Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 12:09   #3811
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

ale irsin jeszcze nie ma a dla dziewczyn pewno juz by sie przydało, chyba ze kotek, ishka chora

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-22 o 12:12
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:10   #3812
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
artystka to za wniesienie mebli też się płaci ?
heh no wlasnie sie placiwszystkie zaskorniaki stracilam i tz musi wziac z pracy zaliczke,porazka jednym slowem..Jedno co dobre to fakt ze na nowej kanapie fajnie sie spi(bo wielka krowa) i jest taka wysoka,ze nie mam problemu ze wstawaniem- nie musze sie meczyc z podnoszeniem prawie z ziemi

mallinka mam espiro atlantic i ma duza spacerowke wlasniena plastikowy stelaz to sie na poczatku dalam nabrac i dlatego nie chcialam tego wozka,ale teraz ciesze sie ze go kupilismy,a jeszcze bardziej bede sie cieszyc jak sie na spacerach sprawdzi,tylko znosic go z 1 pietra to bedzie dopiero masakra
Stary 2010-10-22, 12:10   #3813
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Aliszcze jak tam Twoje samopoczucie na tym etapie ciąży?
Ja ostatnio mam wrażenie że w ogóle nie jestem przygotowana i zaczynam się bać... i coraz częściej doskwierają mi różne bóle-najgorzej w nocy-bo zawsze się budzę jak się przewracam
moje samopoczucie różne, na pewno chciałabym już grudzień i rodzić, zwłaszcza, że coraz wiecej już rozpakowanych mam u nas jest. też mam różne dolegliwości, a zgagę to mam codziennie, bedę sie dziwnie czuć, jak w koncu mi zniknie
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Witam
Co do cycków, to ja nie mam z moimi problemów w tej chwili. W pierwszym trymestrze były baaardzo wrażliwe, nie dało się ich dotknąć, ale teraz już nie. Poza tym, że są wielkie, to odczucia w nich przy dotykaniu mam takie, jakbym nie była wcale w ciąży. Ale wiem, że karmienie mimo wszystko może na początku nie należeć do przyjemności, bo nie są po prostu przyzwyczajone do takiego rodzaju dotykania... Ale z czasem powinno byc lepiej.
od początku ciaży nie mam żadnych problemów z cyckami, zero bólu, zero siary itp. komplenie nic,tylko pełniejsze się stały a karmienia na początku się obawiam

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Poza tym tak sobie zaplanowałam, że nie będę póki co kupowac dziecku zabawek. Bedzie miało to, co dostanie. I tylko od nas zależy, czy będziemy go potrafili zainteresowac nimi. Bo jeżeli my olejemy sprawę, to nawet najdroższe, najrozniejsze i w nie wiadomo jakiej ilości same tego nie zrobią. Pamiętam jak nasza polska niania Dorota Zawadzka w audycji zetki powiedziała, że w rankingu na najbardziej rozwijającą zabawkę wygrał... KIJ. Ponieważ można było z niego zrobić wszystko, wędkę, konika, szabelkę itp.
dokładnie to samo myślę w kwestii zabawek. Po co dziecku kup[ować mnóstwo zabawek, lepiej jak ma najprostsze i rozwija dzięki temu wyobraźnięa nie, że wszystko ma na tacy podane.

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
A w ogóle to dzień dobry

Okulista wypisał mi pozwolenie na snzero wskazań do ccnie wiem czy to radość głupiego, ale póki co sie cieszę
super
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
dzien dobry...
bym was mogla doczytac musiaalbym nadrobic 19 stron, a na to nei mam czasu, wiec wybaczcie :/
dzis nie za bardzo mam czas, ale chcialam wam powiedziec ze jestem z wami myslami
a jak zdrówko?

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jedyna fotka na ktorej udało mi sie mniej wiecej uchwycic kolor, w realu jest jeszcze troche jasniejszy
piękny kolor włosów

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
dzień dobry!
Melduję się rozpakowana!!!!!
Urodziłam w poniedziałek 18.10 o 3:30 nad ranem SN córcia Olga, 3350g, 53cm.
A cały porod trwał 2h
Obudziłam sie o 1:30 w nocy i miałam od razu skurcze co minute takie silne ze mnie łamało na kolana, zanim z 3 pietro zeszlismy do auta to miałam 3 skurcze, przed samochodem zaczelam wymiotowac
Nasze auto bylo cale zaszronione ale w poblizu byl patrol policji ktory zawiozl mnie na porodowke
Tam okazalo sie ze mam 7cm rozwarcia, jak schodzilam z lezanki to odeszly wody i mialam pierwszy skurcz party i okazalo sie ze w ciagu paru minut zrobilo sie 10 z tych 7cm i zaczelam przec.
Pol godziny pozniej o 3 :30 Olga juz byla z nami a ja w takim szoku ze nie wiedzialam jak sie nazywam, poszlo tak szybko ze nie mialam czasu skupic mysli.
Jestesmy juz w domu i zmagamy siez pierwszymi problemami, nawal pokarmu i pokąsane brodawki, jest strasznie, nie bede ukrywac ze porod to pikus i dopiero początek masakry
Ale jak patrze na to śpiące coś to hmm wiecie....
Pozdrawiam!!!
Poród to jest jakaś maskra niewyobrazalna ale faktycznie szybko sie zapomina
gratulację 2 h? zazdroszczę i brawa dla policji

Jestem za tym, by Mallinka założyła temat na odchowalni!!!!!!!!! no chyba, że kootekk chce, nie mam nic przeciw, w końcu to nasza pionerka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:12   #3814
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
powaznie? ,nie spieszy Ci sie?
Nie chcę rodzić między 21 a 31 grudnia a moja mama wszystkie 3 ciąże 2 tygodnie przenosiła, to już się tak nastawiłam myślę że i tak zdąże się nacieszyć naszym dzieckiem a ostatnio nachodzi mnie taka refleksja że to już ostatnie chwile kiedy jesteśmy tylko we 2 w domu...i nie umiem sobie wyobrazić że będzie inaczej

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:13   #3815
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
heheheehe dobre hihihihihhihi
wiesz co to zrobimy glosowanie ahahahhaaa tak jak na gospodarza w szkole ale jaja

UWAGA UWAGA
ZGŁASZAM MALINKĘ DO ZAŁOŻENIA I POPROWADZENIAWĄTKU DLA MAM KTÓRE JUŻ URODZIŁY
KTO JEST ZA - NIECH PODNIESIE RĘKĘ
KTO JEST PRZECIW NIECH WSTRZYMA SIĘ OD GŁOSU LUB ZAPROPONUJE SWOJA KANDYDATURĘ
hihi gotowe
Ja również jestem za Malinką

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:14   #3816
rptrbj1978
Rozeznanie

uwazam ze odchowalnia by sie przydała juz bo sama podczytuje wrzesniowo- pazdiernikowa. Malinka byłaby na biezaco łacznikiem miedzy tymi co jeszcze a tymi co juz jesli oczywiscie ma na to ochote

Stary 2010-10-22, 12:17   #3817
De28
Wtajemniczenie

Mallinka, ja tez sie troche obawiam co bedzie potem.Bo cale zycie stanie do gory nogami U mnie maz po2 miesiacach wyprowadza sie, wiec zostaje kompletnie sama. No i komu dziecko dam jak bede chciala poprostu czasem sobie odpoczac? Przerazajace to wszystko.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:18   #3818
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
mallinka mam espiro atlantic i ma duza spacerowke wlasniena plastikowy stelaz to sie na poczatku dalam nabrac i dlatego nie chcialam tego wozka,ale teraz ciesze sie ze go kupilismy,a jeszcze bardziej bede sie cieszyc jak sie na spacerach sprawdzi,tylko znosic go z 1 pietra to bedzie dopiero masakra
Artystka to wrzuć fotki tych mebli i wózka też a on jest ciężki?, bo w opisie ma ponad 15kg, a tyle ma też xlander i wydaje mi się ciężki :/ i gondolę ma normalnych rozmiarów, czy trochę węższą?
Bo pamiętam że chyba coś z którymś z wymiarów w nim mnie zaniepokoiło i dlatego z niego zrezygnowałam... ale teraz już zgłupiałam i nie wiem NIC

To ja proponuję żeby Kootek zdecydowała czy poprowadzi odchowalnię-jeśli nie będzie chciała to dziś założę tam wątek

Stary 2010-10-22, 12:24   #3819
kootekk
Zakorzenienie

miskowa gratulacje super ze tak szybko ci poszlo

ja tez zglaszam mallinke ale jak co to moge to zrbic tylko jak

edzia o dziwo po dekoloryzacji mam super wlosy

apoolonia urodzilam dokladnie 33t4d

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:24   #3820
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mallinka, ja tez sie troche obawiam co bedzie potem.Bo cale zycie stanie do gory nogami U mnie maz po2 miesiacach wyprowadza sie, wiec zostaje kompletnie sama. No i komu dziecko dam jak bede chciala poprostu czasem sobie odpoczac? Przerazajace to wszystko.
Właśnie wczoraj koleżanka mnie spytała czy się cieszę że jestem w ciąży?
Trochę szokujące jest takie pytanie bo nie wyobrażam sobie odpowiedzieć NIE. Ale to nie zmienia faktu że się boję co będzie dalej-bo nie planowałam teraz dzidzi i też wszystko się zmieni... A TZ jak usłyszał to pytanie to mówi że nie wyobraża sobie że nie byłabym teraz w ciąży-tak już się przyzwyczaił
Ja po prostu czuję się nie zrealizowana zawodowo i to moja "bolączka". A wszystko wydaje mi się bardzo odległe i w zasadzie czuję że mam 25 lat a kariera zawodowa stoi w miejscu ale co tam, jakoś to będzie...

Stary 2010-10-22, 12:27   #3821
kootekk
Zakorzenienie

mallinko to zakładaj odchowalnie ;D

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:32   #3822
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
mallinko to zakładaj odchowalnie ;D
Potrzebuję chwilę na zastanowienie nad tytułem...
Jakieś propozycje?

Stary 2010-10-22, 12:33   #3823
_paulinka2
Wtajemniczenie

Pierwsze dzieciaczki już mamy, na resztę nadal czekamy ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:37   #3824
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu czuję się nie zrealizowana zawodowo i to moja "bolączka". A wszystko wydaje mi się bardzo odległe i w zasadzie czuję że mam 25 lat a kariera zawodowa stoi w miejscu ale co tam, jakoś to będzie...
dokładnie mam te same odczucia, z tą różnicą, że ja mam już 28 lat

paullinka, fajny tytuł watku

Stary 2010-10-22, 12:38   #3825
mallinka
Zadomowienie

A taki? :

już Maluszki są wśród nas i do boju ruszyć czas listopad-grudzień 2010

Stary 2010-10-22, 12:38   #3826
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze dzieciaczki już mamy, na resztę nadal czekamy ?
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:38   #3827
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A dlaczego sie wyprowadza?? jesli mozna wiedziec.
Malinka to bedziemy pewnie jedne z ostatnich.We wtorek na usg wyszedl mi termin z glowki na 22 grudnia a z calkowitych pomiarow nawet na 28....wiec...
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:39   #3828
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
A taki? :

już Maluszki są wśród nas i do boju ruszyć czas listopad-grudzień 2010
też super
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:40   #3829
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dokładnie mam te same odczucia, z tą różnicą, że ja mam już 28 lat
tylko ja jestem bezrobotna mam wrażenie że o wiele lepiej bym się czuła żebym miała dokąd wrócić po macierzyńskim

Stary 2010-10-22, 12:41   #3830
kretencja
Zakorzenienie

Moim zdaniem odchowalnię powinna poprowadzić któraś z dziewczyn, które juz urodziły
Ja typuję więc Kootka lub Irsin

No, załatwiłam jedną drobną rzecz, z którą się czaiłam całe rano (telefon do przychodni, by się upewnić co do wizyty u gina i ekg, które muszę zrobić we wtorek). Drobiazg, ale chociaż jedna rzecz z głowy i od razu mi lepiej. Bo nastrój już miałam paskudny od tego rozmyślania o skierowaniach, badaniach, szpitalach... Za resztę wezmę się może po południu albo po weekendzie. Te 2 dni mnie nie zbawią, a mój mąż zawsze mi doradza w takich chwilach zamętu, żeby robić jedną rzecz dziennie

Co do realizowania się zawodowo... Ja zdążyłam przed ciążą popracować 1,5 roku na pół etatu i to na umowę na czas określony, więc to też nie za dużo Nie wiem, co będzie po macierzyńskim. Nie wiem, czy będzie dokąd wrócić. Dyrekcja wprawdzie dała mi do zrozumienia, że jeśli będzie miała możliwość (nie do końca to od niej zależy), chętnie mnie znów na 1/2 etatu zatrudni i to pewnie nawet byłoby dobre na początek (bo jakoś nie chcę oddawać 9-miesięcznego dziecka do żłobka 5 razy w tygodniu), tylko że... Nie wiem, czy będę chciała akurat tam wrócić... Na razie o tym nie myślę, rozkoszuję się byciem kurą domową, czyli tym, o czym naprawdę zawsze marzyłam Ja mam już skończone 27 lat, więc też sporo
Chętnie nie wracałabym do pracy zawodowej, jestem raczej kobietą, która realizuje się w domu, ale... Nie stać nas na to finansowo, niestety. Może kiedyś

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-22 o 12:46
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:42   #3831
rptrbj1978
Rozeznanie

Listopadowo- grudniowe mamy z pieluchami sie uporamy,
i z niecierpliwoscia na reszte czekamy!!!
lubListopadowo- grudniowe mamy z pieluchami sie uporamy, i na kolejne mamuski czekamy

Czas edycji: 2010-10-22 o 12:52
Stary 2010-10-22, 12:44   #3832
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
A dlaczego sie wyprowadza?? jesli mozna wiedziec.
Malinka to bedziemy pewnie jedne z ostatnich.We wtorek na usg wyszedl mi termin z glowki na 22 grudnia a z calkowitych pomiarow nawet na 28....wiec...
i będziemy bogate w doswiadczenia całego naszego wątku o, jakie mądre bo już w grudniu prawie nikogo tu nie będzie to odchowalnię będziemy dzielnie studiować

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Listopadowo- grudniowe mamy z pieluchami sobie swietnie radę damy,
i z niecierpliwoscia na reszte czekamy!!!
fajny tylko za długi

Stary 2010-10-22, 12:45   #3833
apoolonia
Rozeznanie

kootek
teraz to mnie nastraszyłaś

byłam przekonana że wcześniej chyba się zasugerowałam wagą Michałka
i mówisz że mogło i tak być tyle powikłań?

przecież to już środek 8 miesiąca!
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:46   #3834
_paulinka2
Wtajemniczenie

heh... mnie to w ogóle łapią doły, z tego powodu czasami, i przez to czuję się jakaś wyrodna i jeszcze gorzej... bo... mam takie odczucia... może i głupie, ale silniejsze ode mnie, że życie ucieknie mi między palcami... że... coś stracę... nie krzyczcie na mnie wiem że to głupie, odpycham od siebie te myśli ale jakoś ciężko mi się było pogodzić z ciążą... i nie mam z kim nawet o tym pogadać...

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-10-22 o 12:48
Stary 2010-10-22, 12:48   #3835
rptrbj1978
Rozeznanie

nie moje odpada bo podobne jest na wrzesniu

Stary 2010-10-22, 12:49   #3836
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
heh... mnie to w ogóle łapią doły, z tego powodu czasami, i przez to czuję się jakaś wyrodna i jeszcze gorzej... bo... mam takie odczucia... może i głupie, ale silniejsze ode mnie, że życie ucieknie mi między palcami... że... coś stracę... nie krzyczcie na mnie wiem że to głupie, odpycham od siebie te myśli ale jakoś ciężko mi się było pogodzić z ciążą... i nie mam z kim nawet o tym pogadać...
ale to jest normalne ponoć po urodzeniu wszystko przechodzi, tylko też po pewnym czasie i wtedy myślimy że inaczej być nie mogło...

Stary 2010-10-22, 12:50   #3837
_paulinka2
Wtajemniczenie

i nie bardzo rozumiałam moje koleżanki, wręcz byłam zszokowana, jak one się dowiedziały i mi mówiły że też by chciały.... Kurcze no dobra, ja też chciałam ale nie w takim wieku... a z resztą... nie chce nawet o tym gadać bo zaraz się porycze

dbam o włosy

Stary 2010-10-22, 12:51   #3838
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
heh... mnie to w ogóle łapią doły, z tego powodu czasami, i przez to czuję się jakaś wyrodna i jeszcze gorzej... bo... mam takie odczucia... może i głupie, ale silniejsze ode mnie, że życie ucieknie mi między palcami... że... coś stracę... nie krzyczcie na mnie wiem że to głupie, odpycham od siebie te myśli ale jakoś ciężko mi się było pogodzić z ciążą...

To normalne i nie odsuwaj od siebie takich mysli
zamiatanie pod dywan nic nie da

może pomyśl że jak sobie sprawnie zorganizujesz czas to będziesz wychodzić ze znajomymi

po porodzie pozwól sobie na chwilę samolubstwa i rób tylko coś dla siebie

a napewno mała to pozytywnie odczuję

ja jestem dużo starsza od Ciebie ale z wśród bliskich znajomych pierwsi mamy dziecko i też jakoś dziwnie się czuje

a TŻ to ma kryzys wieku średniego
ciągle wspomina jak miał 20 lat i co robił
więc co jakiś czas go wypycham na imprezę z kumplami
bo widzę że sytuacja momentami go trochę przerosła

budowa domu własna firma i wisienka na torcie dziecko

widzisz wcale nie trzeba mieć ileś tam lat by takie uczucie cię nie dopadło
więc głowa do góry
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:54   #3839
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

nie jesteś wyrodna, jak dla mnie to Twoje odczucia są naturalne i normalne. Ja myślę, że coś na pewno stracimy, ze coś minie bezpowrotnie, ale z drugiej strony dostaniemy coś wspaniałego po prostu to kolejny etap w naszym życiu ja też się obawiam. Z jednej strony walczyłam sporo o to, by być w ciąży, z drugiej strony zawsze myślałam, że wpierw będę mieć większe doswiadczenie zawodowe, wieksze zarobki i wtedy zdecyduję się na dziecko. Jednak wszystko się zmieniło w dniu, w którym lekarz mi oznajmił, że prawdopodobnie mogę nie zajść w ciążę bez pomocy medycyny. To spowodowało, że z mężem postanowiliśmy działać nie czekać dłużej, bo oboje bardzo pragniemy dzieci, wcześniej myśleliśmy, ze odłożymy to na później, ale po tej informacji stwierdziliśmy, że nie czekamy tylko walczymy już teraz, kiedy wiek jest jeszcze naszym sprzymierzeńcem

Stary 2010-10-22, 12:54   #3840
rptrbj1978
Rozeznanie

ja mam 32 lata i to moje pierwsze dziecko ja sie martwie tez w druga strone, ze jestem po 30!!!

Czas edycji: 2010-10-22 o 12:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości