, niestety na razie nic nie znalazłam.
Planuję dzwonić, tylko własnie nie wiem o co pytać nawet
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja najlepiej pojechać osobiście - ja miałam skierowanie do szpitala i to konkretnego ale byłam pewna że tam i tylko tam chce rodzic. Radzę Ci na początek pojechać na rekonesans wypytać położną/lekarza jak to wygląda a co do badań - morfologia i mocz na świeżo znaczy sprzed najwyżej miesiąca a jakby co to na cito robią krzepliwość. na resztę musisz dostać skierowanie skoro nawet ja wydusiłam je od tego mojego cepa
co mi nie chciał na mocz wypisywać a U.S.R. to inaczej odczyn wassermana pewnie miałaś robione na początku ciąży więc chyba się niczym wenerycznym w ciągu jej trwania nie zaraziłaś a ja się bardzo ciesze że nie rodzę w szpitalu w którym ten stary knur pracuje - przynajmniej wiem ze NORMALNI lekarze się mną zajmą a wiem że akurat tam pracuje naprawdę dobra kadra
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja
O to jak wygląda w danym szpitalu przeprowadzenie cc ze wskazaniem od lekarza. Co powinnaś zrobić i co powinnaś wiedzieć w przypadku gdy twój lekarz prowadzący nie pracuje w danym szpitalu. |
|
|
|
#3771 |
|
Dragonfly
|
Kootekk masz sliczne wloski
tez chcialam zlocisty blond ale wyszedl mi bardziej rudawy i po ciazy jestem umowiona z inna fryzjerka na taki sredni blond.. przez ostatnie 3 lata mialam dosc krotkie wloski,takie ledwo za ramiona lub krotsze,a teraz urosly mi nawet nie wiem kiedy za lopatki i ja sie mecze zeby je ulozyc,wyprostowac i odbic od skory glowy a scinac ich nie chce bo szkoda no i widze ze tz zaczal sie nimi bawic i mu sie podobaja takie dlugie u mnie.. Po myciu zakluczam lazienke i zakladam wielkie walki i na nich je susze,wygladam wtedy jak stara baba z tymi walkami
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
HBs i WR miałam
Kurczę, z tym jeżdżeniem to jest problem, bo sama nie pojadę, a mąż nie ma czasu w ogóle...No ale zawsze można najpierw zadzwonić. Może od razu cos mi nie przypasuje i nie będę z jeżdżeniem kombinować na próżno.
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- z tym WR to zależy od szpitala chyba, np ja mam z poczatku ciązy i nie powtarzałam, a koleżanka rodząca w Tychach musiała miec najpóżniej sprzed 4 tygodni ( miała skierowanie do cc)
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry!
Melduję się rozpakowana!!!!! Urodziłam w poniedziałek 18.10 o 3:30 nad ranem SN córcia Olga, 3350g, 53cm. A cały porod trwał 2h ![]() Obudziłam sie o 1:30 w nocy i miałam od razu skurcze co minute takie silne ze mnie łamało na kolana, zanim z 3 pietro zeszlismy do auta to miałam 3 skurcze, przed samochodem zaczelam wymiotowac ![]() Nasze auto bylo cale zaszronione ale w poblizu byl patrol policji ktory zawiozl mnie na porodowke Tam okazalo sie ze mam 7cm rozwarcia, jak schodzilam z lezanki to odeszly wody i mialam pierwszy skurcz party i okazalo sie ze w ciagu paru minut zrobilo sie 10 z tych 7cm i zaczelam przec. Pol godziny pozniej o 3 :30 Olga juz byla z nami a ja w takim szoku ze nie wiedzialam jak sie nazywam, poszlo tak szybko ze nie mialam czasu skupic mysli. Jestesmy juz w domu i zmagamy siez pierwszymi problemami, nawal pokarmu i pokąsane brodawki, jest strasznie, nie bede ukrywac ze porod to pikus i dopiero początek masakry ![]() Ale jak patrze na to śpiące coś to hmm wiecie.... Pozdrawiam!!! Poród to jest jakaś maskra niewyobrazalna ale faktycznie szybko sie zapomina
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Wzięłam sie za sprzątanie ale ja juz sie chyba nie nadaje nawet i do tego... Masakra... Wysprzątałam łazienke i jestem tam zmeczona jakbym cały dzien ciężko w polu robila.Nie wiem co to bedzie dalej...
I znowu mi duszno ze ledwo oddycham.
|
|
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
aha jeste juz jakis wątek dla rozpakowanych??
Bo pytań mam miliony..... |
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję serdecznie ![]() też chcę tak krótko
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Artystka- mi naprawde pomagaja szampony do cienkich wlosow, takie unoszace u nasady.Jak mi sie chce to susze na grubej szczotce.
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
miskowa22 GRATULACJE
![]() ![]() faktycznie poród ekspresowy
|
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
miskowa. 2 godziny???Ty szczesciaro
:brzy dal:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-22 o 11:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

zalezalo mi na takim naturalnym odcieniu bo zawsze miałam blond popielaty, wrecz biały a pozniej farbowałam na ciemno bo mi sie siano z włosów zrobiło po rozjaśnianiu i w koncu mam taki jaki chcialam 
ale zrobię mu niespodziankę -mam nadzieję, że nie będzie bardzo narzekał 

moj tz nie mogl sie z tym pogodzic ze z blondynki zrobila sie brunetka, a musialam przyciemnic ze wzgledu na stan włosow, teraz jest zadowolony ale on wolał itak platynowy blond
chcialabym miec znowu takie włosy
też bym chciała na włoskach swoich takie refleksy jaśniejsze 

straszna panikara.

Z porodem sn jest luzik - dostajesz skurcze, jedziesz tam, gdzie sobie wybrałaś i jedyny problem to taki, czy miejsce będzie. A jak ja mam planowane cc, przy tym mój gin nie pracuje w żadnym szpitalu w Łodzi, to chyba więcej zachodu z tym jest