Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 11:24   #991
dziula881
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez Pauleena Pokaż wiadomość
7800 zł - o matko musiałabym pół pokoju wysprzedać

Widzę, ze za tanio nie jest, ale też i na to nie liczyłam. Tylko czy ja nie jestem za stara na aparat? Mam 22 lata, jeśli będę go nosiła ok. 2 lat to już będzie czas wychodzić za mąż Co myślicie?
spokojnie ja tez mam 22 lata i wiele moich znajomych w naszym wieku tez nosi aparaty więc naprawde nie jest za późno

Co do kosztów to ja za łuk metalowego płaciłam 1200zł + wizyty 150 zł za dwa łuki wiec chyba jak wiekszosc

Miłej niedzieli dziewczynki
Stary 2010-10-24, 11:40   #992
chemica
Raczkowanie

Dziewczyny..... przechodzę załamanie aparatowe
Nie chodzi mi o to jak wyglądam w nim, bo juz się przyzwyczaiłam, tylko o to, że zaczynam bać się o to, czy po zdjęciu aparatu coś z tych zębów jeszcze zostanie.... Głównie boję się o górne zęby, bo są bardzo słabe- byle co wystarczy i już mi się ubytek zaczyna robić

Z nim od 1.04.2012
chemica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 12:44   #993
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chemica Pokaż wiadomość
Dziewczyny..... przechodzę załamanie aparatowe
Nie chodzi mi o to jak wyglądam w nim, bo juz się przyzwyczaiłam, tylko o to, że zaczynam bać się o to, czy po zdjęciu aparatu coś z tych zębów jeszcze zostanie.... Głównie boję się o górne zęby, bo są bardzo słabe- byle co wystarczy i już mi się ubytek zaczyna robić
Kochana nie ma co się załamywać i martwić na przyszłość, może nie będzie tak źle, trzeba być dobrej myśli!

Ktoś pytał o koszty: u mnie jeden łuk 1500zł+wizyta 50zł, także chyba nie jest źle.
Stary 2010-10-24, 13:02   #994
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Czyli jak ja mam już 25, to mój czas na wychodzenie za mąż minął.. Och nieee. .. Cóż za straszna informacja
Hehehe...a co ja mam powiedzieć?? Od tygodnia 29 lat, aparat od miesiąca i na męża się nei zanosi! Moja babcia ma chyba rację, że już po mnie
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:38   #995
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Hehehe...a co ja mam powiedzieć?? Od tygodnia 29 lat, aparat od miesiąca i na męża się nei zanosi! Moja babcia ma chyba rację, że już po mnie
Pfff, widać, że na Babcie zawsze można liczyć
Wraz z odejściem aparatu pojawi się mąż. W końcu ilość metalu na człowieku musi być const

Z jednej strony nie mam nic przeciwko związkom małżeńskim zawieranym w młodym wieku, niestety moje obserwacje pokazują, że związki zawierane po 30-stce są stabilniejsze niż osób dwudziesto, czy dwudziestokilku letnich.
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:52   #996
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Czyli jak ja mam już 25, to mój czas na wychodzenie za mąż minął.. Och nieee. .. Cóż za straszna informacja
<przytul> zostaniemy obie starymi pannami

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
ty to juz wogole... nasz ruda moze jescze ktos zechce ale ty.. te 29 lat... babcia zawsze prawde Ci powie

ha! na pewno zaraz po zdjeciu aparat faceci padna nam do stop bo powalimy ich usmiechami

bo zwiazki w mlodym iwkeu zawiera sie czesto pod wplywem chwili albo dlatego ze dziecko w drodze :P po 30 ludzie mja ajuz troche za soba i jest to bardziej dojazala decyzja :P

oczywiscie nie zawsze :P znam kilka osob ktore w wieku 20 lat braly slub i sa szczeliwi i im sie dobrze uklada a nam jedno malzenstwo po 30 ktore sie wlasnie rozwodzi :/

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-10-24 o 13:53
Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:59   #997
rudo-zielona
Zadomowienie

Założyłam już kółko wzajemnej adoracji na wątku aparatowym.
Teraz pora zrobić grupę wzajemnej adoracji aparatek z zadatkami na stare panny..
Nie wiek starej panny a charakter Pomimo tego, że kandydat na męża jest przy mym boku, obawiam się, że długo już ze mną nie wytrzyma

Ktoś chętny do mojego nowego kółka?
Stary 2010-10-24, 14:08   #998
Lilllith
Rozeznanie

Ofc ja moj charakter tez niestety jest paskudny i czesto o tym slysze za wredna jestem ale kandydat trzyma sie nadal :P chyba naprawde mnie kocha skoro juz tyle wytrzymal ma nawet jakies plany co do mojej osoby

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-10-24, 14:44   #999
rudo-zielona
Zadomowienie

Każda potwora znajdzie swojego adoratora
Może właśnie o to w tym chodzi :P
Stary 2010-10-24, 14:47   #1000
viera
Zadomowienie

Cytat:
Pfff, widać, że na Babcie zawsze można liczyć
Wraz z odejściem aparatu pojawi się mąż. W końcu ilość metalu na człowieku musi być const

Z jednej strony nie mam nic przeciwko związkom małżeńskim zawieranym w młodym wieku, niestety moje obserwacje pokazują, że związki zawierane po 30-stce są stabilniejsze niż osób dwudziesto, czy dwudziestokilku letnich.
kurcze, a ja chce za 2 lata brac slub ;p [bede miec 25 lat], moze nie rozwiode sie w wieku 26 lat? ;D ;D

Modomanko, dopóki jedna separacja mi nie wypadła to wariowałam - jedzenie to była masakra... tylnymi zębami nie bardzo, przednimi też... ale jak pisałam, separacja wypadła, a w piątek mojej orto nie było, wiec dopiero jutro do niej idę. Najadłam się ile się da i pewnie jutro znów będą męczarnie

Aparat mi się zaczął podobać... na początku czułam się jak Brzydula (noszę okulary), ale teraz jest OK
Stary 2010-10-24, 15:18   #1001
dziula881
Raczkowanie

Oj dziewczynki ja tez mam paskudny charakter..i zdjae sobie z tego sprawe chociaz moj Tż na razie trzyma sie mnie jakos
Stary 2010-10-24, 15:39   #1002
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
spokojnie ja tez mam 22 lata i wiele moich znajomych w naszym wieku tez nosi aparaty więc naprawde nie jest za późno

Co do kosztów to ja za łuk metalowego płaciłam 1200zł + wizyty 150 zł za dwa łuki wiec chyba jak wiekszosc

Miłej niedzieli dziewczynki
Brzmi bardzo znajomo. Czy Ty przypadkiem nie leczysz sie u p.Banaszczyk-Rozbickiej?

Odnosnie osadu na moich zebach: nie pale, nie pije kawy. Herbate pije tylko zielona, ale podobno i zielona przyczynia sie do powstawania osadu. A tak w ogole to przyczyna osadu jest slina. Ktos z dentystow mi kiedys tlumaczyl, ze w zaleznosci od jej skladu osad powstaje szybciej lub wolniej. Slyszalam tez o jakims chlopcu, ktoremu osad powstawal tak szybko, ze lekarze musieli ga nauczyc jak sobie z nim radzic samodzielnie.

Gorzalka, moja wada to tylozgryz. No i krzywe zabki, a jakze!

betti, zazdroszcze Ci tego, ze mozesz bez obaw porozmawiac z nasza pania doktor. Mnie sie to srednio udaje. O kle ksztalt ktorego mi sie nie podoba juz kiedys wspomnialam. Kolejne podejscie na nastepnej wizycie. Zdam relacje.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 15:45   #1003
Starlett
Wtajemniczenie

zgadnij - proszę pokaż swój aparacik, jeśli jeszcze nie wstawiałaś zdjęć
A ja już podobno za trzy miesiące mam zdejmować... chociaż dół znów się rozjechał po ostatniej wizycie

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 16:25   #1004
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Brzmi bardzo znajomo. Czy Ty przypadkiem nie leczysz sie u p.Banaszczyk-Rozbickiej?

Odnosnie osadu na moich zebach: nie pale, nie pije kawy. Herbate pije tylko zielona, ale podobno i zielona przyczynia sie do powstawania osadu. A tak w ogole to przyczyna osadu jest slina. Ktos z dentystow mi kiedys tlumaczyl, ze w zaleznosci od jej skladu osad powstaje szybciej lub wolniej. Slyszalam tez o jakims chlopcu, ktoremu osad powstawal tak szybko, ze lekarze musieli ga nauczyc jak sobie z nim radzic samodzielnie.

Gorzalka, moja wada to tylozgryz. No i krzywe zabki, a jakze!

betti, zazdroszcze Ci tego, ze mozesz bez obaw porozmawiac z nasza pania doktor. Mnie sie to srednio udaje. O kle ksztalt ktorego mi sie nie podoba juz kiedys wspomnialam. Kolejne podejscie na nastepnej wizycie. Zdam relacje.

Nie, chociaż brałam ją pod uwagę ale odstraszyły mnie długie terminy Już gdzies kiedys pisałam że leczę się u dr Budel i bardzo polecam
Stary 2010-10-24, 16:31   #1005
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Każda potwora znajdzie swojego adoratora
Może właśnie o to w tym chodzi :P

jaka tam potwora odrazu za 2 lata bede piekna (powtarzam sobie to co roku od 12 roku zycia )

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
kurcze, a ja chce za 2 lata brac slub ;p [bede miec 25 lat], moze nie rozwiode sie w wieku 26 lat? ;D ;D

no nie wiem nie wiem zastanow sie lepiej dobrze moze pcozekaj do 30 zreszta ty juz za stara bedzie w wieku 25 na slub podobnie jak my z rudo-zielona teraz

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-10-24, 16:36   #1006
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
7800 zł - o matko musiałabym pół pokoju wysprzedać

Widzę, ze za tanio nie jest, ale też i na to nie liczyłam. Tylko czy ja nie jestem za stara na aparat? Mam 22 lata, jeśli będę go nosiła ok. 2 lat to już będzie czas wychodzić za mąż Co myślicie?

O matko, ja mam juz prawie 2 tygodnie aparat i nie myslalam ze jestem za stara tez mam 22 no dzięk wiesz
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 16:55   #1007
rudo-zielona
Zadomowienie

Burzę rozpętałam niechcący. Wycofuję się z moich niepopularnych poglądów. Chciałabym żeby mnie na wizażu chociaż ktoś lubił :P

Pochwalę się, w wieku 25 lat wybija mi się druga ósemka dwie przewidziane do wyrwania będą cięte... Kobity znacie dobrych chirurgów w trójkącie Poznań-Wrocław-Kalisz?
Stary 2010-10-24, 17:25   #1008
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość

ok czekam

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 17:53   #1009
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
Aparat mi się zaczął podobać... na początku czułam się jak Brzydula (noszę okulary), ale teraz jest OK
ja też noszę i okulary i aparat
nie mam zdjęć ani na nk, ani na gronie ani na facebooku bo żadne zdjęcie mi się nie podoba, ale wczoraj koleżanka mi parę cudnych porobiła i czekam aż wejdzie na gg

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 17:57   #1010
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko czy ja nie jestem za stara na aparat? Mam 22 lata, jeśli będę go nosiła ok. 2 lat to już będzie czas wychodzić za mąż Co myślicie?
Ja założyłam w tym roku mając 24 na karku i wiedząc, że za rok o tej porze będę już mężatką. Tak więc na swoim własnym, prywatnym ślubie będę miała złomka... I co tam! Za to jaka później będę piękna !

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
Ofc ja moj charakter tez niestety jest paskudny i czesto o tym slysze za wredna jestem ale kandydat trzyma sie nadal :P chyba naprawde mnie kocha skoro juz tyle wytrzymal ma nawet jakies plany co do mojej osoby
Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
Oj dziewczynki ja tez mam paskudny charakter..i zdjae sobie z tego sprawe chociaz moj Tż na razie trzyma sie mnie jakos
Ja też mam paskudny charakter, ale mój TŻ wytrzymał już ponad 8 lat, więc i kolejne 8 i kolejne 8 itd... też wytrzyma

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:15   #1011
sincarne
Raczkowanie

to ja się dopisuję do kółka wzajemnej adoracji starych panien jakoś singielka zajeżdża mi desperacją, a stara panna - to brzmi dumnie! i z kotem, koniecznie. muszę sobie znaleźć

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:05   #1012
chemica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
to ja się dopisuję do kółka wzajemnej adoracji starych panien jakoś singielka zajeżdża mi desperacją, a stara panna - to brzmi dumnie! i z kotem, koniecznie. muszę sobie znaleźć

O ja też... a kotów po dzielnicy tyle biega, że na pewno jakiegoś sobie znajdę

Jakieś dwie godziny temu mój "dres" przeszedł chrzest bojowy- "był na spacerze na dzielni" Wszystkie "odwalone dziewczyny w moim wieku były...hmmm.... zniesmaczone moim spodniami

Z nim od 1.04.2012
chemica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:26   #1013
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja założyłam w tym roku mając 24 na karku i wiedząc, że za rok o tej porze będę już mężatką. Tak więc na swoim własnym, prywatnym ślubie będę miała złomka... I co tam! Za to jaka później będę piękna !

Ja też mam paskudny charakter, ale mój TŻ wytrzymał już ponad 8 lat, więc i kolejne 8 i kolejne 8 itd... też wytrzyma
fiu fiu a ja myslalam ze moj 5,5 roczny staż to dużo a co do slubu to może białe ligaturki?? żeby do sukni pasowały Ja zakladając aparat liczyłam żeby się z leczeniem wyrobic na ewentualne "po studiach" kiedy to "planujemy" slub No ale plany zawsze mogą ulec zmianie
Stary 2010-10-24, 19:38   #1014
girl-from-poland
Raczkowanie

dziewczyny czy miałyście na poczatku aparatu wrazenie, ze zeby sie przesuwaja, ale nie w ta strone co trzeba? ze ogolnie jakos tak sobie biegaja?
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:03   #1015
roksad
Raczkowanie

Cytat:
Burzę rozpętałam niechcący. Wycofuję się z moich niepopularnych poglądów. Chciałabym żeby mnie na wizażu chociaż ktoś lubił :P

Pochwalę się, w wieku 25 lat wybija mi się druga ósemka dwie przewidziane do wyrwania będą cięte... Kobity znacie dobrych chirurgów w trójkącie Poznań-Wrocław-Kalisz?
Dr. Pakulski we Wrocławiu. Najlepszy chirurg jakiego znam. Niestety termin oczekiwania na kasę chorych ok miesiąca.
Jednak warto poczekać, bo gość naprawdę się zna na swojej robocie i robi to bardzoooo profesjonalnie.

Mi zawsze koledzy mówili, że jestem strasznie wredna i, że w życiu takiej dziewczyny nie chcieli by mieć :P
A tu proszę mój TŻ wytrzymał ze mną 3 lata i z tego co widzę, wcale nie zbiera mu się na ucieczkę xD
Więc, ja w wieku 26 lat to planuje mieć już dwójkę dzieci, a nie być starą panną xD

Edytowane przez roksad
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:08
roksad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:57   #1016
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
dziewczyny czy miałyście na poczatku aparatu wrazenie, ze zeby sie przesuwaja, ale nie w ta strone co trzeba? ze ogolnie jakos tak sobie biegaja?
Mi ogólnie dwie jedynki poszły w lewo, przez to, że mi kły weszły do łuku
Stary 2010-10-24, 21:01   #1017
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

dziewczyny, czy jest tu ktoś, kto miał kła wręcz położonego przed zębami (dwójką)?
bo mam problem - jakoś nie widzę, żeby kieł się podniósł, natomiast ta dwójka strasznie poleciała do tyłu
pomijając to, że przeszkadza to boli
Czy tak ma być? Bo wolałabym jej nie stracić jednak przy wyrwaniu 3 zębów to 4 w grę nie wchodzi a też martwię się, czy jak najpierw się przechyli w tył, to jak potem przechylimy ją w przód to czy nie stanie się martwa, albo coś?
Chyba panikuję, nie?

edit: tą dwójkę widać na awku

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:56   #1018
smiechotka
Rozeznanie

Mały przegląd...
Niestety miałam za bardzo powyszczerbiane zęby żeby je wszystkie na równo spiłować, ale 'na żywo' wygląda to super, nie widać minimalnych różnic długości .

Btw. Od lutego 2010r. przy górnym łuku miałam zmieniane jedynie gumeczki, siła łuku ta sama.. Czekałyśmy z orto aż dolna trójka wejdzie w szyk.. Pewnie dlatego retencję mam nosić jedynie w 'wolnych chwilach' .

Swoją drogą nigdy nie miałam tak żółtych zębów jak po zdjęciu aparatu :p.

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:59
smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:08   #1019
1986rybka
Rozeznanie

22 lata i że za stara? żart?
ja skończyłam 24 (żeby nie było, męża też na horyzoncie nie ma ) - i aparacik od miesiąca.. hmm jest - jakby go nie było, mam wrażenie że nic a nic się nie dzieje
jutro idę na wizytę - zmiana gumeczek, pewnie podkręcenie i założenie druciku rozszerzającego szczękę na podniebienie.. czyli będę sepleniła przez kilka dni..
1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:14   #1020
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Mały przegląd...
Niestety miałam za bardzo powyszczerbiane zęby żeby je wszystkie na równo spiłować, ale 'na żywo' wygląda to super, nie widać minimalnych różnic długości .

Btw. Od lutego 2010r. przy górnym łuku miałam zmieniane jedynie gumeczki, siła łuku ta sama.. Czekałyśmy z orto aż dolna trójka wejdzie w szyk.. Pewnie dlatego retencję mam nosić jedynie w 'wolnych chwilach' .

Swoją drogą nigdy nie miałam tak żółtych zębów jak po zdjęciu aparatu :p.
bardzo ladny efekt, wszystko rowne, symetryczne, pozazdroscic
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości