JA już nie daję rady :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-13, 20:48   #1
la_promesse
Raczkowanie

JA już nie daję rady :(

Potrzebuję Waszej pomocy wizażanki, bo chciałabym poznać zdanie osób postronnych, bo ja już sama nie wiem co robić.

Chodzę z chłopakiem ponad 2 lata, rozmawialiśmy o współżyciu. Jednak ja mówiąc że jakbym miała to zrobić to chciałąbym w jakiejś szczególnej dacie i powiedizłam mu kiedy, on zaśmiał się że nie wytrzyma tyle czasu, ale powiedział że to dla niego też ważne, Nie powiedziałam mu że na 100% się zgadzam, bo nie byłam pewna czy cche tego. Jednak po paru tygodniach znowu wróciliśmy do tematu, a ja powiedziałam ż chę to zrobić, ale jest jeden problem, mimo zabezpieczenia ja sięboję żę wpadniemy, a tego bym nie przeżyła. Jestem za młoda żeby zostać matką. On mnie przekonuje że nie ma czego się bać, jeżeli oboje dobrze się zabezpieczymy (prezerwatywa + globulki) i że będzie ostrożny, bo też nie chce być teraz tatusiem. Wiem że jakby coś się stało, to mogę na niego liczyć, bo to bardzo odpowiedzialny facet. On się nastawil że jednak zrobimy to a ja mu powiedziałam, że raczej nie dam rady teraz, ze względu na to że się boję. I jak zwykle siępokłóciliśmy o to . Cała ta sprawa truje nasz związek. Ja już tego nie mogę znieść,a jemu zależy na tym. JA też chcę, żeby nie byłó że robię to tylko dla niego, ale jak powstrzymać strach od ciąży?? Albo jak pomóc mu zrozumieć to wszystko?? Nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją. Przerasta mnie. Możecie mi pomóc jakoś, proszę
la_promesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-13, 21:02   #2
Cdz
Zakorzenienie

Dot.: JA już nie daję rady :(

szczerze? hmm.. nie wiem ile masz ale bez względu na to warto naprawde przygotowac się psychicznie do tego momentu (mówię to z własnego dośwaiadczenia- bo sama się troche pospieszyłam ).. poza tym piszesz że to dla niego ważne. gdyby traktował Cię naprawde poważnie to poczekałby,az TY bedziesz gotowa i uszanowałby Twoje zdanie zamiast się obrażac.

osobiscie uważam, że takie zabezpieczenie o jakim mysleliscie byłoby ok, ale nic na siłę. lepiej pomysl czy naprawde mu na TOBIE zalezy czy na seksie. ja jestem bardzo wyczulona na tym punkcie, dlugo nie miałam nikogo bo kazdy chciał szybko do łózka wskoczyc AZ poznalam mojego TZecika, który rozumie wszsytko, jest kochany i do niczego nigdy mnie nie zmuszał choc mówił ze bardzo chcialby, ale on moze czekkac ile ja chce
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-13, 21:23   #3
wskazówka
Zakorzenienie

la promesse wiem co czujesz. ja też miałam taką sytuację, tylko że ja duuuużo krócej chodziłam ze swoim TŻetem, ale znaliśmy się ze 3 lata, a później zaczęliśmy chodzić ze sobą. No i zawsze to były rozmowy, że bardzo on bardzo chce, że i tak długo patrzyliśmy na siebie, a nie byliśmy ze sobą, i cały czas się kłociliśmy, kiedyś już nie wytrzymałam i dałam za wygraną 1-szy raz źle mi się kojarzy, mocno bolało, ja nie byłam przygotowana, natomiast "zmuszona" (nie mogłam dłużej wysłuchiwać jak on mnie pragnie), nie była to ani szczególna data ani miejsce... chociaż daty nie pamiętam a miejsce doskonale i żałuję tego tak jak tylko mogę, nigdy drugi raz w takiej sytuacji bym się nie poddała. Po 1,5 roku rozstaliśmy się, ponieważ ja nie miałam ochoty na sex, "na niego" i on się wkurzał że ja nie chce. Dlatego wspólnie podjęliśmy taką decyzję (tzn. ja pierwsza zaproponowałam roztsanie, ale on się zgodził), następnie przez kilka dni błagał mnie żebym wróciła do niego, ale nie chciałam. Obecnie mam kochającego chłopaka i nic na siłe, jeśli nie mam ochoty nic nie robimy, ale ból przy stosunku mam do tej pory, nie wiem czy może dlatego że 'zły' był 1-szy raz (ani ja nie byłam doświadczona ani mój ex) czy od czegoś innego. Ale za każdym razem jak się kocham z obecnym TŻetem to mam wyrzuty sumienia, że przeze mnie nie może być normalnie, bo ja po prostu nie chcę. A jeszcze przed tym ex miałam innego chłopaka, mimo że był kilka lat starszy ode mnie to nigdy mnie "nie dotknął" i też mimo że z nim nie jestem to często razem rozmawiamy. Mi się ułożyło jako tako w życiu a jemu ciągle w miłości nie idzie. Każdą dziewczynę porównuje do mnie. Ale to był super chłopak, do nieczego mnei nie namawiał i nic nie chciał ode mnie, pytał o zgodę ale że nie jesteśmy razem to inna kwestia. Także radzę ci się zastanowić 2 razy zanim dokonasz wyboru.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-13, 21:32   #4
kuki9
Zakorzenienie

Po pierwsze zabezpiecznie o którym pomyśleliscie jest całkiem ok jak na pierwszy raz.
A po drugie wydaje mi się, że Twój chłopak zbytnio na Ciebie naciska.Jak to nie wytrzyma?
Aboslutnie nie powinien z tego powdu robic Ci wyrzutów.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-14, 08:24   #5
la_promesse
Raczkowanie

po pierwsze dziękuję za odzew, myślałam że nikt tu nie zajrzy

Mamy oboje po 19 lat, znamy się od 6 lat, właśnie miałam takie myśli że on chce tego seksu bardziej niż mnie, ale może jestem naiwna, ale on mówi że wcale tak nie jest, że kocha mnie i chciałby być ze mną ale chciałby połączyć się całkowicie, że nigdy nikogo tak nie kochał i zrobi wszystko żebyśmy byli razem na zawsze, pewengo dnia nawet doszło do tego że prawie się oświadczył. Ja wiem że on mnie kocha, ale nie mogę zrozumieć dlaczego tak naciska. Obraził się teraz dlatego, że niby go zwodziłąm że jednak i on się nastawił już, a tu takie rozczarowanie. Zawsze po każdej kłótni o to zastanawiam się czy warto to zrobić skoro on tak reaguje i nie stara się mnie zrozumieć. Wychodzi na to, że to ja coś robię źle. Ale czy to źle że po prostu się boję. To przecież normalne. Ale on uważą że nic się nie stanie jeżeli dobrze się zabezpieczymy. Jednak dla mnie to zawsze jest ryzyko i nigdy nie można być pewnym że nic się nie stanie. Można mieć jedynie nadzieję, a dla mnie to za mało.
Stary 2006-07-14, 08:31   #6
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Rozumię Twoje obawy przed pierwszym stosunkiem oraz przed ciążą, jednak wogóle nie rozumię stwierdzenia z jego strony, że TO dla Niego ważne.
Gdybyś Ty była dla Niego naprawdę ważna, nie postepowałby w ten sposób tylko poczał, aż Ty bedziesz gotowa, psychicznie i fizycznie. Nie stosował żadnego nacisku. Dobrze, że przynajmiej pomyslał o zabezpieczeniu. Piszesz, że jest naprawde odpowiedzialny. Jak ktoś może być odpowiedzialny skoro stosuje takie praktyki, wywołuje kłótnie bo Ty nie chcesz sexu?

Jednak pomimo tego, uważam, że to zabezpieczenie, na które się zdecydowaliście jest odpowiednie na pierwszy raz, jednak nic na siłę. W dzisiejszych czasach nie praktukuje się już "dowodów miłości" chyba
Stary 2006-07-14, 09:51   #7
pkawecka
Zadomowienie

la_promesse po piewrsze do seksu trzeba dojrzeć jeżeli się wahasz z jakiegokolwiek powodu to znaczy, że jeszcze nie dojrzałaś. po drugie być moze strach przed ciążą to tylko wykręt twojej podświadomości, moze tak naprawdę boisz się jeszcze czegos albo po prostu nie masz pewnosci czy juz tego chcesz. albo z nim.
ja osobiscie jestem zdania, że lepiej zacząć współżycie o 5 lat za późno niż o 2 dni za wcześnie. od braku seksu jeszcze nikt nie umarł.
nie zmuszaj się, bo to ci wyjdzie bokiem. i powiedz mu, żeby nie naciskał, bo to tylko pogarsza sparwę.
wskazówka idziesz dobrym tropem - dla kobiety pierwszy raz ma często fundamentalne znacznie w przyszłym życiu seksualnym. poradź sie jakiegoś specjalisty, bo to samo nie przechodzi a z czasem jest coraz gorzej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-14, 12:05   #8
misiolinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la_promesse
Jednak ja mówiąc że jakbym miała to zrobić to chciałąbym w jakiejś szczególnej dacie i powiedizłam mu kiedy, on zaśmiał się że nie wytrzyma tyle czasu.
Ale gówniarskie zachowanie
Cytat:
Wiem że jakby coś się stało, to mogę na niego liczyć, bo to bardzo odpowiedzialny facet.
Jesteś tego w 100% pewna?
Cytat:
On się nastawil że jednak zrobimy to a ja mu powiedziałam, że raczej nie dam rady teraz, ze względu na to że się boję. I jak zwykle siępokłóciliśmy o to Ja już tego nie mogę znieść,a jemu zależy na tym.
Widać, że tylko jemu na tym zależy. Jeżeli Ty się boisz to podczas stosunki cały czas będziesz myśleć o tym, nie będziesz odprężona, zrelaksowana, wystarczająco podniecona a przez to może boleć i tak jak u wkazówki pozostaną złe wspomnienia, a tego chyba nie chcesz. Także przemyśl to dobrze

PS. Powiedział, że będzie ostrożny bo nie chce jeszcze zostać tatusiem, ale jakby co, to pomoże? Już to widzę...

All I ever wanted

All I ever needed
Is here in my arms

Words are very unnecessary
They can only do harm
misiolinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-14, 12:26   #9
Kamiletta
Rozeznanie

a może po prostu przejdziesz sie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne?wtedy na pewno nie bedziesz musiała sie bac o ciaze,jesli o to glownie chodzi.
a poza tym zastanow sie czy na pewno tego chcesz,bo wydaje mi sie,ze chcesz to zrobic tylko dla niego.
facet,ktory nadmiernie naciska na te sprawy nie jest chyba wart zainteresowania.ja bym go olala.niech spada frajer.
pozdrawiam
Kamiletta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-14, 14:39   #10
la_promesse
Raczkowanie

Najogrsze jest to, że to ja czuję się jak winna, jakbym zrobiłą coś naprawdę złego i niemożna tego naprawić i ciągle tylko cierpię z tego powodu. A on jeszcze zakomunikował mi dzisiaj że jest naiwny, bo myślała że jednak dojdzie to do skutku. Totalna załamka
Stary 2006-07-14, 14:50   #11
misiolinka20
Raczkowanie

Cytat:
Najogrsze jest to, że to ja czuję się jak winna, jakbym zrobiłą coś naprawdę złego i niemożna tego naprawić i ciągle tylko cierpię z tego powodu. A on jeszcze zakomunikował mi dzisiaj że jest naiwny, bo myślała że jednak dojdzie to do skutku. Totalna załamka
Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wierzę, że powiedział Ci coś takiego Ale z niego dupek!!!

la_promesse nie czuj się winna, no coś Ty. Masz po prostu do czynienia z totalnym egoistą. Powinnaś się dokładnie zastanowić czy zależy Ci na nim i czy jest wart tego żeby z nim być, bo jeśli nie, to wiej od niego. A dla Ciebie , żebyś się nie załamywała

All I ever wanted

All I ever needed
Is here in my arms

They can only do harm
Stary 2006-07-14, 15:20   #12
la_promesse
Raczkowanie

misiolinko20 chyba już za późno, ja już jestem załamana, do nikogo nie odpisuję, wyłączyłąm komórkę i nic mi się nie chce

To dla mnie szok dowiadując się po tylu spędzonych wspolnie miesiącach, że on tak się zachowuje, nic na to nie wskazywało
to naprawdę świetny facet, świetny dopóki nie gadam z nim na temat sexu, kocham Go, czuję się z nim wspaniale i chyba nie zniosłabym rozstania. Dobrze mnie traktuje, bo inaczej nie byłabym z nim, ale jeżeli chodzi o sex to jest okropny, nie mogę już tego wytrzymać.
Stary 2006-07-14, 15:34   #13
isiaczek
Zadomowienie

GG do isiaczek

Pamietaj....twój pierwszy raz musi byc wyjatkowy...
zawsze bedziesz go pamietała...
jak zrobisz to z przymusu nie bedzie za ciekawie moja droga...
zabezpieczenie OK jak dla mnie...
lecz głobulek nie lubie bo jak sie rozpuszcza starsznie sie pienia i to wychodzi wszytko na zewnatrz...wiec keidys to stosowałam ale juz niechce tego widziec na oczy be be be....
chlopak nie powinien naciskac...
mój chłoapk chciał czekac pzreszlo 2 lata az bede miala 18 lat wtedy to zrobimy :
ale ja chialam wczesniej
bo nieumiałam wytrzymac...
pamietaj przemysl dokladnie badz 100% pewna tego wszytkiego!!
pogadaj ze swoim chlopakiem czmue tak nalega??
jak kocha to poczeka chcoiaz czase mi tak skacza hormonki i dostaje takiej chcicy ze jest ciezko...
isiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-14, 15:39   #14
misiolinka20
Raczkowanie

Kurcze! Nie mogę pojąć tego, jak taki "fajny i rozsądny" facet może postępować Czemu nie może (nie chce) jeszcze trochę poczekać? Czemu niektórym facetom ciężko zrozumieć, że kobieta może nie być jeszcze gotowa na seks? Czemu, czemu, czemu...

Nie wiem co mam Ci poradzić, bo skoro Twoje argumenty go nie przekonują, to nie wiem co mogłoby sprawić, żeby zrozumiał i zaakceptował Twoją decyzję
Czy on nie zdaje sobie sprawy z tego, że takim postępowaniem może Ciebie do siebie zrazić a nawet Cię stracić?! Zapytaj go na czym mu bardziej zależy, czy na seksie, czy na szczęśliwym i zdrowym związku. Jeżeli facet ma łeb na karku to pójdzie po rozum do głowy i może się opamięta...oby tak było.

All I ever wanted

All I ever needed
Is here in my arms

They can only do harm
Stary 2006-07-14, 15:40   #15
agatkaz88
Zakorzenienie

Wiesz... powiem Ci szczerze jeżeli chłopak się z Tobą kłóci o takie rzeczy, zmusza ( bo dla mnie to jest zmuszanie jeżeli Ty nie jestes jeszcze gotowa a on chce) i mówi że nie może wytrzymać... To to nie jest prawdziwa miłosc... Bo jezeli sie kocha to nie chodzi o sex , a to jest tylko miły dodatek, wieksze zblizenie sie do sibie , cos niesamowitego, wspanialego ... i trzeba byc na to gotowym bo tylko wtedy bedzie udany. Kiedys też miałam taką sytuacje , ja niestety uległam i żałuje , ale cóż było mineło . Wiem, że chłopak z którym jestem obecnie nigdy by mnie do czegos takiego nie zmuszał , czekal by ile tylko trzeba. W ogóle ustalanie jakiejs konkretnej daty też jest dla mnie bezsensu , bedziesz sie tylko niepotrzebnie denerwowała. Najlepiej zrobic to spontaniczne (oczywiscie z zabezpieczeniem) i cieszyc sie z tego ... ale z chłopakiem który nas kocha a nie z takim któremu zależy tylko na jednym ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-14, 15:49   #16
la_promesse
Raczkowanie

ja się sama zastanawiam na czym mu bardziej zależy on naprawdę jest bardzo w porządku, ale czasem tłumaczę sobie że to tylko facet, że oni tak mają i koniec. Hormony, świadomość że kumple może robili a on jeszcze nie mimo że ma dziewczynę, miłość. Chociaż z tą miłością to właśnie nie wiem, bo nie zachowywałby się tak. To niemożliwe żeby mnie nie kochał, ja widzę w jego oczach i czuję że kocha mnie i to bardzo. Jak spytałam kiedyś dlaczego tak naciska, to właśnie powiedział, żę bardzo mnie pragnie i że kocha i to tak mocno że chciałby być ze mną całkowicie. Nie mogę zapomnieć jednej rzeczy. Pewnego dnia bardzo się o topokłóciliśmy, i było bardzo źle. Spytałam, czy jeżeli powiem nie to mnie rzuci, powiedział że nie wie. I zatkało mnie. Ja już hciałam to zrobić, bo wszystko było jasne. Powiedziałam mu, żeby wyszedł. On przyszedł na drugi dzień, przerprosił i powiedział że tak naprawdę nie rzuciłby mnie, nie mógłby, bo mnie za bardzo kocha.Powiedział tak żęby zobaczyć co zrobię, czy się zgodzę. Ale ja nadal mówiłam nie.
Stary 2006-07-14, 16:07   #17
misiolinka20
Raczkowanie

Cytat:
Hormony, świadomość że kumple może robili a on jeszcze nie mimo że ma dziewczynę
To nie jest żaden argument (przynajmniej dla mnie).
Załóżmy, że się zgodzisz. Nawet jeśli wszystko poszłoby ok, to czy za każdym razem jak on będzie miał ochotę na seks Ty będziesz mu ulegała? No bo jego hormony, no bo już się kochaliście, no bo on chce, no bo on nie chce czekać, aż Ty będziesz chciała. Teraz przynajmniej jest ta bariera "pierwszego razu", a co będzie póżniej?....Może trochę przesadzam wybiegając tak w przyszłość, ale ile słyszy się teraz o gwałtach, nawet w małżeństwach. Także zastanów się milion razy teraz zanim jeszcze tego nie zrobiliście.

All I ever wanted

All I ever needed
Is here in my arms

They can only do harm
Stary 2006-07-15, 12:00   #18
Asix19
Raczkowanie

Ja tez mam ten sam problem co la promesse. Jestem juz z moim chlopakiem ponad poltora roku (27 lipca bedzie rok i osiem miesiecy ), ale jakos dalej niemoge sie przemoc i "zrobic to" z nim. Nie chodzi nawet o bol, jaki towarzyszy przy pierwszym razie, ale o strach przed niepozadana ciaza. A tak bardzo bym tego chciala... Jestem juz pewna na 100 %, ze to wlasnie ten jedyny, wymarzony chlopak, z ktorym chce juz byc do konca zycia ...Ehhh... Nie wiem juz, co mam z tym wszystkim zrobic. Dobrze, ze mam Was.
Asix19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 14:21   #19
ania_82
Raczkowanie

jesli ktos nie jest gotowy to nie ma co sie zmuszac tylko jeszcze poczekac,a jesli facet naprawde kocha to zrozumie i bedzie czekal az bedziesz gotowa,a jesli chodzi o zabezpieczenie to najlepiej isc do gina po tabletki
ania_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-17, 11:48   #20
karolca
Zakorzenienie

ja zanim "wylądowałam z moim TŻ w łóżku" bylismy ze sobą ponad rok... owszem, bylo cos takiego jak pieszczoty, ale nic wiecej. po ponad pol roku zaczelismy dopiero rozmawiac o wspolzyciu, o zblizeniu.. o zrobieniu kroku na przód. to były niezobowiązujące rozmowy. małymi kroczkami poznawalismy swoje ciała etc. ale mimo wszystkim "planom" wyszlo spontanicznie. Oboje mielismy wystarczająco duzo czasu na przygotowanie sie psychicznie. Wiedzielismy jakie mogą być konsekwencje mimo zabezpieczenia. Milo wspominam pierwszy raz. był taki czuly i delikatny. Fakt, oboje sie "balismy" i "denerwowalismy"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-17, 22:39   #21
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9
A po drugie wydaje mi się, że Twój chłopak zbytnio na Ciebie naciska.Jak to nie wytrzyma?
Aboslutnie nie powinien z tego powdu robic Ci wyrzutów.

tak, mi też sie tak wydaje jeśli Cie kocha to powinien zrozumieć Twoje obawy i zaakceptowac to, że jeszcze nie jesteś gotowa na sex
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 07:36   #22
pkawecka
Zadomowienie

Cytat:
ja się sama zastanawiam na czym mu bardziej zależy on naprawdę jest bardzo w porządku, ale czasem tłumaczę sobie że to tylko facet, że oni tak mają i koniec. Hormony, świadomość że kumple może robili a on jeszcze nie mimo że ma dziewczynę, miłość.
nie wiem na ile jeszcze twój problem jest aktualny, ale napiszę parę słów. dlaczego sobie tłumaczysz, że to tylko facet i oni tak mają? co to w ogóle znaczy? zwierzak jakiś, który nie umie nad sobą zapanować? musi, bo inaczej się udusi? znam wielu chłopaków, którzy mieli naprawdę normalne podejscie do seksu. ich dziewczyny chciały seksu a oni jeszcze nie, bo uważali, że są za młodzi, zbyt mało dojrzali, nie ma warunków, żeby czuć się komfortowo, to ma być wyjatkowy moment itd.
jeżeli mężczyzna kocha to nie tylko zrozumie, że ty musisz być gotowa, ale i sam zastanowi sie nad tym czy aby na pewno jest gotowy. bo, że fizycznie to widać, ale do seksu trzeba przede wszystkim emocjonalnie dojrzeć.
Cytat:
Chociaż z tą miłością to właśnie nie wiem, bo nie zachowywałby się tak. To niemożliwe żeby mnie nie kochał, ja widzę w jego oczach i czuję że kocha mnie i to bardzo. Jak spytałam kiedyś dlaczego tak naciska, to właśnie powiedział, żę bardzo mnie pragnie i że kocha i to tak mocno że chciałby być ze mną całkowicie.
dlatego właśnie byłabym ostrożna z tym kochaniem.
miłość to przede wszyskim umiejętnosć dawania siebie drugiemu człowiekowi i odpowiedzialność. nie piszesz niczego co mogłoby tlumaczyc twoją pewność, że on cię kocha. pewnie na swój sposób kocha, ale wedłg mnie niewystarczajacy.
miłość nastolatków to najczęściej gra hormonów, fascynacja dorosłym światem i jego możliwościami - juz nie jestem dzieckiem i o wiele więcej mi wolno. rzadko jest to głęboka więź oparta na altruistycznej potrzebie uszczęśliwienia drugiego człowieka - a na tym właśnie polega miłość.
i nie ma w tym niczego złego czy dziwnego - po prostu każdy wiek ma swoje prawa do wszystkiego sie w życiu dojrzewa - do miłości także. dlatego uważam, że w wieku nastu lat nie jest się gotowym na seks w ogóle. na to przychodzi pora znacznie później niż teraz się uważa za normalne. o ile ktoś w ogóle uważa za słuszne łączyć seks z miłością.
Cytat:
Nie mogę zapomnieć jednej rzeczy. Pewnego dnia bardzo się o topokłóciliśmy, i było bardzo źle. Spytałam, czy jeżeli powiem nie to mnie rzuci, powiedział że nie wie. I zatkało mnie. Ja już hciałam to zrobić, bo wszystko było jasne. Powiedziałam mu, żeby wyszedł. On przyszedł na drugi dzień, przerprosił i powiedział że tak naprawdę nie rzuciłby mnie, nie mógłby, bo mnie za bardzo kocha.Powiedział tak żęby zobaczyć co zrobię, czy się zgodzę. Ale ja nadal mówiłam nie.
jeżeli facet coś takiego powiedział, nie ma znaczenia czy po złości czy nie, to ja bym już mu nie uwierzyła.
osobiście powiedziałabym twardo, że nie mam do niego zaufania czy zależy mu na mnie czy tylko na seksie. że okazał się smarkaczem i nie ma na co liczyć przez najblizsze pół roku, rok. jeżeli przez ten czas będzie w stanie okazać, że to co nas łączy jest rzeczywiście miłością a nie tylko oczekiwaniem wreszcie na ten seks to zobaczymy. na 99% nie wytrzyma tego pół roku i da nogę. perspektywa niezachęcajaca, ale wolałabym to niż potem płakać w poduszkę, że ja mu zaufałam a on dostał co chciał i tyle go widzieli.
ale oczywiscie zrobisz jak będziesz uważała. ja tylko ci mówię coś czego mnie nie miał kto powiedzieć jak byłam w twoim wieku.
Stary 2006-07-18, 17:06   #23
dioska
Rozeznanie

Przypuszczam, że wszystkie macie rację i mądrze prawicie

Ale z drugiej strony nasunęło mi się pewne spostrzeżenie. La Promesse - pisesz, że jesteście ze sobą ponad dwa lata. To naturalne, że ludzie zbliżają się do siebie coraz bardziej i że chcą być ze sobą. Jestem w stanie zrozumieć Twojego TŻta. Te wszystkie opinie o tym, że Cię zmusza, są chyba lekko przesadzone? Przecież nie rzuca się na Ciebie, nie bierze Cię siłą. Rozmawialiście o tym, dałaś mu do zrozumienia, że też masz na to ochotę i że tylko czekasz na odpowiedni moment. Tymczasem zmieniasz zdanie i twierdzisz, że jednak nie jesteś. Pomijam już fakt Twoich obaw, które ewidentnie świadczą o tym, że do seksu gotowa nie jesteś.
Chodzi mi o to, że namąciłaś mu w głowie, zmieniłaś nagle zdanie - więc u niego górę biorą emocje i się chłopak denerwuje. Dziewczyny piszą, że jeśli Cię naprawdę kocha, to nie będzie nalegał. To prawda. Ale myślę też, że mężczyzna, który kocha swoją kobietę, chce uprawiać z nią seks - bo to integralna część związku. Nie ma w tym nic złego, że facet chce się z Tobą kochać - oczywiście pod warunkiem, że jesteście siebie naprawdę pewni.
Kiedyś pewnie docenisz pożądanie i sposób, w jaki mężczyzna patrzy na Ciebie, kiedy się kochacie.

Nie wiem, jak jest naprawdę między wami, nie wiem, czy naprawdę Cię kocha czy chce Cię tylko zaciągnąć do łóżka. Moja wypowiedź ma na celu skłonienie Cię do rozpatrzenia różnych ewentualności Nie patrz na to tak jednostronnie. W końcu to Ty okazałaś się niekonsekwentna i nie postwiłaś sprawy jasno, co chwila zmieniając zdanie.

Absolutnie Cię nie oceniam ani nie potępiam Jestem w stanie zrozumieć zarówno CIebie i Twoje obawy, jak i Twojego chłopaka.
Stary 2006-07-18, 18:15   #24
Atram
xxyy

skoro jestescie 2 lata razem.. to chyba normalne ze facet chce sie z Toba kochac..
Stary 2006-07-19, 07:27   #25
pkawecka
Zadomowienie

dioska, a ja się niestety nie mogę z tobą zgodzić.
to, że facet nie zmusza jej siłą to nie znaczy, że nie wymusza na niej decyzji. stosując wybiegi pt. wjeżdżamy na poczucie winy, albo sugerujemy, że trwałość naszego związku zależy od jej decyzji jest cholernie nie w porządku.
być może jest to normalne, że on chce się z nią kochać po dwóch latach związku (chociaż szczerze mówiąc mam inne zdanie w tym temacie), ale jest też normalne, że dziewczyna się waha. wolno jej i facet nie ma prawa wymuszać na niej przyspieszenia decyzji to jest niedelikatne i egoistyczne.
ale właśnie tak się dzieje, jak dzieci (niekoniecznie w sensie metrykalnym) bawią się w seks, pojęcia nie mając ani o co w tym tak naprawdę chodzi ani jakie są potem konsekwencje emocjonalne i psychiczne.
być może komuś moje zdanie wyda się bardzo radykalne i zacofane jak na nasze postepowe czasy, ale moje doświadczenie niestety upoważnia mnie do takich sądów.
Stary 2006-07-19, 13:27   #26
dioska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pkawecka
dioska, a ja się niestety nie mogę z tobą zgodzić.
to, że facet nie zmusza jej siłą to nie znaczy, że nie wymusza na niej decyzji. stosując wybiegi pt. wjeżdżamy na poczucie winy, albo sugerujemy, że trwałość naszego związku zależy od jej decyzji jest cholernie nie w porządku.
być może jest to normalne, że on chce się z nią kochać po dwóch latach związku (chociaż szczerze mówiąc mam inne zdanie w tym temacie), ale jest też normalne, że dziewczyna się waha. wolno jej i facet nie ma prawa wymuszać na niej przyspieszenia decyzji to jest niedelikatne i egoistyczne.
ale właśnie tak się dzieje, jak dzieci (niekoniecznie w sensie metrykalnym) bawią się w seks, pojęcia nie mając ani o co w tym tak naprawdę chodzi ani jakie są potem konsekwencje emocjonalne i psychiczne.
być może komuś moje zdanie wyda się bardzo radykalne i zacofane jak na nasze postepowe czasy, ale moje doświadczenie niestety upoważnia mnie do takich sądów.
Ja nie wydalam wyroku - napisałam, że nie wiem jak jest między nimi naprawdę, bo to wiedzą tylko oni. Napisałam też, że widać, iż dziewczyna nie jest do seksu gotowa i nie ma w tym nic złego. Ale też nie ma nic złego w tym, że mężczyzna pożąda swojej kobiety.
Chciałam jej tylko pokazać, że sama trochę tą sytuację nakręciła obiecując coś, a potem tego nie dotrzymując (dla mnie sama obietnica współżycia też jest trochę dziwną sprawą). Tylko tyle
Stary 2006-07-19, 14:37   #27
odszczepieniec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pkawecka
...
az milo czyta sie tak dojrzale wypowiedzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-20, 07:24   #28
pkawecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez odszczepieniec
az milo czyta sie tak dojrzale wypowiedzi.
dzięki
Stary 2006-07-20, 07:44   #29
pkawecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dioska
Ja nie wydalam wyroku - napisałam, że nie wiem jak jest między nimi naprawdę, bo to wiedzą tylko oni. Napisałam też, że widać, iż dziewczyna nie jest do seksu gotowa i nie ma w tym nic złego. Ale też nie ma nic złego w tym, że mężczyzna pożąda swojej kobiety.
Chciałam jej tylko pokazać, że sama trochę tą sytuację nakręciła obiecując coś, a potem tego nie dotrzymując (dla mnie sama obietnica współżycia też jest trochę dziwną sprawą). Tylko tyle
ja nie twierdzę, że to coś złego, że meżczyzna pożąda kobiety, szczególnie własnej . tyle tylko, że to pożądanie nie moze być jednostronne. seks powienien wynikać z obopólnej potrzeby bycia razem w ten sposób, a potrzeby na nikim wymusić się nie da.
obiecała i co z tego? to nie jest obietnica pójścia z nim do pubu, że nawet jak nie ma chęci to pójdzie, bo nie chce mu robić przykrości. jeżeli facet ma trochę względu na nią to zrozumie, że to jest decyzja jedna w skali całego życia i ma prawo nie być pewna.
z mojego punktu widzenia ta obietnica współżycia (skądinąd rzeczywiście dziwna) też była w pewnym sensie wymuszona. dziewczyna naprawdę wyczuwa czego facet oczekuje od niej w tej kwestii. a skoro jak mówicie jest to normalne, że seks jest częścią związku to jeszcze dochodzi presja społeczna. swoja drogą jak te czasy się zmieniają - jeszcze nie tak dawno była presja żeby tego nie robić .
ja oczywiscie rozumiem chłopaka. myślę, że jeżeli on ją rzeczywiście kocha a nie jest to tylko gra hormonów to najbardziej ma do niej żal właśnie o to, że ona się waha. bo wychodzi na to, że mu nie ufa, a dla mężczyzny jest to sprawa podstawowa w związku.
jednak na jego miejscu postarałabym się zapewnić dziewczynę, że nia ma powodu do obaw a nie odstawiała urazę i fochami wymuszała zmianę decyzji.
swoja drogą wydaje mi się, że oni nigdy tak naprawdę nie zastanowili się i nie powiedzieli sobie wzajemnie czego oczekują i co chcą sobie dać. a to jest właśnie jedno z kryterium gotowości do seksu. w moim odczuciu.
Stary 2006-07-20, 08:39   #30
201607150859
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pkawecka
la_promesse po piewrsze do seksu trzeba dojrzeć jeżeli się wahasz z jakiegokolwiek powodu to znaczy, że jeszcze nie dojrzałaś. po drugie być moze strach przed ciążą to tylko wykręt twojej podświadomości, moze tak naprawdę boisz się jeszcze czegos albo po prostu nie masz pewnosci czy juz tego chcesz. albo z nim.
ja osobiscie jestem zdania, że lepiej zacząć współżycie o 5 lat za późno niż o 2 dni za wcześnie. od braku seksu jeszcze nikt nie umarł.
nie zmuszaj się, bo to ci wyjdzie bokiem. i powiedz mu, żeby nie naciskał, bo to tylko pogarsza sparwę.
wskazówka idziesz dobrym tropem - dla kobiety pierwszy raz ma często fundamentalne znacznie w przyszłym życiu seksualnym. poradź sie jakiegoś specjalisty, bo to samo nie przechodzi a z czasem jest coraz gorzej.
Zgadzam się w 100%. Trzeba samemu chcieć. Każda z nas bała się ciąży. A i jeszcze coś. Ja wychodzę z założenia, że nie należy być pewnym, że facet z Tobą zostanie jak zajdziesz w ciążę i należy myśleć tylko o sobie. Różnie to bywa w żciu i nawet najbardziej "kochające się" związki czasem się rozpadają na wieść o nowym potomku. kobieta zatem niestety musi mieć głowę na karku.
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości