Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 19:54   #4231
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

no ja wlasnie bede teraz zamawiac bo u nas tez nigdzie nie ma.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

zamowilam:
http://allegro.pl/gryzak-siateczka-d...267223427.html
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 20:09   #4232
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

MADZIWNIA DOŁANCZAM DO ŻYCZEŃ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja jest starsza o miesiąc (liczę do wieku korygowanego) a tydzień temu ważyła 7,450kg. I pani doktor powiedziała że jest OK.
Pop u Oliwki ten wiek korygowany się będzie powoli zacierał więc moze jej pozwólcie jak chce stać to chyba daje radę.
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
dodatkowo też realne życie daje dość mocne kopniaki - wiele rzeczy się pieprzy ... boję się o siebie, Kubusia i swoją rodzinę - dzisiaj nam grożono, że nas zniszczą, doprowadzą do tego że niektóre osoby stracą pracę, uprzykrzą nam życie tak, że wyniesiemy się z tego miasta... Sprawa została zgłoszona na policję, TŻ tam siedział z 3h... Masakra się porobiła.. tak za bardzo nie mogę o tym pisać.... ale najbliższy okres będzie bardzo ciężki... Dać radę damy, bo racja jest po naszej stronie, ale wiele nieprzyjemnych rzeczy się usłyszy...

No nic, uciekam spać
Przykro mi , na pewno dacie radę trzymajcie się
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
DZIEKUJE!!!!!!!!!! tz leci do apteki zaraz

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

tz poszedl do miasta, na 99% tej masci nie bedzie, dentinox nie pomaga, viburcol tez nic nie dal wczoraj , tym razem kazalam mu bobodent kupic
u nas też nic nie pomaga
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

Rany julek - i tak w szafce wszystko leży?? I tak tylko leży?? U mnie najwyżej 2 dni by wytrzymało Ale za to jak już po diecie dorwiesz się do tej szafki, to uważaj na papierki i inne części opakowania
lezy i czeka , obiecałam sobie że na koniec jak już schudnę to co w sumie zamierzam to zrobie tort chałwowy
Cytat:
kurcze znowu sie poklocilam z tezetam...
czasami mam za bardzo nie wypazony jezor, ale on mnie wkurza, uwaza ze jak jest w domu to powinnam miec czas ciagle dla niego po pracuje w glupich godzinach wiecej go nie ma jak jest, a jak on jest w domu to ja mam nadzieje ze zajmie sie mala , no zreszta on to sam robi ale chce wtedy zebym z nimi siedziala a kurcze ja tez chce troszke czasu dla siebie na co on mi odpowiada "a ja kiedy mam dla siebie czas?" no i dupa nic mu nie odpowiem bo on go faktycznie prawie nie ma i dupaaaa i wrrrrrr i dzisiaj powiedzial ze jak tak dalej bedzie ze bedziemy sie klocic tak czesto, bo ostatnio faktycznie dzien bez klotni lub sprzeczki dniem straconym,to sie wyprowadzi na co ja powiedzialam ze jesli ma takie zyczenie to wyciagne mu ze stychu walizki a jego odwaga pokonywania problemow mi imponuje bo najlepiej zostawic malucha i zone i powiedziec taka bzdure wiedzac ze nigdy tego nie zrobi bo za mocno nas kocha , ale jak mi sie nie chce dawwac buzi prztulac sie itd to co ? ja nie jestem tak jak on ciepla klucha ktora by mogla sie we mnie wlepic i tak lezec 24h na dobe....

oczywiscie juz sie pogodzilismy bo to jak wszystko 10-15 min klotnia ale dzisiaj byla porzadna az sie zagotowalam i mi sie glupio zrobilo i przykro i wszystko na raz i oooooo dupa! wygadalam sie i mi ulzylo! ooo!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

ja sie sobie tez nie podobam ale nic na to nie poradze rodzice ciagle mowiacy ze jestem gruba i tak dalej jak bylam mlodsza , wiec zostalo mi to juz we krwi, doo tego wpajacy ze sie nic nie umie - norma, tak do tej pory jest nawet jak cos zrobie to na 99% jest to wedlug nich zrobione zle takze extra.
Generalnie kiedys sie tym przejmowalam a teraz sie smieje i mowie ze jak im sie nie podoba to niech sie patrza tylko lapki do roboty i poprawiac po corce ktora i tak nic nie umie;D
Też by wam się pewnie odpoczynek przydał , bo stres was zeżre .
Dziwne że rodzice tak mogą mówić do dziecka powinni je wspierać we wszystkim.
Ja siebie też tak do końca nie akceptuję , ale to nie jest u mnie problem nr.1 juz chyba wyrosłam z kompleksów.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

MOja Ola się zepsuła na maska , nie chce sama spac w łóżeczku i koniec o ile wieczoram da się ją tam połozyć ( tylko na śpicha ) to potem koniec odłożona wyje . Na śpicha się za bardzo nie da bo się budzi . a ja nie chce z nią spac musze znaleźć na dziada jakiś sposób i to koniecznie .
Było tak fajnie i sama się popsuła , tym bardziej że nigdy nie spała z nami , zawsze tego pilnowałam więc nie mogę powiedziec że ja ja przyzwyczaiłam . W dzień tez co odejde to wyje eehhhjuż widze jak się zacznie przemieszczać i bedzie mi wisiała na nodze
no nie jestes sama mój też coś cyrki wyczynia wczoraj w nocy musiałam go na rekach nosić bo się nie chciał uspokoić inaczej czego od x czasu nie robiłam a dzisiaj tez cały dzień na rękach siedział pewnie wszystko przez zębiszcza, najgorzej że budzi się o 5 i juz po spaniu to go biorę do siebie to jeszcze nieraz trochę przykima ale nie wiem czy się nie rozbestwił przez to
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

Ania, Daria, a nie sądzicie że to może być lęk separacyjny? Moja tez tak ma, w domu trzeba koło niej siedzieć, a jak idę do łazienki, to najlepiej jakbym krzyczała stamtąd do niej i tak sobie wydumałam, że to może być lęk separacyjny
pierwsze słysze że jest coś takiego ale to mogło by się zgadzać
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 20:13   #4233
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ano libra dziwne, ale uwierz mi idzie sie przyzwyczaic i mam to tam gdzie swiatlo nie dochodzi chociaz czasem potrafia cos nieprzemyslanie powiedziec i trafic w serducho.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

libra u mnie az tak zle nie jest ale jest niezadowolona jak wychodze, ale i tak to robie krzyknie ze zlosci 2 razy i sie zajmuje zabawą.
A.Camus
Stary 2010-10-22, 20:25   #4234
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć babolki

Hania wszystkim wizażowym ciociom dziękuje za życzenia

Ja znowu nie jestem w stanie Was nadrobić

Siedzę sobie u Hani w pokoju przy biureczku i w końcu mogę trochę Was poczytać choć prasowanie czeka.

Tż ma kolegów i oglądają mecz Legia-Korona. Ciekawe komu kibicuje mój luby bo my z Kielców jesteśmy

Chciałam Anię p dopytać o ten sinlac. Czy mam go rozrobić z wodą i dodać do tego owoce - w sensie słoiczek??]

Ferrou jak dla mnie Twoje makijaże są przenajpiękniejsze Masz wielki talent!! I wcale nie jestem subiektywna - sumiennie obejrzałam wiele "prac" i żadne nie podobają mi się tak jak Twoje Głowa do góry! A sytuacja prywatna zatrważająca ... Jak można Ci jakoś pomóc to pisz

Pop pokaż zdjęcie mojej synowej bo dawno Jej nie widziałam I nie myśl sobie że przegapiłam Twój post o naszych wnukach i mnie - babce do pomocy Ja myślałam że to miłość, a tu chodzi o czysty układ

A megi-megi nie odpisała mi na wiadomość na fb

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 20:29   #4235
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
no i 2 czy 3 tydzien przywoza mi smoczek z siateczka
zaraz na all zamowie.
w Rozalce zamawiałaś? za Biedronka n Targowej?? ja tam zamówiłam i też czekałam tydzień i dałam sobie spokój i zamówiłam na allegro, mała od ponad tygodnia się zabawia dobrze, że tam nie czekałam

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
MADZIWNIA DOŁANCZAM DO ŻYCZEŃ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Pop u Oliwki ten wiek korygowany się będzie powoli zacierał więc moze jej pozwólcie jak chce stać to chyba daje radę.

Przykro mi , na pewno dacie radę trzymajcie się

u nas też nic nie pomaga

lezy i czeka , obiecałam sobie że na koniec jak już schudnę to co w sumie zamierzam to zrobie tort chałwowy

Też by wam się pewnie odpoczynek przydał , bo stres was zeżre .
Dziwne że rodzice tak mogą mówić do dziecka powinni je wspierać we wszystkim.
Ja siebie też tak do końca nie akceptuję , ale to nie jest u mnie problem nr.1 juz chyba wyrosłam z kompleksów.

