|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
jak norma o dziesiąte przekroczona to luzik, a jak o kilka w skali kilkunastoprocentowej to nie panikować, ale zastopowac;-)
![]() |
#272 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
dziewczyny, szalejecie z tymi postami
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() aktualnie 26 tydzień i 2 dni, przytyłam 9 kilo, w obwodzie przybyło gdzieś 20 cm ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam kiepska kolorystyka ABC;-) Mało ale ładne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
nooo dooobra pokaze tą fotkę...26 tc
muron nie bij ![]() ![]() ![]() a ten w bialej koszulce to 20 tc Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-10-23 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcesz jakiś efektów jak ja? Kolorowych bucików? jak wyslesz mi fotkę oryginalną w kolorze to Ci wyprodukuję;-)
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
fajne te fotki
![]() u mnie niestety tak nie wyjdzie, chyba ze TZ poprosze bo sama aparatu nie uniose ![]() w ogole wczoraj maly sie tak rozpychal ... rozciągał cały dzień, że wieczorem jak zmierzyłam brzuch to o 2cm mi się poszerzył. Także...witaj 90cm
#277 | ||
Zadomowienie
|
Ja mam ten drugi, z księżycem, dostałam od kuzyna i ciekawa jestem jak się sprawdzi w użyciu.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Supernovaja - co dajesz do lecza z dynią? I ile tej dyni? Ja z cukinią robię i jestem ciekawa czy dużo się różnią.
muron - a ile czekolady? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
kurdę ciągle zapominam zrobić fotek brzyszka by mieć na pamiątkę :-(((
mam tylko z dnia ojca bo mi męzuś zrobil bo na brzuchu mialam dzieciaczka wyrysowanego i zyczenia dla męzusia od dzidzi a pozniej tylko z wakacji i nic więcej...ehh a mialam caly przebieg fotografowac :-(( musze niebawem nadrobic bo niedługo to nie zmieszcze się w kadrze.. moze tez zarobie takie foto jak wy.. tylko musiala bym stopki wypielegnowac ![]() ![]() a jedna z inspiracj do zdjec... jest się zupelnie nago tylko jaby szyfon lub cos lekko przezroczystego ma sie na siebie narzucone i przytrzymuje sie ręką na wysokosci piersi pod brzuszkiem...zdjecie zrobione bokiem w polmroku tylko oswietlona lekko postac... widzialam kiedys takie foto..artystyczne.. sliczne.. jak cos wykombinuje to pokazę... w koncu usiadlam i co.. maly mnie tak kopie ze mi się śniadanie odbija :-(( chyba woli by mamunia sprzątala :-( nie dobrze to wrózy ![]() ja czuje ze przez ostatni tydzien to utylam tyle co przez miesiac bo strasznie mi brzuch nagle wystaje.. a dzisiaj zaczelam 27 tydzien wiec z ciekawosci sie zważę i zmierzę tylko ze mam tylko metalową miarkę budowlaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje dziewczyny za pozytywne opinie na temat mojego brzuszka. Fakt jest spory, wiem ale przynajmniej wyraznie widac , że jestem w ciaży ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja przed wizytą miałam chyba jakieś you can dance w brzuchu. To chyba ten stres... Edit. A jakbym chciała patrzyć tylko na Was w tym wątku to już bym chyba na Prozaku jechała. ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-10-23 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#283 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
justynko...wera przesadza ![]() dobranoooc wszystkim brzuszkom ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Faktycznie moj brzuch jest mniejszy od Waszych...
![]() ![]() Ehh...a u mnie znowu problem powraca... Moge sie Wam wygadac? ![]() Jak juz zanudzam to nie czytajcie, nie komentujcie...po prostu chce to opisac...moze mi to pomoze... ![]() Znowu TŻ...bylo dzis tak fajnie...ale czuje, ze on mnie traktuje jak jakas kolezanke... Powiedzialam mu to...i ze czuje ze mnie nie kocha... Stwierdzil, ze czuje cos do mnie...ALE wg niego tego dziecka by nie powinno byc...on go nie chce ;( bo jak sam stwierdzil, nie dojrzal jeszcze do malzenstwa, do zamieszkania ze mna, a juz w ogole na pewno nie do tego zeby miec JAKIES dziecko...;( i skoro JA zdecydowalam, ze to dziecko zostaje (czyli, ze go nie zabijamy ;( ) to jestem na pewno na nie gotowa i ze w takim razie mam sie nim zajac, a on moze dopiero z czasem bedzie chcial zrezygnowac z kumpli i ogolnie z wygodnego zycia...;( nawet nie wiecie jak jest mi przykro...bylam twarda...nie plakalam przy nim...pokazalam mu ze dam rade bez niego... Ale teraz to mi lzy nie przestaja leciec...;( on mi mowi ze nie dojrzal...a on ma 26 lat!! Powiedzial mi, ze mam zapomniec o tym, ze kiedys byl dla mnie dobry...bo teraz nie jest w stanie, bo jest dziecko...-nie wiem o co mu chodzi ;( jutro mamy niby dokonczyc rozmowe...bo stwierdzil, ze musi sobie wszystko przemyslec...i ulozyc w glowie i powie mi jak on to widzi... Ja juz wiem ze powie ze chce mieszkac osobno i przychodzic czasami mnie odiwedzic i dziecko...a potem jak stwierdzi ze jest gotowy na slub to wtyedy dopiero zamieszkamy razem... Dziewczyny jest mi tak strasznie ciezko...bo ja bym powinna go olac...bo jak on mnie traktuje?! ale ja nie mam sily...nie chce tworzyc rozbitej rodziny...ale nie chce mu ulegac...;( Powiedzial mi ze nie chce u mnie mieszkac, bo to inne osiedle i u siebie ma kumpli a u mnie nie...do tego chce zaczac chodzic na silownie a przeciez ma swoja u siebie... Rozumiecie?! Wazniejsza dla niego silownia i kumple niz ja i jego dziecko....jestem zalamana....ja juz nie daje z nim rady... Zal mi tego dziecka...ze sie strsuje razem ze mna...do tego ma ojca ktory chcial je zabic i do teraz go nie chce ;( a ja go glupia jeszcze kocham...a tak rani mnie i jeszcze nienarodzone malenstwo ;( ja tez nie chciaam tego dziecka...nie bylam na nie gotowa...i moze dlatego nie ciesze sie tak jak wy z kazdego kg...z kazdego kopniecia itd. ale jestem na tyle odpowiedzialna, ze chce pokochac to dziecko i pozwolic mu zyc skoro to przeze mnie i TŻa ono powstalo...;( Powiedzial mi ze mam temu dziecku dac swoje nazwisko... wiec nie sadze ze planuje ze mna zycie... ![]()
#285 | ||
Zadomowienie
|
wera brak mi słów na to co musisz teraz przeżywać...
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() muron chyba musze kupić szkrabowi paputki żeby móc sobie też takie zdjęcie zrobić ![]() byliśmy wczoraj na ślubie i jak młodzi mieli zdjęcia to skorzystałam i TŻ też mi zdjęcie zrobił ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Witam niedzilnie;D
Licytowałam właśnie pościel, ale cena minimalna była wyższa niż sobie założyła, że za tą pościel zapłacę... Ale mam takie pytanko: czy ochraniacz na łozeczko jest niezbędny czy pełni on tylko funkcję estetyczną? |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Wedlug mnnie jest niezbedny
- zapobiega uderzeniu dziecka głowką czy nóżkami w szczebelki a ze ładnie wygląda to też fakt ![]() Wera przykro mi ![]() tak na sile nie ma co tworzyc, bo z tego moze nic nie wyjsc, a ty bedziesz tylko vciagle zestresowana, BO CIAGLE BEDZIE NIE TAK JAK TY TO SOBIE WYMARZYLAS sama mowisz ze wszystko jest wazniejsze niż ty i dziecko, i ja nie chce być zlą wróżka, ale on to chyba puki co nie jest w stanie sie zmienic Pamietaj ze masz rodziców na których zawsze możesz liczyc, i którzy zawsze ci pomoga, a On łachy niech Ci nie robi mowiesz tez ze nie chcesz rozbitej rodziny, tylko ze ona nigdy nie była"złożona" od początku sa problemy i nie dołuj sie , bo jestes warta wiecej i zasługujesz na kogos lepszego niż On ![]()
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-10-24 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki, po wczorajszej przerwie
brzuszki macie śliczne, pościele i łóżeczka też (piszę ogółem, bo nie byłam wstanie zapamiętać was wszystkich) hawea i ja trzymam kciuki, żeby już tak się nie działo agape też byłam wczoraj na ślubie. Była śliczna pogoda. Młodzi w ogóle zniknęli zaraz po ceremonii (pojechali zdjęcia robić zamiast toast wypić) ![]() ![]() ![]() Co do tycia i kilogramów dodatkowych wogóle się tym nie stresuję, bo miałam dość solidną rozmowę z lekarzem. powiedział, że może zatrzymuje mi się woda w organiźmie, a poza tym ja brałam tez przymusowo hormony, więc to może mieć wpływ i teraz mam tylko trochę się postarać, żeby wpaść w jakąś normę. I nic więcej. Tak więc od tego tygodnia poza zachciankami trochę się poprzyglądam mojej kuchni. weraa11 aż brakuje mi słów, po tym co przeczytałam, no poprostu niedojrzały ten facet!!!! ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-24 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry niedzielnie
![]() Ja wczoraj miałam od rana do wieczora gości, najpierw przyjechali moi rodzice z siostrą, zjedlismy obiadek, kawę, ciacho, dziewczyny ogladały rzeczy dla maluszka. Potem zdążyłam tylko pomyć naczynia i przyjechała teściowa na drinka, trochę posiedziała i zrobił się zaraz wieczór. Hawea bardzo się cieszę, że już wszystko dobrze. Dużo spokoju i odpoczynku ![]() Justine Twój brzuszek jest prześliczny, okrąglutki, gładziutki, bardzo mi się podoba ![]() Witam nową mamę Basię ![]() Wera musi być Ci strasznie ciężko. Samej mi smutno, że masz tyle nerwów teraz. Nie chcę Ci nic doradzać, bo to co ja bym robiła w tej sytuacji jest nieistotne a wiesz dlaczego? Bo jak sama napisałaś Ty go kochasz. Bardzo mocno Cię przytulam malutka ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Pamiętacie jak mi się marzyła carbonara??? Nadal mi nie przeszło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I najważniejsze WITAM NOWE MAMY ![]() saj a ja chleb z kiełbasą, bo aż ślinka mi pociekła........ ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-24 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Lilijka póki co to ja też chleb, tyle że z papryka i pomidorem ![]()
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Nie wiem juz co z tym TŻ...duzo myslalam dzis w nocy... Dzis mam z nim rozmowe, zobaczymy co powie...jak to czego sie spodziewam, to pojde do rodzicow i zapytam, czy moge pomieszkac przez najblizszy czas u nich z dzieckiem..i czy beda mnie jeszcze utrzymywac kilka lat...bo niestety sama nie bede w stanie pewnie przez nablizsze 2 lata... Wiem, ze mi pomoga...ale chce chce zeby wiedzieli jak jest naprawde miedzy nami...
![]() Wczoraj sobie pomyslalam cos strasznego...ja wierze w Boga...i powiedzialam mu, ze jak to dziecko ma zepsuc wszystkim zycie i w ogole jak ma byc juz zawsze beznadziejnie to niech mi je zabierze ![]() ![]() agape masz ladny brzuszek i w ogole slicznie bylas ubrana na wesele ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- A co do zachcianek, to ja tez mam ochote ostatnio na kielbase ![]() Moze to wskazuje na ta sama plec naszego dziecka skoro mamy ta sama zachcianke? ![]() ![]()
#294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się Wera, że to napisałaś. To bardzo ładne i mądre słowa...
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
muron - spisałam sobie Twój przepis, na bank wypróbuję, uwielbiam takie pyszności!
![]() |
#297 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS.pytanko mam - dziewczyny, chodzicie jeszcze do pracy? bo ja na początku miałam plany tak do świąt, ale chyba juz od początku grudnia l4 wezme.. zreszta mój lekarz od samego początku, co wizytę, pyta, czy chcę juz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę to podstaw na stworzenie rodziny. A obawiam się jak nawet by został, to potem odchodziłby.... Dziecko woli niepełną a spokojną rodzinę. Pamiętaj tylko o swoich prawach, a jego obowiązkach. I jeszcze jedno, nie mów źle w przyszłości do dziecka o ojcu.... Niestety w najbliższej rodzinie widzę jakie ma to skutki w dorosłym życiu... Nawet nie pomyślałybyście... Nie naciskaj bo będzie jeszcze gorzej. Może jeszcze nastąpi cud i coś mu w tej głowie zaświta... Ale szczerz mówiąc za stara;-) już jestem żeby uwierzyć.... 3 mam kciuki i życzę DUŻO SIŁY ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodze do pracy ale z tego wzgledu że wole w spokoju siedziec 8 godz w pracy , bo w domu to niestety caly czas na wysokich obraotach przy synku musze byc, on nie da mi na sekunde usiasc, a mnie coraz ciężej, wiec dopoki bede mogla normalnie chodzic, albo nie dostane nakazu lezenia to bede chodzic do pracy
inaczej bylo jak bylam w ciąży z Kamilkiem w domu cisza i spokoj, jak mialam ochote gdzies wyjsc to wyszlam , nie to bylam w domu, mialam chcec to obiad ugotowalam , nie to byly kanapki itd generalnie przy pierwszej ciąży czułam sie prawie jak księżniczka... teraz moge tylko o tym pomarzyc LadySith jesli to twoj pierwszy dzidzius to idz spokojnie na L4 i odpoczywaj, bo przy kolejnej ciąży moze tak różowo nie byc ![]()
#300 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się w słoneczną niedziele
![]() U mnie na dworku cieplutko i świeci słoneczko także mozna spacerkować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko dziwie Ci się czemu Ty dajesz sobą rządzić, jeśli on chce być to Ty też, jeśli on doszedł do wniosku że chce się bawić Ty masz to przyjąć, dziewczyno, zrób raz chociaż coś dla siebie i dzidzi ! To Ty powiedz DOŚĆ !! Ja bym stanowczo powiedziała że dziecko będzie się wstydziło takiego ojca jak on i ma raz na zawsze zapomnieć o Was!!! Nie dzwonić, nie przychodzić NIC!! Jak nic do niego nie dotrze to olej go ! Ile ja mam koleżanek które mają dzieci z kimś innym a teraz są w spaniałych związkach z innymi ODPOWIEDZIALNYMI facetami którzy kochają nie swoje dziecko !! Przemyśl to........zastanów się, bo będąc z nim czuje że dopiero będziesz skrzywdzona jak urodzi się dziecko............będzie sz chciała pomocy od niego a on pójdzie na siłke..........to tu to tam i wtedy dopiero będzie płacz i zgrzytanie a tak to masz rodziców Oni Ci na pewno pomogą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musisz myśleć o tym że niedługo się pojawi na świecie i wywróci Twoje życie do góry nogami ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.