Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 17:05   #4441
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

ania, papi-dziękuję w imieniu Karolki za komplementy
papi-to my z brzuchami możemy sobie przybić piątkę
ja też używam tuszu z avonu super full i magnify ale też bardzo mi pasuje maybelline taki zielony

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 17:55   #4442
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

hej kochane! bylismy od 16 w centrum handrowym zjedlismy sphinksa(mam nadzieje, ze małej nic od niego nie będzie) i poszalelismy na zakupkach. kupilam sobie okulary przeciwsłoneczne (toż to środek sezonu i czapkę)) mała była w miare grzeczna.
glooria-dziekuje za odpowiedz, będę próbować, ale dziś coraz częściej je z prawej (niechcianej) więc się nie martwię, a Tobie życzę wytrwałości
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:00   #4443
niezawsze
Zakorzenienie

My bylismy na weekend u rodzicow tz i padam, Maja zreszta tez jest wymeczona, bo oczywiscie trzeba bylo gadac, nosic do dziecka i miec jego potrzeby w d..., upominanie nic nie dawalo Maja strasznie sie wymeczyla w podrozy jeszcze Koszmar jakis, w swieta dopiero pojedziemy wczesniej nie ma mowy. Nie nadrabiam was chce isc spac ale Maja pewnie mi nie pozwoli

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:13   #4444
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze mi wystarczylo ze bylam dzisiaj z Hubciem u mojej babci czyli jego pra babci i maly chcial spac ale oczywiscie kazdy to olewal i zaczal marudzic wiec wzielam go ubralam w samochod i do domu wiec wiem o czym piszesz zycze szybkiego zregenerowania sil
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:49   #4445
Bajka9
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Weekend zleciał nie wiem kiedy, też byłam dziś u rodziców i było noszenie Małej przez dziadków

Co mogę wziąść na przeziębienie jak karmię piersią ?
Kurcze zaczyna mi sie katar i boli gardło boję się , że zarażę Wiktorię
Wzięłam rutinoscorbin i cholinex, coś jeszcze polecacie ?

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:14   #4446
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
niezawsze mi wystarczylo ze bylam dzisiaj z Hubciem u mojej babci czyli jego pra babci i maly chcial spac ale oczywiscie kazdy to olewal i zaczal marudzic wiec wzielam go ubralam w samochod i do domu wiec wiem o czym piszesz zycze szybkiego zregenerowania sil
Anoxa - ja też tego nie znoszę. Babcia buja wózkiem, że Małej nieomal głowa nie odpadnie, śpiewa jej, klaszcze itp jak ta płacze, bo jest zmęczona, w mieszkaniu kalorfery na maksa, bo przecież dziecku zimno, bo ma zimne rączki. Wszelkie prośby i tłumaczenia na nic, bo przecież prababcia wie lepiej, bo wychowała troje dzieci i kilkoro wnuków... Ech...

Bajka nie pomogę, bo nie mam pojęcia.

Caprica, Anoxa, Papi, dziękuję za odpowiedź odnośnie tuszu.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:22   #4447
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
i co siala kto wygrywa konkurs rozstepowy i flakowy? :P
No niestety konkurs w najobrzydliwszym flaku wygrywam Ja I nie wiem czy się cieszyć.. bo to jednak wygrana.. czy się smucić bo kategoria mało zachwycająca
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc!!!
Czy ktoras z Was podaje dzidzi Sab Simplex - jesli tak to ile kropel. Chodzi mi o dawkowanie na bolesne baki - polozna mowila, ze 15 kropel 3 razy dziennie, przed jedzeniem. Mnie sie wydaje, ze to troche duzo.
Ja podaję i podawałam już w 3 tygodniu życia po 15 kropel do każdego jedzonka.
Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
siala-a to z dedykacją dla Ciebie i pozdrowienia od moich rozstępów dla Twoich zdjęcia samoróbka telefonem więc niezbyt mi dobrze wyszły
1fotka wiadomo -przód
2fotka prawy bok
3fotka moje udo
Ooo udko ładne, konkuruje z moim
Ale brzuch to lipa :P
Cytat:
ha żebym to ja wiedziała coś ty ja się nie obrażam -przywykłam już do tych pasiaków na szczęście zaczynają trochę blednąć więc już nie jest aż tak tragicznie-ale cóż liczyłam się z tym choć mi dopiero to cholerstwo wylazło pod koniec 7mc ciąży (od 2mc smarowałam się 2razy dziennie balsamem dla kobiet w ciąży i co i doopa)ale co tam mam nadzieję że z mc na mc będzie już tylko lepiej oby
Ja się smarowałam od kiedy iedziałam o ciąży czyli od początku i oliwką (3 rodzaje)i ziajką i daxem i fissanem i chyba mogłabym stwierdzić, że one nawet spowodowały, że są tak okazałe tak je kurka pielęgnowałam
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
tak straszycie to ja zapodaje swoje ....juz wczoraj zrobilam fote mialam wyslac sialce ale nie chce mi sie szukac jej maila
aparat mam kiepski wiec na zywo sa gorsze ale tez jakos juz mi to zwisa po prostu sa i tyle .
Przy okazji chwale sie moja krzywa krecha z cc
ta poprzeczna prega wyzej to od geterków
A idź ty

Bez obrazy ale beznadziejne macie te rozstępy takie małe xD
Ni ma się czym chwalić.. ogłaszam się zwycięzcą samolubnie ale tak orzekła najwyższa instancja czyli ja xD
Moje sadło jest najbardziej okrutne i najbardziej poorane, najbardziej flakowate i co tam tylko jeszcze
Wśród uczestniczek jest kilka dorodnych okazów ale niestety nie klasyfikują się na medal, drugiego i trzeciego miejsca nie ma bo mnie nie stać na nagrody Dziękuję za uwagę i zapraszam do rywalizacji po kolejnych ciążach

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 19:22   #4448
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Caprica, Anoxa, Papi, dziękuję za odpowiedź odnośnie tuszu.
a ja to co (żartuję oczywiście)

Stary 2010-10-24, 19:23   #4449
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
A mi dziś smutno...
Mamy dziś 2 rocznicę ślubu... Tż wrócił z pracy i śpi, a po południu znowu idzie do pracy na kolejne 12h
i tyle z imprezy...

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
My bylismy na weekend u rodzicow tz i padam, Maja zreszta tez jest wymeczona, bo oczywiscie trzeba bylo gadac, nosic do dziecka i miec jego potrzeby w d..., upominanie nic nie dawalo Maja strasznie sie wymeczyla w podrozy jeszcze Koszmar jakis, w swieta dopiero pojedziemy wczesniej nie ma mowy. Nie nadrabiam was chce isc spac ale Maja pewnie mi nie pozwoli
biedna Maja misiek tez zawsze wymeczony u dziadkow
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:31   #4450
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ooo udko ładne, konkuruje z moim
Ale brzuch to lipa :P

dziękuję chociaż za docenienie mojego udka

Bez obrazy ale beznadziejne macie te rozstępy takie małe xD
oooo a tak się starałam.......

Ni ma się czym chwalić.. ogłaszam się zwycięzcą samolubnie ale tak orzekła najwyższa instancja czyli ja xD
Moje sadło jest najbardziej okrutne i najbardziej poorane, najbardziej flakowate i co tam tylko jeszcze
Wśród uczestniczek jest kilka dorodnych okazów ale niestety nie klasyfikują się na medal, drugiego i trzeciego miejsca nie ma bo mnie nie stać na nagrody Dziękuję za uwagę i zapraszam do rywalizacji po kolejnych ciążach
siala Kochana -Ty wariatko ! no to może chociaż jakieś wyróżnienia skoro medali niet
chociaż zaraz zaraz dostałam wyróżnienie za udko

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-24 o 19:36
Stary 2010-10-24, 19:42   #4451
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala Kochana -Ty wariatko ! no to może chociaż jakieś wyróżnienia skoro medali niet
chociaż zaraz zaraz dostałam wyróżnienie za udko
No.. wyróżnienie masz to nie fikaj :P
A drugie wyróżnienie dostają pozostałe uczestniczki - za odwagę do wstawienia zdjęć

Jesu, wczoraj se odświeżyłam dziurki .. w uszach jedna mi zarosła całkiem na amen i musiałam przebijać na nowo w tym samym miejscu. Jakbym miała przebijać wszystkie 7 to bym się pojsrała z bólu. I jeszcze hardkorem przebijałam uwaga.. koreczkiem do tablicy korkowej odkaziłam.. żeby nie było, że taki ze mnie rzeźnik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 19:42   #4452
martysek
Zadomowienie

Agamarcio Tobie oczywiście też dziękuję

Dżizas, Siala! Jasteś hardkorem

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-10-24 o 19:47
Stary 2010-10-24, 20:11   #4453
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Anoxa, niezawsze - współczuje wizyt u rodzinki

Siala - ty to naprawdę jesteś kobieta na medal a te uszy...jak czytałam to właśnie myślałam, że czymś specjalnym przebijałaś

Gratuluję I miejsca

Anastazja dziś się poprzewracała na boczki, a na brzuchu takie bąki puszczała, aż po kąpieli i jedzonku zrobiła taką kupę, że tż już kolacji nie jadł jakie to wrażliwe...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:15   #4454
martysek
Zadomowienie

Karolcia, powaznie taki wrażliwy węch ma? Mi do dziś Natalii kupka pachnie JAk była noworodkiem to już w ogóle czad był - bo kupka siankiem pachniała, a Natalia jakąś taka rudną do opisania słodkością
Stary 2010-10-24, 20:21   #4455
aniaa22
Zakorzenienie

misiek dzisiaj przed kapaniem samym kupe uwalil to damian z lazienki uciekl

nie mogl zasnac dzisiaj. chyba dlatego ze opuscil ostatnia drzemke. wogole dzis dzien kiepski bo nie chcial jesc. przez caly dzien tylko 520 ml (a zaczal o 1 w nocy)
a to misio siedzacy u tatusia na kolanach (a raczej brzucholu )

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:22
Stary 2010-10-24, 20:33   #4456
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Anoxa - ja też tego nie znoszę. Babcia buja wózkiem, że Małej nieomal głowa nie odpadnie, śpiewa jej, klaszcze itp jak ta płacze, bo jest zmęczona, w mieszkaniu kalorfery na maksa, bo przecież dziecku zimno, bo ma zimne rączki. Wszelkie prośby i tłumaczenia na nic, bo przecież prababcia wie lepiej, bo wychowała troje dzieci i kilkoro wnuków... Ech...
tak tak u nas tez to bylo!!! mama tz co chwile powtarzala, ze Maja ma zimne lapki to jej zimno, odpowiadalam jej tylko, ze prawdziwa dama ma zawsze zimne dlonie!

Zaraz jak przyjechalismy do nich te 260km to mialam plan Maje przniesc z fotelika szybko przebrac i polozyc ja bez budzenia a ta mi kkkkk od azu zaczela podniesionym tonem mowic do niej i ja macac!!! no zesz kkkkk i mi dziecko rozbudzila i oczywiscie Maja plakala dlugo ze zmeczenia, pozniej rano o 9 ja wstaje podgrzac mleczko malej, bo Maja zaczela kwekac o jedzonko a ta mi myk do pokoju i gada i ja na rece i odslania mi zaluzje myslalam, ze mnie cos trafi ahh jak dobrze, ze tak daleko mieszkamy do grudnia jakos dojde psychicznie moze do siebie.
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

Anastazja dziś się poprzewracała na boczki, a na brzuchu takie bąki puszczała, aż po kąpieli i jedzonku zrobiła taką kupę, że tż już kolacji nie jadł jakie to wrażliwe...
haha dobre jak przy tematach kupowych to dzis moj piesek sie wytarzal w kupie i mimo zuzycia calego szamponu przez tz smierdzi nadal wrrrrrrrr

Maja byla tak zmeczona, ze zasnela od razu i to o 21!!! Jestem w szoku zazwyczaj zasypia kolo 23. Biedna moja malaa

Ha a co do absurdow kolejnych i cudnych rad i wierzen to ciotka tz z tekstem, ze slyszala, ze Maja nie plakala w kosciele jak ksiadz polewal i w ogole i ze to bardzo zle!!! Dlaczego? Nie wiem, ona tez nie wiedziala, ja sie tylko jej spytalam czy moze mam ja ochrzcic jeszcze raz

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-10-24 o 23:16
Stary 2010-10-24, 20:34   #4457
karolcia228
Zakorzenienie

Fajnie siedzi hehe nastka baki waliła a kupę wyczułam nawet przez kołdrę, ale mnie to nie rusza, ale najlepiej jak wczoraj wracaliśmy z netto i mała zrobiła kupę w sklepie, a ja kierowałam z powrotem, a tz z tylu to mówi ale pachnie, a ja sam sobie wybrałeś jechać do sklepu, wiec nie narzekaj, ale mówi ze paczki nie otwiera, tak biedy się zaczadził

Anastazja, siedziała dziś a brzegu kanapy oparta, o mnie i trzymałam ją, ale ładnie sobie siedziała a główkę powoli już coś tam podnosi

niezawsze - współczuje rozumiem, że chcą sie nacieszyć, ale...u mnie nie ma problemów od strony mojej rodziny, ciocie są wyrozumiałe, rozsądne, babcia tez ja na szczęście nie wybieram się z małą nigdzie na noc po za domem, bo nie wiem czy zasnęła by gdzieś indziej? a po za tym ja nie mam zamiaru jechać do TZ rodziny na dłużej niż 1 dzień

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:39
Stary 2010-10-24, 20:37   #4458
niezawsze
Zakorzenienie

Misio uroczy!
a wlasnie jak to jest z tym siadaniem? Maja lubi bardzo siedziec denerwuje sie jak jest na lezaco lub w pol lezaca i juz sama sie podciaga by byc w pozycji siedzacej i oczywiscie tam jak bylam kazdy mowil tylko i mnie pouczal jak mam trzymac wlasne dziecko

Maciuś
Stary 2010-10-24, 20:54   #4459
itakasia
Zakorzenienie

czesc slicznotki
wczoraj imprezka udana
dzis intensywny dziem, dziewczynki mialy 10lecie zespolu w ktorym spiewaja. bo uroczystej mszy byla imprezka. Zosia na szczescie byla grzeczna i duzo spala.
Siala
pewnie mi nie uwierzysz ale po pierwszej ciazy mialam spore rozstepy ale one ladnie bledna. moge ci pokazac jak tera wygladaja takze bedzoe dobrze, zobaczysz
aniaa
jaki sliczny Misio

u mnie zazwyczaj sluchaja jesli mi sie cos nie podoba, gorzej u tesciow, bo tam zawsze duuuzo dzieci. dlatego raczej unikam tam wizyt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 20:57   #4460
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak u nas tez to bylo!!! mama tz co chwile powtarzala, ze Maja ma zimne lapki to jej zimno, odpowiadalam jej tylko, ze prawdziwa dama ma zawsze zimne dlonie!

Zaraz jak przyjechalismy do nich te 260km to mialam plan Maje przniesc z fotelika szybko przebrac i polozyc ja bez budzenia a ta mi kkkkk od azu zaczela podniesionym tonem mowic do niej i ja macac!!! no zesz kkkkk i mi dziecko rozbudzila i oczywiscie Maja plakala dlugo ze zmeczenia, pozniej rano o 9 ja wstaje podgrzac mleczko malej, bo Maja zaczela kwekac o jedzonko a ta mi myk do pokoju i gada i ja na reke i odslania mi zaluzje myslalam, ze mnie cos trafi ahh jak dobrze, ze tak daleko mieszkamy do grudnia jakos dojde psychicznie moze do siebie.

haha dobre jak przy tematach kupowych to dzis moj piesek sie wytarzal w kupie i mimo zuzycia calego szamponu przez tz smierdzi nadal wrrrrrrrr

Maja byla tak zmeczona, ze zasnela od razu i to o 21!!! Jestem w szoku zazwyczaj zasypia kolo 23. Biedna moja malaa

Ha a co do absurdow kolejnych i cudnych rad i wierzen to ciotka tz z tekstem, ze slyszala, ze Maja nie plakala w kosciele jak ksiadz polewal i w ogole i ze to bardzo zle!!! Dlaczego? Nie wiem, ona tez nie wiedziala, ja sie tylko jej spytalam czy moze mam ja ochrzcic jeszcze raz
jednak twoja wizyta przebija wszystko a z tym chrztem to jakas potargana ta ciotka bosheee skad tacy ludzie sie biora a no i wspolczuje zapachow od psiaka ja sadzam malego opartego o mnie ale nie za dlugo

moj Hubcio nawalil taka kupe ze mu tylem na body wyplynela

aniaa Michcio robi tak slodkie minki ze nie moge sie napatrzec co do marudzenia wspolczuje u nas dzisiaj z jedzeniem troche lepiej bo Hubert pil po 100-120ml wiec mnie to cieszy a moze idzcie do pediatry moze tez jest jakas przyczyna nie jedzenia Michcia? bo ja jak powiedzialam naszej pani doktor ze maly sie w nocy zrobil niespokojny i nie chce jesc powiedziala ze to jedne z objawow zapalenia pecherza i kazala badanie moczu zrobic albo sami zrobcie kosztuje to grosze i z wynikiem idzcie juz do pediatry co do picia to ostatnio Hubert potrafil mi wypic 350ml mleka w ciagu doby

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

siala ja sie sprzeciwiam prosze o ponowne rozpatrzenie zdjec konkursowych uwazam ze moje sa wieksze!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mojemu malemu cos mega sie robi na poliku ma mocno pod spodem nabrzmiale i caly czerwony

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

uciekam sie kapac i spac dobranoc mamuski!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

a jutro mnie caly dzien nie bedzie bo rano jedziemy do kontroli pozniej Hubcia zostawiam u mojej mamy bo musze jechac na groby a pozniej planuje maly wypad na zakupy do niemiec wiec badzcie laskawe w pisaniu

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:59
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:02   #4461
karolcia228
Zakorzenienie

anoxa - udanych zakupów ja wybieram się w piątek, a w sobotę na cmentarz

Stary 2010-10-24, 21:14   #4462
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Misio uroczy!
a wlasnie jak to jest z tym siadaniem? Maja lubi bardzo siedziec denerwuje sie jak jest na lezaco lub w pol lezaca i juz sama sie podciaga by byc w pozycji siedzacej i oczywiscie tam jak bylam kazdy mowil tylko i mnie pouczal jak mam trzymac wlasne dziecko
misiek tez tylko by siedzial. podciaga sie to mu pozwalam i tak sobie siedzi. glowa czasem mu sie kiwnie ale juz bardzo rzadko
a jak go trzymam za raczki to sam sie przyciaga lub odpycha zeby rownowage zlapac. dzisiaj go posadzilam w foteliku bo strasznie sie darl. no i sie uspokoil oczywiscie jak wlaczylam minimini. to sobie siedzial i ogladal swinke pepe ja wyszlam zapalic patrze a ten w tym foteliku probowal usiasc malo sobie nog nie polamalam bo nie byl zapiety

Cytat:
aniaa Michcio robi tak slodkie minki ze nie moge sie napatrzec co do marudzenia wspolczuje u nas dzisiaj z jedzeniem troche lepiej bo Hubert pil po 100-120ml wiec mnie to cieszy a moze idzcie do pediatry moze tez jest jakas przyczyna nie jedzenia Michcia? bo ja jak powiedzialam naszej pani doktor ze maly sie w nocy zrobil niespokojny i nie chce jesc powiedziala ze to jedne z objawow zapalenia pecherza i kazala badanie moczu zrobic albo sami zrobcie kosztuje to grosze i z wynikiem idzcie juz do pediatry co do picia to ostatnio Hubert potrafil mi wypic 350ml mleka w ciagu doby
wiesz co chyba masz racje. zrobic badanie nie zaszkodzi a do pediatry i tak bedziemy szli to bysmy juz z wynikami sie wybrali. a to sie w tym woreczku zawozi czy przelewa do kubeczka?
Stary 2010-10-24, 21:37   #4463
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
to mnie chyba usunęłaś, bo nie mam cię w znajomych, a nowego zaproszenia nie mogę wysłać, bo już jedno wysłałam...
moje inicjały to EU
już jesteś

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
takie drobne krostki na twarzy, moga tez byc na calym ciele ale Oscar akurat mial na twarzy.
mój ma wokół buzi takie krostki ale to chyba od tego, że się zawsze umorusa mlekiem...

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja sie niby smarowalam ale jak mi sie przypomnialo i na brzuchu mi nic nie wyskoczylo. mysle ze to zalezy od predyspozycji
mi też nic nie wyskoczyło z czego się cieszę bardzo, smarowalam się też jak mi się przypomniało ale uważam że to kwestia predyspozycji

mały dziś pięnie spal w dzień to i na noc usnął bez histerii, bo był wypoczęty

a ja uciekam dobranoc

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:39
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 00:48   #4464
kinia656
Zadomowienie

Nie mogę zasnąć.... pewnie dlatego że spałam wczoraj do 13

I sobie rozmyślam nad przyszłością..

Widzę że zrobiłyście konkurs fałdek i rozstępów
Ciekawe na którym miejscu ja jestem

Wiem co oznacza jak teściowe, mamuśki, babcie "robią po swojemu" przy waszym dziecku. Wyobraźcie sobie że moja mama leciała z kocem bo chciała przykryć wózek z Natankiem kiedy zostawiłam na tarasie bo spał

A kiedy go lulała do snu i jej powiedziałam że skoro zasypia to tym bardziej ma go nie lulać/nosić na rękach (bo marudził) to się na mnie obraziła i przez moment się nawet nie odzywała do mnie, a gdy ja go dokarmiłam i położyłam na kanapie i sam zasnął (bo umie sam zasypiać ) to była w lekkim szoku

Ciągle go przykrywa i patrzy na mnie spode łba że go cienko ubieram, tyle że ona go przegrzewa (chyba ja wiem lepiej kiedy mojemu dziecku jest za ciepło, ma tyle tłuszczyku że aż się poci a ta go jeszcze kocem polarowym przykrywa w domu, kaloryfery na maxa bo przecież mu zimno )

A jak lekko jej powiem że tak ma nie robić to foch bo ona wie lepiej, bo Natanek ma rączki zimne to mu zimno

Najchętniej by go w domu trzymała w kombinezonie na zime
(bo na dworzu przecież zmarznie w wózku i w kocyku )

A wiecie co jest najgorsze??
że moja mama chodzi na kurs "super niani" u mnie w mieściektóry trwa do kwietnia chyba

I tam wykładają pedagodzy i psycholodzy, jak postępować z dziećmi od 0 do 7 lat chyba

I ciągle powtarza że nikt nie będzie miał takiej super babci jak ona dla Natanka bo się doszkala i wszystko bedzie wiedziała najlepiej

Aż się boję co to będzie.. już to widzę
Ja: "mamo, przegrzejsz go"
Ona" ale pedagog mówił że ...."

Ja: "mamo, nie rób tak "
Ona "ale psycholog się wypowiadał że... "

Moje zdanie nic nie będzie znaczyć bo jak ja mogę lepiej wiedzieć skoro ona wychowała 2 dzieci i JESZCZE CHODZI NA KURS SUPER NIANI

Jak tak dalej będzie to będę musiała jej zakomunikować że ona już miała swoje "5 minut" na wychowanie nas więc niech teraz da mi tą szansę bo to moje dziecko a jak nie to przestanę ją odwiedzać z Natankiem

Rozmowa telefoniczna
"No cześć Kinia jak tam Natanek?"
"A dziękuję dobrze, ubrałam go dzisiaj w te ogrodniczki od ciebie, wygląda ślicznie"
"tak? super, a co ma założone pod spodem?"
"no skarpetki i body"
"o matko !! i ty z nim tak byłaś na dworzu? (pomijając kombinezon) tak cienko ubrany? " (nie ważne / nieważne że na dworzu świeciło słoneczko, nie było zbytnio wiatru a kombinezon na zime)

Natankowi wg, mojej mamy jest wiecznie zimno i źle.

A byście widziały jej minę jak Natan kichnie albo kaszlnie..

Natanek kichnie a mama oczy jak 5 złoty, wzrok na mnie i przejęta mówi "o matko, a co to było? I co teraz?"

Albo chwilkę marudzi u niej na rękach "Ojej, co mu jest? "

A jak śpi, przykrywa go kocem i co chwile podgląda jak ma nóżki pod nim i ciągle poprawia a to robi podpórke pod nóżki, a to mu pieluszkę tysiąc razy przekłada koło buźki...

I jak on ma się wtedy wyspać?

Czasami nie mam sił już na to ale z drugiej strony nie chcę jej też urazić...
Mówię kulturalnie żeby tak nie robiła to i tak jest foch

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-10-25 o 00:51
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 02:37   #4465
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Siala
pewnie mi nie uwierzysz ale po pierwszej ciazy mialam spore rozstepy ale one ladnie bledna. moge ci pokazac jak tera wygladaja takze bedzoe dobrze, zobaczysz
Aj tam, ja się już jakoś nimi nie martwię
No bo w końcu na codzień nie paraduję nago, więc mi to lotto
A gdyby mąż zaczął wymiotować na mój widok to zgaszę światło
Powoli już bledną.. w końcu będą jak te na cyckach.. i dupie.. i udach.. xD i wszędzie indziej
Cytat:

siala ja sie sprzeciwiam prosze o ponowne rozpatrzenie zdjec konkursowych uwazam ze moje sa wieksze!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Absolutnie, komisja spać idzie a poza tym jej zdanie jest niepodważalne ponieważ zacna sędzina jest nieomylna Przykro mi ale musisz się pogodzić i przełknąć tę gorycz porażki

Papi! Przez Ciebie znowu się wciągnęłam w Wysepkę! Aj kil ju! Za karę wysyłaj mi te .. te.. nooo.. te takie do budowy

O kurka juz czwarta za niedługo a ja wstawać mam o 7:00 fakenszit xD Dobranocka

aha.. Kinia - Twoje niestety się nie zaklasyfikowały do konkursu z racji swej znikomej bytności

Stary 2010-10-25, 06:05   #4466
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
siala ja mam 5 dziurek a wysepka cie wciagla bo wysepka jest super wyslalam ci rzeczy do budowy ale to chyba tez tak nie dziala...jak mi jedna osoba wysle kilka rzeczy to wyskakuje to glupie oh no , a czasem niby cos dostane a faktycznie to w plecaku nie mam wiecej nie wiem o co ch... zaktualizuj se lepiej swoja wishliste a noz cos mam z brakujacych ci giftow
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
.... zrobiła taką kupę, że tż już kolacji nie jadł jakie to wrażliwe...

karolcia a jednak jestes moja sasiadeczka co mowisz ze sie nie znasz jak sie znasz
ania o jak słodko
co do twojego pytania nt moczu , to my za pierwszym razem dalismy w woreczku to nam powiedziano by na przyszlosc przelac wiec za drugim razem juz przelalam
agamarcio tez mam to serum eveline
bajka9 nie mam pojecia ale leki typu apap przeciwgoraczkowe mozna ja bralam jak mialam goraczke przy zap piersi
niezawsze wspolczuje

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-25 o 06:50
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 06:06   #4467
niezawsze
Zakorzenienie

aaa i przypomnialo mi sie co mnie wkurzylo i zabolalo jednoczesnie najbardziej!!!!!!
Siostra tz mowi, zeby mi oddac juz Maje, bo pewne chce do mamy a tata tz na to, ze ona i tak nie poznaje kto jest jej mama i to wszystko jedno kto ja trzyma jak to dobbrze, ze oni daleko mieszkaj...

Maciuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 06:51   #4468
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i przypomnialo mi sie co mnie wkurzylo i zabolalo jednoczesnie najbardziej!!!!!!
Siostra tz mowi, zeby mi oddac juz Maje, bo pewne chce do mamy a tata tz na to, ze ona i tak nie poznaje kto jest jej mama i to wszystko jedno kto ja trzyma jak to dobbrze, ze oni daleko mieszkaj...
o masz !!! on tak na serio myslal czy powiedzial to zlosliwie
regeneruj kochana sily do grudnia

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 07:41   #4469
karolcia228
Zakorzenienie

Witam, Nastka w nocy znów zrobiła kupkę i o 4 się obudziła przebrałam zjadła i spałyśmy sobie do 8:15

kinia - ach te mamy....ty wiesz najlepiej i tyle
niezawsze - co za .... poznaje i to bardzo dobrze

papeteria - a bo ja jakoś czasem nie wiem o co chodzi tam...

Stary 2010-10-25, 08:07   #4470
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry!
No i skończyła sie polska złota jesień...przynajmniej u nas.

niezawsze ale miałaś weekend U mnie na początku, zaraz jak wróciłam ze szpitala wszyscy chcieli mnie pouczać a przy mojej depresji doprowadzało mnie to do szału i histerii. Dopiero jak mamie wyryczałam, że wszyscy mnie tak traktują i mnie to boli i mam dość to sie uspokoiła. Wiadomo moje babcie maja swoje dziwne teorie ale juz sie tym nie przejmuje. Ja lubie jak moja mama sie zajmuje Frankiem bo go nie męczy i wie, że jak marudzi to trzeba go położyć. Z teściową nie mam problemu bo ona sie boi go wziąć na ręce Jak płacze to by najchętniej uciekła. Dodam, że wychowała 3 synów a płacz dziecka to dla niej koszmar, nie mówie o kaszelku czy kichnięciu. Nie wiem kto sie jej dziećmi zajmował, bo ona jest lewa do tego jak nie wiem.
Co do zabobonów, to pewnie miała na mysli to, że diabeł w niej został Ale w moim Franku tez, bo nawet nie zauważył, że mu polano główkę

Dziś mąż ma wolne i planuje wypad na ciuchy. No i gotuje dzis pierwszy raz zupę z dyni. Ciekawe jak wyjdzie.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości