|
|
#991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Cytat:
![]() Co do kosztów to ja za łuk metalowego płaciłam 1200zł + wizyty 150 zł za dwa łuki wiec chyba jak wiekszosc ![]() Miłej niedzieli dziewczynki
|
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny..... przechodzę załamanie aparatowe
Nie chodzi mi o to jak wyglądam w nim, bo juz się przyzwyczaiłam, tylko o to, że zaczynam bać się o to, czy po zdjęciu aparatu coś z tych zębów jeszcze zostanie.... Głównie boję się o górne zęby, bo są bardzo słabe- byle co wystarczy i już mi się ubytek zaczyna robić
|
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ktoś pytał o koszty: u mnie jeden łuk 1500zł+wizyta 50zł, także chyba nie jest źle. |
|
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wraz z odejściem aparatu pojawi się mąż. W końcu ilość metalu na człowieku musi być const Z jednej strony nie mam nic przeciwko związkom małżeńskim zawieranym w młodym wieku, niestety moje obserwacje pokazują, że związki zawierane po 30-stce są stabilniejsze niż osób dwudziesto, czy dwudziestokilku letnich. |
|
|
|
|
#996 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nasz ruda moze jescze ktos zechce ale ty.. te 29 lat... babcia zawsze prawde Ci powie ha! na pewno zaraz po zdjeciu aparat faceci padna nam do stop bo powalimy ich usmiechami ![]() bo zwiazki w mlodym iwkeu zawiera sie czesto pod wplywem chwili albo dlatego ze dziecko w drodze :P po 30 ludzie mja ajuz troche za soba i jest to bardziej dojazala decyzja :P oczywiscie nie zawsze :P znam kilka osob ktore w wieku 20 lat braly slub i sa szczeliwi i im sie dobrze uklada a nam jedno malzenstwo po 30 ktore sie wlasnie rozwodzi :/
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-10-24 o 13:53 |
||
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Założyłam już kółko wzajemnej adoracji na wątku aparatowym.
Teraz pora zrobić grupę wzajemnej adoracji aparatek z zadatkami na stare panny.. Nie wiek starej panny a charakter Pomimo tego, że kandydat na męża jest przy mym boku, obawiam się, że długo już ze mną nie wytrzyma ![]() Ktoś chętny do mojego nowego kółka? |
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
Ofc ja
moj charakter tez niestety jest paskudny i czesto o tym slysze za wredna jestem ale kandydat trzyma sie nadal :P chyba naprawde mnie kocha skoro juz tyle wytrzymal ma nawet jakies plany co do mojej osoby
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Każda potwora znajdzie swojego adoratora
![]() Może właśnie o to w tym chodzi :P |
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Modomanko, dopóki jedna separacja mi nie wypadła to wariowałam - jedzenie to była masakra... tylnymi zębami nie bardzo, przednimi też... ale jak pisałam, separacja wypadła, a w piątek mojej orto nie było, wiec dopiero jutro do niej idę. Najadłam się ile się da i pewnie jutro znów będą męczarnie Aparat mi się zaczął podobać... na początku czułam się jak Brzydula (noszę okulary), ale teraz jest OK
|
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczynki ja tez mam paskudny charakter..i zdjae sobie z tego sprawe
chociaz moj Tż na razie trzyma sie mnie jakos
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnosnie osadu na moich zebach: nie pale, nie pije kawy. Herbate pije tylko zielona, ale podobno i zielona przyczynia sie do powstawania osadu. A tak w ogole to przyczyna osadu jest slina. Ktos z dentystow mi kiedys tlumaczyl, ze w zaleznosci od jej skladu osad powstaje szybciej lub wolniej. Slyszalam tez o jakims chlopcu, ktoremu osad powstawal tak szybko, ze lekarze musieli ga nauczyc jak sobie z nim radzic samodzielnie. ![]() Gorzalka, moja wada to tylozgryz. No i krzywe zabki, a jakze! ![]() betti, zazdroszcze Ci tego, ze mozesz bez obaw porozmawiac z nasza pania doktor. Mnie sie to srednio udaje. O kle ksztalt ktorego mi sie nie podoba juz kiedys wspomnialam. Kolejne podejscie na nastepnej wizycie. Zdam relacje.
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadnij - proszę pokaż swój aparacik, jeśli jeszcze nie wstawiałaś zdjęć
![]() A ja już podobno za trzy miesiące mam zdejmować... chociaż dół znów się rozjechał po ostatniej wizycie
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, chociaż brałam ją pod uwagę ale odstraszyły mnie długie terminy Już gdzies kiedys pisałam że leczę się u dr Budel i bardzo polecam ![]()
|
|
|
#1005 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaka tam potwora odrazu za 2 lata bede piekna (powtarzam sobie to co roku od 12 roku zycia ) ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
zastanow sie lepiej dobrze
|
|
#1006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O matko, ja mam juz prawie 2 tygodnie aparat i nie myslalam ze jestem za stara tez mam 22 no dzięk wiesz
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
Burzę rozpętałam niechcący. Wycofuję się z moich niepopularnych poglądów. Chciałabym żeby mnie na wizażu chociaż ktoś lubił :P
Pochwalę się, w wieku 25 lat wybija mi się druga ósemka dwie przewidziane do wyrwania będą cięte... Kobity znacie dobrych chirurgów w trójkącie Poznań-Wrocław-Kalisz?
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok czekam
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i okulary i aparat nie mam zdjęć ani na nk, ani na gronie ani na facebooku bo żadne zdjęcie mi się nie podoba, ale wczoraj koleżanka mi parę cudnych porobiła i czekam aż wejdzie na gg
|
|
|
#1010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
to ja się dopisuję do kółka wzajemnej adoracji starych panien
jakoś singielka zajeżdża mi desperacją, a stara panna - to brzmi dumnie! i z kotem, koniecznie. muszę sobie znaleźć
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O ja też... a kotów po dzielnicy tyle biega, że na pewno jakiegoś sobie znajdę ![]() Jakieś dwie godziny temu mój "dres" przeszedł chrzest bojowy- "był na spacerze na dzielni" |
|
|
|
|
#1013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do slubu to może białe ligaturki?? żeby do sukni pasowały Ja zakladając aparat liczyłam żeby się z leczeniem wyrobic na ewentualne "po studiach" kiedy to "planujemy" slub No ale plany zawsze mogą ulec zmianie
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy miałyście na poczatku aparatu wrazenie, ze zeby sie przesuwaja, ale nie w ta strone co trzeba? ze ogolnie jakos tak sobie biegaja?
|
|
|
|
#1015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak warto poczekać, bo gość naprawdę się zna na swojej robocie i robi to bardzoooo profesjonalnie. Mi zawsze koledzy mówili, że jestem strasznie wredna i, że w życiu takiej dziewczyny nie chcieli by mieć :P A tu proszę mój TŻ wytrzymał ze mną 3 lata i z tego co widzę, wcale nie zbiera mu się na ucieczkę xD Więc, ja w wieku 26 lat to planuje mieć już dwójkę dzieci, a nie być starą panną xD
Edytowane przez roksad Czas edycji: 2010-10-24 o 20:08 |
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy jest tu ktoś, kto miał kła wręcz położonego przed zębami (dwójką)?
bo mam problem - jakoś nie widzę, żeby kieł się podniósł, natomiast ta dwójka strasznie poleciała do tyłu ![]() pomijając to, że przeszkadza to boli Czy tak ma być? Bo wolałabym jej nie stracić jednak przy wyrwaniu 3 zębów to 4 w grę nie wchodzi a też martwię się, czy jak najpierw się przechyli w tył, to jak potem przechylimy ją w przód to czy nie stanie się martwa, albo coś?Chyba panikuję, nie? ![]() edit: tą dwójkę widać na awku
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
Mały przegląd...
Niestety miałam za bardzo powyszczerbiane zęby żeby je wszystkie na równo spiłować, ale 'na żywo' wygląda to super, nie widać minimalnych różnic długości .Btw. Od lutego 2010r. przy górnym łuku miałam zmieniane jedynie gumeczki, siła łuku ta sama.. Czekałyśmy z orto aż dolna trójka wejdzie w szyk.. Pewnie dlatego retencję mam nosić jedynie w 'wolnych chwilach' .Swoją drogą nigdy nie miałam tak żółtych zębów jak po zdjęciu aparatu :p.
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2010-10-24 o 21:59 |
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
22 lata i że za stara? żart?
![]() ja skończyłam 24 (żeby nie było, męża też na horyzoncie nie ma ) - i aparacik od miesiąca.. hmm jest - jakby go nie było, mam wrażenie że nic a nic się nie dzieje ![]() jutro idę na wizytę - zmiana gumeczek, pewnie podkręcenie i założenie druciku rozszerzającego szczękę na podniebienie.. czyli będę sepleniła przez kilka dni..
|
|
#1020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

o matko
musiałabym pół pokoju wysprzedać 

Pomimo tego, że kandydat na męża jest przy mym boku, obawiam się, że długo już ze mną nie wytrzyma 

zastanow sie lepiej dobrze