|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() ![]() też uważam to za najlepszy pomysł. takie sofy rozkładane są praktyczniejsze, mniej miejsca zajmują - sami mamy na chwilę obecną 1 pokój tylko, wiec nasza sofa się sprawdzi, jak jeszcze dojdzie łóżeczko i będzie jeszcze mniej miejsca.
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dziekuje ze mnie wspieracie
![]() Juz jestem po rozmowie...bylam najpierw na obiedzie z jego rodzicami...i oni mowia, ze jakas zmartwiona im sie wydaje...potem zapytali o slub...to jak mi lzy polecialy...;/ TŻ do mnie "wez przestan robic sceny!" zostalam sama z jego rodzicami...powiedzieli, ze czuja, ze cos jest nie tak...ze sie martwia, ze sa po mojej stronie i jest im glupio i wstyd za syna... Ale nie chcialam z nimi gadac, bo najpierw chcialam wyjasnic wszystko z TŻem... Przyszedl w koncu laskawie sie zapytac czy ide z nim pogadac...poszlam...znowu zaczal na mnie sie drzec ze sceny robie niepotrzebnie. Ale wiecie co...ja nie moglam juz tego sluchac...wczoraj gada mi ze nie chce tworzyc rodziny, ze nie wie czy mnie kocha itd. a swoim rodzicom mowi, ze slub bedzie, ale troszke pozniej... A wlasnie ze nie bedzie zadnego slubu bo to 'troszke pozniej' to juz bedzie po porstu za pozno... I sama na niego naskoczylam, ze to nie byla scena, itd. i sie zamknal... W ogole z siebie nie robilam smutnej, biednej ofiray...bo zawsze to wykorzystywal i czul sie silniejszy ode mnie... Pogadalismy...i powiedzial, ze on chce ze mna byc bo mnie kocha ![]() ![]() Ja juz postanowilam... Teraz niech sie dzieje co chce...ja przybieram bierna postawe...niech sie stara, albo niech ma mnie dalej w dupie... W lutym bede miec juz swoje dziecko...i nie mam zamiaru mieszkac z nim... wiem ze bedzie mi ciezko...ale dzieki temu bede mogla patrzec w kazdej chwili na to dziecko...jak sie rozwija...mowi mama...usmiecha sie do mnie, rosnie, itd. Powiedzialam mu, ze jest mi go tylko pod tym wzgledem zal, ze przes swoja glupote pozbawia siebie takich milych momentow... Jak tak go zjechalam, to od razu byla inna gadka...zaczal byc mily...przytulil mnie, dotknal mojego brzucha (WOW!). Potem powiedziaam ze chce juz wracac, gdzie w niedziele conajmniej do 20 bylismy razem(a ja juz ok 17 bylam w domu), to sie troche zdziwil... Chwile pozniej dostalam smsa ze chce zeby nam sie ulozylo... Ale 'kocham' nie uslyszalam jak juz niby bylo ok... A co do jedzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
I wiecie co stwierdzilam? Ze takie czeste plakanie tez ma swoje plusy...bo teraz nawet jak sobie zrobie bardzo mocny makijaz, to umiem tak plakac ze nie mi nic nie rozmaze
![]()
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Punkt dla Ciebie za rozmowę z TŻem, mam wrażenie, że jak mówi, żeby zostać razem to robi to z jakiegoś narzuconego przez rodzinę poczucia obowiązku? Fajnie, że jego rodzice zachowują się w porządku, nie patrząc na Ciebie krzywo, to też bardzo ważne. pewnie niezmiernie im przykro widząc jak zachowuje się ich syn...
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do rozmowy, to w końcu widać jakiś element normalności i zastanowiłabym się nad tym, czy nadal chciałabym być z takim facetem, który o małżeństwie mówi jak o konieczności. Przynajmniej mój jak się zdecydował, to ja pytałam się go dla pewności z 10 razy i każda odpowiedź tak brzmiała realnie i tak, że on chce...... Wczoraj to wręcz krzyczał na całą salę jaki to szczęśliwy jest, że zostanie tatusiem i już nie może doczekać się lutego (i mimo że był podpity, to w jakiś sposób brzmiało sympatycznie) Dzisiaj usłyszałam deklarację, że nawet jak się urodzi dziecko, to on nie będzie brał wódki do ust, bo nie chce mieć już takiego KACA ![]() ![]() Tak czy siak nas też czeka rozmowa, bo jedną małą przeprowadziliśmy już.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do płucek itp. potraw to mój zjada, a jeżeli chodzi o wódkę i w ogóle o alkohole to bardzo, bardzo rzadko, zazwyczaj tylko przy dużych imprezach, a wczoraj pechowo usiedliśmy, bo mieli zawodnika zaprawionego w alkoholach. Temu nie zaszkodziło, a mojemu i od siostry chłopakowi tak ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-24 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w coiągu dnia: herbata z żurawiny na śniadanie, mleko z płatkami z pełnego ziarna+ kromeczka żytniego z białym serem i miodem, obiad- najczęściej przecierana zupa, drugie- mięso z rusztu, nie jadamy wieprzowiny, z patelni, ale na wodzie, lub oliwie, sałat, ryż/kus kus/ pieczone ziemniaki, kolacja sałtka chleb, lub kanapki ale z masą warzyw, pastami własnymi, wędliną co teściowa robi, albo babcia kupuje "u chłopa" ale z atestami, pomiędzy mleko, jajka na twardo, płatki z mlekiem-jak mi się słodkiego chce, orzechy, owoce (po kilka dziennie), marchewa, jogurty. No zjem sobie i ciasteczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Może mąż po prostu się zatruł- wódka plus jakieś jedzenie? Nie tyle kac, co zatrucie. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
A zapomniałam o rybach!!! Tylko kurcze ciężko kupić nie w supermarkecie, a tam wiadomo, jak ze świeżością bywa. Pamietajcie, że w PL w czwartki są świeże, wtedy są świeże dostawy, mówił mi gościu co siedzi w tym rybnym biznesie. panierki u mnie niet- to pochłaniacz tłuszczu.
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
muron to mnie zagielas
![]() Ale ja wiem ze nie umiem jesc ![]() Niestety nie jadam za bardzo ryb (chociaz od kiedy jestem w ciazy to sie zmuszam, zeby raz na 2 tyg. chociaz zjesc) ani wolowiny... No i duzy minus jest taki, ze malo u mnie sie je roznych surowek, salatek i ogolnie warzyw do obiadu ;/ Ok moge zrobic przez 3 dni spis tego co jadlam...ale ja sie na tym nie znam i nie wiem co jest dobre a co zle...wiec mam tu wkleic potem moje zapiski? :P
#374 |
Zakorzenienie
|
weraa11 spróbuj wkleić
ja np staram się nie łączyć ziemniaków z mięsem, albo najlepiej dużo surówki czy sałatki zjadać z mięskiem. Nawet mój przekonał się do tego. Tylko ostatnio mam kryzys w tej sferze. |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Mam nie laczyc ziemniakow z miesem?? Przeciez jak ja zjem taki wlasnie obiad, to juz sie nie moge doczekac jutra, kiedy znowu takie cos zjem
![]() ![]() Wiem, ze u mnie obiady sa dosc mocno kaloryczne...;/ no i niestety prawie wszystko smazone... Ale to chyba przez to ze rodzice zagonieni wiec robia taki obiad ktory szybko sie zrobi... A ze ja np.od malego tak jem to bedzie mi strasznie ciezko zmienic ten nawyk ;/
#376 |
Zadomowienie
|
A Wy takie dobre kucharki to moze wiecie jak zrobic takie babeczki co w zalaczniku? Tzn przepis jakis by sie w necie znalazl...ale boje sie ze mi nie wyjdzie
![]() ![]()
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdaje mi się, że potrzebne są takie foremki lub papierki, czy blaszki takie i myślę że Carrefourze dostaniesz je bez problemu, co do lidla to nie wiem, bo nie mam w pobliżu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
to są tartaletki
![]() ale trzeba znaleźć przepis na ciacho kruche ![]() ![]()
#379 |
BAN stały
|
Ufff, dopiero dotarłam do domu, bo w weekend byłam na 101. urodzinach prababci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że ja mam zakaz jedzenia pełnoziarnistego chleba czy wogóle jakiegoś z ziarnami, miodu, pomidorów. Na jajka nie mogłam już przed ciaża patrzeć. Ryby.. jem ich mało, bo boje się, że mi starą rybe sprzedadzą. Kasz wogóle nie jem - nie wiem do czego. Za to batoników.. mnóstwo bym jadła, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |||
Zakorzenienie
|
wera pomogę
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() W piekarniach można kupić gotowe babeczki, nazywają się cudnie "korpusy" są słone i słodkie ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
To staraj się jeść pieczywo zytnie, zdrowsze niż pszenne ![]() U mnie jak obiad traditional to - ja nie jem ziemniaków, mięso, i 3/4 warzywa. Codziennie inne. Jutro zupka "na mózg" krem z zielonego groszku ![]() Na drugie brązowy ryż, ale z czym...nie mam pojęcia. jemy wołowinę- za polędwicę i stek dam się pokroić;-) z kurczaka filety, tak i z indyka. Nie lubimy kości. Moją słabością jest spieczona skórka z kurczaka. Ale to raz na ruski rok u mamy ![]() Mysiopez nie jest zła dieta ![]() ![]() Mleko można tłuste, organizm tego z mleka w większości nie przyswaja. To w sklepie i tak liche. Także w wartości mineralne. U mnie na wsi krowa dawała mleko 5,5 procentowe. Z lodówy było pycha. Ale krowa nieopłacalna na mała skalę i sprzedali buuu":-( Ryba nieświeża śmierdzi, mięso jest galaretowata a o czy ma mętne, a skrzela brązowe. Gorzej z filetem;-) Dziśmam mega kopanie w brzuchu. Naporawdę czuję się jak Ripley ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-24 o 21:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
muron a ja stwierdzam, że moja dzidzia to taka jeszcze ożywiona po wczorajszych harcach
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- no nic uciekam spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
kurcze jak się tanczy z brzuchem? Ja się zastanawiam jak długo będę mogła siedzieć za kólkiem? Mam nadzieję, ze jeszcze z miesiąc, daleko brzuchowi do kierownicy;-) Tym bardziej, że TŹ do pracy busem, a ja mam auto. A jak już nie będę mieć... w autobusie dawno nie siedziałam;-) Poza tym stres, że się huknę, a tak zjadę, stanę i zadzwonię rodzę albo coś;-)
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- opiję i piję, żeby wypłukać te bakterie. A ja od małego malutko... Mam wrażenie, że jestem jak Smok Wawelski-zaraz pęknę;-)
![]() |
#385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz sama nie wiem.. u mnie inne normy u Ciebie inne.. mi mowi co innego Tobie tez.... co tu robic??? a i acetonu nie mam mierzyc.. tylko cukier a Ty co rano biegasz do labolatorium czy jak go mierzysz??
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-10-25 o 01:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() Mały brzdąc wymusił śniadanie, szamam i zaraz wracam chyba jeszcze do łóżka... Muron robi na mnie wrażenie to jak się odżywiasz ![]() Ja bym się nie odważyła na surowe jajko. Do carbonary uzyłam zoltka, który pozniej na gorącym makaronie pod przykrywką z sosem "zaparzyłam".
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
witam poweekendowo
![]()
#389 |
Rozeznanie
|
Witam gaduly
![]() Doczytam pozniej, bo zaraz musze dzieciaki do szkoly odstawic, i do gina, ale bez usg, wiec jako obowiazek traktuje ![]() Widze, ze o zdrowym jedzeniu rozprawiacie, moj maz mial wyklady na ten temat, i wychodzilo z nich, ze zdrowo to znaczy z umiarem, oczywiscie pod warunkiem, ze ktos nie ma problemow zdrowotnych, ktore rygorystycznej diety wymagaja (moj maz ma). Ja miesa nie jadam, alkoholu nie pije, i najbardziej sie boje co by mi wapnia nie braklo, bo na nabial uczulenie mam ... Ale ogolnie mysle, ze odzywiam sie zdrowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
chciałam pospać i ... nie dało się
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.