2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 19:43   #2041
czita18
Raczkowanie

GG do czita18
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
hmmm nie widze takiej firmy na allegro...
dzieki za opinie
Tak wiem, wyszukiwarka allegro nie radzi sobie z wyszukaniem 3 literowego slowa, kiedys chcialam z tej firmy kupic smoczek i butelki i nie szlo logicznie wyszukac

Tutaj link do apteki z ktorej je zamawialam
http://www. doz . pl/apteka/p47246-MAM_wkladki_laktacyjne_30 _szt

usun spacje przy ******* bo mi wygwiazdkowalo

Znalazlam na allegro:
http://allegro.pl/mam-wkladki-laktac...288063459.html
http://allegro.pl/mam-baby-wkladki-l...276447212.html

Edytowane przez czita18
Czas edycji: 2010-10-24 o 19:52 Powód: bo mi kurde znow gwiazki z adresu robi
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:10   #2042
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja używam Penaten i jestem zadowolona. Bardzo chłonne.

o mam ich probke, wypróbuje sobie jutro, juz na allegro znalazlam

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Tak wiem, wyszukiwarka allegro nie radzi sobie z wyszukaniem 3 literowego slowa, kiedys chcialam z tej firmy kupic smoczek i butelki i nie szlo logicznie wyszukac

Tutaj link do apteki z ktorej je zamawialam
http://www. doz . pl/apteka/p47246-MAM_wkladki_laktacyjne_30 _szt

usun spacje przy ******* bo mi wygwiazdkowalo

Znalazlam na allegro:
http://allegro.pl/mam-wkladki-laktac...288063459.html
http://allegro.pl/mam-baby-wkladki-l...276447212.html
dzieki bardzo wygladaja dosc ciekawie, podobne do tych penaten

Te bella mamma juz mnie wkurzaja, bo nie chlona dobrze
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:32   #2043
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Tifo - co do tego księgowego u nas w firmie to taki palant jest, że szkoda gadać. Nie cierpię faceta zawsze mam przez niego jakieś problemy. No ale to taki przydupas szefa i co poradzisz, tak czy siak szef go nie zwolni... A co do ciąży to byłam, byłam. Noszę jeszcze ślady "użycia"...
Najgorsze jak taki ciemniak ma plecy u szefa :/ wtedy już nic się nie da zrobić i siedzi w firmie i stwarza ludziom problemy... Mam nadzieję, że sytuacja szybko się wyjaśni i w końcu wypłacą Ci zaległe pieniążki.
Ja tam żadnych śladów nie widzę Macierzyństwo Ci bardzo służy!

NIKaP-n, czy Ty nie cierpisz na bezsenność?

naked21, czadowy jest ten mikołajkowy kubraczek! Filipek będzie najpiękniejszym Mikołajkiem

Cytat:
Witam
dziewczyny kiedy wyszlyscie pierwszy raz pod dwor z waszymi pociechami ??
Tomaszek ma 9 dni i chcemy isc na podworko na kilka minut i do rodzicow pojechac. Nie za wczesnie ??
Franek wczoraj miał 8 dni i byliśmy na balkonie na pół godzinki. Dziś mieliśmy wyjść na krótki spacer, ale pogoda nie dopisała

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że u Teo nastąpił postęp- je co 3 godziny! Wreszcie po skończeniu 6 tygodnia przestał wisieć na cycu non stop
Gratulacje!

Cytat:
Wczoraj jak byłam u teściów to nieopatrznie powiedziałam teściowej żeby wpadła do nas. Zapomniałam o tym bo po wczorajszym wyjeździe miałam z małą same problemy - nie chciała jeść w nocy i rano... w dodatku spała o innych porach niż zazwyczaj a ja ogólnie byłam zła bo ciężko pracuję nad regularnym trybem małej.

No więc wpadła teściowa koło 10 rano, akurat młoda chwilę wcześniej się zbudziła i właśnie jadła. Liczyłam na to, że po karmieniu uda mi się ją uśpić żeby przywrócić jej normalny tryb (ona wstaje o 8.30, je, potem się bawimy a potem gdzieś tak od 9.30 - 10.00 śpi aż do 11-stej, potem jemu koło 11.30 i znowu śpimy, między 12 a 13 wychodzimy na spacer ) a dzisiaj spała do 9.30... przez te nocne atrakcje. No ale gdzie tam - teściowa oczywiście musiała ją nosić, zabawiać, podrzucać i jeszcze twierdziła, że ją usypia... normalnie myślałam, że mnie krew zaleje. W ten sposób doczekałyśmy karmienia o 12.30 - mała nie zmrużyła nawet oka przez ten czas "usypiania" przez teściową. Wkurzyłam się i po karmieniu wzięłam ją na spacer żeby chociaż w wózku sobie pospała, ale zła jestem bo to już drugi dzień kiedy świat mojego dziecka stoi na głowie - dzięki babci w dodatku młoda znowu ma jakiegoś jedzeniowego focha

Non i to cholerne tiutianie.... mam ochotę kupić strzelbę ...
No to faktycznie nieciekawie :/

Mój maluszek na każdych gości reaguje rozdrażnieniem. Wtedy ciągle by chciał być u mnie na rękach, a najlepiej przy cycusiu. Nie może usnąć tak jak zwykle i przez to jest tak zmęczony, że znów nie może zasnąć i tak w koło. Dziś nie spał od 15.30 do 19.30 a na takie maleństwo to zdecydowanie za długo

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Mam pytanie, może głupie dla niektórych, ale ja już sama nie wiem... Zawsze zmieniam pieluchę, bo jest kupka, ale nigdy nie wiem czy było siusiu, nic nie widać na pieluszce... U Was też pielucha jest albo czysta albo z kupką?
Szymuś słodziachny! (już pisałam na poczekalni )
A u nas na pampersie widać, że jest usikany - nie da się tego przeoczyć No i jest zdecydowanie cięższy

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:38   #2044
gabisun
Zakorzenienie

Któraś ma laktator avent isis ręczny? bo planuję kupić coś porządnego wreszcie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:43   #2045
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Ja byłam dziś dumna z Łukasza Normalnie to jego rodzice mogli sobie Małą z rąk do rąk podawać, wisieć nad nią i tylko "Aaaaasik, Aaaaaasik!" a on nic. A dzisiaj wypalił do swojej mamy "Babcia, nie wiś tak nad nią bo ją straszysz!"
brawo dla TŻta!

Cytat:
Byliśmy dziś na spacerze i mówię do Tż "Zrób mi zdjęcie, będę miała pamiątkę jak wyglądałam po ciąży." No i mi zrobił. Mam 170 cm wzrostu a na zdjęciu wyglądałam jakbym miała max. 150cm ... I jego reakcja jak mu zwróciłam uwagę "a to nie można zdjęć z góry robić? to naprawdę pomniejsza?!"
no niestety faceci nie ogarniaja zazwyczaj takich spraw... no chyba ze zawodowo sa fotografami...

Cytat:
Dziewczyny, które podawały Plantex - czy można to tak bardziej profilaktycznie stosować? Asia ma chyba problem z robieniem kupki i dziś jej dałam Plantex i zastanawiam się, czy dawać jeszcze przez kilka dni? Bo tak jednorazowo to pewnie nie bardzo pomaga.
Pewnie, ze mozesz to tylko wersja herbatki koperkowo-kmikowej w wersji aptecznej, drozszej, ale niczym nie rozniacej sie od herbatek hippa np.
Cytat:
Wchodziliśmy dziś z wózkiem do teściów na 3 piętro. Jak byliśmy na 2gim to wyleciała teściowa i z krzykiem "Boże, Natalia, daj mi to, trzeba było mówić to bym pomogła". Kurde, kobieta ma ponad 50 lat, nadwagę. Czy ja jestem kaleka że sobie z wózkiem razem z Łukaszem nie poradzę? Wkurza mnie jak ktoś mnie traktuje jak niepełnosprawną.
e tam, korzystaj, jeszcze sie natachasz tego wozka sama...

Klarissa... skad ja znam te teksty i te fochy

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-10-24, 20:50   #2046
tifio
Rozeznanie

Cytat:
A spacerek sie udal, nje byl dlugi, a pojecghalismy tez autkiem do rodzicow i tam posiedzielismy fajnie wyjsc z domu. Ale teraz maz pojechal na nocke do pracy i smutno mi sie zrobilo zaraz jak wyszedl...pierwsza noc sama....
Super, że spacerek się udał!
A z powodu nieobecności męża dzisiejszej nocy się nie smutaj, masz Tomusia!

Stary 2010-10-24, 20:51   #2047
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

dobry demot

http://demotywatory.pl/2106940/Glosny-efekt

Stary 2010-10-24, 20:57   #2048
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy któraś ma taką karuzelę z projektorem? Coś w tym stylu:
http://allegro.pl/karuzela-z-pozytyw...269005510.html
My dostaliśmy taką i jest super,polecam http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...282884700.html
Myślałam,że Gabrysia jest jeszcze za mała i nie będzie zwracać na nią uwagi,ale jednak to na nią działa(a mało co na nią działa ),więc jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
I jeszcze chciałam się pochwalić że kupiliśmy projekt domku i już przyszedł kurierem
Super
Zazdroszczę...
Mam ten laktator Aventu i jestem z niego bardzo zadowolona.Odciąganie szybkie i przyjemne

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:02
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:06   #2049
gabisun
Zakorzenienie

Kasienka ooo jestes nareszcie a gdzies ty byla jak cie nie bylo
no dluga droga jeszcze przed nami ja to zazdroszcze Nice, ona juz na finiszu

Stary 2010-10-24, 21:07   #2050
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

kasienka... nasze Panie sa w jednakowym wieku, wiec moze i ja sie sie pokusze o taka karuzelke... super sprawa
normalnie wstyd sie przyznac... ale nie mam ani maty edukacyjnej, ani lezaczka bujaczka, ani konika morskiego, ani porzadnej karuzelki (tylko jakis mega szajs!)... do dupy jestem matka...

liczylam, ze moze cos od gosci dostane... ale niestety sie troche przeliczylam... no trudno...

gabi... ja tez go mam... bardzo fajny! polecam! przy nawale sluzyl mi jako... regulator cisnienia, bo myslalam, ze mi cycki popekaja

Lenka ja mam taka...http://www.sklep-dla-dzieci.com.pl/k...no-p-1184.html i zdecydowanie odradzam....

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:13
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:14   #2051
gabisun
Zakorzenienie

mszu to fajnie bo juz zamowilam ja karuzele tez mam zwykła, ale mała zachwycona gorzej z moimi uszami , bo melodyjka irytujaca ale to nie mnie ma sie podobac maty tez nie mam , moze ktos kupi

kurde jak mi sie marzy zimny browarek i pizza

Stary 2010-10-24, 21:16   #2052
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

Stary 2010-10-24, 21:22   #2053
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
kurde jak mi sie marzy zimny browarek i pizza

gabi... i nie wódz na pokuszenie ....

edit: ja pare razy zapuszczałam, ale nie moge zniesc tej melodyjki, to juz o wiele piekniej gra pozytywka z IKEA, za 15zł i ta Młodej czasem zapuszczam... a najczesciej to slucha razem ze mna muzy na youtube... ostatnio sluchalysmy cheryl cole-parachute

tifio
... a Ty widze, ze w rewelacyjnym humorku super! Franiulek cos chyba za grzeczne dziecko

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:30
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:25   #2054
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Ja tylko na chwilę bo korzystam, że tż z nami
Klarissa zdjęcia super, a ty wyglądasz rewelacyjnie! oby mała odziedziczyla po tobie urodę

moja teściowa też standardowe teksty wali; ale ma zimne rączki, musisz ją ubrać grrr..albo "jest już duża to może zaczniesz ją dokarmiać" albo jak była marudna bo nie mogła zasnąć w nowym miejscu to powiedziała: "ona chyba wybredna jest prawda?"
Teściowe powinno się pozbawiać języka

Cytat:
I jeszcze chciałam się pochwalić że kupiliśmy projekt domku i już przyszedł kurierem
Gratulacje - bo rozumiem, że to domek mieszkalny?

Cytat:
Ja byłam dziś dumna z Łukasza Normalnie to jego rodzice mogli sobie Małą z rąk do rąk podawać, wisieć nad nią i tylko "Aaaaasik, Aaaaaasik!" a on nic. A dzisiaj wypalił do swojej mamy "Babcia, nie wiś tak nad nią bo ją straszysz!"
Ha! Ja też się poskarżyłam tż-towi żeby zrobił porządek z mamusią, ale usłyszałam "no wiesz jaka jest mama"... nawet nie spodziewałam się niczego innego. Moja mama mi poradziła żebym na razie ograniczyła wizyty innych ludzi dopóki moja córcia faktycznie nie złapie swojego rytmu na stałe.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Najgorsze jak taki ciemniak ma plecy u szefa :/ wtedy już nic się nie da zrobić i siedzi w firmie i stwarza ludziom problemy... Mam nadzieję, że sytuacja szybko się wyjaśni i w końcu wypłacą Ci zaległe pieniążki.
Ja tam żadnych śladów nie widzę Macierzyństwo Ci bardzo służy!
Chciałabym już kasę - chcę sobie kupić jakiś płaszczyk bo mój z poprzedniego roku coś marnie wygląda. Mam jeszcze sprzed 3 lat i taki sprzed 8 lat dlatego chcę nowy.

Cytat:
Mój maluszek na każdych gości reaguje rozdrażnieniem. Wtedy ciągle by chciał być u mnie na rękach, a najlepiej przy cycusiu. Nie może usnąć tak jak zwykle i przez to jest tak zmęczony, że znów nie może zasnąć i tak w koło. Dziś nie spał od 15.30 do 19.30 a na takie maleństwo to zdecydowanie za długo
No właśnie u mnie mniej więcej ten sam problem - wiszenie na piersi, brak snu, brak apetytu i totalna rozwałka...

Cytat:
Klarissa... skad ja znam te teksty i te fochy
Możemy sobie podać ręce

Cytat:
normalnie wstyd sie przyznac... ale nie mam ani maty edukacyjnej, ani lezaczka bujaczka, ani konika morskiego, ani porzadnej karuzelki (tylko jakis mega szajs!)... do dupy jestem matka...
To możemy sobie ręce podać po raz drugi bo jest nas dwie wyrodne matki... chociaż matę edukacyjną moja mama ma młodej kupić na mikołaja, karuzelkę teściowa a bujaczek pożyczyłam od bratowej. A kto to jest konik morski moje dziecko na razie ma powieszone miśki nad oczami ale i tak je chyba ledwo widzi... może jutro zapodam jakąś fotkę bo to moje autorskie dzieło jest wersja karuzelki dla ubogich

Macie nianie elektroniczną?
Możecie coś polecić?

Jakąś tanią a dobrą. Muszę mieć na piątek na wyjazd do rodziców.
Stary 2010-10-24, 21:27   #2055
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Majka232 gratulacje i witamy! synus cudny
u nas od wczoraj pieluszki zawierają tylko siurki

gabisun- super!! pozazdrościć Nika na finiszu, ale przed Wami [jak dla mnie] przyjemne planowanie jak ten domek urządzić no i mniej przyjemne dla kieszeni kupowanie. Ja mam ten laktator i polecam jedyna wada to skrzypienie myślałam, że mój ze starości taki głośny, bo kupiłam używany a okazuje się że Martuchy również skrzypi

mszu dobry demot chociaż ja narzekac nie mogę.. Mój mały za dużo [póki co] nie ryczy ale też nie rwie się do uśmieszków na które tak czekam a co do bajerów to i tak narazie mało co interesuje takie maluchy. Filipek nokautuje rączką konika morskiego, chyba go wnerwia ta melodia, a już na pewno nie usypia W leżaczku lubi tylko jak mu włączę pod dupką wibracje, a na macie poleży chwilkę i każe się zabierać jak narazie jego ukochanym miejscem jest rogal do karmienia i leżenie tuż pod wywalonym na świat cycem

Klarissa polecam nianię Fisher Price jest baaaaaardzo czuła i nie szumi [kosztuje ok 100zl]. Mam porównanie, bo wcześniej przez miesiąc używałam nianie angelcare

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:31
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:27   #2056
tifio
Rozeznanie

Cytat:
tifio... a Ty widze, ze w rewelacyjnym humorku super! Franiulek cos chyba za grzeczne dziecko
Jak narazie nie narzekam
Co prawda dziś mnie głowa bolała, ale to z nadmiaru gości A tak to humorek dopisuje Czasem mam jakieś załamanie ii sobie trochę popłaczę bez powodu, ale minuta osiem i już się śmieje! Ahh te szalejące hormony

gabisun, gratuluję wyboru i zakupu projektu! Życzę wytrwałości w budowie

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:29
Stary 2010-10-24, 21:29   #2057
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabi... i nie wódz na pokuszenie ....

dzieć mi nie chce coś spać ale tż ją buja a ja leżę z lapkiem nio musi nadrabiać zaległości z całego tygodnia
Jutro znów mnie czeka poranek z ..Inką

Stary 2010-10-24, 21:37   #2058
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Chciałabym już kasę - chcę sobie kupić jakiś płaszczyk bo mój z poprzedniego roku coś marnie wygląda. Mam jeszcze sprzed 3 lat i taki sprzed 8 lat dlatego chcę nowy.

Jak ja bym wyciągnęła jakiekolwiek odzienie sprzed 8 lat to wyglądałabym w tym dość dziwnie Więc podejrzewam, że Ty też nie najlepiej byś się czuła w tym płaszczyku

No właśnie u mnie mniej więcej ten sam problem - wiszenie na piersi, brak snu, brak apetytu i totalna rozwałka...

Mam nadzieję, że niedługo te odwiedziny się skończą, albo przynajmniej nie będą przychodziły takie tłumy w ciągu jednego dnia, bo inaczej to moje dziecko zwariuje, a ja razem z nim, ale na ból głowy od tych wszystkich tiutań

To możemy sobie ręce podać po raz drugi bo jest nas dwie wyrodne matki... chociaż matę edukacyjną moja mama ma młodej kupić na mikołaja, karuzelkę teściowa a bujaczek pożyczyłam od bratowej. A kto to jest konik morski moje dziecko na razie ma powieszone miśki nad oczami ale i tak je chyba ledwo widzi... może jutro zapodam jakąś fotkę bo to moje autorskie dzieło jest wersja karuzelki dla ubogich
No to czekamy na zdjęcia! Chętnie zobaczę co tam wymodziłaś

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
u nas od wczoraj pieluszki zawierają tylko siurki

nie martw się, przecież taki maluszek nie musi robić codziennie kupki...

mszu dobry demot chociaż ja narzekac nie mogę.. Mój mały za dużo [póki co] nie ryczy ale też nie rwie się do uśmieszków na które tak czekam a co do bajerów to i tak narazie mało co interesuje takie maluchy. Filipek nokautuje rączką konika morskiego, chyba go wnerwia ta melodia, a już na pewno nie usypia W leżaczku lubi tylko jak mu włączę pod dupką wibracje, a na macie poleży chwilkę i każe się zabierać jak narazie jego ukochanym miejscem jest rogal do karmienia i leżenie tuż pod wywalonym na świat cycem
Świetnie to opisałaś!

Stary 2010-10-24, 21:39   #2059
gabisun
Zakorzenienie

Klarisa, Naked, Tifio tkam i się już marzy własny kąt mieszkanie z rodzicami coraz bardziej nam już doskwiera na pewno czeka nas dużo wyrzeczeń, ale nie ma nic za darmo

Naked skrzypi mówisz? a ja bedę musiała ściągnąć jak będę na rozdaniu dyplomów, żeby nie peknąć albo co gorsza żeby nie wystąpić w przesiąknietej mlekiem bluzce najwyżej zza drzwi łazienki będą dochodzić podejrzane dźwięki

Stary 2010-10-24, 21:44   #2060
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Kasienka ooo jestes nareszcie a gdzies ty byla jak cie nie bylo
no dluga droga jeszcze przed nami ja to zazdroszcze Nice, ona juz na finiszu
A jakoś nie miałam czasu pisać,bo a to to,a to tamto i rodzinka była i jakoś tak wyszło.
Co do domku to przed nami też dłuuuuga droga,no,ale jakoś damy radę

Cytat:
Łoooj tam.My tylko leżaczek kupiliśmy Młodej,bo nie miałam gdzie Młodej usadowić jak coś w kuchni robiłam,a resztę dostaliśmy w prezencie.Z karuzeli jestem super zadowolona,ale z maty już nie do końca(Młoda chyba też),no ale darowanemu koniowi...blablabla.
Konika morskiego też nie mamy,ale jakos nie czuję potrzeby jego posiadania

Z Małą mamy problem,bo coś jej dolega,tzn ja podejrzewam skazę białkową/AZS,ale jeszcze nie wiadomo,bo w przychodni pediatra jakiś konował,olał temat i powiedział,że wysypka może od jakichś kosmetyków...Taaa,tylko,ż e od urodzenia używamy tych samych i w małej ilości.Szkoda mi dziecka,bo wyglada jak poparzona,ma krostki na całej buzi,głowie,szyi,ramionac h i częsci klatki piersiowej,do tego dochodzą zielonkawe kupy i straszne ulewanie/wymioty.
We środę idziemy do lekarza(mądrzejszego) i mam nadzieję,że coś sie wyjasni...Boję się,że będę musiała odstawić Małą od cyca,a już się nawet(mimo bólu)do tego przyzwyczaiłam...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:44   #2061
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Świetnie to opisałaś!
taka prawda
wiem, że maluszek karmiony piersią może robić kupke nawet raz na kilka dni. Ale Filuś ewidentnie pragnie się wykupkać, a nie może pręży się, robi czerwony jak burak i tak żałośnie przy tym krzyczy a ja nie potrafie mu pomóc... Oczywiście podanie piersi problem [stety czy niestety] załatwia jak każdy inny problem Małego, heh
Stary 2010-10-24, 21:49   #2062
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
taka prawda
wiem, że maluszek karmiony piersią może robić kupke nawet raz na kilka dni. Ale Filuś ewidentnie pragnie się wykupkać, a nie może pręży się, robi czerwony jak burak i tak żałośnie przy tym krzyczy a ja nie potrafie mu pomóc... Oczywiście podanie piersi problem [stety czy niestety] załatwia jak każdy inny problem Małego, heh
A robisz mu rowerek i te inne domowe sposoby?
Czopek, termometr, wygrzewanie brzuszka itd...?

Biedny jest taki maluszek jak się nie może wykupkać.
Moja się strasznie denerwuje jak nie może zrobić - aż krzyczy
Stary 2010-10-24, 23:18   #2063
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
za nami 2 ciężkie noce.. Mały ma straszne zaparcia krzyczy, pręży się. Nie pomaga ani termometr ani kawałek czopka glicerynowego [ dziś w akcie desperacji spróbowałam maminych metod, których wcale nie pochwalam].. Od wczoraj rana kupajdy nie ma.
Spróbuj mu podać Laktuloze w syropie. Można kupić w aptece bez recepty

Cytat:
Muszę się pochwalić, że u Teo nastąpił postęp- je co 3 godziny! Wreszcie po skończeniu 6 tygodnia przestał wisieć na cycu non stop
Wydłużałaś mu odstępy między karmieniami czy sam się przestawił?
Cytat:
Wczoraj jak byłam u teściów to nieopatrznie powiedziałam teściowej żeby wpadła do nas. Zapomniałam o tym bo po wczorajszym wyjeździe miałam z małą same problemy - nie chciała jeść w nocy i rano... w dodatku spała o innych porach niż zazwyczaj a ja ogólnie byłam zła bo ciężko pracuję nad regularnym trybem małej.

No więc wpadła teściowa koło 10 rano, akurat młoda chwilę wcześniej się zbudziła i właśnie jadła. Liczyłam na to, że po karmieniu uda mi się ją uśpić żeby przywrócić jej normalny tryb (ona wstaje o 8.30, je, potem się bawimy a potem gdzieś tak od 9.30 - 10.00 śpi aż do 11-stej, potem jemu koło 11.30 i znowu śpimy, między 12 a 13 wychodzimy na spacer ) a dzisiaj spała do 9.30... przez te nocne atrakcje. No ale gdzie tam - teściowa oczywiście musiała ją nosić, zabawiać, podrzucać i jeszcze twierdziła, że ją usypia... normalnie myślałam, że mnie krew zaleje. W ten sposób doczekałyśmy karmienia o 12.30 - mała nie zmrużyła nawet oka przez ten czas "usypiania" przez teściową. Wkurzyłam się i po karmieniu wzięłam ją na spacer żeby chociaż w wózku sobie pospała, ale zła jestem bo to już drugi dzień kiedy świat mojego dziecka stoi na głowie - dzięki babci w dodatku młoda znowu ma jakiegoś jedzeniowego focha

Współczuje...
Cytat:
Dobry wieczór mamusie!
Już mogę się z Wami oficjalnie przywitać na tym wątku, bo wcześniej tylko podczytywałam.
19.10.10 o godz.23.40 poprzez cc urodził się nasz synek (opis porodu zamieściłam na wątku w poczekalni).
Doświadczyłam i bólu naturalnego porodu i bólu po cc, ale myślę, że szybko dochodzę do siebie. Pierwszy raz po cesarce wstałam na nogi ok.18 godz. później, bo dwie próby skończyły eis tylko tym, że usiadłam na łóżku, ale z każdym dniem było łatwiej, a teraz to już prawie super

Wczoraj wróciliśmy do domku i staramy się dotrzeć. Pierwszej nocy synek budził się na karmienie co ok.2-3 godz i później spał. Przed godziną musiałam go wybudzić na zmianę pieluchy i karmienie, bo spał już ponad 3 godz. i teraz znów śpi. U nas sprawdza się smoczek, bo Szymuś mimo, że przewinięty i nakarmiony to czasami potrzebuje possać i wtedy dostaje smoka, którego po zaśnięciu wypluwa.
Dziś czeka nas pierwsza kąpiel. Trochę się boję, ale chyba damy radę

Jutro powinna odwiedzić nas położna i zdjąć mi szwy, bo będzie to już po 5 pełnych dobach.

Mam pytanie, może głupie dla niektórych, ale ja już sama nie wiem... Zawsze zmieniam pieluchę, bo jest kupka, ale nigdy nie wiem czy było siusiu, nic nie widać na pieluszce... U Was też pielucha jest albo czysta albo z kupką?

Oto nasz synek:
Gratulacje
Cytat:
Super
Cytat:
Któraś ma laktator avent isis ręczny? bo planuję kupić coś porządnego wreszcie
Ja mam elektryczny i można go również używać jako ręcznego. Jestem z niego bardzo zadowolona
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy któraś ma taką karuzelę z projektorem? Coś w tym stylu:
http://allegro.pl/karuzela-z-pozytyw...269005510.html

Zastanawiam się czy warto kupić
Ja mam inną ale też z projektorem http://www.urwis.pl/sklep/z7812-karu...her-price.html

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 23:19   #2064
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamuśki.

Dopiero teraz znalazlam czas żeby coś odpisać, chociaż nadrabiam po kawałku już ze 3 godziny
Dzisiaj byliśmy z wizytą u moich rodziców, pierwszy raz z małą u kogoś po za domem- 30 km, mama prosiła o wzięcie wózka i maszerowała dumnie przez 1,5 h po osiedlu zajeżdżając po kolei pod drzwi swoich koleżanek, które schodziły z bolków na dół oglądać wnuczkę hehehe podglądałam ją przez okno y

A teraz piekę ciasta, bo jutro mąż w pracy robi "pępkowe" tzn. złożyli się na prezent, więc zamówiłam tort, upiekłam dwa ciasta, do tego kawka i herbatka i będą się gościć.
Do mnie z pracy przyjdzie 3 osobowa delegacja- czekają na wyznaczenie terminu.

Wogóle nie był u nas jeszcze nikt oprócz rodziców, teściów i braci z rodzinami. Reszta rodziny i znajomych czeka na pozwolenie chyba zacznę przyjmować gości, w sumie minął miesiąc....
A mała jak na razie na ludzi reaguje dobrze, może dlatego że nikt jej nie bierze na ręce itp. dzisiaj to rodzice tylko usiedli obok i dotykali za rączki i patrzyli. Delikatnie i grzecznie, nawet jej się podobało. Zero negatywnych reakcji.

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
A co do wariactw babć typu kamery i aparaty, to moja poszła na całość i wykupiła małemu stronę internetową na którą wrzucamy wszystkie fotki
A to dobre

Cytat:
za nami 2 ciężkie noce.. Mały ma straszne zaparcia krzyczy, pręży się. Nie pomaga ani termometr ani kawałek czopka glicerynowego [ dziś w akcie desperacji spróbowałam maminych metod, których wcale nie pochwalam].. Od wczoraj rana kupajdy nie ma.
U nas też przedwczoraj kupy nie było przez 1,5 dnia i się zaczęłam stresować, ale później zrobiły się 4 big kupy w ciągu kilku godzin.

Wogóle te kupy to sam stres dla mnie, a to za mało, a to się zastanawiam czy nie za dużo, czy nie za duże, czy nie za rzadkie czy dobry kolor szok normalnie....
Zawsze słyszałam jak robiła kupę (głośny dźwięk dosyć wodnistej kupy) a ostatnie 2 dni nie słyszę, a kupa jest chyba są bardziej gęste i wychodzą bez towarzyszących dźwięków nie wiem, ale wolałam słyszeć bo mogłam od razu przebrać, a tak nie wiem kiedy i biedak leży z tą kupą aż robię standardowe przewijanie po karmieniu i ją zobaczę (ciągle jeszcze są bezzapachowe).

Cytat:
I mam wielka prosbe-napiszcie jakie s dla was najlepsze wkladki laktacyjne !! mam na razie bella kupione na szybko a jestem ciekawa jak inne, ktore lepsze.
Wkładki mam BabyOno- nie polecam

A na spacerek wyszliśmy w 14 dobie, po 5 dniach werandowania.

Cytat:
No to super

Cytat:
Dobry wieczór mamusie!
Już mogę się z Wami oficjalnie przywitać na tym wątku, bo wcześniej tylko podczytywałam.
19.10.10 o godz.23.40 poprzez cc urodził się nasz synek (opis porodu zamieściłam na wątku w poczekalni).
Gratuluję! Ale z niego słodziak!

Rozumiem, że siuśki są bezbarwne? U nas też na początku były bez żółtego zabarwienia i ciężko było zobaczyć czy jest nasiusiane, ale wystarczy dotknąć pampersa, i da się wyczuć.
Teraz mała potrafi taaaaak nasiusiać, że nie da się nie zauważyć muszę kiedyś zważyć takiego pełnego pampka

[QUOTE=gabisun;22854673

I jeszcze chciałam się pochwalić że kupiliśmy projekt domku i już przyszedł kurierem [/QUOTE]

No to gratuluję! Super!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 02:36   #2065
NIKaP-n
BAN stały

Majka super Maluch gratulacje

Katunia ja używałam TT, dość chłonne, ale kiepski klej (przesuwały się), ale za to fajne, duże- nie to co bella małe i grube...

naked bidulek Filuś, ćwicz rowerki, podaj może MM dla odmiany, żeby ruszyło- to Comfort jest na zaparcia. Śliczny strój my też już nosimy 62/68
Dziewczyny my długo z Małym śpimy i potem kusimy w nocy, musimy się przestawić... ech.

Szczęśliwa udanego pępkowego, u nas też niedługo tort, 3.11 mąż ma 31
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 02:49   #2066
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Dziewczyny czy zdarzylo sie wam ze maluch zwrocil cale jedzonko... ?
Ja karmie raz z jednej raz z drugiej piersi. Ale teraz byl marudny Tomus i dalam mu z jednej potem troche z drugiej i wszystko prawie zwrocil... zdaje mi sie ze to bylo po prostu dla niego za duzo, moze byc ? Musialam poczekac zeby mu dac znow jesc i tak po godzinie dostal znow i teraz zasnal... a ja padam na tawrz
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 05:27   #2067
Ray
Zakorzenienie

hello

gaciu ile piszecie

ja nie mam czasu

gabisun ja mam ten laktator i jest siwetny wedlug mnie, uzywalam przy pierwszej corce i uzywam teraz, nie wyborazam sobie bez niego zyc... mam tyle mleka ze musze odciagac po calych butelkach miedzy karmieniami bo bym explodowala

katunia moze moja corka nie raz mnie obzygala juz mlekiem najczesciej dzieje sie tak jak sie dziecku zle odbije i cale powietrze ktore polknela wyrzuca mleko
ja robie przerwy w karmieniach, np jeden cyc odbicie za chwile drugi cyc czy cos w tym stylu troche to pomaga.

naked idz do pediatry sama, nie wiem od jakiego wieku mozna podawac lactulozum, ale moja corka to bierze na wyproznienia, to dziala doraznie po prostu rozwadnia kupke bardziej i mozna smialo zrobic... mysle ze pediatra da ci cos. jesli karmisz piersia pomysl co jadlas, czekolada zatwardza.

ja z mala mam jedynie problem bo niestety nie chce smoczka.... wieczorami chce ssac nie jesc i przez to do 1 w nocy musze ja nosic, bo lezec nie chce a zeby ja nosic i ssac.... 2 podejscia ze smoczkiem robilam i klapa. jeszcze inne wyprobuje

jak zaczynalyscie weradowac?
u mnie mala skonczyla 2 tyg i jutro chce ja werandowac mama mi kaze na 5 min ale dla mnie to bez sensu... chyba poloze ja na 15 min na balkon i bede wydluzac czas...

dobrze ze piszecie o wkladkach tez mam problem mam z johnson i sa do kitu, przyklejaja mi sie!

ja mam karuzele nie wiem jakiej firmy ( z fisher za 200 zl dla mnie przegiecie) ale jest fajna. bo ma kolorowe pluszowe misie, ktore sie kreca i do tego lampeczke wbudowana z efektem gwiazdek na sciane... w nocy jak ja musze przebrac wlaczam sobie lampeczke

kasienka nie bedziesz musiala odstawiac tylko bedziesz miala rygorystyczna diete bez nabialu np

powiedzice jak jecie? juz normalnie w miare....
ja po malu zaczynam jesc normalnie.....
w ogole jak karmie piersia zauwazylam ze czesto jestem glodna, tez tak macie??
a jak juz nakarmie mala to strasznie chce mi sie pic.... i jak tu gubic kg ? echhhhhh
Stary 2010-10-25, 07:54   #2068
justysia8522
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Z Małą mamy problem,bo coś jej dolega,tzn ja podejrzewam skazę białkową/AZS,ale jeszcze nie wiadomo,bo w przychodni pediatra jakiś konował,olał temat i powiedział,że wysypka może od jakichś kosmetyków...Taaa,tylko,ż e od urodzenia używamy tych samych i w małej ilości.Szkoda mi dziecka,bo wyglada jak poparzona,ma krostki na całej buzi,głowie,szyi,ramionac h i częsci klatki piersiowej,do tego dochodzą zielonkawe kupy i straszne ulewanie/wymioty.
We środę idziemy do lekarza(mądrzejszego) i mam nadzieję,że coś sie wyjasni...Boję się,że będę musiała odstawić Małą od cyca,a już się nawet(mimo bólu)do tego przyzwyczaiłam...
Mamy z naszą Julią ten sam problem, jeden pediatra olał sprawę ale drugi jak ją tylko zobaczył powiedział, że to skaza białkowa. Na szczęście nie jest to równoznaczne z odstawieniem małej od piersi wystarczy zmienić dietę, tzn. mamusia odstawia wszystkie przetwory mleczne i dodatkowo na wszelki wypadek wołowinę i cielęcinę i nadal karmi malucha Wysypka zniknie za jakiś czas tak jak ulewanie i kupki też wrócą do normy
Dieta jest monotonna ale trzeba bardzo uważać, bo np kisiel który pozornie jest bezpieczny może zawierać śladowe ilości mleka.
Trzymamy kciuki, za Ciebie i malutką
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 08:34   #2069
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Lenka... niestety nie wiem jaka jest taka karuzlka ale ten projektor to chyba fajna rzecz chetnie kupilabym Nadii własnie taka, ale dziadkowie (moi tesciowie) postanowili wyjsc przed szerg i bez konsultacji z nami sami kupili karuzelke, w dodatku strasznie kiepawa firmy babyONO. ZDECYDOWANIE Odradzam, bo po pierwsze z prespektywy dziecka slabo widac te krecace sie maskotki (a to chyba dla niego maja byc te misie), po drugie lipne kolory -pastelowe (czytalam nie raz dla takich maluchow najlepsze sie wyrazne kolory i konrasty) o nakercanej recznie pozytywce z beznadziejna melodyjka nie wspomne... jednym slowem shit jakich mało ;/niby nie powinno sie zagladac darowanemu koniowi w zeby, ale...
My też dostaliśmy taką zwykłą z canpola..a chciałam małemu kupic jakąś bardziej zbajerowana. No i melodyjkę ma taką jaką slysze od 2 lat bo Dominik tez miał karuzele..która się popsuła, ale ta grajka nadal gra no i do usypiania zawsze sobie ją nakręca....codziennie:mur :

Cytat:
jakie s dla was najlepsze wkladki laktacyjne !! mam na razie bella kupione na szybko a jestem ciekawa jak inne, ktore lepsze.

!

jak dla mnie j&j narazie lepszych nie znalazłam..
bella są beznadziejne..

.
Cytat:

skąd ja to znam...
my wczoraj bylismy u teściów, i tesciówka ciągle chciała małego nosić na rączkach i bujać..pomimo tego że on spał na całego..
No to ja jej mówie że staram sie go nie przyzwyczajać do ciągłego noszenia i bujania..to Go chwile odłożyła..za chwile bratowa wzieła małego na ręce...i zaczeła go bujać...a teściowa do niej mówi " nie noś go, odłuz go i nie bujaj bo nie wolno.." z takim podtekstem do mnie że zła synowa zabrania jej dziecka wziąć na ręce...

Cytat:
gratuluje i zazdraszczam..a w łasciwie zazdrościc to bede jak juz w nim zamieszkacie.bo niestety od projektu do gotowego domu to daaaaleka droga..Wiem bo mój tato domki stawia

Cytat:
A robisz mu rowerek i te inne domowe sposoby?
Czopek, termometr, wygrzewanie brzuszka itd...?

Biedny jest taki maluszek jak się nie może wykupkać.
Moja się strasznie denerwuje jak nie może zrobić - aż krzyczy
Mój tez tak ma ale doczytałam się czegoś takiego..

"Specyfiką wieku niemowlęcego jest jeszcze tzw. dyschezja, czyli nagle pojawiający się piskliwy krzyk, trwający 10-30 minut, połączony z zaczerwienieniem twarzy i poprzedzający oddanie miękkiego stolca. Zaburzenie to występuje u niemowląt w wieku 1-3 miesięcy. Nie są to kolki ani zaparcia, ale skutek niewykształconej jeszcze koordynacji defekacji z zaciskaniem głośni, co jest niezbędne do skutecznego zwiększenia ciśnienia wewnątrzbrzusznego. Płacz jest wówczas ekwiwalentem parcia. Zaburzenie to nie wymaga leczenia, ustępuje samoistnie około 3 miesiąca życia, gdy dziecko nauczy się zaciskać głośnię w celu uzyskania skutecznej defekacji."

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
powiedzice jak jecie? juz normalnie w miare....
ja po malu zaczynam jesc normalnie.....
w ogole jak karmie piersia zauwazylam ze czesto jestem glodna, tez tak macie??
a jak juz nakarmie mala to strasznie chce mi sie pic.... i jak tu gubic kg ? echhhhhh
staram sie jesc normalnie...prócz pikantnych i ostrych pokarmów np grzybków w occie które niestety uwielbiam
z piciem tez tak mam..musze miec przy sobie butle wody, bo jak tylko ssaczek sie przyssa to ja już pić chce

A ja zła jestem na teścia..a tesc chyba na mnie
wczoraj jak u nich byliśmy, to ten jak zwykle nastawiał wina i wódki na stole i polewał.. no to ja mówie, ze nie muszą zawsze pić jak jesteśmy u nich..wystarczy lampka wina..No to on do mnie, ze tylko po jednym wypiją..no dobra...wypili po jednym i dalej polewa...a ja mu mówie, że przynajmniej ojciec by nie rozpijał swoich dzieci....Oj obrażony był na całego, ale mam to w d..ie..Zawsze jak tam jedziemy nie obędzie sie bez akloholu...i jeszcze tesc głupie hasła strzela.."taakie niedobre a musimy pić..' no normalnie mam ochote go udusic,,Najgorsze ze tesciowa niby też piocia nie pochwala, ale jakoś bez przekonania gada do synków zeby nie pili...chyba tak tylko od picu....bo sama im wino polewała...

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-10-25 o 08:37
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 08:52   #2070
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa cudnie razem wyglądacie ) współczuje zabawiania Natalii przez babcie..

bordowa współczuję koncertu...

mszu wiesz co też mam karuzele tyle z canpol, taka http://allegro.pl/canpol-karuzela-pl...258059761.html szajs jak cholera, tragedia... do nas akurat wszyscy dzwonili i pytali dzięki temu mamy fajny bujaczek matę edukacyjną, no a brat męża przyszedł z karuzelka też nieuzgodniając z nami - ja miałam na oku tę http://allegro.pl/karuzelka-tiny-lov...284353482.html bo ma świetne melodie, kolor no i lampkę, a dostałam szajs.. ale chyba kupimy Patowi nową bo nie wiem ale mam wrażenie że ten plastikowy pałąk się zaraz złamie..

Katunia ja wypróbowałam chyba już wszystkie, zostało mi do sprawdzenia tylko z lovi z wkładem żelowym i jak mam być szczera to polecam NUBY tylko i wyłącznie bo są rewelacyjne bardzo chłonne duże ale dyskretne (poleciła mi je nasza Rybulka bo też sprawdziała wiele)

Majka232 witaj z nami pociecha jest rewelacyjna, a siku to nie wiem u nas jest pampek cięższy na wysokości siurdaka syna

gabisun ja mam ten laktator i polecam szybko i sprawnie a do tego bezboleśnie

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

dopisek bo mi cytaty wcięło :

Cytat:
martucha84 wlasnie doczytalam ze złapałas jakiegos bakcyla zdrówkaaaaa zycze!
dziękuję już mi lepiej tzn już jestem zdrowa

Cytat:
Dziewczyny
chcialam was ostrzec prze "lekiem" water gripe, nie wiem jacy lekarze przepisuja to niemowletom ale chyba jacys szarlatani....
moja super położna mi to polecała ale słuchając rad w tylu że syn będzie dużo płakał bo ma ładne uszy itd to wolałam tego nie sprawdzać.. no i małam racje

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Witajcie
Przyszedł czas i na mnie
Julka urodziła się 18.10 poród sn 56 cm długości i 3680 wagi.
Będę próbowała was nadrabiać,( bo i w dwupaku podglądałam odchowalnię) tylko czy młoda na to pozwoli
Myślałam że poród będzie o wiele trudniejszy, powiem szczerze że moim zdaniem najgorszy ból to ten po porodzie bo teraz koszmarnie szwy ciągną, ale da się wszystko przeżyć
Wasze dzieciaczki rosną jak na drożdżach i wszystkie cudne
Ja nie mogę się nadziwić jak z dnia na dzień taki szkrabek potrafi się zmienić. Opisu porodu tu wykładać wam nie będę bo obyło się bez żadnych hecy, skrót jest na poczekalni
Dołączam dwie fotki mojej córy
1-sza kilka h po porodzie, 2-ga dziś 5 dni po
Pozdrawiamy serdecznie
gratulujemy, Jula cudna

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-10-25 o 08:55
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości