|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Witajcie Mamusie i Brzusie
![]() Wczoraj martwiłam się, że Sara mnie nie kopie a dzisiaj świga tymi nóżkami jak szalona ![]() Wszystkie zmiany w liście zostały uwzględnione ![]() Na razie mamy przewagę chłopców ![]() ![]() gociak58 witamy wśród nas ![]() marleen32 dziękuję za instrukcję odnośnie linków ![]() ![]() make_up_istka kiedyś też już proponowałam takie spotkanie ![]() Odnośnie ciuszków....też miałam nic nie kupować bo przez te remonty z kasą cienko....ale takie śliczne są te sukieneczki.... ![]() Od wczoraj zastanawiam się nad kupnem kołyski....wiem, ze były tutaj dyskusje na ten temat.....ale tak bardzo mi się podobają....takie wiklinowe ![]() ![]() Poza tym tak myślę, ze taką kołyskę to zawsze można przysunąć bliżej łóżka w nocy i pokołysać jak Mała będzie kwilić...Sama nie wiem ![]() Mój mąż obawia się tylko, że w ten sposób nauczę ją bujania.....ehhh. Nie wiem czy nie lepsze jednak takie bujanie jak noszenie na rękach... No i zastanawiam się też nad rozwiązaniem z wanienką....mam już kupioną taką dużą z Disneya bodajże i nie wiem jak wymyślić kąpanie. Chciałabym w łazience, żeby z małą nie biegać między pokojami....mieszkamy w dużym domu i musiałbym mieć wszędzie 29 stopni a to chyba nie możliwe i nie zdrowe ![]() ![]() A propo mojej łazienki.....wygląda na dzień dzisiejszy tak : Pod prysznicem mój szanowny małżonek zażyczył sobie murzyńską piękność ![]() ![]() ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-22 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i druga kwestia, ze uparlismy się na kapanie w lazience a nie w pokoju, by potem latwo tą wodę wylac. Ondy maja korek i chyba urke odprowadzającą (ale nie jestem pewna na 100%) i mozna bezposrednio do wanny spuscic wodę. W przypadku kapania w pokoju trzeba by ta wanne niesc, a nie zawsze bedzie maz obecny by to zrobic. Wezcie to takze pod uwage ![]() a komoda z przewijakiem i wanienką, to takie cos masz na mysli?? http://allegro.pl/komoda-kapielowa-z...266096914.html wkleilam przykladowo jedną z tanszch, wiem, ze sa i po 500 zł. Ja mam cos takiego wlasnie jak ta Ceba (ale firmy nie pamietam) kupilam za becikowe by miec u tesciow. Powiem jak sie u nas sprawdzilo: wsystsko super, ale wanienka nam przynajmniej posluzyla do ok 6 miesiaca. potem moja kluseczka byla juz za duza na nią. I ja uzywalam tej nakladki anatomicznej do tej wanny. Ale zalozenie ta komoda "kombo" ma swietne. I ma na pewno wezyk odprowafzajacy wodę i kolka. Kąpalismy mala w pokoiku u tesciow, po kapieli maz wywozil kombo do lazienki. Mam ja nadal i bede uzywac dla Kubusia, tylko jest rozowa.... ale kupie pokrowiec na przewijak i bedzie ok. Tym samym nie kupuję zwyklego przewijaka na lozko. To jest tak samo wygodne a i nawet lepsze chyba bo mozna polozyc pieluszki i potrzebne kosmetyki na tych polkach,. aha i byla mowa o lozeczkch turystycznych,. Ja kupilam na allegro takie wielofunkcyjne z bajerami (tez za becikowe) z moskitierą, nozki mozna bylo zlozyc, zrobic płozy i byla "kolyska" z baldachimem, pozytywką, palakiem z misiami i przewijakiem. Lozko samo w sobie ok, dlugo nam sluzylo ale.............skrzypi jak cholera. na poczatku bylo ok ale z zcasem zaczelo na maxa skrzypieć... nie wiem czemu. Mloda spala w nim u tesciow i na wyjazdach. nasze mialo 2 poziomy regulacji i dokupilam materac chyba gryka- kokos. t o bylo cos w tym stylu (nie dokladnie to lozeczko bo nie pamietam firmy ale mniej wiecej takie. Moje ladniejsze kolorystycznie)http://allegro.pl/prezent-lozeczko-k...269593711.html ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Mariko a mogę spytac dlaczego uwazasz, ze do kapieli powinnas miec 29 stopni?? Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-10-22 o 14:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
BAN stały
|
A ja od wszystkim młodych rodziców słyszę ciągle żeby tak mocno nie grzać pomieszczenie gdzie będzie się kąpać, bo najgorsze jest później przeniesienie go do chłodniejszego już przecież pokoju gdzie śpi. Wszyscy mi mówią żeby była wszędzie podobna temperatura - żeby nie było gwałtownej zmiany temperatur
Dziewczyny, wysyłam Wam już ale po troszkę i powoli bo za duże pliki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Gosiaczek no pewno racja,ze zaraz po porodzie maluch i tak malo sie rusza,ale tutaj klada od razu w normalnym ubranku do lozeczka i okrywaja cienka pielucha, bo w szpitalach cieplo, stad moje zdziwienie
![]() Co do komody, ja mialam z dziewczynkami wlasnie lacznie z przewijakiem, ale i tak ubieralismy male na pralce, bo zeby uzywac przewijac trzeba bylo najpierw zamknac wanienke, podlozyc cos na przewijak (bo to to ceratkowe za zimne jest, no i dla mnie niepraktyczne to bylo, denerwowalo tez mnie wlasnie to przesuwanie z pokoju do lazienki, bo w dzien sluzylo to jako przewijak i regal na srodki czystosci tylko, no a ze teraz miejsca mniej, komoda dawno sprzedana, to uznalam, ze lepiej jak kupimy wanienke osobna (maz wybral najzwyklejsza, bo kapanie to jego zadanie bylo przy poprzednich, wiec teraz tez ![]() ![]() Marika ja z kolei slyszalam, ze trudniej dziewczynki zmajstrowac ![]() ![]() A, nie dowierza, bo druga cora synkiem do porodu wedlug lekarza byla, wiec chlop troche zaufanie stracil ![]() Ale powiedzialam, ze nie ma problemu, najwyzej bede pozniej sie tych rzeczy pozbywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Witam!
Ja się tylko melduję na nowym wątku ![]() Nie mam siły nadrabiać tych 3dni nieobecności wybaczcie. Znowu chora jestem ![]() ![]() ![]() Biorę rutinoscorbin, herbatkę z cytrynką i miodem. Jak się trochę wykuruję to do Was wróce. Uważajcie na wirusy!!! ![]() ![]()
#156 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=make_up_istka;22816 541]
Ahaaa, i ściągnął mi rockowe kołysanki dla dzieci - niektóe cudowne, jak ktoś lubi oczywiście ![]() ![]() To ja bardzo poproszę o te Green Day |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() kilka fotek z zajęc... http://fariaszka.wroc.pl/galeria/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Postaram sie zrobic sobie jakas fotke w ten weekend to wstawie i porownamy ![]() ![]() ewentualnie 22... W karcie ciazowej mam napisane 22 luty wg OM, a wg USG jest 22-25 lutego ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#159 | ||||
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki, jak fajnie że już weekend, jutro nareszcie się wyśpie
![]() Byłam dziś w dwóch sklepach oglądać wózki, nie było tego co ja mam na oku ale spotkałam dwa inne dość fajne ![]() Bebetto magnum http://allegro.pl/magnum-bebetto-fot...266729084.html oraz Espiro Vector 4 Air http://allegro.pl/new-espiro-vector-...266093414.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Witam w kolejnym wątku wszystkich. Nadrobiłam, ale sama nie miałam za bardzo jak pisać bo od trzech dni po lekarzach jeżdżę - akurat tak mi się skumulowało. Co do wanienki to ja chyba kupię bez stelaża, i raczej normalną. Mam duży stolik i wydaje mi się, że na nim mi się będzie dobrze kąpało i chyba wolę nawet kąpać w pokoju niż w łazience. Co do temperatury przy kąpieli to wydaje mi się też ze nie ma co przesadzać ze zbyt wysoką, podobnie z temperaturą wody. Na początku to wiadomo że musi być wyższa ale potem będę starała się ją obniżyć, tym bardziej, ze chciałabym z małą na basen chodzić jak najwcześniej a tam i chłodniejsza woda w basenie jak i temperatura powietrza.
Dziewczyny narzekacie na remonty a ja wam zazdroszczę, ze możecie coś swojego remontować/budować. Ja cały czas czekam na papiery z urzędu żeby działkę przepisać a potem znowu kolejne terminy żeby pozwolenia na budowę dostać. tak już bym chciała zacząć, nawet nie przeraża mnie tak splata kredytu - chciałabym już go mieć i już budować i już spłacać. Ehh kiedy to będzie. Na razie z rodzicami mieszkam ale ile można do jasnej ch.... Moja córcia też sie tak mało rusza - prawie w ogóle trochę się tym niepokoję, ale też zauważyłam że czasem w nocy jak się obudzę to mocniej czuję. Może moja to taka sówka nocna będzie. A i polecam wam ten język niemowląt o którym była mowa - zaczęłam właśnie czytać, bo przyszła mi przesyłka - język niemowląt i język dwulatka. Bardzo oppłaca się je zamówic na allegro bo ja za te dwie + przesyłka zapłaciłam mniej niz za samo język niemowląt w księgarni. Mam nadzieję, ze Klub dla Ciebie otworzą filię w Krakowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta szkoła pływania ma filie w Jelczu Laskowicach, Polkowicach i Wrocławiu na 2 basenach. Ja z całego serca mogę polecic tą szkołę. Świetna kadra, bardzo fajne podejście do dziecka. Ja dopiero w tym roku zrezygnowałam dlatego że w szkole zaraz po lekcjach ma 3 razy zajęcia z sekcji pływackiej. Podaje ci nr tel. 601 288 408 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Wtajemniczenie
|
ja chciałam dziś zrobic na obiad placki, ale zamówiliśmy pizzę...placki będa jutro
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do remontów - my na razie jesteśmy egoistami i myślimy o sobie. Dziecko będzie w sypialni z nami. Spłacamy kredyt i nie możemy wziąć kolejnego, żeby dom skończyć. Ja zazdroszczę budowy nowego domu. Remontujemy stary i co rusz niespodzianki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
ale jestem GŁUPIA!!! Ja tez dostałam 1 saszetkę, żle go zrozumiałam. 1 saszetka 4 dni i badanie moczu!! A ja myślałam,że źle wypisane i muszę kolejną receptę, dobrze, że zadzwoniłam do gina rano!
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
A do mnie TŻ wpadl w koncu, po 5 dniach nie widywania sie...przyszedl mi cos przyniesc i lecial bo przeciez ma dzis WAZNY mecz...i za tydzien ma ostatni...tylko za tydzien nasza rocznica...ciekawe czy chociaz bedzie pamietac...
![]() I smiac mi sie chcialo...bo on mnie ledwo co poznal...powiedzial, ze chyba specjalnie tak brzuch wypielam, bo to niemozliwe zebym juz taki miala po 5 dniach ![]() ![]()
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
witam brzusiaste lasencje
![]() ![]() jeżeli chodzi o basen dla niemowlaków, to moje jak tylko podniesie główkę wędruje ze mną na basenik ![]() wróciłam z pracy i zrobiłam kolację, przy okazji mam akcję "krawat" dla męża na jutrzejsze wesele, bo on oczywiście nie ma. I tak nagle rozdzwonił się telefon. Każdy coś ode mnie chciał. co do kosmetyków, to albo kupię w styczniu, albo wyślę siostrę z mężem po nie, nie spieszę się z tym na razie. Tak samo z ubrankami muszę się wstrzymać, bo mam dostać paczkę i chcę wiedzieć na czym stoję, czego mam najmniej i muszę dokupić. Wanienkę kupię raczej zwykłą bez stelaża, bo mam gdzie ją postawić. Louboutinka mam już te body, i strasznie spodobały mi się te mocno różowe, ale nie kupiłam, bo nadal nie wiem co będzie. havana kuruj się kochana, trzymamy kciuki marleen32 dziadkowie umyli ręce jednym słowem. A jeżeli chodzi o siostrę, to z mieszkaniem dziadków jest tak, że jest własnościowe i na razie na nikogo nie przepisane, tak więc od jakiegoś czasu widzę, że zaciera rączki na nie.......... Sylfiaaa co dziadkowie na to?? martwili się tylko tym, żeby nikt nie zobaczył mnie jak wychodzę z klatki z torbą i stwierdzili, że oni się nie chcą wtrącać, bo takie kłótnie to nie na ich nerwy. (no coś w tym racji jest) muron dobrze, że się skapłaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do jego mamy, to pewnie jakbym jej powiedziala, ze do mnie nie przyjezdza itd. to pewnie by na niego wplynela i by bywal czesciej...ale nie chce zeby to bylo wymuszone...niech sam w koncu zczai, ze byloby mi lepiej gdyby czesciej do mnie przyjezdzal... ALe szczerze...to mi tez sie juz odechciewa powoli z nim spotykac...wiec moze niedlugo to ja nie bede chciala, zeby do mnie przyjezdzal ![]() A dzis sie az 3 osoby z mojej rodziny pytaly jak sie czuje...az jestem w szoku... Oczywiscie nie pytaly mnie tylko moja mame ![]()
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
co do męża, chwilowo cieszy się jak dziecko z mojego widoku, dzwoni, pisze, chętniej rozmawia, no ale zobaczymy na jak długo to wypali, jutro mu daruję ale w niedziele czeka nas poważna rozmowa, bo tak dalej byc nie może
rano jak wrócił, to pytał chyba z 5 razy czy z dzieckiem jest wszystko w porządku i stwierdził, że teraz możemy kupić łóżeczko......no ale jak dla mnie to chwilowa obiecanka |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Mnie ostatnio tak wybrzuszylo, ze sama nie wierze, a jak okazalo sie, ze zadne spodnie przedciazowe na mnie nie pasuja, to prawie w czarna rozpacz wpadlam
![]() ![]() Co do wod plodowych, ja sie zastanawiam czy mi w ogole odejda, bo mimo ze dwa porody mam za soba, to wody mi nie odeszly, ani przy jednej ani drugiej ![]() ![]() My na basen tez chodzilismy, ma to sens jak jest sie pewnym, ze bedzie sie kontynuowac, no i dobrze wybrac basen z woda ozonowana, bo chlorowana uczulic moze, ale moje bardziej jako zabawe traktowaly, na dzien dzisiejszy starsza plywa, mlodsza prawie plywa, chodzimy nadal, ale juz nie tak regularnie rodzinnie, tylko jak nam sie chce, ale dziewczyny co tydzien w szkole zajecia maja, wiec one regularnie ![]() Ja plywac umiem, nauczylam sie sama, bez jakiejkolwiek opieki doroslych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Nie no ogolnie to jego mama jest po mojej stronie
![]() Ale troche go jeszcze poolewam i sam bedzie do chcial sie spotykac czesciej ![]()
#175 |
Zakorzenienie
|
weraa11 żeby tobie się tak przypadkiem nie odwidziało
![]() ale mam maraton dziwności: zjadłam kanapki z pastą paprykową, oliwkową, serowo-bazyliwo, do tego jeszcze śledzie opiekane, do tego banana i teraz zabieram się za pączka, hmmmmmmm pierwszy raz mi się to zdarzyło |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zabrałam się za rogaliki.. Od niedzieli ( 3 blach) za mną chodzą..
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny , ja mam fioła już, cały dzień oglądam wózki w necie i już mi się w głowie od nich kręci
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
bądz tak dobra i daj przepis!
#179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szizuho widzialam ulotkę tej friaszki w jelczu na basenie. Wlasnie wrocilysmy. MOja Hania robila furore, wsyzscy sie gapili na nia bo byla jedynym tak malym dzieckiem tam. Teraz wymeczona i idziemy zaraz spac. A wiesz ze w jelczu zajecia sa tansze niz we wrocku? ![]() ![]() co do remontu my juz po. Kupilismy dom w stanie surowym otwartym i zrobilismy go w rok. mieszkamy od sylwestra zeszlego roku. co do zawijania: mi to pokazali w szpitalu to myslalam, ze to normalne. Nam sie to przydalo wiec jesli i tym razem bedzie potrzeba- bede zawijac ![]() ide kąpać bąbla. Moj sie rozochocil po basenie i mnie skopal w samochodzie. Zawsze mnie atakuje jak jade autem, uciazliwe to ale pewnie jemu niewygodnie tak jak nie moge lezec na plecach bo zaraz wariuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym dziadek jest taki, że albo daje po równo, albo psinco, tak więc zobaczymy, mi nie zależy na tym mieszkaniu, bo daj boże niech jak najdłużej żyją, mogę doczekać się 40 w tym tempie ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- vilya zamówiłam sobie te książki w zestawie (Język niemowlaka, Język dwulatka) za 17,50 w sumie ok 30 zł z kurierem i cieszę się, bo normalnie jedna książka kosztuje ok 30 zł ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Sylfiaaa ja to wiem co chcę mieć, albo taki z allegro, co mi się podoba, albo ostatnio widziałam w sklepie przy przychodni, do której chodzę podobny tylko firma ma inną nazwę i wiem, że można zamówić inne kolory (pewnie bardzo nie po polsku napisałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.