|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
Kupiłam pastę Parodontax, poza tym wybieram się na ściąganie kamienia
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=1x1Efoj-t7w
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Za dwie godziny idę do ginka, proszę o kciuki To dopiero połowa 17tc ale może powie mi płeć...Trzymam kciuki za wszystkie dziesiejsze wizyty Olsza, ciesze się że z zębem lepiej Montii, śliczny, zgrabny brzuszek Teraz też nie chciałabym przekroczyć ale pewnie będzie ciężej. Gratuluję 5 Szara Myszka, całe szczęscie że TŻ nic się nie stało Milena, ślicznie wyglądasz a brzusio już pokaźny Blackrose, gratuluję Iizabelaa, głupota...oczywiście, jak ktoś chce to w ogóle może z dzieckiem nie wychodzić ale dobrze mu to nie zrobi ![]() Kaalinaa, gratuluję córeczki
|
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też bardziej podoba się imie Pola. Na pewno jest rzadziej spotykane.
Od mniej więcej tygodnia też mi mocniej dziąsła krwawią
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
gosikk_s czekamy na wieści! kasiuni_a to tez sobie kup pastę przeciwko krwawieniu
|
|
|
|
#307 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
montii malusi ten twój brzuszek gdzie ty przytyłaś te 10 kilo ![]() Cytat:
pewnie po mamusi a brzuchol w sam raz, super wyglądasz, aleś mi smaka narobiła tym kebabem my wczoraj yteż pojechaliśmy do swojego ulubionego ale okazało się że otwierają dopiero o 16 więc obeszłam się smakiem ![]() Cytat:
![]() w mojej książce pisze że w 19-20 tyg dzidzia ma 15-16 cm więc już nie wiem moja lejdis miała w 15 tyg niecałe 9 cm ![]() Cytat:
kaalinaa gratuluje drugiej córci Cytat:
|
||||||
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
gosikk_s
![]() Mnie też leci krew idę w tym tyg badania robić, zobaczymy jak moje żelazo.
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się jutro wybieram na badania i też ciekawa jestem bardzo wyników, chociaż ostatnio wszystko było w normie. Dziewczyny ja często Wy te badania musicie robić?
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze robiłam ok10 tyg i teraz drugie no to jest 18 tydz
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo ona najpierw własnie powiedziała, że do chrztu nie będzie wychodzić a ja to co wogóle z domu się nie będziesz ruszać, a ona, że samochodem do rodziców będzie jeździć ![]() musi dla nas wystarczyć
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za córkę ja też ![]() ale zawsze ktoś takie się znajdzie w otoczeniu, to jest bratowa mojego tż, i czasami jak jej słucham to nie wiem czy śmiać się czy płakać ![]() zrzucam to na barki jej młodego wieku, 23 lata
|
|
#314 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny poweekendowo!
Cytat:
![]() Zdolniacha Gratuluje!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak poza tym to bardzo ładne imię dla dziewczynki!Cytat:
I za wszystkie dzisiejsze usg!Ja dopiero w czwartek,ale nie moge sie już doczekac i jednozcesnie zaczynam trochę panikować![]() Ja licze na to,że w czwartek a będzie to niespełna 16 tydzień tez już poznam płeć ![]() Od kilku dni mam straszne zawroty głowy.W sobote prawie omdlałam w sklepie Zrobiło mi sie ciemno rzed oczami i juz czułam jak "odpływam".Wyszłam szybko ze sklepu i usiadłam na zimnym murku-po 15 min.doszłam do siebie,ale w kolejnym sklepie sytuacja się powtórzyła i nawet nie zdążyłam zakupów porobić.A wczoraj popłakałam sie bez powodu![]() Wybieracie się do Szkoły Rodzenia???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||||
|
|
|
#315 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pola. maja to teraz baaardzo popularne imię tak jak zuzia i julka, dlatego lepiej pola ![]() Cytat:
z nosa też czasem mam krew ale to normalne Cytat:
a ja dziś byłam u dentysty i mi powiedziała że mogę wyrwać 8 i to jak najszybciej poza tym ani jednej dziurki byłam w szoku bo mi się zawsze zęby na potęgę psuły a teraz "tylko" dwie ósemki do wyrwania ![]() montii tak straszny tam problem z zasięgiem mój telefon trzymał na parapecie przy oknie albo jak jechał na zakupy to wtedy dzwonił bo tak to masakra jakaś
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko się z niej śmiać, nie można jej brać na poważnie.
|
|
|
|
|
#317 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje Wam
na necie przeczytałam że w 19tyg to 18cm. Nie wiem jak to mierzył bo jakoś umknęło to mojej uwadze, może gdzieś mu wyskoczyło na monitorze. Ja mam 168cm a mąż 180cm to tak chyba średnio. Cytat:
mam nawet ich fote Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Pola? Cytat:
Ale i tak zostanie to imię. Lekarz się śmiał że jakby był chłopczyk to pewnie Romeo ![]() Montii możesz dopisać nam jeszcze drugie imię: Emilia Cytat:
dziąsła mi krwawiły więc zmieniłam szczoteczkę na miekką i narazie ustało.coralady ja już jestem zapisana do szkoły rodzenia, ale chodzić mogę dopiero po skończonym 26 tygodniu Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-10-25 o 13:59 |
|||||
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak my chcemy pójść z tżtem ale tak gdzieś w styczniu u nas to kosztuje coś koło 300zł jakoś ale chcemy pójść coby czegoś się nauczyć ciekawego
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz nie chciałam tak dosadnie się wyrazić ![]() ja po prostu mówię, że ona jest głupiutka, ale niegroźna, tzn. jest z tych ludzi, którzy mnie nie irytują tylko wzbudzają coś ala współczucie ![]() bo ogólnie to dobra z niej dziewczyna i nie narzuca nikomu swojego zdania ![]() no ale niestety pogadać nie mamy o czym, jak dwa przeciwne bieguny jesteśmy
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DZIEWCZYNY do USG juz tylko 3dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za gratulacje
Ja to się cieszę, że druga dziewczynka bo mi się tak wydaje, że jak taka mała różnica to dziewczyny się będą dogadywać. Poza tym mam jedną dziewczynkę więc wiem jak się z córeczka obchodzić i ciuszków cała szafa (specjalnie nie oddawałam). Nie to, że nie chciałbym chłopca bo bardzo bym chciała a że chcemy trójeczkę mieć to będziemy musieli celować z trzecim bo TŻ mi nie przepuści ![]() Gossik ja za nikogo tak kciuków nie trzymam jak za Twoją córcię Z Kaliną byłam i byłam bardzo zadowolona i teraz też się wybieram, tylko do innej, mam się zgłosić w połowie grudnia. Prowadzi ja położna z którą planuję rodzić w domu. Zobaczymy czy przypadnie mi do gustu i czy będę w stanie jej zaufać i powierzyć mój poród.
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gratuluję kolejnym dwóm mamusiom które poznały płeć - kurcze dziewczynki znowu ![]() Dziś byłam u mamy i mama też mi wywróżyła dziewczynkę - ale to czas pokaże haha ciekawe a do 15 listopada jeszcze trochę czasu.trzymam kciuki za wasze dzisiejsze usg. dajcie znać po. Co do krwawienia z nosa to u mnie też się pojawia, przy myciu zębów też ale raczej rzadko. Wczoraj dostałam od teściowej dla maluszka taki słodki ręczniczek do kąpieli maluszka z kapturkiem A umówiłyśmy się że nic do połówkowego nie kupujemy - oprócz tego co już mamy no ale cóż teściowa nie zaczaiła chyba...
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Kaalinaa Ty bedziesz miec 2 coreczki a mnie w brzuszku zapewne 2 chlopak rosnie takie mam przeczucie zreszta ostatnio kazdy mi mowi ze chlopak bedzie jeszcze nie spotkalam sie z opinia dziewczynki
......ale planujemy tez 3 wiec mam nadzieje ze wtedy CÓRA bedzie !!!!!!!!!!!![]()
|
|
|
|
#324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sie zobaczy jeszcze.Ja dopiero 15 tydzien,więc jakoś po świętach sie wyborę.U nas w szpitalu miesiecznie to 150zł,więc nie jest jakoś szczególnie drogo,a kobieta która je prowadzi ponoć zna sie na rzeczy,więc mam nadzieje,że się nie rozczaruje. Cytat:
A do pracy chce chodzić dopóki dam radę i nie będzie przeciwskazań.W domu bym sie zanudziła Miesiąc leżałam przy zagrożonej ciązy i myślałam,że padne z nudów...Normalnie(tzn.gdy bym była w pełni sił)byłbym zadowolona-nadrobiłabym te stosy nieprzeczytanych ksiązek,nieoglądniętych filmów,ale teraz to ja nie mam na nic siły.Moje usg tez za 3 dni
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-25 o 14:43 |
|||
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
A co do krwawien z nosa to tez mam od czasu kiedy zaczal sie 15tydz i z dziaslami to samo
ale plucze szalwia i jest lepiej
Edytowane przez monika267 Czas edycji: 2010-10-25 o 14:40 Powód: poprawki |
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam usg za trzy dni i to będzie dzień po moich uodzinach ciekawe czy dzidzia zrobi mamie prezent i pokaże co ma między nóżkami
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Ja też myślałam o szkole rodzenia .
u nas to koszt 350 zł orientowałam się juz zapisy by były w grudniu a od stycznia szkoła 7 spotkań co 2 sobota od 10-12 . i właśnie tak się zastanawiam czy warto. z jednej strony bym bardzo chciała ale z drugiej to dość spora kwota pieniędzy, szczególnie że na pewno chcę mieć odłożone pieniądze na poród rodzinny i ewentualnie znieczulenie (PS .orientujecie sie ile u was w szpitalach kosztuje poród rodzinny i znieczulenie -czytalam wtedy tamten cennik warszawski i jak zobaczyłam 600 zł za znieczulenie o mało nie spadłam z krzesła... |
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
hawea - ja to jestem taka wrażliwa, że puściłam tą kołysankę i już rycze jak bóbr
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wybieram się do szkoły bezpłatnej u mnie w przychodni
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
W szpitalu w którym rodziłam za poród rodzinny się nie płaci a za znieczulenie to nie wiem bo nie załatwiałam i nie miałam ale coś mi się obiło o uszy 500 zł (ale pewna nie jestem). Szkoła rodzenia fajna rzecz zwłaszcza jak robisz ja przy szpitalu w którym chcesz rodzić. U nas świstek ze szkoły zapewniał nam na 100% przyjęcie do szpitala nawet jak nie było miejsc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

Za dwie godziny idę do ginka, proszę o kciuki
To dopiero połowa 17tc ale może powie mi płeć...Trzymam kciuki za wszystkie dziesiejsze wizyty
Teraz też nie chciałabym przekroczyć ale pewnie będzie ciężej. Gratuluję 5 

klask i: