Pogaduchy po szkole cz. IX pt.: ` Wycieczka do krainy Żółwi` :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 21:58   #1621
gabasl
Zakorzenienie

GG do gabasl
Dot.: Pogaduchy po szkole cz. IX pt.: ` Wycieczka do krainy Żółwi` :)

Kladuś, zagięłaś mnie. Moja mama by nie miała nic przeciwko, a Ty może pokaż rodzicom, że mogą Ci ufać? Że Ty nie jesteś taka?

Edytowane przez gabasl
Czas edycji: 2010-11-27 o 00:53
gabasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 22:10   #1622
klada
Zakorzenienie

Straciłam już nadzieję. Truję im już od kilku tygodni. A niby tacy łodzi i tolerancyjni... (Mama ma 35 lat, tata 37)/ W ogóle już się z nimi nie dogaduję. Zamykam się w swoim pokoju i siedzę tam sama. Zresztą, tata przychodzi do domu dopiero koło 19, cały czas tylko pracuje...

Z mamą cały czas się kłócę o to, że niby nic nie robię w domu. Tyle, że ona widzi to, co nie robię, a nie to co robię z własnej intencji. Nie widzi, że umyję naczynia lub pozamiatam i umyję podłogi w całym domu. Nie ważne jest to, że w soboty to ja sprzątam cały dom, łącznie z łazienką i schodami przed domem. Ona w sobotę nic nie zrobi... I ja nie mam być prawa zmęczona szkołą, bo ona też kiedyś chodziła do niej. Ona ciężej zajmuje się w domu gotując i zajmując się moim 1,5 rocznym bratem. Ok, nie przeczę, że to nie jest trudne, ale ja też mam prawo być zmęczona po szkole. Może nie fizycznie, ale umysłowo jestem padnięta. Przez 7-8 godzin muszę ciągle być skupiona i myśleć, plus po szkole odrabiać lekcje, uczyć się i robić coś w domu...
Dziś usłyszałam, że nie obchodzi ją ja i to co robię. Miło.

A kiedyś tak się dogadywałyśmy...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 22:11   #1623
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Ja się w sumie rodizcom Klasy nie dziwię
Stary 2010-10-22, 22:14   #1624
gabasl
Zakorzenienie

GG do gabasl

Kladuś, ja bym walczyła o swoje. Poważnie ..
nie można tak traktować dziecka. ...

gabasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 22:16   #1625
olasia99
Zakorzenienie

No, dziecka
Mnie mama teraz do żadnego klubu nie ma zamiaru puścić, jedynie na takie otwarte koncerty pod ratuszem itd., więc pozdro. I do 22/23
Moja mama myśli, ze będę jedyną dziewczyną na ów imprezie, ze mnie gwałcą/zabiją/pobiją/wywiozą/zaćpam się/upiję się (niepotrzebne skreśl).
Stary 2010-10-22, 22:18   #1626
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabasl Pokaż wiadomość
Kladuś, ja bym walczyła o swoje. Poważnie ..
nie można tak traktować dziecka. ...
I to nie dziecka. Mam już 15 lat, potrafię być rozsądna. Zwłaszcza, że ostatnio bardzo się zmieniłam, głównie przez starsze towarzystwo. Nie jestem już taka naiwna i w ogóle dziecinna. Może to śmiesznie brzmi z ust 15-latki, ale ja na prawdę wydoroślałam. I nadal dorastam. Czuję jak się zmieniłam przez te kilka tygodni...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-22, 22:20   #1627
olasia99
Zakorzenienie

Ja moim starszym już z milion razy mówiłam, że cuzję się jak trzydziestolatka w ciele szesnasto, ale mają to gdzieś ;d
No ale trudno się mówi, przecierpię do 18. A potem lata mi to ^^.
Stary 2010-10-22, 22:30   #1628
klada
Zakorzenienie

A mi właśnie nie lata. Kiedyś miałam z nimi super kontakt. I to dosyć niedawno- z rok może. A teraz? Nie wiem... Coś się sypie i nic nie mogę na to poradzić. A ja nie chcę, żeby tak między nami było...
Najgorsze jest to, że oni chyba nie widzą problemu, myślą, że nic się nie zmieniło... To na prawdę smutne, jak los może się potoczyć.

Jest mi źle, bo każde wieczory (weekendy też) spędzam sama w pokoju, choć wiem, że wszystkie moje koleżanki w tym czasie dobrze się razem bawią gdzieś. Bo nie chodzi o to, że nie mogę chodzić do klubu, ale nigdzie. Bo mieszkam na przedmieściach i nie mamy chodnika, a jeździ tą ulicą pełno aut. A rodzicom nie chce się mnie wozić... Tym o to sposobem każde wieczory spędzam samotnie zamknięta w czterech ścianach. Wiecie jakie to żałosne? I smutne... Mam dość tego. Czuję się taka samotna. Ale wszyscy mają to w dupie. Każdy udaje, że nie widzi. Bo tak jest wygodniej.
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-22, 22:56   #1629
olasia99
Zakorzenienie

Ale co, koleżanki mają przyjechac do Ciebie? Nieoświetlona ta ulica? Bardzo niebezpieczna? Autobusów nie ma?
Twoi rodzice trochę przesadzają z tym akurat.
Stary 2010-10-22, 23:04   #1630
klada
Zakorzenienie

No, emzetki w weekendy najpóźniej kursuje przed 20...
Nie chcę, aby koleżanki przychodziły do mnie. Chodzi mi o to, że my zawsze spotykamy się na mieście i włóczymy po nim.
No, trochę niebezpieczna jest ta ulica, bo ruchliwa, a chodnika nie ma, więc trzeba iść ulicą...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-23, 01:27   #1631
zniszcz0mnie
Wtajemniczenie

GG do zniszcz0mnie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
No, dziecka
Mnie mama teraz do żadnego klubu nie ma zamiaru puścić, jedynie na takie otwarte koncerty pod ratuszem itd., więc pozdro. I do 22/23
Moja mama myśli, ze będę jedyną dziewczyną na ów imprezie, ze mnie gwałcą/zabiją/pobiją/wywiozą/zaćpam się/upiję się (niepotrzebne skreśl).
Moja mama myśli tak samo Ale ja zamierzam walczyć !

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A mi właśnie nie lata. Kiedyś miałam z nimi super kontakt. I to dosyć niedawno- z rok może. A teraz? Nie wiem... Coś się sypie i nic nie mogę na to poradzić. A ja nie chcę, żeby tak między nami było...
Najgorsze jest to, że oni chyba nie widzą problemu, myślą, że nic się nie zmieniło... To na prawdę smutne, jak los może się potoczyć.

Jest mi źle, bo każde wieczory (weekendy też) spędzam sama w pokoju, choć wiem, że wszystkie moje koleżanki w tym czasie dobrze się razem bawią gdzieś. Bo nie chodzi o to, że nie mogę chodzić do klubu, ale nigdzie. Bo mieszkam na przedmieściach i nie mamy chodnika, a jeździ tą ulicą pełno aut. A rodzicom nie chce się mnie wozić... Tym o to sposobem każde wieczory spędzam samotnie zamknięta w czterech ścianach. Wiecie jakie to żałosne? I smutne... Mam dość tego. Czuję się taka samotna. Ale wszyscy mają to w dupie. Każdy udaje, że nie widzi. Bo tak jest wygodniej.
Może spróbuj jeszcze z nimi pogadać.. Nie chodzi tylko o to że nie pozwalają Ci np iść do klubu, ale powiedz że jest Ci przykro, że nie starają się Ciebie zrozumieć, że kiedyś mieliście świetny kontakt, że w ogóle nie doceniają jak coś robisz...

Jest tak wcześnie a tu nikogo nie ma ?

Mam dwa kotki ! <3

KLIK

Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni !
zniszcz0mnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 08:10   #1632
la beaute
Zakorzenienie

Olaś nie zapędzaj się z tą 18nastką. ja też tak kiedyś mówiłam a teraz jak ją mam to wcale nie czuję się jakoś bardziej dojrzalsza czy coś w tym rodzaju.
ciągle pytam rodziców o zgodę itp. W końcu Ty nadal będziesz na ich utrzymaniu i mają prawo czegoś Ci tam zabronić

Stary 2010-10-23, 10:28   #1633
tysiaaa
Zakorzenienie

la beaute !

kladuś
, kurczę.. nie zostaw tak tego, bo w jakąś depresję nam popadniesz przez te samotne wieczory :| jeśli kiedyś miałaś wspaniały kontakt z mamą, a teraz jest całkiem odwrotnie to znaczy, że wpłynęła na to jakaś sytuacja. Nic nie bierze się z niczego. Jeśli nie wiesz, dlaczego tak jest, a wiesz, że możesz z nią porozmawiać to nie ma, na co czekać. Powiedz jej, co zauważyłaś itd.. ;* może tu też chodzi o to, że tylu chłopaków się za Tobą ogląda ? ona się na pewno martwi, ale fakt - nie do przesady.. ;|

pees. masz jakiegoś bloga ?
Stary 2010-10-23, 11:01   #1634
klada
Zakorzenienie

Ev, wiesz, kiedyś zaczęłam z nimi rozmowę o tym, jak się zachowujemy, ale powiedzieli, że oglądają film... Jeszcze tylko raz spróbowałam, ale oni nie widzieli problemu...

Jakie kotki?

Tysia, jw.

Tak, mam. Prześlę na PW.

Dzień dobry.
Miałam plany wstać o 8, a wstałam o 10. Chciałam odrobić wszystkie lekcje, pouczyć się. I zamierzam tak robić w każdy weekend, aby niedziele mieć naprawdę wolną- bez żadnych douczeń, odrabiania lekcji. Aby móc ją tylko przeleżeć, naprawdę odpocząć przed szkołą. Może uda mi się to kiedyś
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-23, 11:05   #1635
tysiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Miałam plany wstać o 8, a wstałam o 10. Chciałam odrobić wszystkie lekcje, pouczyć się. I zamierzam tak robić w każdy weekend, aby niedziele mieć naprawdę wolną- bez żadnych douczeń, odrabiania lekcji. Aby móc ją tylko przeleżeć, naprawdę odpocząć przed szkołą. Może uda mi się to kiedyś
ale plany! kurczę, sama bym tak chciała, ale w soboty nie posiadam czasu na naukę ;/
Stary 2010-10-23, 11:10   #1636
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

klada, ja tam Twoich rodziców rozumiem. Zawsze chce się chronić najważniejsze osoby przed swoimi błędami. Tego się nie zmieni. Ty będziesz tama sama jak będziesz miała dzieci, wierz mi. Rozumiem, że może Ci to przeszkadzać, ale nie możesz na przykład wychodzić z koleżankami w dzień, a wieczory poświęcać domowi i nauce?

Byłam już na ''mieście'' pobrałam pieniądze, zapłaciłam ratę za czynsz, kupiłam chleb, serek do smarowania, dwie wędlinki, ćwiartkę z kurczaka i ryż i sobie właśnie zjadłam ryż z sosem z kurczaka i ananasem, który zrobiłam wczoraj, ale nie miałam już ryzu

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 11:16   #1637
klada
Zakorzenienie

Peggy, w sumie ja też rozumiem rodziców. Wiem, że im zależy, że się o mnie boją. Ale mimo wszystko chyba mogliby mi zaufać, prawda? Zobaczyć, jak to na mnie wpłynie...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-23, 11:19   #1638
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

klada, ale mam wielu znajomych, którzy uchodzili za rozważnych, a jak im rodzice na za dużo pozwolili to oni tylko chlali i potem się zastanawiali czy przypadkiem nie mają hiva/nie są w ciąży. Więc... no różnie z tym bywa. Ja też sobie kiedys obiecywałam, że nie będę się np. upijała i co? Obietnice nic nie dały. To jest taki wiek, że chce się wszystko spróbować, ale większość tego, czego sie chce spróbować jest niekoniecznie dobre.

cudo <3
Stary 2010-10-23, 11:42   #1639
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
klada, ale mam wielu znajomych, którzy uchodzili za rozważnych, a jak im rodzice na za dużo pozwolili to oni tylko chlali i potem się zastanawiali czy przypadkiem nie mają hiva/nie są w ciąży. Więc... no różnie z tym bywa. Ja też sobie kiedys obiecywałam, że nie będę się np. upijała i co? Obietnice nic nie dały. To jest taki wiek, że chce się wszystko spróbować, ale większość tego, czego sie chce spróbować jest niekoniecznie dobre.
Tak, ale ja już w sumie wszystkiego spróbowałam- picia, papierosów. Narkotyków czy dopalaczy się nie tykam, bo to gówno i nic więcej. Wiem, że to może śmiesznie brzmi z ust 15-latki, ale taka jest prawda. Po prostu chcę czasem gdzieś wyjść, a nie ciągle siedzieć sama w pokoju...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-23, 11:48   #1640
zniszcz0mnie
Wtajemniczenie

GG do zniszcz0mnie

Cytat:
Ev, wiesz, kiedyś zaczęłam z nimi rozmowę o tym, jak się zachowujemy, ale powiedzieli, że oglądają film... Jeszcze tylko raz spróbowałam, ale oni nie widzieli problemu...

Jakie kotki?

Tysia, jw.

Tak, mam. Prześlę na PW.

Dzień dobry.
Brat przywiózł mi dwa swoje kotki bo się przeprowadza
Tak jak powiedziała Tyśka, coś musiało na to wpłynąć.. Oczywiście nie mówie, że coś zrobiłaś, ale staraj się pomyśleć kiedy to się zepsuło i od czego zaczęło
Ja też staram się tak robić i też średnio mi wychodzi ;p

Cytat:
klada, ja tam Twoich rodziców rozumiem. Zawsze chce się chronić najważniejsze osoby przed swoimi błędami. Tego się nie zmieni. Ty będziesz tama sama jak będziesz miała dzieci, wierz mi. Rozumiem, że może Ci to przeszkadzać, ale nie możesz na przykład wychodzić z koleżankami w dzień, a wieczory poświęcać domowi i nauce?

Byłam już na ''mieście'' pobrałam pieniądze, zapłaciłam ratę za czynsz, kupiłam chleb, serek do smarowania, dwie wędlinki, ćwiartkę z kurczaka i ryż i sobie właśnie zjadłam ryż z sosem z kurczaka i ananasem, który zrobiłam wczoraj, ale nie miałam już ryzu
Zgadzam się z Tobą Peg Ale chodzi też o to że rodzice mają teraz całkiem inny kontakt z Kladą i wgl nie zauważają problemów..
Ja nie lubię ananasa

Eh, smutno mi że brat tak szybko pojechał

KLIK

Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni !
zniszcz0mnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 11:49   #1641
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Ewa, ja rozumiem, że mają inny kontakt, no tak się zdarza

klada, a nie możesz wychodzić z koleżankami w dzień?

cudo <3
Stary 2010-10-23, 12:01   #1642
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Ewa, ja rozumiem, że mają inny kontakt, no tak się zdarza

klada, a nie możesz wychodzić z koleżankami w dzień?
No nie zawsze. Każdy jest zmęczony po szkole, a niektóre mają jakieś zajęcia dodatkowe. Wieczorem jest po prostu lepiej.
Eh, czekam tylko, aż będę miała prawo jazdy...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-23, 12:41   #1643
tysiaaa
Zakorzenienie

trzeci dzień umieram z bólu brzucha okres..
czasami przechodzi na chwilę, ale znów wraca tak jak teraz. aż musiałam się położyć ;/
Stary 2010-10-23, 12:46   #1644
yvonna7
Zakorzenienie

klada to Ty też zapisz się na jakieś zajęcia dodatkowe. Spróbuj czegoś nowego, może właśnie nauka gry na gitarze albo coś? Na pewno poznasz wielu ludzi.
Rodzice się o Ciebie martwią i chyba też to powinnaś zrozumieć... nie wiem, może rzeczywiście coś na to wpłynęło. może ta Twoja zmiana? zobaczyli, że gorzej się uczysz i to może przez to towarzystwo?

la beaute co tam ?
Cóż więcej mógłbyś chcieć?
yvonna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 12:53   #1645
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

ehh Tysiu, też mam @

cudo <3
Stary 2010-10-23, 13:08   #1646
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la beaute Pokaż wiadomość
Olaś nie zapędzaj się z tą 18nastką. ja też tak kiedyś mówiłam a teraz jak ją mam to wcale nie czuję się jakoś bardziej dojrzalsza czy coś w tym rodzaju.
ciągle pytam rodziców o zgodę itp. W końcu Ty nadal będziesz na ich utrzymaniu i mają prawo czegoś Ci tam zabronić

Może i fakt - będę pytać o zgodę, ale nie będzie tak, że mam do domu wracać, bo ciemno itd. Poza tym 18, III klasa, potem studia i się wyprowadzam

Klada, ja przez wakacje z moimi się bardzo kłóciłam, ale nie zrobiłam nic głupiego. Ani razu nie wyczuli ode mnie fakej, alkoholu, ponali moją najlepszą koleżankę i teraz mogę chodzić do 19, chociaż rok temu to byłoby nie do pomyślenia Może przeczekaj? Porozmawiaj z nimi o tym, że jest Ci smutno, że Ci nie ufają, że nie doceniają. powiedz, że umiesz o siebie zadbać. I może ustal jakąś godzinę powrotu i wracac ja tę godzinę, potem przedłuż o 15 minut itd. ?
Ja na 19 nigdy się nie spóźniłam i z pół miesiąca, i planuję do 19:30 poprosić
A jeżeli chodzi o imprezy, to... no to ja bym do 23 miała czas i nie mogłabym wracać Empekiem. Albo zbieram na taksówkę, albo na przystanek po mnie ktoś wychodzi itd.

I zgadzam się z Tysią. Myślę, że zobaczyli tę twoją zmianę.

I też mam @ :<

Edytowane przez olasia99
Czas edycji: 2010-10-23 o 13:09
olasia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 13:22   #1647
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

wiecie, że kobieta, która nie ma okresu przebywając w otoczeniu kobiet, które mają okres też go za kilka dni dostanie?

cudo <3
Stary 2010-10-23, 13:37   #1648
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysiaaa Pokaż wiadomość
trzeci dzień umieram z bólu brzucha okres..
czasami przechodzi na chwilę, ale znów wraca tak jak teraz. aż musiałam się położyć ;/
Ej, jakieś fatum czy co? Też mam okres i pierwszy raz mnie tak boli brzuch.

Cytat:
Napisane przez yvonna7 Pokaż wiadomość
klada to Ty też zapisz się na jakieś zajęcia dodatkowe. Spróbuj czegoś nowego, może właśnie nauka gry na gitarze albo coś? Na pewno poznasz wielu ludzi.
Rodzice się o Ciebie martwią i chyba też to powinnaś zrozumieć... nie wiem, może rzeczywiście coś na to wpłynęło. może ta Twoja zmiana? zobaczyli, że gorzej się uczysz i to może przez to towarzystwo?
Nie potrzebne mi nowe towarzystwo.
Chciałabym zacząć grać na gitarze, ale na razie jej nie mam. A zresztą, i tak będę wtedy siedziała w pokoju. Bo na żaden kurs rodzice mnie nie puszczą. Szkoda kasy i zresztą, kto mnie będzie woził? Pamiętam, jak chodziłam rok temu na tańce. Zrezygnowałam, bo nikt nie chciał mnie wozić. A emzetki nie pasowały mi wtedy z godzinami...

Jej, ja naprawdę rozumiem rodziców. Ale bez przesady... Nic nie wpłynęło. Rok temu też tak było. Wszystko przez to, że mieszkam na tych przedmieściach i nie mam jak dojeżdżać do centrum... Moja zmiana? Nic tu nie dała. Rodzice nawet tego nie zauważyli. Oceny? Mama wie o tym i ją to nie obchodzi. w końcu 'uczę się dla siebie, nie dla niej'. Ona nawet nie wie, jak ma na nazwisko moja wychowawczyni, nie wie nawet, na jaki profil chodzę. Nowe towarzystwo? Takiego nie posiadam.

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Klada, ja przez wakacje z moimi się bardzo kłóciłam, ale nie zrobiłam nic głupiego. Ani razu nie wyczuli ode mnie fakej, alkoholu, ponali moją najlepszą koleżankę i teraz mogę chodzić do 19, chociaż rok temu to byłoby nie do pomyślenia Może przeczekaj? Porozmawiaj z nimi o tym, że jest Ci smutno, że Ci nie ufają, że nie doceniają. powiedz, że umiesz o siebie zadbać. I może ustal jakąś godzinę powrotu i wracac ja tę godzinę, potem przedłuż o 15 minut itd. ?
Ja na 19 nigdy się nie spóźniłam i z pół miesiąca, i planuję do 19:30 poprosić
A jeżeli chodzi o imprezy, to... no to ja bym do 23 miała czas i nie mogłabym wracać Empekiem. Albo zbieram na taksówkę, albo na przystanek po mnie ktoś wychodzi itd.

I zgadzam się z Tysią. Myślę, że zobaczyli tę twoją zmianę.

I też mam @ :<
Co z tego, skoro ustalę godzinę powrotu, a nie będę miała jak wrócić?

Z rodzicami już na ten temat rozmawiałam, pisałam kilka postów wcześniej z jakim skutkiem.

Nie zauważyli zmiany. Nawet nie wiedzą, co u mnie się dzieje. Nie zwierzam im się, więc niby jak mieli to zauważyć? My już praktycznie nie gadamy ze sobą.

Wszystkie mają okres?

Kurczę, wypadałoby trochę posprzątać...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2010-10-23, 13:50   #1649
Likable
Zakorzenienie

Ej nie mówicie tak, ja nie mam @ i kurde nie chce bo jak na półmetek pójdę! a kysz, zarazicie mnie xd

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 13:58   #1650
yvonna7
Zakorzenienie

a ja właśnie wczoraj wieczorem @ dostałam

klada to nie wiem, nie pomogę Ci.
Cóż więcej mógłbyś chcieć?
yvonna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości