Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 07:58   #4471
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

celka chyba była gdzies na wakacjach jak klub zakładałysmy i jakos uknęło zaproszenie...

oj to niefajnie macie z tymi alergiami my na bank mamy uczulenie na Pampers Premium Care odczekam z miesiąc i znów spróbuje ale to na 90% to. Zeszło po kąpieli w nadmanganianie potasu i fenistilu w kroplach.

Ja w sumie nie wiem czy z zarcia nas coś uczula bo Tomek nie je regularnie słoików, jak na razie jest ok. Wczoraj jadł obiad z nami, tzn kluski taty, kotlet mamy plus trochę słoika Tagiatella z Gerbera podajze.

piekną pogodę mamy musimy się gdzies dalej karnąc z Tokiem
Stary 2010-10-22, 08:20   #4472
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Paulinie kupiłam kaszkę jaglaną instant, a dla siebie taką do gotowania...
Stwierdzam jedno, nigdy więcej tej do gotowania... Dobrze, że mam tylko dwa opakowania... Potem sobie kupię instant na swoje śniadanka... No chyba, że będę chciała do obiadu, do mięska z sosem, to zwykłą...

.
Instant jest lepsza? Ja mam tą do gotowania, ale dobrze się ją gotuje.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Edit:
No i mam drugiego chorusa mi lepiej a Kubuś wczoraj wymiotował ...
Dziś został w domku będę go obserwowala ...mam nadzieje że to jednorazowe i dziś będzie mu tylko lepiej ;/
Zdrówka życzę i ucałuj synka w nosek

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość

Moje kolory

Luiza też jest na coś uczulona. Najpierw myslałam, że na mleko i przetwory, ale jednak nie. Ma taka szorstką plamkę na policzku. Czasami blednie. Lekarka mówiła, żeby kupić Diprobaze lub Cutibaze. Podobno ta druga maść jest bardzo dobra. Będziemy smarować.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 08:29   #4473
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

pysiu a czym smarujesz buzke Julki?jakich kosmetyków uzywasz?
bydgoszczanka to widze ze nie tylko ja mam ten problem
Szymek wczoraj obudzil sie z placzem,chyba mu sie cos przysnilo,pozniej nie mogl sie uspokoic albo to wreszcie zeby wychodza-ehh-nie moglam go uspokoic,wreszcie zasnal.
Stary 2010-10-22, 08:35   #4474
filka2
Zadomowienie

witam
u nas noc taka se,od 24-1 stałam nad łózeczkiem,co sie oddaliłam to krzyka potem ze 3 pobudki krótkie juz ale pospałysmy do 8,30 więc ok.
słoneczko za oknem ale wieje niezle i wyjrzałam na balkon to mrozno,ale na spacer pójdziemy bo musze kupic dla Ady słoiczki na weekend,świeczke zamiast kwiatków dla młodych oraz słodycze dla chrzesniaka i jego siostry bo beda też na weselu.myślałam nad prezentem dla niego ale w koncu dam kase.
paznokcie odmówiłam,może mi tesciowa jutro rano zrobi bo coś tam umie.dziś jesteśmy zaproszeni do znajomych na 18 i chyba juz bedziemy musieli spac u tesciowej bo to sąsiedzi a tam będzie tez Ada.
patinka my mamy takiego pryszcza na brodzie juz chyba z 3tyg
Stary 2010-10-22, 08:59   #4475
celka2000
Zakorzenienie

no, ale ja nadal nie wiem o jakim zaproszeniu piszecie. Mozecie dac mi jakis namiar, wskazowki o co kaman?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:05   #4476
malinka118
Rozeznanie

Celka Zaprosić do klubu może tylko osoba, która go założyła. U nas chyba była to Kalka. Zobacz czy nie masz w wiadomościach prywatnych. A jak nie to pewnie Ci wyśle jak wjedzie na W.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:12   #4477
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallo

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiłam mu inhalacje solą fizjologiczną- nawet trzymał ustnik ładnie w buzi ale często gęsto wpychał tam język:/ a jak wy inhalujecie maluchy?
Fajnie, że spał spokojnie

Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i Kubusia... Oby Jula się nie zaraziła...

