Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 13:47   #4141
Priety
Raczkowanie

GG do Priety
Red face Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

No właśnie się nie odzywała... Też się zastanawiam co u niej... Może później ktoś do niej napisze jeśli ma numer...

Artystka, Kretencja to Wam też podeślę po kawałku...

Kretencja, ja robię ciasta bo mój TŻ właśnie nie lubi kupnych... Tzn czekoladę zje czy coś jak nie ma nic innego, ale juz npciasta z cukierni nie zje... A ja bardzo lubię piec, i mam tak od dziecka... Na święta ja robiłam sernik zawsze od kiedy miałam 11 lat
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:51   #4142
niebieskaa
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Nadrobiłam, wczoraj caly dzien Was nie czytalam
Byliśmy obejrzeć z tż porodówke z położna ze SR.
Szczerze mowiąc zaskoczyły mnie te kosmiczne łóżka hehe bo myślałam ze sa normalne jakies, sale przestronne, piłki, worek, liny, materace i jedna duza wanna. hmm przynajmniej wiem co i jak
i slychać było takie malenstwa placzace jak kotki na salach poporodowych i jedno wiezli takie maleńkie tylko nosek wystawał

Mnie dzis brzuszek boli z prawej strony bo mnie chyba maluszek mój wiercipiętek podrapał znowu od środka

a gdzie nowe rozpakowane?przecież pełnia była

Ishka a mialam pisać zebys dała nowe zdjęcie Juniora -śliczny eskimosek

Irsin - szybko poszło, dzieki za opis, myślisz ze wiesiołek pomógł?

Ona -tak fajnie piszesz ciepło aż się łezka w oku kręci, nie mogę sie doczekać swojego, super zdjęcia -uroczy synuś

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziękuję
na razie nie ma mojego rozmiaru, ale będę obserwować a wygodne są? i czy się łatwo wsuwają? denerwuje mnie to ze nie ma zamków w zimowych butach, bo ja lubię jeansy do srodka upchać a tak się za bardzo nie da
wygodne i łatwo sie zakładają bo są luźnawe, mozna je tak fajnie marszczyć, wywijać itp

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny, a te tantum verte jak stosowac? ile razy dziennie?? a apap mozna?
apap można już teraz, sama nie dawno brałam podczas przeziebienia, w sumie wziełam 5 tabletek przez te pare dni.

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Ishka i Irsin Pociechy sa boskie

Co do materacy GPK to najpierw kladzie sie malenstwo na kokosie bo twardszy i ma dobry wplyw na rozwoj ksztaltujacego sie kregoslupka a potem jak dziecko zaczyna siadac, ruszac sie to zamienia sie na gryke bo ona jakos lepiej stymuluje rozwoj dziecka tak mi przynajmniej tlumaczono w sklepie.
Mo mowili ze najpierw kokos, a potem gryka ale tak np na 3 dni co jakis czas ale nie non-stop gryka.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mamy gosci i wszyscy mi mowia,ze mi brzuch sie obnizyl i daja mi dwa tygodnie I to stalo sie nagle.Dzis zauwazylam ze znnow moge zapiac kurtke.... i ze brzuch przy siedzeniu lezy mi na udach Mam nadzieje, ze jednak dwa tygodnie wytrzymam, bo jeszcze za wczesnie.

Ide was nadrabiac.
hmmm z opisu wynika ze sie obnizył ale jak mówią dziewczyny to moze jeszcze potrwać wiec sie nie sugeruj i nie zamartwiaj

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mnie też wolno wszystko idzie... No ale trzeba małymi kroczkami do przodu
za pozytywne myślenie.

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego

Ciekawe co z Olajka..
No właśnie, co z Olajka, poszła do lekarza i juz nie napisała nam nic wiecej...
-------------------
tez bym zjadła ciacho, jadłam makowca ostatnio ale murzynka bym spałaszowała
wczoraj zadowoliłam sie lodami Tiramisu, dzisiaj powtorka aaa i czekolada Kasztanki
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:00   #4143
miskowa22
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Dzień dobry!
Nawiązując do wiesiołka, i innych sposobów to ja rano wypiłam 4 duże stołowe łyżki oleju rycynowego, chyba prawie całą buteleczkę:p i poszło w dwie godziny urodziłam, a miałam przygotowaną taką fajną muzę do porodu... he,he
teraz walczę z nawałem pokarmu i moim Okruszkiem bo za nic nie chce od wczoraj ssać cyca, muszę odciągać i ze strzykawki://///
Pozdrowionka

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:05   #4144
Artystka23
Dragonfly

Dzisiaj pierwszy raz robie sznycle z indyka w rekawiejestem ciekawa czy mi wyjda..jak wyjda to bede czesciej robic takie potrawy

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

ale mamy fajne bobasy na watku
Stary 2010-10-24, 14:06   #4145
Anecka
Zakorzenienie

miskowa, ale fajna czupryna u dziecia

haha dziewczyny zaczynamy pic olej rycynowy
o wlasnie ide maliny zaparzyc

Kurde ale materac dzieciowy smierdzi, chyba zdejme przescieradlo i troche go przewietrze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:08   #4146
Anecka
Zakorzenienie

BTW, jednak nic sie z brzuchem nie zmienilo.. TZ tylko mowi ze bardziej kraglejszy od dolu.

Ostatnie foto z dzis. i W ogole zaczety 37tc.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 14:37   #4147
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

A ja mam baby blues.
Siedze i placze i nie moge przestac.
TZ mnie doprowadza do szalu bez powodu i nie moge na niego patrzec.

irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:46   #4148
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja mam baby blues.

ojjj... nie patrz na TŻ-a, popatrz na Bombelinkę.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:49   #4149
kootekk
Zakorzenienie

irsin wiem co czujesz ja tez to przechodzlam i tez wszyscy mnie wku...... :/ to przejdzie ale recepty na to nie mam

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:49   #4150
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
A ja mam baby blues.

na to lekarstwa nie ma
Stary 2010-10-24, 14:58   #4151
kretencja
Zakorzenienie

Irsin

A my zjedliśmy dobry obiadek niedzielny - mąż schabowe pyszne zrobił Potem zjadłam sobie kawał marcepana z nugatem z Lidla I mi tak dobrze w brzuszku Może sobie coś obejrzę. Zasłużyłam na odpoczynek, bo już od rana na zakupach byliśmy, potem pranie powiesiłam, uprasowałam co było do uprasowania, wysprzątałam łazienkę i zrobiłam surówkę do obiadu Już dzisiaj chyba nic nie robię

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 15:21   #4152
kretencja
Zakorzenienie

To jeszcze się brzucholem dzisiejszym pochwalę Według OM pełne 34 tygodnie Według usg parę dni więcej.
Dziwię się, że jeszcze mi skóra na brzuchu nie eksplodowała. Mało tego, nawet rozstępów nie mam Póki co

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-24, 15:21   #4153
Anecka
Zakorzenienie

Irsin, chyba kazda z nas ma takie dni, ja wczoraj tak mialam
Ale masz przynajmniej juz Jagodę obok siebie i zawsze możesz popatrzec na nią i od razu sie usmiechnac

Mała znow mnie dzga w bok. Niech już wyjdzie

kretencja, spory brzuch no ale nic tylko sie cieszyc ze nie ma rozstepow i w ogole..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 15:23   #4154
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, na razie nie ma
No spory, spory... Tak się zastanawiam, czy to nie lepiej, że będę mieć tę cesarkę, bo chyba spory koleżka tam się hoduje
Cóż, w końcu ja się urodziłam z masą 3800, więc...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-24, 15:54   #4155
Patrycja_1708
Zadomowienie

I tak jak przypuszczałam nie wytrzymam całego dnia zeby sie nie odzywać do tżta i pierwsza podeszłam i sie przytuliłam choć to on powinien to zrobić ale ja nie jestem taka twarda... No trudno, ale chociaż milej od razu sie zrobiło jak rozmawiamy znowu Obiadu nawet nie robiłam bo tż pojechał po denery i przywiózł
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 16:05   #4156
ona1010
Raczkowanie

Patrycja- klask i:

tak Kootek- karmie piersia, ale maluszek wcale rzadkich kupek nie robi, boje sie jesc, bo wydaje mi sie, ze wszystko moze byc dla niego za ciezkie i zeby mu na brzuszek nie zaszkodzilo. Sama wiesz dobrze jak straszne sa bole brzuszka.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 16:19   #4157
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nawiązując do wiesiołka, i innych sposobów to ja rano wypiłam 4 duże stołowe łyżki oleju rycynowego, chyba prawie całą buteleczkę:p i poszło w dwie godziny urodziłam, a miałam przygotowaną taką fajną muzę do porodu... he,he
teraz walczę z nawałem pokarmu i moim Okruszkiem bo za nic nie chce od wczoraj ssać cyca, muszę odciągać i ze strzykawki://///
Pozdrowionka
odważnie, ja chyba bym się bała tego oleju
a mała cudna
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
BTW, jednak nic sie z brzuchem nie zmienilo.. TZ tylko mowi ze bardziej kraglejszy od dolu.

Ostatnie foto z dzis. i W ogole zaczety 37tc.
teraz jest identyczny jak na pierwszym zdjęciu

Cytat:
A ja mam baby blues.

ojej
dziewczyny , takich stanów nie powinno się bagatelizować. Spróbuj tż zająć dzieckiem i znajdź chwilę dla siebie. Ten stan jak się utrzymuje może prowadzić do naprawdę niefajnych sytuacji. Mam przykład koleżanki, ale nie będę się zagłębiać. Nie możesz zostać sama z tym smutem
Cytat:
To jeszcze się brzucholem dzisiejszym pochwalę Według OM pełne 34 tygodnie Według usg parę dni więcej.
Dziwię się, że jeszcze mi skóra na brzuchu nie eksplodowała. Mało tego, nawet rozstępów nie mam Póki co
duży jak na Twoje parametry i faaaaaaaajny

pytanko: dziewczyny po SN- czym się przemywałyście?

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-10-24 o 16:21
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 17:11   #4158
kretencja
Zakorzenienie

Marta, dzięki Tak jak napisałam, według wszystkich usg jest około tydzień starszy, więc prawdopodobnie to już pełne 35 tygodni No ale i tak jest spory - mówię, kawał klocka z niego rośnie Ciekawe, czy mi się na coś przydadzą ciuszki 56 Na szczęście nie kupiłam ich dużo

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-24, 17:24   #4159
Anecka
Zakorzenienie

Nie wiem co mam robic Poczytalam ksiazke, pogralam w pokera, bylam na farmie.. katem oka ogladam tv.. doprawdy juz nie mam pomyslu na reszte dnia

Zrobilabym nalesniki ale stac w kuchni mi sie nie chce

I w dodatku mam zgage.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 17:28   #4160
vikicullen
Zadomowienie

miskowa dzidzia sliczna
Kretencja fajny brzuchol, a co do rozstepow powiem ci ze ja do 36 tyg.nie mialam ani jednego, pare dni temu dopiero wyszly

A ja dalej schorowana, od wczoraj leze plackiem:/ dzis sie pojawil katar i kaszel:/ mam nadzieje, że to nie wpłynie jakos zle na dzidzie ?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:14   #4161
kularek
Zadomowienie

Ursul -dzięki za odpowiedź

Artystka współczuje sytuacji z babcią

idę się wykąpać i kładę się do łóżka - od samego rana źle się czuję, znowu wymiotowałam, masakryczna zgaga i brzuszek trochę pobolewa -jadę jutro do lekarza

i trzymajcie jutro kciuki za nas (tak od 17)

dobranoc

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2010-10-24 o 18:17
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:15   #4162
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Nie wiem co mam robic Poczytalam ksiazke, pogralam w pokera, bylam na farmie.. katem oka ogladam tv.. doprawdy juz nie mam pomyslu na reszte dnia

Zrobilabym nalesniki ale stac w kuchni mi sie nie chce

I w dodatku mam zgage.
ja tez juz *******ca dostaję. mąż w pracy. Ugotowałam obiad, w kościele byłam, poczytałam, coś tam obejrzałam i się gapię w monitor. Nigdy tyle czasu w domu nie spędzałam, a jak juz to jakoś konstruktywnie. Pracowałam na półtora etatu, no i sporo pracy się ze szkoły przynosiło ( kurde, ja NAWET za tą papierologią tęsknie- chore )

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-10-24 o 18:17
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:18   #4163
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Marta, dzięki Tak jak napisałam, według wszystkich usg jest około tydzień starszy, więc prawdopodobnie to już pełne 35 tygodni No ale i tak jest spory - mówię, kawał klocka z niego rośnie Ciekawe, czy mi się na coś przydadzą ciuszki 56 Na szczęście nie kupiłam ich dużo
ja mojej nie mierzylam na razie USG,ale jak zaczelam brac zelazo i walczyc z ta anemia to ona strasznie szybko przybralamomental nie wiekszy brzuch i ciezar duzy..a u tzta kazdy kto sie rodzil to 4 kilo wazyl
Stary 2010-10-24, 18:26   #4164
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Ursul -dzięki za odpowiedź

Artystka współczuje sytuacji z babcią

idę się wykąpać i kładę się do łóżka - od samego rana źle się czuję, znowu wymiotowałam, masakryczna zgaga i brzuszek trochę pobolewa -jadę jutro do lekarza

i trzymajcie jutro kciuki za nas (tak od 17)

dobranoc
Bedziemy trzymac kciuki!

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja tez juz *******ca dostaję. mąż w pracy. Ugotowałam obiad, w kościele byłam, poczytałam, coś tam obejrzałam i się gapię w monitor. Nigdy tyle czasu w domu nie spędzałam, a jak juz to jakoś konstruktywnie. Pracowałam na półtora etatu, no i sporo pracy się ze szkoły przynosiło ( kurde, ja NAWET za tą papierologią tęsknie- chore )
ale przynajmniej ugotowalas obiad, wyszlas z domu.. a ja NIC zrobilam sobie w sumie dzien leniuchowania, ale to jednak nie dla mnie.

przed chwila nogi ogolilam i nawet w kroku (to juz jakby sie porod mial zaczac a nie chce zeby ktos na szybkiego mnie golil ) tak sie pozacinalam ze masakra.. nigdy sie tam nie golilam i nie zamierzam

Wiecie co.. mam straszna ochote na ananasa i ptasie mleczko

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 18:38   #4165
mimiskierka
Raczkowanie

ja też się nudzę niekonstruktywnie
obiad, strucla jabłkowa, net, tv, książka. Posegregowałam pierwsze ciuszki które wypiorę za miesiąc spostrzegłam że nie mam żadnej ciepłej czapeczki ani szaliczka.

Odnośnie strucli jabłkkowej, to jest to takie bolesne, jak ją piekłam, a aromaty z piekarnika drażniły moje podniebienie i kubki smakowe, a ty jej nie możesz nawet spróbowac

ale miałam sen... śniło mi się że mała tak strasznie pchała mi sie w brzuchu , wypchać rączkę przez skórę chciała az po sam bark i że jakoś od tych akrobacji jej rączka się do tyłu zawinęła czy jak i zaczęła mi w brzuchu płakać i nie mogłam jej uspokoic ale się strachu najadłam przez sen

Edytowane przez mimiskierka
Czas edycji: 2010-10-24 o 18:41
mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:41   #4166
79 Marta
Wtajemniczenie

Sereniti, czy to już jutro??
Stary 2010-10-24, 18:41   #4167
mamuska003
Raczkowanie

U mnie dzisiaj byli w odwiedzinach rodzice i siostra z dziećmi. Zrobiłam obiad i się strasznie zmeczyłam. A wczoraj piekłam sernik udał się super. Niestety ja nie mogę jeść słodyczy i wielu innych rzeczy Muszę obejść się smakiem. Ale to nic jak przestanę karmić (czyli za jakiś rok) to kupię sobie całą torbę słodkich wafelków i bedę się nimi opychać aż padnę

Anecka ja to trochę nie w temacie jeste. Cyżby twój tż powrócił i skąd się wziął u Ciebie ojcieć
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:46   #4168
sereniti
Zakorzenienie

Marta aaa nie strasz mnie! w środę idę na stół - przyznam się ze boję się coraz bardziej.
mierzyłam się dziś i w pępku mam 117 cm - no nieźle
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:47   #4169
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Marta aaa nie strasz mnie! w środę idę na stół - przyznam się ze boję się coraz bardziej.
mierzyłam się dziś i w pępku mam 117 cm - no nieźle
a ja nie znam dnia ani godziny
Stary 2010-10-24, 18:57   #4170
Ishka
Zadomowienie

Cześć dziewczynki.

Ja mam dziś takiego doła ze szok normalnie...siedze i rycze non stop bo Juniorowi chyba coś jest...

Może mi jakaś mama doradzi...bo juz nie wiem co mam robić

Od wczoraj podaje małemu juz rumianek do picia kopru też próbowalismy i wode z glukozą i nic go nie może ruszyć i sie męczy niemiłosiernie ja jestem załamana bo nie umiem patrzeć jak sie męczy bidulek i chyba chory bedzie bo co chwile mi kicha i pokasłuje...dziewczyny ratunku bo normalnie padam na pyszczek już....

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-10-24 o 19:00
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości