Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 13:55   #4291
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
a te czopki glicerynowe to mozna ładować sobie codzienne?? bo ja załatwiam sie 2 x w tygodniu, to za mało
wazne by przynajmniej 4 razy sie zalatwic wiec co drugi dzien mozesz sobie dac ale proponuje te mini! one sa dla dzieci powinny ci pomoc - ja si ez czopkami zalatwiam 2 razy na tydzien to i tak masz dobrze
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:00   #4292
rypka85
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dziś męża rano wysłałam do LIDLA po dwie paczki pampersów
całkiem fajna cena ostatnio hugisy w biedronce były w takiej samej

i proszek ariel

nie mógł biedak zapłacić moją kartą i musiał jechać do ban komatu

nerwowy był prze okrutnie haahaha

jestem ciekawa czy wszystko dostał

--------------------

szkoda że nie mogę iść do biedronki po te zabawki
nie mam ani jednej grzechotki
Kochana jak coś to służe pomoca i chetnie zakupie Ci zabaweczki Tylko nie wiem czy razem z kosztami wysyłki bedzie Ci się opłacać

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:05   #4293
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czopków nie biore bo nikt mi nie mówił ze mam brac jakies czopki czy cokolwiek innego. Lekarz w Polsce kazał jesc śliwki suszone i pić dużo wody i to tyle. A efektu zero. Na początku listopada mam kolejną wizyte tutaj w DE wiec powiem o problemie moze cos zaradzą.

W środe ma przyjechac do mnie położna to ona może wczesniej da mi rade zeby nie czekac do listopada bo naprawde bolą mnie te hemoroidy a zaparcia jeszcze gorsze...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:05   #4294
myszka_maj
Zakorzenienie

gratulacje dla wszytkich rozpakowanych co zajrze to coraz wiecej na liscie

Cytat:
Dziś męża rano wysłałam do LIDLA po dwie paczki pampersów
całkiem fajna cena ostatnio hugisy w biedronce były w takiej samej

i proszek ariel

nie mógł biedak zapłacić moją kartą i musiał jechać do ban komatu

nerwowy był prze okrutnie haahaha

jestem ciekawa czy wszystko dostał

--------------------

szkoda że nie mogę iść do biedronki po te zabawki
nie mam ani jednej grzechotki
a byl rozmiar 1???? bo tez sie wybieram

a w biedronce co jest ciekawego???

dziewczyny wy tez macie takie.....hm.... jakby to okreslic.... klucie w pochwie? jakby sczypanie..... napieranie na szyjke nieiwiem jak to nazwac....

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-10-25 o 14:10
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:08   #4295
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

dziewczyny wy tez macie takie.....hm.... jakby to okreslic.... klucie w pochwie? jakby sczypanie..... napieranie na szyjke nieiwiem jak to nazwac....
nono ja tez tak mam wlasnie czasem,ale nie wiem co to znaczy.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:08   #4296
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Kochana jak coś to służe pomoca i chetnie zakupie Ci zabaweczki Tylko nie wiem czy razem z kosztami wysyłki bedzie Ci się opłacać
dziękuję

ale nie ma problemu wyślę kogoś z rodziny
tylko myślałam ze sobie pooglądam

bardzo mi miło że chciałaś pomóc

Cytat:
gratulacje dla wszytkich rozpakowanych co zajrze to

a byl rozmiar 1???? bo tez sie wybieram

a w biedronce co jest ciekawego???

ja kupiłam dwie paczki 3
nie wiem czy są 1

w biedronce zabawki z kubisiem puchatkiem
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:10   #4297
kretencja
Zakorzenienie

Myszka, tak, mnie się zdarza, choć nie umiem określić czy to szczypanie w pochwie czy raczej w cewce moczowej. Wyniki moczu miałam ostatnio dość dobre, a to szczypanie się zdarza... Myślę, że to dzidzia napiera głową. Nie przejmuję się tym za bardzo

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:12   #4298
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
nono ja tez tak mam wlasnie czasem,ale nie wiem co to znaczy.
no ja tez nie.... dzis mnie zlapalo na zakupach po chwili przeszlo ale sie martwie .... w czwartek mam wizyte to zapytam ... mam nadzieje ze to normalne z eto nic groznego

Cytat:
ja kupiłam dwie paczki 3
nie wiem czy są 1

w biedronce zabawki z kubisiem puchatkiem
dziekuje

Nasz Skarb
Stary 2010-10-25, 14:13   #4299
rptrbj1978
Rozeznanie

hej co do czopków ja brałam b. czesto przed ciaza natomiast w ciazy lekarz mi zbaronił stosowac!!!! ja bym nie ryzykowła z czopkami bardziej naturalnymi produktami wiem ze to sie łatwo mowi bo na mnie tez nic nie działało
w czopkach zawarta jaest gliceryna nie polecam!!!!

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:14   #4300
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
To mnie z tym olejem rycynowym postraszyłyście!!

pierwszej nocy kiedy małam takie silne bóle myślałam że ot zaparcia (choć przez całą ciążę nie miałam z tym problemu) i łyknełam sobie olejku rycynowego

ładnie sobie pomogłam
hehe,moja kolezanka na patologii miala przenoszona ciaze i nie chcieli jej wywolywac porodu,poradzilam jej soczek pomaranczowy z olejkiem rycynowym(znalazlam na watku innych mamusiek)..Wypisala sie na wlasne zyczenie,w domku sobie posprzatala,zjadla ciasto i wypila soczekw kilka godzin pozniej urodzila
Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
a ja wiem gdzie te kg idą - w
kurcze ale doła złapałam właśnie przyjrzałam się z bliska moim rozstępom na udach - jest ich MNÓSTWO czerwone i głębokie na jakiś 1 mm - normalnie jak tarka ehh mam już dość tej ciąży - moje ciało już nigdy nie będzie takie jak kiedyś. Dobrze że młoda wyłazi już w środę może obędzie się bez kolejnych "pamiątek"
Mam to samo,wpisz sobie w google krem na blizny,contratubex lub cepan,podobno te rozstepy beda wygladac o 80% lepiej jak bedziesz sie tym smarowac poki sa swieze..Tylko ze cepan smierdzi cebula,a contratubex jest drozszyzawsze to jakies wyjscie

Beata_Batumito wspolczuje,ze tak mieszkaliscie,straszne warunki

Wy macie problemy z zaparciami,a ja wciaz mam biegunki!Albo normalnie tylko,ze 4 razy dziennie ide do wci biore zelazo,a tu taki numer
Stary 2010-10-25, 14:19   #4301
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
no ja tez nie.... dzis mnie zlapalo na zakupach po chwili przeszlo ale sie martwie .... w czwartek mam wizyte to zapytam ... mam nadzieje ze to normalne z eto nic groznego

dziekuje
Na pewno nie, ja juz od dłuższego czasu mam i co idzie dzisiaj 39tc bezproblemowo, wiec widocznie to normalne

Wy macie problemy z zaparciami,a ja wciaz mam biegunki!Albo normalnie tylko,ze 4 razy dziennie ide do wci biore zelazo,a tu taki numer[/QUOTE]

Ja tez nie miewam zaparć na szczescie a wlasnie nawet odwrotnie hehe, wczoraj to z 3 razy byłam

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:19   #4302
apoolonia
Rozeznanie

Artystka mówi mi jeszcze

dobrze że łyknęłam tego tylko jedną łyżeczkę
bo robiło mi się niedobrze...
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:19   #4303
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Myszka, tak, mnie się zdarza, choć nie umiem określić czy to szczypanie w pochwie czy raczej w cewce moczowej. Wyniki moczu miałam ostatnio dość dobre, a to szczypanie się zdarza... Myślę, że to dzidzia napiera głową. Nie przejmuję się tym za bardzo

dzieki ja sie przejmuje kazdym skurczem uszcypnieciem bo mi gin zabronil rodzic przed terminem bo moja dzidzia jest bardzo malutka

Nasz Skarb
Stary 2010-10-25, 14:19   #4304
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czopków nie biore bo nikt mi nie mówił ze mam brac jakies czopki czy cokolwiek innego. Lekarz w Polsce kazał jesc śliwki suszone i pić dużo wody i to tyle. A efektu zero. Na początku listopada mam kolejną wizyte tutaj w DE wiec powiem o problemie moze cos zaradzą.

W środe ma przyjechac do mnie położna to ona może wczesniej da mi rade zeby nie czekac do listopada bo naprawde bolą mnie te hemoroidy a zaparcia jeszcze gorsze...
u la la
i mysle ze dobrze ci poradzil b na poczatek uzywa sie naturalnych sposobow - te co wymienilas + jeszcze np kefir maslanke kwasne mleko etc...

zas jesli chodzi o hemoroidy to idz do zwyklego chociaz lekarza internisty i nie czekaj na wizyte u gina - chyba ze masz takiego do ktorego mozesz pojsc bez wizyty i powiedziec ze w trakcie pojawil ci sie problem! nie dlugo ni bedziesz mogla usiasc bo tak cie bedzie pieklo a potem krwawienie - kolejne stadia ! hemoroidy to nie zarty niestety :/ to nawet cos jak grzybica pochwy tyle ze nie na tyle niebezpieczne dla dz. co ghrzybica ale dokuczliwe i nawracajace!
jak masz apteke blisko idz do niej i powiedz z ejestes w ciazy - ktory tydzien! to wazne i dadza cimasc - mozesz sprobowac masci bez recepty ale lepiej jaklekarz zobaczy bo od razu bedzie widial czy to wewn. czy zewnetrzne... tymbardziej ze masz trzy to moze sie zdarzyc ze masz jeden na drugim...
czasem hemoroidy pojawiaaja sie nie tylko od zaparc ale od gniecenie maluszka na nasze narzady - ucisk jelit, albo od trybu np, siedzacego
tak czy siak masci a wydaje mi sie ze w twoim przypadku czopki beda najlepsze
migin przepisal: postrisan, proctohemolan, i jak masci nie pomgaly to czopki wlasnie, 6 dni kuracji i byla poprawa znaczna a potem kontynuacja mascia...
nie bagatelizuj sprawy bo mozesz tylko pogorszyc wiec jeszcze dzis moze uda ci sie zalatwic lekarza albo apteke... moze masz mozliwosc zadzwonic do gina ...
Stary 2010-10-25, 14:21   #4305
kliwia
Zakorzenienie

myszka w lidlu nie bylo pampkow 1
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:22   #4306
sylwia01485
Zadomowienie

Myszka, to dziecko się stawia im bliżej porodu tym częściej mi się to zdarza, szczególnie jak wychodzę z domu. Czasami aż muszę przystanąć na chwilę, bo mam wrażenie, że mi wyjdzie głowa. Trochę pomaga wtedy zaciśnięcie mięsni Kegla albo położenie się ( co oczywiście poza domem nie do wykonania )
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:24   #4307
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
hej co do czopków ja brałam b. czesto przed ciaza natomiast w ciazy lekarz mi zbaronił stosowac!!!! ja bym nie ryzykowła z czopkami bardziej naturalnymi produktami wiem ze to sie łatwo mowi bo na mnie tez nic nie działało
w czopkach zawarta jaest gliceryna nie polecam!!!!
ty nie polecasz a mi lekarz polecil tymbardziej ze mialam tak jak Pati hemoroidy, a dziecko moze nawet urodzic sie toksyczne jesli kobieta w ciayz nie wyproznia sie regularnie... wiedzialas o tym? mi dopiero gin uswiadomil, nigdy by mi to do glowy nie rpzyszlo
a o tym co piszesz zgoda dlatego polecam czopki mini dla dzieci bo maja mniejsza jej zawartosc i nie rpzeczyszczaja powodujac skurczy tylko pomagaja sie wyproznic czyli zmiekczyc zatkane jeslita oczyscic scianki i lepiej wyjsc zatwrdzalemu kalu
Stary 2010-10-25, 14:26   #4308
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
myszka w lidlu nie bylo pampkow 1
szkoda.... ale dzieki za info nie pojade niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Myszka, to dziecko się stawia im bliżej porodu tym częściej mi się to zdarza, szczególnie jak wychodzę z domu. Czasami aż muszę przystanąć na chwilę, bo mam wrażenie, że mi wyjdzie głowa. Trochę pomaga wtedy zaciśnięcie mięsni Kegla albo położenie się ( co oczywiście poza domem nie do wykonania )
no wlasnie takie uczucie jakby zaraz cos mi mialo "wypaść"

Cytat:
Na pewno nie, ja juz od dłuższego czasu mam i co idzie dzisiaj 39tc bezproblemowo, wiec widocznie to normalne
dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie

Nasz Skarb
Stary 2010-10-25, 14:26   #4309
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
ja widzialam ale nie wiem co odpisac, bo ja sama nie mam zadnego pomysłu

mam dzisiaj jakiś gorszy dzień ....

Cytat:
ja oglądam seriale na tej stronie
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/gotowe-na-wszystko/

zobacz może tu jest

zgrabniutka to tylko pozory hahaahah
ale dziękuję humor od razu mam lepszy

współczuje tobie studiów wiem jakie to wyczerpujące
przez jakiś czas studiowałam dwa kierunki i pracowałam na pełen etat
w tym przygotowania do obrony mgr

teraz nie była bym wstanie nawet podyplomówki pociągnąć

naprawdę jesteś dzielna!

Cytat:
To mnie z tym olejem rycynowym postraszyłyście!!

pierwszej nocy kiedy małam takie silne bóle myślałam że ot zaparcia (choć przez całą ciążę nie miałam z tym problemu) i łyknełam sobie olejku rycynowego

ładnie sobie pomogłam
jaki człowiek jest głupi

-----------------

zapomniałam napisać dostałam paczkę mather
wszystko ok otulaczek, flanelki, podkładka pod prześcieradło

ale moim zdaniem kocyk bez rewelacji, zbyt cięki za 50zł to się mogli trochę lepiej postarać

-----------

teraz jeszcze pajace których jestem strasznie ciekawa!
a gdzie zamawiałaś pajacykiii ? ja też oglądam na tej stronie kochana, bo ona ma najszybciej najnowsze odcinki, a że ja już wszystkie serie plotkary, gotowych na wszystko, 90210, chirurgów i innych obejrzałam to teraz sobie czeka na najnowsze ja dzielna ? To Ty byłaś dzielna że dałaś radę ! a ja tylko w sumie jestem w ciąży i studiuję, bo ani nie pracuję ani nic... ale miło mi się zrobiło <wstydniś>

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:28   #4310
Donuś
Zadomowienie

co ja dzisiaj przezyłam wstałam rano byłam w tym lidlu, i jak wróciłam do domu tomnie takie skurcze złapały... Myslałm ze przejdzie ale miałam coraz mocniej i reg co 15 min .... Szybko zadzwoniłam po meza ze sie zaczeło Mąz przyjechał wiec ja sie troche uspokoiłam ze juz jest ze mna poszłam wziac prysznic..... i skurcze mi mi przeszły

Ale spanikowałam a gin mowił na ostatniej wizycie zeby tylko dotrzymac w dwupaku do nastepnej wizyty.... Dobrze ze to juz jutro ....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:30   #4311
Aliszcze
Zakorzenienie

widzę, że sporo cierpi na zaparcia, ja również. Codziennie chodzę do wc ale spedzam sporo czasu, nawet zabieram już książkę ze sobą do wc na hemoroidy zaczęłam regularnie stosować maść (posterisan)i nie czuję już bólu. A maść regularnie używam dopiero od 3 dni, więc jest postęp. Mi zaparcia od brania zelaza sie porobiły

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:30   #4312
Ishka
Zadomowienie

Pelnia a jak ten bebilon przypasował Twojemu dzieciaczkowi? Tzn on jest taki specjalny na kolki i zaparcia tak? Wydaje mi sie że to wina mleka bo dopajam dosyc a moze i na granicy dosyć/dużo także mysle nad wyprobowaniem bo nie umiem sie patrzeć jak sie męczy ten szkrab malutki.
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:32   #4313
kliwia
Zakorzenienie

ishka a jakie teraz mleko podajesz?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:35   #4314
ona1010
Raczkowanie

Ishka i Kootek- dziekuje za pomoc, pomoglyscie mi troche, przynajmniej wiem mniej wiecej Poczekam do jutra, bo ma przyjsc polozna mi szwy zciagnac wiec jej powiem co jest grane.

Wyskoczylam dzisiaj szybko do sklepu, a dzidzius zostal z tatusiem i tak strasznie sie zmeczylam, ze wrocilam do domu mokra. Chyba organizm jest jeszcze oslabiony. Musze narazie sobie odpuscic
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:37   #4315
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Pelnia a jak ten bebilon przypasował Twojemu dzieciaczkowi? Tzn on jest taki specjalny na kolki i zaparcia tak? Wydaje mi sie że to wina mleka bo dopajam dosyc a moze i na granicy dosyć/dużo także mysle nad wyprobowaniem bo nie umiem sie patrzeć jak sie męczy ten szkrab malutki.
no rozumiem cie :/
wejdz na te stronke z prawej strony masz zdjecie malej puszki niebieskiej - kliknij na nia, u dolu n aetykiecie jest napisane z tendencja do zaparc i kolek... to wlasnie to - jest kilka rodzai bebilonu dlatego wazne by zwrocic przy kupnie uwage na etykiete opisu nie tylko na numerek
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...rt-2-p2185.htm

uciekam juz do jutra
Stary 2010-10-25, 14:42   #4316
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam, ostatnio nawet dosyć często, na ostatniej wizycie pytałam gin i powiedziała, że to normalne i nie ma się czym przejmować. Chociaż nie powiem jest to nieprzyjemne uczucie.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
na mnie działają suszone morele, jadłam codziennie na czczo po 3, 4 sztuki, jak się najem brokułów gotowanych to też mnie przeczyszczają
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:42   #4317
Artystka23
Dragonfly

Jutro zaczynam 38tydzien nie wiem ile waze,bo baterie w wadze mi sie wyczerpaly
Stary 2010-10-25, 14:43   #4318
kretencja
Zakorzenienie

Ona, oszczędzaj się, słonko Teraz jest czas dla Ciebie na dojście do dawnej formy, pamiętaj, że połóg trwa 6 tygodni Przez ten czas powinnaś jak najwięcej wypoczywać (polegiwać - mówiła nam położna na SR - właśnie od tego słowa pochodzi "połóg" ), dawać się wyręczać w czym się da

Donuś, niezła akcja Poczekaj no z tym rodzeniem jeszcze ze 2 tygodnie chociaż

Ja z zaparciami nie mam większych kłopotów, gin mówi, że to dzięki regularnemu zażywaniu Provagu - działa korzystnie nie tylko na florę bakteryjną pochwy, ale i na jelita. A jak mi się przytrafi jakieś zaparcie od czasu do czasu, to pomaga mi:
-zjedzenie wieczorem kiwi
-napicie się rano ciepłej przegotowanej wody+ew. zjedzenie kilku śliwek suszonych
-za jakiś czas (np. na drugie śniadanie, ale może być też pierwsze) zjedzenie michy mleka z chrupkami
Chodzi o połączenie tych trzech metod Przed ciążą zdarzały mi się monstrualne zaparcia, w ekstremalnych sytuacjach zdarzało mi się nie wypróżniać tydzień! W ciąży rekord to 3 dni i zdarzyło się to chyba raz lub dwa. Jestem bardzo szczęśliwa, że mnie ominęła ta "frajda" ciążowa, bo tej dolegliwości obawiałam się chyba najbardziej

Artystka, bardzo zgrabny i chyba nieduży jak na sam finisz Bardzo ładnie wyglądasz

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-25 o 14:45
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:45   #4319
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
idealnie to opisałaś, właśnie dokładnie tak to czuję
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:50   #4320
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
idealnie to opisałaś, właśnie dokładnie tak to czuję
tez to mam!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości