![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co się dzieje z tymi kobietami!?
Cytat:
Mój mi smsem wysyła wyniki cytologii ![]() ![]() Ale ogólnie zgadzam się z Wami. Autorka liczyła na zrozumienie, ale chyba się przeliczyła. Jeszcze ta wstawka z wyzywaniem pacjentki... Żenua ![]() Rozumiem to, że lekarze w domu opowiadają o ciekawych przypadkach i spoko, sama chętnie słucham różnych nowinek i tajemnic zawodu, ale nie roztrząsam się na tym i nie analizuję zdrowia psychicznego tych pacjentów. Autorko dobrze, że Ty masz głowę na karku, dbasz o zabezpieczenie. Ale daj żyć innym - to sprawa tych kobiet co robią.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ......................... ......................... ... W każdym razie jestem w szoku, nie wiem jak tak można wywlekać takie sprawy na forum. Jestem w stanie zrozumieć, ze lekarz opowie żonie o tym co robi w pracy, nawet powiedziałabym, ze to czasem wskazane, bo trzeba z siebie coś wyrzucić, ale kobieto, Ty teraz zawiodłaś jego zaufanie, jak tak można! Żona powinna trzymać buzię na kłódkę! Jesli on po akcji z telefonem nie rozmawiał z Tobą 2 dni, to po Twoim występie na forum pewnie zacznie sie zastanawiać z kim on żyje i dlaczego tak długo. To jest totalne świnstwo, to co mu teraz zrobiłaś, jak najbliższa osoba może człowieka tak zawieść, normalnie aż mi go żal. Cytat:
Cytat:
Mam w rodzinie, między innymi, ginekologa i mogę powiedziec, że pacjenci są w stanie zawsze zdobyc numer lekarza. Najgorzej pod tym względem mają pediatrzy, serio, telefony w nocy czy podczas kolacji wigilijnej to norma i to mimo tego, że się NIE podaje numeru telefonu pacjentom. Ale ginekolog jest chyba drugi w kolejce po pediatrze, te dwie grupy lekarzy sa przez pacjentów oblegane i ludzie potrafią zdobyc numer telefonu po trupach a i potrafią zadzwonić zawsze i domagac się porady, nawet kiedy lekarz jest pacjentem w szpitalu (autentyk).
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-10-25 o 07:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Buc
|
rozumiem, że mąż musi się wygadać.
rozumiem, że Ty wielce oburzona strasznym postępowaniem przygłupich i nieodpowiedzialnych pacjetek, potrzebujesz to z siebie wyrzucić ( też bym z takim brzemieniem nie wytrzymała. ![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
A może by tak trzymać się tematu? Autorka podjęła temat braku odpowiedzialności i myślenia u niektórych kobiet. Po co te wywody na jej temat i jej męża? Po pierwsze - nie zauważyłam, by napisała, że jej mąż wraca z pracy i opowiada jej z przejęciem, co która pacjentka zrobiła i powiedziała. Po drugie - wyraźnie jest napisane, że pacjentki wydzwaniają do jej męża do domu. Taaak, wielkie przewinienie ginekologa, że nie łapie za telefon i nie wychodzi szybko z pomieszczenia, w którym przebywa żona, bo a nuż ta coś usłyszy
![]() Dla mnie to niebywałe, że dla chwili przyjemności kobiety są w stanie machnąć ręką na odpowiedzialność, bo przecież następnego dnia złapie jedna z drugą za telefon i załatwi sobie pigułkę po. I obawiam się, że wynika to właśnie z niewiedzy na temat tego, jak taka pigułka wpływa na zdrowie. A jeśli doskonale wiedzą, a mimo to wolą sobie poużywać, to cóż... Btw. nie zauważyłam by ktoś się oburzał na określenie "debile" w stosunku do osób, które zażywają dopalacze. To chemia i to chemia. I tu mamy do czynienia z głupotą i tu. Tyle tylko, że dosadnie nazwaną. Edit: Zachowanie autorki - wyrwanie telefonu mężowi - jest karygodne, ale po co się nakręcacie tajemnicą lekarską itp itd. Nie widzę w poście autorki nic, co identyfikuje chociaż jedną z tych mądrych kobiet. Same ogólniki. Nie widzę tutaj przekroczenia granicy przez ginekologa.
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2010-10-25 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pouczanie np. pacjentek należy ewentualnie do lekarzy a nie do ich żon, proste. Ja sobie nie życzę, zeby żona stolarza rozmawiała ze mną o tym jak jej mąż ma mi blaty w kuchni zrobić. Ba, nie życzę sobie, żeby o tych moich blatach dyskutowała ze swoimi koleżankami, nawet jesli ustawienie uważałaby za głupie. A co dopiero lekarz i jego żona. Jako pacjent kategorycznie sprzeciwiam się wywlekaniu moich spraw przed obcymi, czy tez na jakims forum. Jeśli jestem głupia to na własny rachunek i nic do tego żonie mojego lekarza. Może się dziwić mojej głupocie do upojenia, ale w samotności a nie wraz z całym tłumem innych babek.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-10-25 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli lekarz ma żonę która nie potrafi utrzymać języka na wodzy to nie powinien z pacjentkami rozmawiać w jej obecności , a ona nie powinna tego co wie nikomu nawet własnej siostrze czy najlepszej przyjaciółce powiedzieć .
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Chyba istnieje cos takiego jak tajemnica lekarska
![]() Nie powinno cie zupelnie obchodzic z jakimi problemami kobiety dzwonia. Jest lekarzem - to jego praca! Tym bardziej ze mu za to placa. A jesli zona mojego ginekologa skomentowalaby moj problem przez telefon to sytuacja zostalaby zgloszona do odpowiedniej instytucji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A MNIE TYLKO ZASTANAWIA FAKT czy Ty powinnaś o tym pisać,czy nie zdradzasz jakies tajemnicy lekarskiej ?dziwna sprawa ....
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Jej tajemnica lekarska nie dotyczy.
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Stałe pacjentki, prywatny ginekolog i "...,ja tam nie mam głowy do takich rzeczy". mmhm , nie wierzę
..... Nic im nie mówi,że tabletka "po" rozregulowuje cały cykl,nie obchodzą je żadne konsekwencje. ..... Jakie są inne konsekwencje ? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A że niekórzy ludzie to wścibskie gady, co to jeszcze sobie lubią posłuchać o głupszych od siebie, bardziej chorych i w większym nieszczęsciu, to im nie przeszkadza jak mają peep show przy wigilii. Powtarzam - co kto lubi. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Ewentualne konsekwencje zdrowotne też poniosą one. I nikt więcej. Po to żeby autorka wątku sobie uświadomiła, ze najlepiej pilonować swojego tyłka i nie robić trzody mężowi w pracy, bo być może po kolejnym jej wyskoku z telefonem, chłop może mieć ogromne problemy i zero pacjentek. Co oznacza brak chlebka z masełkiem dla naszej zatroskanej głupotą innych. No i żeby sobie odpuściła, bo świata nie zbawi, a o jej opinię pacjentki nie proszą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Było się nie spoufalać z pacjentkami i nie pozwalać się traktować jako kolega Rafał
![]() Do mojego męża też dzwonią kontrahenci jak jest na urlopie, zdarza się, że szef też go uwagą zaszczyci. Czasem nie odbiera, czasem wyłącza telefon, czasem mówi, że jest na urlopie i kieruje do kogoś kto może danej osobie pomóc rozwiązać problem, z którym dzwoni. Ale cóż...jest dorosłym człowiekiem i mnie by do głowy nie przyszło "mamusiować" i odgadaniać od niego natrętów, no misio - pysio jest na urlopie. Co za wstyd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. A jeśli to "pojechanie" dotyczyło tylko wydzwaniania podczas urlopu, to wąty trzeba mieć do męża, że tak wychował sobie pacjentki.
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2010-10-25 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Gdyby mój facet mi wyrwał telefon i zaczął wyzywać osobę, z którą rozmawiam służbowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Twoj maz ma z tego kase i tyle. Sa lekarze ktorzy raz wypisza, drugim razem juz nie... To ze Twoj maz wypisuje kazdej ktora chce to chyba nie dziwne ze wszystkie ida do niego w razie potrzeby... A to ile razy biora te tabletki to chyba nie Twoja sprawa... One moze sobie sprawy z tego nie zdaja co bedzie pozniej ale Twoj maz tak. To nie one maja papierek tylko Twoj maz wiec jezeli to takie szkodliwe to co z niego za lekarz? To on ma tego swiadomosc nie one wiec jezeli to tak rujnuje zdrowie tych kobiet to moze nie powinien im tych tabletek wypisywac co? chyba nie trzymaja mu noza na gardle?
A to czym sie chwalisz z tym nazwaniem pacjentki idiotka... az szkoda slow. I ja na miejscu tej pacjentki bym tego nie darowala....
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Nie odbierać telefonów na urlopie i już. A tabletka "po" jest w Polsce legalna i dostępna, więc czemu kobiety mają jej nie użyć w potrzebie? Po to została stworzona a i Twój mąż w jakimś stopniu po to jest ich ginekologiem, żeby im pomagał w takich sytuacjach. Jeśli byłyby jakieś poważne przeciwwskazania co do użycia takiej tabletki, to twój mąż nie powinien jej przepisywać. A że przepisuje, nawet po 3 razy jednej kobiecie, to się pacjentki przyzwyczaiły i tyle.
Twoje zachowania przez telefon pozostawię bez komentarza. Jakby mi się ktoś wtrącił podczas rozmowy z moim ginekologiem to bym dodała parę słów od siebie.
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie porownuj dopalaczy do tabletek. Dopalacze to fakt, chemia ale sprzedaja je ludzie ktorym to wisi zwyczajnie a jedyne co ich obchodzi to dochod. Z kolei tabletki wysypisuja lekarze ktorzy maja dbac o nasze zdrowie... Taka jest ich praca. I to ze jakis wypisze nam to co chcemy nie patrzac na konsekwencje to chyba w zlym miejscu pracuje...
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne to jest, ja równiez chodzę prywatnie do ginekologa, który niestety do najtańszych nie należy i zaobserwowałam,że pacjentki chodzące prywatnie dbają o swoje zdrowie, stosują antykoncepcje, są objęte jakimś programem leczenia, nie są to tylko kobiety, które wpadają od czasu do czasu na cytologie czy z powodu infekcji lub po tabletkę PO tłumacząc się "brakiem głowy" ![]() ![]() Po drugie : jakie dobre serce? Przecież on nie robi tego charytatywnie...
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A może ze zwykłego zaniedbania, po sylwestrowych szaleństwach - głupota, fakt. Jednak chyba lepiej zrobić burzę hormonów w organizmie, niż mieć niechcianą ciążę. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ileż razy słyszałam z ust lekarza tekst pt. "Skąd pani/pan ma mój numer?!" Pacjent sobie radzi, czasem mam wrażenie, że gdyby numery lekarzy schować w skrytce bankowej to tez by sobie poradzili niektórzy z wydobyciem go. A osobiście odebrałam telefon od pacjentki, kiedy teściowa była w szpitalu i nie docierało do kobiety, że a. pani doktor jest w szpitalu po bardzo cieżkiej operacji b. nie, nie przekażę, nie, nie zapytam, nie, nie mozna się z nią skontaktować c. kobita zadzwoniła na MÓJ telefon ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zachowania autorki nie skomentuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Gdybym to ja usłyszała taki tekścik od żony mojego doktora, to on chyba nie byłby już moim doktorem a może i doktorem w ogóle.
Praca lekarza, pielęgniarki jest pracą tak intymną, że wyciąganie ludzkich przypadłości jest wprost niesmaczne. Pewnie w każdej pracy są takie chwile, kiedy człowiek mus coś z siebie wyrzucić. Ale ważne jak to robi. Mój mąż wie, że ja nie przynoszę nazwisk do domu, nie przynoszę konkretnych przypadków zawodowych, wie, że idąc ulicą część dzień dobry słyszę od ludzi, z którymi stykam się zawodowo. To są petenci/klienci ![]() O współpracownikach z mężem rozmawiam, bo te relacje dotyczą moich relacji cześciowo osobistych, bo część współpracowników jest w gronie moich znajomych bliższych i dalszych. ------------------------------------------------- Może autorka w taki sposób zaplanowała zemstę na swoim mężu, bo ja bym mężczyzny, którego kocham nie wkopała w taki sposób. Różne są relacje w różnych małżeństwach, więc równie dobrze ten lekarz jest lekarzem calkiem do rzeczy i wcale nie wyciąga brudów pacjentek w domowych pieleszach, tylko może ma żmijowatą żonę, która che mu podkopać praktykę.
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proste rozwiązanie - kom. służbowa. Bierzemy byle co za grosze, kupujemy kartę, tylko ten nr podajemy w obieg, a po pracy tel. wyłączamy.
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na takie sytuacje nie ma dobrych ani prostych rozwiązań, ponieważ człowiek zdeterminowany jest skłonny do zrobienia wielu głupot, żeby dopiąc swego. I to nie są tylko ludzie głupi i niewychowani, bo, tak jak pisałam, na takie zachowania pacjentów sa najbardziej narażeni pediatrzy i ginekolodzy. Czyli tam, gdzie chodzi o dziecko, rozum często zasypia albo chowa się dumę czy dobre wychowanie do kieszeni. Ja to w wileu wypadkach rozumiem, człowiek szuka pomocy u swojego lekarza, bo niby gdzie ma jej szukać i nie patrzy na to, że jest byc może 3 nad ranem. Ale to wcale nie znaczy, że lekarz się spoufala z pacjentem i rozdaje numer telefonu komu się da. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.