Cytat:
wczoraj ubrałam mu śpiochy polarowe i miały taką bawełnianą obwódkę wokół szyji i z tyłu pod włosami zrobiło mu się czerwone-to może jest ten wyprysk kontaktowy?czasami ma takie coś od metki z H&M :/
To jest możliwe, często uczulenia się pojawiaja na materiały lub barwniki z nich...

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
moja Zuzka ma katar od kilku dni i rano najczesciej jej sciagam frida. Wczesniej psikam sola morska... I dzis zrobilam to samo, a ona sie jakos ruszula i jej uszkodzilam sluzowke w nosie, az krewka sie pojawila...
Paulina też się czasem strasznie wierci, zawsze się boję, że jej krzywdę zrobię...

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Instant jest lepsza? Ja mam tą do gotowania, ale dobrze się ją gotuje.
Jak dla mnie za długo i ostatecznie wszystko poleciało do kosza, bo mi kompletnie nie smakowała... Okropna... Taką goryczkę było czuć... Jednak wole instant...

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
witam
u nas noc taka se,od 24-1 stałam nad łózeczkiem,co sie oddaliłam to krzyka potem ze 3 pobudki krótkie juz ale pospałysmy do 8,30 więc ok.
A u nas pierszy raz od dawna Paulina zasnęła bez ryków i marudzenia...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 09:22   #4478
filka2
Zadomowienie

Ada wczoraj jadła pierwszy raz krupnik,byłam przekonana ze nie bedzie chciała jesc bo grudki,ale mnie corcia zaszokowała jak zjadła całą miseczke i miesko gryzła i marchewe,no i kaszke na IIsniadanie też już lepiej je.

ponawiam pytanie o jakis krem na ujędrnianie piersi,nikt nie używa?
Stary 2010-10-22, 09:32   #4479
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Ada wczoraj jadła pierwszy raz krupnik,byłam przekonana ze nie bedzie chciała jesc bo grudki,ale mnie corcia zaszokowała jak zjadła całą miseczke i miesko gryzła i marchewe,no i kaszke na IIsniadanie też już lepiej je.

Moim piersią, to już nic nie pomoże... Zresztą ja jakoś nie wierzę w to ujędrnianie...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Jak Wasze dzieci teraz śpią?
Bo Paulina 90% na brzuchu i 10% na boczku...
Pozycji na plecach nie uznaje do spania...
Stary 2010-10-22, 09:33   #4480
zebra666
Zakorzenienie

Malinka ładny naszyjnik.

Patinka gratuluje przespanej nocy

Pysiu oby Kubusiowi nic nie było.

co do piersi- moim by już tylko chirurg mógł pomóc

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Kamyk dużo na brzuszku i boku, rzadziej na pleckach. Jak zaśnie na plecach potem się obraca.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:37   #4481
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Celka Zaprosić do klubu może tylko osoba, która go założyła. U nas chyba była to Kalka. Zobacz czy nie masz w wiadomościach prywatnych. A jak nie to pewnie Ci wyśle jak wjedzie na W.
dzieki za info, ale wlasnie nie mam zadnej prywatnej wiadomosci na ten temat. Poczekam jak sie Kalka odezwie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 09:44   #4482
pantee
Raczkowanie

Witajcie z rana,

Kancia- u nas za to wstretna pogoda, chyba od was przyszła. Wieje, pada, szaro buro i ponuro.

Pysia- jak juz poprosił o jedzenie, to dobry znak

Patinka- ja jeszcze nie inhalowałam, ale planuje zakup nebulizatora

Pola- ja karmiac tylko piersia, daje codzinnie kaszke na 2 sniadanie, zazwyczaj Bobovita 180 ml (rozne, waniliowa, bananowa, malinowa, morelowa) Wkrajam jablko albo banana i zawsze chetnie zjada. Wczoraj dałam pierwszy raz na kolacje o 18 potem o 20 cyc na dobranoc i ......spała do 8 rano!!! Jestem w szoku bo to pierwszy raz!

I takim sposobem to my sie bedziemy karmic tylko 2 razy cycem- rano i wieczorem. Moze i dobrze bo jak wam pisałam, (i chyba nie dostałam odpowiedzi) nie wiem co poradzic na gryzienie, bo od dwoch dni co karmienie to gryzienie....az sie 2 razy poryczałam..

Do mnie ma wpasc zaraz kolezanka, to sie pokawkujemy, b ojak za oknem taka fuj aura to i ze spaceru beda nici. CHolera, wczoraj tez sie tylko n apecie zakreciłam z wozkiem. Pod bloekiem 10 min i spowrotem - tak bylo nieprzyjemnie, wietrznie i deszcze ze sniegiem.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Kamyk- podobnie, 70 na brzuchu, 20 na boczku i 10 na pleckach. Ale tez czesto sie potem przewraca na bok albo brzuszek..

Filka- ja nie uzywam do biustu.... A powinnam bo flaczki..choc mysle ze szybciej cwiczenia na biust by pomogly bo to miesnie trza wzmocnic od dolu
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:55   #4483
celka2000
Zakorzenienie

pytanie odnosnie gotowania:
- kiedy dodajecie maslo do zupki? Na sam koniec?
- gotujecie na miesku (tzn z wywarem)? To po co w sumie jeszcze dodawac maslo/oliwe?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość

I takim sposobem to my sie bedziemy karmic tylko 2 razy cycem- rano i wieczorem. Moze i dobrze bo jak wam pisałam, (i chyba nie dostałam odpowiedzi) nie wiem co poradzic na gryzienie, bo od dwoch dni co karmienie to gryzienie....az sie 2 razy poryczałam..
Moja Zuzka czasem z nudow gryzie. Tzn jak jest najedzona, a ja ja przystawiam -to wtedy nie wie co zrobic z cyckiem i gryzie. Albo jak juz skonczy jesc i sie gdzies zapatrzy - to tez potrafi zeby zacisnac. Normalnie, podczas jedzenia (gdy jest glodna) - to tego nie robi. Nawet przypadkiem jej sie nie zdarza. Generalnie gryzienie czesto sie pojawia z powodu swedzacych dziasel i dziecko chce sobie ulzyc i gryzie.
A co zrobic? Dziecko musi zrozumiec, ze tak nie mozna. Tzn w trakcie gryzienia jak najszybciej sobie pomoc (wyciagnac cyca, wlozyc palca do buzi, zeby buzka sie rozwarla), popatrzyc w oczka i powiedziec powaznie: "nie wolno". Dziecko wbrew pozorom wyczuwa emocje i duzo rozumie. I za kazdym razem jak sie pojawi gryzienie - przyrywac karmienie. Ja zawsze popycham palcem jej podbrodek jak zaczyna gryzc (ona sobie tak powoli zaciska zeby i coraz mocniej, coraz mocniej). Wiec w pierszej fazie od razu odpycham jej podbrodek i mowie, ze nie wolno. Czasem, az sie przestraszy. Tyle, ze ona robi to "z nudow" raczej a nie na zeby.

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2010-10-22 o 09:59
Stary 2010-10-22, 10:03   #4484
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
- gotujecie na miesku (tzn z wywarem)? To po co w sumie jeszcze dodawac maslo/oliwe?
Ja bez wywaru... Oliwę z oliwek już na końcu dodaję, jak się ugotuje...
Stary 2010-10-22, 10:04   #4485
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Szymek spi glownie na boku,troche na brzuszku i na plechach.Glównie boczek prawy lub lewy.
Stary 2010-10-22, 10:08   #4486
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Ja już tylko raz dziennie karmię, a i ten raz ledwo co pociumka...
To zwykle walka jest, bo Paulina się wierci, macha nogami, przekręca...
Dopiero jak ją na rękach jako tako ułoże, to coś pociumka...
Ale po takim czymś wytrzymuje do 11, do kaszki na II śniadanie...

Jak przestanie pijać Bebilon Pepti z sokiem, to dopiero wtedy będzie rano butlę dostawała... Soku jużnie jest dużo, ale nadal musi być, bo inaczej nie chce pić... Za to butlę 180 - 220 ml potrafi wcisnąć na dwa razy... A to tylko dlatego, że ja jej w połowie wyciągam smoczek, bo mówię, żeby sobie trochę pooddychała, bo padnie...

Co do gryzienia... Właśnie dlatego karmimy się tylko jeden raz dziennie... Tylko tyle jestem w stanie znieść... Miałam raz rozkrwawiony sutek i cyc wyeliminowany na dwa dni... Ja jej tłumaczę, mówię spokojnym głowem, mówię wzburzonym głosem, patrzę głęboko w oczy, raz krzyknęłam, zabieram cyca... Wszystko kończy się tak samo... Ona się śmieje... No ale po paru dniach przestała podgryzać... Teraz robi to sporadycznie...
Stary 2010-10-22, 10:09   #4487
patinka_
Zakorzenienie

mój często zasypia na boku a później śpi na plecach
Stary 2010-10-22, 10:14   #4488
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
madziulak no brawo za utrate wagi ja tez na diecie i w ciagu 3 tyg schudlam 3 kg na Dukanie dla matek karmiacych jestem
i za zrzucenie wagi. No wlasnie tak jeszcze ze 2 kg bym chciala zrzucic Tylko, ze ja na zadnej diecie nie bylam. Mysle, ze to ten ostatni okres w ciaglym biegu itd, spowodowal, ze spadla waga.

Cytat:
Elcia gratki za wagę. Ja jestem od 2 tygodni na modyfikacji Montignaca dla karmiących i mam -3,5 Ale gdzie tam do końca. Marzy mi się jeszcze -15, ale jak będzie -10 to też będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
jeszcze was zamecze pytaniami bo lece do pl niedlugo a wy kupowalyscie widzialam foteliki do samochodu te siedzace juz bo chciala bym kupic ale nie orientuje sie jakie ceny sa w polsce czy bardziej sie oplaca kupic w pl czy u mnie w ie no i czym sie sugerowalyscie przy zakupie
My kupilismy Bebe Confort Axiss 9-18 kg w Polsce. Tutaj raczej sa drozsze foteliki. Myslelismy najpierw nad takim fotelikiem, ktory by sie jeszcze tylem i przodem montowal, ale pozniej stwierdzilismy, ze kupimy tylko taki przodem. W sklepach normalnie oczywiscie byl drozszy, a przed neta znalazlam tanszego i wlasnie dzis ma kurier przywiezc do Krakowa do moich rodzicow. A jedziemy na przyszly weekend wiec sobie odbierzmy. Ten fotelik jest super, bo mozna go obracac, takze nie musze nurkowac, zeby wsadzic dziecko, zapiac itd.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Madziulka gratuluje wagi! A i miło wiedzieć, że nie tylko mój taki panikarz z tym ubieraniem...

Bo z ubraniami ma tak: nosi rajtki na 74,80, bodziaki 92-98, spodnie 92, bluzki, kaftaniki 86-92 bluzy 92-98
Nooo, kazde ubieranie to wycie, wyginanie sie... Niedlugo to sasiedzi nasla na mnie jakis "sozialamt", co ja robie temu dziecku.... Jak przychodzimy ze spaceru, to ledwo do domu wejdziemy to jest wyginanie sie w wozku i darcie, zeby go rozpiac i rozebrac.... A czasami to cierpliwosci juz brak...

Ooo rany! to Piotrus to kawal chlopa!!

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
ma male krostki na policzkach i raczkach,czasem czerwone policzki taka kaszke jak sie dotyka policzek,czuje ze jest to dosc suche.Nie zmienialam proszku, raczej nie sadze zeby z jedzenia nie wiem.Lekarka tak powiedziala ze to lekka egzema(moze byc lekka?)
A moze to jakies uczulenie.. Szymek mial niedawno, jak teraz bylismy w Krakowie, cos takiego. Wyskoczylo mu z dnia na dzien, takie mial czerwone i suche policzki, pod palcem takie szorstkawe. Kupilam krem oilatum i w ciagu kilku dni zniknelo. Mysle, ze to bylo po jakims jedzonku.

Cytat:
dzisiaj noc bez budzenia się i płaczu...ufff....

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
U nas od kilku dni plamki suche na nogach A on już prawie nic nie je....Mleko HA z kaszką bananową, bo jabłko i brzoskwinia uczulają, zupka na ogródkowych warzywach z królikiem i żółtkiem przepiórczym, deserek z banana ze słoiczka no i moje mleko
Podejrzewam albo królika, bo kupiliśmy w markecie, albo marchewkę - przywiozła teściowa, kupiła od jakiejś baby ze wsi, niby tylko na oborniku, ale chgw....
No bo ja tez nic nowego....Zwariuję

A młody szaleje i próbuje stać bez trzymania
Tez mi to wyglada na uczulenie...

Cytat:
Edit:
Dziś został w domku będę go obserwowala ...mam nadzieje że to jednorazowe i dziś będzie mu tylko lepiej ;/
Oby szybciutko przeszlo

U na byla juz pobudka po 23, akurat jak sie kladlismy. Plakal, krecil sie... Glodny nie byl... posmarowalam mu dziaselka i dalam nurofen, potem piciu i dopiero zasnal po 24. I spal do 8.30.

Wlasnie zasnal, wiec trzeba si7e wziasc na jakies sprzatanko. Maz dzis wczesniej wroci to pojedziemy na zakupki dla Szymka

Sluchajcie, Szymek stal przy pufie, jak to czesto robi, ja bylam kawaleczek od niego i mowie do niego: Chodz do mamy... a on nie przykucnal i jak zwykle a czworaka, tylko jeden kroczek drugi i trzeci. Normalnie az otwarlam buzie i sie strasznie wzruszylam Powtorzyl jeszce tak kilka razy, nie zawsze mu to wychodzilo, ale juz sie nie bal.... Obawiam sie, ze moje dziecko moze juz chodzic w listopadzie...

Edytowane przez Madziulka83
Czas edycji: 2010-10-22 o 10:25
Madziulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:16   #4489
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

madziulkadla Szymcia!!!!
Stary 2010-10-22, 10:18   #4490
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Podłogowanie Pauliny jakoś się nie udaje...
Już były wrzaski, bo jak ona się obraca, to przywala głową...
I mimo, że ma na panelach gruby dywan wełniany i koc, to ją boli...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Szymek
Stary 2010-10-22, 10:20   #4491
pysiamn
Zakorzenienie

Byliśmy na spacerku ...świeci piękne słonko ale też wieje że hoho głowe urywa...

Dziekujemy za mile słowa mam nadzieje że Kubusiowi będzie lepiej...

Co do zupek
to ja daje różne ale jak gotuje z wywarem czy mięskiem to już bez masla czy oliwy

Madziulek ...no to pięknie

celka Kalka wysle Ci zaproszenie na PW. Wystarczy wejść i kliknać

Mąż miał stłuczke ...naszczęście nic nikomu się nie stało ...ale Ford musi się iść do serwisu jakaś Paniusia wjechała w męża ...wyszła i cyt:
..."Oj przepraszma ...Gapa jestem"...

A mieliśmy już plany na weekend a teraz

Na cmentarze 1 listopada tez nie pojedziemy bo wszędzie autobusami jak będą tłumy ludzi z 2ką dzieci i wózkiem i zimo to no way (bo i tak 1 listopada na Warszawskich cmentarzach dzieją sie Dantejskie sceny)...

A najwczesniejszy termin jest dopiero na 4 listopada

Ehhhhh jak nie urok to ...nawet nie napisze co bo jeszcze wywołam Wilka z lasu

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-10-22 o 10:24
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:31   #4492
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cytat:

Ja mam Ujedrniajacy krem do pielegnacji biustu Pharmaceris. Niby jest w okresie ciazy i karmienia, ale smaruje sobie i teraz. Cala ciaze nim smarowalam i teraz piersi nie wygladaja az tak strasznie, jaka to ja wizje mialam Jeszcze jakies cwiczonka do tego i bedzie super

Cytat:
-maslo dodaje na sam koniec
- do tej pory gotowalam miesko osobno

malinka sliczny naszyjnik Alezzz ja dawno bizu nie robilam....

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

tajgabajga, Kamyk, pysia Szymcio przesylam ciociom buziaki

pysia ehh, skad ja to znam, zawsze wetdy co nie trzeba musi sie cos przyp....
Dobrze, ze nic sie nie stalo powaznego. A ta baba, hmmm jak taka gapa, to jezdzic nie powinna!

Aaa no wlasnie, opony trzeba zmienic, bo w tygodniu nie bedzie kiedy, a na przyszly weekend juuz jedziemy do Pl. A nawet nie wiem, jest w Pl obowiazek jezdzenia na zimowkach od 1 listopada. Bo w Austrii tak i wysooko karaja! W ogole to mandaty tutaj

U nas cuuudne slonko, niebo bez ani jednej chmurki, tylko troszke wieje...
Stary 2010-10-22, 10:45   #4493
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

madziulka nooo Gratulacje dla Szymusia zdolniacha
co do fotelikow to ja bylam u nas w sklepie to sa po 300 do 400 euro wiec wlasnie bylam ciekawa jakie sa w pl ceny u was teraz takie sa ceny fotelikow?
pysia dobrze ze nic sie nie stalo a fakt na cmentarzach w swieto zmarlych jest masakra,
filka ja nie uzywam bo moim flakom chyba nic juz nie pomoze niestety
malinka naszyjnik ladny ja ogolnie lubie takie blyskotki

moj Szymek uwielbia spac na brzuszku z tyleczkiem u gory
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 11:13   #4494
pantee
Raczkowanie

Madziulka-
Cytat:
A nawet nie wiem, jest w Pl obowiazek jezdzenia na zimowkach od 1 listopada
obowiazku nie ma...a szkoda. Dobrze ze przypomniałas, wlasnie zadzwonilam do TZ, zeby ustawił mi zmiane opon na sobote.

dla Szymka..zuch chłopak!

Pysia-
Cytat:
Paniusia wjechała w męża ...wyszła i cyt:
..."Oj przepraszma ...Gapa jestem"...
paniusie juz tak maja, poważnie przykro mi ze wam plany pokrzyzowało, a moze jednak uda sie cos wczesniej..

Cytat:
Napisane przez celka2000
A ja wlaseni dzis piewrwszy raz wrzuciłam miesko do wywaru...i pół lyzeczki masełka.Pewnie za duzo..

Kamyk, Celka- dzieki za odp. Celka dokladnie tak samo robie, pilnuje, patrze na jej twarz czy cos kombinuje, asekuruje palcem, jak tylk widze ze cos zamierza to wyciagam...robie grozna mine, tlumacze ze nie wolno. Nawet na litosc ja brałam i pokazywałam jak mama płacze i jej smutno. Ale ona nic. taki huncwot ze diabelska minka, i dalej chce. Tez mysle ze czasem z nudow to robi, choc z cyca leci ostro....i jak wypusci to zaraz chce spowrotem. Przy nocnym karmieniu nie gryzła. A nakładki sprawdza sie , czy nie mam sensu?
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:11   #4495
pola25
Zakorzenienie

chyba też muszę stosować coś na biust, mój też dla chirurga się nadaję,schudłam sporo i mi sflaczały.masakra.

Dawid śpi na pleckach i brzuszku.

TŻ był z Dawidkiem u lekarza, bo ma katar i kaszel.Lekarka powiedziała,że katar może być od zębówsprawdziła mu odruchy i wszystko ok,a to,że nie raczkuje i sam nie usiądzie to nie powód do zmartwień, ma czas -podobno

Dawid śpi a ja na wizażu.jutro jedziemy na weeknd do rodziców
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 13:23   #4496
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Kamyk, Celka- dzieki za odp. Celka dokladnie tak samo robie, pilnuje, patrze na jej twarz czy cos kombinuje, asekuruje palcem, jak tylk widze ze cos zamierza to wyciagam...robie grozna mine, tlumacze ze nie wolno. Nawet na litosc ja brałam i pokazywałam jak mama płacze i jej smutno. Ale ona nic. taki huncwot ze diabelska minka, i dalej chce. Tez mysle ze czasem z nudow to robi, choc z cyca leci ostro....i jak wypusci to zaraz chce spowrotem. Przy nocnym karmieniu nie gryzła. A nakładki sprawdza sie , czy nie mam sensu?
Nie wiem czy nakladki pomoga... Pewnie bedzie mniej bolec, ale czy nie trudniej karmic? I czy bedzie chciala tak jesc? Mozesz sprobowac, choc przy dluzszym takim karmieniu mozesz spowodowac zmniejszenie laktacji.

Pysia - no kurcze, ale sie narobilo.

Brawa dla Szymka! No szok jak dla mnie! 9 -miesieczne dziecko chodzace

Edit: ja tam zaczelam od razu te zupki robic na wywarze. Nie pamietalam od kiedy sie tak daje, wiec stwierdzilam, ze mloda nie jest taka mala juz, wiec chyba mozna? Nadal nie wiem od kiedy mozna, ale skoro jej tak daje i nic jej nie jest to chyba mozna? Ostatnio nawet jej zrobilam na calkiem tlustym rosole...

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2010-10-22 o 13:25
Stary 2010-10-22, 13:29   #4497
Kancia
Zakorzenienie

Madziulka dawaj filmik wielkie za pierwsze kroczki

ja na biusta nic nie stosuje bo wygląda ok oj przepraszam codzienny masaz przez wykwalifikowanego masazystę biustu (czyt Tzta )

nie karmiłam i wygląda tak jak powinien
Stary 2010-10-22, 13:33   #4498
pola25
Zakorzenienie

Kancia Ty to masz dobrze z TŻ-tem
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 14:37   #4499
zebra666
Zakorzenienie

Celka ja daje masełko różnie:P gotuje na wywarze od jakiegoś czasu a i tak dodaje masełko tylko mniej. W sumie jak my gotujemy dla siebie zupke to na wywarze i jeszcze kostki rosołowe dajemy

W Rossmanie jest promocja na Bebiko- coś 2 opakowania za jakieś 19zł. W lidlu od poniedziałku pampki za 42 zł.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 15:17   #4500
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Celka ja daje masełko różnie:P gotuje na wywarze od jakiegoś czasu a i tak dodaje masełko tylko mniej. W sumie jak my gotujemy dla siebie zupke to na wywarze i jeszcze kostki rosołowe dajemy

W Rossmanie jest promocja na Bebiko- coś 2 opakowania za jakieś 19zł. W lidlu od poniedziałku pampki za 42 zł.
Ej a w lidlu nie za 39,99 czasem??????

Szymek chodzi??? 9 miesięcy.

Syn mojej koleżanki miał 9 miesięcy jak już biegał po polu (jest z września). Ale ona się cieszyła Teraz ma już dość i mówi że wolałaby poczekać do 16 miesięcy Ciekawe czemu. Ja bym chciała żeby moja córcia chodziła, bo ponoć się kilogramy gubi

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości