|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
gratulacje!!!
W lidlu sa pampersy po 39.99zl od dzis ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- miskowa aaaha to ja nie wiedzialam z tym krazeniem
|
|
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cześć!
No proszę, z rana takie wieści! Cytat:
Już nie możemy się doczekać, żeby zobaczyć Adę! |
|
|
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Kurczę takie wiadomości na dzień dobry ![]() Gustawek gratuluję ![]() ![]() I jest nasza pierwsza dziewczynka przez CC
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
ishka, mala znajomej ze szpitala co chwile zwracala i kaszlala.Polozna mowila, ze bedzie to pare dni trwac, bo wyksztusza wody plodowe.Do tego caly czas plakala i nie mogla sie uspokoic bo takze nosek byl zatkany.
Ale do lekarza bym sie przeszla, dla swietego spokoju.
|
|
|
|
#4206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednak pełnia podziałała chociaż na jedną z nas
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
po weekendowym nadrabianiu takie miłe wiadomości- Gustawek gratulacje, czekamy na zdjęcia kruszynki. JA wczoraj wieczorem już w panice pakowałam rzeczy do torby ( w zasadzie miałam większość rzeczy przyszykowanych, ale nie włożyłam do torby) , bo chwycił mnie taki skurcz, że myślałam, że to już- tyle że okazało się , że to był mega długi skurcz, a nie regularne skurcze porodowe. Trzymało mnie tak ze 3 godziny, potem było kilka mniejszych skurczyków i koniec, ale postanowiłam nie panikować, bo mnie nic nie bolało i leżałam , czekając na rozwój wypadków. Za to w nocy przyśniło mi się, że rodzę w łóżku i już główkę czułam między nogami i urodziłam po chwili , a dziecko złapałam w ostatniej chwili, zeby nie spadło na podłogę. Tylko nie płakało- więc zaczęłam panikować i z tej paniki się obudziłam. Później już nie mogłam zasnąć, bo sen był taki realistyczny, że bałam się do rana. |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Zaglądam sobie z rana a tu takie wieści!Matko! Gustawek gratulacje U mnie weekend bardzo spokojny i tak leniwy, że się aż zmęczyłam od tego. Poprałam i poprasowałam to co jeszcze było do zrobienia. I powiem szczerze, że juz nie mam co ze sobą zrobić. Siedzenie w domu tak non-stop to jest nie dla mnie. Jak jest TŻ-et to jeszcze, ale sama chodzę po ścianach. Chciałabym pracować kiedyś na 1/2-3/4 etatu z kasa jak za cały Wczorajsza karkówka wyszła mi jak zelówka Bardzo łatwe i szybkie. Do tego tanie.Zabieram się za kupno karuzeli. Co myślicie o płycie "dla uszka maluszka"?Myślała któraś o tym?Mam na razie kołysanki. Może macie jakieś inne propozycje?Jak byłam mała rodzice mieli dużo płyt(wtedy winylowych ![]() Moje cyce z 70D osiągnęły 80F. I dobra pogodziłam się z tym dramatycznym stanem. Ale od kilku dni swędzą mnie i bolą. Czyli rosną????To co ja je taczką będę wozić?Ja nie chcę
|
#4210 | |
|
Dragonfly
|
:
Cytat:
Gustawek GRATULACJE!!!! ![]() OMG BABKA PRZYJECHALA
|
|
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#4212 |
|
Rozeznanie
|
Gustawek GRATULACJE
jak tylko będziesz mogła dawaj zdjęcie ------------ zaczynam dziś 33tc jeszcze tylko kilka tygodni i będę spokojniejsza o mała i wcześniejszy poród a teraz nadrabiam serialowe zaległości 5 sezon gotowych na wszystko
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję żadnej specjalnej muzyki dla dziecka.
Mam trochę muzyczki relaksacyjnej, dźwięki natury... To będziemy małemu puszczać. A potem piosenki z naszego dzieciństwa jak będzie troszkę starszy - mamy pełno Fasolek, Pana Kleksa, piosenek z Tik-Taka Oglądałyście Tik-Taka? Dla mnie to jedno z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Zdaje się, że leciał we wtorki, rodzice pracowali oboje do wieczora. Przyjeżdżali dziadkowie - rodzice Mamy - odbierali mnie ze szkoły, Brata z przedszkola... Na obiad babcia przywoziła zupę pomidorową albo naleśniki z serem - uwielbiałam je I wszyscy oglądaliśmy Tik-Taka po południu ![]() Macie jakieś takie wspomnienia z dzieciństwa, na które łezka Wam się w oku kręci? Dla mnie to jeszcze wycieczki rowerowe z Tatą. Miałam może 7 czy 8 lat, jeździliśmy za miasto. Po drodze zawsze zatrzymywaliśmy się w jakimś sklepiku, a Tata kupował mi małe czekoladki z rysunkami zwierząt firmy Goplana - pamiętacie je? ![]() Obiady niedzielne u rodziców Mamy - zawsze był rosół z makaronem, pieczony kurczak, a na deser biszkopt I oranżada ![]() Wafelki w niebieskich opakowaniach - Koukou-Roukou i guma Donald kupowane za kieszonkowe w spożywczej budce pod blokiem Ach, ależ mnie naszło na wspomnienia...
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja w końcu nie robiłam imprezy- złapałam takiego doła że cały czas ryczałam, nie miałam na nic siły, nawet zeby sie umalować dla gości i odwołałam... Mąż w stresie- nie wiedział co mi jest, jak pomóc. Na szczęscie przeszło. Wczoraj miałam na szczęście dobry dzień- spałam (z przerwami) do 11!!!! Potem zrobiłam sie na bóstwo i jakoś dzień zleciał. Irsin, Lutien, Ona i nie pamiętam która jeszcze- dzieciaczki prześliczne!!!!!Juz niedługo i ja i się doczekam swojego bąbelka. Anecka, Artystka- współczuję sytuacji w domu rodzinnym, ważne zeby nasze dzieci miały normalne domy...Moja mama była strasznie nerwowa i często dostawałam lanie...Ale patrząc na to z perspektywy to i tak się dziwię że nie wylądowała w wariatkowie (mieszkaliśmy w 5 os w pokoju w kuchnią, ogrzewanie tzw koza, wilgoc na scianach, kąpanie w misce bo n ie było ciepłej wody, kupe można było zrobić tylko na zew bo nie było prawdziwego szamba i rury się zapychały no i upierdliwi teściowie- babcia wiecznie chora jak chcieli gdzieć jechać, ciągle pretensje itp, dopiero po 18 latach małżeństwa sie przeprowadzili do swojego domu- dziadki z nami...wczesniej dziadkowie nie dali nawet nic w tym domu zrobic- rodzice chcieli dobudować trochę, zmodernizować to na nic się nie zgadzali |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczęłam 35 tydzień
![]() A według usg 36 ![]() W sumie teraz już naprawdę w każdej chwili może się zacząć ![]() A ja jeszcze nie mam skierowania od gina na cesarkę
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Edzia - o cycach nic nie mów- ja przed ciążą miałam 75c, a teraz noszę 85 d, a do karmienia kupiłam sobie e. Wyglądam jak krowa przed dojeniem- otoczki brodawek są jak pokrywki od słoika pięciolitrowego- pocieszam się , że w poprzedniej ciąży też miałam duże i karmiłam dość długo , bo rok i 2 mies, ale wróciły do normy- odrobinę oklapły , bo zrobiły mi się rozstępy z przodu, ale tragedii nie było. Mam nadzieję, ze teraz nie będę miała jak Zuluska
![]() Co do piosenek, to ja nie myślałam o takich dla malutkiego zupełnie, ale potem kupię pana tik taka i mam jeszcze piosenki kota budzika- są super, moja córka je uwielbiała i jak jechałyśmy gdzieś dalej samochodem, to śpiewałyśmy razem i uwielbiałam, gdy przekręcała słowa, bo dobrze nie usłyszała. |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego smurfy, brygada RR i później w sobotnie przedpołudnia Disney Pamiętam te wafelki tylko mi utkwiły jako kuku-ruku tak przynajmniej na nie mówiłam gumy kulkui, które uwielbiałam, okienka, które mama prażyła na oleju. I frytki i kluski parowe babci
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA pamiętam jeszcze Piątek z Pankracym - a potem był zawsze jakiś film , np " Nikogo nie ma w domu "- Nikto nie je doma ![]() Moja córke wychowałam na tych piosenkach- Fasolki, Tik tak , potem Kot Budzik ( to już nie moja epoka) i na bajkach- Reksio, ćwirek, kot Filemont ( tak mówiła moja Karolina) |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia, no bo to się czytało kuku-ruku
Brygadę RR też z Bratem uwielbialiśmy. Mamy z mężem na kompie trochę fajnych bajek z naszego dzieciństwa - Reksio, Bolek i Lolek, przygody Kota Filemona no i naszego ukochanego KRECIKA O tak, kluski parowe Moja babcia robiła BOSKIE. Teraz czasem moja Mama robi według tego przepisu, muszę się i ja nauczyć
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-25 o 09:55 |
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartuś 23.12.2010 Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-10-25 o 09:56 |
|
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Gustawek gratulacje!!!
A mnie od kilku dni jest niedobrze buu
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech też ma miłe wspomnienia
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
Mój biust na początku trochę napuchł max pól rozmiaru
a potem stanął w miejscu hahaah dalej nosze te same staniki sutki są odrobinę ciemniejsze nawet krecha na brzuchu mi się nie zrobiła........... Jakoś wizualnie nie odczuwam tej ciąży ciekawe co będzie po |
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek gratulacje
![]() kurde dziewczyny cos w powietrzu jest chyba nie tak bo wszystkie nasze dzieci coś maja moj dzisiaj w nocy kupki znowu nie umial zrobic płacz okropny był, rumiankiem go poiłam, brzuszek masowałam az w koncu popusciło i zrobił ogromne kupsko ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- apoolonia ja teraz juz ogladam 7 sezon gotowych
|
|
|
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
Gotowe uwielbiałam ten serial a teraz wyszłam z rytmu.
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. No prosze jak od rana wiadomości
![]() Gustawek gratulacje córeczki ![]() Ja leniuchowałam z tżtem całą niedziele wczoraj i nawet nie miałam siły zeby do kompa podejsc... Jakoś tak fajnie miło spedzilismy niedziele... Teraz się ogarnęłam i ide robić obiadek. Dziś pierogi z jagodami Ide robić bo sie nie wyrobie a jeszcze mam troche sprzątania...
|
|
|
|
#4228 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałam część sezonu 5 ale zazwyczaj urywki
jak skończę gotowe to zacznę oglądać plotkarę bo też przerwałam na 12 odcinku ----------------- dziś mam dostać śpiochy z nexta i cały zestaw z motherhood już nie mogę się doczekać |
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
ubranka z motherhood maja taka jakosc ze szok - dostalam tunike dla malej i wyglada jak nowa wyjeta z opakowania. w szoku jestem. Zreszta z babyGap tez taka jakosc tej bawelny powala na te 'dorosle' ubranka. Bo bodziaki i inne to wiadomo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

klas ki:

19.08.2011
Ale do lekarza bym sie przeszla, dla swietego spokoju.

a jak tam Twój nastrój dziś? mam nadzieję że lepszy
?

I wszyscy oglądaliśmy Tik-Taka po południu 

moj dzisiaj w nocy kupki znowu nie umial zrobic
Ide robić bo sie nie wyrobie a jeszcze mam troche sprzątania...