|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Cytat:
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak, nic innego nie robię.
__________ To że 5 st. to pikuś. Lepsze, że 100% szansy na deszcz. |
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
małża coś nie widać, a już powinien być. |
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22856545] Skończyłam wczoraj - no i na modelce... [/QUOTE]slodzizna!!!! szaja kciuki za jutro Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22857461]Kobiety, polecicie jakiś darmowy program do oglądania filmików nagranych aparatem? ![]() Nagrałam Tymka, zrzuciłam na kompa i obejrzeć nie umiem... [/QUOTE]ja mam program ipla, bardzo fajny siala kurka, rozwalilas mnie, a ja bez ciekawych pomyslow
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Witam miłe panie
nadeszła ta wielkopomna chwila i ja postanowiłam sie ujawnić czytam Was od początku wątku na poczekalni ale jakoś odwagi brak ![]() jestem mamą Aleksandra ur. 25.06.2010 i Julki ur. ...proszę się mocno nie dziwić ...10.06.1994
|
|
|
|
#4386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie różnica wieku nie dziwi, sama mam siostrę młodszą o 15 lat. ![]() Aleksander- piękne imię- moj pierwszy typ dla Tymka. ![]() Podeślij mi na PW pełne dane do listy. |
|
|
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
Lea dane poszły dzienks
|
|
|
|
#4388 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A naprawdę mąż się stara jak może- tak szczerze boję się żeby nie popsuło się między nami bo ile może się produkować i to nawet nie to że jakaś przemęczona jestem. Nieraz jest tak że się już nastawię że chcę a nagle "pstryk" i mi przechodzi. Jezu mam nadzieję że mi tak na zawsze nie zostanie. Chyba zrezygnuję z tych tabsów- zresztą z moją płodnością wpadka mało prawdopodobna Kornia dziś skończyła 6 mies i kupiliśmy jej z M coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...288851329.html miał być słoń z Lamaze ale w żadnym SMYKU u nas nie było więc jest to a słoń będzie i tak (my też mieliśmy nie szaleć z zabawkami ale tłumacze sobie że kupuję jej same mądre zabawkitak że wczoraj było "opijanie" pierwszego ząbka- taki u nas zwyczaj a dziś przyszli jeszcze dziadkowie i chrzestna -moja siostra- bo wczoraj nie dała rady. Mała dostała od babci śliczny komplecik jutro jak mi się uda wkleję zdjątka ![]() Ok zmykam do kąpania i do spania bo padam na pysia a nasza księżniczka od tygodnia urządza rano recitale operetkowe
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-24 o 23:36 |
|
|
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
mi nie tylko lezki stanely,ale polecialy jak grochy, ja bym ja w ramionka chwycila od razu i tulila mocno mocno, biedulka
![]() mam to samo serce mi się kraje i wtedy mocno tulam Ola... on to ma dobrze ![]() ] |
|
|
|
#4391 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22856545]l.
Skończyłam wczoraj - no i na modelce... [/QUOTE]Pikna, a modelka jaki słodziak Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj Evean. Faktycznie spora roznica ale pewnie masz pomoc w Julce przy dzidziusiu.-------------------------------------------------------- Heh z sexem u mnie cieniutko, oj cieniutko. Kompletnie nie mam nastroju. Mam nadzieje, ze mi przejdzie bo mi chlop na bok pojdzie .U nas dzis sporo placzu i nerwow, rosnie mi maly nerwusek. Jak cos nie po jej mysli to zaciska piastki i cala sie napina . Zabawnie to wyglada oczywiscie po chwili zaczyna sie ryk i juz wtedy nie jest zabawnie. W koncu przesiadlysmy sie do spacerowki. Do tej pory Basia grzecznie sobie na spacerach spala nawet takich 2,5-3 godzinnych a od jakiegos czasu spi mniej wiec po godzinie sie budzila i byl ryk bo sie jej nudzilo. Myslalam, ze jak sie przesiadziemy do spacerowki to bedzie lepiej ale gdzie tam, no moze troszke lepiej jak szlysmy przez miasto. Ale jak spacerowalysmy po parku gdzie nie bylo nic ciekawego tylko drzewa i drzewa to i tak sie darla. Musze skrocic spacery albo zmienic trase. A i jak z gondoli w moim mutsy bylam zadowolona tak spacerowka mi sie niezbyt widzi, jakas taka nisko zawieszona. Poza tym boje sie, ze bedzie Basce pi***ć po łbie. No zobaczymy. A na dole zdjecie z pierwszego spaceru w kabriolecie.
|
|
|
#4392 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22860058]dzięki, ![]() .[/QUOTE] cholewcia, sprobowalam mojej iply - dziala przyszedl mi do glowy jeden blond-wlosowy wniosek, ze moze na wyciszeniu masz (choc pewnie to sprawdzilas)sprobuj moze jeszcze raz zainstalowac, mam nadzieje, ze sie uda Cytat:
zabawka superowa, ale slonik faktycznie wygrywa no i kolejna kobitka w klubie no-sex, ech Cytat:
Cytat:
masakra w tej kwestii,a Basia wyglada na zadowolona, slicznie wyglada sloneczko malukie ----------------------------------- u nas nocka mozna powiedziec bomba, malutek obudzil sie o 23 dostal butle mleka doprawiona trzema miarkami sinlacu, wciagnal do dna, potem o 5.30 budzi mnie malz, ze malusio mokry, olal sie po pachulce, malz do roboty pojechal, a my przebieranko, jedzonko i teraz sobie gadula Stefan w lozeczku...a ja normalnie wyspana dzis rano wstaje wchodze do pokoju gdzie tv a tam wszystko wlaczone, telewizor, lampka, schodze do malza i pytam czy w nocy ogladal a on, ze nie a ja dalabym sobie glowe obciac, ze wylaczalam wieczorkiem...czyzby skleroza lapala??![]() no to coz, milego dnia kobitki!!!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-10-25 o 06:43 |
||||
|
|
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie dobił młody dziś już z rana. Nie dość, że szans na spacer nie będzie, to jeszcze wstał o 5:40...
![]() Cytat:
![]() Witaj. ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
za pół roczku. ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Super wygląda w tej limuzynie. I akurat na nią, jak szyta na miarę.
|
||
|
|
|
#4394 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do córki mojej koleżanki to ona własnie dostaje jakiś biały ser - bodajże almette i danonki - ale czy tak małe dziecko może już jeść przetwory mleczne tego nie wiem, na krowie mleko za wcześnie.... ![]() Cytat:
![]() evean witam ![]() Bratka Szaja trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i jak wszystkie dziewoje czekam na wieści oby pozytywne, a na pewno konkretne Piszecie o libido, ja to chyba go w ogóle nie mam, ochota na igraszki zerowa.... też biorę Cerazette - ostatnie opakowanie - skończyłam ściągać mleko, więc poczekam na @ i poproszę o inne lub zmienie forme antykoncepcji....może będzie lepiej, choć pewnie płonne me nadzieje ![]() Witam w nowy dzień, mały wstał o 6:30 i już łapie drzemke . Chciałabym go Wam przedstawić , w załączeniu fotki.Dziewczyny mam do was takie może głupie pytanie czy waszym dzieciom zdarza się szlochać przez sen?? Adi od kilku nocy właśnie śpi i czasem słyszę tylko hlip hlip.... ![]() Miłego dzionka idę się ogarnąć
|
|||
|
|
|
#4395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj Agatka kończy 5 miesięcy
|
|
#4396 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22856545] I chyba na fridę się skuszę jednak. [/QUOTE] Ja mam fridę i jestem w sumie zadowolona. Chciałam lepiej i zakupiłam marimar. Ale moim zdaniem jest dużo gorszy. A modelka śliczna Cytat:
![]() Śliczota Cytat:
Ale idzie spać o 19:00. Próbuję ją przetrzymać chociaż do 20:00, co by rano dłużej pospała, ale nic z tego nie wychodzi.
|
|||||
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Planujemy
Koniecznie chcemy mieć jeszcze jedno dzidzi, a może i kolejne ... Tabsy na razie biorę bo raz że po cc za szybko ciąża jakby się pojawiła to niebezpieczne a dwa że od listopada pół roku wychowawczego będę mieć i nie bardzo bym chciała wtedy zaciążyć![]() W każdym razie lekarz kazał się nie obawiać że tabsy mogą wpłynąć na próby zajścia w ciążę - że np będzie trudniej i spokojnie mogę na razie brać. Aczkolwiek jak pisałam myślę o zmianie bo coś z tym apetytem na chłopa nie bardzo ![]() parrotka śliczna dzidzia w cabrio
|
|
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() 3 dni nie zagladalam.... postaram sie nadrobic te 7 stron ![]() u nas ostatnie nocki fajne, mala po kleiku spi od 21 do 5-6 wiec mam wrazenie ze wracaja stare dobre czasy... podawalam codziennie marchewke przez 4 dni i wczoraj chyba bolal mala brzuszek bo marudkala, a kupa byla pol zielona plastelinka pół normalna, więc zrobię kilka dni przerwy jutro jedziemy do ortopedy znowu... mam nadzieje ze spodobaja mu sie tym razem Różowe bioderka trzymajcie kciuki proszę!!!!!!!!!! aha w piatek dzwoni do mnie polozna i mowi ze za 15 minut będzie grrrr nie lubie niezapowiedzianych wizyt nawet takich.... nie byla to ta sama fajna co kiedys, jakas inna dziwna.... najpierw obruszyla sie na skarpety moczace sie w umywalce, szkoda ze stojac pod drzwiami nei zadzwonila... malej nawet nie dotknęla, tylko pupe kazala pokazac i sutki ( sutki?? po cholere jej malej sutki ogladac???) zadawala pytania typu czy dziecko trzyma glowke ) w momencie kiedy trzymam Różę na biodrze.... echhh opowiadala o swojej wnusi dwuletniej i ze niedlugo przyjdzie Mikolaj... jakas przytrzasnieta lekko.... poszla szybko i dobrze |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Weekend w szkole i zostałam wybita z rytmu wizażu i nie chce mi się nadrabiać Przeleciałam tylko tak na szybko.Ehh.. ja ostatnio tez no-sex.. ![]() Tzn mam takie przebłyski, i mam straszną ochotę.. ale momentalnie mi przechodzi.. a przed ciążą mogłabym robić to codziennie I nie chodzi tu o zmęczenie, bo nie jestem w sumie przemęczona. Stosunki z Tzem tez uległy poprawie.. Mam nadzieję ze to minie
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nową mamusię... Śliczny dzidek.... A my mieliśmy koszmarną nockę....pozatym nie umiem wielocytować....i może mi pomożecie w tej kwestii??I sorry za literówki ale mam klawiaturę do wymiany... Kupiłam kaszkę mleczno ryżową...jest na niej napisane dodaj wodę...i teraz nie wiem według ich przepisu mam zrobić i spróbować dać łyżeczką....??? |
|
|
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie nowe mamusie, bo widze ze sporo dolączyło
![]() dilayla, klikasz wielocytuj ten srodkowy guziczek...... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-25 o 09:54 |
|
|
|
#4402 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
mieszkasz w bloku? nosisz go po schodach?po zdjeciach wogóle nie widać, że z małej nerwusek ![]() Cytat:
i jaki juz wygimnastykowany ![]() moja mała tak pojękuje sobie czasami przez sen zastanawiam sie czy jej wtedy cos nie boli ![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() ------------------------- dzien dobry u mnie nocka maskaryczna raz jest super a potem znów totalna maskara... juz nie mam sił do tego mojego dziecia
|
||||
|
|
|
#4403 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zabawka super, a operetkę lubię więc może nagrasz to sobie odsłuchamy Cytat:
Super wygląda Cytat:
Cytat:
U nas dzień jak codzień - sen do 8 prawie. Potem karmienie, przyszedł robotnik z budowy ścianę zagipsować, bo już wyschła, a teraz pranko się robi. Jak skończy to mimo niepogody zmykamy na zakupy, bo lodóweczka świeci pustkami. Udanego dnia ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Milanka fajnego masz tego Twojego malucha, a ile ma włosków |
|||||
|
|
|
#4404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też różnica nie mała, syna rodziłam w 1997 Gratki ![]() Cytat:
To mu powiedziałam, że my prawie wszystkie tak samo chętne Moja też jest nerwus. Jak sie wkurza, to robi takie gardłowe yyyyyy ![]() Śliczna jest Twoja Basia....oczęta Cytat:
![]() Walczyłam do 7 i pospaliśmy jeszcze do 8.30 Cytat:
![]() Nie. Cytat:
dla Agatki i dla Bogusia
|
|
#4405 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam z "rana" my dziś kończymy 4 miesiące i czas zacząć wprowadzać nowości jesteśmy wprawdzie na cycu ale jak trzeba wracać do pracy to trzeba zacząć przyzyczajać smyka do nowości ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez evean Czas edycji: 2010-10-25 o 10:47 |
||
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
witam
znów jestem padnieta - nocka do dupy ![]() młoda mimo ze o 19tej zjadła 200ml mleka i o 1szej tez 200ml do tego mocno zageszczonego , budziła mnie co 1 - 1,5 godz uszu nie tarła wiec antybiotyk na bank działa , ot po prostu kreciła sie i wybudzała - przełożyłam ją nawet do łóżeczka bo miałam jej dosc i też po 1,5 godz pobudka a w czoraj cały dzien była mega spokojna , zero maruda no super - to w nocy dała po dupie ![]() to juz trzecia taka nocka - z jedną przerwą bo poprzednią oc spała slicznie tylko na flache sie budziła. kiedy ja sie wyśpie dzieki za opinie zabawek - byłam zdecydowana na tą kule- pełzak na fotce wygląda super , ale jak taka głosna to odpada - u nas na dole parkiet i płytki .. szaja - zdolna jestes aż ci pozazdrościłam i zastanawiam sie nad kupnem szydełek ![]() witam nową mame ![]() gratuluje miesiecznic ![]() dzieciaczki słodkie jak zwykle
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Konto usunięte
|
Myszko, Bratko, gratuluję 5 miesięcy
![]() Parrotko - kabriolet się widzę podobał? ![]() Milanko, sportowiec genialny ![]() A my mamy skierowanie do szpitala jednak. Niby Agu przybrała coś na wadze, 6,3kg waży, ale jednak to niejedzenie nie jest normalne i badania trzeba porobić. Co do wyników kału - lekarka stwierdziła, że u dzieci tak może jeszcze być, nie do końca strawiony pokarm. Tak więc jakby która chciała panikować, to poczytać posty durnej mnie i się uspokoić A do szpitala jutro z rana, bo dzisiaj małż w pracy, a jednak taxi nie wezmę - zresztą jak tu się zabrać - mała, jej rzeczy, moje rzeczy... Myśleliśmy, żeby wieczorem po pracy nas zawiózł, ale też bez sensu, wybudzać Agatkę, lecieć przez ostry dyżur załatwiać, głupota. |
|
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
dilayla klikasz wielocytuj a potem odpowiedz, ale nie to pomaranczowe tylko to fioletowe na dole po lewej stonie tu na poziomie paska z numeracja stron
wtedy przeniesie cie do odpowiedzi
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Szajuś - ściskam Was obie mocno, trzymajcie się tam w tym szpitalu i duuuużo zdrówka dla Agu
dwa szybkie pytanka: 1. czy Wasze dzieci płaczą/krzyczą/marudzą przed odbiciem/ulaniem? 2. czy za macierzyński należy się urlop? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Mam nadzieję, że znalazła upragnionych rodziców. 
[/QUOTE]
z puszki po groszku mieliśmy zrobić konewkę. tata mi zrobił w domu
[/QUOTE]
??bo zastanawiam się,czy je odstawić i brać coś innego(jeśli coś jest?
poczekam na wypłatę i lecę do apteki bo mi się prochy kończą 

za pół roczku.