![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kretynsko zrobione przedmioty codziennego uzytku
Widzę, że tutaj to nie tylko o przedmiotach, więc dorzucę coś od siebie.
Oprócz tych umywalek małych (umycie twarzy graniczy z cudem), w których rąk nie zmieszczę pod kranem, żeby nie walać ich po umywalce ![]() ![]() Do tego denerwuje mnie prysznic w obecnym mieszkaniu: drzwi są na takich jakby szynach i tam się zbiera brud, który muszę szczoteczką do zębów myć, ale najgorsze jest to, że nie idzie tego potem zmyć. Gdy kieruję prysznic w tamto miejsce (żeby woda to wypłukała) to woda wylewa mi się z drugiej strony i muszę podkładać ręcznik, żeby całej podłogi potem nie zmywać. Ktoś genialnie ścianki prysznica umieścił na tym brodziku i jest to nieszczelne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Przynico-kibel?
![]() Gdy kupowałam meble w USA to jak był blat z szufladą,to one się nie rozsuwały. Spytałam o co chodzi,mówili że to dla ozdoby. Gdzie ja do cholery,mam więc trzymać sztućce? ![]() Jak mieszkałam również w Stanach to były szafy z tajnymi przejściami tzn. Otwierałeś szafę, i tą deskę z tyłu można było ją rozsunąć i przejść do innego pokoju. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a prysznico-kibel to masakra ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja również mam nerwy na wspomniane wcześniej malutkie umywalki
![]() Ale irytuje mnie również widok kranu zamontowanego tak wysoko, że woda spadająca rozpryskuje się na całą łazienkę. A gdy właściciel owej umywalki orientuje się, że coś jest nie tak to montuje istny hit czyli przedłużenie do kranu zrobione z węża ogrodowego lub innego dziwactwa ![]() Nie wspomnę już o lustrach zamontowanych przy samym suficie gdzie stając na palcach (mam 156cm) mogę podziwiać jedynie swoje czoło ![]() A doniczki bez dziurek sprzedawane wraz z podstawką bezcenne ![]() I przypomniało mi się jeszcze, że u mojej kumpeli w kuchni jest tak, że w malutkiej kuchni lodówka jest na przeciwko szafki tak, że jeżeli chce się otworzyć lodówkę to owszem można ale żeby coś z niej wyciągnąć to już trzeba się zawiesić na drzwiach lodówki ![]() A ! i jeszcze hit przez którego klnę codziennie otóż w akademiku śpię na łóżku piętrowym i szczebelki w drabince są bardzo wąskie i jak chodzę po niej bosymi stopami to mi się okropnie do nich wbijają. Tak jakby bardzo inteligentny twórca tych drabinek nie mógł ich zamontować poziomo zamiast pionowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się przypomniały takie czajniczki do parzenia herbaty
http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/dom-i...aczem-0-7l.jpg ze świecą szukać takich, które mają normalny dzióbek, a nie taki, który rozlewa herbatę wszędzie, tylko nie do kubka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpisuje sie pod bryzgajacymi kranami i, oczyscie, pod 2 kranami, osobno na ciepla i zimna wode, przeklenstwo gdy mieszkalam w UK. OD siebei dodam jeszcze wszelkie "rowki" ozdobne. Kilka razy widzialam np. pralke, krora obok pokretel miala taka "fale" postaci 3 rowkow. Juz oczami wyobrazni widzialam, jak >fajnie< sie cos takiego musi myc. To samo z prazkowanymi pokretlami. Ufajda sie to ,a potem dygaj na kolanach ze szczoteczka do zebow i to szoruj ![]() Aaaa i jeszcze z hitow wyspiarskich - okna z pojedyncza szyba oraz okna zamontowane w ten sposob, ze po srodku na dole i na gorze jest zawias. Okno otwiera sie tak, ze sie je "przesuwa" w srodku (cos a la drzwi obrotowe). Mowiac krotko mozesz wystawic glowe przez polowe szerokosci okna " ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Umywaleczki z przedziwnym ogromnym kranem który się nie rusza - schylasz się do pseudo umywalki żeby umyć twarz i haczysz twarzą o kranem wybijając sobie niemal oko ;p nie wiem czy rozumiecie o czym mówię, ale taki długi gruby kran który się nie przesuwa w prawo w lewo.
A i osobny kran do wody ciepłej osobny do zimnej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja natomiast nie pojmę montowania kuchenki gazowej bokiem do ściany, tzn. tak, że gałki od gazu są zamiast na dole to z boku. A, że kuchenka jest umiejscowiona pod ścianą,zawsze mam popalone włosy na rękach,gdy chcę zmniejszyć ostatni palnik,a na kuchence ma postawione 4 garnki ![]() Tak samo 'montowanie' wycieraczek pod drzwiami od strony wewnętrznej. Ok,że ktoś chce mieć ładnie na zewnątrz,że wejście do wizytówka domu ![]() ![]() Osobne krany też testowałam,idzie się przyzwyczaić ![]()
Nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. ![]() ![]() Edytowane przez Gregorynka Czas edycji: 2010-10-24 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
kobieta za ladą
|
najgorszą rzeczą dla mnie są drzwiczki od piekarnika....których nie da się rozkręcić by umyć środek
![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
W moim studenckim mieszkaniu wszędzie jest w miarę normalne napięcie w gniazdkach (natężenie?
![]() -nie można podłączyć czajnika elektrycznego, bo wywala korki -nie można włączyć tostera i np. komputera do gniazdka, bo wywala korki -nie można włączyć mikrofalówki, bo wywala korki. nie mam pojęcia kto podłączał to w ten sposób ![]() Do tego umywalka, w której nawet ręce się zbytnio nie mieszczą. Szaleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że tu mamy pisać o jakiś rzeczach ogólnodostępnych, a nie że ktoś ma rozwaloną instalację w domo/akademiku ![]() Mnie wkurzają wymienione już umywalki ![]() Poza tym czasami drzwi są skonstruowane tak, że otwierają się w ta niewygodną stronę, czyli np do środka jakiegoś małego pomieszczenia (np. łazienki), przez co zajmują prawie jej połowę i ograniczają ruch. A jakby się otwierały w druga stronę to byłoby wygodniej ![]() Sedesy z półeczką... hmm nie wiem jak to wyjaśnić... ale gdy się załatwiamy to wszystko zostaje na tej półeczce i jak się spłucze to czasami trzeba jeszcze użyć szczotki aby wyczyścić sedes ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Nie depcze krokusów
|
Prysznico-kibel rządzi
![]() W mieszkaniu rodziców są kaloryfery pod sufitem ![]() Widziałam też gniazdko elektryczne przy wannie - marzenie samobójcy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
- przeszklone drzwi do łazienki z kibelkiem naprzeciwko - mój hicior
- drzwi do łazienki z dużymi dziurami na dole (wywietrznikami?) - przeszkolone i przedziurkowane drzwi do łazienki, która jest naprzeciwko salonu, w którym siedzi cała rodzina ![]() - toaleta z "półeczką" - to też kretyński pomysł
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Malla, a między kibelkiem i prysznicem powinno być gniazdo elektryczne
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie jeszcze: prysznice, ktore maja tak ustawiona regulacje, ze kapiemy sie w wodzie albo "nieco" za zimnej, albo wrzatku
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
To i ja dorzucę coś od siebie.
![]() Kuchenka gazowa z piekarnikiem, do którego zapalenia przydałyby się 3 sztuki rąk. ![]() ![]() No ale może wynalazcom chodziło o ćwiczenie refleksu użytkowników. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Hahaha. Wątek hicior. Kibloprysznica nie skomentuję, bo nie miałam styczności, ale umywalki to jest naprawdę psikus miesiąca, najgorsze że muszę z takich korzystać w pracy, że nie wspomnę o opadającej klapie... Drzwi też są momentami utrudnieniami bo kiedy wchodzę do mieszkania otwierając drzwi, mogę przywalić drzwiom sąsiadki, jeśli ona by akurat też wychodziła. Jest wiele takich momentów, ale te co się powtarzają częściej niż raz w tygodniu potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi. No i to ustawianie regulacji ciepła w prysznicu, faktycznie miazga.
![]() Ja miałam problem z niedomykającymi się drzwiczkami w starym choć ergonomicznym NRD-owskim segmencie kuchennym, odkąd zlikwidowałam większość drzwiczek problem sam zniknął.
jakby się zatrzymał czas Kropla za kroplą na mnie spada, nagle deszcz jak płomień zgasł.(...) Edytowane przez sundee Czas edycji: 2010-10-24 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
"gazowy przepływowy ogrzewacz wody" (junkers...) który gaśnie gdy wieje wiatr i nie ma ciepłej wody.
wysyłamy ludzi w kosmos, wynaleźliśmy in vitro, chirurgia jest szalenie precyzyjna ale nikt nie stworzył junkersa który działa gdy jest wiatr i często myję głowę w zimnej wodzie _-_ XXI wiek, super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
vision- tak, ale to rozwiązanie to mój prywatny hicior
![]() Dodatkowo- szafy zabudowane, z tym takim podwieszanym drutem na wieszaki, który jest za słaby (IKEA) i wygina się pod 4 sztukami ubrań. Toaleto-prysznic mnie zagiął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to NIECIERPIE zelazek z "para" ktore zamiast/oprocz robic pare - ciekna. A szczerze mowiac, wiekszosc ma te swietna wlasciwosc. WYnajmowalam w zyciu DUZO mieszkan, gdzie zelazka byly na wyposazeniu, a i kilka razy sama kupowalam i JEDNO mi sie trafilo takie, gdzie parowanie dzialalo super i nie towarzyszylo mu ciekniecie... Reszcie sie ulewalo jak noworodkowi ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Hity, które widziałam na własne oczy to:
- drzwi od małej łazienki (gdzie jest tylko ubikacja i umywalka) z drzwiami z szybą. Ta łazienka umiejscowiona jest zaraz koło wejścia do mieszkania, wiec gdy ktoś wchodzi możesz mu pomachać siedząc na ubikacji - gniazdka w kuchni schowane w półce - włącznik światła do pokoju umiejscowiony na korytarzu (stancja)
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może to nie deski się kiwają a po prostu mieszkanie jest krzywe ![]()
![]() |
![]() |
#58 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zanim moje się rozgrzeje to cała bluzka jest mokra ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi się przypomniało:
montowanie karnisza tak, że blokuje on okno i można je otworzyć na jakieś 5-7cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.