|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ania, papi-dziękuję w imieniu Karolki za komplementy
![]() papi-to my z brzuchami możemy sobie przybić piątkę ![]() ![]() ja też używam tuszu z avonu super full i magnify ale też bardzo mi pasuje maybelline taki zielony
![]() |
#4442 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
hej kochane! bylismy od 16 w centrum handrowym
![]() ![]() ![]() glooria-dziekuje za odpowiedz, będę próbować, ale dziś coraz częściej je z prawej (niechcianej) więc się nie martwię, a Tobie życzę wytrwałości |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
My bylismy na weekend u rodzicow tz i padam, Maja zreszta tez jest wymeczona, bo oczywiscie trzeba bylo gadac, nosic do dziecka i miec jego potrzeby w d..., upominanie nic nie dawalo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
niezawsze mi wystarczylo ze bylam dzisiaj z Hubciem u mojej babci czyli jego pra babci i maly chcial spac ale oczywiscie kazdy to olewal i zaczal marudzic wiec wzielam go ubralam w samochod i do domu wiec wiem o czym piszesz zycze szybkiego zregenerowania sil
#4445 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Weekend zleciał nie wiem kiedy, też byłam dziś u rodziców i było noszenie Małej przez dziadków ![]() Co mogę wziąść na przeziębienie jak karmię piersią ? Kurcze zaczyna mi sie katar i boli gardło ![]() ![]() Wzięłam rutinoscorbin i cholinex, coś jeszcze polecacie ?
#4446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bajka nie pomogę, bo nie mam pojęcia. Caprica, Anoxa, Papi, dziękuję za odpowiedź odnośnie tuszu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||||
Zakorzenienie
|
No niestety konkurs w najobrzydliwszym flaku wygrywam Ja
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale brzuch to lipa :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bez obrazy ale beznadziejne macie te rozstępy ![]() Ni ma się czym chwalić.. ogłaszam się zwycięzcą ![]() Moje sadło jest najbardziej okrutne i najbardziej poorane, najbardziej flakowate i co tam tylko jeszcze Wśród uczestniczek jest kilka dorodnych okazów ale niestety nie klasyfikują się na medal, drugiego i trzeciego miejsca nie ma bo mnie nie stać na nagrody ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
a ja to co
![]() ![]()
![]() |
#4449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż zaraz zaraz dostałam wyróżnienie za udko ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-24 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A drugie wyróżnienie dostają pozostałe uczestniczki - za odwagę do wstawienia zdjęć ![]() Jesu, wczoraj se odświeżyłam dziurki .. w uszach ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zadomowienie
|
Agamarcio Tobie oczywiście też dziękuję
![]() Dżizas, Siala! Jasteś hardkorem ![]() Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-10-24 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Anoxa, niezawsze - współczuje wizyt u rodzinki
![]() ![]() Siala - ty to naprawdę jesteś kobieta na medal ![]() ![]() Gratuluję I miejsca ![]() Anastazja dziś się poprzewracała na boczki, a na brzuchu takie bąki puszczała, aż po kąpieli i jedzonku zrobiła taką kupę, że tż już kolacji nie jadł ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
Karolcia, powaznie taki wrażliwy węch ma? Mi do dziś Natalii kupka pachnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
misiek dzisiaj przed kapaniem samym kupe uwalil to damian z lazienki uciekl
![]() nie mogl zasnac dzisiaj. chyba dlatego ze opuscil ostatnia drzemke. wogole dzis dzien kiepski bo nie chcial jesc. przez caly dzien tylko 520 ml (a zaczal o 1 w nocy) a to misio siedzacy u tatusia na kolanach (a raczej brzucholu ![]() ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-10-24 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz jak przyjechalismy do nich te 260km to mialam plan Maje przniesc z fotelika szybko przebrac i polozyc ja bez budzenia a ta mi kkkkk od azu zaczela podniesionym tonem mowic do niej i ja macac!!! no zesz kkkkk i mi dziecko rozbudzila i oczywiscie Maja plakala dlugo ze zmeczenia, pozniej rano o 9 ja wstaje podgrzac mleczko malej, bo Maja zaczela kwekac o jedzonko a ta mi myk do pokoju i gada i ja na rece i odslania mi zaluzje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Maja byla tak zmeczona, ze zasnela od razu i to o 21!!! Jestem w szoku zazwyczaj zasypia kolo 23. Biedna moja malaa ![]() Ha a co do absurdow kolejnych i cudnych rad i wierzen to ciotka tz z tekstem, ze slyszala, ze Maja nie plakala w kosciele jak ksiadz polewal i w ogole i ze to bardzo zle!!! Dlaczego? Nie wiem, ona tez nie wiedziala, ja sie tylko jej spytalam czy moze mam ja ochrzcic jeszcze raz ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-24 o 23:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Fajnie siedzi
![]() Anastazja, siedziała dziś a brzegu kanapy oparta, o mnie i trzymałam ją, ale ładnie sobie siedziała ![]() ![]() niezawsze - współczuje ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-24 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Misio uroczy!
a wlasnie jak to jest z tym siadaniem? Maja lubi bardzo siedziec denerwuje sie jak jest na lezaco lub w pol lezaca i juz sama sie podciaga by byc w pozycji siedzacej i oczywiscie tam jak bylam kazdy mowil tylko i mnie pouczal jak mam trzymac wlasne dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
czesc slicznotki
wczoraj imprezka udana ![]() dzis intensywny dziem, dziewczynki mialy 10lecie zespolu w ktorym spiewaja. bo uroczystej mszy byla imprezka. Zosia na szczescie byla grzeczna i duzo spala. ![]() Siala pewnie mi nie uwierzysz ale po pierwszej ciazy mialam spore rozstepy ale one ladnie bledna. moge ci pokazac jak tera wygladaja ![]() ![]() aniaa jaki sliczny Misio ![]() u mnie zazwyczaj sluchaja jesli mi sie cos nie podoba, gorzej u tesciow, bo tam zawsze duuuzo dzieci. dlatego raczej unikam tam wizyt ![]()
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj Hubcio nawalil taka kupe ze mu tylem na body wyplynela ![]() aniaa Michcio robi tak slodkie minki ze nie moge sie napatrzec co do marudzenia wspolczuje u nas dzisiaj z jedzeniem troche lepiej bo Hubert pil po 100-120ml wiec mnie to cieszy a moze idzcie do pediatry moze tez jest jakas przyczyna nie jedzenia Michcia? bo ja jak powiedzialam naszej pani doktor ze maly sie w nocy zrobil niespokojny i nie chce jesc powiedziala ze to jedne z objawow zapalenia pecherza i kazala badanie moczu zrobic albo sami zrobcie kosztuje to grosze i z wynikiem idzcie juz do pediatry co do picia to ostatnio Hubert potrafil mi wypic 350ml mleka w ciagu doby ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- siala ja sie sprzeciwiam prosze o ponowne rozpatrzenie zdjec konkursowych uwazam ze moje sa wieksze!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mojemu malemu cos mega sie robi na poliku ma mocno pod spodem nabrzmiale i caly czerwony ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- uciekam sie kapac i spac dobranoc mamuski! ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- a jutro mnie caly dzien nie bedzie bo rano jedziemy do kontroli pozniej Hubcia zostawiam u mojej mamy bo musze jechac na groby a pozniej planuje maly wypad na zakupy do niemiec wiec badzcie laskawe w pisaniu
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-10-24 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
anoxa - udanych zakupów
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak go trzymam za raczki to sam sie przyciaga lub odpycha zeby rownowage zlapac. dzisiaj go posadzilam w foteliku bo strasznie sie darl. no i sie uspokoil oczywiscie jak wlaczylam minimini. to sobie siedzial i ogladal swinke pepe ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mały dziś pięnie spal w dzień to i na noc usnął bez histerii, bo był wypoczęty a ja uciekam dobranoc Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-10-24 o 21:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Nie mogę zasnąć.... pewnie dlatego że spałam wczoraj do 13
![]() I sobie rozmyślam nad przyszłością.. Widzę że zrobiłyście konkurs fałdek i rozstępów ![]() Ciekawe na którym miejscu ja jestem ![]() ![]() Wiem co oznacza jak teściowe, mamuśki, babcie "robią po swojemu" przy waszym dziecku. Wyobraźcie sobie że moja mama leciała z kocem bo chciała przykryć wózek z Natankiem kiedy zostawiłam na tarasie bo spał ![]() A kiedy go lulała do snu i jej powiedziałam że skoro zasypia to tym bardziej ma go nie lulać/nosić na rękach (bo marudził) to się na mnie obraziła i przez moment się nawet nie odzywała do mnie, a gdy ja go dokarmiłam i położyłam na kanapie i sam zasnął (bo umie sam zasypiać ) to była w lekkim szoku ![]() Ciągle go przykrywa i patrzy na mnie spode łba że go cienko ubieram, tyle że ona go przegrzewa (chyba ja wiem lepiej kiedy mojemu dziecku jest za ciepło, ma tyle tłuszczyku że aż się poci a ta go jeszcze kocem polarowym przykrywa w domu, kaloryfery na maxa bo przecież mu zimno ![]() A jak lekko jej powiem że tak ma nie robić to foch bo ona wie lepiej, bo Natanek ma rączki zimne to mu zimno ![]() Najchętniej by go w domu trzymała w kombinezonie na zime ![]() (bo na dworzu przecież zmarznie w wózku i w kocyku ![]() A wiecie co jest najgorsze?? że moja mama chodzi na kurs "super niani" u mnie w mieściektóry trwa do kwietnia chyba ![]() I tam wykładają pedagodzy i psycholodzy, jak postępować z dziećmi od 0 do 7 lat chyba ![]() ![]() I ciągle powtarza że nikt nie będzie miał takiej super babci jak ona dla Natanka bo się doszkala i wszystko bedzie wiedziała najlepiej ![]() Aż się boję co to będzie.. już to widzę Ja: "mamo, przegrzejsz go" Ona" ale pedagog mówił że ...." Ja: "mamo, nie rób tak " Ona "ale psycholog się wypowiadał że... " Moje zdanie nic nie będzie znaczyć bo jak ja mogę lepiej wiedzieć skoro ona wychowała 2 dzieci i JESZCZE CHODZI NA KURS SUPER NIANI ![]() Jak tak dalej będzie to będę musiała jej zakomunikować że ona już miała swoje "5 minut" na wychowanie nas więc niech teraz da mi tą szansę bo to moje dziecko a jak nie to przestanę ją odwiedzać z Natankiem ![]() Rozmowa telefoniczna "No cześć Kinia jak tam Natanek?" "A dziękuję dobrze, ubrałam go dzisiaj w te ogrodniczki od ciebie, wygląda ślicznie" "tak? super, a co ma założone pod spodem?" "no skarpetki i body" "o matko !! i ty z nim tak byłaś na dworzu? (pomijając kombinezon) tak cienko ubrany? " (nie ważne / nieważne że na dworzu świeciło słoneczko, nie było zbytnio wiatru a kombinezon na zime) Natankowi wg, mojej mamy jest wiecznie zimno i źle. A byście widziały jej minę jak Natan kichnie albo kaszlnie.. Natanek kichnie a mama oczy jak 5 złoty, wzrok na mnie i przejęta mówi "o matko, a co to było? I co teraz?" Albo chwilkę marudzi u niej na rękach "Ojej, co mu jest? " A jak śpi, przykrywa go kocem i co chwile podgląda jak ma nóżki pod nim i ciągle poprawia a to robi podpórke pod nóżki, a to mu pieluszkę tysiąc razy przekłada koło buźki... I jak on ma się wtedy wyspać? ![]() Czasami nie mam sił już na to ale z drugiej strony nie chcę jej też urazić... Mówię kulturalnie żeby tak nie robiła to i tak jest foch ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-25 o 00:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo w końcu na codzień nie paraduję nago, więc mi to lotto ![]() A gdyby mąż zaczął wymiotować na mój widok to zgaszę światło ![]() Powoli już bledną.. w końcu będą jak te na cyckach.. i dupie.. i udach.. xD i wszędzie indziej ![]() Cytat:
![]() ![]() Papi! Przez Ciebie znowu się wciągnęłam w Wysepkę! ![]() ![]() O kurka juz czwarta za niedługo a ja wstawać mam o 7:00 ![]() ![]() aha.. Kinia - Twoje niestety się nie zaklasyfikowały do konkursu z racji swej znikomej bytności ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() siala ja mam 5 dziurek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() karolcia a jednak jestes moja sasiadeczka ![]() ![]() ania o jak słodko ![]() co do twojego pytania nt moczu , to my za pierwszym razem dalismy w woreczku to nam powiedziano by na przyszlosc przelac wiec za drugim razem juz przelalam agamarcio tez mam to serum eveline bajka9 nie mam pojecia ale leki typu apap przeciwgoraczkowe mozna ja bralam jak mialam goraczke przy zap piersi niezawsze wspolczuje ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-25 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
aaa i przypomnialo mi sie co mnie wkurzylo i zabolalo jednoczesnie najbardziej!!!!!!
Siostra tz mowi, zeby mi oddac juz Maje, bo pewne chce do mamy a tata tz na to, ze ona i tak nie poznaje kto jest jej mama i to wszystko jedno kto ja trzyma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() regeneruj kochana sily do grudnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Witam, Nastka w nocy znów zrobiła kupkę i o 4 się obudziła przebrałam zjadła i spałyśmy sobie do 8:15
![]() kinia - ach te mamy....ty wiesz najlepiej i tyle ![]() niezawsze - co za .... poznaje i to bardzo dobrze ![]() papeteria - a bo ja jakoś czasem nie wiem o co chodzi tam... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
No i skończyła sie polska złota jesień...przynajmniej u nas. niezawsze ale miałaś weekend ![]() ![]() Co do zabobonów, to pewnie miała na mysli to, że diabeł w niej został ![]() ![]() ![]() Dziś mąż ma wolne i planuje wypad na ciuchy. No i gotuje dzis pierwszy raz zupę z dyni. Ciekawe jak wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.