Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 21:59   #4381
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Tą kostkę my mamy, wyszperałan na giełdzie w używkach z Anglii, fajna.
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A co sądzicie o tym-może jako prezent gwiazdkowy - ale chyba jeszcze zawcześnie co

http://allegro.pl/kula-pelzak-fisher...269780288.html

i to też fajne

https://ssl.allegro.pl/kiddieland-pu...233331735.html
Tą pierwszą zabawkę dostaliśmy w spadku, ale mi się nie podoba, na zdjęciach fajna a w rzeczywistości nie bardzo. Głośna strasznie.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:00   #4382
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość

to pewnie teraz dziergasz Danielkowi
Tak, tak, nic innego nie robię.

To że 5 st. to pikuś. Lepsze, że 100% szansy na deszcz.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:04   #4383
margo80
Zakorzenienie

[
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Tak, tak, nic innego nie robię.

To że 5 st. to pikuś. Lepsze, że 100% szansy na deszcz.
nie dobijaj mnie...

małża coś nie widać, a już powinien być.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:08   #4384
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Swoją drogą jak urodziłam małego to w szpitalu leżała na oddziale dziewczynka do adopcji - młodsza od mojego o 3 dni bodajże. I tak samiutka leżała w tym szpitalu z tego co ja wiem to prawie 2 tygodnie, a co potem to nie wiem bo nas wypisano. Po prostu leżała w tym łóżeczku zawinięta w rożek i tak nikt przy niej nie był. Aż żal było patrzeć. Serce się kroiło na ten widok. Mam nadzieję, że znalazła upragnionych rodziców.
mi nie tylko lezki stanely,ale polecialy jak grochy, ja bym ja w ramionka chwycila od razu i tulila mocno mocno, biedulka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22856545]
Skończyłam wczoraj - no i na modelce... [/QUOTE]

slodzizna!!!! szaja kciuki za jutro

Cytat:
ja wzorowa byłam i na wagary nie chodziłam. szydełka nie było.
za to pamiętam np lutowanie. z puszki po groszku mieliśmy zrobić konewkę. tata mi zrobił w domu
ja klepalam karmnik i tez tata mi pomagal

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22857461]Kobiety, polecicie jakiś darmowy program do oglądania filmików nagranych aparatem?
Nagrałam Tymka, zrzuciłam na kompa i obejrzeć nie umiem... [/QUOTE]

ja mam program ipla, bardzo fajny

siala kurka, rozwalilas mnie, a ja bez ciekawych pomyslow, bo zazwyczaj kolczykiem przebijam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:37   #4385
evean
Raczkowanie

Witam miłe panie
nadeszła ta wielkopomna chwila i ja postanowiłam sie ujawnić
czytam Was od początku wątku na poczekalni ale jakoś odwagi brak
jestem mamą Aleksandra ur. 25.06.2010 i Julki ur. ...proszę się mocno nie dziwić ...10.06.1994 więc różnica spora. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie ciepło tak jak pozostałe nowe mamy
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:56   #4386
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
Witam miłe panie
jestem mamą Aleksandra ur. 25.06.2010 i Julki ur. ...proszę się mocno nie dziwić ...10.06.1994 więc różnica spora. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie ciepło tak jak pozostałe nowe mamy
witam.
mnie różnica wieku nie dziwi, sama mam siostrę młodszą o 15 lat.
Aleksander- piękne imię- moj pierwszy typ dla Tymka.
Podeślij mi na PW pełne dane do listy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 23:13   #4387
evean
Raczkowanie

Lea dane poszły dzienks
Stary 2010-10-24, 23:15   #4388
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
ja mam program ipla, bardzo fajny
dzięki, ściągłam, zainstalowałam wraz z jakimis kodekami, filmik leci, ale tylko obraz, dźwieku nie odtwarza, czemu?

Cytat:
Lea dane poszły dzienks
jutro dopisze do listy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 23:19   #4389
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witajcie
[I][COLOR=#0000ff]Co do tabetek na podniesienie libido,to nie mam pojęcia,ale myślę,że dobry ginekolog,jest w stanie zaradzić temu problemowi...u mnie też brak ochoty,ale myślę że spowodowane to jest faktem,ze biorę cerazette...któraś z laseczek na wątku również je przyjmuje??bo zastanawiam się,czy je odstawić i brać coś innego(jeśli coś jest?
Ja je też biorę. I powiem szczerze że problem ten sam- jestem pewna że to od tych tabletek- nigdy tak nie miałam i nie mam powodu żeby mieć. W tym tyg idę do mojego gina bo akurat tabletki mi się kończą i chyba mu o tym powiem- tylko tak jakoś mi łyso...
A naprawdę mąż się stara jak może- tak szczerze boję się żeby nie popsuło się między nami bo ile może się produkować i to nawet nie to że jakaś przemęczona jestem. Nieraz jest tak że się już nastawię że chcę a nagle "pstryk" i mi przechodzi.
Jezu mam nadzieję że mi tak na zawsze nie zostanie.
Chyba zrezygnuję z tych tabsów- zresztą z moją płodnością wpadka mało prawdopodobna

Kornia dziś skończyła 6 mies i kupiliśmy jej z M coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...288851329.html miał być słoń z Lamaze ale w żadnym
SMYKU u nas nie było więc jest to a słoń będzie i tak (my też mieliśmy nie szaleć z zabawkami ale tłumacze sobie że kupuję jej same mądre zabawki)
tak że wczoraj było "opijanie" pierwszego ząbka- taki u nas zwyczaj a dziś przyszli jeszcze dziadkowie i chrzestna -moja siostra- bo wczoraj nie dała rady. Mała dostała od babci śliczny komplecik jutro jak mi się uda wkleję zdjątka

Ok zmykam do kąpania i do spania bo padam na pysia a nasza księżniczka od tygodnia urządza rano recitale operetkowe

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-10-24 o 23:36
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 23:23   #4390
evean
Raczkowanie

mi nie tylko lezki stanely,ale polecialy jak grochy, ja bym ja w ramionka chwycila od razu i tulila mocno mocno, biedulka

mam to samo
serce mi się kraje i wtedy mocno tulam Ola... on to ma dobrze

]
Stary 2010-10-24, 23:44   #4391
parrotka
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22856545]l.

Skończyłam wczoraj - no i na modelce... [/QUOTE]

Pikna, a modelka jaki słodziak

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
I ja też.. libido miałam okej..ale jak poznałam męża to mi przeszło a po porodzie to już masakra.. jak on mnie tylko myźnie czy się przytuli jak idziemy spać to ja w myślach mam tylko "żeby nic nie chciał"

ja jako tabletkomanka napewno je zakupię poczekam na wypłatę i lecę do apteki bo mi się prochy kończą

Jesu, wczoraj se odświeżyłam dziurki .. w uszach jedna mi zarosła całkiem na amen i musiałam przebijać na nowo w tym samym miejscu. Jakbym miała przebijać wszystkie 7 to bym się pojsrała z bólu. I jeszcze hardkorem przebijałam uwaga.. koreczkiem do tablicy korkowej odkaziłam.. zeby nie było, że taki ze mnie rzeźnik
Siala, Ty przestan kobito z tymi tekstami bo mi szwy puszczą.

Cytat:
Swoją drogą jak urodziłam małego to w szpitalu leżała na oddziale dziewczynka do adopcji - młodsza od mojego o 3 dni bodajże. I tak samiutka leżała w tym szpitalu z tego co ja wiem to prawie 2 tygodnie, a co potem to nie wiem bo nas wypisano. Po prostu leżała w tym łóżeczku zawinięta w rożek i tak nikt przy niej nie był. Aż żal było patrzeć. Serce się kroiło na ten widok. Mam nadzieję, że znalazła upragnionych rodziców.
Kurcze od razu sobie to wyobrazilam, jak lezy taka kruszynka i popiskuje sobie i nie ma jej kto przytulic. Buuuuu. Mam nadzieje, ze bedzie miala fajne zycie...

Cytat:
Witam miłe panie
Ale wysyp nowych mamus Witaj Evean. Faktycznie spora roznica ale pewnie masz pomoc w Julce przy dzidziusiu.

--------------------------------------------------------

Heh z sexem u mnie cieniutko, oj cieniutko. Kompletnie nie mam nastroju. Mam nadzieje, ze mi przejdzie bo mi chlop na bok pojdzie .

U nas dzis sporo placzu i nerwow, rosnie mi maly nerwusek. Jak cos nie po jej mysli to zaciska piastki i cala sie napina . Zabawnie to wyglada oczywiscie po chwili zaczyna sie ryk i juz wtedy nie jest zabawnie. W koncu przesiadlysmy sie do spacerowki. Do tej pory Basia grzecznie sobie na spacerach spala nawet takich 2,5-3 godzinnych a od jakiegos czasu spi mniej wiec po godzinie sie budzila i byl ryk bo sie jej nudzilo. Myslalam, ze jak sie przesiadziemy do spacerowki to bedzie lepiej ale gdzie tam, no moze troszke lepiej jak szlysmy przez miasto. Ale jak spacerowalysmy po parku gdzie nie bylo nic ciekawego tylko drzewa i drzewa to i tak sie darla. Musze skrocic spacery albo zmienic trase. A i jak z gondoli w moim mutsy bylam zadowolona tak spacerowka mi sie niezbyt widzi, jakas taka nisko zawieszona. Poza tym boje sie, ze bedzie Basce pi***ć po łbie. No zobaczymy. A na dole zdjecie z pierwszego spaceru w kabriolecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 06:42   #4392
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Witam miłe panie
witamy

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22860058]dzięki, ściągłam, zainstalowałam wraz z jakimis kodekami, filmik leci, ale tylko obraz, dźwieku nie odtwarza, czemu?

.[/QUOTE]

cholewcia, sprobowalam mojej iply - dziala przyszedl mi do glowy jeden blond-wlosowy wniosek, ze moze na wyciszeniu masz (choc pewnie to sprawdzilas)
sprobuj moze jeszcze raz zainstalowac, mam nadzieje, ze sie uda

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
A naprawdę mąż się stara jak może- tak szczerze boję się żeby nie popsuło się między nami bo ile może się produkować i to nawet nie to że jakaś przemęczona jestem. Nieraz jest tak że się już nastawię że chcę a nagle "pstryk" i mi przechodzi.
Chyba zrezygnuję z tych tabsów- zresztą z moją płodnością wpadka mało prawdopodobna

Kornia dziś skończyła 6 mies i kupiliśmy jej z M coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...288851329.html miał być słoń z Lamaze ale w żadnym
SMYKU u nas nie było więc jest to a słoń będzie i tak (my też mieliśmy nie szaleć z zabawkami ale tłumacze sobie że kupuję jej same mądre zabawki)
Przede wszystkim GRATULACJE, coraz wiecej naszych dzieciaczkow pol roczku przekroczylo, nono, ani sie obejrzymy a roczki poleca
zabawka superowa, ale slonik faktycznie wygrywa
no i kolejna kobitka w klubie no-sex, ech

Cytat:

mam to samo

]
hehe, ja zrobilam wczoraj to samo, malucha wysciskalam i mowilam do niego, moj synus kochany - a malutki dziobus lezal w szpitalu bez mamusi i nikt go nie tulil

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
Heh z sexem u mnie cieniutko, oj cieniutko. Kompletnie nie mam nastroju. Mam nadzieje, ze mi przejdzie bo mi chlop na bok pojdzie .

U nas dzis sporo placzu i nerwow, rosnie mi maly nerwusek. Jak cos nie po jej mysli to zaciska piastki i cala sie napina . Zabawnie to wyglada oczywiscie po chwili zaczyna sie ryk i juz wtedy nie jest zabawnie. W koncu przesiadlysmy sie do spacerowki. Do tej pory Basia grzecznie sobie na spacerach spala nawet takich 2,5-3 godzinnych a od jakiegos czasu spi mniej wiec po godzinie sie budzila i byl ryk bo sie jej nudzilo. Myslalam, ze jak sie przesiadziemy do spacerowki to bedzie lepiej ale gdzie tam, no moze troszke lepiej jak szlysmy przez miasto. Ale jak spacerowalysmy po parku gdzie nie bylo nic ciekawego tylko drzewa i drzewa to i tak sie darla. Musze skrocic spacery albo zmienic trase. A i jak z gondoli w moim mutsy bylam zadowolona tak spacerowka mi sie niezbyt widzi, jakas taka nisko zawieszona. Poza tym boje sie, ze bedzie Basce pi***ć po łbie. No zobaczymy. A na dole zdjecie z pierwszego spaceru w kabriolecie.
no wlasnie masakra w tej kwestii,
a Basia wyglada na zadowolona, slicznie wyglada sloneczko malukie
-----------------------------------
u nas nocka mozna powiedziec bomba, malutek obudzil sie o 23 dostal butle mleka doprawiona trzema miarkami sinlacu, wciagnal do dna, potem o 5.30 budzi mnie malz, ze malusio mokry, olal sie po pachulce, malz do roboty pojechal, a my przebieranko, jedzonko i teraz sobie gadula Stefan w lozeczku...a ja normalnie wyspana
dzis rano wstaje wchodze do pokoju gdzie tv a tam wszystko wlaczone, telewizor, lampka, schodze do malza i pytam czy w nocy ogladal a on, ze nie a ja dalabym sobie glowe obciac, ze wylaczalam wieczorkiem...czyzby skleroza lapala??
no to coz, milego dnia kobitki!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53

Edytowane przez justin18061976
Czas edycji: 2010-10-25 o 06:43
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 06:58   #4393
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
[
nie dobijaj mnie...

małża coś nie widać, a już powinien być.
Mnie dobił młody dziś już z rana. Nie dość, że szans na spacer nie będzie, to jeszcze wstał o 5:40...

Cytat:
Witam miłe panie
Zrobiłaś córce ten sam prezent co moja mama mnie, kiedyś...

Witaj.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Ja je też biorę. I powiem szczerze że problem ten sam- jestem pewna że to od tych tabletek- nigdy tak nie miałam i nie mam powodu żeby mieć. W tym tyg idę do mojego gina bo akurat tabletki mi się kończą i chyba mu o tym powiem- tylko tak jakoś mi łyso...

Kornia dziś skończyła 6 mies i kupiliśmy jej z M coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...288851329.html
A Wy nie planujecie więcej maluszków, Olivko?

za pół roczku.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
A na dole zdjecie z pierwszego spaceru w kabriolecie.
Super wygląda w tej limuzynie. I akurat na nią, jak szyta na miarę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:08   #4394
milanka1985
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
[/COLOR]milanka - proszę przepisy dla dzieci na obiadki i nie tylko

https://mamotoja.pl/ksiazka_kucharsk...dient=&month=7
Bydgoś dzięki wielkie z pewnością coś wybiorę

Cytat:
[/COLOR]
Jak za dużo?

Dzieci w tym wieku piją standardowo mleko 4 razy na dobę i jest to całkiem normalne. Większość pije nawet 5 razy, bo jeszcze jedzą w nocy.

I nawet sporo więcej niż 160ml.

Dzieci cyckowe 6 razy albo jeszcze więcej.
No właśnie ona tak twierdzi, zresztą wkurzyła mnie nieziemsko (ale to w innej kwestii) i już nawet miałam ochotę przepisać Adriana do innej lekarki

Co do córki mojej koleżanki to ona własnie dostaje jakiś biały ser - bodajże almette i danonki - ale czy tak małe dziecko może już jeść przetwory mleczne tego nie wiem, na krowie mleko za wcześnie....

Cytat:
I ja też.. libido miałam okej..ale jak poznałam męża to mi przeszło a po porodzie to już masakra.. jak on mnie tylko myźnie czy się przytuli jak idziemy spać to ja w myślach mam tylko "żeby nic nie chciał"

ja jako tabletkomanka napewno je zakupię poczekam na wypłatę i lecę do apteki bo mi się prochy kończą

Jesu, wczoraj se odświeżyłam dziurki .. w uszach jedna mi zarosła całkiem na amen i musiałam przebijać na nowo w tym samym miejscu. Jakbym miała przebijać wszystkie 7 to bym się pojsrała z bólu. I jeszcze hardkorem przebijałam uwaga.. koreczkiem do tablicy korkowej odkaziłam.. zeby nie było, że taki ze mnie rzeźnik
Siala jesteś po prostu nieziemska, twoje teksty powalają na kolana

evean witam

Bratka

Szaja trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i jak wszystkie dziewoje czekam na wieści oby pozytywne, a na pewno konkretne

Piszecie o libido, ja to chyba go w ogóle nie mam, ochota na igraszki zerowa.... też biorę Cerazette - ostatnie opakowanie - skończyłam ściągać mleko, więc poczekam na @ i poproszę o inne lub zmienie forme antykoncepcji....może będzie lepiej, choć pewnie płonne me nadzieje

Witam w nowy dzień, mały wstał o 6:30 i już łapie drzemke . Chciałabym go Wam przedstawić , w załączeniu fotki.

Dziewczyny mam do was takie może głupie pytanie czy waszym dzieciom zdarza się szlochać przez sen?? Adi od kilku nocy właśnie śpi i czasem słyszę tylko hlip hlip....

Miłego dzionka idę się ogarnąć
milanka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:14   #4395
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Witam miłe panie
Witaj. U mnie taka rozbieżność to nic wielkiego moje siostry są 9 i 11 lat starsze ode mnie a u małża 9 i 12 lat starsze od niego.

Dzisiaj Agatka kończy 5 miesięcy, Bratko wszystkiego naj dla Bogusia.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:28   #4396
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:

Jak za dużo?

Dzieci w tym wieku piją standardowo mleko 4 razy na dobę i jest to całkiem normalne. Większość pije nawet 5 razy, bo jeszcze jedzą w nocy.

I nawet sporo więcej niż 160ml.

Dzieci cyckowe 6 razy albo jeszcze więcej.
Na pewno nie za dużo. Moja Ola pije 7 x 140 ml. Dobowo wychodzi 980 ml, więc tyle co powinna, tym bardziej, że nie chce pić herbatek, ani wody. Tylko, że ja nie podaję jej jeszcze nic poza mlekiem. Spróbowałam jej podać marchewkę po skończeniu 4 miesięcy, ale bidulka ją strasznie schorowała (mega ból brzucha, biegunka, czerwone plamki na buzi). Przerabiałam już to ze starszym synem, więc wiem, że mała będzie alergikiem. Mogę jej zacząć podawać coś innego dopiero po skończeniu 6 miesięcy.

Cytat:
Moi znajomi w moim rodzinnym miasteczku dwa miesiące temu adoptowali 5 letnią dziewczynkę i jak znajomą z małą jej sąsiad spotkał na klatce to się jej pyta: "A kiedy Ci to urosło?" Ręce mi opadły jak mi to opowiadała
Boże, co za kretyn
Cytat:
Siala, Ty jesteś the best
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22856545]

I chyba na fridę się skuszę jednak.

[/QUOTE]
Ja mam fridę i jestem w sumie zadowolona. Chciałam lepiej i zakupiłam marimar. Ale moim zdaniem jest dużo gorszy.
A modelka śliczna
Cytat:
Witam miłe panie
Między moimi dziećmi też jest spoooora różnica, ale na pomoc syna nie mam co liczyć. Jego zainteresowanie siostrą ogranicza się do zaglądnięcia parę razy dziennie do łóżeczka i stwierdzenie: "Ale ona jest fajna". I tyle go widzieli

Cytat:
Śliczota
Cytat:
Mnie dobił młody dziś już z rana. Nie dość, że szans na spacer nie będzie, to jeszcze wstał o 5:40...
Moja wstaje codziennie o 5:00 na jedzenie i już nie zasypia Ale idzie spać o 19:00. Próbuję ją przetrzymać chociaż do 20:00, co by rano dłużej pospała, ale nic z tego nie wychodzi.
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:39   #4397
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:

A Wy nie planujecie więcej maluszków, Olivko?

za pół roczku.
Planujemy tak mamy zamiar się zacząć starać w przyszłym roku, ale ile zejdzie kto wie Koniecznie chcemy mieć jeszcze jedno dzidzi, a może i kolejne... Tabsy na razie biorę bo raz że po cc za szybko ciąża jakby się pojawiła to niebezpieczne a dwa że od listopada pół roku wychowawczego będę mieć i nie bardzo bym chciała wtedy zaciążyć
W każdym razie lekarz kazał się nie obawiać że tabsy mogą wpłynąć na próby zajścia w ciążę - że np będzie trudniej i spokojnie mogę na razie brać. Aczkolwiek jak pisałam myślę o zmianie bo coś z tym apetytem na chłopa nie bardzo
parrotka śliczna dzidzia w cabrio

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:46   #4398
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobry
3 dni nie zagladalam.... postaram sie nadrobic te 7 stron

u nas ostatnie nocki fajne, mala po kleiku spi od 21 do 5-6 wiec mam wrazenie ze wracaja stare dobre czasy...
podawalam codziennie marchewke przez 4 dni i wczoraj chyba bolal mala brzuszek bo marudkala, a kupa byla pol zielona plastelinka pół normalna, więc zrobię kilka dni przerwy

jutro jedziemy do ortopedy znowu... mam nadzieje ze spodobaja mu sie tym razem Różowe bioderka trzymajcie kciuki proszę!!!!!!!!!!

aha w piatek dzwoni do mnie polozna i mowi ze za 15 minut będzie grrrr nie lubie niezapowiedzianych wizyt nawet takich....
nie byla to ta sama fajna co kiedys, jakas inna dziwna....
najpierw obruszyla sie na skarpety moczace sie w umywalce, szkoda ze stojac pod drzwiami nei zadzwonila...
malej nawet nie dotknęla, tylko pupe kazala pokazac i sutki ( sutki?? po cholere jej malej sutki ogladac???) zadawala pytania typu czy dziecko trzyma glowke ) w momencie kiedy trzymam Różę na biodrze.... echhh
opowiadala o swojej wnusi dwuletniej i ze niedlugo przyjdzie Mikolaj... jakas przytrzasnieta lekko.... poszla szybko i dobrze
Stary 2010-10-25, 09:50   #4399
kardashi
Zakorzenienie

Hej Wam

Weekend w szkole i zostałam wybita z rytmu wizażu i nie chce mi się nadrabiać Przeleciałam tylko tak na szybko.

Ehh.. ja ostatnio tez no-sex..
Tzn mam takie przebłyski, i mam straszną ochotę.. ale momentalnie mi przechodzi.. a przed ciążą mogłabym robić to codziennie
I nie chodzi tu o zmęczenie, bo nie jestem w sumie przemęczona. Stosunki z Tzem tez uległy poprawie..
Mam nadzieję ze to minie

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 09:52   #4400
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milanka1985 Pokaż wiadomość
Bydgoś dzięki wielkie z pewnością coś wybiorę

No właśnie ona tak twierdzi, zresztą wkurzyła mnie nieziemsko (ale to w innej kwestii) i już nawet miałam ochotę przepisać Adriana do innej lekarki

Co do córki mojej koleżanki to ona własnie dostaje jakiś biały ser - bodajże almette i danonki - ale czy tak małe dziecko może już jeść przetwory mleczne tego nie wiem, na krowie mleko za wcześnie....

Siala jesteś po prostu nieziemska, twoje teksty powalają na kolana

evean witam

Bratka

Szaja trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i jak wszystkie dziewoje czekam na wieści oby pozytywne, a na pewno konkretne

Piszecie o libido, ja to chyba go w ogóle nie mam, ochota na igraszki zerowa.... też biorę Cerazette - ostatnie opakowanie - skończyłam ściągać mleko, więc poczekam na @ i poproszę o inne lub zmienie forme antykoncepcji....może będzie lepiej, choć pewnie płonne me nadzieje

Witam w nowy dzień, mały wstał o 6:30 i już łapie drzemke . Chciałabym go Wam przedstawić , w załączeniu fotki.

Dziewczyny mam do was takie może głupie pytanie czy waszym dzieciom zdarza się szlochać przez sen?? Adi od kilku nocy właśnie śpi i czasem słyszę tylko hlip hlip....

Tak,włąsnie jest z tymi tabsami...może o to chodzi,że jak nie będzie ochoty to i ciąży nie będzie....ha ha ha,pozatym moja kuzynka brała cerazette i zaszła w drugą ciażę,więc mam mega pietra i to pewnie podświadomość przy okazji nakręca.
Witam nową mamusię...
Śliczny dzidek....

A my mieliśmy koszmarną nockę....pozatym nie umiem wielocytować....i może mi pomożecie w tej kwestii??I sorry za literówki ale mam klawiaturę do wymiany...
Kupiłam kaszkę mleczno ryżową...jest na niej napisane dodaj wodę...i teraz nie wiem według ich przepisu mam zrobić i spróbować dać łyżeczką....???
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:53   #4401
jamaicaP
Rozeznanie

witam wszystkie nowe mamusie, bo widze ze sporo dolączyło

dilayla, klikasz wielocytuj ten srodkowy guziczek......

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-10-25 o 09:54
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:58   #4402
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Witam miłe panie
witaj
Cytat:
Kornia dziś skończyła 6 mies
gratulacje
Cytat:
kurcze, ja ciagle zaluje, że nie kupilam Mutsego mieszkasz w bloku? nosisz go po schodach?
po zdjeciach wogóle nie widać, że z małej nerwusek
Cytat:
Chciałabym go Wam przedstawić , w załączeniu fotki.

ale fajny śmieszek i jaki juz wygimnastykowany
moja mała tak pojękuje sobie czasami przez sen zastanawiam sie czy jej wtedy cos nie boli
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Agatka kończy 5 miesięcy
gratulacje
Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Ja mam fridę i jestem w sumie zadowolona. Chciałam lepiej i zakupiłam marimar. Ale moim zdaniem jest dużo gorszy.
oooooo a ja jak patrzyłam na rekalme w gazecie to wydawał mi sie lepszy i tez chcialam kupic

-------------------------
dzien dobry
u mnie nocka maskaryczna pobudka o 24, 2,4 i 6 raz jest super a potem znów totalna maskara... juz nie mam sił do tego mojego dziecia
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:04   #4403
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Witam miłe panie
Serdecznie witam również
Cytat:
Kornia dziś skończyła 6 mies i kupiliśmy jej z M coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...288851329.html

Ok zmykam do kąpania i do spania bo padam na pysia a nasza księżniczka od tygodnia urządza rano recitale operetkowe
Gratulacje dla małej z te szczególnej okazji Zabawka super, a operetkę lubię więc może nagrasz to sobie odsłuchamy
Cytat:
mam to samo
Super mają Wasze dzieciaczki że je tulicie. Ja będąc wtedy w szpitalu się zastanawiałam sama czy tej małej nie utulić, ale nie chciałam się wtrącać pielęgniarkom. Ona mi opowiadały, że mają stałe klientki, które średnio co dwa lata rodzą i im dziecko zostawiają. Rekordzistka już trójkę zostawiła. Tak sobie myślę, że nawet lepiej, bo te dzieciaczki mają szansę w ten sposób na normalny dom. Ale wkurzyła mnie biurokracja, bo przecież taki dzieciaczek sam tyle czasu nie musi leżeć w szpitalu - są pogotowia opiekuńcze, ale widać się im nie spieszyło do odebrania małej ze szpitala i to wkurza nieziemsko.
Cytat:
Super wygląda
Cytat:
Dziękuję serdecznie w imieniu małego i Agu też wszystkiego co najlepsze
Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Między moimi dziećmi też jest spoooora różnica, ale na pomoc syna nie mam co liczyć. Jego zainteresowanie siostrą ogranicza się do zaglądnięcia parę razy dziennie do łóżeczka i stwierdzenie: "Ale ona jest fajna". I tyle go widzieli

U nas dzień jak codzień - sen do 8 prawie. Potem karmienie, przyszedł robotnik z budowy ścianę zagipsować, bo już wyschła, a teraz pranko się robi. Jak skończy to mimo niepogody zmykamy na zakupy, bo lodóweczka świeci pustkami. Udanego dnia

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Milanka fajnego masz tego Twojego malucha, a ile ma włosków
Stary 2010-10-25, 10:05   #4404
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Witam miłe panie
Witaj
U mnie też różnica nie mała, syna rodziłam w 1997

Cytat:

Kornia dziś skończyła 6 mies
Gratki

Cytat:

U nas dzis sporo placzu i nerwow, rosnie mi maly nerwusek
. A na dole zdjecie z pierwszego spaceru w kabriolecie.
Mój się wczoraj pytał, czy jakaś wizażanka nie jest chętna To mu powiedziałam, że my prawie wszystkie tak samo chętne

Moja też jest nerwus. Jak sie wkurza, to robi takie gardłowe yyyyyy

Śliczna jest Twoja Basia....oczęta

Cytat:
Witaj w klubie
Walczyłam do 7 i pospaliśmy jeszcze do 8.30

Cytat:
Chciałabym go Wam przedstawić , w załączeniu fotki.

Śliczny

Nie.

Cytat:

dla Agatki i dla Bogusia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:32   #4405
evean
Raczkowanie

Cytat:

Milanko mój Olek często szlocha przez sen a potem budzi się z wrzaskiem i bardzo ciężko go uspokoić mam nadzieję że to tylko niedojrzałość układu nerwowego i mu przejdzie

witam z "rana" my dziś kończymy 4 miesiące i czas zacząć wprowadzać nowości jesteśmy wprawdzie na cycu ale jak trzeba wracać do pracy to trzeba zacząć przyzyczajać smyka do nowości

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

Siala, Ty przestan kobito z tymi tekstami bo mi szwy puszczą.

popieram

Ale wysyp nowych mamus Witaj Evean. Faktycznie spora roznica ale pewnie masz pomoc w Julce przy dzidziusiu.

Staram sie nie obciążać jej bratem bo to w końcu nasze dziecko a na początku była bardzooo zła że będzie... ale teraz jest super aż miło popatrzeć jak go tuli i całuje ciekawe kiedy da jej w kość
--------------------------------------------------------

temat sex jest tabu nie istnieje od 4 m-cy małż jak narazie wyrozumiały

Basia jest cudna

Edytowane przez evean
Czas edycji: 2010-10-25 o 10:47
Stary 2010-10-25, 10:35   #4406
Silpe
Zadomowienie

witam
znów jestem padnieta - nocka do dupy
młoda mimo ze o 19tej zjadła 200ml mleka i o 1szej tez 200ml do tego mocno zageszczonego , budziła mnie co 1 - 1,5 godz
uszu nie tarła wiec antybiotyk na bank działa , ot po prostu kreciła sie i wybudzała - przełożyłam ją nawet do łóżeczka bo miałam jej dosc i też po 1,5 godz pobudka
a w czoraj cały dzien była mega spokojna , zero maruda no super - to w nocy dała po dupie
to juz trzecia taka nocka - z jedną przerwą bo poprzednią oc spała slicznie tylko na flache sie budziła.

kiedy ja sie wyśpie

dzieki za opinie zabawek - byłam zdecydowana na tą kule- pełzak
na fotce wygląda super , ale jak taka głosna to odpada - u nas na dole parkiet i płytki ..

szaja - zdolna jestes aż ci pozazdrościłam i zastanawiam sie nad kupnem szydełek

witam nową mame

gratuluje miesiecznic

dzieciaczki słodkie jak zwykle

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:46   #4407
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
witam wszystkie nowe mamusie, bo widze ze sporo dolączyło

dilayla, klikasz wielocytuj ten srodkowy guziczek......
i co dalej??jak tak zrobiłam to tylko jeden post mi sie zacytował i nie mam emotikonek...chyba mam cos nie tak ustawione???
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:51   #4408
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Myszko, Bratko, gratuluję 5 miesięcy
Parrotko - kabriolet się widzę podobał?
Milanko, sportowiec genialny

A my mamy skierowanie do szpitala jednak. Niby Agu przybrała coś na wadze, 6,3kg waży, ale jednak to niejedzenie nie jest normalne i badania trzeba porobić. Co do wyników kału - lekarka stwierdziła, że u dzieci tak może jeszcze być, nie do końca strawiony pokarm. Tak więc jakby która chciała panikować, to poczytać posty durnej mnie i się uspokoić

A do szpitala jutro z rana, bo dzisiaj małż w pracy, a jednak taxi nie wezmę - zresztą jak tu się zabrać - mała, jej rzeczy, moje rzeczy... Myśleliśmy, żeby wieczorem po pracy nas zawiózł, ale też bez sensu, wybudzać Agatkę, lecieć przez ostry dyżur załatwiać, głupota.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:51   #4409
jamaicaP
Rozeznanie

dilayla klikasz wielocytuj a potem odpowiedz, ale nie to pomaranczowe tylko to fioletowe na dole po lewej stonie tu na poziomie paska z numeracja stron wtedy przeniesie cie do odpowiedzi
Stary 2010-10-25, 11:11   #4410
margo80
Zakorzenienie

Szajuś - ściskam Was obie mocno, trzymajcie się tam w tym szpitalu i duuuużo zdrówka dla Agu

dwa szybkie pytanka:
1. czy Wasze dzieci płaczą/krzyczą/marudzą przed odbiciem/ulaniem?

2. czy za macierzyński należy się urlop?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości