|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
celka chyba była gdzies na wakacjach jak klub zakładałysmy i jakos uknęło zaproszenie...
oj to niefajnie macie z tymi alergiami ![]() ![]() Ja w sumie nie wiem czy z zarcia nas coś uczula bo Tomek nie je regularnie słoików, jak na razie jest ok. Wczoraj jadł obiad z nami, tzn kluski taty, kotlet mamy plus trochę słoika Tagiatella z Gerbera podajze. piekną pogodę mamy musimy się gdzies dalej karnąc z Tokiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje kolory ![]() _____________________ Luiza też jest na coś uczulona. Najpierw myslałam, że na mleko i przetwory, ale jednak nie. Ma taka szorstką plamkę na policzku. Czasami blednie. Lekarka mówiła, żeby kupić Diprobaze lub Cutibaze. Podobno ta druga maść jest bardzo dobra. Będziemy smarować.
![]() |
#4473 |
Rozeznanie
|
pysiu a czym smarujesz buzke Julki?jakich kosmetyków uzywasz?
bydgoszczanka to widze ze nie tylko ja mam ten problem Szymek wczoraj obudzil sie z placzem,chyba mu sie cos przysnilo,pozniej nie mogl sie uspokoic albo to wreszcie zeby wychodza-ehh-nie moglam go uspokoic,wreszcie zasnal. |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
witam
u nas noc taka se,od 24-1 stałam nad łózeczkiem,co sie oddaliłam to krzyk ![]() słoneczko za oknem ale wieje niezle i wyjrzałam na balkon to mrozno,ale na spacer pójdziemy bo musze kupic dla Ady słoiczki na weekend,świeczke zamiast kwiatków dla młodych oraz słodycze dla chrzesniaka i jego siostry bo beda też na weselu.myślałam nad prezentem dla niego ale w koncu dam kase. paznokcie odmówiłam,może mi tesciowa jutro rano zrobi bo coś tam umie.dziś jesteśmy zaproszeni do znajomych na 18 i chyba juz bedziemy musieli spac u tesciowej bo to sąsiedzi a tam będzie tez Ada. patinka my mamy takiego pryszcza na brodzie juz chyba z 3tyg ![]()
#4475 |
Zakorzenienie
|
no, ale ja nadal nie wiem o jakim zaproszeniu piszecie. Mozecie dac mi jakis namiar, wskazowki o co kaman?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
Celka Zaprosić do klubu może tylko osoba, która go założyła. U nas chyba była to Kalka. Zobacz czy nie masz w wiadomościach prywatnych. A jak nie to pewnie Ci wyśle jak wjedzie na W.
#4477 | ||||
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Ciebie i Kubusia... Oby Jula się nie zaraziła... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u nas pierszy raz od dawna Paulina zasnęła bez ryków i marudzenia...
![]() |
#4478 |
Zadomowienie
|
Ada wczoraj jadła pierwszy raz krupnik,byłam przekonana ze nie bedzie chciała jesc bo grudki,ale mnie corcia zaszokowała jak zjadła całą miseczke i miesko gryzła i marchewe,no i kaszke na IIsniadanie też już lepiej je
![]() ponawiam pytanie o jakis krem na ujędrnianie piersi,nikt nie używa?
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim piersią, to już nic nie pomoże... Zresztą ja jakoś nie wierzę w to ujędrnianie... ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Jak Wasze dzieci teraz śpią? Bo Paulina 90% na brzuchu i 10% na boczku... Pozycji na plecach nie uznaje do spania...
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Malinka ładny naszyjnik.
Patinka gratuluje przespanej nocy ![]() Pysiu oby Kubusiowi nic nie było. co do piersi- moim by już tylko chirurg mógł pomóc ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Kamyk dużo na brzuszku i boku, rzadziej na pleckach. Jak zaśnie na plecach potem się obraca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
dzieki za info, ale wlasnie nie mam zadnej prywatnej wiadomosci na ten temat. Poczekam jak sie Kalka odezwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Raczkowanie
|
Witajcie z rana,
Kancia- u nas za to wstretna pogoda, chyba od was przyszła ![]() Pysia- jak juz poprosił o jedzenie, to dobry znak ![]() Patinka- ja jeszcze nie inhalowałam, ale planuje zakup nebulizatora ![]() Pola- ja karmiac tylko piersia, daje codzinnie kaszke na 2 sniadanie, zazwyczaj Bobovita 180 ml (rozne, waniliowa, bananowa, malinowa, morelowa) Wkrajam jablko albo banana i zawsze chetnie zjada. Wczoraj dałam pierwszy raz na kolacje o 18 potem o 20 cyc na dobranoc i ......spała do 8 rano!!! ![]() I takim sposobem to my sie bedziemy karmic tylko 2 razy cycem- rano i wieczorem. Moze i dobrze bo jak wam pisałam, (i chyba nie dostałam odpowiedzi ![]() Do mnie ma wpasc zaraz kolezanka, to sie pokawkujemy, b ojak za oknem taka fuj aura to i ze spaceru beda nici. CHolera, wczoraj tez sie tylko n apecie zakreciłam z wozkiem. Pod bloekiem 10 min i spowrotem - tak bylo nieprzyjemnie, wietrznie i deszcze ze sniegiem. ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Kamyk- podobnie, 70 na brzuchu, 20 na boczku i 10 na pleckach. Ale tez czesto sie potem przewraca na bok albo brzuszek.. Filka- ja nie uzywam do biustu.... ![]()
#4483 | |
Zakorzenienie
|
pytanie odnosnie gotowania:
- kiedy dodajecie maslo do zupki? Na sam koniec? - gotujecie na miesku (tzn z wywarem)? To po co w sumie jeszcze dodawac maslo/oliwe? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
A co zrobic? Dziecko musi zrozumiec, ze tak nie mozna. Tzn w trakcie gryzienia jak najszybciej sobie pomoc (wyciagnac cyca, wlozyc palca do buzi, zeby buzka sie rozwarla), popatrzyc w oczka i powiedziec powaznie: "nie wolno". Dziecko wbrew pozorom wyczuwa emocje i duzo rozumie. I za kazdym razem jak sie pojawi gryzienie - przyrywac karmienie. Ja zawsze popycham palcem jej podbrodek jak zaczyna gryzc (ona sobie tak powoli zaciska zeby i coraz mocniej, coraz mocniej). Wiec w pierszej fazie od razu odpycham jej podbrodek i mowie, ze nie wolno. Czasem, az sie przestraszy. Tyle, ze ona robi to "z nudow" raczej a nie na zeby. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-10-22 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Ja bez wywaru... Oliwę z oliwek już na końcu dodaję, jak się ugotuje...
#4485 |
Rozeznanie
|
Szymek spi glownie na boku,troche na brzuszku i na plechach.Glównie boczek prawy lub lewy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zwykle walka jest, bo Paulina się wierci, macha nogami, przekręca... Dopiero jak ją na rękach jako tako ułoże, to coś pociumka... Ale po takim czymś wytrzymuje do 11, do kaszki na II śniadanie... Jak przestanie pijać Bebilon Pepti z sokiem, to dopiero wtedy będzie rano butlę dostawała... Soku jużnie jest dużo, ale nadal musi być, bo inaczej nie chce pić... Za to butlę 180 - 220 ml potrafi wcisnąć na dwa razy... A to tylko dlatego, że ja jej w połowie wyciągam smoczek, bo mówię, żeby sobie trochę pooddychała, bo padnie... Co do gryzienia... Właśnie dlatego karmimy się tylko jeden raz dziennie... Tylko tyle jestem w stanie znieść... Miałam raz rozkrwawiony sutek i cyc wyeliminowany na dwa dni... Ja jej tłumaczę, mówię spokojnym głowem, mówię wzburzonym głosem, patrzę głęboko w oczy, raz krzyknęłam, zabieram cyca... Wszystko kończy się tak samo... Ona się śmieje... No ale po paru dniach przestała podgryzać... Teraz robi to sporadycznie...
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
mój często zasypia na boku a później śpi na plecach
#4488 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ooo rany! to Piotrus to kawal chlopa!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U na byla juz pobudka po 23, akurat jak sie kladlismy. Plakal, krecil sie... Glodny nie byl... posmarowalam mu dziaselka i dalam nurofen, potem piciu i dopiero zasnal po 24. I spal do 8.30. Wlasnie zasnal, wiec trzeba si7e wziasc na jakies sprzatanko. Maz dzis wczesniej wroci to pojedziemy na zakupki dla Szymka ![]() Sluchajcie, Szymek stal przy pufie, jak to czesto robi, ja bylam kawaleczek od niego i mowie do niego: Chodz do mamy... a on nie przykucnal i jak zwykle a czworaka, tylko jeden kroczek drugi i trzeci. Normalnie az otwarlam buzie i sie strasznie wzruszylam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-10-22 o 10:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Rozeznanie
|
madziulka
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Podłogowanie Pauliny jakoś się nie udaje...
Już były wrzaski, bo jak ona się obraca, to przywala głową... I mimo, że ma na panelach gruby dywan wełniany i koc, to ją boli... ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- ![]() ![]()
#4491 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerku ...świeci piękne słonko
![]() Dziekujemy za mile słowa mam nadzieje że Kubusiowi będzie lepiej... ![]() Co do zupek to ja daje różne ale jak gotuje z wywarem czy mięskiem to już bez masla czy oliwy Madziulek ...no to pięknie ![]() celka Kalka wysle Ci zaproszenie na PW. Wystarczy wejść i kliknać ![]() Mąż miał stłuczke ![]() ![]() ![]() ![]() ..."Oj przepraszma ...Gapa jestem"... ![]() A mieliśmy już plany na weekend a teraz ![]() Na cmentarze 1 listopada tez nie pojedziemy bo wszędzie autobusami jak będą tłumy ludzi z 2ką dzieci i wózkiem i zimo to no way (bo i tak 1 listopada na Warszawskich cmentarzach dzieją sie Dantejskie sceny)... ![]() ![]() ![]() A najwczesniejszy termin jest dopiero na 4 listopada ![]() ![]() ![]() Ehhhhh jak nie urok to ...nawet nie napisze co bo jeszcze wywołam Wilka z lasu ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-10-22 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Ujedrniajacy krem do pielegnacji biustu Pharmaceris. Niby jest w okresie ciazy i karmienia, ale smaruje sobie i teraz. Cala ciaze nim smarowalam i teraz piersi nie wygladaja az tak strasznie, jaka to ja wizje mialam ![]() ![]() Cytat:
- do tej pory gotowalam miesko osobno malinka sliczny naszyjnik ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- tajgabajga, Kamyk, pysia Szymcio przesylam ciociom buziaki ![]() pysia ehh, skad ja to znam, zawsze wetdy co nie trzeba musi sie cos przyp.... Dobrze, ze nic sie nie stalo powaznego. A ta baba, hmmm jak taka gapa, to jezdzic nie powinna! ![]() Aaa no wlasnie, opony trzeba zmienic, bo w tygodniu nie bedzie kiedy, a na przyszly weekend juuz jedziemy do Pl. A nawet nie wiem, jest w Pl obowiazek jezdzenia na zimowkach od 1 listopada. Bo w Austrii tak i wysooko karaja! W ogole to mandaty tutaj ![]() U nas cuuudne slonko, niebo bez ani jednej chmurki, tylko troszke wieje...
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
madziulka nooo Gratulacje dla Szymusia zdolniacha
![]() co do fotelikow to ja bylam u nas w sklepie to sa po 300 do 400 euro wiec wlasnie bylam ciekawa jakie sa w pl ceny u was teraz takie sa ceny fotelikow? pysia dobrze ze nic sie nie stalo a fakt na cmentarzach w swieto zmarlych jest masakra, filka ja nie uzywam bo moim flakom chyba nic juz nie pomoze niestety ![]() malinka naszyjnik ladny ja ogolnie lubie takie blyskotki ![]() moj Szymek uwielbia spac na brzuszku z tyleczkiem u gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |||
Raczkowanie
|
Madziulka-
Cytat:
![]() Pysia- Cytat:
![]() Cytat:
Kamyk, Celka- dzieki za odp. Celka dokladnie tak samo robie, pilnuje, patrze na jej twarz czy cos kombinuje, asekuruje palcem, jak tylk widze ze cos zamierza to wyciagam...robie grozna mine, tlumacze ze nie wolno. Nawet na litosc ja brałam i pokazywałam jak mama płacze i jej smutno. Ale ona nic. taki huncwot ze diabelska minka, i dalej chce. Tez mysle ze czasem z nudow to robi, choc z cyca leci ostro....i jak wypusci to zaraz chce spowrotem. Przy nocnym karmieniu nie gryzła. A nakładki sprawdza sie , czy nie mam sensu?
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
chyba też muszę stosować coś na biust, mój też dla chirurga się nadaję,schudłam sporo i mi sflaczały.masakra.
Dawid śpi na pleckach i brzuszku. TŻ był z Dawidkiem u lekarza, bo ma katar i kaszel.Lekarka powiedziała,że katar może być od zębów ![]() ![]() Dawid śpi a ja na wizażu.jutro jedziemy na weeknd do rodziców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pysia - no kurcze, ale sie narobilo. ![]() Brawa dla Szymka! No szok jak dla mnie! 9 -miesieczne dziecko chodzace ![]() Edit: ja tam zaczelam od razu te zupki robic na wywarze. Nie pamietalam od kiedy sie tak daje, wiec stwierdzilam, ze mloda nie jest taka mala juz, wiec chyba mozna? Nadal nie wiem od kiedy mozna, ale skoro jej tak daje i nic jej nie jest to chyba mozna? Ostatnio nawet jej zrobilam na calkiem tlustym rosole... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-10-22 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Madziulka dawaj filmik
![]() ![]() ja na biusta nic nie stosuje bo wygląda ok ![]() ![]() ![]() nie karmiłam i wygląda tak jak powinien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Kancia Ty to masz dobrze z TŻ-tem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Celka ja daje masełko różnie:P gotuje na wywarze od jakiegoś czasu a i tak dodaje masełko tylko mniej. W sumie jak my gotujemy dla siebie zupke to na wywarze i jeszcze kostki rosołowe dajemy
![]() W Rossmanie jest promocja na Bebiko- coś 2 opakowania za jakieś 19zł. W lidlu od poniedziałku pampki za 42 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymek chodzi??? 9 miesięcy. Syn mojej koleżanki miał 9 miesięcy jak już biegał po polu (jest z września). Ale ona się cieszyła ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.