|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz.3 :)
Zmykam, bo za jakieś 15minut powinien być już TŻ
Jutro lecimy na wesele, więc pewnie odezwę się dopiero w niedzielę. Buziaki i miłeeeeego weekendu dla wszystkich Chomikowych Maniaczek |
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Udanej imprezy
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem! Nadrobiłam w biegu
![]() Na kolację... Trzy wafle ryżowe
|
|
|
|
#1745 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie paróweczka? Cytat:
. Tu też jest dużo takich typowych polskich BURAKÓW!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I nocy ![]() A mi się jeszcze nie chce spać. Mój M. dawno już chrapie, a ja z kuli tego, że wstałam o 11.00 będę siedzieć pewnie do 2.00 .Bawiłam się za to z chomikami . Miałam Stasia na sofie. Jak zwykle zeskoczył z sofy i biegał jak czubek po całym salonie i korytarzu. Jutro wrzucę filmiki Jak zaniosłam Stasia to siedziałam przy Mieci. Dawałam jej nasionka słonecznika. Pchała i pchała do tych swoich polików, później wchodziła do pudełka na zrzut i znowu przychodziła do mnie po dokładkę . Dałam jej chyba z 30 nasionek . I 2 orzechy ziemne, żeby się z niej pośmiać jak będzie je pakować do pyszczka. Ale ona dziś była pocieszna . Nawet tak strasznie się nie bała, bo długo czekała na otwartej przestrzeni na następne nasionko .Jak mogłam nie pomyśleć, że znowu będzie za dużo grafiki -.-'' |
||||||
|
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc dziewczynki Edytowane przez Niebieska Poziomka Czas edycji: 2010-10-23 o 00:00 |
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ja wam mowie dzien dobry
wczoraj miałam wolne ale trzeba isc dzisiaj na 5 godzin nie bedzie nikogo z mojego teamu wiec moze sobie troche z wami powizazuje z tajniaka
|
#1748 |
|
BAN stały
|
Dzień Dobry,
Przez wiele lat miałam chomiki. Jak moja córka była mała to kupiłam taką, pierwszą maleńką rudą kuleczkę... Potem były jeszcze następne - miały swoje miejsce w akwarium wyłożonym wiórkami. Gdy w sklepach pojawiły sie specjalne klateczki dla chomiczków nasze chomiczki (przeważnie to był jeden góra dwa maluszki jednocześnie) otrzymały klatke wraz z zabaweczkami dla nich. Teraz mam wnuczka i tez myślę aby sprawić mu chomiczka. Mój wnusio kocha wszelkie zwierzątka |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Stellanova witaj
![]() Cytat:
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ile wnuk ma lat Stellanova? pamietaj ze chomik to nie zabawka i trzeba sie nim opiekowac
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Stellanova! Tylko czy z racji tego, że chomiczek to zwierzę nocne, Twój wnuczek będzie miał z niego pociechę?
Moje czasami wstają dopiero ok. 22.00, 23.00.Zaraz wrzucę filmik na YT ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Tylko niczym to się doda... |
|
|
|
#1752 |
|
BAN stały
|
Mój wnusio ma 3,5 roku. Ma dom pełen psów
ale ciągnie go (chyba jak większość dzieci) do wszelkich zwierzątek. Lubimy wchodzić do sklepów zoologicznych jesteśmy częstymi bywalcami Warszawskiego ZOO.
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może warto pomyśleć o jakimś małym zwierzątku, które buszuje w dzień a nie po północy? Króliczek? Świnka morska?
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze mowiac 3,5 roku to dla mnie za malo jak na chomika. rozumiem ze dom jest pelen zwierzat ale chomik jest bardzo delikatnym stworzeniem i wymaga bardzo duzo cierpliwosci. poza tym dom jest pelen zwierzat, wiec sam chomik moze byc przerazony sytuacja i domownikami. po drugie jak wiemy chomiki to nocne marki, moj tez wstaje bardzo pozno i czasem w ogole go nie widze przez dzien
rodzice beda musieli nadzorowac zabawy dziecka z chomikiem, bo nie wiem jak jest z wyczuciem sily u 3 latka.
|
#1755 |
|
BAN stały
|
Właśnie masz rację to "wyczucie siły" mnie martwi. Na pewno 3,5 roczne dziecko nie ma takiego poniewaz zabawy ze szczeniakiem są zawsze nadzorowane... A chomiczek jest maleńki...nie umiem powiedzieć nic na ten temat ponieważ moj wnusio nie miał w reku nigdy chomiczka.
|
|
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
no i jak Gosia wspominala, chomik to zwierze nocne. czy twoj wnuk bedzie mial czas o 21-22 zeby go oswajac? poza tym oswajanie tez moze trwac jakis czas (zalezy od chomika oczywiscie), czy wnuk sie tym nie zniecierpliwi? chomik nie moze byc pozostawiony sam sobie, musi miec troche urozmacone zycie no i duzo ruchu bo inaczej zdechnie
|
#1757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dziewczyny mają rację, może warto poczekać jeszcze 1,5 roku z kupnem chomika albo teraz kupić coś większego i nie aż tak bardzo delikatnego. Mój młody były podopieczny gdy miał 4,5 roku to rodzice kupili mu chomika i miał powiedziane jak ma obchodzić się z nim ale i tak rodzice wyjmowali mu go z klatki pod nadzorem i na krótko. Nawet jak do niego przychodziłam to z przerażeniem patrzyłam jak on go trzyma, wydawało mi się, że za bardzo ściska żeby mu nie uciekł ![]() Jeśli już zdecydujesz się na kupno to myślę, że tylko syryjek będzie odpowiedni, jest największą rasą i nie taką szybką jak inne. |
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
generalnie uwazam, ze panuje wsrod rodzicow takie mylne przekonanie czasami krzywdy nie zrobi I mozna go zostawic samemu sobie. (nie mowie ze tak jest w twoim wypadku Stellanova). Uwazam ze kiedy chomiki sa sprzedawane, to sprzedawca powinnien zapytac dla kogo ten chomik I nie liczyc na czysty zysk tylko I wylacznie. To smutne kiedy chomiki zdychaja ze stresu po paru miesiacach po mialy nieodpowiednia opieke L sama pamietam ze moja kumpela zmieniala chomiki co 3,4 miesiace a ja sie dziwilam dlaczego. Nie miala zielonego pojecia co z nimi robic.
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Stanisław
![]() Łucja masz rację. Sprzedawca powinien na wstępie wytłumaczyć kupującemu, że chomik to zwierzątko NOCNE i nieodpowiednie dla małych dzieci! Bo ja np. gdybym nie przeczytała tego na forum przed kupnem to w życiu bym o tym nie wiedziała, że chomik przesypia cały dzień. Pamiętam z dzieciństwa jak koleżanki wychodziły z chomikami na podwórko w dzień. Biedne chomiczki ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Co Wy dziś Dziewczyny tak długo śpicie? . Wstawać! Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2010-10-23 o 12:48 |
|
|
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Spryciarz jeden z tego Stacha
Zapiernicza tak jak mój tylko ja na razie po domu go tak puszczać nie mogę bo mam za dużo miejsc do których mógłby wejść i nie da rady żeby go wyjąć.Na razie tylko ma wybieg, który i tak trzeba poprawić, bardziej uatrakcyjnić ![]() Pokażcie dziewczynki swoje (chomiczków) wybiegi, kilka widziałam ale może któraś ma jakiś nowy?
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jeden filmik
. Staś i kabelki . |
|
|
|
#1762 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
... z tym zyciem nocnym chomiczków - to zalezy raczej od zmroku. A w miesiącach jesienno - zimowych zmrok sie robic dosc wczesnie... I wieczorem około godziny 19-20 juz myszki ruszaja do nocnych wypraw Myślę, ze chomiczek swoje nocne zycie moze rozpoczynac własnie około tych godzin. Szczególnie jeśli domownicy są tzw "rannymi ptaszkami" i dzień zaczyna sie koło 5 tej czy 6 rano.
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2010-10-23 o 13:45 |
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
ja, ze wzgledu na twojego wnuka i ze wzgledu o zdrowie psychiczne przyszlego chomika radzilabym poczekac
i chodzilo mi oto ze to chomik moze krzywde zrobic. niby male, a ma zeby ostre jak pila nie chce zeby dziecko sie wystraszylo a tym bardziej zniechecilo. jest tyle innych fajnych zwierzakow odpowiednich dla dzieci mysle ze chomik bylby wspanialym prezentem kiedy dziecko moglo by udowodnic wczesniej ze jest odpowiedzialne za zwierzaka
|
#1764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() WItamy ![]() Jak drapie panele na samym początku wariat mały Wróciłam z zakupów. Udały się jednak ![]() Wydałyśmy tyle kasy, że chyba do wypłaty będe głodować
|
||||
|
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokaż zakupki
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
no widze ze zakupy udane
![]() wrócilam z pracy, nareszcie!!!! i mam wielka ochote na śledzie ![]() ![]() a tak w ogole dzisiaj bede probowac robi pierogi z farszem szpinakowo-serowym
|
#1769 |
|
in love with life
|
Gosia obejrzalam filmiki
Jak Ty sie tam fajnie cieszysz Tak czkasz z radosci A Stas leci jak burza
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
ze Stasia to nam rośnie gwiazda filmowa
juz to widze, zdjecia, autografy
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

. Nie paróweczka?
. Tu też jest dużo takich typowych polskich BURAKÓW!

Dobranoc dziewczynki 

zwłaszcza spodnie