|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Wstawiłam do albumu parę fotek, chętnych zapraszam
![]() Wpadnę potem, bo jeszcze mama jest
|
#2102 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
![]() Cytat:
Cytat:
Podobno,że z wiekiem się z tego wyrasta aby u Was biegunka minęłaCytat:
![]() Szatan,nie komputer ![]() Ale Ci fajnie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czuję się jakbym miała żołądek na rusztowaniu Nie wiem o co chodzi ![]() Amel dopiero zasnęła po wojnie z miśkami Czekam na małża i pójdę spać może jakoś przejdzie.
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Katar rozszalał sie na całego - z nosa leciało az nie nadarzyłam odsysac frida - pozniej Kuba juz miał tego dosc i nie dal nic zrobic przy nosku ![]() Pod koniec dnia zrobił sie gorący. Dałam mu czopek, wysmarowałam Pulmexem, wpusciłam do noska Nasivin i jakos usnał. Oby jutro było lepiej ![]() TŻ tez ma katar i zle sie czuje. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Dziewczyny, jak radziłyście sobie z katarem u dzieci??
|
|
|
#2106 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jakbym Bartosza widziała
![]() Cytat:
![]() ![]() A może sylka? ![]() Zaduszki idą Cytat:
![]() Cytat:
,ale skoro to odpada,dużo zdrówka Ci życzę---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Uff,nadrobiłam ale padam na ryjek.Zerknę do albumów i mykam Dobranoc |
|||
|
|
|
#2107 | |||
|
Zakorzenienie
|
No nie udaje Mu się, ale zawzięcie próbuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#2108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudowny dialog. No bo Kasia to jest trochę sucz ), a te loczki tylko myliły przeciwnikówDziewczyny zdrówka dla dzieciaczków Cytat:
Oby jutro było lepiej. No frida, woda morska, euphorbium, na noc inhalacja w pokoju i podwyższony materac. Ale cudów nie ma, duuużo gorzej wtedy śpi. Małż na jakimś spotkaniu służbowym ![]() Zosia zasnęła dzisiaj przed 21, bo miała drugą drzemkę po południu. Mam nadzieję, że da jutro troszkę pospać ![]() Ide się kąpać zaraz i może jakiegoś drina walnę
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-10-22 o 22:12 |
|||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Kłade sie juz do łózeczka. Wezme zapobiegawczo chociaz Cerutin bo znajac zycie to i mnie zaraz złapie ![]() Dobranoc
|
|
#2110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć tż stwierdził, że ostatnio mi zderzaki urosły Kurczę Kubaska bierze na całego Oby w nocy katar mu nie przeszkadzał spać i dla małża zdrówka Jak Amelia miała katar ostatnio to oddychać bida nie mogła, ale psikałam jej nosek Euphorbium, Frida na okrągło i inhalacje z soli fizjologicznej Cytat:
Oby n trzech się skończyło
|
|
#2111 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tak jak pisala angy - cudow nie ma ale najwazniejsze jest odciaganie, zeby flegma na oskrzela nie splywala bo moze sie to skonczyc zapaleniem oskrzeli Cytat:
![]() hehe bo my z Kasia tak lubimy nooo wlasnie dobrze, ze mylily ![]() a teraz z daleka od razu widac, ze wredota
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
po jednym razie nie jestem pewna bo te niemieckie tez raz nie przeciekly a pozniej za kazdym razem
![]() Cytat:
ja sacze campari
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja jaska
|
|
#2118 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubisz whisky? podziwiam bo ja nienawidze-dla mnie smierdzi, a najgorzej ze malz tylko whisky pije i czasem jak poczuje to mi na wymioty bierze
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
magi77 natychmiast do dentysty
![]() Karolinak82 Ninula tez ma dużo smoków i też ma takie, które są identyczne, bo np. tylko takie w sklepie mieli więc brałam co jest. I nigdy nie ma kompletu smoczków... zawsze jakiś jest poszukiwany Moja Ninka w domku chodzi w kapciuszkach - takich a'la tenisóweczkach Kupiliśmy w Booti i są rewelacyjne, nie ślizgają się po płytkach, leciutkie i Ninka ich prawie na nóżkach nie czuje, a stare to sama ściągała![]() mayaha ale fajny pomysł z tymi smoczkami żeby za nie kupić dziecku zabawkę lub wysłać na poczcie Musze o tym pamiętać, gdy będę Nince wyprowadzać smoka Wiecie, że ja smoka ciągnęłam do 6 roku życia - za nic nie pozwoliłam sobie zabrać. Przestałam jak pewnego ranka poszłam siku i żeby podciągnąć spodnie położyłam go na desce i niestety potrąciła go i wpadł. Żeby pójść do mamy po pomoc spuściłam jeszcze za nim wodę, bo wpojone miałam spuszczać po sobie wodę i dopiero wyjść z ubikacji... Oczywiście smok spłynął zanim mamie powiedziałam...![]() skierka1981 zazdroszczę paczki Ja uwielbiam takie prezenciki dostawać. Przez pierwszy rok życia N, prenumerowałam sobie Twojego Maluszka i tam sa często konkursy, rebusy i miałam szczęście często wygrywać. Głównie kosmetyki dla dzieci i mamy oraz zabawki dla niemowląt![]() agga ja mam to szczęście, ze Nina porządny obiad jada w żłobku więc martwię się co zje tylko w weekendy. Po żłobku, jak wracam z nią, to zawsze jeszcze skubnie coś z naszego obiadu i tak np. dzisiaj ja jadłam pomidorówkę z makaronem, a jej zaserwowałam mięsko ze skrzydełek na których była gotowana zupa ![]() Witajcie Mameczki U nas dzisiaj fajny dzionek. Na dworze mroźno ale przyjemnie. Kupiliśmy dzisiaj rękawiczki, bo łapaki Nince strasznie marzną. Poza tym wybrałyśmy się dzisiaj na wernisaż do galerii. Ninka zagadała wszystkich wkoło. Potem już zaczęła się tak głośno zachowywać, że poszłam z nią na spacerek do miasta. Co do kubków niekapków-kapków, to my już przetestowaliśmy kilka i z czystym sumieniem mogę Wam polecić TAKI. Mamy taki kubek tylko o większej pojemności. To jest jedyny, którym się rzuci i nic nie cieknie. Może nie wygląda najpiękniej pośród wielu kubków jakie stoją w sklepach na pułkach ale naprawdę inne się przy nim chowają. Żadne Lovi, żadne inne firmówki tylko właśnie ten. Żeby było ciekawie, to jest tani w porównaniu do innych
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde trzeba by do łóżka się udać, bo nie wiadomo niestety o której będzie pobudka ![]() Ale samej mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Nie otwiera mi się ten kubek ![]() Edit: już widzę ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Dobranoc mówię i ja
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-10-22 o 23:05 |
||
|
|
|
#2123 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ jedzie do mnie z pizza
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
No to pięknie... Ja przyszłam i reszta już zwiała...
A ja akurat dzisiaj mogę sobie posiedzieć i poklepać w klawiaturę, bo weekend i oczywiście wolne...Wracając do kubków, to któraś pisała o termokubkach... Ja właśnie znalazłam na allegro coś takiego: http://allegro.pl/termoizolujacy-kub...285002679.html To jest ten sam rodzaj, który przed chwilą Wam zachwalałam, taki sam rodzaj, ten sam ustnik itd... tylko bez rączek i termoizolujący Jeśli ta termoizolacja rzeczywiście działa, to zimą może zdać egzamin bo mi na dworze dziecko żadnym piciem się nie obleje i będzie miało ciepłą herbatkę Chyba zaryzykuję i zamówię, bo w sklepach u nas takiego nie widziałam ale jeszcze sprawdzę.Od dzisiaj 22.10.2010 r. w Rossmanie promocja na mleko Bebiko - jest w 2-pakach po niższej cenie ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- podziel się, błagam....
|
|
|
|
#2125 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kuzwa nie bedzie pizzy
ciasto im sie wczesniej skonczylo! ale jestem zla wrrr
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może i dobrze, bo pewnie byś się nie podzieliła... |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Svi, zdrowia dla Marcelka i oby TZ szybko wyzdrowial
Cass, tobie i Kubie rowniez zycze zdrowka Megi b oby mdlosci przeszly jak najszybciej Cinusiowa, fajny mialas dzien U mnie w pracy panuje jakis worus i wszyscy maja biegunke albo wymioty. Wczoraj 2 kolezanki z ktorymi mialam pracowac nie przyszly do pracy i dali mi jedna tylko, ktora sie ostala zdrowa. Szefowa moja chyba najbiedniejsza, leki jej kombinowalam po calym szpitalu . Mam nadzieje, ze nas to ominie.Antonio dorwal sie dzisiaj do mojego jogurtu, prawie sie rzucil na niego i tak ladnie jadl sam lyzeczka . Nadziwic sie nie moge, codziennie mnie moje dziecko zaskakuje Caly weeken moj maz pracuje, ja mam nocki w niedziele i poniedzialek, wiec slbie nawet nie odpoczne przed, bo Antonio, bo sprzatanie... Glowa mnie boli z niewyspania, wiec ide sie grzecznie polozyc. Nie widzialam u nas takich termicznnych kubkow z Aventu, a bylby dla nas idealny
|
#2128 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ee no wyslalabym kawalek.........nawet juz kuriera zamowilam - NO ALE musialam odmowic, przykro mi ![]() ![]() oby Cie nie dopadlo
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jeju, zapomniałam się Wam dzisiaj pochwalić... Jak wychodziłam z Ninulą z domu, to spotkałyśmy koło klatki Ninki Panią Kasię ze żłobka i ją zagadałyśmy. Wypytywałam o Ninkę i uwierzcie albo nie, ale moja gwiazda już nie płacze w żłobku Moja Mała Zosia Samosia Na koniec dla poprawki już ja ją dokarmiam sama ale to zwykle kilka łyżek i koniec, wszystko zjedzone
|
|
|
|
|
#2130 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
frida, marimer,maść majerankowa, nasivin, floxal-na recepte,pulmex,cebion,cal cium,troszkę wyżej materac, średnia temp w pokoju i na grzejnik wieszam mokry ręcznik,od ostatniego kataru doszły inhalacje 3x dziennie i oil olbas.
Od ostatniego kataru umie smarkać, w związku z częstym katarem idzie coraz lepiej ![]() Planuje kupić nawilżacz powietrza. Cytat:
![]() ja w albumach mam mnóstwo zaległości ![]() Cytat:
sama się uchachałam. Svi korbolek mi rośnie, więc znów będzie czy huśtać nieeee, nie gniewam się na was ![]() Cytat:
coś w tym jest ![]() Cytat:
Latem rzeczywiście nie nagrzewało się picie tak szybko jak w innych, ale ten system żeby nie kapało itp to się potem kijowo myło i zrezygnowałam na czas upałów i myłam to w zmywarce, bo ręcznie dojść wszędzie nie mogłam i fermentowało szybko picie. tak kusic ciężarną... ![]() doczytałam, że nie będzie pizzy.Dobrze ci tak ![]() Cytat:
![]() Ale ja w zimie na dwór chyba nie będę brać picia.Nie będą to tak długie spacery jak jak latem, więc doszekamy do domu i kubka herbaty. Na długie wyprawy do lasu wezmę termos dla wszystkich.Aaaa przypomniało mi się że w komplecie z wózkiem miałam termo opakowanie wyłożone srebrną folią, i gdzieś jeszcze mam z czasów niemowlaka styropianowe Ale się rozmarzyłam...kupa śniegu, wszędzie biało,mroźno, my opatulone, sanki, las i zabawa mmmmmmmmm o bebiko, dzięki Cytat:
Cytat:
ale musiałaś być dumna z Ninki ![]() Euphorbium jest u was na recepte? uważacie że jest skuteczniejsze niż nasivin? Noc przespana, od19-7 bez pobudki.Bankowo za sprawą Camili. Będę się nią ratować na noc. Koleżanka ponad tydzień po terminie,jest w szpitalu.Ależ będę się emocjonować.Samo wczoraj się zaczęło ehhh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

aby u Was biegunka minęła

Byli na prześwietleniu, na szczęście nie wbił ich sobie do środka, tylko ukruszył przy samym dziąśle i połknął. Niestety czeka Go wstawianie tych zębów, bo Malec dopiero uczy się mówić, no i żeby nie miał krzywego zgryzu.

Nie wiem o co chodzi 
Czekam na małża i pójdę spać może jakoś przejdzie.

)
, grzecznie pytam

Oby w nocy katar mu nie przeszkadzał spać 

coś w tym jest 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)