no nie jestes sama mój też coś cyrki wyczynia wczoraj w nocy musiałam go na rekach nosić bo się nie chciał uspokoić inaczej czego od x czasu nie robiłam a dzisiaj tez cały dzień na rękach siedział pewnie wszystko przez zębiszcza, najgorzej że budzi się o 5 i juz po spaniu to go biorę do siebie to jeszcze nieraz trochę przykima ale nie wiem czy się nie rozbestwił przez to

pierwsze słysze że jest coś takiego ale to mogło by się zgadzać
u nas też ładnie zasypiała i w dzień i wieczorem, teraz tylko wieczorem, czasem w łóżeczku, ale tak to musze ją ponosić... mam nadzieje, że wróci niebawem wszystko do normy

mnie dziś strasznie głowa nawala po południu połknęłam Apap i pomogło na jakiś czas, teraz znów musiałam łyknąć, bo mnie rozsadzi

jeszcze jutro mam zjazd... od 10 do 20... strasznie męczące to studiowanie zaoczne albo taka stara już jestem
Stary 2010-10-22, 20:49   #4236
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
chciałam Wam napisac o spaniu ale boje się że popsuję,bo zawsze co coś napisałam na forum to było za chwilę na odwrót no ale spróbuję:

więc tak pisze tylko na moim przykładzie)
najważniejsze jest żeby miec dużo cierpliwości,nie denerwujcie się od razu że dziecko nie chce spac samo a przecież powinno i takie tam
na początku Danielek mi płakał ja go tylko kładłam,próbowałam tą metodę,że wychodzę i wracam itd,ale jednak jak płakał to brałam go na rączki chwilkę potrzymałam nic nie mówiąc aż się uspakajał i kładłam spowrotem,później jak już przeszedł na butelkę to robiłam tak żeby karmienie wypadało akurat na pore drzemki i zasypiał przy butelce drezmki były krótkie góra 30-40 min,z czasem zamieniłam butelkę w mlekiem na wodę,bral kilka łyczków dostawał smoczka i zasypiał bez żadnych protestów.Obecnie jak jest spiący kładę go do łóżeczka i daje tylko smoczka i śpi,oczywiście pod warunkiem,że niedawno coś jadł i nie jest głodny.Czasami sam mnie zaskakuje jak np zje obiadek i idziemy poleżec do nas na łóżko a on sam główkę na boczek daje mi raczkę i usypia.Także cierpliwości moje kochane dla Was przyjdzie czas,że dzieci same załapią kiedy są śpiące.No i teraz podejrzewam,ze on wymienia te 2 dzienne drzemki na jedną długą bo teraz usnął na dworku w wózku przełożyłam go w domu do łóżeczka i spi już 2 godzinkę.
I jeszcze moim zdaniem głupota jest,że dziecko w łóżeczku ma tylko i wyłącznie spac,przecież on musi lubic to swoje łóżeczko więc dlaczego w dzień nie może słuzyc jako miejsce do śmiechu i zabaw

ale się opisałam pewnie nie wszystkim będzie się chciało tyle przeczytac.

skończyłam pisac i mały się obudził,mam nadzieję,że to nie miało wpływu hehe
ja też mam cierpliwość mój juz spał w łóżeczku sam i ładnie sam usypiał bez niczego a teraz cos mu się porobiło
a moim zdaniem łóżeczko sie powinno kojarzyć właśnie ze spaniem że jak go do niego wkładam żeby on wiedział że tam się spi a nie bawi , bo będzie zdezorientowany ,Ty w swoim łóżku tez się nie bawisz (chyba)
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

w drewnianym lózeczku jakby usiadła to spokojnie może się w szczebelki walnąć , nie wiem gdzie tu bezpieczniej
mój tak właśnie zawsze głową przywali w tym drewnianym łóżeczku , w tym turystycznym przynajmniej nigdzie się nie uderzy, a kojca chyba też nie kupię
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
no i fotki
ja się tulą braciszki O Miko też takie "zabawki" lubi
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

LIBRA spoznione wszystkiego naj najlepszego:r oza:
dziękuję

Dziewczyny do gołąbków polecam do farszu dodać pieczarek i kilka grzybków suszonych pokruszonych -pycha no i ja daję jeszcze czosnek ale to jak kto lubi i tez polecam kapustę włoską o niebo lepsze i szybciej się robią
A tak w ogóle to kogo mam zabić za napisanie o gołąbkach
albo o papryce faszerowanej
nie wspomnę o nalesnikach kakaowych
Stary 2010-10-22, 21:03   #4237
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka dokladnie tam..no juz tez zamowilam

wiecie jak mi jest przyrko?;/ poklocilam sie z mama o taka *******e ze szok!
mala ulała na taka cieniusią poduszeczke na ktorej spi i jej wyjelam a ze nie mam innej polozylam kolderke i na niej spi, przyszla mama mowi ze kompletow poscieli to przynajmniej 4 albo 5 powinnam miec, ja mowie ze nie mam jak bedziemy miec pieniadze z wyplaty michala to kupimy, a ona o mnie ze no jasne...a kiey ty mialas? jak nie masz to dziecko do żłobka a ty dopracy idź....... nigdy nie masz, bo jakby to inaczej....dodam ze oni z ojcem ok 6.000 maja na dwie osoby i te same rachunki co my a my 2300 jak jest miesiac ok na 3 osoby, extra , wsparcie rodzicow mam za***is*e !!!!!
tak to jest jak sie trzeba nauczyc kochac dziecko po fakcie.... czasami mi rece opadaja, na duzo rzeczy leje juz ale jak takie cos uslyszalam to az sie poplakalam!

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

minka gdzie studiujesz?
A.Camus
Stary 2010-10-22, 21:12   #4238
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Ferrou trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie sprawy !!

my mamy też przykre akcje, tylko nie w realu nam ktoś uprzykrza życie, ale na portalach społecznościowych, wypisuje bzdury do całej mojej rodziny strasznie to przykre, zwłaszcza, że wiem, że to ktoś kto nas dobrze zna, bo wie rzeczy, których obcy raczej nie wiedzą... mam nadzieję, że w końcu go znajdę bo nie chodzi tu o mnie samą ale o moją mamę
Co za gnoje a nie możecie sprawy na policję zgłosić?
Cytat:
my mamy niekapek TT i jeszcze za szybko dla niej leci z niego, nie umie pic.
mój sie uczy mamy nuka i canpola ten z canpola lepszy i Miko pił dzisiaj z niego mleko taki z kartonu i chyba mu posmakowało bo dałam troszkę to patrzył na kubek i dziobka otwierał
Cytat:
gospodarczych Trzymajcie po porstu kciuki żeby to się szybko wyjasniło, bo jak główna sprawa trafi do sądu to będzie to trwało latami...
no to trzymam kciuki , mam nadzieję ze się sprawa wyjaśni
To teraz możesz przejść na dietke jak już nie karmiszzamiast bitą śmietanę wpieprzać
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U mnie tak jak u ani- mała nie bawi się w lózeczku ale to ze wzgledu na to, że po pierwsze- nie lubi (za to ze spaniem nie ma problemu), a po drugie- nie rozwija się za szybko wiec wole jak ma duże pole do manewru zeby się uczyla, ćwiczyła... w lózeczku nie ma tyle miejsca na obroty, przemieszczania itp a na podlodze- i owszem

A ja dziś po pierwszym dniu w pracy. I powiem Wam- wreszcie... co prawda za małą bardzo tesknilam ale wiedzialam, że jest w dobrych rękach- tż -a ani razu nie dzwonilam, on raz napisał tylko że spi na boczku razem z nim za to wracalam jak na skrzydlach do mojego skrzata i wycałowałam ją że az była zła bo nie lubi pieszczot ale cieszyła się jak weszłam- aż chciala dfrunąć kochana moja pociecha...
Na razie nie zaluję powrotu, zobaczymy co będzie dalej

Uciekam do mojego szczęścia bo cały weekend mnie nie będzie

madziwnia- dołączam się do zyczeń
no widzisz anidawno pisałaś że Wercia się nie cieszy na Twój widok.
I rozwija sie normalnie a nie powoli , nie porównuj do dzieci o 2 miesiące starszych
Cytat:
fajny zestaw zabawek...ale ja jakos nie mam az tak duzej potrezby kupowania zabawek dla Karinki.ma troszke ale bez przesady...ostatnio nabylam fajny pchacz z odkrecanymi nozkami a z przodu telefon jakies melodykji i obracane kwadraty...bardzo bym chciala kupic jej organki takie dla niuniek malych ale jak na razie takowych nie znalazlam
też jestem tego samego zdania co do zabawek , nie sądzę żeby było potrzeba ich duzo przynajmniej teraz mały i tak woli pokrywki , puszki itp.

Ania mamy tą butelkę ale słuzy jako zabawka na razie cos Mikowi nie podpasowała

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
ano libra dziwne, ale uwierz mi idzie sie przyzwyczaic i mam to tam gdzie swiatlo nie dochodzi chociaz czasem potrafia cos nieprzemyslanie powiedziec i trafic w serducho.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

libra u mnie az tak zle nie jest ale jest niezadowolona jak wychodze, ale i tak to robie krzyknie ze zlosci 2 razy i sie zajmuje zabawą.
no mój jeszcze niedawno też aż tak nie ubolewał jak szłam np. do łazienki teraz tak zaczął łazic za mną teraz sam się przemieszcza, albo podejdzie do mnie i za nogawki mnie szarpie żebym go na ręce wzięła

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

u nas też ładnie zasypiała i w dzień i wieczorem, teraz tylko wieczorem, czasem w łóżeczku, ale tak to musze ją ponosić... mam nadzieje, że wróci niebawem wszystko do normy
ja też mam taką nadzieję
Stary 2010-10-22, 21:13   #4239
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

mala ulała na taka cieniusią poduszeczke na ktorej spi i jej wyjelam a ze nie mam innej polozylam kolderke i na niej spi, przyszla mama mowi ze kompletow poscieli to przynajmniej 4 albo 5 powinnam miec, ja mowie ze nie mam jak bedziemy miec pieniadze z wyplaty michala to kupimy, a ona o mnie ze no jasne...a kiey ty mialas? jak nie masz to dziecko do żłobka a ty dopracy idź....... nigdy nie masz, bo jakby to inaczej....dodam ze oni z ojcem ok 6.000 maja na dwie osoby i te same rachunki co my a my 2300 jak jest miesiac ok na 3 osoby, extra , wsparcie rodzicow mam za***is*e !!!!!
tak to jest jak sie trzeba nauczyc kochac dziecko po fakcie.... czasami mi rece opadaja, na duzo rzeczy leje juz ale jak takie cos uslyszalam to az sie poplakalam!

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

minka gdzie studiujesz?
kurcze przykre to bardzo nawet nie wiem co powiedzieć... przecież powinna cię wspierać, a poza tym co ją to za przeproszeniem, jak nie masz innej poduszeczki to małej nic nie będzie jak jeden dzien będzie spała na kołderce... świat się nie zawali...
a że się tak zapytam ile w Polsce kosztuje żłobek??

studiuję w łodzi, ale wracam na noc, bo nie wyobrażam sobie nie zobaczyć Amelki
Stary 2010-10-22, 21:15   #4240
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madziwnia STO LAT STO LAT, DUŻO MIŁOŚCI I MASY POWODÓW DO UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA

Darusiaaaa nie przejmuj się Ja to do końca nie rozumiem po co Oliwce w ogóle jakaś "poduszka" pod głową do tego spania A babci jak przeszkadza zbyt mała ilość kompletów pościeli (ja mam dwa plus jeden różowy awaryjny po Hani, ale korzystam tylko z kołderek) to niech kupi wnusi nawet 5 Głowa do góry i proszę mi tu nie płakać

minka prywatny 1500zł plus wpisowe 1000zł, państwowy jakieś 200-300zł

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-10-22 o 21:17
Stary 2010-10-22, 21:15   #4241
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

minka gdzie studiujesz?
współczuję
Stary 2010-10-22, 21:15   #4242
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
my dzisiaj dorobilismy sie 3 klockow sensotycznych:P
ale juz na all wyczailam fajna aukcje:P
he he fajnie sie na nich możnaq wywalic w nocy w drodze do klopa , ja już wytestowałam

Cytat:
Aniu, wątek jest nadal otwarty, osoba zainteresowana w ogóle się nie odezwała, co wiecej usunęla mnie jak dziecko ze znajomych, ze subskrypcji na yt.. i się dowiedziałam że nie tylko ze mna miała taki zatarg Kij jej w ok

gratulujemy
jednym słowem pani Miss pokazała jaka z niej miss. zero taktu nie martw się bo do pięt Ci nie dorasta

Cytat:
Ja ju? w drodze od 2 godzin.

Mam nadzieje ?e nie bedzie niespodzianek i dotre do domu na 6:30

My od dawna ju? pijemy z niekapka a wlasciwie to kapka bo ztakiego prawdziwego kapka to slabo lecialo.
Mamy kilka niekapkow wlacznie z tym 360stopni. Mamy NUK CANPOL LOVLI TT. Mala to niejadek wiec ja testuje wszystjie.
Czasami mozna kupic tylko sam smoczek i dodac do butelek ju? posiadanych. Takich smoczkow te? mam pare
Ale masz butelkownie he he . dawaj jej ze słomki może załapie , SZymek podłapał koło 8-9 miecha .

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U mnie tak jak u ani- mała nie bawi się w lózeczku ale to ze wzgledu na to, że po pierwsze- nie lubi (za to ze spaniem nie ma problemu), a po drugie- nie rozwija się za szybko wiec wole jak ma duże pole do manewru zeby się uczyla, ćwiczyła... w lózeczku nie ma tyle miejsca na obroty, przemieszczania itp a na podlodze- i owszem

A ja dziś po pierwszym dniu w pracy. I powiem Wam- wreszcie... co prawda za małą bardzo tesknilam ale wiedzialam, że jest w dobrych rękach- tż -a ani razu nie dzwonilam, on raz napisał tylko że spi na boczku razem z nim za to wracalam jak na skrzydlach do mojego skrzata i wycałowałam ją że az była zła bo nie lubi pieszczot ale cieszyła się jak weszłam- aż chciala dfrunąć kochana moja pociecha...
Na razie nie zaluję powrotu, zobaczymy co będzie dalej

Uciekam do mojego szczęścia bo cały weekend mnie nie będzie

madziwnia- dołączam się do zyczeń
Fajnie że w pracy wszystko ok

Cytat:
TU JEST SUPER ZESTAW ZA 350 ZL MASA ZABAWEK Z FISHERA!!

http://allegro.pl/duzy-zestaw-zabawe...281855459.html

jakbym teraz miala kaske to bym sie raczej nie zastanawiala, a takto dupa
Zestaw fajny tylko przesyłka drogawa

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
nas gteż czeka przesiadka. W tym tygodniu pojeździmy po sklepach, poprzymierzamy bo nie tylko nam chodzi o testy, atesty, a kupimy przez internet - wyjdzie trochę taniej. Kiedyś jeden sprzedawca dał nam pod rozw3agę maxi cosi Tobi, Britax i Romer. My sprzedamy najpierw nasz obecny komplet maxi cosi cabrio z bazą, a za te pieniążki kupimy nowy. Myślimy jeszcze o polecanym na naszym forum Espiro Optima.

Asiulek - brawo, brawo . Super, że cieszy Cię powrót do pracy. Ja wracam za tydzień, chciałabym tą rozłąkę z Małą znosić jak Ty
Romer to ten co ma te pasy na krzyż ?

Cytat:
DUSIAKA no wlasnie zadecyduje na pewno o tym jak malej bedzie sie siedzialo i ktory lepiej sie dopasuje do naszego autka wiadomo,ze zle dobrany do samochodu nawet z najlepszymi ocenami i atestami nie zda egzaminu i nie bedzie dobrze chronil.

fajny zestaw zabawek...ale ja jakos nie mam az tak duzej potrezby kupowania zabawek dla Karinki.ma troszke ale bez przesady...ostatnio nabylam fajny pchacz z odkrecanymi nozkami a z przodu telefon jakies melodykji i obracane kwadraty...bardzo bym chciala kupic jej organki takie dla niuniek malych ale jak na razie takowych nie znalazlam
sa ogranki chyba fishera
o np
http://allegro.pl/pianinko-fisher-pr...277495011.html
chyba że chodzi Ci o takie typowe cymbałki z pałeczkami

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć babolki

Hania wszystkim wizażowym ciociom dziękuje za życzenia

Ja znowu nie jestem w stanie Was nadrobić

Siedzę sobie u Hani w pokoju przy biureczku i w końcu mogę trochę Was poczytać choć prasowanie czeka.

Tż ma kolegów i oglądają mecz Legia-Korona. Ciekawe komu kibicuje mój luby bo my z Kielców jesteśmy

Chciałam Anię p dopytać o ten sinlac. Czy mam go rozrobić z wodą i dodać do tego owoce - w sensie słoiczek??]

Ferrou jak dla mnie Twoje makijaże są przenajpiękniejsze Masz wielki talent!! I wcale nie jestem subiektywna - sumiennie obejrzałam wiele "prac" i żadne nie podobają mi się tak jak Twoje Głowa do góry! A sytuacja prywatna zatrważająca ... Jak można Ci jakoś pomóc to pisz

Pop pokaż zdjęcie mojej synowej bo dawno Jej nie widziałam I nie myśl sobie że przegapiłam Twój post o naszych wnukach i mnie - babce do pomocy Ja myślałam że to miłość, a tu chodzi o czysty układ

A megi-megi nie odpisała mi na wiadomość na fb
tak z woda i dodaj np pół słoiczka.

Ola już śpi ciekawe na jak długo
Stary 2010-10-22, 21:16   #4243
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam taką nadzieję
oby przeszło szybciej niż wyjdą wszystkie zęby
Stary 2010-10-22, 21:17   #4244
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie wiem cos ponad 200 zl w sieradzu szwagierka moja placi, dzieciaki od roku sa przjmowane.

No przykre zwlaszcza ze nie prosze jej nigdy o nic, mala ma wszstko, na rachunki tak jak sie umawialismy dajemy... i jakos sobie radzimy a ona z takimi tekstami wyjezdza....
a jej gadanie poczatkowe ze pewnie babcia rozpusci, babcia nakupuje mozna wiecie gdzie wytrzec, kochaja Oliwke bardzo jak to dziadkowie ale takich rzeczy nigdy nie powinna byla mi powiedziec i tych slow jej nigdy nie zapomne.
A.Camus
Stary 2010-10-22, 21:17   #4245
ania p
Zakorzenienie

Darusiaa- powiedz mamie ze jak ma problem to niech Ci kupi ze dwa komplety poscieli.
Stary 2010-10-22, 21:18   #4246
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiesz gmyrelka to juz nie o poduchy chodzi tylko o wypowiedziane slowa..... no ale coz... nic sie nie poradzi.. jest jak jest i tyle.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

moja tez spi ale wczoraj tez tak bylo spala spala i nagle sie obudzila, oby dzisiaj tak nie bylo....
A.Camus
Stary 2010-10-22, 21:21   #4247
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
oby przeszło szybciej niż wyjdą wszystkie zęby
Oj nawet tak nie myśl bo zanim wszystkie wyjdą to siwa będę o ile już nie jestem pod farbowanymi nie widać
ponoć najgorzej jak oczne wychodzą
Co ciekawe starszy syn przechodził ząbkowanie praktycznie bezboleśnie i w ogóle nie uciążliwie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Darusia ona się już na pewno nie zmieni , nawet im starsza tym gorzej
ale takie słowa na pewno zostaną w pamięci możesz wybaczyć ale nie zapomnisz
Stary 2010-10-22, 21:22   #4248
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie tak libra, no trudno sie mowi...
A.Camus
Stary 2010-10-22, 21:27   #4249
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania p a pół tego małego czy dużego słoiczka Wybacz za upierdliwość ale nie mam pojęcia

Stary 2010-10-22, 21:28   #4250
libra777
Zakorzenienie

Musisz po prostu olać to gadanie bo inaczej zwariujesz , ale wiem że czasami mogą puścić nerwy bo to się tak zbiera aż pęka .
Stary 2010-10-22, 21:30   #4251
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z

Cytat:
Madzia-pl- o tym zabku to pewnie sama napisalas ale masz juz tyle tych wcielen na wizazu ?e sama si? ju? w tym nie lapiesz. I teraz biednej skolowanej FERRU robisz wode z mozgu
No prawde mowiąc to zaczelam przeglądać co napisalam, bo już pomyślalam że coś może kogoś cytowalam, i takie coś wyszło, i dopiero po sprawdzeniu wyprostowalam, że to jeszcze nie u nas zęby.
Ja tam obstawiam że za dwa mc dostanie, tak jak Eryk miał

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
to był nasz ząbek
wielkie gratulacje. A my ciągle zazdrościmy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 21:38   #4252
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zgadza sie, dokladnie tak jest ...
slucha sie tydzien dwa osiem dziesiec i w koncu kiedys jest tyle ze juz sie nie wyrabia... ale najgorsze jest to ze jak jej mowie ze nie jest idelana nie wie wszystkiego najlepiej to wiecie co mowi?" (teraz sie smieje piszczac to) jej opowiedz brzmi "No niestety, ale wiem"

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

a jescze bardziej mnie wkurrr to ze jak mi mowi ze jak mi sie nie podoba moge sie zawsze wyprowadzic a wie ze nie ma teraz takiej opcji....ja pierdziele co to za baba jest!!! czasami mam jej tak dosc ze najchetniej bym ja zamknela w piwnicy;D
A.Camus
Stary 2010-10-22, 21:41   #4253
libra777
Zakorzenienie

Znam taki typ człowieka nie przetłumaczysz wie najlepiej mimo że nie jest ideałem i najgorsze że olewasz ale i tak przychodzi i gada , możesz to tłumaczyć jedynie jako choroba to może lżej Ci będzie , ale cierpliwości na pewno trzeba mieć duzo

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Lepiej ni bo później w wiadomościach powiedzą że córka więziła matkę w piwnicy
Stary 2010-10-22, 21:43   #4254
Darusiaaaa
Zakorzenienie

w piwnicy juz ktos byl wieziony, wiec moze na strychu..albo w starym kurniku hehehe
A.Camus
Stary 2010-10-22, 21:54   #4255
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj nawet tak nie myśl bo zanim wszystkie wyjdą to siwa będę o ile już nie jestem pod farbowanymi nie widać
ponoć najgorzej jak oczne wychodzą
Co ciekawe starszy syn przechodził ząbkowanie praktycznie bezboleśnie i w ogóle nie uciążliwie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Darusia ona się już na pewno nie zmieni , nawet im starsza tym gorzej
ale takie słowa na pewno zostaną w pamięci możesz wybaczyć ale nie zapomnisz
co to znaczy oczne?? pod oczami?? czyli, że 4, 5??

Cytat:
zgadza sie, dokladnie tak jest ...
slucha sie tydzien dwa osiem dziesiec i w koncu kiedys jest tyle ze juz sie nie wyrabia... ale najgorsze jest to ze jak jej mowie ze nie jest idelana nie wie wszystkiego najlepiej to wiecie co mowi?" (teraz sie smieje piszczac to) jej opowiedz brzmi "No niestety, ale wiem"

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

a jescze bardziej mnie wkurrr to ze jak mi mowi ze jak mi sie nie podoba moge sie zawsze wyprowadzic a wie ze nie ma teraz takiej opcji....ja pierdziele co to za baba jest!!! czasami mam jej tak dosc ze najchetniej bym ja zamknela w piwnicy;D
jak sie ciężko gada z takimi ludźmi, co wszędzie byli, wszystko wiedzą, najmądrzejsi ehhhh... nic się nie poradzi, trzymam kciuki, żeby szybko udało wam sie wyprowadzić na swoje

spadam spać, bo jutro dłuuuuuuugi dzień
Stary 2010-10-22, 21:57   #4256
libra777
Zakorzenienie

oczne to chyba 4
do takich ludzi co wszędzi abyli i wszystko widzieli mówi się :"w d.... byłeś i gó.... widziałeś"
Stary 2010-10-22, 21:57   #4257
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Pop co kupiłaś tżtowi na urodziny?? Umieram z ciekawości

Ja się wykosztowałam na naklejki do Dyziuleckowego pokoju i stwierdzam że ich jest strrrrrrrrrrrrrasznie dużo!! Połowa by mi spokojnie wystarczyła. Na razie przykleiłam trzy i myślę czy części na all nie sprzedać, albo dam jakieś koleżance - tyle w koło brzuchatek

Mam pytanie do posiadaczek x-landera (spacerówka): nie wkurza Was że nie da się w tym wózku dziecka posadzić tak całkiem...?? Marcel jest w nim stale w pozycji półleżącej i tak jak teraz to jest okey ale co będzie jak będzie miał np rok ... ??

Najlepszy mój tż... zmieniłam wózek na spacerówke, a On "tak przed zimą go z gondolki wyjmiesz" myślał że Marcel do kwietnia będzie jeździł w gondoli Zresztą mój brat parę dni później zadał to samo pytanie

Stary 2010-10-22, 21:58   #4258
libra777
Zakorzenienie

ja też chyba spadam bo dzień długo jutro ale nie wiadomo jak długa noc będzie
Stary 2010-10-22, 22:04   #4259
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Pop co kupiłaś tżtowi na urodziny?? Umieram z ciekawości

Ja się wykosztowałam na naklejki do Dyziuleckowego pokoju i stwierdzam że ich jest strrrrrrrrrrrrrasznie dużo!! Połowa by mi spokojnie wystarczyła. Na razie przykleiłam trzy i myślę czy części na all nie sprzedać, albo dam jakieś koleżance - tyle w koło brzuchatek

Mam pytanie do posiadaczek x-landera (spacerówka): nie wkurza Was że nie da się w tym wózku dziecka posadzić tak całkiem...?? Marcel jest w nim stale w pozycji półleżącej i tak jak teraz to jest okey ale co będzie jak będzie miał np rok ... ??

Najlepszy mój tż... zmieniłam wózek na spacerówke, a On "tak przed zimą go z gondolki wyjmiesz" myślał że Marcel do kwietnia będzie jeździł w gondoli Zresztą mój brat parę dni później zadał to samo pytanie
ja tez o tym ostatnio pomyślałam, ale zapięłam napy przy tych paskach od podnoszenia oparcia i teraz tak całkiem pionowo mi się to wydaje, ale jeszcze nie wsadzałam tak Amelki, żeby zobaczyć czy rzeczywiście w pionie będzie. Poza tym za oparciem na górze jest takie jakby miejsce na "pręt" który by podtrzymywał to oparcie (tak sobie wymysliłam), ale nie wiem do czego możnaby to zamontować, ja w sumie nie wiem czy ten "pręt" był i mi go zagubili przy składaniu wózka czy to jest niewiadomopoco

aha i tak przy okazji to czego słuzy takie coś na lewej stronie rączki, tam można takim fragmentem tuszać na dół i do góry (mam nadzieje, że ktos wie o co mi chodzi)
Stary 2010-10-22, 22:07   #4260
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
ja tez o tym ostatnio pomyślałam, ale zapięłam napy przy tych paskach od podnoszenia oparcia i teraz tak całkiem pionowo mi się to wydaje, ale jeszcze nie wsadzałam tak Amelki, żeby zobaczyć czy rzeczywiście w pionie będzie. Poza tym za oparciem na górze jest takie jakby miejsce na "pręt" który by podtrzymywał to oparcie (tak sobie wymysliłam), ale nie wiem do czego możnaby to zamontować, ja w sumie nie wiem czy ten "pręt" był i mi go zagubili przy składaniu wózka czy to jest niewiadomopoco

aha i tak przy okazji to czego słuzy takie coś na lewej stronie rączki, tam można takim fragmentem tuszać na dół i do góry (mam nadzieje, że ktos wie o co mi chodzi)
Błagam minka jaśniej to na czerwono bo może ja czegoś nie umiem

To coś na lewej rączce to sprzącior żeby się spacerówka nie złożyła bez kontroli i żeby ją złożyć musisz to podnieść

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości