|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Tak wiem, wyszukiwarka allegro nie radzi sobie z wyszukaniem 3 literowego slowa, kiedys chcialam z tej firmy kupic smoczek i butelki i nie szlo logicznie wyszukac
![]() Tutaj link do apteki z ktorej je zamawialam http://www. doz . pl/apteka/p47246-MAM_wkladki_laktacyjne_30 _szt usun spacje przy ******* bo mi wygwiazdkowalo Znalazlam na allegro: http://allegro.pl/mam-wkladki-laktac...288063459.html http://allegro.pl/mam-baby-wkladki-l...276447212.html Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-10-24 o 19:52 Powód: bo mi kurde znow gwiazki z adresu robi |
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
o mam ich probke, wypróbuje sobie jutro, juz na allegro znalazlam
Cytat:
Te bella mamma juz mnie wkurzaja, bo nie chlona dobrze |
|
|
|
|
#2043 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam żadnych śladów nie widzę NIKaP-n, czy Ty nie cierpisz na bezsenność? naked21, czadowy jest ten mikołajkowy kubraczek! Filipek będzie najpiękniejszym Mikołajkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój maluszek na każdych gości reaguje rozdrażnieniem. Wtedy ciągle by chciał być u mnie na rękach, a najlepiej przy cycusiu. Nie może usnąć tak jak zwykle i przez to jest tak zmęczony, że znów nie może zasnąć i tak w koło. Dziś nie spał od 15.30 do 19.30 a na takie maleństwo to zdecydowanie za długo Cytat:
)A u nas na pampersie widać, że jest usikany - nie da się tego przeoczyć No i jest zdecydowanie cięższy
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś ma laktator avent isis ręczny? bo planuję kupić coś porządnego wreszcie
|
|
|
|
#2045 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo dla TŻta!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Klarissa... skad ja znam te teksty i te fochy
|
|
#2046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z powodu nieobecności męża dzisiejszej nocy się nie smutaj, masz Tomusia!
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
dobry demot
http://demotywatory.pl/2106940/Glosny-efekt
|
#2048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam,że Gabrysia jest jeszcze za mała i nie będzie zwracać na nią uwagi,ale jednak to na nią działa(a mało co na nią działa ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę... Mam ten laktator Aventu i jestem z niego bardzo zadowolona.Odciąganie szybkie i przyjemne
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-10-24 o 21:02 |
||
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Kasienka
a gdzies ty byla jak cie nie bylo ![]() no dluga droga jeszcze przed nami ja to zazdroszcze Nice, ona juz na finiszu
|
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
kasienka... nasze Panie sa w jednakowym wieku, wiec moze i ja sie sie pokusze o taka karuzelke... super sprawa
![]() normalnie wstyd sie przyznac... ale nie mam ani maty edukacyjnej, ani lezaczka bujaczka, ani konika morskiego, ani porzadnej karuzelki (tylko jakis mega szajs! )... do dupy jestem matka...liczylam, ze moze cos od gosci dostane... ale niestety sie troche przeliczylam... gabi... ja tez go mam... bardzo fajny! polecam! przy nawale sluzyl mi jako... regulator cisnienia, bo myslalam, ze mi cycki popekaja ![]() ![]() Lenka ja mam taka...http://www.sklep-dla-dzieci.com.pl/k...no-p-1184.html i zdecydowanie odradzam....
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-24 o 21:13 |
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
mszu to fajnie bo juz zamowilam
ja karuzele tez mam zwykła, ale mała zachwycona gorzej z moimi uszami , bo melodyjka irytujaca ale to nie mnie ma sie podobac ![]() kurde jak mi sie marzy zimny browarek i pizza ![]()
|
|
|
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
gabi... i nie wódz na pokuszenie .... edit: ja pare razy zapuszczałam, ale nie moge zniesc tej melodyjki, to juz o wiele piekniej gra pozytywka z IKEA, za 15zł i ta Młodej czasem zapuszczam... a najczesciej to slucha razem ze mna muzy na youtube... ostatnio sluchalysmy cheryl cole-parachute ![]() tifio... a Ty widze, ze w rewelacyjnym humorku super! Franiulek cos chyba za grzeczne dziecko
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-24 o 21:30 |
|
|
|
#2054 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Możemy sobie podać ręce ![]() Cytat:
moje dziecko na razie ma powieszone miśki nad oczami ale i tak je chyba ledwo widzi... może jutro zapodam jakąś fotkę bo to moje autorskie dzieło jest Macie nianie elektroniczną? Możecie coś polecić? Jakąś tanią a dobrą. Muszę mieć na piątek na wyjazd do rodziców.
|
|
#2055 |
|
Wtajemniczenie
|
Majka232 gratulacje i witamy!
![]() u nas od wczoraj pieluszki zawierają tylko siurki ![]() gabisun- super!! pozazdrościć Nika na finiszu, ale przed Wami [jak dla mnie] przyjemne planowanie jak ten domek urządzić no i mniej przyjemne dla kieszeni kupowanie. Ja mam ten laktator i polecam myślałam, że mój ze starości taki głośny, bo kupiłam używany a okazuje się że Martuchy również skrzypi ![]() mszu dobry demot chociaż ja narzekac nie mogę.. Mój mały za dużo [póki co] nie ryczy a co do bajerów to i tak narazie mało co interesuje takie maluchy. Filipek nokautuje rączką konika morskiego, chyba go wnerwia ta melodia, a już na pewno nie usypia W leżaczku lubi tylko jak mu włączę pod dupką wibracje, a na macie poleży chwilkę i każe się zabierać jak narazie jego ukochanym miejscem jest rogal do karmienia i leżenie tuż pod wywalonym na świat cycem Klarissa polecam nianię Fisher Price
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-10-24 o 21:31 |
|
|
|
#2056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda dziś mnie głowa bolała, ale to z nadmiaru gości Czasem mam jakieś załamanie ii sobie trochę popłaczę bez powodu, ale minuta osiem i już się śmieje! Ahh te szalejące hormony ![]() gabisun, gratuluję wyboru i zakupu projektu! Życzę wytrwałości w budowie
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-10-24 o 21:29 |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
dzieć mi nie chce coś spać ale tż ją buja a ja leżę z lapkiem nio musi nadrabiać zaległości z całego tygodnia ![]() Jutro znów mnie czeka poranek z ..Inką |
|
|
|
#2058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Klarisa, Naked, Tifio
mieszkanie z rodzicami coraz bardziej nam już doskwiera na pewno czeka nas dużo wyrzeczeń, ale nie ma nic za darmo ![]() Naked skrzypi mówisz? a ja bedę musiała ściągnąć jak będę na rozdaniu dyplomów, żeby nie peknąć albo co gorsza żeby nie wystąpić w przesiąknietej mlekiem bluzce najwyżej zza drzwi łazienki będą dochodzić podejrzane dźwięki |
|
|
|
#2060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do domku to przed nami też dłuuuuga droga,no,ale jakoś damy radę ![]() Cytat:
Konika morskiego też nie mamy,ale jakos nie czuję potrzeby jego posiadania ![]() Z Małą mamy problem,bo coś jej dolega,tzn ja podejrzewam skazę białkową/AZS,ale jeszcze nie wiadomo,bo w przychodni pediatra jakiś konował,olał temat i powiedział,że wysypka może od jakichś kosmetyków...Taaa,tylko,ż e od urodzenia używamy tych samych i w małej ilości.Szkoda mi dziecka,bo wyglada jak poparzona,ma krostki na całej buzi,głowie,szyi,ramionac h i częsci klatki piersiowej,do tego dochodzą zielonkawe kupy i straszne ulewanie/wymioty. We środę idziemy do lekarza(mądrzejszego) i mam nadzieję,że coś sie wyjasni...Boję się,że będę musiała odstawić Małą od cyca,a już się nawet(mimo bólu)do tego przyzwyczaiłam...
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
taka prawda
![]() wiem, że maluszek karmiony piersią może robić kupke nawet raz na kilka dni. Ale Filuś ewidentnie pragnie się wykupkać, a nie może pręży się, robi czerwony jak burak i tak żałośnie przy tym krzyczy a ja nie potrafie mu pomóc... Oczywiście podanie piersi problem [stety czy niestety] załatwia jak każdy inny problem Małego, heh
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czopek, termometr, wygrzewanie brzuszka itd...? Biedny jest taki maluszek jak się nie może wykupkać. Moja się strasznie denerwuje jak nie może zrobić - aż krzyczy
|
|
#2063 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2064 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki.
Dopiero teraz znalazlam czas żeby coś odpisać, chociaż nadrabiam po kawałku już ze 3 godziny ![]() Dzisiaj byliśmy z wizytą u moich rodziców, pierwszy raz z małą u kogoś po za domem- 30 km, mama prosiła o wzięcie wózka i maszerowała dumnie przez 1,5 h po osiedlu zajeżdżając po kolei pod drzwi swoich koleżanek, które schodziły z bolków na dół oglądać wnuczkę hehehe podglądałam ją przez okno A teraz piekę ciasta, bo jutro mąż w pracy robi "pępkowe" tzn. złożyli się na prezent, więc zamówiłam tort, upiekłam dwa ciasta, do tego kawka i herbatka i będą się gościć. Do mnie z pracy przyjdzie 3 osobowa delegacja- czekają na wyznaczenie terminu. ![]() Wogóle nie był u nas jeszcze nikt oprócz rodziców, teściów i braci z rodzinami. Reszta rodziny i znajomych czeka na pozwolenie chyba zacznę przyjmować gości, w sumie minął miesiąc....A mała jak na razie na ludzi reaguje dobrze, może dlatego że nikt jej nie bierze na ręce itp. dzisiaj to rodzice tylko usiedli obok i dotykali za rączki i patrzyli. Delikatnie i grzecznie, nawet jej się podobało. Zero negatywnych reakcji. Cytat:
Cytat:
Wogóle te kupy to sam stres dla mnie, a to za mało, a to się zastanawiam czy nie za dużo, czy nie za duże, czy nie za rzadkie czy dobry kolor szok normalnie.... Zawsze słyszałam jak robiła kupę (głośny dźwięk dosyć wodnistej kupy) a ostatnie 2 dni nie słyszę, a kupa jest chyba są bardziej gęste i wychodzą bez towarzyszących dźwięków nie wiem, ale wolałam słyszeć bo mogłam od razu przebrać, a tak nie wiem kiedy i biedak leży z tą kupą aż robię standardowe przewijanie po karmieniu i ją zobaczę (ciągle jeszcze są bezzapachowe).Cytat:
A na spacerek wyszliśmy w 14 dobie, po 5 dniach werandowania. Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że siuśki są bezbarwne? U nas też na początku były bez żółtego zabarwienia i ciężko było zobaczyć czy jest nasiusiane, ale wystarczy dotknąć pampersa, i da się wyczuć. Teraz mała potrafi taaaaak nasiusiać, że nie da się nie zauważyć muszę kiedyś zważyć takiego pełnego pampka[QUOTE=gabisun;22854673 I jeszcze chciałam się pochwalić że kupiliśmy projekt domku i już przyszedł kurierem [/QUOTE]No to gratuluję! Super!
|
|
#2065 |
|
BAN stały
|
Majka super Maluch
gratulacje ![]() Katunia ja używałam TT, dość chłonne, ale kiepski klej (przesuwały się), ale za to fajne, duże- nie to co bella małe i grube... naked bidulek Filuś, ćwicz rowerki, podaj może MM dla odmiany, żeby ruszyło- to Comfort jest na zaparcia. Śliczny strój my też już nosimy 62/68Dziewczyny my długo z Małym śpimy i potem kusimy w nocy, musimy się przestawić... ech. Szczęśliwa udanego pępkowego, u nas też niedługo tort, 3.11 mąż ma 31
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy zdarzylo sie wam ze maluch zwrocil cale jedzonko... ?
Ja karmie raz z jednej raz z drugiej piersi. Ale teraz byl marudny Tomus i dalam mu z jednej potem troche z drugiej i wszystko prawie zwrocil... zdaje mi sie ze to bylo po prostu dla niego za duzo, moze byc ? Musialam poczekac zeby mu dac znow jesc i tak po godzinie dostal znow i teraz zasnal... a ja padam na tawrz
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
hello
gaciu ile piszecie ![]() ja nie mam czasu ![]() gabisun ja mam ten laktator i jest siwetny wedlug mnie, uzywalam przy pierwszej corce i uzywam teraz, nie wyborazam sobie bez niego zyc... mam tyle mleka ze musze odciagac po calych butelkach miedzy karmieniami bo bym explodowala ![]() katunia moze moja corka nie raz mnie obzygala juz mlekiem najczesciej dzieje sie tak jak sie dziecku zle odbije i cale powietrze ktore polknela wyrzuca mleko ![]() ja robie przerwy w karmieniach, np jeden cyc odbicie za chwile drugi cyc czy cos w tym stylu troche to pomaga. naked idz do pediatry sama, nie wiem od jakiego wieku mozna podawac lactulozum, ale moja corka to bierze na wyproznienia, to dziala doraznie po prostu rozwadnia kupke bardziej i mozna smialo zrobic... mysle ze pediatra da ci cos. jesli karmisz piersia pomysl co jadlas, czekolada zatwardza. ja z mala mam jedynie problem bo niestety nie chce smoczka.... wieczorami chce ssac nie jesc i przez to do 1 w nocy musze ja nosic, bo lezec nie chce a zeby ja nosic i ssac.... 2 podejscia ze smoczkiem robilam i klapa. jeszcze inne wyprobuje jak zaczynalyscie weradowac? u mnie mala skonczyla 2 tyg i jutro chce ja werandowac mama mi kaze na 5 min ale dla mnie to bez sensu... chyba poloze ja na 15 min na balkon i bede wydluzac czas... ![]() dobrze ze piszecie o wkladkach tez mam problem mam z johnson i sa do kitu, przyklejaja mi sie! ja mam karuzele nie wiem jakiej firmy ( z fisher za 200 zl dla mnie przegiecie) ale jest fajna. bo ma kolorowe pluszowe misie, ktore sie kreca i do tego lampeczke wbudowana z efektem gwiazdek na sciane... w nocy jak ja musze przebrac wlaczam sobie lampeczke ![]() kasienka nie bedziesz musiala odstawiac tylko bedziesz miala rygorystyczna diete bez nabialu np ![]() powiedzice jak jecie? juz normalnie w miare.... ja po malu zaczynam jesc normalnie..... w ogole jak karmie piersia zauwazylam ze czesto jestem glodna, tez tak macie?? a jak juz nakarmie mala to strasznie chce mi sie pic.... i jak tu gubic kg ? echhhhhh
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wystarczy zmienić dietę, tzn. mamusia odstawia wszystkie przetwory mleczne i dodatkowo na wszelki wypadek wołowinę i cielęcinę i nadal karmi malucha Wysypka zniknie za jakiś czas tak jak ulewanie i kupki też wrócą do normy![]() Dieta jest monotonna ale trzeba bardzo uważać, bo np kisiel który pozornie jest bezpieczny może zawierać śladowe ilości mleka. Trzymamy kciuki, za Ciebie i malutką
|
|
|
|
|
#2069 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie j&j narazie lepszych nie znalazłam.. bella są beznadziejne.. . Cytat:
my wczoraj bylismy u teściów, i tesciówka ciągle chciała małego nosić na rączkach i bujać..pomimo tego że on spał na całego.. No to ja jej mówie że staram sie go nie przyzwyczajać do ciągłego noszenia i bujania..to Go chwile odłożyła..za chwile bratowa wzieła małego na ręce...i zaczeła go bujać...a teściowa do niej mówi " nie noś go, odłuz go i nie bujaj bo nie wolno.." z takim podtekstem do mnie że zła synowa zabrania jej dziecka wziąć na ręce... Cytat:
Cytat:
"Specyfiką wieku niemowlęcego jest jeszcze tzw. dyschezja, czyli nagle pojawiający się piskliwy krzyk, trwający 10-30 minut, połączony z zaczerwienieniem twarzy i poprzedzający oddanie miękkiego stolca. Zaburzenie to występuje u niemowląt w wieku 1-3 miesięcy. Nie są to kolki ani zaparcia, ale skutek niewykształconej jeszcze koordynacji defekacji z zaciskaniem głośni, co jest niezbędne do skutecznego zwiększenia ciśnienia wewnątrzbrzusznego. Płacz jest wówczas ekwiwalentem parcia. Zaburzenie to nie wymaga leczenia, ustępuje samoistnie około 3 miesiąca życia, gdy dziecko nauczy się zaciskać głośnię w celu uzyskania skutecznej defekacji." Cytat:
![]() z piciem tez tak mam..musze miec przy sobie butle wody, bo jak tylko ssaczek sie przyssa to ja już pić chce ![]() A ja zła jestem na teścia..a tesc chyba na mnie wczoraj jak u nich byliśmy, to ten jak zwykle nastawiał wina i wódki na stole i polewał.. no to ja mówie, ze nie muszą zawsze pić jak jesteśmy u nich..wystarczy lampka wina..No to on do mnie, ze tylko po jednym wypiją..no dobra...wypili po jednym i dalej polewa...a ja mu mówie, że przynajmniej ojciec by nie rozpijał swoich dzieci....Oj obrażony był na całego, ale mam to w d..ie..Zawsze jak tam jedziemy nie obędzie sie bez akloholu...i jeszcze tesc głupie hasła strzela.."taakie niedobre a musimy pić..' ![]()
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-10-25 o 08:37 |
||||||
|
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Klarissa cudnie razem wyglądacie ) współczuje zabawiania Natalii przez babcie..
bordowa współczuję koncertu... mszu wiesz co też mam karuzele tyle z canpol, taka http://allegro.pl/canpol-karuzela-pl...258059761.html szajs jak cholera, tragedia... do nas akurat wszyscy dzwonili i pytali dzięki temu mamy fajny bujaczek matę edukacyjną, no a brat męża przyszedł z karuzelka też nieuzgodniając z nami - ja miałam na oku tę http://allegro.pl/karuzelka-tiny-lov...284353482.html bo ma świetne melodie, kolor no i lampkę, a dostałam szajs.. ale chyba kupimy Patowi nową bo nie wiem ale mam wrażenie że ten plastikowy pałąk się zaraz złamie.. Katunia ja wypróbowałam chyba już wszystkie, zostało mi do sprawdzenia tylko z lovi z wkładem żelowym i jak mam być szczera to polecam NUBY tylko i wyłącznie bo są rewelacyjne bardzo chłonne duże ale dyskretne (poleciła mi je nasza Rybulka bo też sprawdziała wiele) Majka232 witaj z nami pociecha jest rewelacyjna, a siku to nie wiem u nas jest pampek cięższy na wysokości siurdaka syna ![]() gabisun ja mam ten laktator i polecam szybko i sprawnie a do tego bezboleśnie ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- dopisek bo mi cytaty wcięło :![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-10-25 o 08:55 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

zawsze mam przez niego jakieś problemy. No ale to taki przydupas szefa i co poradzisz, tak czy siak szef go nie zwolni... A co do ciąży to byłam, byłam. Noszę jeszcze ślady "użycia"...

) a dzisiaj spała do 9.30... przez te nocne atrakcje. No ale gdzie tam - teściowa oczywiście musiała ją nosić, zabawiać, podrzucać i jeszcze twierdziła, że ją usypia... normalnie myślałam, że mnie krew zaleje. W ten sposób doczekałyśmy karmienia o 12.30 - mała nie zmrużyła nawet oka przez ten czas "usypiania" przez teściową. Wkurzyłam się i po karmieniu wzięłam ją na spacer żeby chociaż w wózku sobie pospała, ale zła jestem bo to już drugi dzień kiedy świat mojego dziecka stoi na głowie - dzięki babci 
)
No i jest zdecydowanie cięższy 

)... do dupy jestem matka...

moje dziecko na razie ma powieszone miśki nad oczami ale i tak je chyba ledwo widzi... 
krzyczy, pręży się. Nie pomaga ani termometr ani kawałek czopka glicerynowego [ dziś w akcie desperacji spróbowałam maminych metod, których wcale nie pochwalam].. Od wczoraj rana kupajdy nie ma.
my też już nosimy 62/68

chetnie kupilabym Nadii własnie taka, ale dziadkowie (moi tesciowie) postanowili wyjsc przed szerg