|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
To ja też się dzisiaj przywitam z rana
![]() Ja się obudziłam o 5:40 ale jeszcze godzinkę spałam.To dlatego, że nie mogę wytrzymać .....wrr... Idę się do ładu doprowadzić bo o 9 wielka godzina ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Jaka wyspana dzisiaj jestem. Położyliśmy się z TŻ wcześniej i proszę, jaka radość z samego rana . Oboje wyspani i w dobrym nastroju.Idę śniadanko robić, bo hormon już się wchłonął. Miłego dnia dziewczyny. Siasiek,powodzenia |
|
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry ranne ptaszki
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki. Siasiek to już pewnie w drodze do ginka Wiecie co, filmik z usg to jest taka super sprawa. Jak go sobie oglądam to nie mogę się na dziwić, że to już taki mały dzidziuś we mnie rośnie, że tak sobie podskakuje, macha rączkami i nóżkami, aż trudno w to uwierzyć ![]() Acha i jeszcze wczoraj czytałam o związku między pulsem a płcią dziecka. Podobno kiedyś była to metoda rozpoznawcza płci. Chłopcy mają niższy puls, około 140 a dziewczynki, ze względu na szybszy metabolizm około 160. Moja dzidzia miała 159 więc by się zgadzało. Ale to też nie reguła bo wtedy wszyscy lekarze nie zaglądaliby maluszkom między nogi a tylko badali puls
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-10-23 o 08:49 |
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie i ich Bejbiki
Nareszcie mam dziś troszkę lepszy humor Ale z Tżem chyba się dopiero za tydzień spotkam Podziwiam niektóre z Was co się spotykają z Tżtami co kilka tygodni Jak Wy wytrzymujecie?? Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.A tak w ogóle to chyba zaczyna się we mnie budzić powoli instynkt macierzyński Jakoś tak coraz bardziej zaczynam kochać moją Dzidzię ![]() Aj, Dziewczyny z tymi syfami to faktycznie :/ Ja niestety przed ciążą miałam trądzik ale nasilał się przed okresem a teraz to co chwile mi syfy wyskakują Ale jakoś może przeżyję te pare miesięcy.Moria po spa zrelaksowana?? ![]() Siasiek ja również trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte u gina! Powodzenia! Paulizia pierwszy raz słyszę o tym twoim sposobie na wągry Też je niestety mam między innymi na nosie, i na pewno wypróbuję twój sposób na pozbycie się ich
|
|
|
|
#3786 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobitki, witajcie bejbiki!
Ja dziś pożegnałam mężulka, pojechał chłopina na zjazd...będzie w niedzielę wieczorem. A ja siedzę sobie z herbatką przed kompem, słonko świeci... kot miauczy mi tu pod krzesłem. Dziś na obiad flaczki...mniam!!! Cytat:
Moja mama jest z bliźniaków jednojajowych, ale u mnie raczej jeden bejbik zagościł (nie wiem bo widziałam tylko pęcherzyk póki co). Ja już umieram z ciekawości, bo we wtorek zobaczę już moje maleństwo w pełnej krasie....Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Życzę Wam miłej soboty! |
|
|
|
|
#3788 | |||
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyspałam się nawet, dziś gotuję rosołek, jutro nas nie ma w domku, synal ma mecz więc czasu na gotowanie za bardzo nie będzie więc dziś rosołek, jutro pomidorowa ![]() Jak zwykle co dzień czeka mnie sprzątanie |
|||
|
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie Eweseka bo zapomniałam, gratulację dla siostry! Kurcze,to niesamowite,że w praktycznie tym samym czasie obie będziecie miały bliźniaki! Fajnie
![]() Daria a chciałabyś mieć bliźniaki? Ja miałam przy pierwszym USG stres, bo gin widziała tak jakby 2 serca a wszystko inne wskazywało,że Dzidzia jest jedna... Nawet wołała innego lekarza i obydwoje oglądali zarodek. Tak więc przez 1,5tyg. żyłam w stresie, ale na następnym USG (na innym aparacie) powiedziała,że serduszko jest jedno i jedna Dzidzia, mam nadzieję,że tak pozostanie
|
|
|
|
#3790 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniecznie daj znac jak po Twojej domowej kuracji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogole dzien dobry Mamusie i Fasolusie Jak tam sie spalo? ![]() Wlasnie sobie wcinam chlebek z twarozkiem ze szczypiorkiem mniaaam. Duzo nabialu to podstawa naszej diety ![]() A wlasnie... co z ta herbata? Czy owocowa w duzych ilosciach szkodzi? Bo pijam namietnie zurawinowo-malinowa na siuski, a w internecie to tylko sprzeczne informacje A tak w ogole to w ciagu 2 tygodni mam miec usg!!!!!!! Tutaj robia pierwsze usg miedzy 8 a 14 tc, bo nie stosuja USG dowcipnego ze wzgledu bezpieczenstwa pecherzyka. Co kraj to obyczaj
|
|
#3791 | ||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kończę 11 i widać
Na szczęście teraz taka pora roku, że ciuchy trochę maskują. Nie powiedziałam jeszcze szefostwu w pracy, muszę to zrobić w przyszłym tygodniu. I chyba w końcu założę moje ciążówki |
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też widać, wieczorem to mam mega brzuch
rano się zmniejsza, teraz raczej czuje się tak jak urodzeniu Zośki, wyglądam tak poporodowo, niby brzuszkek ale jednak taki nie do końca ![]() wysłałam Zośkę z tatą do apteki, mam chwilę spokoju, obudziłam się tak rano a już spiąca się robię ![]() śliczne słoneczko u nas, ale mroźnie ... Wysłałam rodzince zdjęcia dzidzi i aż mi łzy naleciały ...
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane, jestem w szkole dlatego nie mam czasu na wizaz
mam nadzieje,ze bedziecie choc troche tesknic za mna????? ...bo ja bardzo... jakie witaminy bierzenie w ciazy?? bo ja feminatal 400 metafolin plus DHA. milego weekendu!!! dbajcie o siebie!!!
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
ja wczoraj zapracowana bylam pojechalam na basen wieczorem na chwile rwa przeszla ale dzisiaj jak zle stpne, to boli nadal Cytat:
gin powidzial, ze czarny kal bede mie bo tabsy maja duzo zelaza no i mam ![]() dzidzius rosnie mocno, bo brzuch mnie boli, rozciagha sie brzuszek tez rosnie dzisiaj bede farbowac wlosy tym kremem bez amoniaku casting kupilam kolor czekoladowy ![]()
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Moderatoreska
|
Aguś mamy ten sam kolor i tą samą farbę
Też dziś będę na czekolade sie farbować w sumie cały czas farbuję na brązy, czekolady
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę tylko folik, bo poza nim nic innego mi nie kazała brać. Trochę mnie to niepokoi.
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same brazy
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja biorę Feminatal N, na razie 1 tabletkę co 2 dzień.
Dopiero od 12 tygodnia mam brać codziennie, ze względu na moją chorą tarczycę ( muszę przyjmować 250 jednostek jodu ). Folik też biorę i 2 tabletki selenu. Sobota, porządki czekają, a ja mam lenia ![]() Na szczęście TŻ obiecał, że zrobi co trzeba. Na obiad dzisiaj pizza ( też w wykonaniu TŻ ). Muszę przyznać, że robi wyborną, będzie z tuńczykiem, cebulką i kiełbaską. Już się nie mogę doczekać. |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi Wam o Casting Creme Gloss L'Oreal ?
Kurcze..ja już paskudnie wyglądam i paskudnie się czuję, kupiłam swoją farbę, ale ma amoniak i jej nie użyję. Rozumiem, że ten krem nie ma amoniaku i można go stosować w ciąży? |
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Z witaminek biorę Elevit i Folik - po 1 tabl./dzień. |
|
|
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez biore tylko folik. Nie pamietam, w ktorym tygodniu jestes, ale chyba do 12 tyg folik wystarczy, a pozniej bierze sie jakies inne specyfiki o ile lekarz zaleci. Samemu nie powinno sie brac zadnych witamin.
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale folik zalecil mi lekarz i nie kazal niczego jeszcze brac takze mysle, ze dzidziom jest dobrze i bez nadmiaru wrazen
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
ciesze sie
kurcze, jestem glodna, a w domu nic nie ma wiecie, zastanawiam sie czy z moja dzidzia wszystko ok, bo nie mam juz zadnych objawow ciazowych, no moze ciut odczuwam piersi gdy je dotkne, ale nic poza tym...oby w srode okazalo sie, ze wszystko jest ok.
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() ![]() andziot no ponoc brzydka cera i wlosy to na dziewczymke, a mi wkolo stare ciotki meza mowia, ze bedzie chlopczyk, pozatym wiesz to takie zabobony, nie zawsze sie sprawdza moira ja uzywam peelingu SVR xerialine jest super, ale powiem Wam ze ponoc nie powinno sie uzywac peelingu jesli ma sie straszne syfy, bo je sie rozsiewa po calej buzi, wiec lepiej parowka i maseczka zamykajaca pory Paulizia wczoraj dorwalam szczoteczke i wyszorowalam nochala, pomaga to, troche tez powyciskalam, w ogole cytryna jest dobra zeby te plamki popryszczowe rzojasnic, dzieki za rade ![]() z witaminek biore kw. foliowy, witaminy multicentrum mamma i lutein mamma (to te DHA)
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prenatal dopiero od 13 tygodnia ![]() wiec ja juz biore dzisiaj koncze 13 jutro zaczynam 14 tydzien
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

ale jeszcze godzinkę spałam.

Podziwiam niektóre z Was co się spotykają z Tżtami co kilka tygodni
Ale jakoś może przeżyję te pare miesięcy.

Koniecznie daj znac jak po Twojej domowej kuracji